» »

NATO pro et contra

NATO pro et contra

eland ::

Za EU, proti NATO tud jest!
Brez EU bi bilo bolj jeba.

Thomas ::

EU brez NATOa niti ne bi bilo.

EU je bila ustanovljena pod NATO dežnikom in pod NATO dežnikom je zrasla vsa njena prosperiteta.


Kdor tega ne vidi - ne razume dovolj.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

->EU je bila ustanovljena pod NATO dežnikom in pod NATO dežnikom je zrasla vsa njena prosperiteta.

NATO je bil ustanovljen pod dežnikom OZN, ampak je prišel v last Amriki. Unesco, Unicef ipd, vse kar je nastalo pod OZN je njihova hčerka... EU pa je izključno ekonomska povezanost. Ne sega v vero/vojsko/jezik/kulturo...

Ne vem... to si tako povedal kakor bi povedal, da nas ne bi bilo, če ne bi bilo dinozavrov... Seveda nas ne bi bilo,... Ne bi nas bilo tukaj tako kot smo zdaj, tudi če ne bi bilo Hitlerja. Učimo se na napakah... In NATO jih je storil dovolj, gremo nprej... Če ne bi bilo Hitlerja, bi se pa zdaj nekdo spravljal na Slovane in Žide... NATO is history, US will b soon! It's our turn now...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

eland ::

EU bo povozila US, NATO pa je po mojem pred razpadom - preveč notranjih nesoglasij med velikimi.

eland ::

Pa še preveč denarja gre za prazen nič in je EU škoda dajat tolko denarja, raj bo šlo v razvoj ind. - kje je zdej ta Evrifajter. Stran vržen denar, zato pa je tišina.

hatch ::

Iz zadnje mladine...
[quote]
Zato lahko pričakujemo, da nas bodo slovenski natostrastneži poskušali prepričati o nemogočem: o Natu brez ZDA. Seveda je resnični Nato brez ZDA dejansko obstajal: Zahodnoevropska unija (WEU) je bila zamišljena kot instrument evropske varnostne politike, v kateri bi imele ZDA največ opazovalski status; ampak WEU so ZDA in Velika Britanija povsem nevtralizirale, saj je v ameriški globalni strategiji nesprejemljivo, da bi Evropa postala varnostno neodvisna.
[/quote]

Thomas.. tocno to nas prepricujes ti...

para-site ::

No, hatch me je prehitel, hotel sem povedati točno to.
Thomas, to sem ti že enkrat razlagal. Zdaj bi pa že moral razumeti, da sta si NATO, takšen kot je, in EU protislovni organizaciji. Ne bom še enkrat ponavljal stvari, ti jih je Hatch dobro predstavil. In vedno več ljudi se tega zaveda, zato pa pada podpora NATU. Nobeno prepričevanje vlade ne bo pomagalo, da bi se trend spremenil. Ljudje razumejo, da rabimo EU in ne NATO. In tako je tudi prav.
Idealno bi bilo, če nas v Pragi sploh ne bi povabili v NATO, s tem bi se rešili stroškov referenduma, za razlago pa dali padajočo javno podporo. Rupel je prvič podvomil v verodostojnost javnih raziskav, slučajno je tokrat prvič, ko mu rezultati niso všeč. Še bolj bi mi bilo smešno, če bi referendum bil ter bi rezultate spremenili v svojo korist in bi vse skupaj prišlo na dan. Nastal bi en velik škandal, jaz bi pa počil od smeha.:D

Thomas ::

Scenarij:

Slovenija povabljena v NATO.

Slovenci na referendumu zavrnejo članstvo.

Slovenija NI povabljena v EU.

Potem bomo videli, komu bo še do smeha. :|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sifu ::

ce bomo zaradi tega, ker nocemo v NATO, zavrnjeni tudi v EU...potem nocem v tako EU..pa nej vsi lezejo u rit americanom..jest ze nam

para-site ::

Torej praviš, da moramo v NATO že samo zato, da bi imeli večje možnosti za sprejem v EU. To pa je dober razlog za vstop v NATO, eden boljših bi rekel.:D

Še bo smeha.

Zgodovina sprememb…

hatch ::

EU pa potrebuje nas VELIKO bolj kot mi potrebujemo EU... Slovenija so vrata na balkan za evropo.. trg EU za slovenijo tako ni zanimiv, ker evropejci so high.. in kaj bi oni kupovali izdelke iz neke "komunisticne slovenije"... pravi trg za slovenijo je balkan!

Jaz naceloma sem za vstop v EU.. samo pac ne z glavo skozi zid... casa mamo se dost.. ce bomo pa sele cez 10let not pa tudi prav.. se nam nikamor ne mudi.

Ikarus ::

Off topic (je kdo še sploh ON?):

Bourgeoisophobia explains why both Americans and Jews are hated. They are all money-mad molochs, you see, vulgarizers of culture, corrupters of taste and morals, materialists...

The Islamists think we are too spoiled and comfortable, the Europeans think we are too violent and impulsive. Each side's view of us is a mix of Hollywood images (Marilyn Monroe for the Islamists, John Wayne for the Europeans), mass-media distortions, envy-driven stereotypes, and self- justifying delusions.

Sometimes you get the impression that the only people who took the images of Rambo, the Lone Ranger, and Superman seriously were the European bourgeoisophobes who needed cliches to hate.

For two centuries capitalism has been in crisis, but it never has succumbed. For two centuries the youth/ the artists/the workers/the oppressed minorities were going to overthrow the staid conformism of the suburbs, but in the end they never did. Instead they moved to the suburbs and found happiness there.

Preveč pro-ameriško zveličavno; ampak konec koncev sem Evropejec.

Rahlo odličen članek drugače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ikarus ()

Thomas ::

Ja no, jest se nič ne šalim. Tako bo. Če Slovenija zavrne ponujeno članstvo v NATO, ne bo sprejeta v EU.

Kdor pa misli, da to ni nič hudega, se kruto vara. Zelo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

eland ::

Dober, pa kje to piše? Mislim da zdej pa že postajaš sam mal neresen.

Double_J ::

Torej rečemo najprej Natu, da še razmišljamo, ter organiziramo vojaško strukturo, medtem pa smuknemo v EU.
Uspešen trg mamo tako zagotovljen.
Natu nato rečemo le še hvala lepa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Ne, ne, zelo resen sem. Opcije NATO - NE, EU - PA JA .... preprosto ne bo.

Kdor ne misli prispevati k skupni obrambi, tudi skupne trgovinske, monetarne, šengenske ... Evrope ne bo deležen.

Mogoče bi sicer bilo, da kakšne države ne bi povabili v NATO, v EU pa - vendar bi zavrnitev NATA pomenila samodiskvalifikacijo za EU.


Sej meni je jasno, da bi bili nekateri veseli tega - ampak posledice bi bile precej katastrofalne. Visoka inflacija, zaprtost tujih trgov za nas, večanje razlike do Zahoda ... več in večja revščina.

Ne se slepiti, da je kaj drugače. Slovenski nacionalizem - češ kako nas rabijo, mi pa njih ne - je zgolj smešen. Komičen.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Kdor ne misli prispevati k skupni obrambi, tudi skupne trgovinske, monetarne, šengenske ... Evrope ne bo deležen.


Avstrija pa sploh ne obstaja, a ne? Švica isto, samo da ni v EU, pa je deležna marsičesa.

Thomas ::

Ne Avstrija in ne Švica nista bili povabljeni v NATO in potem to odklonili.

Zelo pomembna razlika!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

eland ::

Nato nas za spremembo rabi, ker smo na taki strateški lokaciji. Zato smo dobili tako kmalu prvo želenico in pri nas je tudi bila najbolj krvava bitka v zgodvini - Soška fronta. Zato ne rabimo mi njih ampak oni nas - ne gre za nacionalizem ampak dejstvo, da kdor ima Koper ima prevlado nad tem delom Evrope. Zato pa smo imeli samo 10 dno vojno naši sosedje pa 10 let. Pa ne zato ker nas imajo radi, zato, ker so hoteli imeti vsaj eno mejo stran vojno in ne na domačem pragu. Da pa nas ne bi zato spustili notr, pa močno dvomim. Sej marsikatera država ni v Natu, pa nimajo zato nič večjih težav.
Nato in EU niso isto. To mal mešaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

Ikarus ::

Danes sem v Delu prebral modro misel, da nasprotniki NATO ne vedo, zakaj so proti. Ok, pustimo ob strani ta cinizem novinarske hiše, ki je med prvimi začela z ideološko kampanjo proti NATO in ideološki razlogi so pač nejasni in težko zapomnljivi - ljudje se nalezejo odnosa po principu pranja možganov, namesto da bi si ustvarili svoje mnenje po principu vrednotenja dejstev...

Povsem zapomnljiv primer: V. Miheljak je pred slabim letom začel sistematično črniti NATO. Veliko je govoril o enormnih stroških - ne konkretno ampak s takimi ekscesnimi pridevniki (mimogrede - nič ni govoril o letalu...) in počasi ustvarjal vtis. Danes je med zagovorniki/nasprotniki nek konsenz, da bodo ti stroški nižji, kot so stroški samostojne obrambe - kmečka pamet nam je to govorila že vseskozi. Ampak Miheljakov vrtiljak laži je bil na jedilniku pol leta, resnico bomo slišali pa enkrat ali dvakrat, pa še to pod pritiskom.

Mimogrede - tako natolcevanje nekega doktorja ni niti za odtenek (v principu) drugačno od pojasnevanja, da moramo biti proti NATO, ker nekdo nekje je hamburgerje.

Ugotovitev (o neki "čudni" iracionalnosti) je pa točna, zato bom vztrajal s tisto svojo rokavico in vas še enkrat (nasprotnike) sprašujem dvoje:

1. Kaj je NATO doslej zakrivil?
2. Kaj so slabe strani našega članstva v NATO?

Pod prvo vam dam nekaj nezaslužene odveze, ker kakšnega resnega NATO spodrsljaja ne poznamo.

Na 2. pa vztrajam, ker je pomembno iz sebičnega slovenskega stališča in ker slabe strani tudi so (nasprotniki celo mislite, da odtehtajo dobre - zato na plano z njimi, sam jih ne bom našteval).

.:joco:. ::

Dej prosim preberi celo temo od začetka pa do konca, ker samo ti dve vprašanji obdelujemo v tem topicu, in ne mi rečt, da jih nismo odgovoril. Naštel smo ogromno napak, predrznosti in negativnosti NATA in to je odgovor na obe tvoji vprašanji, saj so slabosti NATA tisto, kar bo slabo za Slovenijo, če bomo notri. Tko da je to ubistvu samo eno vprašanje! In to vprašanje je bilo postavljeno že z naslovom teme: NATO pro et contra! Vprašaj prosim kaj novega!

Sploh pa še enkrat: NATO is history!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Če ste jih našteli toliko - potem jih pa rezimirajte.

A je to tako težko?

Kaj je taka strašna napaka NATA - kaj?

Kaj bo tako slabega za Slovenijo, če bo v NATU?

Na dan z besedo. Razen nekaj retorike - niste zmogli še nič
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Jah če se gremo pa tako, potem pa kontra:

Kaj bo tako dobrega za Slovenijo, da bi pretehtalo vse slabe stvari, ki smo jih našteli?

Kaj je NATO naredil tako dobrega, da bi lahko spregledali njegovo pristranskost in predrznost?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Ikarus ::

Joco

Prvi in glavni razlog proti vstopu v NATO je: . . .


Tko da je to ubistvu samo eno vprašanje!


To v bistvu ni samo eno vprašanje, zato sem dvoje ločil.

NATO bi hipotetično lahko imel nekaj masla na glavi in kompromitirajoči curriculum vitae. Ampak mene, Slovenca, to ne zanima toliko, kolikor me zanima, kaj mi bo NATO dal in kaj vzel. Hočem biti slovensko sebičen.

.:joco:. ::

1. Vstopili bi v zvezo, katera misli, da je svet črno-bel. Po njihovem so samo slabe in dobre poti, ljudje in države. Pa ni tako. Svet je v barvah. Ali siv, če tako hočeš. Vsak ima svoj prav. NATO pa je premočan, in tako po celem svetu uveljavlja samo svoj prav. Ostalo je za njih narobe. In to je zame otročje. Da si tako močan, pa ne moraš sprejeti, da po svetu drugje ljudje drugače razmišljajo. Ko se bo nato naučil poslušati vse ljudi, takrat bo zame dovolj zrel. Sej mogoče je včasih bil, ampak ni več. Sploh odkar je glavna Amerika.

2. Državni proračun bi stekal v Ameriko, zato, da bi nam oni nudili vojaško varnost. Varnost pred čim? Pred kriminalom? Pred potresi ali požari? Pred BIn Ladnom? Našo vojsko mi porabimo zdaj za tisto kar mi rabimo. Pa tudi če je to kidanje snega pozimi. Ko bomo v NATU bodo morali naši fantje v vojne, za katere je njim prav malo mar, ali pa bodo celo nasprotujočega mnenja kot NATO. Morda se bomo morali kdaj boriti proti našim bratom. Za tisto nevarnost, ki nam preži, žal NATO nima moči, da bi nam nudil varnost. Zato ne rabimo, pravzaprav ne smemo v NATO.

Off the topic:
3. EU. Eu nas potrebuje. Tako kot potrebuje Poljsko, Slovaško, Češko in Madžarsko. Zato ker smo mi vrata na Vzhod. In ravno tako smo blok za priseljence iz Kitajske ipd. NATO in EU sta popolnoma različni zadevi. Prosim ne mi mešat tega.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Ampak "egoistični Slovenec Ikarus" še zmeraj ni zvedel, kaj mu bo v NATO slabše.

Da bo šel del del proračuna v Ameriko? Že zdaj gre ob nakupih raznorazne računalniške opreme tja. Pa tudi druge. Bistveno je, da bo z NATOm glede obrambe kvečjemu kaj prihranili.

Torej kaj nam bo NATO vzel?

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sifu ::

nato s sabo pripelje vse zivo...

ce bi bil nato zveza v kateri imajo drzave enakovredne glasove, bi bil se za...tko je pa amerika trenutno glavna...in z natom pridemo nekako pod ameriski vpliv....v mislih imam vse od orozja do ameriskih vrednot, slej al prej tudi do nacina ameriskega razmisljanja itd

ko pomislim na to mi je kr slabo......da bo moj edini cilj na svetu zasluzit cimvec denarja in zjebat cimvec folka

te vrednote naj majo americani zase....jets sem bl za EU in skupno evropsko obrambo, kjer mislim da je veliko vec pametnih glav ki niso tako sebicne kot americani

Ikarus ::

1. To je ideologija s hudo levim predznakom. Pa vseeno - kje v mavričnem svetu je NATO vsiljeval svojo voljo? V Jugoslaviji morda? Si upamo vprašati Bosance in druge, če tako gledajo na NATO?
2. To je pa demagogija.

Državni proračun bi stekal v Ameriko, zato, da bi nam oni nudili vojaško varnost.


To je laž.

Ko bomo v NATU bodo morali naši fantje v vojne, za katere je njim prav malo mar, ali pa bodo celo nasprotujočega mnenja kot NATO.



To je laž. Lahko bi stisnil notri vsaj morda, če ne veš natančno. Potem bi rekel, da si se zmotil.

"Zato" izpeljan iz dveh laži ne pomeni nič.

NATO in EU sta popolnoma različni zadevi. Prosim ne mi mešat tega.



To je deloma res. Je pa Thomas odlično argumentiral, kaj pomeni zavrniti ponudbo, kot pa jo nikdar dobiti. Gre za pišmeuharski odnos, ko zavračamo vsako obliko solidarnosti, ker nam trenutno nihče ne diha za ovratnik. To je kratkovidno. Še pred 5imi leti bi zdrveli v NATO, ker je bil spomin še živ...

Zavrnitev bi bila neke vrste izjava, da se počutimo še kako vredne pomoči (danes Palestinci natančno vedo in tudi na glas povedo, da jih lahko reši samo ZDA) in hkrati ne čutimo nikakršne obveznosti do drugih. To ni dobro. Ni dobro za EU.

Kar se ločevanja tiče - smešno, da to pozivajo tisti, ki ne ločijo med ZDA, NATO in konec koncev hamburgerji. :)

TESKAn ::

Nisem vedel, da obstaja NATO članska kartica ugodnosti pri nakupu vojaške opreme...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn ::

Državni proračun bi stekal v Ameriko, zato, da bi nam oni nudili vojaško varnost.

Heh, da rečeš na to samo 'to je laž'...jao. Vsaj malo se potrudi in povej, zakaj ne.
Ko bomo v NATU bodo morali naši fantje v vojne, za katere je njim prav malo mar, ali pa bodo celo nasprotujočega mnenja kot NATO.

In zakaj je to laž? Vojaki članic NATA morajo it tja, kamor 'big bwane' organizacije mislijo, da je treba it. Jih nič ne zanima, če si ti proti temu. MORAŠ it, ker si član.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

.:joco:. ::

Ma nehej s temi hamburgerji. Lepo je povedal, da s tem kot pridemo v NATO smo le en privesek Amerike, in tako bomo klonirali njihove praznike, razmišljanje, odnos in hamburgerje. To je bilo mišljeno bolj metaforično. Da nam pač Amerika ni všeč in nočemo z njo sodelovati. Preveč gledajo njihove filme, kjer je svet črno bel. Bush je prava maskota tega. In žal mnogi Slovenci gledajo preveč Ameriškega patriarhizma.

Seveda so Palestinci odvisni od Amerike. Jaz ne podpiram terorizma, samo Izrael ima eno najmočnejših vojsk na svetu, pa se spravlja na boge kmete, Amerika jih pa podpira še pa još. Ne pravim da so Palestinci angelčki, ampak kar delajo zdaj Izraelci je sramota. Tudi za NATO, ker nič ne naredi, ravno nasprotno, še podpira jih. Izraelci pa mislijo, da bodo s silo iztrebili terorizem. Ravno nasprotno, še več ga bo.

In kje zdaj jaz zavračam vsako obliko solidarnosti? Saj sem rekel da sem za globalizacijo. Samo ne pa za Amerikanizacijo. Ne bom jedel njihovih hamburgerjev.

-> To je laž!

Utemelji!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

para-site ::

Ikarus, s čim je Thomas odlično argumentiral tisto njegovo tezo, kaj pomeni zavrniti ponudbo, kot pa jo nikdar dobiti???

Gre za pišmeuharski odnos, ko zavračamo vsako obliko solidarnosti

Prav to me jezi, že tako imamo malo dnarja, potem bi pa mogli bit še solidarni. In to z američani, ki si z dnarjem brišejo njihove smrdljive debele riti. Grrrrrr

Tisto od Palestincev pa raje ne bi komentiral, ker je vse skupaj že patetično, če pomislimo, kdo je na to palestinsko ozemlje naselil žide in umetno ustvaril državo Izrael, jo zalagal z orožjem in vse drugo. Zdej pa naj bi palestinci prosili za pomoč američane. Točno vedo, da je od njih nikoli ne bodo dobili. Gre se samo za ugled Amerike, ki ne more sodelovati z Izraelom, če imajo na čelu tako nasilnega vodjo, kot je Šaron. On je pač bil večino svoje kariere tako ali drugače povezan z vojsko, hkrati pa je po mišljenju še vedno otrok. In otroci se radi igrajo, predvsem tisto kar znajo.

Zgodovina sprememb…

Ikarus ::

Joco, TESKAn

1.Državni proračun se seveda ne bi stekal v ZDA, ampak v nakup določene vojaške opreme v Sloveniji - kar se že dogaja in proračun brez NATO bi bil večji, ker bi v NATO prevalili del bremena varnosti na vse članice. Nikjer ne piše, da mora biti oprema ameriška - če je to morda pomislek.

2. NATO se je doslej aktiviral natančno dvakrat. V bivši Jugoslaviji in po 11. septembru. V obeh primerih sodelujejo z vojaki točno tiste države, ki se tako same odločijo - pri nas v parlamentu in magari z referendumom. Nihče nas ne more v nič prisiliti. Takšna ali drugačna odločitev bi pa zadela poklicne vojake, ki so sami gospodarji nad izbiro svojega poklica.

Joco

Vstop v NATO vključuje tudi absolviranje ameriškega načina življenja? Zakaj pa ne nizozemskega, angleškega, belgijskega.... Potem bi bil tudi sam proti, seveda. Ampak - brez zamere - to si ne zasluži resnega odgovora.

Ps.: Tisti članek zgoraj je drugače o iracionalnih buržuazofobih, ki so zadnje čase pri nas protiameričani. Je o mnogih Slovencih.

sifu ::

ikarus

rekel si: nato je posredoval 2x in sicer ob 11.septembru in v napadih na jugoslavijo

niti en niti drug poseg ne odobravam...gre za tipicne interese amerike in nikogar drugega..zakaj potemtakem biti clan te zveze ko pa vsi vemo da gre za samo in le ameriske interese

za 11.september so si americani krivi sami...hvala bogu da za islamske ekstremiste trenutno ne spadamo v isti kos kot americani....ampak zgleda da kmalu bomo in potem bomo "res varni"

z jugoslavijo je pa tolk dvoumnih vprasanj da se nam ni jasn kwa se je dogajal pa smo sosedi, kaj sele americanom

mi bi morali stremeti k vojaski zvezi, ki bi "branila" naso evropsko regijo brez amerike in ostalih podrocij....zakaj bi bili odvisni od tega kar pocnejo americani po svetu?

predstavljaj si obrambno zvezo evrope brez amerike...mir za vedno...seveda te zveze se ne bo v kratkem...samo do takrat pa v nato ne rabimo...

Thomas ::

> predstavljaj si obrambno zvezo evrope brez amerike...mir za vedno...seveda te zveze se ne bo v kratkem...samo do takrat pa v nato ne rabimo...

Mi je prav žal ... ampak to je vojska, ki recimo ruski ne bi bila nikdar kos.

Sej zdej Rusi niso nevarni. Precej pametni so ravno zaradi NATO pakta.

Pa tudi Zahod brez ZDA - samo Evropa - je Zahod s pogreba kralja Edwarda leta 1910.

Od kod to sovraštvo do Amerike res ne razumem. Samo če je to "argument" proti NATO paktu - potem NATO potrebujemo še toliko bolj.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Ruski vojaki so v ww2 zgubili 10x več vojakov kot Nemci. Gre za kvaliteto, ne pa kvantiteto.

Kar se pa tiče sovraštva. Od kod? Pa kej bereš kar jaz pišem? Al misliš da samo malo bluzim.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Berem kar pišeš - ampak ni nobenega žmohta v tem kar si doslej napisal.

Pa nima smisla to okolišiti. Kot je rekel Ikarus - povej kaj je zanj - egoističnega Slovenca - napak biti v NATU?

Kaj razen protiimperialističnega ponosa (Soucialismo o muerte) zgubi?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

eland ::

Strašna napaka je bilo že bombardiranje Yu, ki je bilo brez privolitve UN, ki je zato pooblaščen za vojaške posege v druge države, torej je kršila mednarodno pravo. Poleg tega sre je tam ciljalo civilne objekte - vodovod, bolnice, mostove,itd...Je vseeno če so srbbi delal packarije, zakon je za vse enak in ne da so eni bolj enakopravni.Da ne omenjam Čečenije, kjer so čisto zmasakirali narod, pa Nato ni storil ničesar!!! Poveljniku čečenske vojske pa so dali Norvežani !!!zatočišče, ki podeljujejo nagrado za mir!!! Štekaš to sploh !!!
Da ne omenjam Izarela, kjer nikoli ne bo mirovnih enot - zarad Amerike. Jebeš tako org., če je brez moči, da dela dobr. Evo, če napotijo tja mirovne enote, sem takoj za, ker to kar delajo Židje je pa že malce preveč! Pa ne bojo in VSI dobr vemo zakaj!!!

Poleg tega pa gre za vezano prodajo - če hočeš noter kupuj od nas, čeprav je slabše kvalitete in dražje. Primer :
-Hummer, Tadirani, zaradi katerih še zdaj poslušajo, nakup topov, prepovedana prodaj jekla Siriji, prepoved prodaje Valuka, jeklarski embargo,....
Mislim da je dost dejsatev da smo lahko proti.
Še enkrat, mi ne rabimo Nato, Nato rabi nas! In zato mi ne morete podat niti enega dobrega argumenta, sam pa lahko naštevam 100 let zakaj proti. Raj bi zgradil onkološki inšttitut in pediatrično kliniko do konca.
Da ne omenjam da niso podpisali dveh sporazumov:
- prepoved min
- prepoved prodaje lahkega orožja
Se mi zdi da se samo hočta kregat, ker kej drucga kot da samo tulimo proti Natu ne znata povedat. Ne gre za gonjo, ampak dejstva so dejstva! Ti jih že počasi zmakuje, ker resnica NI!!! na tvoji strani pa če prebereš še toliko knjig in spiliš svoj um do ne vem kakšne mere - takim so v stari grčiji pravili sofisti. In tak si ti.

eland ::

Izgubi denar, ki ga poterbuje in izgubi nedolžnost, ker bomo sodelavci Američanov v globalnem merilu, pa čeprav smo lahko proti.

In nehaj že omenjat da zavajamo z retoriko, ker TI sam to delaš, sej še ni bilo kej pametnega sploh od tebe slišat do zdej. Dost , jest na to temo sploh ne sodelujem več. Imam druge bolj pametne stvari započet.
Adijo, pa fajn se mej v svojih zmotah. Bo čas pokazal, kdo je imel prav - (stavim da jaz!!!)

P.S.: tacga nakladača kot si ti Thomas/Ikarus, pa še ne. Stavim da ne veš kako dela, kej tok simpl, kot je hladilnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

TESKAn ::

1. Thomas, kaj so ti Rusi naredili, da jih tako sovražiš oz. imaš do njih tak negativni odnos?
2. Če je bil NATO do sedaj potreben 2x (se je 2x aktiviral), KAJ ZA VRAGA ga potem rabimo sploh??

P.S.: Ikarus, si nemara mislil izraz absorbirati, ne absolvirati?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

TESKAn

Rusov jest sploh ne sovražim. En Rus je celo moj najboljši prijatelj.

Mislim pa, da je Rusija nestabilna država, ki je potencialno nevarna.

Zato je NATO na njenih mejah najboljša garancija tudi za prosperiteto, razvoj - in navsezadnje realno moč Rusije.

NATO se je 2X aktiviral. Sicer je bila samo njegova moč dovoljšna grožnja, da ni bilo aktivacije sploh treba.

Naj še naprej ostane tako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

To ti je neka jaka organizacija, da se je bojiš. Da smo vsi njeni cucki, ki jih dresira. Da sploh ne moremo in ne smemo drugače razmišljat kot oni... Tako kot že ti razmišljaš, ker so ti sprali možgane, tako kot jih perejo drugim...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Ikarus ::

Thomas

Malo sem se zapletel, v bistvu sem te hotel vprašati, zakaj misliš, da so nam vrata v EU zaprta, če bi odklonili vstop v NATO? Priprta že, ampak neprodušno zaprta?

Glede fantomske evropske vojaške zveze. To je akademska razprava in ne glede na to, kaj bi si kdo utegnil misliti o njeni koristnosti, so dejstva tri:1) ne obstaja; 2) še zelo dolgo je ne bo, vprašanje je, če sploh kdaj in 3) ko/če bo nastala, bodo v njej večinoma članice sedanjega NATO, kar pomeni, da je tukaj zelo enostavno sedeti na dveh konjih hkrati. Varno pospravljeni v NATO modro ocenjujemo razvoj dogodkov s prijetno zavestjo, da imamo odprte druge možnosti.

Joco

Da sploh ne moremo in ne smemo drugače razmišljat kot oni...


Zakaj bi ne smeli drugače razmišljati kot oni? Kdo sploh so oni?

Kriza na Bližnjem vzhodu sicer ni stvar NATO, ampak pluralizem se pa tu vidi - že nekaj časa brezrezervno podpirajo Izrael le ZDA (članica NATA) medtem ko ima EU (večinoma članice NATA) diametralno nasprotno stališče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ikarus ()

Thomas ::

Ikarus

> zakaj misliš, da so nam vrata v EU zaprta, če bi odklonili vstop v NATO? Priprta že, ampak neprodušno zaprta?

Že zdaj so nam nekoliko priprta. Z Irskim referendumom, njegovim izidom, tehnično ne moremo noter.

To bodo evropski politiki skušali "sanirati". Potrudili se bodo razložiti svojim volilcem, da gre za širitev z novimi zanesljivimi, prozahodnimi državami, ki pomenijo dolgoročen dobitek tudi zanje.

Toda to bo precej težje, če bodo te pokazale, da hočejo le jesti z mize, mislijo pa ljudje tam še po starem.

Morda ne bodo niti tvegali, da jim ena Slovenija pokvari deal s Poljsko, Češko, Madžarsko in Pribaltikom.

Slovenija lahko počaka še nadaljnih 10-20 let skupaj z ostalim Balkanom, ki je tudi "strateški".

To bi pomenilo za nas ... možnost uresničevanja kakšne neokomunistične variante.

Za kar v resnici enim pri nas močno gre.

- Thomas
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Kriza na Bližnjem vzhodu sicer ni stvar NATO, ampak pluralizem se pa tu vidi - že nekaj časa brezrezervno podpirajo Izrael le ZDA (članica NATA) medtem ko ima EU (večinoma članice NATA) diametralno nasprotno stališče.


ZDA podpiraji Izrael, ker je tam dol edini njihov zaveznik. In ZDA HOČEJO nafto od dol. Tako da bodo naredili vse, samo da jo dobijo. EU v povezavi z NATOm in ZDA je pa sploh razlog, da Izrael sploh obstaja. Oni so se domislili salomonske 'rešitve', da naj se da kos palestine Izraelcem. Hkrati so jih pa še oskrbeli (proti plačilu, seve) z orožjem...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Goofy ::

Malo pozno, ampak vseeno...

Thomas

"Predstavljaj si Evropo brez Amerike". Kako si pa ti predstavljaš obratno.

Ne vsiljevat, da ne gre, saj zgodovina govori drugače. V današnjem času več ne, ampak Evropa je bila tudi brez Amerike. Obratno pa mislim, da ne bo šlo.

Pa še eno zate verjetno preprimitivno vprašanje.
Vidiš mene, ko pretepam "nedolžnega", zaradi tega, ker imam doma težave in se moram nad nekom izživet.
Bi hotel kdaj imeti opravka z mano?

To je zgolj primer.
LP

Thomas ::

> Evropa je bila tudi brez Amerike. Obratno pa mislim, da ne bo šlo.

Zaenkrat bi oboje šlo bolj težko.

Sej zato pa gre pri NATO.

Vprašanje je le, če hočemo mi biti del tega - a bi se raje naslonili na neuvrščene. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

skorc_norc ::

Jest bi raj šu v Arabsko ligo! :D

Thomas ::

Arabska liga? A potem naj začno ženske nosit tiste cunje?


ZLSD ... se je včeraj oredelila za NATO. Čeprav je njeno članstvo (ženstvo) nekej jamralo v začetku. Pa mladi Forum. Lih tko kot tule ... :D

LDS mladi forum je pa itak zelo za NATO. So rekli spet tudi včeraj.

Da o desnih ne govorim ...

No NATO - no EU. No EU - ...



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

ne lubi se mivsega prebrat, mogoce bom koga ponavljal in se ze vnaprej opravicujem.

jest pa bi obkrozu da.

to pa zato, ker je to nuja.
ce hocemo v EU je NATO nuja.
zakaj? - 12 od 15-ih clanic EU so clanice NATA. ko/ce dobimo povabilo za nato, kdo se sploh upa upati, da bomo dobili povabilo EUja, ce smo bili zavrnili NATO? -> zavrnitev nata predstavlja zavrnitev povabila za povabilo v EU. in to je dejstvo.

ce pa ne pridemo v EU smo pa toast. ali kot bi tu doma rekli, balkan. slovenija brez eu ne bo dobro zivela; večina denarja na katerem se je zgradilo/obnovilo slovensko gospodarstvo je bilo izposojenega iz tujine... kaj bos potem, ko ti bo trzisca zmanjkalo?

seveda bo zivljenje malo slabse, a to je zal cena prezivetja, ker ce ne pridemo v EU bo zivljenje ne samo slabse ampak zelo slabse.

ob tem naj povem, da cisto nic ne simpatiziram s politiko nata ampak bom mobu, tko kot se velikokrat v zivljenju, ta cmok lepo pogoltnat...

zalostna resnica o prezivetju.

slovencev nas je 2 milijona. evropske unije je 400 milijonov. kaj mamo mi tako zanimivega, da bi morali oni nas prosit, prosim pridte notr? slabo gospodarstvo, razsejano posocje, slabe ceste?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021247 (16720) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522208 (16143) OwcA
»

Tudi ženske obvezno v vojsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
785776 (4417) ||_^_||
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425696 (18890) Pepe
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem