» »

Slovenski NATO lažnivci

Slovenski NATO lažnivci

««
7 / 12
»»

Thomas ::

Koliko si dokazal ti, kst?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Ne veliko, če sploh kaj. Vendar ne gre za to. Ti od nas pričakuješ konkretne podatke zakaj naj bi bil NATO slaba stvar, pričakuješ študije, številke... Ok, s tem ni nič narobe. Ampak po drugi strani pa nas prepričuješ da nimamo pojma na povsem isti način. Brez konkretnih dokazov, samo s svojimi ugotovitvami, ki niso nujno pravilne, pa če se tebi še tako logične zdijo.

Ubistvu nam hočeš pokazat, da tvoje mnenje pomeni več kot moje.
Ampak kot si prej sam povedal se na avtoriteto tukaj ne sklicujemo.

žvau ::

Ko smo kupovali hummerje so neki tvezli da bomo servisirali vse hummerje na balkanu. Zdaj po letu in pol nihče več tega ne omenja. Ko so šli američani v Avganistan je naš obrambni minister zagotavljal da nas nihče ne bo silil v Avganistan tudi če bomo v Natu. Zdaj pa sploh še nismo v Natu pa se že načrtuje da pošljemo nekaj vojakov tja kao da bojo pomagali prebivalcem. Kaj nam je treba na drug konec sveta pošiljat neki vojakov, naj raje v Sloveniji pomagajo starim ljudem prinesti robo iz trgovine.

Thomas ::

No, jest sem navedu nekej HARD FACTOV.

Recimo, da Švicarji plačujejo letno po 3000 dolarjev za vojsko.

Razumno je sklepati, da ne zapravijo 10X več, kot je potrebno.

Potem smo pa računali, koliko bi nas taka samostojna obramba koštala.

Preveč zapleteno?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Koliko švicarji plačujejo ni relevantno. Prej si trdil da je Slovenija v popolnoma drugem položaju kot Švica.

Poleg tega ne vemo kakšna bo cena vsopta v nato koliko bomo morali zapravt ko bomo not, tako da podatek 3k dolarjev na leto ne pove veliko.

Btw, a Slovenija trenutno nima vojske ? Kaj ji manjka ? Zagovorniki NATO govorite kot da bi bli bogi naborniki vse kar ima slovenija.

Thomas ::

> Koliko švicarji plačujejo ni relevantno.

Če naša obramba hoče biti podobna njihovi - so že. Če ti trdiš, da smo sami sebi zadostni v obrambi, tako kot so oni, potem le nismo drug svet.

> Prej si trdil da je Slovenija v popolnoma drugem položaju kot Švica.

Glede nevtralnosti in bogastva zagotovo. Vse ostalo je pa bolj isto, kot bi bilo za tvoje poglede dobro.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

jaz nisem trdil da moramo met tako obrambo kot Švica.

Poleg tega. Tudi če hočmo met genau tako obrambo še vedno nemormo podatkov primerjati s ceno, ki bi jo plačevali v NATO.

Nevem pa kako je lahko razlika samo v bogastvu in nevtralnosti. Očitno more bit pol neki hudo narobe s slovenci če ob pribljižno istih pogojih zaslužimo toliko manj.
Nevem po katerih kriterijih se tebi Švica zdi podobna Sloveniji. Ampak meni se zdi da je razlik precej. Ubistvu sploh nevem kaj je istega, razen tega da smo prak tako kot Švica majhni.

Thomas ::

Ja .. ne ne. Morm povedat, da moja estimacija, koliko pokurijo Švicarji ni pravilna. Pretirana.

Zajeb, z moje strani!

Ki pa ne spremeni kaj dosti. Samostojna obramba bi nas stala vseeno toliko kot sem povedal. Precej več, kot 400 milijonov dolarjev letno.

Če vzamemo Švico ali Švedsko za izhodišče.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zheegec ::

Če seveda predpostavimo, da potrebujemo vojsko, ki se je bo ves svet bal in bomo lahko vse sosede ustrahovali...
Aja, v NATO nam pa ne bo treba vojske met pa orožja kupovat? Še več bo treba, ne bodo stroški kar 0, ampak bo poleg članarine enako stroškov. Saj ne glede na to, če bomo v NATO ali ne bo proračun za vojsko enak! Kje si pa $400 milijonov/leto izračunal pa meni ni jasno;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

Sej ti ne bi bilo jasno niti, če bi razlagal. Trenutno nimam časa - bom pa še.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zheegec ::

Sej ti ne bi bilo jasno niti, če bi razlagal. Trenutno nimam časa - bom pa še.

Brez skrbi, tudi če ne razlagaš, mi ni jasno >:D Aja, sem pozabil, da moramo postati velesila, ker nas bo S. Koreja s pomočjo Kung-Fu Bin Ladna napadla in unilčila naše naftne zaloge.....
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

shock ::

Tudi ženske v Slovenski vojski? Minister za obrambo Antono Grizold je v intervjuju za tiskovno agencijo Reuter povedal, da utegne Slovenija, če se ne odloči za vstop v Nato, oblikovati naborniški sistem, ki bo obvezen tudi za ženske
link

Ojej kaj se bodo še izmislili? Kaj je res taka kriza pri nas? Čez 1 teden se bojo spomnili da še 14 in več letniki morajo v vojsko :D.

IceIceBaby ::

400 mil/leto je še premalo. Rakete z jederskimi konicami so drage, Slovenija pa jih nujno rabi če se hoče obranit Hrvaške in Srbije :)

Sej pravim. Zagovorniki očitno pozabljajo, da mi že mamo vojsko. In če v NATO nebomo šli ne bo treba vsega na novo delat.

Če smo tako ogroženi in če mamo tako zanič obrambo zakaj smo zdej teh 10, 12 let lahko preživeli z našo vojsko.
Ko bomo ukinili naborništvo bomo za tisti denar lahko zaposlili še toliko in toliko profesionalcev in kupili še toliko in toliko orožja.
Torej lahko z istim denarjem vzpostavimo precej bolj učinkovito obrambo kot smo jo imeli do sedaj.

IceIceBaby ::

shock, sej pravim. Za takele stvari drugje ministri letijo preden lahko rečejo keks.

Ampak škoda je že narjena. Na dnevniku so povedali da gremo v NATO ali pa bomo spet v vojsko moral.

shock ::

Saj mene ne moti če je al ni naborniški sistem, ampak me moti, da nekateri hočejo na silo prisilit prebivalstvo, da obkroži na referendumu tisti za nato.

ragnarock ::

Vlada očitno le ni tako nesposobna, kot sem se že bal.


Ne, podla je. Nažalost.

Če pa zdaj ni ljudi, ki bi šli za profesionalne vojake, kot trdijo nekateri, a z vstopom v NATO pa se bo naenkrat našlo 10k pogumnežev, ki bi bli pripravljeni iti?

IceIceBaby ::

shock enako. Mene nebi motilo če bi se moral tiste pol leta po hostah podit. Itak vsi pravjo da je blo fajn v vojski :)

Moti me pa način kako majo folk za norce, kako si lahko privoščijo čist vse folk pa nič.
Oni = LDS seveda.

Moti me tudi da ljudje neznajo razmišljat s svojo glavo. Če je nekdo za NATO ker je sam do tega prišel in ker je pač prepričan da je to kul, pač jebi ga. Sej ljudje smo si različni. Ampak da pa en papak od ministra laže po medijih in folk vse verjame, tip pa na naslednjih volitvah še več glasov dobi.

ragnarock ::

Glede starosti, če mislite, da s starostjo pridobite na pameti, se zavedajte, da se tega v razponih kot je to tu na slo-techu, ne more meriti. Razlika v letih je minimalna (po trenutni anketi je pa 50% obiskovalcev starih od 19-25, tudi jaz, in bomo definitivno šli na referendum).

Sicer pa najbolje, da omejimo glasovalno pravico z minimalno starostjo 80 let.

Zgodovina sprememb…

svit ::

Lepo pozdravljeni...


z zanimanjem sem prebral vaše umotvore o NATU, pa me je zbodlo nekaj. Ne razumem miselnosti, da si Avstrija, Italija ne moreta privoščiti vojne v svoji soseščini. In da nam bi že zaradi tega pomagali... Pomagali nam bi že res, poslali bi vojsko, samo kako pa bi se potem "prijateljske" vojske (italijanske, avstrijske) znebili? S kakšnim dogovorom? Kaj bi potem branilo Italiji (ki hlepi po naši zemlji), da si ne bi Slovenije priključila kot Ljubljansko provinco? A si vi sploh predstavljate, kaj pomeni, da je država v stiski? Lep primer kaj to pomeni je Makedonija. Tam so se malo streljali in dobili cel kontingent NATA na svoje ozemlje, s tem pa da NATO nima nobenih obveznosti do njih. Kadarkoli se lahko NATU "sprdne" in odide iz države in jo pusti v kaosu. Drugi primer je Kosovo in Bosna, ki sta protektorata EU in OZN. A bi vi to radi imeli (če bi bila vojna)? Kadarkoli je nuja, stiska, se plača 10x večja cena, kot je v normalnih časih, to vam lahko pove vsak črnoborzijanec. To je podobno, kot da bi hotel zavarovati hišo medtem, ko ti gori.


Nadalje bi rad polemiziral z Alienom, ki govori o tem, da bi bilo lepo, če sploh ne bi imeli vojske in da bi bili nevtralni. Res se lepo sliši: "Svet brez orožja, ubijanja, vojn, če ti nočeš hudega drugemu, se ti tudi tebi ne bo nič zgodilo...", vendar so to iluzije. Zakaj so iluzije? Ker ljudje preprosto nismo vsi enaki, prav tako imamo različne želje, hotenja, smo na različnih "duhovnih" ravneh in zaradi teh prihaja do konfliktov in nesporazumov. EU je 10 let prepričevala Miloševića po diplomatski poti, pa očitno ni ravno dobro slišal njenih prošenj. Šele par raket ga je spametovalo. Zato bodo vedno vojne in bilo bi neumno, da bi se sami razorožili in vikali nevtralnost. Tako smo lepa tortica za vsakega, ki bi imel 3 minute časa.


Morebitne nevarnosti za Slovenijo:

a) ITALIJA - na oblasti so neofašisti. Premier Berlusconi sicer ni član neofašistične stranke (vsaj zdi se mi), je pa zato njegov koalicijski partner Finni toliko bolj "črn". V ozadju so še ezuli in njihove zahteve po vrnitvi "zaplenjenega" premoženja in nikoli neizsanjane sanje o "vrnitvi krivično odvzetih ozemljih" po drugi svetovni vojni. Mislim, da mi ni treba povedati, kje je potekala meja pred 2. svetovno vojno. Te sanje so zelo močne v Tržaški pokrajini, Gorici, Julijski krajini...
b) AVSTRIJA - na Koroškem še vedno vedri obzorje Haider in njegova neonacistična stranka Svobodnjaki. Mislim, da mi ni treba kaj dodati, razen tega da si želijo "enotno" Štajersko, pa priznanje imaginarne Nemške manjšine, vračilo premoženja....
c) HRVAŠKA - trenutno je HDZ v opoziciji, toda lahko ponovno pridejo na oblast in znajo pošteno zagreniti življenje Sloveniji. Prav tako zahtevajo nazaj "svoje" morje v Piranskem zalivu, Trdinov vrh, območje ob Muri, 4 sporne zaselke v piranski občini (ti so trenutno pod njeno oblastjo). Da ne bi govoril o drugih križih in težavah
d) BOSNA IN HERCEGOVINA, KOSOVO, MAKEDONIJA - trenutno je tam mir, ki ga vzdržujejo vojaki NATA (oziroma OZN). Vojna je tam samo potlačena, takoj ko vojaki NATA odidejo lahko pričakujemo nadaljevanje "balkanske" veselice.
e) OSTALO - sicer ne bom več govoril o posamezni državi ampak se bom omejil na Islamski svet (Bližnji, Srednji vzhod, sredozemska Afrika). Njegova demografska slika je podobna evropski na začetku 20. stoletja. Veliko mladih (okoli 200 miljonov), ki živijo v slabih razmerah, brez prihodnosti. V Sobotni prilogi je bil enkrat en intervju z ameriškim strokovnjakom (ne spomnim se njegovega imena), ki je povedal da so ravno mladi nepreskrbljeni ljudje (18-32 let) glavni nosilci vojn in nasilja. Lahko jih je manipulirati za vojne cilje, lahko jih je zapeljati z govorjenjem o boljši prihodnosti in tudi pretrpijo veliko za doseganje le-te.

Kar se pa tiče stabilnosti v svetu in o tem, da ni nobene nevarnosti za Slovenijo na obzorju, ker da so časi drugačni pa hipotetični scenarij.

Teroristi (ali pa kdo drug) sprožijo elekto-magnetno bombo nad ZDA (ali pa Evropo). Ta s svojim valovanjem povzroči okvaro okvaro naprav, v katerih so tranzistorji. Ni treba poudarjati posledic (zlom borze, gospodarska kriza, zaradi okvarjene elektronike so vsa sodobna orožja neuporabna). Zaradi gospodarske krize pride do nasilnih demonstracij in nereda. Pri tem je velika verjetnost za državne udare, da se dvigne "ljubljeni vodja", ki naredi red. Za doseganje redu v lastni državi, "izvozi" lastne probleme v drugo državo -> vojna . Pa smo tam... Da ne bi rekli da se to ne dogaja vam dajem primer vojne med Eritrejo in Somalijo. Dve najbolj revni Afriški državici sta se, čeprav nista imele dovolj hrane za lastno prebivalstvo, spopadle za eno pristanišče. In se potem dve leti vojskovale...
Naša civilizacija in mir v katerem trenutno živimo ni ravno robustna zadeva. Zelo je občutljiva na motnje in se lahko izredno hitro poruši. Si predstavljate, da nenadoma pade oskrba z elektriko? Garantiram vam, da smo zelo hitro nazaj v 19. stoletju z vsemi njegovimi anomalijami in mišljenjem.
Pa namesto ene A-bombe je dovolj da izbruhne kakšen velik vulkan (recimo na območju Yellowstona). Pa smo nazaj v "starih časih".

Seveda je zgornji primer malo pretiran, toda govoričiti o nobenih nevarnosti je malo preveč naivno in dobromiselno...

LP

Zheegec ::

Svit, raje grem gledati "Dan Neodvisnosti". Če bi rad polemiziral, mi pošlji PrivateM. Pa Makedonija je pa res lep primer. Govorimo o Sloveniji, ki bo kmalu v EU in torej v okviru tega. Poleg tega so vsi teli tvoji primeri še manj možni kot moja trditev, da vojske ne rabimo in da nismo ogroženi.
Teroristi (ali pa kdo drug) sprožijo elekto-magnetno bombo nad ZDA (ali pa Evropo)

In kaj bo drugače če bomo v NATO? Samo še bolj možno je, da bomo mi tarča.
Si predstavljate, da nenadoma pade oskrba z elektriko? Garantiram vam, da smo zelo hitro nazaj v 19. stoletju z vsemi njegovimi anomalijami in mišljenjem.

Ja in? Kaj nam potem NATO pomaga? S ponovnim rojstvom mišljenja iz 19. stoletja obvaruje malo državico? Daj nehaj s takimi. Saj smo vsi ogroženi, pa če smo v NATO ali ne (glede na tvoje scenarije) samo vprašanje je če bo naše članstvo v NATO kaj pomagalo. Sicer pa je mišljenje 20. stoletja veliko slabše kot mišljenje 19. stoletja, kar poglej WW1 in WW2 ter ta kao-demokratični svet, 11/9 umre 3000 ljudi, poleg tega pa po celem svetu 1.000.000 ljudi samo zaradi lahkote vsako leto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Simko ::

SMS: "glasujte PROTI" :\
Komentarji?

fdz ::

Svit, raje grem gledati "Dan Neodvisnosti". Če bi rad polemiziral, mi pošlji PrivateM. Pa Makedonija je pa res lep primer. Govorimo o Sloveniji, ki bo kmalu v EU in torej v okviru tega. Poleg tega so vsi teli tvoji primeri še manj možni kot moja trditev, da vojske ne rabimo in da nismo ogroženi.


V okviru EUja...in kaj bodo tm nardil, če se zej negdo odloč, da nas bo napadu? a bodo pršli z svojo tako imenovano "Evropsko vojsko za hitro posredovanje" če temu sploh lahk rečemo "vojska"... Vrjem mi, da so njegovi primeri precej bol možni kokr pa tvoja teorija brez orožja in podobno...Če bi bli brez vojske, bi v tem primeru mogl bit nevtralni, vendar pa država kr čez noč ne more postat nevtralna...no, mau si poglej zgodovino Italije in podobno potem pa govor o ogroženosti...

Zheegec ::

Em, logično. Pač vidijo, v katero stran gredo mladi in da so proti NATO, sedaj pa grejo z vetrom. Kolikor se spomnim so prej bili za (ali se motim?).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fdz ::

SMS: "glasujte PROTI"
Komentarji?


SMS je itaq neposobna stranka, enkrat se strinjajo z SDS, drugič z LDS, tretjič se pa zaprejo smai vase in so tiho. Poleg tega niso podal niti enga samga doberga razloga zakaj ne v nato...torej je razvidno, da sms želi pridobitčim več volilcev, da bodo na naslednjih volitvah dobil ksn % več... ko so jih uprašal, nej dajo en razlog zakaj ne v nato, so začel nabijat o nekih plinovoih in refinerijah...LAME

Zheegec ::

Fdz, Kar glej prejšnjo diskusijo o NATO, meni se tega ne da še 1x razlagati. Sicer pa nikoli nisem rekel, da bi morali biti brez vojske, ampak samo da je bolje, da bi bili brez vojske kot pa z neko megamočno vojsko, za katero porabimo milijarde (NATO varijanta - bo pač treba novo orožje kupit ko bomo v NATO). Sem pa za to, da imamo vojsko samo kot pomoč policiji, da bo pomagala v primeru kakšnih večjih problemov in pa za pomoč v primeru sesreč (vizbruh vulkana>:D )
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Simko ::

ALIEN3001 ja, motiš se, seveda.

Černjak je omenil alternativo NATOu meddrugim EU...pa kje za vraga ima EU svojo vojskko?! Ah ...

Tesno bo, tesno.

fdz ::

naša vojska, da je sposobna pomagat ob večjih problemih? lol. pa gdo zej govori o nekih miljardah za orožje? sej slovenija ne namerava kupvt zej Tomahawk raket in B2 bombnikov...

IceIceBaby ::

Haha, res preveč filme gledaš Svit :)

Splošna praksa v razvitih evropskih državah je da se vojskujejo s sosedi kot polisi v grčiji :) Kaj misliš kako bi gledale razne mednarodne organizacije če bi italjani prišli in zasedli koper :) Kaj bi rekla OZN, EU, nenazadnje tudi NATO (katerega primarna naloga je ohranjanje miru) ...

Dejstvo je da ljudje nasploh nismo varni. Greš čez cesto pa te lahko avto zbije, ampak zarad tega normalni ljudje ne nosijo 10cm debele zaščitne obleke in radarja za avtomobile.
Prav tako vedno obstaja možnost, da se bo zgodilo kaj zelo neprijetnega. Ampak kakšna je ta verjetnost je pa vprašanje. Ali je bolše da smo realisti in s tistim denarjem gradimo bolnice, stadione in podobno ali zapravmo vse prihranke pa si zgradimo nuke shelterje.
Če se že zdogi kaj nepredvidenega in "teroristi vržejo EMP bombo na USA" pa NATO sigurno nebo najprej v Slovenijo prletu in nas rešil.

Še komentar na SMS.

Jaz jih ne volim ampak taka je pač njihova politika. Ni treba da se stranka vedno strinja z LDS da bi bla to dobra stranka.

Podali so pa 1 dober argument proti NATO čeprav sploh niso govoril o tem. To je cena, ki očitno nebo takšna kot nas hoče prepričat vlada.

Na drugi strani pa zagovorniki vstopa v NATO res niso povedali niti enga argumenta. Vse kar imajo so podle grožnje.

ragnarock ::

Nesposobnost je ko ne znaš prepričati z argumenti ampak z izsiljevanjem:

“Če se ne priključimo zvezi Nato, bomo morali zgraditi novo nacionalno obrambno strategijo, ki naj bi temeljila na obvezni vojaški službi, za katero bi morali premisliti tudi o obveznem služenju za ženske,” je za Reuters povedal minister Grizold.


Naborniki = 18 let + = volilci ---> ponovna uvedba naborništva

Ženske = 50% prebivalstva = volilci ---> uvedba naborništva za ženske

Kako že rečejo? Cilj opravičuje sredstva... jea rajt

Zheegec ::

ALIEN3001 ja, motiš se, seveda.

Takrat ko nisem prepričan napišem, kajneda! Česa podobnega drugi seveda niso sposobni.
gdo zej govori o nekih miljardah za orožje? sej slovenija ne namerava kupvt zej Tomahawk raket in B2 bombnikov...

Orožje ni ravno poceni. Po moje je vseeno bolje miljarda več za socialno pomoč in pa milijarda manj za orožje. Milijarde bodo pa gotovo šle glede na to, da skoraj nimamo nobenega kosa orožja, ki bi bil po NATO standardu, tako da bo treba po nakupih...voziček, noter pa tanke, pa kakšen helikopter pa tako naprej. Mogoče bomo pa kar popust dobili v imenu "miru" od ZDA ali pa nam bodo kar orožje podarili...saj zato da bomo orožje kupovali nas pa hočejo v NATO. Orožje bomo pa gotovo morali kupit, ko bomo enkrat v NATO, saj morajo članice itaq upoštevati standart.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fdz ::

ravno obrato, nasprotniki nata ves čas izjavljajo neresnične stvari o natu...vlada je pa žal nesposobna in nezna odgovorit...

Simko ::

ALIEN3001 pa kaj ti res ne vidiš, da NE živimo v pravljici? Res misliš, da ne potrebujemo vojske?

...ampak samo da je bolje, da bi bili brez vojske kot pa z neko megamočno vojsko, za katero porabimo milijarde(NATO varijanta - bo pač treba novo orožje kupit ko bomo v NATO). Sem pa za to, da imamo vojsko samo kot pomoč policiji, da bo pomagala v primeru kakšnih večjih problemov in pa za pomoč v primeru sesreč (vizbruh vulkana >:D )


Lepo te prosim !

Saj si skoraj nihče ne želi vojn, vojske in vsega podobnega sranja. Jasno. Jaz tudi ne. Ampak brez tega v današnjem svetu ne gre! Žal. In seveda, da potrebujemo vojsko. In nam ne bi bilo bolje brez nje. 1991? Brez vojske?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

IceIceBaby ::

Jo, gre vse tolk hit naprej da komi sledim :)

Btw. Zakaj naša sedanja vojska ni več dobra za nas. Če je dost dobra da bi z njo lahko šli v NATO pol že nemore bit čist zanič.
S tistim denarjem od nabornikov lahko kupimo profite in dobimo spodobno vojsko, ki bo sposobna opravljat obrambne naloge.

Dejstvo pa je da če vsi sposobni moški v sloveniji postanejo vojaki in če damo 80% BDPja za vojsko bomo še vedno imeli borno silo v primerjavi z veliko večjimi državami.

V NATO pa tudi ni tako da pokličeš Busha in rečeš da bi mel 15 F16 pa 10k specialcev pa ti jih pošlje.

ragnarock ::

vlada je pa žal nesposobna in nezna odgovorit...


Če misliš, da je nesposobna v tem, potem je lahko tudi nesposobna za odločitev o priključitvi k natu, ali? :\

fdz ::

sej, to je problem nasportnikov nata, čeb učer gledal odmeve, bi vidl enga, ki je podou razloge zakaj ne v nato, ki nimajo nobene blage veze z natom nažalost skos usi misljo, da bomo v prihodnosti brez vojske pršli daleč kar pa seveda ne drži...

fdz ::

ne, vlada je nasploh nesposbna kar se tiče informiranja...

ragnarock ::

Nisem spraševal glede informiranja :D

fdz ::

jah, jst sm pa nekak to mislu8-)

IceIceBaby ::

kdo je govoril v odmevih nevem. Pa tudi ti nisi kej velik povedal.
Jaz sem poslušal enga ki je pa ful dober govoru.

Kdo pravi da smo brez vojske, DAMN. Kaj smo meli zdej od osamosvojitve naprej. Sej kr naprej neki kupujejo. Helikopterje, Humerje, puške ...
Z reformo vojske bomo dobili še bolj učinkovito vojsko, sami profesionalci, relativno dobra oprema ... Kaj bi še rad ?

fdz ::

ja mel bomo profesionalce, če bomo v natu...naborniška vojska pa ne spada v nato. Prfoesionalen vojak, ko se bo upisal, bo biu tut obveščen, da se lahko zgodi, da bo poslan nekam v tujino in podobno...naborniki pa ne smejo nč rečt...

Zheegec ::

Simko, citiraj v kontekstu. Zelo očitno sem še naprej nekaj napisal, pa si to spregledal!?
da bomo v prihodnosti brez vojske pršli daleč kar pa seveda ne drži...

Spet brez vojske. No, drugače bomo vojsko prav gotovo imeli, pa če bomo v NATO ali ne in to profesionalno, pa če naši ministri še tako grozijo. Seveda pa NATO zagovorniki raje dajo milijarde za vojsko, kot pa da pomislijo da bo ta ponovna oboroževalna tekma spet sprožila kakšno WW3. Zakaj ne bi ravno sLOVEnija začela s pozitivnim zgledom?
Fdz, zakaj pa rabiš vojsko? Bomo koga napadli al kaj? Če ti je to tolko všeč si pa kupi bazuko pa se pojdi svojo vojno.

Ps: Mogoče pa pri Odmevih namerno izbirajo takšne ljudi za pogovor, da bi predstavili nepravilne razloge in bi več ljudi bilo za NATO!? Saj itaq vlada postavlja generalnega direktorja RTV.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ragnarock ::

ja mel bomo profesionalce, če bomo v natu...


Zakaj pa jih ne bi mogli imet brez nata? Kaj bo vojake tudi nato "prispeval"?>:D

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Naborniški sistem bo v kratkem ukinjen. Ubistvu je že, samo še te zadnje runde nabornikov morjo na vrsto pridit pa bo konc.

Zheegec ::

ja mel bomo profesionalce, če bomo v natu...naborniška vojska pa ne spada v nato. Prfoesionalen vojak, ko se bo upisal, bo biu tut obveščen, da se lahko zgodi, da bo poslan nekam v tujino in podobno...naborniki pa ne smejo nč rečt...

Kaj si hotel povedat ne vem.
ja mel bomo profesionalce, če bomo v natu...

Ne, v vsakem primeru jih bomo imel, zakon je bil že zdavnaj sprejet.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fdz ::

Alien, oboroževalne tekme še doug nebo, ker Amerika nima skom tekmovt... Da bi slovenija začela z pozitivnim zgledom? gdo bo pa na tam svetu, slediu neki državi, kokr je Slovenija za katero še zmeri polovica sveta ne ve, da obstaja?

Da zbirajo folk, ki je proti vstopu v nato je že vredu, sam da pa take, ko ne povejo nč pametnega zbirajo, je pa kriza...

fdz ::

Lej, naborniški sistem je sistem, kjer more vsak nujno v vojsko alpa vsaj v civilno služenje. Če je država v natu, in ima naborniški sistem, se lahko zgodi, da pošlje recimo 2000 vojakov nekamv tujino. In kaj zdej? Jah kot nabornik ne more člouk nč rečt in je popolnoma prepuščen vladi. Pr profesionalni vojski je pa tko, da je vojak še preden se vpiše, obveščen, da se lahk zgodi, da bo poslan v tujino na neko krizno žarišče in se potem odloč, če je prpraulen reskirat svoje življenje za vojsko. razumeš? seveda da8-)

Zheegec ::

Seveda ima. Samo sebe, saj so vsi Američani prepričani da so ogroženi in ta oboreževalna tekma že poteka sveskozi, saj Amerika razvija orožja, pa se noben ne oglasi.
gdo bo pa na tam svetu, slediu neki državi, kokr je Slovenija za katero še zmeri polovica sveta ne ve, da obstaja?

Torej si priznal, da tudi v NATO ne bomo imeli glasovalne moči:D No, to smo itaq že prej vedeli. Kdo bo sledil nam? Prav gotovo se bo o tem veliko govorilo, če bi nam uspelo ne it v NATO.
razumeš? seveda da

Seveda da. Imeli bomo profesionalno vojsko, postopek se je že začel in samo še 1 ali pa 2 generaciji nabornikov bo šlo skozi. Torej je cel tvoj post brezveze, saj kot sem ti ŽE povedal, da NATO in profesionalna vojska nimata blage veze.
Če je država v natu, in ima naborniški sistem,

No, drugo gotovo ne, prvo pa upam da ne>:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IceIceBaby ::

Nabornikov se ponavadi ne pošilja nikamor. Sploh ne če ma država poleg naborniške tudi profesionalno kot jo ima slovenija. Tisti naborniki so bol za hec in trenutno samo zavirajo vojsko.

"Da zbirajo folk, ki je proti vstopu v nato je že vredu, sam da pa take, ko ne povejo nč pametnega zbirajo, je pa kriza..."

Ja, kriza je na obeh straneh. Na tisti ki nasprotujejo vstopu in ki si jih ti slišal, in na strani vlade ki prav tako še ni povedala nič pametnega.
Poleg "tistega ki je na odmevih govoru" pa obstajajo tudi ljudje, ki imajo zelo tehtne razloge proti vstopu in ki imajo utemeljene dvome, ki jih zaenkrat še ni razložila.

Za foro poišči na googlu kakšen članek Jožeta Mencingerja. On je samo en od nasprotnikov vstopa ki ima tehtne argumente in ki je celo neke analize delal in vlado zopet dobil na laži.

Torej, očitno obstajajo nasprotniki vstopa ki mogoče neznajo povedat zakaj so proti. Obstajajo tudi takšni ki znajo velik povedat na to temo.
Na strani vlade pa očitno ni nobenga ki bi znal povedat kaj konkretnega, in resničnega obenem.

Simko ::

ALIEN3001
Simko, citiraj v kontekstu. Zelo očitno sem še naprej nekaj napisal, pa si to spregledal!?


Sem spremenil - na tvojo željo.
In kaj to spremeni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

MUC ::

Tole NATO ali ne NATO je ratala taka razprava, kot če eni razlagajo, da se je dobro zavarovat na zavarovalbnici ali pa ne.

Eni trdimo, da bolje da se, ker nikoli ne veš, kaj te čaka, drugi pa pravijo, da se ne bodo zavarovali, ker se jim ne bo nič zgodilo.

Pa še to vam povem, da Slovenija bo šla v NATO, pa naj bo izzid referenduma kakeršen koli ... to je sedaj jasno tudi že tistim, ki so proti. ODločili bodo strokovnjaki in ne neki LULI-BULIJI na referendumu, ki nimajo pojma (sem štejem, poleg vseh vas, tudi sebe) ne od enega ne od drugega in ki smo vsi čustveno obremenjeni zaradi krize v Iraku in bolestnega antiamerikanizma.

Zmagali bodo dejstva in izračun na papirju... lahko mi verjamete, da bo to NATO!. Če mi ne verjamete, pa gremo lahko stavt za kišto peera :)


««
7 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021460 (16933) Vlady
»

Tudi ženske obvezno v vojsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
785825 (4466) ||_^_||
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425893 (19087) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314771 (10725) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117891 (6432) freserovski

Več podobnih tem