» »

NATO - we are on!

NATO - we are on!

««
11 / 14
»»

Thomas ::

Ne bi vedu Maria. Razen tega je predvolilni molk, danes in jutri ...

:8)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Mislim, očitate NATU, da ukrepa le tam kjer odgovarja njihovim interesom. Preden nadaljujete s temi očitki, dajmo najprej sebe pogledat. Svobodno Slovenijo. 10 let smo gledali kako Srbi pobijajo, posiljujejo in mučijo naše nedolžne brate in sestre s katerimi smo živeli 50 let oz. precej več če štejemo še SHS.
Pa nismo naredili nič. Lahko pa bi izvedli splošno mobilizacijo in šli pomagat končat to morijo na balkanu. Ampak ne, mi smo lepo gledal kako se pobijajo in rekli to ni naša vojna.
Pa res ni bila naša vojna?

MadMicka ::

SmartAss, ti to resno? :D

SmartAss ::

Ja zelo resno. To je en od možnih pogledov na zadevo, če se že pogovarjamo preteklih in prihodnjih o vojaških posredovanjih in interesih.
Ampak vi očitno tega ne vidite zaradi svojega ega. Če bi bili "face" bi aktivno pomagali razrešit vojno v Jugoslaviji, ampka nismo, ker nismo imeli "interesa" (beri jajc in ponosa).
Raje smo gledali kako se pobijajo in se šli svobodo.

Mici, na tem primeru ti hočem pokazati, kaj pomeni iti branit nekoga oz. vspostavljat red na tujem ozemlju.

Pogovarjali ste se o vojski EU, ki bo posredovala v primeru napada posamezno članico EU. Ku*** bo. Nobena država članica ne bo šla pomagat ostalim ampak bodo raje rekle:
"A vi to resno?"

Thomas ::

Če se dogaja vojna kjerkoli na Zemlji, smo vsi ljudje nekako soodgovorni.

Nismo Slovenci nič bolj kot Nemci, če se dogaja v Bosni ali na Vzhodnem Timorju.

Zato je gotovo potreba po mednarodni organizaciji, ki ne samo gasi že nastale spore, pač pa jih že preprečuje.

Da se to da drugače, kot z enormno vojaško silo - je iluzija. Noben razvoj, sam po sebi, vojne ne prežene. Na žalost. V Kongu financirajo pokole z izkopavanjem diamantov že desetletja. Namesto, da bi od njih vsi lepo živeli.

Nenaden dvig GNPja za 100% v Afriki, bi prav zlahka še povečal število vojn tam.

Brez bolj dramatičnega povečanja in rekolonizacije, so obsojeni na takole životarjenje. Sej je bilo potrebno Bosno tudi rekolonizirat, pa je v Evropi.

NATO, opremljen z robotsko vojsko, bi v 10 letih lahko zagotovil mir povsod na Zemlji.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

p.s.

SmartAss pa ni samo smart ass, je tudi smart head.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

In kaj so naredili Hrvati, ko so šli Srbi nad nas?

Bi šli Srbi nad nas, če Baker nebi rekel, da ZDA ne podpirajo razpada Jugoslavije?

PA še to.
Kje bi pa po tvojem bili, če bi se spustili v vojno, ni bilo dovolj, da smo čez noč ostali brez 20 milionskega trga. In zakaj ni Nato ukrepal takoj, ko je videl kaj se dogaja? Niso predvideli? Nebi rekel?

LP

Thomas ::

Kakor že imam dobro mnenje o zdajšnjem Bushu, o njegovem očetu ga pa nimam.

Prespal je svoje predsedništvo, zato je tudi še danes videti kar precej spočit.

Nas pa nikakor niso napadli Srbi, ampak YU Zvezni izvršni svet pod Hrvatom Markovićem, ki je hotel obdržati Jugoslavijo skupaj.

Kako so takrat ravnali Hrvati?

Mnogi so ležali na mostu čez Muro, da tanki ne bi mogli čez. Vlada in Tudjman sta se pa potuhnila, kar je na njuno takratno vojaško moč nekako razumljivo.

Potem, ko je bilo v Sloveniji že vsega konec, so se šele začele balkanske vojne čisto drugega nivoja, kot je bila tale tu. Tudi zato, ker je bila naša TO in policija takrat močnejša, kot bi si yu generali mogli misliti, smo mi ušli krvavi kopeli.

Evropa se je takrat držala sramotno, Amerika pa tudi. Vsaj s perspektive vpletenih.

Potem so pa le naredili mir na Balkanu. Ki bo zdaj ostal koloniziran s strani NATOa.

Kdor gleda na zgodovino drugače - je v zmoti.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Ravno to sem ti hotel dopovedat. Jugo vojna je bila precej bolj naša vojna kot pa NATOva. Nazadnje je ukrepal NATO in ne mi.
Vsi smo enaki, čepimo doma in skrbimo samo zase.
Z NATOm je podobno kot z demokracijo. Demokracija je najslabši možni politični sistem, ampak na žalost edini ki deluje.

Zakaj NATO ni takoj ukrepal? Ker je bila na začetku to notranja zadeva Jugoslavije. Kasneje pa UN niso dovolili posega. Nazadnje je NATO poslal UN nekam in ukrepal.
Vsi skupaj smo pa 10 let gledali kako se pobijajo.

Hotel sem vam samo povedat, da nimamo osnove kritizirat druge, kar se tiče vojaških posegov. Ker smo navadne riti. Če pa tega ne vidimo smo pa egoistične riti.
Tudi ostali v EU so enaki, zato ne računat na kakšno vojaško pomoč EU. Tudi če nam uspe, da postanemo člani EU, in nas kdo napade, nas bo EU "okarala", zakaj povzročamo probleme, stroške in nestabilnost. Prej nas bodo vrgli iz EU kot pa nam vojaško pomagali. Zapomnite si to. Zelo dobro si to zapomnite.

Eu bi naredila točno to kar si ravnikar rekel: Kje bi pa po tvojem bili, če bi se spustili v vojno, ni bilo dovolj, da smo čez noč ostali brez 20 milionskega trga.

Zakaj misliš da nas Hrvati ne marajo? Ker smo mi uživali v svobodi, oni so imeli pa vojno. Pa misliš, da nas imajo ostali kaj raje? Vsa bivša Juga gleda na nas na enak način:"Vi ste se osamosvojil, mi smo imeli pa vojno."
Javno nas ne kritizirajo mogoče samo zato, ker vedo, da bi oni naredli isto.

Če bi se nas srbi lotili na pravi način, bi nas vsaj poslali za 10 let v preteklost, če že ne okupirali. Srbi so imeli pač smolo, da so imeli še eno fronto na hrvaškem (mi pa srečo).

iration ::

"Srbi so imeli pač smolo, da so imeli še eno fronto na hrvaškem (mi pa srečo)."

Srbi so imeli smolo, da komunistom (lsd in pa preleviteljem) ni ratal razorožit TO, za kar so si MOČNO prizadevali v prvi polovici leta 1991. In mi smo imeli srečo, da smo imeli odgovorne ljudi takrat na ključnih ministrstvih.
Pa še to: v tistem času niso imeli Srbi nobene fronte na Hrvaškem.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Za Srbe smo bili "kota predaleč". Vsaj v tistem času. Takrat so hoteli najprej "urediti razmere" bližje Beogradu, kasneje bi pa skupaj z Rusi (ko bi vojaška vlada v Moskvi vzela stvari v svoje roke) začrtali novo/staro mejo v Evropi. Mi bi seveda pripadli njim.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Najprej naslednje:

še vsaka vojna se je končala, bodisi z zmago ene od vpletenih strani, bodisi s premirjem, kot posledico izčrpanosti obeh strani.

Da bi tretji prekinll vojno, to je redkost, ki se zgodi vsake toliko predvsem v novejši zgodovini.

Normalno, da se Slovenija z obroženimi silami ni mogla (ker ni bila dovolj močna), niti smela (ni imela legitimne pravice) neposredno vmešati v vojno na balkanu.

Namreč, kar je v očeh enega pravica, je lahko v očeh drugega krivica.

Ravno zato se tretja država ne sme vmešati v vojno dveh drugih.

V obče dobro pa je, da nekdo vendarle posreduje in skuša stvari urediti spor po mirni poti oz. čim prej končati vojno ali pa nasilje, kakor hočete.

To pa je naloga nas vseh oz. vseh držav in nikakor ne posamezne države. Niti ne posameznih držav.

Kot najbolj reprezenativen organ se na Zemlji pojavlja OZN in zato mora to funkcijo opravljati on in ne npr. Nato.

Nisto stvari idelane? Nikoli niso bile. Še veliko truda bo treba vložiti tako v OZN kot tudi v UE, da bosta postala tisto, kar pričakujemo od njih.

Nato na dolgi rok enostavno ni opcija, ki bi lahko zagotavljala svetovni mir. Upam, da je jasno zakaj, da ne bom stotič ponavljal.

SmartAss ::

"Nato na dolgi rok enostavno ni opcija, ki bi lahko zagotavljala svetovni mir. Upam, da je jasno zakaj, da ne bom stotič ponavljal."

UN so nesposobni česarkoli.
NATO je operativno sposoben in delujoč
Ostalih ni.

Pepe ::

Srbi šli nad nas.
Valjda, da ne dobesedno Srbi.

Jugo vojna naša...

A ni malo višje pisal o tem kako smo vsi soodgovorni. Gledano, ko smo se odcepili. Potem ni nekaj nič bolj naše kot tuje?
A ti ki so v NATO-u niso v UN. Meni se zdi, da "izjave za javnost", niso ravno enake temu kar se v resnici dogovarjajo oz. gredo. Ne morem se znebit očutka, da so dosti bolj povezani in enotni, kot pa se to kaže.
LP

P.S. Marsikje se pobijajo 10 in več let, je pa res da se te bolj prime če se ti pred vrati. Ampak to je pač zgrešena "logika" človeštva.

goranTNT ::

Mah jst sem strpen sam tebe Thomas pa jst poslusat ne morem. Ti zivis v enem drugem svetu. Zate so američani najbolsi, nezmotljivi, nabolj humani skratka vse najbolse.

Res mislm a ti sploh vids kaj se dogaja po svetu. Clovek odpri oci. Teb k da so američani pral možgane. Al si pa sam tud američan ker ne vem kako si lahko tko dobesedno "zaljubljen" v njih.

SmartAss ::

O Američanih ne bi zgubljal besed. Celemu svetu vsiljujejo svoj sistem. Srečo imamo, da imajo američani za sveto demokracijo in človekove pravice. Tako da z vsiljvanjem svojega sistema morajo hkrati zagotovit demokracijo, oz se vsaj delat da to počnejo ter da ne morejo vse muslimane razglasit za teroriste in jih pobit, čeprav bi to radi.

Thomas ::

> Mah jst sem strpen sam tebe Thomas pa jst poslusat ne morem.

Torej nisi prav zelo strpen, samo domišljaš si, da si.

> Zate so američani najbolsi, nezmotljivi, nabolj humani skratka vse najbolse.

Ne toliko Američani, kot njihov sistem. Ta je poslal človeka na Luno, prisnesel Internet in osebni računalnik, pa še tisoče drugih reči.

To je fact, okrog tega se nimamo kaj kregat in pogovarjat, če je res ali ni.

> O Američanih ne bi zgubljal besed. Celemu svetu vsiljujejo svoj sistem

Vsak politični memplex se skuša razširiti - ali pa je mrtev. Rusi so izvažali revolucijo, Kitajci nagovarjajo nas vse, naj bomo "multicentristični", muslimani bi radi spreobrnili cel svet.

Pritoževati se nad tem, je po eni strani neumno, po drugi pa dvolično.

"Držite svoje prepričanje zase, tako kot ga jaz!"

To je izjava, ki sama iz sebe norca dela.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

-Ne toliko Američani, kot njihov sistem. Ta je poslal človeka na Luno, prisnesel Internet in osebni računalnik, pa še tisoče drugih reči.

To je fact, okrog tega se nimamo kaj kregat in pogovarjat, če je res ali ni.

Glede Lune se kregajo in pogovarjajo, če je res ali ni.(BTW)

-Srečo imamo, da imajo američani za sveto demokracijo in človekove pravice.

Na papirju in zunaj svojih meja!
LP

Thomas ::

> Glede Lune se kregajo in pogovarjajo, če je res ali ni.

Nič se ne kregajo. Da niso bili na Luni, je futr za ...

|O
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::


No, MadMicka, moj dolg poplacujem. Ceprav sem resno razmisljala ali naj to napisem ali ne! Ker...nikoli ne ves kam je v resnici sla zelezna zavesa, ce je sploh kam sla...

Levo ali desno je pri nas namenjeno predvsem temu, cemur je bil namenjen zvoncek nekega ruskega biologa, ki je studiral pogojni refleks pri svojem kuzku.

Gre namrec za potrebo klana za preprosto identifikacijo razlikovanja med skupinama ljudi, ki so ''nasi'' in ''nenasi''. Identifikacijska sugestija preprostim ljudem, to je vsem tistim (vsem sedanjim volilcem), v katere je bilo vlagano vso ''upanje'' revolucije preteklih 50 let in se temu
kapitalu sistem nikakor ne misli odreci. In ce princip delitve treniras vsakodnevno (z in preko medijev) s preprostim identifikacijskim
signalom, hkrati pa zagotavljas, da je princip desnih slab in kaznovan, si skoraj vse ze dosegel.
Na volitvah poberes samo rezultat.

Ce bi ljudje resno razmislili o izhodiscih in osebnostnih lastnostih npr. g. Drnovska, bi ugotovili, da je v bistvu predstavnih opcije, ki ji v svetu recejo desna. In ta ocena ni mislena kot slabsalna. Je konzervativen, stabilen, njegovi principi temeljijo na kapitalu, pragmaticnosti. Ampak v SLoveniji se na desno ni mogel postaviti. Ker je vedel, da tam ni stranke, ki obvladuje sistem. In tako je postal (ostal) ujetnik sistema, ki ga v bistvu samo uporablja (namrec sistem njega) za dosego svojega cilja. In to je ohranitev oblasti. Drnovsku tudi po 10 letih na najpomembnejsi in najmocnejsi funkciji
v drzavi ni uspelo resno prevzeti realno moc odlocanja za bistvene stvari v svoje roke. On se zelo dobro zaveda, da je njegov vpliv zelo omejen
in da bi z vsakim pretiravanjem s prikazom lastne ''vizije'' resno pogorel. Zaradi ''klana'', katerega clan tako ali tako ni nikoli resno bil. Opravljal je in bo neko vlogo, ki mu je zaupana in s tem potesil nekatere svoje osebne ambicije. In skoraj nic vec.
Vec bo naredil NATO, ce bo...

Ampak za NATO se je odlocil tudi ''sistem''. Zakaj? Ker je ocena, da je kljub vsemu za prezivetje varneje biti
v kot izven organizma. Kot npr. virus. Lazje prezivi v telesu, kot izven. Jasno, izmakniti se bo potrebno
varnostnim mehanizmom, ki v taksnih organizmih so. V EU bo to bistveno lazje, ker je vecglavi zmaj, ki bolj laja
kot karkoli drugega (vsaj dokler je Nemcija sibka), v NATO pa bo to dokaj tezko (zato je tu tudi z nekaterih
sfer, ki pa so spretno prikrite, mocan odpor, pri tem pa se pogosto zlorablja - mimo njihovega vedenja - tudi
mirovnike), ker Americani vedo kaj morajo narediti in kako. In tu teroristi pridejo prav, ker se potem
NATO ukvarja z njimi in ne virusom.

Kaj pa Slovenija? V Sloveniji je trenutno vizija, ki prevladuje, ni pa seveda nikjer objavljena, namrec, da je potrebno ziveti izkusnje, ki jih je zivela ze pred 25 - 30 leti. Princip SZDL-ja. Torej ustvarimo sirok krog strank, ki so ''nase'', ki se ''divje'' borijo za volilce, vedar v koncni fazi gre za eno vreco, ki ima eno glavo (torej vse ostane doma!). Razen skupine
ljudi, ki niso nasi - so ''desni''. In te so po desetih letih ze zelo marginalizirane, pa hkrati zelo potrebne za
vzgled, da sistem vsem moznim odpadnikom pokaze, kaj se zgodi tistim, ki se ne podredijo ''viziji''. Nepomembni pa so tudi in predvsem zaradi sebe. Ker dejansko ne znajo iz sebe narediti kaj vec kot to kar so - opurtunisti, ki ne vidijo dlje kot nekaj metrov pred sabo. Pa je taksen polozaj slab?

Menim, da ni, oziroma, da ni boljse ponudbe (tudi s strani vseh nas drzavljanov ne!) Vsaj kar se tice politicnih relacij! Nimamo veliko konfliktov, zadeve
nekako rinejo naprej in se ob mnogih takih in drugacnih odklonih vseeno nekako uredijo, vsaj toliko, da je ljudstvo zadovoljno, sistem pa ohranja svoj polozaj. Pa je to dovolj? Ni! Zakaj? Ker je komunizem propadel, kjer propada in
bo propadel tudi ta nas ''sistem''. V gospodarstvu. Namrec, tak dogovorni sistem dovoljuje tudi dogovore in poravnave za napake v gospodarstvo, ce zainteresirani (tisti, ki je napake povzrocil) le dovolj placa sistemu. Vendar pa, cetudi sistem, ki te napake mora odpuscati, drugace bi propadel od znotraj, te napake odpusti, jih ne odpusti konkurenca zunaj sistema, v svetu, ki pa ni pod kontrolo in ki komaj caka, da bo sistem pohrustala.
Ker hladno vojno je treba koncati. Torej pobrati vojni plen. In tu (tako kot ze v preteklosti) sistem z svojo logiko in vrednotami, ne more zmagati in preziveti. Ker nekaj je ali pa ni in ni vec resnic, ni malo levo, malo desno. In tu nasa ljuba dezelica krvavi in mi tega sploh ne vidimo. Videli bomo sele takrat, ko bo stanje pri nas tako kot v Madzarski. Tisto kar bo prezivelo, bo v tujih rokah, tisto kar pa je obvladoval sistem pa bo propadlo. In ''levim'' se bo v relaciji do zahoda (ki ga bo posledicno predstavljal NATO) zgodilo na gospodarskem podrocju tisto, kar se je v Sloveniji na politicnem ''desnim''. Postali bodo margina.
In predvsem zaradi sebe, zaradi svojih deformiranih vrednot. Zal!

V resnici bi zelela, da jim uspe. ''Levim'' namrec. Ker potem lahko uspe tudi Sloveniji. Lepse bi seveda bilo,
da bi uspelo tudi ''desnim'', ker potem bi imeli bolj zdravo domace okolje. In mogoce na ta nacin celo pravo drzavo.

Ker, bolje je imeti domacega gospodarja, saj tujih je bilo ze prevec. Ce pa ze mora biti tuj, pa naj bo cimdlje, ker taki so najboljsi (dalec od oci, dalec od srca in batin :-)). Zna biti hudic, ko se bo Nemcija spet prebudila.

Maria

p.s. To je upam moj zadnji post o politiki na tem forumu, ker se je lepse in bolj zanimivo pogovarjati
s Thomasom o zavesti, ... , pa o seksu .... Nisem se povsem prepricana, ce Thomas agitira za NATO, ker
mogoce racuna kasneje na podlagi tega ''kredita'' na dodatno financiranje njegovih projektov, ali samo
zato, ker ''levih'' ne mara. Bo cas pokazal.

Thomas ::

Da bo popolnoma jasno Maria. To da ne wrapaš vrstic kot je treba, je nekoliko sitno.

Sicer si pa povedala vse tako, kakor mislim tudi jest.

Jest za NATO agitiram brez kakšne druge računice. Jest NATO hočem imet predvsem zato, ker je vsaj druga liga. ZDA so pa prva. Drugo je vse "Pakistan".

(Čez deset let pa zna biti prva liga "južna Kalifornija", ZDA druga, NATO pa tretja.)

Aja, pa še z nečem se ne strinjam. Da je Nemčija potencialen faktor. Ampak to je kozmetično nestrinjanje med nama.


Aja ... hehe a je kdo opazu, je bil moj exit pool boljši, kot CATIjev in GRAL-ITEOjev.

:D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Maria

Pronicljivo razmišljanje - nisem pričakoval kaj takšnega na enem "ubogem internet forumu".

Nekaj dodatkov k tvojim ugotovitvam:

"In ce princip delitve treniras vsakodnevno (z in preko medijev) s preprostim identifikacijskim
signalom,"

Z ničemer izzvan Kučanov egotrip z AVNOJem? :-)


"Drnovsku tudi po 10 letih na najpomembnejsi in najmocnejsi funkciji
v drzavi ni uspelo resno prevzeti realno moc odlocanja za bistvene stvari v svoje roke."

To, se mi zdi, se je najbolje pokazalo letos poleti, ko so komunisti in Milan Kučan (ti jim praviš klan) lansirali lažno diskusijo o nacionalnem interesu (ko je zunanji svet v obliki nakupov naših firm vdrl v hermetično obvladovan naš svet s specifičnimi pravili) in so se nenadoma po časopisih pojavile ostre kritike Drnovškovega letala - čeprav se je za avion vedelo že nekaj mesecev prej, pa je medijski stroj nenadoma začel mleti ravno v času Kučanovega "nacionalnega interesa". Drnijevi rejtingi so dakrat precej padli in vse skupaj je izpadlo kot žuganje trde partijske linije uradniku, ki je dajal vtis, da se je preveč osamosvojil.

"Ampak za NATO se je odlocil tudi ''sistem''. Zakaj?"

Nisem prepričan, da se je res odločil za NATO. Ker Kučan recimo je bolj skozi stisnjene zobe parkrat zamrmral, da je NATO OK in to šele po intenzivnem Ruplovem namigovanju in stiskanju v kot - češ, da je sistem v resnici proti NATO (Rupel je takrat razpredal o nekih prikritih centrih moči); podobna "dvoslojnost" velja za ZLSD in njene volivce. V naših medijih pa na drugi strani poteka medtem neprekinjena kampanja proti NATO, pozitivnega članka skoraj ni moč najti. Najdlje si upajo tisti, ki govorijo o nekem "nujnem zlu", kot bi šlo za vstop v Varšavski pakt in ne NATO. Po istem vzorcu se demonizira tako ZDA kot Izrael in brez izjeme prikazuje le skrajno levičarski pogled na svetovno politiko, ki jo kao kroji nafte in krvi žejni kavbojc pod kontrolo zločinskega židovskega lobija. Domovinsko pravico v naših prilogah imajo zgolj radikalci tipa Noam Chomsky ali Robert Fisk - na drugi strani je pa vse tiho.

"Princip SZDL-ja."

Točno. SMS, DESUS in še posebej SNS so bypass stranke, ki naj poberejo glasove frustriranih volivcev, da ne bi le ti šli k pravi opoziciji. Vsake toliko časa se celo malce potrudijo in dajejo vtis nekakšne opozicije, čeprav v kritičnih trenutkih vedno podprejo vlado in s tem "sistem". Jelinčič recimo enkrat ostro kritizira Drnovška zaradi tega ali onega, včasih slučajno celo upravičeno, čeprav je povsem na dlani, da bo vedno podprl LDS-ZLSD, ko bo to potrebno.

"Pa je taksen polozaj slab?"

Takšen položaj je slab, ker sistematično zatira raznovrstnost in pestrost mnenj, kar poznamo pod imenom demokracija. Na tak način se, na žalost, odfiltrira mnogo dobrih strokovnjakov, ki pa imajo defekt pokončnosti. Mnogo dobrih pa sistem enostavno požre in izgubijo neodvisnost. Manjšina so pa taki, ki so hkrati dobri in se v resnici strinjajo s "sistemom".

"V resnici bi zelela, da jim uspe. ''Levim'' namrec."

Ne more jim uspeti, ker v takšni situaciji nimajo konkurence in to jih uspava. Tudi kontrole ni.Naše gospodarstvo brez ideje krmari proti Balkanu, ker so jih tako učili. Ne da je to slabo samo po sebi, je pa slabo, če zmoremo več in če to postaja nekam zaskrbljujoče ekskluzivno.

"Zna biti hudic, ko se bo Nemcija spet prebudila."

To boš pa še malo razložila. Nemčija ima res sicer menda v genih, da je njen vpliv relativno podcenjen glede na njeno dejansko gospodarsko moč, ampak kakšnega posebnega prebujanja, ki naj bi ga se celo bali, pa jest ne vidim.

MadMicka ::

Da mal poenostavimo zadeve.

Se pravi, obstaja leva in desna stran, v svetu jasno razpoznavni.

Razen v Sloveniji, kjer se je levica kamuflirala v desnico oz. ustvarila navidezne desne stranke.

In tako sedaj zavajajo javnost in zopet vodijo našo barko proti balkanu oz. komunizmu.

Hvala bogu, pa ima Slovenija na razpolago nek intelekt, ki ni pod vplivom uničujočih komunističnih sil.

Na žalost ta skrita kapaciteta ne zmore osvestiti preprostih ljudi, ker imajo medije v oblasti komunistične sile.

Niti ne morejo ustavriti nov medij, pa četudi v tujini, ker nimajo denarja.

Hja, kaj naj sploh naredijo?

Lahko se preselijo v državo, kjer ni takih zlobnih klanov. Lahko pa počakajo, da ti zlobni komunisti umrejo od starosti :D

in Slovenija bo končno pravna in demokratična država :)

p.s.: morda pa klan, ki se zavezma za vstop Slovenije v Nato pravzaprav želi uničit Nato od znotraj >:D

In na koncu, na žalost (ne mojo) je tudi tujina zavedena, saj govori o Kučanu kot očetu slovenskega naroda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

iration ::

Ikarus in Maria! Čestitam vama, da skupaj s Thomasom tako lepo dvigujete intelektualno raven tega foruma. Počutim se skoraj tako, kot da bi bral Ampak :))

"In na koncu, na žalost (ne mojo) je tudi tujina zavedena, saj govori o Kučanu kot očetu slovenskega naroda."
pa ja ne misliš na tiste plačane članke v financial times-u? poglej si, kaj pišejo o kučanu in njegovih pritiklinah npr. v FAZ-u (frankfurter allgemeine zeitung)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Maria ::

Majhna podrobnost:

Menim, da je na poti kompletiranja SZDL-ja (prisiljeno, tako ali drugace) tudi SLS (no, But se nekaj buta, pa verjetno ne bo vec dolgo).

Res je, da je Nemcija trenutno gospodarsko skoraj povsem obvladana s strani ZDA, vendar dolocene strateske odlocitve Schroederja kazejo, da bo veter zapihal tudi drugam oz. po svoje, ko bo le lahko...

Dejansko je bolje, da na ST taki pogovori ne tecejo, da se ne zgodi kaksen prevzem v stilu Akivnih... Je prevec dober.

Maria

goranTNT ::

Da so oni nardil kompjutore pa vso to sranje, JA: sam pozabljaš da so večino pametnih stvari izuml evropejci (švabi, britanci....)

Njihova demokracija je demokracija na papiraju. Poglejmo kaj so nardil s indijanci. 90% so jih pobil uno kaj jih je pa ostal so pa jih stlačl v rezervate. Hudo demokracija pa taka.Z črnci so itak mel probleme, še zdej jih majo sam se ne govri tok.

Tko da mi kdo slučajno ne govori o demokraciji. Maš veliko držav ki so bolj demokratočne kot ZDA. Sicer na nekaterih področjih z zakonom res prednjačijo toda so še daleč.

Da ne govorim koliko ljudo so ono pobili. Sem gledu zadnjč eno odajo, mislm kaj so teli vse delal. Skoz so seveda imel opravičilo da se kao borijo proti komunizmu. Ka pa Sovjetske zveze se blizu ni bilo. Mah sej je že sama izjava : tisti ki ni z nami je proti nami, čisto banalna da ne rečem u uber smešna. Sam niti nimam toliko proti prebivalcem ZDA, kot proti njenim politikom. O Bushu pa brez besed, se ne splača govort o temu izmečku.
Sam to kar delajo ZDA bo sigurno pripeljalo do III sv. vojne. Slej ali prej.
Itak se pa s tabo ne mislm vec kle kregat ker vidim da nima smisla. Pa če bi vrgl atomsko na slovenijo bi oni zate se skoz bli cari.:| Ajd drže se pa uživi.

Double_J ::

Takšen položaj je slab, ker sistematično zatira raznovrstnost in pestrost mnenj, kar poznamo pod imenom demokracija. Na tak način se, na žalost, odfiltrira mnogo dobrih strokovnjakov, ki pa imajo defekt pokončnosti. Mnogo dobrih pa sistem enostavno požre in izgubijo neodvisnost. Manjšina so pa taki, ki so hkrati dobri in se v resnici strinjajo s "sistemom".


To, da je(bo) LDS 15let na oblastni je zagotovo skoraj samo pozitivno.
Opozicija naprimer SDS je totalno gnila. Janša je odžagal in odgnal iz te stranke praktično vse pametne ljudi, ki so nekoč v njej bili. Če zdejle gledaš imena iz SDS in LDS je to kot noč in dan.

Sicer pa, dosedaj se je vedno izkazalo za dobro, če je bila ena velika kolalicija dolgo na oblasti. Ena velika stabilnost je to in uravnotežen razvoj. Ne pa razna trenja in fajti strank ter čistke.
Če me spomin ne vara je Irska ena takšnih, vemo pa kakšen skokovit napredek je dosegla.

Mnenje pa lahko pove vsak. Povsem demokratično je da se javnost do mnenj opredeli kot pač se.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

> To, da je(bo) LDS 15let na oblastni je zagotovo skoraj samo pozitivno.

Pravzaprav je več. Drnovšek je bil še predsednik SFRJ. Ne pravim - komunist je bil - pravim najvišji funkcionar je bil.

Kakor osebno meni ni mrzek, ampak je pa le relikt iz prejšnjega režima.


> Janša je odžagal in odgnal iz te stranke praktično vse pametne ljudi, ki so nekoč v njej bili

Katere? Magajno? Ki se je, kolikor vem proslavil le s tem, da je bil iniciator legalizacije prostitucije že deset let nazaj. Sicer so pa "čistke" v vseh strankah. Sodržnik iz LDS, recimo.

> Ena velika stabilnost je to in uravnotežen razvoj. Ne pa razna trenja in fajti strank ter čistke.

Vprašanje je, koliko infota se predela, sprocesira v odločanju. Fajti so izmenjava mnenj in več fajta v parlamentu je dobro, ne slabo.

Politike in političnih vprašanj ne smemo jemati bolj osebno, kakor partije šaha. Lahko bolj resno, ne pa bolj osebno.

Kar se pa Irske tiče, to je država, urejena tako, kot bi večina tukaj mislila, da bi jo uredil Rode, če bi imel to možnost.

Jest mislim, da bi Rode naredil liberalnejšo državo od Irske.

Irska je država, ki se nikoli ni povsem defašizirala. Podobno kot se Avstrija ni nikoli povsem denacificirala in Slovenija nikoli povsem dekomunizirala.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zeko mrkoslav ::

Za Thomasa

Mislim, da spodnji članek pokaže kakšna je ameriška mislenost in njihovo gledanje na svet.0:)


Nema veze što se sjedište kompanije Sharman Networks, koja je vlasnik Kazaaa, nalazi izvan granica SAD-a - američki sudac iz L.A.-a, ponesen novom Bushovom politikom prema kojoj Ameri mogu sve, ozbiljno razmatra pokretanje sudskog procesa protiv ovog popularnog P2P servisa.

Sudac Stephen Wilson nedavno je saslušao argumente obiju strana i nakon toga dao izjavu prema kojoj se može zaključiti da će odobriti pokretanje procesa RIAA (Recording Industry Association of America) protiv Sharman Networks pred američkim pravosuđem. Konačnu odluku sudac bi mogao donijeti u narednih nekoliko tjedana.

Odvjetnici Sharman Networksa svim su silama nastojali dokazati kako njihov klijent, čija se uprava nalazi na australskom otoku Vanuatu, ne posluje direktno na području SAD-a te da kao takva ne podliježe američkim zakonima.

"To je teško pitanje, no ono se mora riješiti. Sud će dati sve od sebe da ga što prije riješi", izjavio je sudac dodajući kako bi mogao biti "sklon tome da postoje pravne osnove protv Sharmana".

Ukoliko sudac odluči da Sharman Networks ima veze s Amerikom, kompanija će se naći na udaru RIAAe- u sklopu velike parnice protiv više P2P servisa.

Suca je navodno posebno zagolicala činjenica da Kazaa pruža usluge svog servisa pomoću kojega se krše autorska prava za više kompanija iz Kalifornije koje zajedno imaju oko 21 milijun korisnika. Na toj osnovi Sharman na marketingu zarađuje oko 4 milijuna dolara.

Carey Ramos, odvjetnik RIAA-e, ukazao je sucu na opasnost offshore kompanija koje su registrirane negdje drugdje, a zapravo posluju na području SAD-a.

David Casselman, odvjetnik Sharmana, zastupao je tezu da proizvođači PC-ja nisu odgovorni za kaznena djela koja čine hakeri. Osim toga, odvjetnici Sharmana pokušali su objasniti sucu kako bi pokretanje procesa protiv njih moglo postaviti presedan prema kojemu bi kineski suci mogli pokrenuti proces protiv nekih američkih internet kompanija.

Sudac je na to kazao kako će on "lako izaći na kraj s kineskim sudom". >:D

Sve se to događa nakon što su američki sudovi presudili da američkim kompanijama ne mogu suditi strane vlasti, odbacujući time sudsku odluku francuskih sudova protiv portala Yahoo!.

Vir

run zeko run!!!

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Katere? Magajno? Ki se je, kolikor vem proslavil le s tem, da je bil iniciator legalizacije prostitucije že deset let nazaj. Sicer so pa "čistke" v vseh strankah. Sodržnik iz LDS, recimo.


Ne vem točnih imen, se bom pozanimal.
Sem pa dostikrat bral, da funkcionira totalitarno in onemogoča morebitne tekmece in objektivno pametnejše ljudi, ki mu bi lahko bili nevarni. Ene vrste novodobni Stalin:D
Zdej bom verjetno dobil v obraz, da so mediji pristranski. Kaj pa če niso?

Poslanci SDS z Janšo vred znajo pa itak samo nekaj kritizirat, kaj pametnega pa niti ne povedo.
Predvsem pa je današnji kader SDS z Pučnikom(ta je resnično smešn) vred daleč slabši od LDS.
Tko jz menim.

Vprašanje je, koliko infota se predela, sprocesira v odločanju. Fajti so izmenjava mnenj in več fajta v parlamentu je dobro, ne slabo.


Irska je država, ki se nikoli ni povsem defašizirala. Podobno kot se Avstrija ni nikoli povsem denacificirala in Slovenija nikoli povsem dekomunizirala.


Hja bol malo pomenijo te tvoje oznake.
Dejstvo je, da je Slovenija in še posebej Irska dosegla skokovit napredek.
Precej večji od tistih, ki bi jih ti imenoval res demokratične.
Sumim celo, da bi Slovenija slabše napredovala, če bi delovala po modelu, ki si ga ti zamišljaš.

V tranzicijskih državah je dobro, da vlada eden in lahko mirno izpelje zastavljene projekte. Ne pa, da pride neka Bajukova vlada in v pol leta zamenja 500ljudi, ki so vsi manj izobraženi od predhodnih ter zaustavi določene projekte, ki jih je začela prejšna vlada ter postavi v ospredje svoje.
Na tak način bi mi prišli precej kasneje v Nato ter EU.
Da se vsakih 4leta menja oblast se mi zdi v našem primeru slabo.
Tko, da mnenja se nej kr krešejo v parlamentu, vendar povsem uredu je da ima LDS 3 mandate.
Slednje nekateri hočejo prikazati kot slabo.

Kar se pa Irske tiče, to je država, urejena tako, kot bi večina tukaj mislila, da bi jo uredil Rode, če bi imel to možnost.


Jah slabo to.
Rode mi je že zdejle siten, kot ena tečna muha. Da pa dobimo današnjo opozicijo v vlado se bo pa njegovo sitnarjenje samo še potenciralo.

Sej morda se jz motim sem še precej mlad.
Samo dosedaj sem si ustvaril takšno mnenje, ki se lahko sčasoma še spremeni.

Thomas ::

Desničarska diktatura v Koreji pod generalom Parkom je zagotovila neverjeten razvoj.

Enako desničarska diktatura v Čilu.

Desničarska semidemokracija na Irskem pa tudi.

Lahko "levičarska" semidemokracija v Sloveniji naredi isto?

Kaže že tako. Če ne bodo prišli kakšni računi - potem rasti BDP preteklih let - 3 do 5% niso bile le privid.

Simbol uspeha - Mercator - zdej gradi center v Beogradu. Bodo obubožani prebivalci ZRJ, lahko nanosili dovolj denarja v ta center, da se bo pokrila investicija?

Če ne, pomeni da slovenski razvoj zadnjih 10 let ni zapolnjevanje perspektivnih niš.

Bolj gre za odlaganje resne krize.

ČE.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

"Če ne bodo prišli kakšni računi - potem rasti BDP preteklih let - 3 do 5% niso bile le privid."

ha! tale rast BDPja izhaja predvsem iz povečane potrate države. :\
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

> ha! tale rast BDPja izhaja predvsem iz povečane potrate države

Realno rast jest vidim v turizmu. Vsaj v primeru z letom 1991. V primeri s 1989 pa že bolj težko.

Da bi lahko bila realna rast v trgovini, je tudi možno. Zaradi manjšega nakupovanja v tujini.


Katera naša industrija se je pa tako razvila in razbohotila, katere storitve prodajamo po celem svetu - pa jest res ne vem. Si sploh ne morem misliti.

Generična zdravila v Rusijo, so bolj švoh zadeva, pa naj se Krka še tako hvali. Če pade cena nafte, bodo Rusi imeli (spet) težave s plačevanjem.

Tko da resno - kaj imamo narodnogospodarsko pomembnejšega, kot smo imeli 1990?

Savo pod Američani in Revoz pod Francozi - hvalabogu. Ostalo je večalimanj pretakanje iz votlega v prazno. Žal.


:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Ja, Thomas, drzi, kar se gospodarstva tice.

In to je tisto najhuje. Double_J, bos spoznal (ali pa tvoji kolegi - sosolci, ce imas ti dobre veze), da se kaj zelo pametnega pri ne dogaja in tudi v zadnjih desetih letih ni nastalo. Predvsem izginilo!
In to je neposredna posledica razgrajenih vrednot - kakorkoli se to cudno slisi.

Zato upam, da bo ''levim'' vseeno uspelo spregledati, kaj pocnejo z izklucevanjem vseh ''nenasih'' principov.
V dobro Slovenije kot drzave in ne neke regije...

Maria

p.s. Pred nedavnim je tudi Lek pobegnil (kot so mi zaupali kolegi, ki so Dragonji blizu).

Double_J ::

"Naši" pa "Nenaši", sej ta delitev je itak povsod. A morda ni?

Pač množice ljudi se solidarizirajo z enimi ali pa drugimi. Kaj več od njih težko pričakuješ.
Samo to je psihološki problem ljudi, ne pa naše "leve" vlade in "levih" medijev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

MadMicka ::

Ja, sej vemo, škoda, če bi se Bajukova vlada obdržala, potem bi danes bilo gospodarstvo Slovenije eno izmed najbolj cvetočih v svetu.

Ko bi ljudje to videli in občutili na svoji koži, potem bi se komunizem v Slovenije dejansko končal. Enkrat za vedno.

Ja, res je grozn, da je Sava v tujih rokah. Aja, saj res, Sava d.d. je še vedno naša. No ja, res je grozn, da je Lek v tujih rokah.

Samo, zdej ne razumem več ljudi, ki se po eni strani zavzemajo za globalizacijo in svobodni kapitalizem, po drugi strani pa jokajo nad prodajo nekaterih podjetij.

In še vedno ni jasna razlika med levico in desnico. Razen če se vse zreducira na to, da so eni za partizane pa proti cerkvi in drugi obratno.

Zelo žalostno, da v tem času še vedno obstajajo taki...

In na koncu, tudi jaz upam, da bodo levi spregledali, ker desni bodo ostali slepi za vedno :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Maria ::

Ja, cinizem je tisto edino kar bo ostalo...
Krivi bodo pa seveda vsi drugi.

Ne razumem MadMicka, zakaj je potrebno realne probleme, ki so, degradirati na nivo cerkve in partizanov. Ne more in ne sme biti cerkev alibi za vse neumnosti, ki jih kdo stori.
In prav to je tista degradacija vrednot o kateri sem govorila zgoraj.
Ne prevzeti odgovornosti za posledice svojih dejanj, ampak se zgovarjati na vse mogoce druge vzroke.

Nihce si ne zeli globalizacije na nacin, da je edina resitev prodati vse in nato sluziti, kot tazadnja delovna sila.
Mogoce so tudi druge resitve! Vendar v te druge mi zaradi omejenosti v glavi ne gremo. Ker se nam vseskozi mora v glavi vrteti film o partizanih...

Maria

p.s. Kaj pa dela Sava d.d. Trosi denar, ki ga je bodila od Americanov. Za kateri svoj novi proizvod, ki ga trzi v ZDA ali EU ali pri nas?

DarkSite ::

Če bi se Bajukova vlada obržala(na srečo se ni) potem bi imeli uspehe v gospodarstvu kot uspešni Argentinci. :)) :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DarkSite ()

Thomas ::

Mah Mici, ti ne razumeš čisto nič.

Dobro je, da je Sava v tujih rokah - navsezadnje je poslanec desnice Bernik bil tisti, ki je sklepal pravne posle med Savo in Američani - problem je, da je to edino dobro, še večji problem pa je to, da tega ni še več.

Globalni kapitalizem seveda mora prevzeti vse, lepo bi bilo - in je zame mandatorno - da kakšno vlogo v tem globalnem kapitalizmu imamo tudi Slovenci.

Tako pa, Slovenci so big šots, dokler so zaščiteni v Sloveniji ali pa na podmiznih dealih na Balkanu.

Ko pa družbe postanejo globalne, Slovenci poberejo nekaj tolarjev - in so iz igre.

TO je problem v Sloveniji.

Sej idrijski Kolektor se neki matra - recimo - ampak taki bi itak morali biti v Sloveniji z vladno politiko favorizirani.

Je pa Mercator, ki preliva iz votlega v prazno, je Gorenje, ki preliva iz plač delavcev 60 tisoč na mesec v de facto dumping izvoz.

Sej ni to v premislek tebi Mici, sem razočaran nad tabo - to je v premislek drugim.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Globalni, "surovi" kapitalizem, v katerem največjo in pravzaprav edino vlogo igra "ste ponudili trgu najvišjo kvaliteto za najnižjo možno ceno?" - je v bistvu sovražnik paradigme, ki jo je postavil "desničar" Vitomir Gross, prevzeli pa vsi neokomunisti - "lahko se ukvarjamo samo s trgovino in dobro živimo na račun svoje lege!"

Ali pa pardigmo, ki jo pooseblja ravno Drnovšek s svojo - "Slovenija in ta vlada je v preteklosti pokazala ...". Moral bi reči "nosilo jo je tako, kot jo je pač nosilo ... ".


Kaj daje še kaj upanja sploh? "Zadnjič" sem bil "Pri konju" na kavi z nekom, ki v svoji d.o.o. firmi dela nekakšne kondenzatorje in stabilizatorje po naročilu za Singapur in nevemkamševse. He is the best in the world. Mu bo dala LB 100 milijonov USD$ kredita za ekspanzijo? Ne. In njemu tudi na misel ne pride, da bi jo sploh prosil.

LB mora dati denar Mercatorju za njegove blagovne centre v Sarajevu in Beogradu.

Poglejte si samo plasmaje LB.

What do I care? Nothing. My English is as bad as my Slovenian. In ten years time we will be in charge anyway.

:D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Pravzaprav je več. Drnovšek je bil še predsednik SFRJ. Ne pravim - komunist je bil - pravim najvišji funkcionar je bil.

Pizda thomas, ti si en tak kreten... na svet gledas ko konj.. samo naravnost, nic levo, nic desno.

Je vazno kaj je bil? Ne. Vazno je kaj je zdaj.
Zakaj mislis da so vsi taki kot si ti, da se nikoli ne spremenijo.. in da je njihovo misljenje vedno enako?
Nekateri ljudlje imamo eno zanimivo sposobnost, da se spreminjamo, nadgrajujemo in ucimo na napakah, ce se nisi opazil. Samo tebi je to tuje, ker se ti NIKOLI ne zmotis.

Americani so bili prvi na luni in to je fakt? A res? Kako pa TI to ves?
Jaz verjamem da so bili na luni, vendar pa ce so mi prikazani dokazi da temu ni tako, bom pac spremenil mnenje. Je tezko priznat svojo zmoto? Tebi ocitno je. Raje ignoriras fakt.

Aja.. ce bi LDSu uspel zaustavit TO, bi pa kr rusi oznacli novo mejo med zahodom in vzhodom? LOL. Sploh ves kake neumnosti pises?

Zapri ze enkrat svojo konzervativno rit, ker ti driska tece iz nje.

MadMicka ::

Sava d.d. je še vedno v naših rokah, Sava tires d.o.o. pa je v tujih rokah, kar se lastništva tiče. Da ti nekoliko razširim obzorja Thomas.

Bistveno pri zadnjih nekaj postih pa je naslednje:

Dobesedno se zgražam nad ljudmi oz. njihovim način, ko nenehno ponavljajo... levičarji...bla bla bla, zaslepljeni bla bla bla....delajo škodo bla bla bla.

In to kljub temu, da še vedno ni nihče povedal, kakšne naj bi bile danes bistvene razlike med t.i. levimi in desnimi strankami?

Pri zavzemanju za tržno gopodarstvo? Demokracijo? Socialno in pravno državo? Vklučevanje v EU? Kje torej?

Nič od nič. Tako je to.

Thomas ::

Mici,


> Sava d.d. je še vedno v naših rokah, Sava tires d.o.o. pa je v tujih rokah, kar se lastništva tiče


Kokrat sem že reku, da ti presenetljivo malo veš? Desetkrat?

No, bom pa še enkrat.




Sava, d.d. in koncern Goodyear skleneta dogovor o odkupu deleža Save, d.d. v Savi Tires d.o.o., mešani družbi za proizvodnjo pnevmatik v Sloveniji. S poslom, vrednim 38 milijonov dolarjev, bo Sava, d.d. ostala še naprej lastnica 20-odstotnega deleža, koncern Goodyear pa svoj delež povečal s 60 na 80 odstotkov.




Torej, proizvodnja pnevmatik je v ameriških rokah, pa dobro da je, ker mi bi bili že davni nekonkurenčni. Da se pa Slovenci ukvarjajo s prodajo Sava gum na Petrolu in Astri - pa itak nikoli nisem rekel, da se ne.

Think about it, people!

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS! Mercator daje kruh 15000 delavcem !!! A ti gre mogoče to v nos?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Ikarus ::

"In to kljub temu, da še vedno ni nihče povedal, kakšne naj bi bile danes bistvene razlike med t.i. levimi in desnimi strankami?"

Če jih ne vidiš, potem bi obrnil vprašanje - kako to, da so "leve" potemtakem tako močne in redno nagrajevane na volitvah?

Če je vseeno. In apolitično, SZDLjevsko.

Če je politična polemika stigmatizirana kod "zdraharstvo" in raje vsi skupaj vidimo, da je mir in strinjanje po liniji.

V tem je bistvena razlika:

Lahko se preselijo v državo, kjer ni takih zlobnih klanov.


Ekskluzivnost: "second opinions" niso dobrodošla, najbolje če se kar izselijo vsi skupaj.

:-)

Thomas ::

> THOMAS! Mercator daje kruh 15000 delavcem !!! A ti gre mogoče to v nos?

ENRON je dajal kruh še večim. Ni to sploh važno.

Sicer NE trdim, da je Mercator ENRON, ampak ima pa nesorazmeren delež plasmajev LB ravno v Mercatorju. Nesorazmeren. Zato ga v manj connected firmah niti ne morejo imeti.

Mercator pa dela center v Beogradu, kjer je mesečni dohodek prebivalcev enak polnemu vozičku ... Ostali centri v ex-Yu pa delajo večinoma že z izgubo.

Upam, da jim bo končno zneslo. Ker če ne bo davkarija spet pobirala za LB.

p.s.

Dejte bit nekateri nekoliko bolj olikani v diskusiji.

Če povem jest (ali kdo drug) kaj ušesom neprijetnega, se zato še ni treba izražati kot Hatch. Okay?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Sava d.d., kot rečeno, ni v tujih rokah.

Poleg tega pa še dodajmo, da je daleč od tega, da bi podejteja, ki vsebujejo v imenu med drugim tudi besedo "Sava" proizvajali zgolj gume. Le Tires jih proizvaja in če potegnemo še vzporednice z dobički, tudi ni večji del od skupne vsote pri Tiresu.

In to so stvari, ki se jih z lahkoto preveri. Se je pač Thomas zmotil. Ni prvič. Ni zadnjič.

Ikarus, dej ti razlož zdej kaj je LDS po tvoji logiki?

Leva ali desna? Pa še povej zakaj.


Thomas ::

Heh, Mici!

Na proizvodnjo gum v Kranju (in proizvodnjo avtomobilov v Novem mestu) je obešenega marsikaj. Tudi restavracije, varnostna služba itd ... Toda brez teh dveh (globalnih - ameriškega in francoskega) biznisov, ne bi bilo kaj dosti.

Prav bi bilo, da bi bila Slovenija še bolj integrirana v Zahod. Prav bi bilo, da bi na slovenskem rasle tudi nove globalnokapitalistične družbe, ki ne bi videle svojega trga zgolj na revnem Balkanu.

Saj rastejo, toda niso favorizirane tako, kot blagovni M center v Beogradu. S strani državne banke. Nihče ne sme biti favoriziran, enakopraven nastop na trgu (kapitala) mora biti omogočen vsem. Toda zdaj gotovo ni tako.



Ne vem, kje misliš, da sem se zmotil - Mici.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Bush Te potrebuje!

Naš novi vrhovni poveljnik potrebuje malce vaše pomoči.
Na spodnjem naslovu mu lahko sestavite govor, njegova virtualna različica pa ga bo prebrala:
http://www.lemonbovril.co.uk/bushspeech/

P. s. Ta človek je voditelj "svobodnega sveta"... :D

poweroff ::

Hehe, Rupla so nasadili tudi v Studiu City: http://ava.rtvslo.si/ava/media?action=p..., prevrtite posnetek na 59:45, do rubrike PREJ - POTEM.

Tam se nahaja posnetek Ruplove izjave o tem, da se bojimo teroristov s kemičnim ali jedrskim orožjem in da zato hočemo v NATO. Potem je pa še posnetek zanikanja te izjave.

Thomas, hočeš še kakšen dokaz? :D :D :D
««
11 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021248 (16721) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522209 (16144) OwcA
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816232 (13240) undefined
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314615 (10569) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem