» »

Dvomi glede obstoja Boga

Dvomi glede obstoja Boga

««
14 / 14
»
»»

jype ::

ajin, tebe pokoplje predragi pater Occam.

Tvoje razlage niso smiselne zato, ker jih ne potrebujemo zato, da pojasnimo vse, s cimer se danes srecujemo.

Tarzan ::

mikroorganizmi na eni strani, sesalci in primati na drugi strani. Pot prehodena je dolga, zakaj ne bi bili sami sposobni prehoditi le majhen delček več in izostriti nekaj koščkov možganskega tkiva malenkost bolje od ostalih primatov. Za kaj takega absolutno nismo potrebovali obiska iz vesolja. Kar pa se tiče sumerskih arhitektov, astronomov in nasploh znanja tistega časa pa se strinjam, da nam še marsikaj ni jasno. Po drugi strani pa... saj so v Starem rimu tudi imeli lepo izgrajeno kanalizacijo in še marsikatero drugo zadevo, na katero smo po temnem srednjem veku morali čakati do pred kratkim. Nekateri kanalizacije še leta 2006 ne moremo imeti ;).

ajin ::

Zanimivost

Kaj imam jaz Z RKC? Pusti institucije, nocem zaiti v politiko, vse je odraz manipulacije in teznje imeti oblast in moc.Bog1 sem jasno definiral in o tem govori RKc ter druge religije, sem se preprical ker sem in se proucujem, ter vidim da vse poimenujejo te Bogove; torej ta inteligentna bitja. Ves prijatelj iz znanosti; kemije sem prisel do BOga, in od Boga se vracam nazaj na znanost, zame je vse to ENO, kajti naredil sem ustrezne povezave, ki so logicne.
Popravek, mozgani; zavest,zavedanje ni odraz evollucije. Bogovi; so vesoljci, mislim da je bilo dokaj razumljivo.

ajin ::

jin, tebe pokoplje predragi pater Occam.


Kdo?



Tvoje razlage niso smiselne zato, ker jih ne potrebujemo zato, da pojasnimo vse, s cimer se danes srecujemo.


Jaz se do zdaj nisem slisal tovje razlage in tvoje argumente, ter odgovore na moja vprasanja.
PA sem vztrajen, zelim slisati mojo domnevno zmoto, zakaj se branis mi le to pokazati?
Ah, imas prav ni vec zanimivo.

jype ::

ajin> kajti naredil sem ustrezne povezave, ki so logicne.

Ne, niso logicne. Nobenega logicnega sosledja ni v njih. Ce tega ne vidis, pa ni moj problem.

ajin> Popravek, mozgani; zavest,zavedanje ni odraz evollucije. Bogovi; so vesoljci, mislim da je bilo dokaj razumljivo.

Ja, je bilo, ampak resnicno pa to ni. Mozgani, zavest in zavedanje so rezultat evolucije, pa ce ti je to vsec, ali pa ce ti ni. Dokazov za to je vse polno. Preberi temo o treh sobah, kot sem ti ze svetoval, samo ne not smetit, ker je zdaj se precej "cista".

jype ::

ajin> PA sem vztrajen, zelim slisati mojo domnevno zmoto, zakaj se branis mi le to pokazati?

Kaj bi rad zvedel? Kako je evolucija pridelala cloveski razum?

ajin ::

mikroorganizmi na eni strani, sesalci in primati na drugi strani. Pot prehodena je dolga, zakaj ne bi bili sami sposobni prehoditi le majhen delček več in izostriti nekaj koščkov možganskega tkiva malenkost bolje od ostalih primatov. Za kaj takega absolutno nismo potrebovali obiska iz vesolja


MAjhen delcek, ej mozgani so najkompleksnejsi stroj, kdo ga je doulmel? Obisk je bil, pricajo vsi ti kompleksni mozgancki; torej stare prve civiliazcije, nepravilno je to zanikati, in to sem tudi ze pojasnil.
Govoris o tem kot da je to neka enostavna stvar; to je odraz pomankanja zavedanja( naj tvoj ego to ne vzame k srcu); no le to pa sem prej jasno opisal.
lp

ajin ::

Ne, niso logicne. Nobenega logicnega sosledja ni v njih. Ce tega ne vidis, pa ni moj problem.


POkazi ali logicno argumentiraj!

Je resnicno; je pisano do prve civilizacije, ki je izvor tvoje pisave, matematike, astronomije, zakonov, umetnosti in vsega ostalega. Bom prebral, in ne bom nic pisal.

Tarzan ::

Ajin, definiraj zavest...

Glede zanimivega linka - žalostno je, kar se dogaja v ZDA. Kreacionisti in nekaj krščanskih sekt se je odločilo propagirati svoje nauke, ki so si jih na novo izmislili, da bi bolj verodostojno prikazali nekatere mitološke dogodke iz svetega pisma. Predvsem v južnih predelih združenih držav imajo nekateri kar precej izkrivljeno predstavo o evoluciji. V nekaterih šolah so celo prepovedali poučevanje o evoluciji.
V bistvu lahko jaz objavim anketo na svoji strani, kamor povečini zahajajo pijančki, gor objavim anketo o temu kaj je bolj škodljivo, voda ali rakija, ter z rezultatom 90% da je rakija zdravilna nastopim na tem forumu.

Ankete izvedene med laičnimi ljudmi so lahko izredno zavajajoče, prav tako kot glas publike pri lepo je biti milijonar:D .

Nikjer nisem rekel, da imaš karkoli z RKC. Nasprotno, tudi če bi kaj hotel imeti, dvomim, da bi te dolgo gledali s tovrstnimi idejami - in verjetno se glede tega strinjaš.

ajin ::

Kaj bi rad zvedel? Kako je evolucija pridelala cloveski razum?


Kaj je evolucija, v aspektu boga2?
DA, kako je ustvarila zavest.

POtem pa mi se razlozi kaj je zavest v atomskem vaujocem vidiku, torej kompleksni energiji.
IN potem mi razlozi, kaj je prvobitna sila vsega zivega in obstojecega.

ajin ::

Glede zanimivega linka - žalostno je, kar se dogaja v ZDA. Kreacionisti in nekaj krščanskih sekt se je odločilo propagirati svoje nauke,


NAsel sem link.
Joj, spet politika,prosim ne o tem. Glede RKC, sem to rekel ker sem opazil da so me ze prej metali v kos, slepo verujocih ovc, in da se strinjam s tem.

aja, zavest je koginitivno misljenje, sinteze vseh mislenih procesov tgorej vzporedno custveno povezovalno in zaporedno analiticno misljenje. Je pa tudi duhovno misljenje ki presega in je spoj obeh,to pa je zavedanje, in IMHo prava inteligenca. Drugace pa iskreno nevem kaj je zavest, ker nevem kaj sem , kdo sem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Tarzan ::

Možgani so že res kompleksna mašina, ampak poglej si možgane različnih organizmov, podobnost in različnost je osupljiva.

poleg človeka ima še kar nekaj drugih živali sposobnost kompleksnega razmišljanja. sicer na nivoju nekajletnih otrok, ampak vseeno, je to že zametek zavesti? Kje se prične zavest?

Možgani evoluirajo skupaj z ostalimi organi, tako kot se razlikuje recimo noga šimpanza od noge človeka, tako se razlikujejo tudi njuni možgani. Človek je v razvoju začel bolj uporabljati določene dela možganov, kar je vklopilo iskrico, ki je pognala razvoj naprej in v ogromno generacijah namesto da bi s slamicami bezali mravlje iz mravljišča klofamo po tipkovnici in polnimo podatkovne baze z različnimi traparijami. As simple as that.

Tarzan ::

Čustveno povezovanje poznajo tudi opice, delfini absolutno, hej, celo moj pes točno ve kdaj sem žalosten in je zalosten z mano, pa če mi to verjameš ali pa če ne;) .

Duhovno zavedanje... ne vem, zavedanje samega sebe recimo, v smislu kdo sem, kaj želim od sebe in kako to nameravam doseči. To po mojem mnenju je zavest in to v določeni obliki poznajo vsi organizmi, je pa spet razlika v kompleksnosti. Medtem ko človek skalkulira milijardo možnosti in rešitev za tudi najmanjši možen problem, bo recimo žival z nižjo inteligenco poznala le 30 načinov in bo izgledala debilno, ker se bo zadeve velikokrat lotevala narobe.

Poveličevanje ne vem kakšne duhovnosti pa je po mojem mnenju brez velikega pomena.

ajin ::

@Tarzan lepo je da ljubis zivali.
Ampak govorim o analiticnem misljenju vsekakor smo veliko razlicni od zivali, saj poglej kaj smo ustvarili (odmisli te nerazumnosti ki so odraz zivalstva; nagona in ne razuma; in ne nejdem druge primerjave, ceprav vem da so zivali veliko bolj razumne; na nek nacin)
Ah, spet govoris o tej enostavnosti, nic ni simpl, mozgani in povezave -delovanje nevronov, ter kemijski procesi to ni nic simpl, clovek se dandanes ne ve kaj poustvarja to enost, to koherencno; zavedanje.

In duhovnost ima veliko vrednosti prijatelj, ogromno, to je odraz popolnega cloveka, ki zivi v harmoniji in miru, z zavedanjem vsega kar je. Duhovnost ti omogoca da lahko vneses veliko razlicnih paramaterov in jih obdelas na ustrezen nacin, ter vse to umestis v visji smisel, le to pa zagotavlja prezivetje; ne pa propad, torej nadaljevanje vrste. Zavest je samo bistvo vsega, to "JAZ"
ZAKaj" ; odraz duhovnosti. Duhoovno zavedanje je um v svoji popolnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Tarzan ::

Še tako kompleksno zadevo lahko poenostaviš. Možgani so iz nevronov, živčnih celic, gre za ogromono povezavic dendritov in živčnih končičev. Če pogledaš še bolj podrobno, vidiš povezave na molekularnem nivoju, nič ni prepuščeno naključju, tu veljajo pravila kemije, vodikove vezi, pi vezi, izomere, vse je pravilno urejeno in v bistvu ni nobenih izjem, če se kje kaka molekula pokvari, gre po vsej verjetnosti z njo počasi celotna celica, ali pa pride do mutacije (če gre recimo za zaporedje molekul v DNA molekuli), dobre ali slabe. Če pa še bolj natančno pogledaš pa vse skupaj vidiš kot množico atomov, pri osnovnih gradnikih smo si vsi, brez izjeme enaki, bolj ko gledamo od daleč, več podrobnosti se prikaže in bolj smo si različni.

Morda to izgleda kot nakladanje... To tudi je, ampak z razlogom ;) . Že pri lignjih (mehkužci) se je pojavilo dokaj razvito živčevje, pa čeprav so še na zelo nizki stopnji razvoja. Več enostavnih struktur prepletenih v kompleksnejšo, zmogljivejšo formo, ima lahko precej boljše sposobnosti in tisti, pri katerih se zadeva razvije imajo pred ostalimi prednost. Pri možganih je zadeva dooosti bolj kompleksna, ker v bistvu gre za kompleksno celoto, ampak konec koncev gre še vedno za živčne povezave, kakršne ima poleg nas še ogromno živali. Mi imamo samo dosti bolj izpopolnjeno izvedbo z večimi povezavami in z večjo sposobnostjo tvorjenja novih povezavic.

V bistvu imamo te živčne celice že vsi primati dokaj podobne, dosti bolj, kot so podobni naši celotni možgani. Na atomarnem nivoju pa sploh ni dileme, smo si namreč popolnoma enaki.

Tarzan ::

... da se dopolnim, da ne pride do dileme...

In izpopolnili so se možgani brez pomoči Bogov. So nastajali tekom mnogo generacij pred nami, so se spreminjali in se še dolgo bodo.

jype ::

Vse, kar obstaja, so zgolj sanje nekega psa. Tudi pes, ki jih sanja.

Bogov, vesoljcev in vsega ostalega sploh ni, sta le trzajoca tacka in uhelj ob surrealisticnih sanjah.

Zdaj pa lahko razlagas, zakaj je to tako, ajin.

SavoKovac ::

>>Vse, kar obstaja, so zgolj sanje nekega psa. Tudi pes, ki jih sanja.

Morda je preveč sanjal gole ženske, pa je samoktitično sam sebe označil kot psa. Oz. sanja, da ga nekdo označuje za psa.

jype ::

galemir> Morda je preveč sanjal gole ženske, pa je samoktitično sam sebe označil kot psa. Oz. sanja, da ga nekdo označuje za psa.

Prevec moralisticna razlaga, da bi bila sprejemljiva.

SavoKovac ::

Resnica je vedno čisto preprosta, in za nekatere, boleča. Sicer pa je finta v tem, da daješ preveč poudarka samonalepkam. Jaz bi se raje obremenjeval s tem, da ne bi postal kost al pa potepinska muca.

jype ::

Ja, seveda, zivljenski nazori precej prispevajo k "uzitnosti" zivljenja, samo tu govorimo o teoriji in moj primer sluzi samo temu, da zanj nihce ne more dokazat, da ne velja.

Turtles all the way down, baby!

Saladin ::

Ajin, vljudno te prosim, da premakneš svoje videnje Boga v kako drugo temo.
Zapovedati ti ne morem, ampak preveč sem se trudil, da sem v tej temi vzpostavil nek minimalističen vidik Boga, medtem ko pa ti pojem razširjaš v nedogled.
Tvoji pogledi so preveč radikalni in morda tudi neprimerni za to temo. Upam, da razumeš.



Ostali smo nekje pri Dobroti - zakaj Boga ne moremo smatrati kot Dobrega?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

BigWhale ::

Bog se vas usmili! ;)

Tem o 'vesoljcih' je bilo ze dovolj in tole zdaj je preseglo meje potrpljenja.
««
14 / 14
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašajte Saladina - Bog (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50718912 (15330) Saladin
»

Vprašajte Saladina - Bog part deus (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59430028 (18496) donfilipo
»

Dokazi (ali vsaj argumenti) za oziroma proti obstoju boga (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77140720 (20628) Volta
»

Religija, znanost in hvala za vse ribe (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
51425945 (19887) jype

Obstaja mesto za Boga v sodobni znanosti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18513019 (10688) OwcA

Več podobnih tem