» »

NATO - we are on!

NATO - we are on!

««
4 / 14
»»

iration ::

ko bo slovenija sprejeta v nato, se bodo natofobični intelektualci, zbrani okoli mirovnega inštituta, zaradi ogroženosti slovenije (s strani teroristov) izselili v neogrožene države: Irak, Libija, Sudan, Severna Koreja, ... in končno bodo najdli svoj mir na zemlji.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

DarkSite ::

MadMicka: "Je pa seveda razlika v ognjeni moči med EU in ZDA. Prva je dovolj močna, da se lahko brani zoper kogarkoli (razen zoper ZDA), druga pa je dovolj močna, da lahko napade kogarkoli. "
Kako to misliš razen ZDA? Če bi bil napad na EU in bi evropa videla, da se ne bo mogla branit, bi uporabila NUKE. "First strike" in svet bi šel po gobe. Vendar se to ne bo zgodilo.

"Pa na koncu še glede sovražnikov: Trenutno Evropa nima kakega sovražnika, Rusi postajajo evropejski, Kitajci so tut svoj fenomen, pa itak daleč stran, Islamske države pa tako kot ponavadi, skregane med sabo in z drugimi na smrt."

Hmmm ali se ni prav v tako imenovani Evropi, kjer ni vojn in seveda Evropa nima sovražnikov, dogajali največji genocidi po 2WW, in to 10 let. Evropa je res mirna dežela, kjer ni spopadov in zato ne rabimo Nata.:)
Če ne bi bilo NATA, me prav zanima kako bi danes tisti ki ste proti piskali. pss pss Bi spali mirno ponoči, ko bi vedeli da se odvija vojna 150km od naše meje?

"Če pa potreba nastane, pa lahko močna ekonomija sproducira še pa še vojaške opreme, tako da se ne bat...."

Res, ko bo stiska za vojno in bo Evropa prisiljena na vojno..upam, da ne...ampak takrat bomo čez noč naredili svojo vojsko, super vodene bombe(laserke), razvili čez noč vojaško taktiko, specialci in navadni vojaki se bodo čez noč naučili veščin in raznih taktik, zazidali bomo čez noč vojaške objekte in transportna letala.
Kaj res mislite, da vojsko lahko kar naredis iz nič..in potem pričakuješ da bo profesionalna čez noč.
Kot da bodo bodoči konflikti trkali na vrata Evrope in jim govorili 26.5 bo napad. Začnite si graditi vojsko.

:\

Zato potrebujemo org. NATO, kjer je vojska že izurjena in se sposobna kosati z vsakim problemom(ne samo vojaškim). Skupna obramba bo cenejša kot pa bi imeli svojo lastno vojsko. Integrirani bomo v elito najbolj razvitih držav. Tudi za gospodarstvo se bodo odprli novi trgi. Slovenija si bo zvišala mednarodni rating glede varnosti in temu sledi več naložb v SLO. Toliko zaenkrat.
:)



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DarkSite ()

poweroff ::

Spoštovani bedaki. Dajte si najprej ogledat dejstva!

Sorry, se ne morem drugače izraziti kot tako. Zakaj?
Zato, ker grem stavit, da noben od vas ni resno prebral knjige NATO za in proti. Vsaj iz vaših argumentov se tako vidi. Link na PDF sem poslal nekje na začetku tega threada...

Samo par dejstev bom navedel: 5 člen je bullshit in to je notri lepo dokazano. Poleg tega NATO v teoriji (!) ščiti samo pred napadom ne-nato članic. V praksi pa še to ne.

Nobeden mi še ni znal prepričljivo odgovoriti glede zapravljanja denarja v NATOfonu in njihove nesramne propagande (ali pa sem kaj spregledal?).

Stroški obrambe bodo narasli. Deželak sicer na TV laže, da ne bodo, ker da je SLO sprejela zakonodajo, ki itak povečuje obrambne stroške in da to nima zveze z NATOm. Pozabi pa povedati, da je ta zakonodaja sprejeta po priporočilih NATA in je tudi "kompatibilna z NATO standardi"!!!

O povečani varnosti je tudi precej napisanega - varnost SLO se bo kvečjemu zmanjšala.

Je pa tudi par dobrih argumentov ZA vstop.

Zdaj pa pojdite najprej prebrat argumente, nato pa blebetajte po forumih!

VRZIMO NATO ČEZ PRAG-o!

matej97 ::

Sam sem bral knjigo Ne Nato mir nam dajte in je zares odlična. Aje še kdo bral? Predvsem mi je všeč tisti del, ko govori o umetnik sovražnikih Nata.

Simko ::

matej97

Za kakšno 'zmago' gre? Verjetno za zmago na referendumu. Vendar sem tukaj ciljal na to, kdo me bo prepričal. Prav rad berem poste v tej temi in mislim, da bodo kar precej vplivali na to, ali bom rekel ne ali da NATOu

Zjutraj nisem šel brati vsega še enkrat, ampak poglejmo argumente nasportnikov:
- NATO je preživet, ker ima EU svojo vojsko
- NATO ne, ker le napada in ne dela nič dobrega, gleda le na svojo 'rit', predvsem na Ameriško.
- NATO ne, ker nas nihče ne bo napadel, saj smo deželica, ki bo vedno živela v miru in nikogar ne bomo motili.
- NATO ne, zaradi Busheve izjave.
- NATO ne, ker bodo naši vojaki umirali za druge.
- ne vem kaj je pomenila tista slika z BBCja - ali bi me naj prepričala, naj rečem NE ? Hja, pa me ni. Sicer pa mislim, da je ponaredek.

No zgornji argumenti so bili vsi kometnirani iz strani zagovornikov ali jih pa sploh ni treba komentirati. V nekaterih točkah so nasprotniki videt kot precejšni nepozanvalci zadev!

Owca se je sicer razpisal(a), ampak je razvlekla zgornje argumente. Rekel je celo, da referenduma sploh ne bi imeli, ker je izid itak jasen. Sam mislim, da ni tako.

Kar se pa let tiče: rekel sem, da v povprečju 16 letniki. Saj to sploh ni pomembno. Verjetno sem le hotel povezati leta z nepoznavalskimi izjavami. Se pa tudi na zagovorniški strani pojavi kaka cvetka - jasno. Ampak še enkrat: povprečje.

Thomas ::

Eni natofobi pravijo, da naj za stroške obrambe ne damo nič. Oziroma da naj financiramo lastno vojsko, ki naj bo čimbolj podobna lovskemu društvu. Tako po duhu, kot po oborožitvi, da bo več sredstev ostalo za razne mirovne in antiglobalistične aktivnosti.

Drugi natofobi pa pravijo, naj le naredimo švedski ali švicarski podobno lastno vojsko, ki se jo bo bal tudi frdamani NATO. Naj stane kar hoče - obramba je obramba.

Tretji sorte natofobi govorijo, da naj nas NATO kar lepo še naprej merka, saj to je itak njihova dolžnost. Da bi jim pa mi plačevali - jim pa ne bomo, sej nismo neumni!


No pa denimo, da se uresniči črni scenarij NATO financiranja - 3% družbenega proizvoda moramo namenjati obrambi od leta 2005 naprej.

Letna gospodarska rast je tudi 3%. Kar pomeni, da bomo leta 2005 na istem kakor leta 2004, ko recimo za stroške obrambe nismo dali še nič. Leta 2006 pa bomo šele na istem kot bi bili brez obrambe 2005. 2012 bomo šele tam, kot bi brez obrambe bili že 2011.

Torej naj se razorožimo, zavrnemo NATO in se tako "premaknemo za leto dni v prihodnost"? Oziroma bolj verjetno za nekaj mesecev. Oziroma še bolj verjetno - za desetletje v preteklost?

;)




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sims ::

Vprašanje vsem. Smo sploh kompetentni, da odločamo o NATU? Je že res, vsak ima svoje mnenje... Niso za to pristojni strokvonjaki, politiki, ki smo jih sami izvolili, torej jim zaupamo in prepustimo odločitev.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Thomas ::

V vseh državah je bilo tako doslej.

Mi bomo pa imeli referendum.

No, tudi prav. Bomo pač po referendumski odločitvi šli v NATO. Da bodo natofobi ob argument, kako je "odločila odtujena politična elita".

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gazda ::

Matthai: kaj mas pa proti NATOfonu :D ? Sej jest osebno se zdelec nisem za NATOfon ampak a ni zanimiv, da pa enkrat ko je propaganda za NATO je pa vse narobe... a ko pa folk protestira vedno veckrat in gre denar za razne zonglerje (kot smo prej slisali), policijo, ... a to je pa vredu? Kaj mislis da vec stane?

DarkSite ::

Najbolje, da se gremo tabornike. Vsak naj prnese svoj nožek. :)




Zavo ::

Jaz tudi ne vem zakaj so vsi tako proti vstopu!
Če nam ne bo pasalo, lahko izstopimo, če pa zdaj ne bomo vstopili, pa bi kasneje radi, ne bomo več mogli vstopit!

Povabilo zveze Nato, nam med drugim tudi pove, da smo na visoki civilizacijski stopnji!

DarkSite ::

MadMicka ::

Zanimivo, kako se stigmatizira ljudi. Tiste, ki so proti vstopu v Nato, imenujejo nekateri natofobi. Hja, kako pa potem pravijo sebi: natolizci? Ne?

Zadeva je taka, če se nekaj želi spremeniti (vstop v Nato), morajo zagovorniki povedati zakaj je potrebna sprememba.

Kolikor razumem, naj bi bilo bolje poskrbljeno za varnost.

Enostavno Sloveniji ne preti vojaška agresija, zaradi katere bi potrebovali Nato. Zadostuje pač EU.

Če kdo meni, da temu ni tako, naj pove, katera država nas ogroža.

Verjetno pridejo v poštev samo sosednje države, saj ni resno pričakovati, da bi zračni desant na Slo izvedla kaka Albanija :D

In še nekaj: zdrav razum nam pove, da za vsak primer Slovenija pač ne rabi 200.000 tankov in letal.

poweroff ::

Kaj imam proti NATOfonu?

To, da mi ne znajo povedati enega samega argumenta proti. Enostavno skrivajo argumente proti!

Stvar je pa v tem, da natofon financiramo VSI, tako tisti, ki ste za, kot tisti, ki smo proti.

Poleg tega ločujem med obveščanjem in propagando. NATOfon JE propaganda, ker zadeve predstavlja enostransko.

Onemu *** ki je zgoraj pisal o kao argumentih natofobov pa tole. Tisto sploh niso argumenti. Pravi argumenti proti so tako vojaški, kot tudi politični in varnostni, predvsem pa ekonomski. Preberi si tole!

DarkSite ::

Link ti ne dela.

MadMicka: Katera država pa je ogrožala Bali? Katera država pa je ogrožala ZDA?
NI bilo države. Bili so teroristi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DarkSite ()

poweroff ::

Madmicka: še ena dopolnitev. Če se Nato članice stepejo med sabo, nato ne bo priskočil na pomoč. Torej ko bo okrog nas vse NATO (v bistvu je skoraj že), nas ne bo nihče branil če nas napade katera izmed Nato sosed.

Bo pa Slovenija lažja tarča za razne teroriste. Zakaj? Recimo da teroristi želijo napasti NATO. A bodo šli izvajat napad v ZDA, ki je strašno zaščitena, ali v Slovenijo? Če bi bil jaz terorist bi šel seveda v Slovenijo, kjer je policija manj pripravljena.

A bi se morda raje odločil za Latvijo?
Ne, ker je Slovenija bolj v centru Evrope in bo učinek tukaj večji.

Tako je to dragi moji z varnostjo. Ko bo tukaj počila prva bomba bo treba iti na ulico in zahtevati odstop vlade!
Samo takrat natolizcev nočem videti zraven.

poweroff ::

Site od Mirovnega je zgleda down... hehe, mogoče je zarota kakšnih natolizcev odzadaj? :D

gazda ::

Glede debate o natofonu: sej ti mi tudi ne znas povedati argumente za vstop v NATO. Skoz samo pljuvas po temu, da bi vstopili. V cem se pa ti razlikujes? Glede protestov: kakor vem tudi davkoplacevalci placujemo varnost teh protestov (ne glede na to ali sem za ali proti).

Madmicka: ti mas mal zgresene poglede na sedanji svet. Nevarnost preti od kjerkoli - ne samo od sosednjih drzav. A si mogoce opazila, da je tudi ZDA napadla Afganistan (pustimo zdej razloge), pa se zdalec nista sosedi.

Poleg tega: dvomim da nas bo napadla kaksna clanica nata: vsi vemo da to ni ravno v interesu nata in da nato stremi proti temu (priznam pa da nikoli ne ves) - sicer pa poglejte primer Cipra - kaj bi se zgodilo z Turcijo in Grcijo ce nebi bili clanici? IMO: vojna.Ampak a ni zanimivo, da vas skrbi napad nato clanice, medtem ko slovenija nima "nobenih sovraznikov" (vase izjave), zaradi cesar ne vidite razloga za vstop.

Torej vase mnenje je: v nato ne bomo vstopili, ker nas sigurno nihce ne bo napadel. Ce nas pa ze kdo napade ko vstopimo bo pa to sigurno clanica nata :\ .
A se samo meni zdi to precejsen nesmisel... (priznam, lahko se motim...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gazda ()

MadMicka ::

Kdo torej ogroža Slovenijo?

Odgovori: teroristi, sosede - članice nata in kot tretje, ogrožajo nas od vsepovsod...

Slovenija bo v okviru EU zavarovana z njenimi mejami. Če se bo kak hudoben terorist (ali obstaja tudi dober terorist?) prebil čez mejo, ali pa kar zrastel pri nas, je zadeva taka, da se bo lahko po EU nemoteno sprehajal. Torej smo glede tega na istem z državami EU, tudi tistimi, ki so članice Nata. Je to jasno?

Zdej, napadejo nas lahko sosede članice nata in ogroženi smo od vsepovsod? Seveda nas lahko, lahko nas napade tudi Zambija, al pa nam pade luna na glavo. Vse je mogoče :D

Za vsak primer rabi Slovenija tudi atomsko bombo, mar ne?

Mislim, dejansko bi uvedu zaporno kazen za take, ki trdijo da je Slovenija ogrožena od vsepovsodi in zato potrebuje superarmado. Po možnosti bi imeli več vojakov kot prebivalcev :D

gazda ::

Se zdalec ni tako. Jaz osebno sem za: peace on earth. Sam realnost enostavno ni taka. Slovenija kot taka, se sama ne more braniti pred nikomer - EU ne zagotavlja varnosti, tako kot NATO ne. Smo pa vsaj videti "bolj grozni" :)
Poleg tega jaz vidim tudi nevojaske koristi pri prikljucitvi v NATO - terorizem, ilegalci, nadzor meje, prekupcevanje... prikljucitev natu v neki meri precej izboljsa nadzor nad vsem tem. Se vedno smo mi glavna vrata na poti v zahodno evropo in vsakrsna pomoc za nadzor nad juzno mejo je dobrodosla.

Zeko Mrkosljav ::

To je pa ena najboljših diskusij zadnhega časa, v glavnem poteka tako:

thomas: bla bla blablabla blabla bla

thomas: blabla bla blablabla

thomas: bla bla blabla

thomas: jaz rekel ti rekel to piše ki piše ... bla bla bla

thomas: (aaaahhhhhhhhh) blablabla

.........


iration ::

hahaha, zeko, pa ti moraš biti še veliko mlajši kot Matej...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zeko Mrkosljav ::

Šur.
Mlajši in pametnejši.
Sem mislil, da samo v vrtecu tršice maltretirajo nas malčke: nesmeš toto, nesmeš tisto, ne delaj tega, ne dihaj ne ...., pa vidim da ste tu še hujši...
Kaj ti veš, ti si bedak, ti si omejen, nihče nič ne ve samo jaz ...bla bla bla,
bla bla bla, copy paste kaj si tu mislil, copy paste kaj ti to pomeni, copy paste, kje to piše...
Pa pustite ljudem malo dihati.
Če pa vprašam, kje so najcenejše plenice, pa vsi v napad na ubogega malčeka.

iration ::

LOL!!!! Nihče ti ni rekel da si "karkoli že misliš da si mislimo o tebi mi". Glede na vsebino tvojega zgornjega prispevka lahko okvirno določimo razvojno stopnjo, ne pa tudi dejanskega leta starosti.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zeko Mrkosljav ::

Heh.
Kakšna pa je, po tvoje, razvojna stopnja avtorja in sodelujočih v "Štejmo do 10.000"?
Hmmm. Ja ja, to je pa že tretji razred osnovne šole.

gazda ::

Ves to stetje do 10.000 je v marsikaterem pogledu zelo zanimivo (socioloskem,psiholoskem,...), ampak kaj bi ti vedel... :)
Pa dovolj o tem - dejte se raje drzat teme.

Lucifer Tanatos ::

mislm ta topic je ratu prov nezanimiv, k je itaq vseen kak argument napises, vi pac vidite enega namisljenega terorista, ki nas bo napadel zato ker smo sli v nato, in zarad tega enga procenta raj ostanete zunaj, obrambo se bl zmanjsate. Dej logicno mi nej en od vas odgovori, kero drzavo bi prej napadli? Eno, ki ima dobro, sodobno, izurjeno vojsko in je clanica Nata, al eno k ma namest vojske lovski krozek?

In od kje vam ta bedarija da clanice nata ne branijo druga druge??? Valda Nato clanice skrbijo sam za NEclanice, samo za tiste, ki h proracunu nata ne prispevajo NIC, kar je nasploh zelo koristno ZA clanice, zaradi cesar jih je posledicno tolk velik v Natu. Prosm pejte se ulest, pa prespite zadevo ces, pa preden napisete se kak vic(pardon argument), raj 2x premislte.
Les yeux sans visage

DavidJ ::

Turčija in Grčija sta šolski primer, da so članice NATA strpnejše druga do druge. Odnosi med Turki in Grki so nekaj takega kot so odnosi med Srbi in Hrvati.

A še kdo misli, da bomo po srejetju v zvezo deležni takega provociranja s strani Hrvatov, kot je sedaj?

Anekta "Jel nam treba, da se zaratimo sa Natom zbog Piranskog zaliva?" bi imela drugacne rezultate. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zavo ::

Pravkar so na Radiu objavili rezultate novega povpraševanja.

Nato:

ZA - 49,1
Proti - 34,6
Ne vem - 16,3

iration ::

aha, to so sedaj tisti rezultati, za katere je nekdo rekel, da bojo presenečenje...
zame ne.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

pine ::

(NE)Resna pripomba!!!

Evo jest sm pa za drug exstrem!!
Sicer je zadeva malo (VELIK!!) zajebantska ampak je resna(Pa ne zj mislt da sm za nato ker sm strogo proti), ampak bi blo v realnosti to zlo zanimiv!



EVO PLAN JE TAK:
Vso slovensko vojsko razpustimo! To bi bla svetovna senzacija, cel svet bi en mesec sam od tega govoru! Kaj nm bo tistih par pilatusov! Reaktivcev tud ne bomo kupval k bi mogl jt ubracat v avstrijo!!
Ziher bo ksn (kako ze pravte? - Natofil) reku ja kva pa ce ns kdo napade:
-Vzhodne drzave ns ne bodo napadle ker bi jih ves civiliziran(kaj sploh je civiliziran) svet obsodu pa si ne morjo take blamaze prvost...ostane se vzhodn svet(Afganistan,iraq,...)..tud te ns ne bojo napadal k smo premjhna riba (kaj mislte da bi blo ce bi namesto na Manhattan avione poslal nek v SLO)...NC!...Na zadnji strani svetovnih cajtnogv bi blo drgac pa nc! Pa ce bi ze kdo se spovnu ns napast bi bil Grmovje(BUSH) zlo vesel k bi mu spet enga za tepst se z nemu!

Skleptiki no.2:-Brezposelnost(majorji pa kar je se tega srana)

Odprl bi nove sluzbe(drzavne seveda) kt so razne resevalne sluzbe pa tko(pa sj vojaki to itaq ze zj opravlajo)





Aja pa se to: ZA vzrok svetu pa lahko navedemo da smo pac napredna drzava in verjamemo v mir ter zato ne potrebujemo vojse SPLJOH!1

EVO TO JE MOJA VIZIJA SV K JE ZLO UTOPICNA AMPAK UCAS JE TUD TO TREBA!

:))
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

Thomas ::

Matthai!

> takrat natolizcev nočem videti zraven

A je član kluba A - alizec?

A je član MI inštituta MI-lizec?

Po kakšni logiki ti lepiš to pripono zraven?

:\

Da si pa NATOfob pa priznaj - zate to ne sme biti zmerljivka.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Stvar je taka...

Smo v zelo kocljivem polozaju. Velika vecina vas je tu proti NATU, vendar se vas veliko boji da ce zavrnemo ponudbo za vstop v NATO, da bomo se v vecjem dreku. Ce zavrnemo in recemo NE, nocemo v NATO. Si bodo mislili, kaj mislijo da so.. in nam bodo situacijo namerno slabsali. (o metodah nocem premisljevati)
V trenutnem stanju je res morda bolje da pac recemo JA. To pa se ne pomeni da to hocemo.

Sem so nas pripeljali nasi kretenski politiki (vecina njih) ki so pokazali interes za vstop v NATO kot prvo.

Pomislite. Rinemo not, not, not.. potem se nam odprejo vrata in se obrnemo? Kaj si bo mislil tisti ki nam je vrata odprl?

Zajebali so nas nasi politiki. Za koji kurac so morali naso vojsko prilagajati NATOvim standardom, ce sploh se povabljeni nismo bili!??! Referenduma pa niso hotli, mislec.. .ne prenaglimo se?! Zakaj smo morali lezt ameriki v rit?

In thomas, priznaj si.. volil bos ZA, zato ker ves da ne smemo zavrniti povabila. In ne zato, ker bi si ti zelel zascite iz strani NATA. In ne prepricuj folka v nekaj, v kar sam ne verjames.

Zheegec ::

Če zavrnemo bomo pridobili velik ugled pri nekaterih NATO članicah -> recimo pri Nemcih. Ne bi bili vsi samo ogorčeni ampak bi bili celo veseli (poglejte, te si pa upajo!). Pa da se eni kar vdate, ker kao "nimamo možnosti da zavrnemo" je pa prav bedno. Zakaj pa potem demokracija, če pa ne smeš zavrniti predloga na referendumu, če je tako prav?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

hatch

> In thomas, priznaj si.. volil bos ZA, zato ker ves da ne smemo zavrniti povabila. In ne zato, ker bi si ti zelel zascite iz strani NATA.

Komaj čakam tudi na nadaljno politično integracijo držav NATA. Torej na nekakšno transatlantsko konfederacijo.

Ne pa povečevanja razlik med obema stranema oceana. Že zdaj je prepad EU - US vsak dan večji. V US pa med Južno Kalifornijo in ostalo državo. ;)

alien

Zakaj bi ti tako rad naredil vtis na Nemce?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cybermedo ::

Kot prvo bi nam vsem skupaj rad cestital: tako zanimanje za to temo in obilica konstruktivnih argumentov za in proti kaze na politicno zrelost, in je zelo prav da ne gremo na referendum kar tako nekaj na pamet obkrozevat, ampak, kakor je tu lepo vidno, poznamo argumente in se zavestno odlocamo...

Naslednja zadeva: nekoga ozmerjat, ker ne deli tvojega mnenja je skrajno neprimerno.

Pa se ena zadeva, poleg katere ne morem: Thomas
Ceprav sem v svojem postu jasno zapisal, da bom glasoval za vstop, ker se mi zdi nujno zlo - se pravi delim tvoje mnenje o prikljucitvi tej zvezi - pa moram povedat nekaj besed o tem, kako se tvoji posti odrazajo v oceh nakljucnega, nepristranskega bralca:
O debatiranju nimas pojma. Kot prvo si narcisoiden glede svojega znanja, ki mislis da ga imas ne vem koliko - iz tvojih postov to nikakor ne izhaja - dokazovati to na tak nacin, da to samohvalno zapises je pa visek neinteligence. Vse kar pocnes je provokacija. V takih razpravah bi morali poleg moderatorjev imeti se sodnike v stilu debatnih tekmovanj, ki ti vzamejo besedo, ko je tvoj argument izpodbit, ti pa bi se kar naprej nakladal o isti stvari. Transatlantska konfederacija? - mogoce cez 200+ let - se Evropa se ne more zdruzit. Nato dosti boljsi od vojske EU - zakaj? Vojska EU bo v kratkem nastala - in v tem primeru gre za eno pojavno obliko konfederacije (politicno-obrambno povezovanje v okviru 3. stebra) in bo aktivna varnost sigurno vecja, ker posamezne drzave EU ne bodo mogle razmisljat o tem, ali bodo posredovale, temvec bodo MORALE to storiti, za razliko od clanic Nata, pa tudi pasivna varnost bo vecja, ker kot prvo ne bomo neposredno povezani z Ameriko, ki je na crni listi vecije svetovnih teroristicnih skupin, in drugic, ker noben ne bo poskusal napast drzave, ki bo delila ustavo z 80 milijoni Nemcev in francoskim jedrskim arzenalom.
To je bil samo primer argumentacije, da bos videl, dragi Thomas, kako se to dela, ne pa copy/paste en stavek, popolnoma iztrgan in konteksta, pol nek popolnoma neumen komentar, nekaj smajlijev in tvoj tvojo-inteligenco-kazajoc podpis...
LP

Thomas ::

cybermedo

Nekdo ki trdi:


> noben ne bo poskusal napast drzave, ki bo delila ustavo z 80 milijoni Nemcev in francoskim jedrskim arzenalom.


... ne porajtam na njegovo ocenjevanje (moje inteligence ali debaterskih sposobnosti).

Izjava je svetovna neumnost - to je menda jasno vsem.

>:D :D :))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Recimo Natu NE!

Nekdo je omenil, da če ne bomo šli v Nato, bomo v dreku??

Mislim, od kje mu to?? Če ne bomo šli v Nato, bo, kar se varnosti tiče, stvar taka kot dosedaj. Nič nam ne manjka, torej je stvar ok.

Najbolje, da Bush sprejme v Nato vse države na svetu, pa bo zavladal večni mir:D

Če pa ne bomo šli v EU, je pa zgodba povsem drugačna. Dokler EU in svetovno gospodarstvo dobro laufa, ni problema, ko pa zagusti, bodo pa najprej nasrkali tisti, ki so zunaj bogatih centrov,

In zato še enkrat ponavljam, upoštevajoč razvoj, varnost in blaginjo Slovenije; EU recimo DA, Natu recimo NE.

p.s.: pred časom sem menil, da bi morali v Nato, pa ne zato, ker bi se počutil bolj varnega, pač pa zato, ker bi se počutil bolj poveznega z razvitim svetom. Sedaj pač menim, da zadostuje EU.

hatch ::

Thomas, moje izjave nisi zanikal.. torej se strinjas. Zakaj se sploh kregamo? Al si samo falil odgovor, ker ti misli letijo prehitro? Ker tvoj odgovor nima veze s tem, kar sem jaz napisal.

Thomas ::

hatch

Nej bom popolnoma jasen. Jest sem vesel, ker bomo člani NATO pakta.

EU brez NATO je pa slabše kot nič.

Evropske države so se začele združevati skozi NATO. EU je samo logična posledica. Tudi bi bila Evropa brez Amerike ena velika žalost. Zgodovina 20. stoletja pač.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cybermedo ::

Thomas, ha ha, koncno sem te uspel razpizdit, si sploh mislit ne mores kako sem uzival ob branju tvojega odgovora, ko nisi vedel kaj naj napises (LOL).
In se ena zadeva, z tistim podatkom o 80 milijonih Nemcev in francoskim nuklearnim arzenalom ni cisto nic narobe - ce se ti pa to zdi, pa argumentiraj - opsa, ali pa mogoce spet ne ves, kaj bi napisal (and again LOL).
Pa samo toliko, da smo si na jasnem - nastanek EU ni imel cisto nic skupnega z Natom, temvec bazira na zdruzitvi 3 gospodarskih skupnosti iz petdesetih let, poanta le teh je bila znizanje oz. odprava carine pri trgovanju med clanicami in s tem vzpodbuda zunanjemu trgovanju ter posledicno gospodarska rast. Te skupnosti oz. pozneje po zdruzitvi Evropske gospodarske skupnosti pa je nastala Evropska unija, ki je cel cas bila zgolj gospodarska in ne politicna skupnost (tudi evropski parlament izdaja predpise le na podrocju gospodarstva). Sele z nastankom in pocasnim razvojem 3. stebra te skupnosti se pojavljajo teznje po politicnem zdruzevanju. Predlagam ti, da preveris zgodovino, preden bleknes tako v nebo vpijoco neumnost, kot je to, da je EU posledica Nata - eno z drugim nima cisto nic za opravit...

novi ::

Nato preprosto: DA!
Nekaj od mojih tez:

1. Lej NATO bo uvedel profesionalno vojsko >streljal se bodo tisiti, ki se bodo hoteli (Ne bo jim teba samo puške pucat >>IRAQ, AFGANISTAN,...; cel žur za tiste, ki to radi počno)

2. Glede denarja pa tko: kukrkol ga majo na državni ravni, ga zapravijo večinoma za nam državljanom nepotrebne zadeve (govori se samo, če kej kupjo, da bi se za tisti denar lahko kupilo npr.: 1000 stanovnj za made), jajca. Nikol se ni kej tazga zgodil, pa se tudi ne bo! Tako, da iz vidika financ, pomoje nato ni problematičen. Mal več bomo dal, pa tud kej bojo kateri imel od tega; Upam, da bom zraven 8-) !

3. Kukrkol se vzame, če se bomo tko zajebaval še naprej bo šlo tako ali tako vse v nič!
>>Navijam:: Vozmo se še z avti kolikor moremo, dokler ne bo nafte zmankal :D, je pomoje ni več v izobilju! Še ena mal večja vojaška akcija pa bo šla...:'( pol se ne bomo mogel več vozit.

A ni bolj da maš več kot, da maš manj A,... 8-)

Thomas ::

cybermedo

Zelo si laskaš če misliš, da se malenkost razjezim zaradi tebe.

Nekoliko se le držim za glavo ko berem takele:

> Predlagam ti, da preveris zgodovino, preden bleknes tako v nebo vpijoco neumnost, kot je to, da je EU posledica Nata - eno z drugim nima cisto nic za opravit...

Pomeni samo, da ti veš precej manj, kot misliš da veš.

NATO je tisti, ki brani EU. Ne samo EU, vendar tudi EU.

Švedska, Finska, Avstrija, Irska so članice EU, ki (še) niso v NATO.

Švedska zaradi dolge zgodovine nevtralnosti. Njena nevtralnost je bila spoštovana dlje, kot je trajala WW2. Potem so z nevtralnostjo nadaljevali. Irska prav tako. Finska je bila dolgo v "posebnih odnosih s SZ", Avstriji so nevtralnost garantirale okupacijske države.

Vse bivše komunistične države, ki bodo šle zdaj v EU so bile povabljene tudi v NATO. V Madridu ali v Pragi.

Pojma nimaš cybermedo, kot je za nasprotnike NATOa dokaj običajno na tem forumu.

Pa i šire!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Govoriti o tem, da je EU brez Nata slabše kot nič, ter da se je EU začel ustvarjati skoz Nato, je seveda čista neumnost.

Najslabše, kar lahko doživi nas svet, je en sam center moči. Cilj EU je jasen. Ena ustava, ena država.

Naši otroci ne bodo govorili, da so se rodili v Slo, temveč v EU. Gre za integracijo, gre za to, da se vzpostavi država, ki bo po obsegu in ekonomski moči enakovredna ZDA in Kitajski, ki se vedo bolj prebuja.

Nato je nastal kot vojaški odgovor na Rusko moč, EU je nastala kot gospodarska povezava posameznih držav. Neodvisno druga od druge seveda.

Neverjetno. Ruska nevarnost ne obstaja več, Nato, kot protiutež, pa ne samo, da še vedno obstaja, celo širi se?!

Nato v današnjem svetu nima kaj iskati. Jebeš Nato.

DarkSite ::

Evrope takšne kot je danes ne bi bilo, če ne bi bilo NATA.
Nato je zagotavljal in še vedno zagotavlja mir v Evropi. Evropo ne ščiti samo pred zunanjimi napadalci, ampak skrbi tudi za notranjo stabilnost držav. Recimo preprečuje, da bi prišli na oblast spet ala Hitleru, Miloševiču podobni ljudje katerim je cilj osvajati ozemlja.

Ja tudi Evropa bo imela nekoč svojo vojsko in svojega predsednika ampak smo spet na istem. Nato bo še vedno obstajal. Zveza oz. skupna obramba bo še vedno med EU, ZDA, Kanado,itd.
Kakorkoli pogledaš, Nato je org. za skupno obrambo njenih članic.
:)

Thomas ::

> Govoriti o tem, da je EU brez Nata slabše kot nič, ter da se je EU začel ustvarjati skoz Nato, je seveda čista neumnost.

Lahko izjavi nekdo, ki ne pozna zgodovine.

Bi brez NATOa oziroma transatlantskega zavezništva mogli zadržati SZ, da ne pohrusta najprej Zahodnega Berlina?

Ne bi.

Bi se SZ ustavila v Zahodnem Berlinu?

Ne bi.

Nihče drug kot NATO je zajezil komunizem. EU sama nikakor.

NATO je ohranil demokracijo v Zahodni Evropi in jo razširja sedaj še na Vzhod.

ZATO ga tudi v Sloveniji mnogi tako sovražijo.
Vključno z Ano Kučan.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Kdo je to Ana Kučan?

DarkSite ::

MIslm, da je hčerka

Thomas ::

Ja hčerka. Ena podpisnic antiNATO peticije izpred par dni nazaj.

Pa Mencinger ... pa standardna zasedba.

Mislim da bi se hčerka predsednika - dokler je še - morala pa že zadržat.

Ker družinski člani vseh predsednikov imajo neko težo.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MUC ::

Pred 10 leti smo si želeli, da bi bli v NATU, da nas srbi ne bi zrazirali. Na srečo nas niso. Upam, da bomo zbrali toliko pameti, in glasovali ZA, da nas naslednja vojna morda ne zbriše iz obličja zemlje.

««
4 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021246 (16719) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522208 (16143) OwcA
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816231 (13239) undefined
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314611 (10565) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem