» »

NATO - we are on!

NATO - we are on!

««
«
1 / 14
»»

Thomas ::

Politična fantastika iz leta 1982 se je uresničila.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

Asgard ::

yes to to mi deli, kar napit se ga grem od veselja. :D

black block ::

ZA HLAPCE ROJENI ZA HLAPCE VZGOJENI

para-site ::

Zdej je čas za referendum in naj se ljudje odločijo, ali smo za to ali ne.

bobby ::

no zdej je pa od nas, državljanov, odvisno, ali bomo šli v NATO ali ne :D

se bom smejal, če bomo v tem primeru rekl NE, jst vem da bom eden tistih.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

DarkSite ::

Kdo je za Nato naj dvigne roko. 8-O

Dvignu sm roko.

Rezultat je trenutno: 1:0 za Nato :)

Thomas ::

Jest dvignem roko ZA.

Spet bomo manj na periferiji, kot recimo sedanje avstrijsko ozemlje.

Kar je bilo:

- za časa Rima

- med zvezo z Bavarci v srednjem veku, ampak vprašanje

- za časa Ilirskih provinc, ampak vprašanje


Nasprotovanje članstvu v NATO na referendumu bo bolj švoh. IMO.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Asgard ::

vec ljudi poznas vec zvez mas, in Nato je kar vredi povezava, anarhisti pa naj bodo ka rtiho ka se prtozujejo kar cez vse kar nardi Evropa al pa Amerika !!!!

nej si ga gredo metat pred stalinov spomenik, bodo vidli kako jih bo hitro pohapsala kepsarija !!!>:D

FastWIND ::

Kako se ne bi pritoževali nad Ameriko, če pa počne zelo, zelo velike neumnosti, ki so samo njim v korist pa še to vedno sami ne vedo če je res. Evo in zdaj naj še mi rinemo za njimi v vse te svetovne zdrahe in podle spletke, ki jih počnejo kot samooklicani policaji svetovnega reda, da o tem kako drugim pameti solijo o demokraciji niti ne govorim, sami pa še zdaj pri sebi niso razčistili kaj bi z črnci, smrtno kaznijo, splavom.... in tako lepo preko Nata vsiljujejo njihovo miselnost, način življenja, militarizem in zavoženo ameriško kulturo. Vso to silno energijo, ki jo porablajmo za projekte kot so Nato bi raje porabili, da bi združili vse slovenčke, ki ne vidijo dalje od svojega plota.

NATU NE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Thomas ::

> vse slovenčke, ki ne vidijo dalje od svojega plota. TOREJ NATU NE.

vsi slovenčki, ki ne vidijo dalje od svojega plota. TOREJ NATU NE.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bobby ::

thomas, dej mi razlož, zakaj za vraga je NATO tok pomemben za nas??? kaj pridobimo razen prsta v rit????
EU še zastopm ampak Nato pa ne.
se vid da sem politično nepismen, in takih je še vsaj 50% slovencev ki bodo svoj glas oddali na blef.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

LuiIII ::

Kar se NATO tiče je stvar popolnoma preživeta in nepotrebna. Veliko bolj podpiram ustanovitev skupne EU vojske. Američani NATO ne rabijo več. NATO rabim samo sam, ker pač delam zemljevide za našo vojsko, ki jih je naročila tudi zaradi tega ker stari niso bili narejeni v skladu z NATO standardi.
Kar se pa podpore NAToO tiče, si pa le oglejte rezultate v dnevnih časopisih. Zelo, zelo tesno bo.

Lui

Zavo ::

Če bomo z Natom pridobili gospodarske koristi (izdelovali za njih oklepnike na Ravnah, ter v Mariboru, servisirali njihove tovornjake...), sem absolutno ZA!

Če bomo samo plačevali v skupno blagajno sem bolj proti NE!


Mislim da bom volil "ZA", ker pričakujem gospodarske koristi!

BTW: Tudi nove tehnologije (nam še zdaj skrite) bodo prišle k nam!

Thomas ::

Evropski pakt je še zelo v oblakih.

Zaradi teh oblakov zamuditi NATO?

NATO je zmeraj bolj politična organizacija. Označuje, do kje je civilizacija 1. reda. Naprej je pa bolj vse sorte.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

ZAVO ne moreš gledat samo iz vidika gospodarske koristi, ki sploh ni nujno da bo. Prej nam bodo oni nam kaj prodali, oziroma vsilili kot mi njim. Glede oklepnikov na Ravnah sigurno ne bo nič. Samo poglej, že zdaj ko še sploh nismo v Natu smo kupili ameriške Humwee - je namesto naših oklepnikov. O mariborskem bivšem tamu pa sploh nima smisla zgubljati besed. Ne bodimo naivni oni, itak ponudijo posel samo takrat ko majo tudi sami od tega korist. Nobeden nikoli ničesar ne podari. Zato nam pa težijo, da moramo zvišati obrambni proračun , da bomo lahko več kupovali. Seveda pri njih. NATU NE.

Thomas ::

Tale izjava "morali bomo kupovati orožje od NATA" je posebej "bistra".

Seveda! Najboljše orožje se proizvaja v NATOu.

Če ne gremo v NATO ga bomo pa morali kupiti drugje, več in slabšega.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bobby ::

glede na naš BPD pričakujete, da bomo imeli še celo gospodarsko rast oz. more money??? yea rightz. prej nam bodo gnar uzemal kakor ga bi nam ga pa dajal, poleg tega, če bi se pa tm na Ravnah izkazal kot dobri oz. odlični bi pa oklepnike delal in popravlal neglede na vstop na NATO. dober glas seže v deveto vas,vsaj tko pravijo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

FastWIND ::

THOMAS. Ko bo Slovenija postala članica EU in čez nekaj let tudi članica skupne monetarne politike EU, bo vsaka agresija na Slovenijo posledično tudi agresija na EU. Torej bo v interesu vsake posamezne članice EU, da se zadeva reši po mirni poti, če pa to ne bi šlo bo itak EU počasi morala ustanoviti neko vojaško strukturo, ki ne bo odvisna od Nata in bo branila interese EU tako ekonomske kot politične, neodvisno od Amerike. Torej zakaj Nato? NATU NE.

Sims ::

Naj nekdo napiše zakaj NATO JA in zakaj NATO NE. Če se kdo od nas sploh spozna na te zadeve...

cybermedo ::

Ceprav sem skepticen, pa moram priznat, da je to najbrz dobra vest. Sicer vse vec pokazateljev kaze, da Nato dejansko samo gleda svojo korist, in ko govorim o Natu, mislim originalni Nato, ne razsirjenega. Najnovejsi primer se je sedaj zgodil z Madzarsko, ne vem, koliko vam je o tem znanega, ampak pred nekaj tedni so se na Madzarskem bile hude polemike o tem. Gre za to, kakor najbrz veste, se je Madzarska Natu po hitrem postopku prikljucila tik pred napadom na Jugoslavijo... Madzari so se v nasi podobni evforiji seveda takoj prikljucili brez kakega skepticizma.. Nato je to urno izkoristil - in postavil bazo za napad na YU na Madzarskem (kot veste si Madzarska deli mejo z Srbijo oz. Vojvodino) in je bila zelo ugodna za "prvo fronto", naslednja zadeva je bila nakup ogromne kolicine vojaske opreme od Amerike. In sedaj, ko je tega konec, in Nato vec ocitne koristi od Madzarov nima, se je zadeva sunkovito obrnila. Slo je celo tako dalec, da je eden od Madzarskih politicnih zivin javno izjavila: " ...ce bi Nato lahko danes vrgel Madzarsko iz zveze, jo tudi bi..."

Ampak je ze tako, da je globalizem pot razvoja, pa ce nam pase ali ne... in kakorkoli neumna se zdi Busheva izjava: " ce niste z nami, ste proti nam", je to zal kruta resnicnost, ker je dejstvo, da ce se zamerimo tem razvitim drzavam, in bi v najhujsem primeru to pomenilo neformalni bojkot nase drzave, bi to pomenilo, da bi drzavo, predvsem nase gospodarstvo unicili.

Tako moram priznat, da bo moj glas na referendumu DA, ceprav z zelo izrazitim grenkim priokusom in skepso.

Kaj cmo, ce se hocemo pridruziti "razvitim" drzavam, moramo sprejeti tudi slabosti take integracije, in ne le njihovo dobro stran...

Predvsem pa je moj glas pogojen s tem, da v veliki meri zaupam nasemu vodstvu, da bo pogajanja izpeljalo korektno in Slovenije ne bo "prodalo" Natu, temvec bo sposobno postavljat pogoje tam, kjer jih bo treba, da ne bi prva obveznost Slovenske vojske bila udelezba bitke v Iraku... v nasprotnem primeru je moj glas VSEKAKOR NE.

LP

iration ::

Slovenija ima dve možnosti: 1. da je del Evrope, kamor spada (in je vedno bila), 2. da ostane del balkana, kamor so jo tlačili v 20. stoletju.
Torej, EU & NATO JA!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

poweroff ::

Kot prvo se je treba zavedati, da bo sedaj referendum.

Kot drugo se je treba zavedati, da referendum ni obligatoren, pač pa samo posvetovalen. Politična kasta lahko še vedno odloči po svoje, vprašanje je pa ali si bo upala.

Kot tretje je treba ločiti med odločanjem in informiranim odločanjem. VSAK državljan bi moral poznati argumente za in proti. Te argumente si sedaj lahko ogledate na tem naslovu.

Kot čerto je treba priznati, da je to publikacijo izdala civilna družba z lastnim denarjem. Vlada pa preko NATOfona izvaja izključno propagando. Glede na to da nas je nasprotnikov približno enako kot zagovornikov, bi bilo pošteno, da se predstavijo obe stališči. Konkreten primer: kličem na NATOfon in jih poprosim za 3 glavne argumente za vstop v NATO. Mi jih povedo 10. Potem pa jim rečem, naj mi jih povedo še 3 proti. In ne vedo povedati niti enega! Potem mi rečejo, da bodo pripravili odgovor in mi ga poslali na dom čez en teden. Čez en teden se ne zgodi nič! Zadevo smo s kolegi parkrat ponovili. Vedno je bilo isto.

Kot peto pa bo izid referenduma verjetno precej tesen. Po eni strani se vsa politična kasta izreka z NATO, po drugi strani pa se veliko slovenskih intelektualcev izreka proti. Je pa še ena zadev v zvezi z javnomnenjskimi anketami... to boste upam v medijih brali kmalu in verjetno bo marsikoga podatek presenetil... hehehe.

iration ::

hahahaha
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

FastWIND ::

CYBERMEDO. Ne razumem tvoje teze o nekem neformalnem bojkotu naše države in o uničenju gospodarstva. Ko bomo postali članica EU, smo gospodarsko vezani na njih in s tem tudi oni na nas in ne vidim nekega pametnega argumenta, da bi nam lahko kdo gospodarsko nagajal, saj je EU zaenkrat in predvsem gospodasko povezovanje manj pa politično. NATU NE.

poweroff ::

Zaradi Busheve izjave "ce niste z nami, ste proti nam" bom jaz glasoval proti.

Hlapec pač ne mislim biti!

Ne mislim pa tudi plačevati težkih davkov za to, da bomo financirali razne oborožitve in vojaške posege v tujini...!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

para-site ::

Jaz sem povedal moje ideje že pred časom. EU je prihodnost za Slovenijo. Za EU je prihodnost, da bi imela predsednika po ameriškem vzoru in svojo vojsko. Šibkejšo on NATA seveda, saj za obrambne funkcije ne rabi takšnih razsežnosti. Tiste odvečne % BDP se da porabiti bolj smotrno za kakšne druge transfere, čeprav tudi ameriški način v končni fazi pripelje do tega, da se zaradi grožnje, ki jo predstavlja ameriška vojska, sklene marsikateri biznis, po lepi ali grdi poti. Z eno bistveno razliko, z ameriškim načinom izgubiš moralnost in načelnost.

Pred povabilom je bilo tudi govora o zmanjšanju pristojnosti manjših članic, delno prav zaradi širitve in zaradi lažjega uveljavljanja interesov velikega. Tako da tudi v fazi odločanja nismo pridobili prav nič. Ker pa ne poznam tega predloga podrobno, bi prosil nekoga, ki stvar pozna, da obrazloži.

Če strnem, bi po mojem mnenju bilo najboljše za SLO sledeče:
Članica EU
EU predsednik
EU vojska
partner NATO (ne članica), pri pogoju vezanih poslov z orožjem, kar pomeni, da če mi kupimo orožje od članic nata, morajo one od nas kupiti vrednostno enako količino od slovenskih izvoznikov, pa ni nujno, da je to ravno orožje.
Torej, do zdej smo glasovali za ali proti NATO.
Predlagam, da glasujemo še za partner NATO.

Zavo ::

Pomisliti pa je treba tudi na to, kakšen ugled si pridobi naša država s tem!

hatch ::

Thomas, ti si beden..

Kaj nam bo nato? A ves da bojo morali potem nasi vojaki v irak, afganistan in kamorkoli si bo Bush zmislil? Slovenija potem ne sme reci NE.

Ali nato lahko prepreci teroristicne napade? NE!

Ce bomo vojasko napadeni, se bo pa amerika takoaltako vkljucila v to (ne glede na to ali bomo v NATU ali ne), ker se morajo nekje znebit starega orozja in dobiti funding za razvoj novega. (zakaj neki so odvrgli nevemkolk miljonov bomb na laos).

Ce bomo v NATU se stopnja moznosti teroristcnih napadov samo povecala.

Bodimo nevtralni.

poweroff ::

Slovenija je že članica Partnerstva za mir.

Kompenzacije so stvar pametnih politikov in ne ritoliznikov.

Ugled, ki smo ga pridobili je pa ugled hlapca in nekoga, ki se je pridružil združbi, ki mirno krši vse mednarodne dogovore, grozi z vojno, nekaznovano mori po svetu (CIA napad nekih teroristiov v Jemnu) in deli svojo pravico (Guantanamo Bay),...

Poleg tega obstaja čisto preprosto dejstvo visokih stroškov NATA. Ne samo v denarju, pač pa tudi drugih stroškov.

OK, naj gremo v NATO, samo potem naj natofili sami plačujejo višje davke, pošilajjo svoje otroke na tuja bojišča in naj se sami izpostavljajo terorističnim napadom.

Thomas ::

Kaj bi nekateri radi?

Superdržavo EU brez obrambnega proračuna.

Bojim se, da to preprosto ne gre.

Razen seveda, če bi nas branile kar ZDA, mi jih pa zmerjamo (še naprej).

NATO brani EU.

Rabimo oba. S tem, da se bo EU počasi začela integrirati z ostalimi članicami NATOa.

Mi pa, kot "alpski nabiralci" zunaj? :\

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> OK, naj gremo v NATO, samo potem naj natofili sami plačujejo višje davke, pošilajjo svoje otroke na tuja bojišča in naj se sami izpostavljajo terorističnim napadom.

A natofobi boste pa v Partnerstvu za mir?

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

NATO je večinsko financiran iz ameriških virov, zato tudi ne preseneča dejstvo, da ima Amerika v njemu največji vpliv. Obrambno je nemočen, dokaz sta porušena dvojčka v NY. Je pa učinkovit pri zagotavljanju pogojev za uresničevanje želj (beri gospodarskih interesov) najmočnejše članice v njem. Do tukaj je vse jasno.

Kaj ima Slovenija pri tem oz. kakšne koristi ima lahko od tega?
Poleg tega pa, kot sem že omenil, verjetno ne bo imela niti možnosti odločanja o pomembnih zadevah zaradi sprememb v organizaciji NATO, kar bi, če kdo ve, lahko malo bolj točno povedal. Če ne bom jaz pogledal malo po netu, če dobim kaj konkretnega na to temo .

Zgodovina sprememb…

Zeko Mrkosljav ::

Vsi zagovorniki ameriške birokracije , premislite v prvi vrsti , zakaj je NATO sploh nastal , potem pa se pridružujte t.i. 'iskalcem-večnovečnega-sovražnika-ameriške-demokracije' kot so sedaj videti !


p.s.
Nekaj cajta po sprejemu pa se boste drli 'Nato bejšte vun !'....

Thomas ::

> Obrambno je nemočen, dokaz sta porušena dvojčka v NY

A Partnerstvo za mir al pa Ruska federacija bi se pa lahko ubranila česa takega? Slovenska vojska sama?

Kdo bi se lahko?

Me veseli, da kolosalne neumnosti pišejo natofobi. To je njihova naloga, zgleda. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zavo ::

Kaj nam bo nato? A ves da bojo morali potem nasi vojaki v irak, afganistan in kamorkoli si bo Bush zmislil? Slovenija potem ne sme reci NE.



Zakaj pa Nemci niso poslali svojih vojakov v Bosno?
Zakaj se Madžari in Čehi ne bojujejo v Afganistanu?
Kaj delajo naši fantje na Cipru?

BTW: Noben ne bo rabil it v Irak, toliko da smo si na jasnem!
Gredo samo prostovoljci, pa še to med nami-profesionalci!

para-site ::

No sej sem vedel, da boš tako odgovoril in to točno na ta stavek. Hehe, Thomas, tudi ti si predvidljiv in nasedeš na vsako provokacijo.:D
Če si se pa že obesil na ta stavek, ti pa povem, da vsi priznavajo, da je v času, v katerem živimo, največja nevarnost terorizem. Če NATO tega ne zmore preprečiti ali pa vsaj zmanjšati, potem na področju varnosti ni naredil nič in bi bil skrajni čas za NATO zagovornike, da nehajo pisat "kolosalne neumnosti" o povečani varnosti.
Toliko za zdaj.
8-)

DavidJ ::

Bodimo nevtralni so rekle države Beneluxa pred 2. svetovno vojno. :D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zavo ::

Če si se pa že obesil na ta stavek, ti pa povem, da vsi priznavajo, da je v času, v katerem živimo, največja nevarnost terorizem.



Prav si povedal, v času v katerem živimo! Kaj pa čez 10 let?
V Avstriji pridejo na oblast ultranacionalisti tipa Haider in začnejo se vse večje težnje po Slo ozemlju!
Ta stavek je zgolj hipotetičen in s tem bi rad prikazal, kako se časi lahko spremenijo!
Potem bi vam pa sigurno bilo ok, da bi bili v Natu!
10 let nazaj - me zanima kdo si takrat ne bi želel biti v Natu?

Toliko o tem!

Čestitam naši vladi za doseženo!

Lucifer Tanatos ::

v primeru referenduma bom glasoval da. Kot so ze mnogi napisali pre mano, Nato potrebujemo, da nas bodo zascitili, omogocilo nam bo dodaten gospodarski razvoj. Ima seveda tudi slabe lastnosti, vendar imajo to vse stvari, tisti, ki prcakujejo samo dobre so hudo naivni. Lahko pa smo optimisticni in prcakujemo da bo vecino dobrih stvari. Ce nam v Natu ne bo vsec bomo sli pa ven. Plus definitivno bomo potem imeli poklicno vojsko, kar za vecino vas "lolekov" pomen, da vam ne bo vec treba prosit za civilno sluzenje. Meni osebno to sicer ni vsec, ker si sam zelim opravit tistih 6 mesecev, pa jih verjetno ne bom mogel, sment a ne :).

hatch: prosim da se mal brzdas z neumesnimi komentarji;(
Les yeux sans visage

Zavo ::

Tudi Avstrija je najprej želela biti nevtralna, pa Hitlerju to nekako ni dišalo!:D

FastWIND ::

ZAVO! Ti pa resnicno veliko ves o zgodovini. Avstrija je Hitlerja sprejela z odprtimi rokami. Nemčija si je Avstrijo z amnestijo enostavno priključila.

iration ::

če bo referendum, bo rezultat jasen: odločili se bomo za, saj vstop, vsaj uradno, podpirajo tudi bivši komunisti, ne glede na kakršnekoli mnenjske raziskave udbovcev tipa toš in podobnih.

BRAVO!!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

Zavo ::

Seveda, amapak pred tem so potekale silne debate o tem!
Saj si Avstrijci niso želeli da Hitler postavi svoje ljudi v vlado, zato so hoteli Nacistom samo posoditi svoje ozemlje, zato bi dobili nekatere protekcije kasneje v Kraljevini, tako kot je Hitler načrtoval!

Ampak, ko je Hitler prišel na Dunaj, so ga tako toplo sprejeli, da se je na hitro odločil in jim vzel državo!

FastWIND ::

ZAVO! Ti malo mešaš zadeve, Hitler ni ustvarjal kraljevine...

para-site ::

Če gledaš časovno je tudi razlog za obstoj NATA že zdavnaj mimo in bi po tej logiki moral razpasti. Če pa gledaš za naprej, kako mi ti lahko zdaj trdiš, da bo v situaciji, ki bo čez 10 let ali recimo 20 let za SLO najboljše, da je v NATU. Stvari se hitro spreminjajo in 10 ali 20 let lahko pomeni bistveno razliko v svetovnih razmerah in tendencah.

Aja, glih k smo pri tem, pravkar civilno služm vojsko. Sem pri gasilcih, hehe. Vsaj neki koristnega nardim za našo državo in njene ljudi. Prispevam k večji varnosti, hehe, bi celo lahko rekel.:D 8-)

globoko grlo ::

sam neki me zanima, rečmo da smo v natu, pa nas napade

1. ena izven natovska država, a nam nato avtomatično priskoči na opmoč, al glasujejo vse članice nata a nam bodo pomagale al ne

2. neka natovska država, kaj pa pol, recimo Italija, kdo bo koga branu

sam sicem mislim, da bo Slovenija pač plačevala kokr nas bodo lahko zmolzl, če nas bo pa kdo napadu se jim pa itak ne bo jebal za en podalpski narod, da bi pa ameri s prstom mignl in nam pomagal pa verjetn noben (vsaj upam da je tko) ne misl, v nasprotnem primeru nej si nardi lobotomijo>:D

hatch ::

Lucifer?

Nato nas bo zascitil? PRED CIM?!
Avstrija nas bi napadla? Ja sure.. pa italija ane? Pa Hrvaska bo okupirala piranski zaliv?

Glede bosne je pa stvar cist jasna.. nemcem, amerotom je bilo vsec, ko so srbi pobijali muslimane.. tudi meni je bilo. Pa so jih pac pustili dokler so lahko. Kake koristi od bosne pa amerika ni imela.
A vseeno... NATO je posredoval, kljub temu da bosna, srbija.. niso clanice nata. V sloveniji pa ne bi? Jaz sem preprican da bi, takoj.

Z natom se samo izpostavljamo... brezveze.

Sicer pa ne vem zakaj primerjate haiderja in hitlerja. Hitler je bolj podoben Bushu.. 'i want to be leader of the world'. Haider hoce samo cisto avstrijo, brez slovenckov, muslimanov in ostalih ne-avstrijcev.

Thomas ::

> 1. ena izven natovska država, a nam nato avtomatično priskoči na opmoč, al glasujejo vse članice nata a nam bodo pomagale al ne

5. člen NATO pogodbe nam zagotavlja pomoč. Potem je napasti Slovenijo sila tvegana zadeva.


> 2. neka natovska država, kaj pa pol, recimo Italija, kdo bo koga branu

Italija bi v primeru, da bi degradirala na državo izpred 60 let, lahko računala izključitev iz NATOa in celo ameriško intervencijo.

Grki in Turki bi se radi že nekajkrat stepli, pa jim preko Atlantika ne pustijo.

> če nas bo pa kdo napadu se jim pa itak ne bo jebal za en podalpski narod

A jih obtožuješ antislovenskega nacionalizma, ali le misliš, da bodo zmižali pred invazijo na del(ček) NATO teritorija?

Oboje je ena neumnost.

> kako mi ti lahko zdaj trdiš, da bo v situaciji, ki bo čez 10 let ali recimo 20 let za SLO najboljše, da je v NATU

Zdej gotovo je. Pa čez nekaj časa bo še tudi verjetno bolje, kot da sklenemo obrambni sporazum z Republiko Srbsko in Avstrijo.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> amerotom je bilo vsec, ko so srbi pobijali muslimane.. tudi meni je bilo

Tole je tvoj nivo, ja.

Tudi ta cvetka je prišla iz natofobske strani.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
«
1 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021247 (16720) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522208 (16143) OwcA
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816231 (13239) undefined
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314611 (10565) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem