» »

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO?

««
9 / 10
»»

undefined ::

> Kaj si tu želel povedati?

Točno to, kar sem napisal.

> Pa brez zamere. Res, da gre za pomembne stvari, vendar se da zadevo reševati kulturno.

Ni zamere. Če bi držal zamere prek forumov, bi me že razneslo. :D Drugače pa, vsaj zame, niso to toliko pomembne te zadeve, da bi se splačalo karkoli sekirati za njih. Saj je lepo povedat svoje mnenje in videti, da jih nasprotnik tudi argumentirano izpodbije, kar ti da spet eno stvar za mislit naprej. Ni pa ravno konstruktivno, če ti nekdo naprej pelje le tisto, kar je slišal po TV pri dnevniku, ali prebral v časopisu. To je le ponavljanje besed za novinarji, ki so na hitro nekaj skup spacali za svojo mesečno plačo. Tukaj pa pišemo mnenja tudi taki, ki se ne opiramo zgolj na omenjene medije, pač pa stvari pogledamo iz večje razdalje, dobimo v objektiv celotno sliko in potem to diskusiramo.

Je pa konec koncev vse to le en bullshit. Vedno sta dve strani, kjer se vsaka poteguje za dokaz svojega pogleda na svet. Na koncu pa bodo itak politiki potegnili vrvice in pritisnili gumbe, ko bo prišel čas, ne glede na to, kaj mi tukaj rečemo in kaj ne. Za primer samo poglej naprimer, ko je večina ljudstva v Avstraliji in VB proti napadu Iraka, pa sta se vladi vseeno odločili za pomoč in sodelovanje z ZDA. Tako, da je vseeno kdaj le potrebno pomisliti na sočloveka in kaj lahko storimo zanj, ne zgolj kar nas pumpajo politiki za svojo korist. Vojne so bile že od nekdaj le vojne politikov in politiki so tisti, ki ustvarjajo sovraštva med narodi, vse za svojo korist, se ve. :)

Vlady ::

Nato nam ne prinaša ničesar dobrega, smo odkrili že pred dolgo časa (ne samo sedaj zaradi te vojne). Če ste gledali Trenja... se popolnoma strinjam z uno mirovnico, ko je rekla: navajam "če nas bodo hoteli v članstvu, nas bodo že poklicali, sedaj je za našo državo še prekmalu da bi šli v to zvezo..."
Prav tako je z EU. Najprej na spremenijo plače na EVROPSKI nivo (to mislim DELAVSKE plače in NE direktorske, poslanske... ker ti imajo že itak PREVELIKE plače!!!, potem pa naj gremo v EU. Prej tam nimamo kaj iskat. To se še ne bo zgodilo, saj 10 ali več let. Torej nam članstvo sedaj ne koriti prav nič, razen koristi našim politikom, ki si bojo seveda takoj povišali plače na Evropski nivo (saj bojo postali "Evropski" gospodje).
Za članstvo v EU bom, ko bo Slovenija enaka kot Nemčija, Francija... Ko se bojo penzionisti vozil okrog z Porche-ji (banaln primer, sam ko sem to videl v München-nu me je skoraj kap!!!!), ko bojo imel delavci plače tako visoke, da bo lahko same eden v družini preskrbel 4-člansko družino brez problemov.. itd. Z vstopom v EU se bo SLovenska nataliteta še zmanjšala, ker bodo morale ženske pred zaposlitvijo podpisat v pogodbi, da ne bodo imele otrok prvih 10 let službe... Že tako nas je malo.
Zakaj naša vlada tako pritiska za vstop v EU in Nato? Zato, ker se bojo pošteno okoristili s tem. Za našo državo jih boli k. Boli jih, če bodo šla vsa SLOVENSKA podjetja v tuje roke, boli jih če imamo majnhe plače in nizek standard... samo da se oni lahko vozijo v BMW-jih, mercedezih... itd. Zakaj nebi imel naši poslanci Yugo-ta??? >:D Jaz bi vsakemu dal služben avto najnižjega razreda, plačo podobno delavski in potem bi videli, koliko bi jih še vztrajalo tamle v pralamentu in drugje!!! >:D Pomoje noben, ali pa res samo tisti, ki bi za državo radi kaj dobrega naredili. Denar vrti svet, kar je najbolj žalostno.

smash ::

vlady: tuki si se mi zdi pozabil eno podrobnost...namreč naše plače ne bodo nikol podobne evropskim, če ne bomo v EU

nodes ::

Zakaj v EU? Večina inteligence je obupal nad slovenskim inkubatorjem. Zgodil se nam bo odliv možganov in nekaj dotoka tehnologije. Slabše vsekakor ne more biti za posameznika kot so trenutne razmere.

NATO logično gre zraven in je brez veze da sedaj peščica ljudi išče toplo vodo.

smash ::

nato je šel zravn logično mogoče 10 let nazaj...danes pa ne več, ker se spreminja iz dneva v dan...tko da jest bi raj sam v EU, nato pa bl ne še

Thomas ::

> nato pa bl ne še

Ampak potem, ko bo Hrvašaka že ene 15 let not?

Pa Avstrija že tud ene 10?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vlady ::

Severna in Južna Koreja, sta na meje namestile dodatne vojaške enote.
Samo še američani tam manjkajo, pa se bo začela 3. svetovna vojna!! Mal premislte, komu boste v rit lezl!!! (sorry mal grde besede, ampak edina spodobna primerjava.. se opravičujem in prosim moderatorje, da tole pustijo :) hvala)
Evropa, sploh nima več vpliva nad vojaško močjo ZDA, kar pomeni, da lahko delajo kar se jim zahoče.
Pri EU, bi blo veliko bolje da bi se priključili čez kakih 10 ali 20 let. Najprej naj naredijo Slovenijo za EU, potem pa se priključimo, dokler bomo pa tako mizerno živeli, naj grejo vsi skup nekam v k.

MUC ::

A ti podpiraš Severno Korejo in njihov komunizem, ki je že tolikokrat napadel sosede?

Moramo namreč razčistit, kdo se zavzema za mir in kdo za anarhijo. Pri tebi tega še nisem uspel z govotovstjo ugotovit.

sebastjan v ::

Vlady sem ter tja pove kakšno pametno - tisto o plačah- ,ampak večinoma butne kakšno ven ki ni za nikamor(tisto o S Koreji,američanih inpd stvareh) HALOOOOO Vlady,kje pa živiš? :D :D

Zheegec ::

Trenutno nimam časa, samo tole na hitro;
Se kdo vpaša koliko stane Slovenijo vzdrževanje naborništva.

Ja, sem proti naborništvu, zato sem vesel da se je končno nekaj premaknilo in bomo imeli prof. vojsko. Seveda to NIKAKOR ni povezano z našim vstopom v NATO, prav tako ne bomo obdržali naborništva in vpoklicali (pod obvezno) žensk kakor je rekel Rupel (joj, še sreča da politiki ne lažejo in je ta izjava povzročila takšno razburjenje da je Rop moral naslednji dan ministra postaviti na laž).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MUC ::

VSE države, ki niso v NATu imajo naborništvo. Zakaj?

Ker 10.000 vojakov s puškami ne more branit Slovenije. To je UPAM da jasno vsem! Pa ne da so to izumili samo naši politiki. To vedo v vseh NENATO državah. A so tam tut politiki nategnili folk? Pa dejte, ne se slepit!

Če ne bo NATA bomo služili naborništvo. Ne živet v pravljicah.. wejki, wejki folk!

Jaz kot državljan zahtevam VARNO državo. če ne bo to NATO, ki jo bo zagovotil ceneje, bomo pač dajali miljarde... rajš sem reven, kot da bi se počutil ogroženega.

PS: Tudi nevtralna Švica ima naborništvo... pa sej se nekateri radi primerjate z njo, ane :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Vlady ::

Kaj ima Koreja s tem? Američani so v bližino Koreje namestili 24 bombnikov vrste B 2 in B52!
Kar pomeni, da bo naslednja tarča Koreja (takoj za Irakom). Mal pomislte no... preden kritizirate. Ne podpiram Koreje, sem pa proti, da jo Američani napadejo, in da se začne nova Korejska vojna.
Kar se pa tiče anarhije in mira, prvo je že zdaj, drugo pa so samo sanje. >:D

MUC ::

Vlady: Stvari se ne dogajajo same od sebe, kot se tudi otroci ne vzgojijo sami od sebe.

Sadam ne bi sam nikoli odstopil, S Koreja bi že davno pregazila južno Korejo, Srbi bi poklali muslimane in Albance, Kurdi bi izginili pod Sadamom, Kuvajt bi bil le še provinca Iraka, v Nemčiji bi danes vladal Sovjetski komunizem, v Afganistanu bi še vedno zapirali ljudi, ki igrajo nogomet ali si drznejo kupiti televizijo, radio...

ZDA res z zlom kdaj nastopijo proti svetu, vendar je svet kasneje vedno boljši kot prej.. za vse, tudi za nas.

PS: Lahko se jim zahvalimo, da sploh govorimo slovensko. Hitler nas je imel namreč na seznamu "deratizacije" (smo bili pač Slovani). Hvala tudi Američanom, ki so dali svoja življenja tudi za nas, da lahko sedaj nekateri tako z gnevom pluvate čez njih. Premorete vsaj kanček hvaležnosti?

PS: Mir zate, ne pomeni miru za Iračane, ki trpijo pod Sadamom. Lahko na stran potisneš svoj JAZ in misliš še na druge?

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Tr0n ::

Zadeva pac ni enostavna. Seveda smo proti vojni, seveda motivi USA niso samo dobri in da bodo najprej posrkbeli za svoje interese in seveda se diktat Sadama enkrat mora koncati, ker prinasa nestabilnost v tem predelu.

Verjami mi, da diplomacija v tem primeru ne bi nikoli uspela, pa ce bi jo gonili 10 let. Saj se bo skozi vojno pokazalo, kaksna orozja so vse skrivali.

MUC ::

Vsak si za dobro delo zasluži plačilo. Če bodo dobili koncesije za nafto, kot jo imajo že sedaj Francija, Rusija v Iraku, pa naj jo dobijo.

:)

hatch ::

Sej vsi hocemo mir.. sej mi ga imamo:)

Vcasih mors pac zrtvovat trenutni (kratkorocni) mir za bodocega(dolgorocnega)..
Pac treba izbrat manjse zlo.

Nasa vlada bi morala ponudit pomoc ameriki, pod pogojem da lahko potem sodelujemo pri obnovi.. (tam bo namrec velik dnarja... treba bit zraven)

Vlady ::

ZDA res z zlom kdaj nastopijo proti svetu, vendar je svet kasneje vedno boljši kot prej.. za vse, tudi za nas

Hm... zakaj pa potem vedno prihaja do novih vojn in sra**a???? >:D Mater nimate utemeljenih argumentov...

MUC ::

Ker Sadam še vedno vlada.

Tr0n ::

Vlady: cenim tvoj idealizem (sem podobno razmisljal nekaj let nazaj), ampak idealizem in mir si je treba priborit z besedami / diplomacijo, ni ce to ne pali, s krvjo

na zalost, cloveska narava pac

Vlady ::

MUC pa če bo za Saddamom pršu nov tak vodja??? Bo še ena vojna??? Dej no dej. Američani, samo spremenijo potek dogotkov, preprečt pa ne morjo nč ker so navadne reve.

Vlady ::

TrOn, če se ne pogovarjaš lepo z ljudmi na človeški način in če jim podtikaš nemogoče pogoje... Vse se da zmenit, samo tem na oblasti je samo za denar, ne pa za to da bi bil mir. Vojna prinaša dobiček kar je 1x1. Sej kot sm reku, če bi dal tem na oblasti mizerne plače, bi jih blo samo še 5 % al pa še manj, pa bi saj kej naredl...

MUC ::

Ko bo padel Sadam bodo iračani sami izvolili svoje voditelje. Vojna tako ne bo spet potrebna.

Vlady ::

Bo bo... sam mogoče še ne tko kmal, vendar bo še ena vojna.. no ena že prav dolgo traja.. Izrael vs. Palestina... Kaj pa tuki? Dej no dej. Američani samo v vsako stvar nos vtaknejo ker so hočjo postavt pred svetom kao mi smo pa svetonvni policaj pa iz vsake vojne hočejo dobiček potegnt.

MUC ::

Življenje vojaka je vredno več, kot denar in nafta. Ko boš to spoznal, ne boš več govoril neumnosti.

undefined ::

> Življenje vojaka je vredno več, kot denar in nafta. Ko boš to spoznal, ne boš več govoril neumnosti.

Ameriškega vojaka, hočeš reči. Iraški civilist pa ti je nula v primerjavi z njim. :)

Vlady ::

MUC sem mogoče govoru o vrednosti človeškega življenja? Kr neki kvaste tja u tri dni... :O zeh:O

MUC ::

NIhče ne pošilja lastnih ljudi v smrt zato, da bi kaj zaslužil. To lahko na misel dobi samo tvoj um :)

Zate vse povem 2x vlady. Ni problema :)

Iceman: vse sadamove somišljenake je treba izterbit.. razumel si ! :)

Vlady ::

Bush jih... kot vidš!!! Če ne si pa slep... sorry >:D

MUC ::

Bush ni. Preber si, kaj se zgovarjamo sploh. 2x ti že napišem isto stvar, 10x ne morem. :)

Thomas ::

Vlady pa Ice nista hudičeva advokata. Sadamova, kar je še slabše.

Relativiziranje in enačenje Busha s Sadamom ni niti pošteno, niti razumno.

Pa ne samo to. Zavržencu Sadamu, podeljuje nekakšen alibi.

Meni je vseeno če ti Bush ni všeč - ampak primerjati ga na daleč s Sadamom, je pa poniglavost - in drugega nič.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Vlady pa Ice nista hudičeva advokata. Sadamova, kar je še slabše.

A ti se s tem tolažiš, ker si hudičev advokat? :D

MUC ::

Iceman: ne, narobe misliš... AGAIN! :)

Tr0n ::

Zakaj se vse debate vedno sprevzejo v osebno zaljenje? Pac imamo svoja mnenja, ki so razlicna in prav je tako.

MUC ::

Iceman vedno izbere in pasta nekaj, kar ti napišeš. Če napišeš malo, se težko "obesi" na kaj pametnega in začne izgovarjati milo rečeno "nreprimernosti"

BUG v programski opremi? :)

OwcA ::

Spet smo se rahlo oddalili od teme...
Ima pa Tr0n prav, prosim manj odrihanja drug po drugem!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

MUC, meni se je lahko obešat na Thomasove izjave, ker kljub temu, da so napačnega mišljenja (po mojem mnenju), so na toliko višjem nivoju, da se da kar fajn "viseti" na njih. Za razliko od njegovih, pa so tvoje izjave na podnu, tam pa se ne da niti obešat več. Get it?
Poglej, recimo nekdo, ki se z nekom ne strinja, reče: "To pa ni res. Jaz imam te pa te dokaze za to, da ni res." Take izjave daje recimo Thomas. Potem pride nekdo drug, ki se s Thomasom sicer strinja, a poda drugačen "argument", na sledeči način: "Ti si neumen. Nimaš prav. Idiot zabit, pejt v šolo." Na takšnem nivoju so recimo tvoje izjave.
Za katere sedaj misliš, da se bo razumni človek "obešal"? Za tvoje, ali morda Thomasove? Dobro razmisli. Lahko pa ponovim, če kaj ne razumeš. :)

MUC ::

> Za razliko od njegovih, pa so tvoje izjave na podnu, tam pa se ne da niti obešat več. Get it?

Ne vem, zakaj se tolikokrat potem obešaš nanje :) :)


undefined ::

> Ne vem, zakaj se tolikokrat potem obešaš nanje

Naj ti razložim. Prvo rundo sem se "obešal" na tvoje izjave zaradi tega, ker sem jih pomešal z nivojem Thomasovih. No, niso bili ravno tam, pač pa se mi je zdelo na začetku, da so vsaj blizu; a sem mnogo prepozno ugotovil, v kakšno hudo zmoto sem padel. Zato sem ti takrat odgovarjal, kot danes še vedno odgovarjam Thomasu. To rundo pa sem se le še toliko "obesil" na tvoje izjave, da ti le razložim kje si, ker se očitno sam ne vidiš tam. Poskušam ti le poiskati pravo pot, a ti se upiraš z vsemi petimi. Zato je to tudi verjetno moj zadnji "obes", razen seveda, če imaš še kaj vprašanj. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

MUC ::

> Prvo rundo sem se "obešal" na tvoje izjave zaradi tega, ker sem jih pomešal z nivojem Thomasovih.

Na zadnje si moj post pomešal s Thomasovim nivojem pred dobrima 2 urama v tej temi. Torej sem še vedno na njegovem nivoju, kot kaže :)

Hvala, to mi je v kompliment :)

undefined ::

> Na zadnje si moj post pomešal s Thomasovim nivojem pred dobrima 2 urama v tej temi.

Očitno nisi uspel prebrati še druge polovice mojega posta zgoraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

@IceMan: ne provuciraj (in žali).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

OwcA, sicer sem pričakoval brisanje vseh postov (MUCovih začetnih in mojih nadaljevaljnih, ker izvedel je itak kar izvedeti ma)... but ok. :D

sebastjan v ::

AMPAK tale Vlady je poln presenečenj-zdaj je obseden z ameriškimi dobički!:D :D

undefined ::

> zdaj je obseden z ameriškimi dobički!

Ta vojna je Ameriški dobiček.

Tr0n ::

No, v nedeljo je referendum. Se malo, pa se bo lahko tema zaprla.

sebastjan v ::

ICEMAN : KAJ pa zadnji dve?:\ TUD? Zanimivo, da odgovarjaš v njegovem imenu...
SICER pa kaj se ti sekiraš za iraško nafto? Ali bi jo rad sam imel? TUdi tista tvoja tema "zakaj se delajo vojne" je bolj švoh, sicer sem PA tam o tem že povedal svoje

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Če ne bo NATA bomo služili naborništvo. Ne živet v pravljicah.. wejki, wejki folk!

Ti ne živet v pravljicah, naborništva GOTOVO ne bo več, zakon je bil že zdavnaj sprejet in še Rop (ki mu vsi verjamemo, saj je politik, right?) je rekel da glede naborništva sploh ne sme biti debate, ker ga gotovo ne bo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

Katera država izven NATOa pa nima naborništva?

Vse ga imajo. Ne morejo si zagotoviti dovolj velike samostojne in profesionalne vojske.

Ne Švica, ne Avstrija in ne Švedska.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

kuglvinkl ::

Do nedelje do devetnajste ure je ta tema zaklenjena. Predvolilni molk.

Slo-Tech.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Vabljeni!
Your focus determines your reallity
««
9 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rezultati referenduma (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1136851 (5414) Sandi79
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522507 (16442) OwcA
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425927 (19121) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314804 (10758) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117926 (6467) freserovski

Več podobnih tem