Forum » Loža » Velikost hotelske kuhinje - predpisi
Velikost hotelske kuhinje - predpisi
Matek ::
Heh, oča nekaj rabijo o tem, najraje v materinščini, vendar sam na najdi.si nisem nič pametnega našel, me zanima če ma kdo kako stran ali nasplošno podatke o tem kakšna mora biti velikost hotelske kuhinje glede na število ljudi ki v njej delajo, itd.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
SkIDiver ::
MMM bom jz ene par "pametnih" prbil zraven k sm hodu na srednjo gostinsko pa smo se neki o tem učil.
Torej khm khm. Zadeva stoji takole. Koliko more biti kuhinja velika ni odvisno od števila zaposlenih v njej. Lahko je velika samo za 10 oseb oz da ima teh 10 oseb primeren delovni prostor vendar jih lahko notri dela tudi 20. Drugo vprašanje je že pri tem, če je potem takem delo v samem obratu varno. Po vseh načelih in principih naj bi bila kuhinja tako velika, da zadovolji potrebe samega obrata v katerem se izvajajo dela v tej določeni kuhinji. Se pravi, če gre za kuhinjo neke restavracije gledaš na to nekako po max. številu stolov. Če pa je kuhinja nekega hotela pa je odvisno kake vrste hotel je. zaprti ali odpri tip. Zaprtega tipa pač pomeni samo za goste hotela samega, odprtega tipa pa za goste hotela ter zunanje goste (izredna kosila, večerje, pogostitve, ohceti, itd.). Če bi povedal v kakem obratu bi ta kuhinja služila svojemu namenu bi ti lažje povedal kako le to nucaš. Veličina kakor jaz vem ni pogojena z velikostjo celotnega obrata, samo so kasneje težave, ker kuhinja velikosti za neko gostilno nima možnosti proizvodne kapacitete za neki hotel kjer se na večer obrne tudi po 600 gostov in več v dobrih 2 do 3 urah kar je lahko v neki gostilni kapaciteta celega dne.
Torej khm khm. Zadeva stoji takole. Koliko more biti kuhinja velika ni odvisno od števila zaposlenih v njej. Lahko je velika samo za 10 oseb oz da ima teh 10 oseb primeren delovni prostor vendar jih lahko notri dela tudi 20. Drugo vprašanje je že pri tem, če je potem takem delo v samem obratu varno. Po vseh načelih in principih naj bi bila kuhinja tako velika, da zadovolji potrebe samega obrata v katerem se izvajajo dela v tej določeni kuhinji. Se pravi, če gre za kuhinjo neke restavracije gledaš na to nekako po max. številu stolov. Če pa je kuhinja nekega hotela pa je odvisno kake vrste hotel je. zaprti ali odpri tip. Zaprtega tipa pač pomeni samo za goste hotela samega, odprtega tipa pa za goste hotela ter zunanje goste (izredna kosila, večerje, pogostitve, ohceti, itd.). Če bi povedal v kakem obratu bi ta kuhinja služila svojemu namenu bi ti lažje povedal kako le to nucaš. Veličina kakor jaz vem ni pogojena z velikostjo celotnega obrata, samo so kasneje težave, ker kuhinja velikosti za neko gostilno nima možnosti proizvodne kapacitete za neki hotel kjer se na večer obrne tudi po 600 gostov in več v dobrih 2 do 3 urah kar je lahko v neki gostilni kapaciteta celega dne.
DeadlyMachine ::
Pojdi na uradni list,kjer je zakon o graditvi in urejanju prostora.Najlaže iz GZS.
lp Deadly
lp Deadly
Samo brez panike,je rekel Vojak Švejk!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Neupoštevanje delovnega časa, je dovoljeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17524 (12903) | solatko |
» | Vgradna pečica in temperaturaOddelek: Loža | 2905 (2581) | fosil |
» | Prosim za kritiko (oceno) spletne strani!Oddelek: Izdelava spletišč | 4670 (3400) | Skatey |
» | Topla malica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10228 (7568) | Pyr0Beast |
» | Streljanje v hotelu Lev - če koga zanima (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7720 (6020) | ||_^_|| |