» »

Slovenski NATO lažnivci

Slovenski NATO lažnivci

««
6 / 12
»»

Thomas ::

Aja? A jedrska katastrofa bo?

Dobr si, da že zdej veš!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

-Carnivore- ::

Tomo ne razumeš ironije sporočila. Hotel sem mu povedati, da če bo silil v NATO zato, ker ga je strah agresije na nas čez 15 let potem bi se bilo pametno ob takšnem mišljenju pripravit na jedrski udar, ki bi prišel od nevemkoga kot bi naj po njegovem in večine NATO zagovornikov tudi prišla agresija na nas od nevemkoga.
Kapiš?
8-)
Mislite s svojo glavo, le tako boste vedeli kaj je res in kaj ne.

hatch ::

Gremo v NATO. Cez 15 let se zgodi teroristicni napad kova WTC. NATO udari nazaj.
Kako bomo vedeli, da teroristicni napad ni bil posledica vclanitve v NATO?

Thomas ::

Kako vemo, da napad na Baliju ni bil posledica Češke vlačnitve v NATO?

Silly idej ... |O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

-Carnivore- ::

Moji razlogi zakaj ne v nato strnjeni v 10 točkah:


>1.Za nas ni nikakršne potrebe po tako močni kolektivni vojaški obrambi kot jo ponuja NATO in niti najmanj ne za takšne astronomske stroške, ki se bodo letno BAJE gibali preko 100 mio. USD a to so le hipotetični izračuni natančnih ti nihče trenutno ne more podat(verjetno si tudi ne boš zavaroval hiše proti strmoglavljenju letala vanjo za večmilijonsko premijo).
>
>2. Slovenija ni v nevarnosti pred tujim agresorjem ti časi so mimo, vsem V in JV evropskim državam se je v interesu vključiti v strukture EU in vzgojiti čim boljše odnose z zahodnimi državami, z vojaško agresijo na drugo državo bi si sami skopali jamo.
>Dandanes se "vojne" v Evropi bijejo s kapitalom in ne z orožjem.
>
>3. Z vstopom v NATO smo primorani kupovati orožje od ameriških korporacij, ki imajo preko org. NATO monopol glede vojaške industrije nad njegovimi članicami. Izven NATA je konkurenčnost mnogo večja in so cene posledično dosti nižje.
>
>4. V Sloveniji še zdaleč niso urejeni vsi socialni problemi namesto, da bi denar porabili za NATOu bi lahko uredili dosti več omenjenih in drugih problemov, s čimer bi imele dosti večjo korist kot pa z članstvom v NATOu.
>
>5. Gospodarska korist od NATA bi bila minimalna, glavno gospodarsko korist bi pridobili s članstvom v EU.
>
>6. NATO hodi v protislovje s samim seboj. Eden izmed osnovnih pogojev za sprejem v omenjeno org. je spoštovanje človekovih pravic, Turčija je polnopravna članica NATA in te pravice grobo krši. Tako ni članstvo v NATOu nikakršno zagotovilo za sprejem v civilizirano družbo.
>
>7. Ne-vstop NATA nikakor ni povezan s prehodom nazaj v naborniško vojsko. Namreč v naši vojski služijo Slovenci pa naj bo to profesionalna ali naborniška vojska ter ne tujci, ki bi jih naj ob ne-vstopu nadomestili z našimi naborniki(tako vsaj sklepam ker ne vidim druge logike) in, ker je možnost agresije tuje države skorajda nična(tukaj bi bilo umestno zopet omeniti naveden primer iz prvega razloga) ne potrebujemo naborniške vojske.
>
>8. NATO se v 5. členu Washingtonske pogodbe se izrecno ne obvezuje, da bo s svojimi vojaškimi sredstvi branil svojo članico, namesto tega se lahko odloči za odmetavanje hrane nad ozemljem napadene članice (omenil sem že minimalno možnost uresničitve napada na nas)ali zgolj za pošiljanje orožja.
>
>9. NATO nas ne more obranit pred najbolj razširjeno moderno strategijo napadanja-pred terorizmom. NATO je namreč org., ki kot sem že omenil nudi kolektivno obrambo in nas v nobenem primeru ne more ubranit pred individualnimi samomorilci. Lahko le zada povračilne ukrepe državi iz katere domnevno izhajajo teroristi, a pri uporabi takšnih metod ponavadi ne zajeziš terorizma ampak ga le vzpodbudiš, ker ga s SILO ni mogoče zaustavit razen s pokolom preko milijarde muslimanov.
>
>10. Zaradi članstva v NATOu ne bomo imeli nič večjega glasa kot ga pa imamo sedaj pri odločanju glede svetovnih kriznih žarišč, kaj šele, da bi imeli enakopraven glas kot ZDA, VB, Nemčija in ostale večje članice.
Mislite s svojo glavo, le tako boste vedeli kaj je res in kaj ne.

Thomas ::

Gnila je že taprva točka.

Če bi hoteli natančno Švicarsko obrambo, bi nas stala 6 milijard dolarjev letno. Torej 60X več, kot pišeš ti!

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Thomas.. ja ne vemo. Naj pove napadalec? :)

-Carnivore- ::

Če jamram v 1. točki o stroških v NATou potem bodi siguren, da potem ne težim k ustanovitvi mnogo dražje vojske kot jo ima Švica kot bi rad ti to prikazal Tomo. Jaz pravim, da rabimo zgolj majhno simbolično profi-vojsko.

Zopet se izogibaš vprašanju:Proti komu(konkreten primer)bi rabili tako močno obrambo kot jo ima NATO ali Švica?

Mislite s svojo glavo, le tako boste vedeli kaj je res in kaj ne.

Thomas ::

Ti praviš, da celo 60 krat cenejša obramba kot je švicarska - je predraga.

Ti praviš - obrambe ne!

Kar lepo priznaj, kaj se sramuješ tega?

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Thomas zakaj pa se glede terorizma ne omejiš samo na Evropo. Na Baliju je 90% muslimanov. To je tako kot če bi prst vtaknil v seršenje gnezdo razmerje v Evropi pa je bistveno drugačno zato ne pretiravat. V katerih EU državah pa so hoteli izvesti terorizem na Ameriške tarče in katere od teh so v NATU? Vse, v nečlanicah jih do sedaj ni bilo. poleg tega pa mejimo na balkan in smo z vstopom prva bojna linija ob "morebitnem" pohodu islama na NATO.
Če pa so v Bosni zatrli poskuse priprav Al Kaide, ki ima svojo vojsko in policijo v rasulu (če se spomniš akcijo je izvedla bosanska vojska). Pa da se potem sami nebi bili sposobni postaviti zoper grožnje, ki nam trenutno grozi, grožnje, ki jo navaja ministrstvo za obrambo. (zgoraj navedeno).

p.s. če že govorite o grožnjah, samo pretiravati ni treba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

-Carnivore- ::

Tomo, jaz trdim, da je izgradba lastne obrambe v stilu Švice dosti dražja od prikljućitve k NATO ampak hkrati trdim, da ne potrebujemo nobene od naštetih, trdim pa prav tako, da je potrebno obdržat majhno profi-vojsko, ker le-ta omogoča nova delovna mesta katerih količina pa je v proporcionalnosti s stroški te profi-vojske, kar pa v primeru vključitve v NATO ne bo. Tako jaz sem razjasnil svoja stališča. Tako, da ne razumem od kod že spet tebi ugotovitve, da jaz trdim, da bo vojska ala švica 60x cenejša, prosim ne obračaj mojih besed!

Še vedno nisem dobil odgovora na prejšnje vprašanje.
Mislite s svojo glavo, le tako boste vedeli kaj je res in kaj ne.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Heh, ste slisali danes pri porocilih. Ce referendum o Nato ne bo uspel obstaja velika moznost, da bodo spet v celoti uvedli naborniski sistem.

Na juris! |O

Thomas ::

> Na Baliju je 90% muslimanov.

Na Baliju muslimanov skoraj ni.

A ti morm dat link?

Rajš kar verjemi, ker sem točno ta link o tem že nekoč dajal.

A ti še ni jasno, kako nič ne veš?

:\

Na še link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

-Carnivore- ::

In tron ti veš, da so to zgolj prazne grožnje, kajneda da veš?:D
Mislite s svojo glavo, le tako boste vedeli kaj je res in kaj ne.

Tr0n ::

EMINEMforce: pri teh ljudeh in tej vladi nikoli ne ves :)

IceIceBaby ::

Tron, takšne izjave si minister pač nebi smel privoščiti. Ker je v Slo. politična kultira na psu bo pač še naprej lahko nemoteno lagal javnosti, medtem ko bi v vsaki resni demokraciji minister zarad takšne izjave takoj odstopil.

Nevem kako si predstavljajo, da sprejmejo zakon, čez 3 mesece se pa spomnijo da ga nebi upoštevali.
Lepo, upam, da boste na naslednjih volitvah spet volili takšne poštene ljudi.

DavidJ ::

Halo? Torej bi rabili več vojakov kot ima Slovenija ljudi. Get real.

Ja, resno. Get real s slovensko nevtralnostjo. Ker to je cena za nevtralnost na svojo pobudo.

Z vstopom v NATO smo primorani kupovati orožje od ameriških korporacij, ki imajo preko org. NATO monopol glede vojaške industrije nad njegovimi članicami. Izven NATA je konkurenčnost mnogo večja in so cene posledično dosti nižje

Dejstvo pa je, da razen redkih izjem, kupimo najboljšo robo. Pa tudi to ni popolnoma res, da kupujemo le ameriško robo - npr. nemška vojska uporablja avstrijske Steyerje.

NATO se v 5. členu Washingtonske pogodbe se izrecno ne obvezuje, da bo s svojimi vojaškimi sredstvi branil svojo članico, namesto tega se lahko odloči za odmetavanje hrane nad ozemljem napadene članice (omenil sem že minimalno možnost uresničitve napada na nas)ali zgolj za pošiljanje orožja.
Sicer nisem pravnik, samo ti zdrava kmečka pamet pove, da gre za "jemanje vojaškega posredovanja z rezervo". Kaj če npr. članica Nata iz neupravičenega razloga napade nečlanico. Ta pa kasneje udarec vrne. Če bi v 5. členu pisalo, da mora Nato posredovati ... Sej razumeš.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Thomas ::

Eminem, ti seveda nisi trdu, ti ne trdiš nič.

Sledijo pa določeni sklepi iz tvojih sem in tja nametanih stavkov.

Eden je že ta, da nočeš, da zapravimo 100 milijonov dolarjev za obrambo na leto, kolikor nas naj bi po tvojem stal NATO.

Jest pa pravim, da je druga učinkovita obramba - švicarska - 60X dražja. Glede na to, koliko Švica zapravi za vojsko. 3000 US$ na prebivalca na leto.

Tudi če bi se mi odločili za 10 krat skromnejšo na prebivalca, bi to bilo še vedno 600 milijonov dolarjev letno.

Samo ti bi pa še več kot 6X zmanjšal še to. Da bi prišel pod tvojo številko.

See?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Thomas, kdo pa pravi da bomok porabili 100mil. dolarjev ?
Zakaj so takšna razhajanja med ceno priključitve, ki jo navaja vlada in ceno, ki so jo izračunali nekateri neodvisni ekonomisti ?
Kdo se ti zdi bolj verodostojen. En svetovno priznan strokovnjak ali vlada, ki očitno ne zna drugega kot z lažmi ustvarjat neko mnenje ?

Thomas ::

> En svetovno priznan strokovnjak

Kateri pa?

Razen tega, sklicevanje na avtoriteto ni zaželeno. (Člen na slotechu, ki sem ga jest zlobiral >:D )

Ti kar njegove argumente dej na ponk, pa jih bomo pogledali.

Niti Einstein ni avtoriteta sam po sebi. Tle kar diskutiramo, če nam kaj njegovega ni všeč.

Zato ... tudi kakšnim svetovnim antinato strokovnjakom ne bomo kar slepo zaupali.

Torej - kaj pravi?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

-Carnivore- ::

Tomo ti pa maš kot bi rekli pri nas "dugo lajtungo", ker očitno samo tvojim možganom dela preglavice nerazumevanje mojega stališča. Jaz trdim, da bi naj ohranili majhno profi-vojsko(cca. 5-10k vojakov) in da ne bi silili v NATO ali pa v izgradnjo obrambe kot jo ima Švica. Je to res tako težko razumet?

Thomas ::

Eminem ...

Od kod tebi ideja, da bi bilo 5 do 10K vojakov ceneje od 100 milijonov dolarjev?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Thomas, od kod tebi teh 100miljonov dolarjev ?

Odgovor na prejšnji post pa dobiš jutri ker zdej nimam časa po netu brskat.

Thomas ::

Prva eminemova točka je ta.

On ne bi dal toliko, od kod mu pa ravno to, pa ne vem. Tud on ne.

Kaj pa je realno?

400 milijonov US$ na leto če bomo v NATO.

Pa precej več, če ne bomo.

Vse ostale filozofije so nerealne. Metanje peska v oči.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

San ::

Thomasu - in vsem ostalim - vendar predvsem tebi, priporočam da si ogledaš Bowling for Columbine.


Tarzan ::

Tukaj se strinjam s Thomasom. Sram me je >:D

Resno, edina varianta je, da gremo v NATO in poleg tega tudi EU.

Seveda, da ne bo pomote, se ne strinjam z vsemi radikalnimi Thomasovimi idejami, ampak je res, da bo ceneje za državo, če bomo v NATU, poleg tega pa bo obrambna sposobnost Slovenije neprimerno večja. He, mogoče bomo pa meli celo protiraketni ščit :\ >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

IceIceBaby ::

Thomas, kakšna avtoriteta pa si ti, da naj ti verjamemo ? Dej pokaži številke in lahko o tistem kakšno rečemo, ker sej si sam reku da na "lepe oči" ne verjamemo.

IceIceBaby ::

Tarzan, super argument. V NATO je treba ker ni druge.

Tr0n ::

kst: no, sedaj je bilo to vprasanje omenjeno tudi v odmevih

Na vprasanje, ali gre pri tej izjavi za propagando ali izsiljevanje?

Ne, gre za dejstvo. Slovenija si sama ne more financirati profesionalne vojske, prav tako bi bila kapaciteta premajhna, zato je logicno, da se nabornistvo v tem primeru spet uvede.

Na juris! |O

IceIceBaby ::

Ne ni logično. Možni sta 2 varjanti. Ali bodo z ponovno uvedbo kršili zakon ali pa bodo šli čez 2 meseca ponovno spreminjat zakon, kar je nedopustno (nemore minister vsake nekaj mesecev spremenit mnenja in izsilit spremembo zakona. Minister dela po načrtih vlade, ki naj bi bli v naprej jasni)

To JE zelo podlo zavajanje ljudi.

Thomas ::

> Thomas, kakšna avtoriteta pa si ti,

Tudi nobena. Ampak diskutiram. Prikazujem fakte in delam logične sklepe.

BTW ... poglej si nocojšnjo diskusijo na temo poleta na Mars na Z&T ... pa se zamisli malo.

Jest bi se. Ne bi rekel - ja Thomas na tisto se pa mogoče že spoznaš, o temle se pa jest boljš.

Ne - nisem avtoriteta ne tu in ne tam - ampak tam maš lahko hladno glavo ... in jo potem skušaš imeti še tu.

Pa (spre)vidiš ...

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

kst: se strinjam. ampak to bo pri mlajsi generaciji, ki jih nabornistvo morda (se) caka in so proti natu v dobrsni meri vplivalo na odlocitev, pa ce v to verjamejo ali ne. umazana poteza.

Thomas ::

Vlada očitno le ni tako nesposobna, kot sem se že bal.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Thomas, od drugih pričakuješ samo argumente, številke, sajte ... Sam pa praviš da delaš sklepe. Dejansko od tebe ni blo kakih pametnih argumentov v tej temi, in tvoji sklepi so za mene prav tako napačni kot so mogoče za tebe moji.

Večina članov vlade je pa še vedno nesposobna, ker se pustijo takole dobiti na laži. Mogoče se pa jaz motim in so genialci. Mogoče so odkrili kako kronično nagnjenje slovencev da se doma s sekirami pobijajo za vsako malenkost politikom pa odpuščajo vse nesramnosti brezkompromisno.
Kakorkoli že, vlada igra zelo umazano igro in če bi takole izjavo dal npr. nemški obrambni minister bi odletel še pred začetkom naslednjega dne.

Thomas ::

Volitve.

Tisti ki ste proti NATOu bi volili Jelinčiča!

Aja, sej ste ga.

Ja potem je pa okay.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

1. Thomas za musliče sem prej mislil indonezijo k državo kot celoto pod katero spada Bali narobe sem napisal, poleg tega ni bil to prvi T.N. tam in ne meči vse T.N. je v isto skledo.

Spet govorite da si Slovenija profesionalizacije ne more privoščiti brez NATA. Slovenija ŽE ima profesionalno vojsko + naborništvo + po novem rezervno vojsko. Pa tudi nihče ni rekel da v primeru ne vstopa da bo spet naborništvo. Tisti general Troha za izjavo ni imel nobene podlage kar je bilo tudi rečeno. In Janša veliki zagovornik vstopa v NAto je pa tudi lepo povedal zakaj bi bilo nemogoče obdržati naborništvo. In ker je novinarka na koncu prispevka rekla da potem obstaja možnost da naborništvo ostane še ne pomeni da bo ostalo, glede pravnih aktov MORSA pa je jasno kam se usmerja SLO vojska. Je to sedaj neki veliki argument za na podlagi neke izjave?
Pismo ste naivni. Kot drugo pa je državam NATA ki so zadnje pristopile, padlo gospodarstvo, prav tako je Norveška zaradi prevelikih stroškov začela s prekonstukturiranjem vojske in bo ta denar začela vlagati v gospodarstvo, viri pa so bili navedeni zgoraj. Potem pa malo pomislite na ceno NATA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

Thomas ::

> za musliče sem prej mislil indonezijo k državo kot celoto pod katero spada Bali

Mislil si, kar si napisal. Narobe si mislil.

Če bo šlo takole, boš kmalu rekel, da si mislil, naj pa le gremo v NATO.

> Kot drugo pa je državam NATA ki so zadnje pristopile, padlo gospodarstvo

Spet kr neki. Kje si pa to zvedel?

Na MI?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Kar si rekel si rekel. Napisal sem kar sem napisal.
Je to dejanje iz obupa? :D :D
Thomas če bi bral vse poste in vire zraven nebi spraševal kozlarij. :D

City ::

Thomas ali podpiraš trenutno politiko, ki vodijo ZDA?

smash ::

a vidš City..politika ZDA ti ni všeč tako kot meni...pa si ti proti natu ker ne bi smel bit zarad tega, jest sm pa za, k sem razumno vse presodu in dal antiamerikanizem na stran pr tako pomembnem vprašanju

City ::

Mene amerikanizem ne moti, dokler se ne vmeša politika, moti me politika ZDA, to sem večkrat že povedal. Pa zaradi česa nebi smel bit kaj?

Thomas ::

smash:

> a vidš City..politika ZDA ti ni všeč tako kot meni...pa si ti proti natu ker ne bi smel bit zarad tega

city:

> Pa zaradi česa nebi smel bit kaj?

Začel sem domnevati, da maš ti en čudn sindrom city.

A ti ni blo jasno, kaj je rekel smash? Sej blo čist malo texta.

(Ali pa ti ni bil všeč njegov pravopis, pa cepidlačiš?)

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Thomas mogoče? Se pa ne odločam na podlagi nekaterih parametrov, ki nimajo nobene veze s stvarmi o katerih se odloča. Tukaj pa vidim da imaš ti en čuden sindrom ali pa ti nekaj omejuje logiko?

hatch ::

Sej politika zda neposredno vpliva na NATO.

IceIceBaby ::

1. NATO ma velik skupnega z USA in njihovo politiko. Če ne odobravaš njihove politike je nekak logično da ne odobravaš NATO.

2. Nevem kakšne razloge ma City da je proti, ampak moji nimajo veliko opraviti z USA politiko ampak z neustreznostjo te organizacije za nas.

Smash, prej smo že ugotovili, da štejejo tehtni argumenti, številke, raziskave. dejstva torej. Domnev in tvojih razumnih presoj nemoremo upoštevat. Tudi jaz sem na podlagi dejstev razumno presodu da NATO ni dobra stvar za Slovenijo, pa tega ne upoštevaš.

Sicer pa očitno večina zagovornikov vstopa Slovenije v NATO samo "razumno presoja" in "sklepa" ker sem na 6 straneh samo na 1 zastavljeno vprašanje dobil, ki pa se mi ni zdel dober (zakaj nekatere evropske države nočejo v NATO).

Tr0n ::

Aja, nisem vedo da je ta thread namenjen preobrazbi misljenj :). Saj lepo, da vsi poveste, kaj si o tem mislite, ampak nekateri verjetno pricakujete se kaj vec.

žvau ::

A mi lahko kdo pove kaj bomo profitirali od Nata. Po moje nič. Tovarn orožja skoraj nimamo (tud tiste ki pa jih imamo malo izvažajo). Tako se zaposlenost ne bo povečala. Demokracija tud ne, bolj mislim da bo obratno (zgledovali se bodo po ZDA). Seveda pa bomo morali standarizirati orožje z Natom (al drugače vse orožje bomo vrgli v smeti ker je delano po sovjetskih standardih in kupili novega). Seveda bomo morali kupiti tudi letala, tanke itd. Mislim da je treba v naši državi še mnogo drugega spremeniti (npr. zdravstvo, stanovanja, službe) kot pa it v Nato.

Thomas ::

Rabimo samo še nekoga, ki bo rekel, "kot je Zajček dokazal ...".

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

žvau ::

"kot je Zajček dokazal ...".

IceIceBaby ::

Zajček je dokazal prav toliko kot ti Thomas.
««
6 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021511 (16984) Vlady
»

Tudi ženske obvezno v vojsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
785845 (4486) ||_^_||
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425913 (19107) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314801 (10755) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117918 (6459) freserovski

Več podobnih tem