» »

NATO - we are on!

NATO - we are on!

««
12 / 14
»»

Thomas ::

Mene niti ne zanima, kako se Rupel izmotava in iz česa.

Jest vem, da nekateri fanatični muslimani taki teroristi nameravajo postati, čim bo to mogoče. Tisti ki gre z bombo v avtobus šolarjev in detonira, bi prišel tudi v Slovenijo z atomsko bombo, če bi ravno v Ameriko ne mogel.

Zato jih raje čakam v trdnjavi NATO in upam, da jih bodo vnaprej onemogočili.

Trenutno je njihov doseg Mombasa, Bali, Yemen, Izrael ... bližje očitno ne morejo - bi pa.

Samo še en argument ZA NATO.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pujcek ::

MadMicka,

cilje imamo vsi podobne. Samo kako do njih - tle je pa bistvena razlika. Ampak nekateri to nocete razumeti. In pol tumbate take kot: lohk bi blo slabs. Ja, lohk bi blo, lohk bi blo pa tut velik boljs. Je pa res, da so levi veliko boljsi politiki. Lej kako jim verjamete...

Hatch,

"Nekateri ljudlje imamo eno zanimivo sposobnost, da se spreminjamo" kakor veter zapiha. Vem...
Liberalec? Ti? Niakor ne.

lp

iration ::

a hetch še sedaj nima nobenega naziva??? ;((
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

MadMicka ::

Pujcek, verjamemo levim politikom, a ne?

Jaz npr. zaupam Drnovško pri vodenju vlade, prav tako se mi zdi Rop zelo sposoben človek.

Da pa bi jima verjel ravno vse, to pa niti ne...

Zdej pa ti men povej, komu zaupam? Levičarjem al desničarjem? Pa bom še tebe prosu, tko kot sem že Mario pa Ikarusa pa še koga, kakšna je danes razlika med levico in desnico?

Thomas ::

Sej bi ti jest razložil Mici, tako kot sem ti glede Save.

Samo ti se potem pa loviš na ime "Sava d.d.", namesto da bi te zanimala dejanska proizvodnja pnevmatik.

Umakneš se v nebistvene zadeve ali pa sploh kar obnemiš in po gverilski taktiki - "napadeš drugje". Zato se mi ne ljubi ti razlagat.

:)


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

infectiphibian

> a hetch še sedaj nima nobenega naziva???

Hatch uporablja - ne boš verjel - taktiko Marxa in Engesa, ki sta tudi obkladala svoje nasprotnike z revoluconarnimi zmerljivkami, kadar sta bila brez vseh argumentov.

Potem so še mnogi, zdaj pa predvsem člani MF ZLSD uporabljajo isto maniro "revolucionarnega zmerjanja reakcionarjev".

Zato mislim, da je imun na nazive.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas: vstop v NATO nevarnost terorizma samo poveča. To, da se Slovenci bojimo teroristov pa ni res. Nobena javnomnenjska anketa tega ni pokazala, pa tudi v medijih tega "argumenta" ni bilo zaslediti.

Vzrok - posledica. Terorizem je posledica. Ima svoj vzrok. Vzrok je Izraelsko ali Ameriško ali Rusko nasilje. Seveda ZDA ne bodo priznale, da je terorizem posledica njihove zgrešene politike, ker bi potem morali priznati svojo odgovornost. Je pa ta ugotovitev povsem logična.

Zakaj bi torej nekdo napadal nas? Če nsimo člani "svetovnega kluba morilcev" (kot pravi en grafit), ni razloga da bi nas napadali. Če bi Slovenija še celo glasno opozarjala na probleme zatiranih Arabcev, nas pa sploh ne bi napadali. Samo potem pa ZDA ne bi mogli lesti v rit. To je pa problem. Za naše politike seveda.

Pujcek ::

MadMicka,

pazi to: drnovsku zaupas vodenje vlade, verjames pa mu ne vsega. Pa tacga cloveka je treba po mojem takoj fuknt z vlade. Pa mici, kako lahko zaupas nekaj nekomu, ki mu ne mores verjeti. Ja, ti lohk, jest ne...

Levi, desni. Pri nas je zadeva malce drugacna kot v svetu. Delitev se je ustvarila na podlagi nas-njihov ne pa na politicnih programih. Govort, da so levi liberalci, desni konzervativci je bullshit. Pa se nekaj takih je bilo lansirano s strani vladajocih. Mas pa skupne stvari, ki v sloveniji locijo t.i. leve in desne: odnos do povojnih pobojev, strpnost do krscanske cerkve,...
Bi pa reku neki tacga:
LDS - oportunisti, nimajo zveze z levi-desni, frajerji
SLS - odvisno od vlade
ZLSD - te bi pa lohk bli levi
SDS,NSI - te pa bl desni
SNS - to mi deli... kdo to voli...
SMS - za mladice nategvat
DESUS - ...

lp

Ikarus ::

MadMicka

Naj ti bo, če si za trenutek odložil cinizem in spakovanje - drugače pa za druge naključno mimobežeče; če je seveda kej soli v temlem.

Za kaj se zavzema levica oz. desnica?

Levica zagovarja enakomerno porazpodelitev premoženja: v njeni vplivni sferi so sindikati, nagovarja delavce, upokojence, koristnike socialnih transferjev, se zavzema za močno državo z visokimi davki in učinkovito razvejano socialno mrežo za ogrožene. Osnovna vrednota je solidarnost.
Očitki: vsiljiva pokroviteljska država, zbirokratiziranost in razmetavanje denarja,ki ga služijo tisti, ki jih ne zastopa, duši gospodarstvo in privatno iniciativo, bremza kreativnost na račun manj uspešnih, nemoralnost v liberalni izvedbi
Skrajnost: socializem, komunizem

Desnica je njena zrcalna slika: zagovarja najprej gospodarstvo in njegov razvoj, privatno lastnino, se zavzema za nizke davke in minimizira državni aparat na minimum; verjame v individualnost in "zaupa" posamezniku, da bo znal sam poskrbeti zase v miljeju splošne blaginje. Blizu so ji tradicionalne družinske vrednote, religioznost, patriotizem. Nagovarja lastnike kapitala, male obrtnike etc.
Očitki: zanemarja socialo (zdravstvo, za vse dostopno šolstvo, pomoč revnim), korporativizem, elitizem, ekološka neodgovornost, posiljevanje z (večinoma) katoliškimi vrednotami in moralo, kapital upravlja z državo in življenji ljudi, nacionalizem.
Skrajnost: fašizem.

Kje je tukaj potem LDS? Če greš od točke do točke, se najdejo tako argumenti za eno kot za drugo. Še celo več: možno je poiskati tudi fašizem in komunizem hkrati. Vase zaprto finančno in ne preveč demokratično oligarhijo danes označujejo tudi kot fašistično, medtem ko ta oligarhija bazira na močni državi in (še vedno!) večinoma državnem premoženju, kar je komunistična "pridobitev". Kot lizika z desetimi okusi - verjetno posledica tranzicijske turbulence. Thomas bi rekel, da so solidarni, ko gre za njih same in individualisti, ko gre za vse druge.

Ampak nekaj je bolj pomembno: ne glede na to se pri nas, vsaj v mainstreamovskih medijih, natančno ve, kdo spada na "levico" (po naše) in kdo ne. To "levico" se tudi benevolentno obravnava kot bolj naše in en kriminalec, ki je kao "lev" in naš (ni zmerljivka, človek je bil v zaporu več let) ne bo nikoli doživel takšnega stanpeda v medijih kot en doktorand iz Berkleya, ki ni "lev" in ni naš.

Ključno vprašanje je torej - po kateri formuli se delijo stranke na "leve" in "desne" pri nas?

To mi pa ti povej.

MadMicka ::

Thomas, glede Save pač brcaš u temo. Kristalno jasno sem zapisal kako stvari stojijo. Očitno mi je, da zadev v zvezi s Savo za razliko od mene ne poznaš.

Čisto na kratko in natančno:

Delničarji Save d.d. (btw. ni enako lastniki, čeprav se ta izraz običajno uporablja) niso prodali svojih delnic, kot so to storili (velika večina) delničarjev v Leku d.d.

Pač pa je Sava d.d. prodala organizacijsko enoto. Sedaj je to Sava Tires d.o.o.

In kar je še pomembno, prva ima več kapitala kot druga.

Sicer je še nekaj podjetij z besedo Sava v imenu, ki pa so kapitalsko povezani povečini s prvo.

Thomas, a zdej razumeš?

Pujcek, glede zaupanja in tega je pa tko kot razmerje lastnik oz. delničar in direktor. Za direktorja postaviš nekoga, ki mu sicer zaupaš, vendar pa je normalno, da mu skoz gledaš pod prste, oz. da mu vsega zgolj na besedo ne verjameš.

Tako nekako.

Thomas ::

Matthai tole kako smo "mi krivi", da "Pakistanci" požigajo svoje domnevno nezveste žene ali pa jim režejo nosove in iztikajo oči, da bi ubranili svojo čast - ali pa da grejo z Alkajdo pobijat neverne Zahodnjake - je en totalen bull, od katerega nam je večini slabo! Upravičeno.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Samo zanima me, kdo se bolj strinja z Mici glede Save Kranj, kot z mano.

A mamo tacga tuki? :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Ikarus, kar se tiče razdelitve med levico in desnico, se mi zdi preveč klasična oz. zastarela. V času zgodnjega kapitalizma se je namreč pojavila levica, ki se je borila za pravice delavcev. Naspoti njim je seveda stal kapital oz. desnica.

Tega pa je že dolgo nazaj (ne toliko po letih, kolikor po spremembah).

Se pa v celoti strinjam glede LDS. Jih je povsem nemogoče stlačiti v klasično delitev na leve in desne.

Še najbližje smo, če rečemo, da vsak udejanja svoje interese. In to LDS zelo uspešno. Če drugje ne, pri gospodarstvu, kjer je večina kapitala tako ali drugače pod njihovim vplivom.

Za njih je to gotovo dobro, vprašanje pa če je to dobro za Slovenijo :D.

perci ::

Thomas: povej protiargumente Micijevi trditvi, potem pa se delaj norca - do takrat ti pa povem, da te je glede Save ornk nascal - ocitno ze ti nisi prevec preprican v svoj prav, drugace ne bi delal tule ankete kdo daje komu prav - ali se morda motim?

Thomas ::

Nobene proizvodnje ni v Savi d.d., ki bi od daleč bila toliko pomembna, kot je proizvodnja avtomobilskih pnevmatik.

To je jasno vsakemu. :))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pujcek ::

MadMicka, Thomas:

pa kva se kregata. Thomas rece, da je sava pod americani, pol mm da je sava d.d. pa slovenska, pa da se thomas moti, pol rece thomas da je sava tires d.o.o. pod americani, pol pa mm da je thomas butl.
Pol pa se oglas perci pa prjav da je mm thomasa ornk nascal...
Kva???

me zanima od cesa zivijo sava d.d, verjetn ne od zracnic za bicikle. A kdo ve? Mimgrede, kdo je pa lastnik blagovne znamke Sava? A mogoce sava d.d. Ker pol mi jasn od cesa zvijo...

lp in v naprej hvala za odgovor

perci ::

ups, čisto spregledal hatchevo žaljenje, owca padla >:D

MadMicka ::

Pujcek, lej ga lej, kok je pristranski :)

Nikol nism reku, da je Thomas butl, kvečjemu nasprotno. Drugo pa je, če človek česa ne ve.

Poleg tega je bil prvi Thomas, ki je reku, da je jaz čisto nič ne razumem in sicer v posti z dne 2.12. ob 20.54 uri.

Drži pa, da nisem Jezus Kristus in ne nastavljam še drugo lice :D

Sava d.d. preko povezaih podjetih se ukvarja predvsem s kemijo in gumarstvom, več na strani http://www.sava.si/1/1b/frame.htm

Pujcek ::

MadMicka,

ne prehitro sklepat. Mene je res zanimal od cesa zvi sava d.d., ni bla sala al pa retoricno al pa kej. Sem pogledal link, hvala. Me zanima od kje dnar za nakup vsega tega (prodaja sava tires d.o.o. ??). Spet vprasanje ne trditev.
Ampak se vedno me pa tud zanima, ce kdo ve, kdo je lastnik blagovne znamke sava.

lep pozdrav

MadMicka ::

Ok, Pucjek, še zmeri bi lahko preklical tisto domnevno trditev, ki naj bi jo jaz izrekel o Thomasu.

Sicer pa, Sava d.d. je dobila denar iz ZDA seveda. Zaenkrat kaže, da ga kar dobro vlaga, čeprav pri takih velikih investicijah čas pokaže pravo sliko.

Kar se pa blagovne znamke "Sava" tiče, pa nisem povsem prepričan.

Beseda "Sava" je ime oz. del imena podjetja.

Ne vem pa, če sploh obstaja blagovna znamka "Sava". Lahko da obstaja več blagovnih znam, ki vsebujejo ime "Sava" in lastnik le teh je bodisi Sava d.d. oz. njene družbe ali pa Sava Tires d.o.o.

Kolikor slišim naj bi se Sava Tires sedaj preimenovala v Tires, lastniki oz. družbeniki pa bi izplačali še preostali delež, ki ga ima Sava d.d. v Savi Tires d.o.o.

Dejmo na koncu še neki povedat, kar je sicer jasno. Slovenija v svetovnem merilu v nobenem pogledu nič ne pomeni (izjema morda šport :D )

Kaj pa je 2 milj. prebivalcev v primerjavi z miljardami. Vsako mesto v pravem pomenu besede ima več prebivalcev kot cela Slovenija!

Da ne bi kdo preveč razpredal o kapitalu iz Amerike. Že npr. Francija nas lahko kupi kadarkoli, kaj šele Amerika :D

Maria ::


Danes sem pa malo prej doma0:)

Moja definicija na tvoje vprašanje MadMicka o levih in desnih:

>Levo ali desno je pri nas namenjeno predvsem temu, čemur je bil namenjen zvonček nekega ruskega biologa, ki je študiral pogojni refleks pri svojem kužku.

In upam, da opažanje STANJA ne bo nihče vzel kot žaljitev.
Ocenjujem, da je v naši družbi ta pogojni refleks zelo dobro natreniran. Kaže se predvsem v tem, da vzroki za nasprotno argumentacijo vsebine niso argumenti vsebine ampak forme. Ki pa pri nas nič oz. zelo malo pove o vsebini.
Da ta trditev drži, še en dokaz o principu votlega argumentiranja po principu, če ni naš, z macolo po njem (s tem pa ne negiram mogočo točnost trditve, le način argumentacije ni izpeljan tako, da bi dokazoval tisto kar pač želi).

> DarkSite
> Če bi se Bajukova vlada obržala(na srečo se ni) potem bi imeli uspehe v gospodarstvu kot uspešni Argentinci.

To je tako, kot če bi tebe nekdo postavil za predsednika vlade v Sloveniji z argumentom: fant je bil zadnjih 10 let v Ameriki, pa če so imeli oni dobro gospodarsko rast, jo bomo imeli tudi mi. Ta vzročna povezava med krajem bivanja in vladanjem vlade države bivanja je zelo šibka ali je sploh ni, če človek osebno ni odgovoren za neko stanje. S tem pa ne trdim, da bi pod Bajukom karkoli delalo bolje. Vseeno je pa potrebno biti korekten, še posebej če človek lobira za določeno stvar. Ker če ni, izgubi na verodostojnosti. Je pa res, da pri nas to še ne šteje veliko.

MadMicka še nekaj o Savi:

Kateri novi proizvod je lansirala kemija in gumarstvo pod pokroviteljstvom Save (kot posledica vizije novega vodstva) na zahtevna tržišča (ZDA, EU), kakšna je prodajna rast zaradi tega, za koliko se je produktivnost zaradi tega dvignila in kakšen je porast tega dobička, kam in kako se je ta dobiček produktivno usmeril.
Kot jaz vem, se Savin šef zelo veliko ukvarja s principom vlaganja v neko drugo sfero, ki ni ne kemija in ne gumarstvo. In menim, da predvsem zato, ker preprosto v kemiji in gumarstvu ne ve, kaj bi sploh počel. In ta logika je tisto, kar je narobe.
Popravi me, če se motim.

Maria

p.s. Se opravičuejm, če sem malo skrenila s teme, vendar NATO so tudi vrednote bivanja.

Pujcek ::

MadMicka,

puzabu. Res nisi reku, da je thomas butl. Se opravicujem, vzmem nazaj. sorry...

lp

MadMicka ::

Ja, drži Maria. Tudi sam sem ob neki priliki izrazil pomsleke glede poslovne politike Save. Namreč tudi Sava se ne more spoznati na vsa področja.

Jasno pa, da brez tujega kapitala in brez znanja in povezav, ki jih le-ta s seboj prinaša, se pač Slovenija ne more razvijati.

Zato tudi vstopamo v EU. Lahko pa bi se tale EU še nekoliko hitreje integrirala in preoblikovala v pravo zvezno državo.

Sori, sm tud spregledal tvojo opredelitev na leve in desne.

Maria ::

Veš, EU nam tu ne bo kaj dosti pomagala. Če že, bo pohrustala, kar je pač užitno (glej Lek in ostale), ostalo pa bo šlo ali pa vegetiralo na balkanu.

In prav zato sem nekje zgoraj rekla, da upam, da bo ''levim'' uspelo. Uspelo spregledati Heisenbergov princip, ki se dogaja v relaciji med politiko in gospodarstvom. Pri nas zelo živi. Namreč, motenje razmišljanja o pravih produktih in vizijah o gospodarstvu znotraj samega gospodarstva. Vsi veliki šefi v firmah se nekako kar bojijo, kam in kako naj gredo, ker nikoli niso prepričani kaj bo pa boter rekel. In potem preprosto nehajo razmišljati o tem in ko storijo to, je praktično dolgoročno vse izgubljeno. Samo še ohranjamo stanje. Svet pa gre naprej in nas prehiteva. In to je tisto kar je vedno bilo in je narobe.
In za ta princip upam, da se ga bomo kmalu znebili, kot tudi tistega o turizmu in trgovini. Ali kot je Thomas rekel iz votlega v prazno (ne velja za turizem, če bi to res bil).

Maria

Thomas ::

> Kot jaz vem, se Savin šef zelo veliko ukvarja s principom vlaganja v neko drugo sfero, ki ni ne kemija in ne gumarstvo. In menim, da predvsem zato, ker preprosto v kemiji in gumarstvu ne ve, kaj bi sploh počel. In ta logika je tisto, kar je narobe. Popravi me, če se motim.

Grebe se v turizem in trgovino, z denarjem, ki je zaslužen s prodajo (zadnjih) deležev gumarske industrije.

Super to, da imajo sploh kaj delati tisti gumarji in da država pobere nekaj davkov. To je pozitivna plat tega tujega Goodyear vlaganja.

No, ko pa je denar pri Savi, gre z njim v fight za deleže s turisticusi in trgovci. Tam je pa vprašanje, če je to najbolje. Denar ima Sava že, toda mar ne izrinja tistih, ki imajo sicer manj denarja pa več izkušenj?

Če prodaš 100 oralov veliko kmetijo in greš za izkupičet kupit čevljarsko delavnico, boš zato najboljši čevljar?

Morda, morda pa tudi ne.

No, vsaj se v Kranju (in Novem mestu) nekaj dogaja. Bi blo fino, če bi se na Jesenicah tud.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borinho ::

MM po mojem boš kr dolg časa čakal na post Pujceka ali Thomasa ker zdele na CATI-ju neprestano pritiskata "ZA":) :)) :) :)) :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borinho ()

Thomas ::

Si vidu borinho kako kruto te je stvarnost demantirala?

A se boš kej zamislu?

:P :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

Čist mal mimo teme - bajukova vlada je bila obsojena na propad. Škoda, ker so tako vneto zagrabili vabo, ki so jim jo LDS in ostali vrgli.

Škoda za njihovo naivnost.

Jasna je stvar, da v pol leta se ne naučiš in zamenjaš potereben kader - in te zamenjave so še kako potrebne, sej moraš imet na pravih mestih prave ljudi, take, ki jim lahko zaupaš.

Ne moreš nekega svetnika, ki je delal pod LDSom kar vreči na cesto. Mu je treba dat neko - dobro - službo. Če je bil vdan prejšnji vladi, tebi ne bo.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

borinho ::

Thomas: He he :) :) :)

P.S. Sam si pa mogu neki dodat;)

Zheegec ::

Samo zanima me, kdo se bolj strinja z Mici glede Save Kranj, kot z mano.

Kot delničar Save d.d. (to resno mislim) in kot nekdo ki se zanima za svoje delnice ti lahko povem, da se z madMicy popolnoma strinjam.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Thomas ::

Kakšen pa je kapitalski donos na delnico?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Poslovni rezultati in dividende.

Še za tiste, ki ne bodo brali linka. Tečaj Savine delnice je v preteklih mesecih rasel hitreje kot borzni indeks SBI 20. Tečaj delnice Save d.d. je na dan 24. 10. 2002 znašal 27.134 tolarjev, to je kar za 65 odstotkov več kot na začetku leta.

Saj govorimo o isti stvari, ne?

MLjubo ::

Dodal bi samo eno repliko na Tomasov post v katerem pravi da se Savin šef zelo veliko ukvarja s principom vlaganja v neko drugo sfero, ki ni ne kemija in ne gumarstvo. In menim, da predvsem zato, ker preprosto v kemiji in gumarstvu ne ve, kaj bi sploh počel. In ta logika je tisto, kar je narobe. Popravi me, če se motim.

Za tiste, ki se boste šolali v managementu (sklepam, da ste tukaj bolj mladi po srcu) boste videli, da je vlaganje enega podjetja v neko vertikalno dejavnost zelo pozitivna poteza in v princip takšnega vlaganja kapitala se odloči veliko podjetij, naprimer Kovinotehna, ki se ukvarja z zelo težko proizvodnjo ima ogromno turističnih objektov na Pokljuki, Rogli....
Savin šef dobro pozna gumarsko dejavnost in vlaganje kapitala v turizem je zelo pozitivno, saj ta kapital pridobljen iz druge dejavnosti pomaga prebroditi "krize", ki se zgodijo v osnovni dejavnosti, so kot neka skrita rezerva

Lep pozdrav
Ljubo

Thomas ::

Hja .. središče vse telovadbe v Savi Kranju je gumarska industrija, ki je 80% v rokah Američanov.

Podobno kot je središče vse telovadbe v Novem mestu proizvodnja avtomobilov + Krka.

Podobno kot je središče dejavnosti v Slovenj Gradcu Prevent in Johnson, se mi zdi.

Torej gre pač za neka tuja vlaganja v t.i. realni sektor, ostalo zraven je pa ... zaradi tega sploh lahko.

Now, clio ali megane mene kar impresionira. Gume ki se prodajajo worldwide ali pa avtomobilske prevleke za top blagovne znamke tudi.

Sekundarni handling s turizmom ali slovensko trgovino me impresionira precej, precej manj. Ne rečem, da to ni potrebno, seveda da je, ampak impresionira me pa ravno ne.

Tudi me ne impresionira Krka s svojimi generičnimi zdravili prav zelo. (Me pa impresionira hrvaška Pliva, ki je pa vseeno že naredila kaj).

Za slovenski liberalizem je pa to, da je to vse ista stvar. Dolar iz Beograda je ravno tako dober kot tisti iz Moskve, kot tisti iz Črnomlja, kot tisti iz Londona.

To pa ni res. Treba ga je ponderirati z BNP per capita na tržišču, kjer je bil zaslužen.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas: http://www.ljudmila.org/matej/nato/rupe... (6,9 Mb, v DivX kodeku).


Če že vztrajaš. :D

MLjubo ::

Trenutno sem zaposlen v Savi d.d. kaj opravljam trenutno ni pomembno. Vsako leto Sava objavi letno poročilo, ki je vidno tudi na naši spletni strani.
Lastniška struktura Save d.d. na dan 13.12. 2001 (letošnji bo kmalu) glede na upravljalske pravice je bila:
Kapitalska družba d.d. 19,87%
Slovenska odškodninska družba,d.d. 13,06%
NFD 1 Investicijski sklad,d.d. 11,07%
Triglav steber I PID,d.d. 6,05%
Ostali PIDI 3,10%
ID KD,d.d. 4,99%
Mercator,d.d. 3,65%
Ostale pravne osebe 5,77%
Heller Arturo Miguel 1,20%
Ostale fizične osebe 31,25%

Savo d.d. tvori štiri članska uprava
Janez Bohorič, Vinko Perčič, Emil Vizovišek, Maksimiljan Fijačko.

Ne vem zakaj govorite o Američanih??

Lep pozdrav
Ljubo

hatch ::

Thomas, vsaj ne ignoriram ce nimam argumenta... tako kot to pocnes ti.

Jaz liberalc? niste resni:)

Nagradno vprasanje.. za koga sem volil v 1. in 2. krogu predsedniskih volitev? Da vas vidim..

MadMicka ::

Kaj je pa nagrada? :D

Thomas ::

> Trenutno sem zaposlen v Savi d.d. kaj opravljam trenutno ni pomembno.

> Ne vem zakaj govorite o Američanih??




Ker imajo Američani čez proizvodnjo gum - in to v deležu 80%.

Je to res ali ni? YEAH/NAY?

Katera vaša dejavnost je večja od proizvodnje gum?

:\

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

MadMicka ::

Thomas, ali ne zmoreš toliko moči, da priznaš, da si se zmotil?

Trdil si, da smo prodali Savo, tako kot Lek. Kar pač ni res. Lek smo prodali, Save pa ne, pač pa je Sava prodala en svoj del. Sedaj se pa izmotavaš. Počenš točno tisto, kar si očital meni, s tem, da se jaz sploh nisem izmotaval (ker se nisem zapletel :D )

Thomas ::

Mici!

Ne bi vedu, kaj sem povedal narobe glede Save Kranj.

Res ne. Lahko da sem totalno zaslepljen in slep, pa ne vem zaradi tega.

Ker kaj sem rekel. Da je pač proizvodnja pnevmatik 80% v rokah Američanov, da to sploh ni slabo, ker sicer bi verjetno te proizvodnje niti ne bilo več.

Pa rekel sem, da me negumarska dejavnost Save d.d. pa nič ne impresionira.

Kaj sem narobe povedal?

Naj mi nekdo pa razloži, kaj tako velikega pa Sava dela zdaj, ko ne dela več gum.

Ker, proizvodnja avtomobilskih gum za svetovno tržišče je HUGE zadeva.

Druge HUGE zadeve pa v Savi d.d. ne vidim. Tako HUGE gotovo ne.

p.s.

Sem reku Primožu, da blo dobro, če bi se dalo v tem forumu še risat.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Pa še to. Ne mislim, da je slabo, ker smo LEK prodali Novartisu.

Niti Savino prizvodnjo gum Goodyearu.

Rekel sem da je slabo, da naša ekspanzija ven, je Mercator blagovni center v Beogradu.

Slovenski prodor v svet ni primerljiv s tem, to je slabo.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borinho ::

Sava d.d. trži in prodaja gume, Sava Tyres jih pa dela

Maria ::

Sem mislila končati, pa je očitno potrebno še nekaj dodati:

MLjubo

Ocenjujem, da oba nisva iz Celja, vendar to ne pomeni, da lahko lansiramo dezinformacij, pa četudi smo šolani v managementu. Slednji še posebej ne, ker izgubljate še zadnjo verodostojnost in zaupanje vlagateljev v vaše delo.

Namreč, če me spomin ne vara, Kovinotehna ne obstaja več oz. glavni del je bil kupljen že nekaj časa nazaj s strani Merkurja. Pa tudi prej ni imela neke težke proizvodnje, ampak je bila trgovsko - export - import podjetje. Pa tudi o ogromno turističnih objektov na Pokljuki, Rogli... še nisem slišala. Kakšen link, da pokažeš, da se motim.

Tudi trditev dalje, je bolj iz trte zvita. Krize se prebrodi z dobrim razvojem, odličnim izdelkom, dobrim marketiranjem, optimizacijo proizvodnje, ..., nikakor pa ne turizmom. Ker ko je kriza, zna biti problem tudi v turizmu. To je le splošno znani alibi med managerji v Sloveniji, da lahko hitro preskočijo na drugo delovno mesto, ko osnovno dejavnost prodajo.

Pa tudi tretja trditev v tvojem postu je na žalost dezinformacija, vendar bom za to pustila, da sam ugotoviš katera je in se zanjo upravičiš.

Maria

Thomas ::

> Sava d.d. trži in prodaja gume, Sava Tyres jih pa dela

Gume, ki jih dela Sava Tyres, imajo svetovno tržišče.

Na slovenskem, jih pa - verjamem - prodaja Sava d.d.

:P
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borinho ::

"Gume, ki jih dela Sava Tyres, imajo svetovno tržišče."

Tam se pa očitno prodajajo same, bravo:D

Vse izdelke pod blagovno znamko Sava trži Sava d.d.

Thomas ::

> Vse izdelke pod blagovno znamko Sava trži Sava d.d.

Po celem svetu? Tudi tiste, na katerih piše Goodyear?

Lej ga zlomka, Sava d.d. zagotavlja trženje multinacionalki, ki ga je zgleda prepustila kar njim!

To lahko poveš svoji stari mami.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borinho ::

Dej Tomas lepo te prosim ne "trapaj" :) napisal sem pod blagovno znamko Sava

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borinho ()

Thomas ::

Jest ne trapam. Bistveno je to, da Sava d.d. prodaja kvečjemu manjši del gum, ki jih proizvedejo v Kranju.

V bistvu sem imel čisto prav, že s svojim prvim postom na temo Sava.

Ni kej pimplat.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
12 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021248 (16721) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522210 (16145) OwcA
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816234 (13242) undefined
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314616 (10570) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem