» »

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

««
31 / 44
»»

Thomas ::

Smešen si s temi svojimi forami. Nekako misliš, da če jim "dokažeš" da je njihov motiv denar in oblast, pa tvoja "mirovniška" že kar velja. Pa že kar lahko predpisuješ kaj se sme in kaj se ne sme.

Po eni neuvrščeni logiki.

"Sme" se vse. Kaj je legitimno - samo to je vprašanje. Tisto kar je legitimno se potem sme.

Nobene legitimnosti ni v iraškem režimu, zato ga lahko skensla vsak, ki ima toliko časa in volje.

Ne sme se uničevati legitimnih režimov (ali organizacij) - nelegitimne pa ... nanje je lov odprt.

Se bo treba kar navadit na tole logiko. Tehtnica se je že dovolj prevesila na stran tistih, ki tako mislimo.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smash ::

niti ne...tehtnica je zaenkrat močno na strani tistih ki so proti vojni...and that is a fact

MadMicka ::

Hm, Thomasu se zdijo mnenja, ki niso v skladu z njegovim, smešna, preprosta, sicer pa se je tehtnica že nagnila na njegovo stran (tako vsaj on misli).

Pa recimo, da na takšen način razmišljajo tudi ZDA. Češ, samo one imajo prav, vse ostalo ni omembne vredno. Ena država bo torej sodila kateri režim je legitimen in ne, in tako odločala, katero državo napast in katero ne.

A se zdi še komu drugemu takšno razmišljanje skrajno nevarno za globalni mir? In pogojeno zgolj z lastnimi interesi ZDA?

Na vsak način potrebujemo močno in enotno EU, ki bo lahko vzpostavila ravnovesje ZDA in preprečila takšno logiko, če že državljani ZDA niso sposobni zaustaviti Busha.

EjTi ::

> Smešen si s temi svojimi forami. Nekako misliš, da če jim "dokažeš" da je njihov motiv denar in oblast, pa tvoja "mirovniška" že kar velja. Pa že kar lahko predpisuješ kaj se sme in kaj se ne sme.

Ti si smešen če misliš da mislim da me bo kdo poslušal - vem pa katerega ne bom več volil na naslednjih volitvah in vem kako bom volil glede nato. Nič ne dokazujem idp in ne pričakujem da moja velja (logično da se oni ne bodo odpovedali svojim načrtom zaradi stališč ljudi - kateri politiki so se pa že). Jaz samo izražam svoje stališče do problema - tako kot ti. In če se tvoje ujema s tem z USA se pač ujema. Moje se pa pač ne.

> Ne sme se uničevati legitimnih režimov (ali organizacij) - nelegitimne pa ... nanje je lov odprt.

In kdo odloča kateri režim je legitimen? Najmočnejši ane (Francoski okoli leta 1800 - Evropa, Nemški okoli 1940 - Evropa, Kitajska okoli (pribl.) 1950 - Tibet,...). Tako je bilo včasih (in je še sedaj v manjši meri), zato so pa naredli ZN, da do tega nebi več prihajalo (realno gledano vsaj v taki meri - vsaj bolj globalni). ZN naj bi določal, kateri režim je legitimen. Poudarjam "naj bi". In to potem kršijo (v novejšem času): Japonska, Nemčija. In sedaj se bo mogoče temu prigljučila že ZDA.
Ne vem zakaj se ZDA toliko mudi (mislim pa da zato ker preveč stane da imajo vojake primiru v Arabiji). Zakaj ne počakajo na odobritev ZN. Če pa odobritve ni, potem je režim legitimen - gledano s stališča ZN. Seveda je spet to moje mnenje, ki je po tvojem napačno in USA ni treba poslušat kaj drugi pravijo ker so najmočnejši, ... (bom sam napisal da ti prihranim en odgovor). Seveda jim ni treba.

Resno me zanima (ne gledat na to vprašanje kot provokacijo - prosim napiši resen odgovor) kje ti vidiš legitimnost za napad? Zakaj imajo pravico napast Irak? Pa prosm ne s takimi: "ker lahko". Vem da lahko.

če ZDA napadejo brez odobritve ZN, potem režim v ZDA ni več legitimen...in jih lahko po Thomasu Slovenci stoučemo kadar čmo :D

Enotna EU je utopija. Počakaj, da se Francozi in Nemci nekoliko sprejo. Kar se bo zaradi gospodarske stagnacije obeh držav kmalu zgodilo.

Ne verjamem v planetarno stabilnost, če ta nima težišča v najmočnejši državi.

Politična multipolarnost je precej brezveze zadeva.

> In kdo odloča kateri režim je legitimen? Najmočnejši ane

To ti misliš. Ni nujno, da legitimen režim sploh obstaja. Potem smeš rušiti pač vse.

Ko se pa legitimni režimi vzpostavijo - te države hitro napredujejo. Ostale pretežno stagnirajo.

Ameriška Ustava in zakoni so dokaj legitimni. Prav tako tudi slovenski. Ekscesi v Ameriki in v Sloveniji so "nesistemski". Sistem jih vseeno odpravlja. Poglej samo, kako se je naš državni zbor spravil na tožilko in policijo. Edinopravilno.

No sej vem, da vam je tole novo, pa se mnogi raje držite starih teorij, čeprav so šepave na obe bergli.

undefined ::

> Tehtnica se je že dovolj prevesila na stran tistih, ki tako mislimo.

Ta bi pasala v humoristični oddelek. :)

perci ::

Thomas: O kaki evropski stagnaciji ti govoriš? In o kaki ameriški gospodarski rasti? Boš zdej še o stabilnosti valute začel? No pa pejva. Kako se je v zadnjem letu spremenil tečaj dolarja?

The Arab foreign ministers yesterday rejected proposals by the US secretary of state Colin Powell on that their leaders urge the Iraqi President Saddam Hussein to resign.

No ... oni tud mislijo tako. Da se Bush heca. Al pa da mirovniki kaj pomenite.

Napaka!

8-)

> Enotna EU je utopija. Počakaj, da se Francozi in Nemci nekoliko sprejo. Kar se bo zaradi gospodarske stagnacije obeh držav kmalu zgodilo.

Jaz tud mislim, da se bo EU enkrat skregala - in na žalost se bo mogoče zgodilo tudi to da bo prišlo do vojne - zaradi bedastih politikov. In zato so naši neumni da niso dal člena, ki opredeljuje izstopa iz EU v ustavu (tko kot se je učas mislilo da nikol ne bomo šli stran iz Jugoslavije). Treba je tud mal u daljno prihodnost gledat. Če odpraviš današnje težave ne pomeni da so odpravljene dolgoročno.

> Ne verjamem v planetarno stabilnost, če ta nima težišča v najmočnejši državi.

Samo USA ne bo neskončno dolgo najmočneša država. Ker bodo čez čas imel usi atomske bombe bo vojaško reševanje težav lahko usodno za veliko ljudi. Irak (verjetno) nima atomske bombe. Kaj pa če jo Severna Koreja ima. In USA hočejo še njih razorožit?

Thomas: še kat nisi odgovoril na zadnje vprašanje - mogoče zato ker ne najdeš pametnega odgovora?

> Ko se pa legitimni režimi vzpostavijo - te države hitro napredujejo. Ostale pretežno stagnirajo.

Po tvojem je nacistični sistem legitimen - zelo hitra industrijska rast. Legitimnost ni objektiven pojem. Objektivnost režima se gleda iz ene državw na drugo državo. Je pa zihr da bi nacizm tudi če bi zmagal 2.s.v. propadel. So različne kulture - t.i. zahodnjaška, islamska, t.i. vzhodnjaška, ... in vsaka različno gleda na svet in na probleme. In seveda je za vsakega edino pravilno tisto, kakor on vidi. Pa je v resnici tako ali je mogoče več pogledov (to je resnic)?

> Po tvojem je nacistični sistem legitimen - zelo hitra industrijska rast.

Kje si pa to pobral? Kje sem jest to rekel?

Nacistična "gospodarska rast" je bila posledica ropanja milijonov Židov. Po 12 letih so bila samo še ruševine. Mogoče ne veš, da je se je Hitler soočal z - iti v vojno ali v bankrot.

Ta režim je bil obsojen na propad. Tak ali drugačen.

Perci,

Ne razumem te, zakaj pišeš v tale forum o ekonomiji, če ne veš, da imajo v ZDA veliko gospodarsko rast, Francija - in zlasti Nemčija - pa močno stagnirata.

Če bi mene eden tkole vozil po podatkih, kot jest nekatere izmed vas - bi se zamislil nad svojo zmožnostjo kredibilno debatirat.

Res, res.

8-)

Rekel si:
Ko se pa legitimni režimi vzpostavijo - te države hitro napredujejo. Ostale pretežno stagnirajo.

In nacastična Nemčija je hitro napredovala. In ni napredovala samo zato ker so židom kradli. Ampak so tudi Nemce teral delat - ker so "bili nadrasa" so zahteval večjo produktivnost od njih.

>Mogoče ne veš, da je se je Hitler soočal z - iti v vojno ali v bankrot.

Ne moreš proizvajat na tone orožja in ga skladiščit. Ga moreš uporabit - primerjava s kom? Sej prvotno je bil načrt da se napade šele 1945. Hitler je biu pa tko idiot, ki ga pomoje sploh ni brigal kaj so mu svetovalci govorl (to pravm glede na strateške odločitve, ki jih je sprejemal) ampak je imu on skos prou - primerjava s kom:)

Pa še kar nisi odgovoril na to, kje vidiš legitimnost napada na Irak?

Kdor pa hoče prebrat še text ...

To je realnost. Zatiskati si oči pred njo - ali se fixat z raznimi Kulumbinami - je nepreudarno tiščanje glave v pesek.

8-)

> Če bi mene eden tkole vozil po podatkih, kot jest nekatere izmed vas - bi se zamislil nad svojo zmožnostjo kredibilno debatirat.

S tem priznavaš, da so (verjetno) nekateri argumenti, ki opravičujejo napad na Irak izmišljeni. Jaz osebno ne navajam netočnih podatkov - za tiste, za katere nisem prepričan pa povem da nisem prepričan - če se pa za kakšnega zmotim se pa pač zmotim. Uporabljaš taktiko politike - laži, kadi,... samo da dosežeš cilj. Saj ti ni treba tukaj vaditi za v parlament (verjetno boš kandidiral - imaš vse lastnosti politika). Fora tega foruma ni kdo bo več nalagau - ampak da se povejo argumenti za/proti napadu na Irak. In z navajanjem netočnih podatkov si pokazal, da pravzaprav ne moreš navesti tehtnih argumentov za napad. Če bi jih lahko, se nebi zatekel k laganju (zavestno navajanje netočnih podatkov je laganje).

Vse lepo in prav - to v zvezi s slikicami. Samo to ne bo šlo v neskončnost - konec tega tisočletja bo slika sigurno drugačna.

Samo mi se ne gremo "ali je USA najmočnejša država na svetu", ampak "ali bodo USA napadle
Irak". Ker bi pa bilo dajanje odgovorov "JA", "NE" preveč suhoparno, se zarven še argumentira napad. In ti še kar nisi odgovoril, zakaj imajo USA pravico enostranskega napada - kaj jim daje legitimnost, da napadejo. Pa brez "ker lahko". Če odgovora ne poznaš, zraven zanalašč navajaš netočne podatke - potem si debato izgubil.

Kaj sem se lagal, katere netočne podatke sem navajal?

p.s.

Do Hitlerja mam veliko averzijo in se mi zdi zelo podoben Sadamu. Ali pa Naserju - tudi.

Samo ne bom obračunaval s tvojimi ekonomskimi teorijamo o nacizmu tukile.

p.p.s.

Ne bom šel v politiko - ne se bat. Čeprav sem že dobil neko ponudbo. Ampak zanesljivo ne - mam druga preča posla.

:D

> In ti še kar nisi odgovoril, zakaj imajo USA pravico enostranskega napada - kaj jim daje legitimnost, da napadejo.

Ajaaa to! Ker bodo začele uvajat demokracijo v arabskem svetu. Ker je to njihovo (in naše) edino upanje za njih.

Ker če ne, jih (Arabce) bomo morali slejkoprej ponukat! S tem pa ne bi mogli več normalno živeti.

For the first time at least since 1989, but arguably since 1945, America has both the chance and the motivation to reshape the world

America also has the chance, but unfortunetaly no motivation, to reshape their screwed up land.

Naprej se mi pa ni dalo brat te kavbojske propagande. :)

> Naprej se mi pa ni dalo brat te kavbojske propagande.

To je Economist. Evropska revija.

> To je Economist. Evropska revija.

Your point being? :)

Da to ni puhla samohvala Američanov. Tko vidijo nekateri od zunaj.

That only proves that Americans are spread all over the globe. :)

Napisal si:
Če bi mene eden tkole vozil po podatkih, kot jest nekatere izmed vas - bi se zamislil nad svojo zmožnostjo kredibilno debatirat.

To sem zastopil da nas zavajaš z netočnimi podatki. A sem narobe razumel?

Ligitimnost je zate to da začneš uvajat demokracijo. Za druge je legitimnost to, da začneš uvajat komunizem. Se strinjam s tabo da je demokracija dobra (ni pa dober trd komunizem - pomoje je boljše kapitalizem+socializem kot recimo na Švedskem (samo v malo bolj blagi obliki) - čeprav dvomim, da se bo na Švedskem obdržal). Vsaka kultura (malo sem jih že enkrat prej naštel) ima svoje legitimnosti. Ampak te so njihove - ne globalne. In napad je legitimen samo za USA in še nekatere. Tako kot za Nemčijo n Francijo ni. Če pa je legitimen glebalno ali ni bo pa povedal ZN. Tako da tvoj razlog še kar ni legitimen (ker če gledam tako kot ti je use legitimno). Pol se pa kar 3.s.v. pejmo. Tako da boš moral novega navest (recimo možnosti: so napadeni, branijo neko državo, so jim napovedali vojno, ...).

Se pa strinjam da vera samo zavira Arabce (če si to mislu z Arabci). Tako kot je nas krščanska (in nas še kar v določeni meri) - in takrat bi bilo najbolje da bi Rimljani use barbare pobili, ane. Se pa ponavadi stvari lepše rešujejo počasi z evolucijo in ne na hitro (z vojnami) z revolucijo.

> Se pa strinjam da vera samo zavira Arabce (če si to mislu z Arabci).

Vera ne zavira arabce. Zavirajo jih njihovi diktatorji, ki obračajo vero sebi v prid.

Imajo pa Američani drugače glede vere kar isti sistem kot Arabci. Poglej... Arabci verjamejo v vsemogočnost Alaha, medtem ko Američani verjamejo v svojo lastno vsemogočnost. Je to res dosti bolje? Verjetno, da res, to dokazujejo poboji po Ameriki, kjer ljudje testirajo to svojo vsemogočnost. V Arabiji pa se vsak uboj zgodi zaradi maščevanja, ne zaradi samodokazovanja. :)

> To sem zastopil da nas zavajaš z netočnimi podatki. A sem narobe razumel?

Narobe.

Stresam podatke, ki mnogim nekako ne grejo v glavo. Potem dam link, če se kdo ravno preveč razburja. Ali pa kdo drug (kot naprimer Perci) pove kaj, kar je splošna zabloda. Namreč da Evropa ni v recesiji, Amerika pa da je. Potem povem, da je ravno obratno. No - da je Stara Evropa v recesiji.

To mislim z "vozim po podatkih".

> Za druge je legitimnost to, da začneš uvajat komunizem.

Ta njihova "legitimnost" me pač ne briga. Se ne strinjam z njo.
Jest pravim, kaj je ZAME legitimno.

> Če pa je legitimen glebalno ali ni bo pa povedal ZN.

A OZN je pa univerzalno legitimen?
Zakaj pa to?

> in takrat bi bilo najbolje da bi Rimljani use barbare pobili, ane.

Spet maš fašistoidne popadke. Pol jih pa hočeš pripisat meni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

> medtem ko Američani verjamejo v svojo lastno vsemogočnost. Je to res dosti bolje? Verjetno, da res, to dokazujejo poboji po Ameriki, kjer ljudje testirajo to svojo vsemogočnost.

Dej se že oprimi realne statistike - pozabi Kolombino.

|O

Hočeš reči, da se 90% ljudi, ki se strinjajo s Kolumbino, moti? :)

> Vera ne zavira arabce. Zavirajo jih njihovi diktatorji, ki obračajo vero sebi v prid.

Sej skorej vsako vero vditelji uporabijo svebi v prid (Evropa (srednji vek), potem Amerika -> krščanstvo, Arabci -> islam (pred 13. stoletjem je bil islam dosti boljši - preden so ga izrabili za svoje namene), Izraelci -> judizem (gradijo ozemlja na palestinskih ozemljih samo zato, ker je bila tam včasih njihova država - saj tisti močno verni).

> A OZN je pa univerzalno legitimen?

Za tiste ki so podpisali pristopno listino, ja.

> Zakaj pa to?

Ker je to verjetno v pogodbi, ki so jo pristopniki podpisali - ponavljam verjetno. Namen ZN naj bi bil da noben podpisnik ne ukrepa po svoje ampak da se spore rešuje skupaj (preko varnostnega svera ZN) - zaradi dveh s. vojen, ki sta se začeli z enostranskim posredovanjem.

> Spet maš fašistoidne popadke. Pol jih pa hočeš pripisat meni.

Nam več. Se bom probou zadržat. :)

Seveda. Sej sem že dal linke - a nisem?

Res je, da je število umorov v Ameriki kar precej veliko, vendar če jih gledamo v sklopu vseh nasilnih smrti - je teh na prebivalca še manj kot v Sloveniji.

Agresivnost in avtoagresivnost zajameta nekaj ljudi na desettisoč na leto - tudi v večini razvitih držav.

Ostalo - je navijaštvo.

hehe Thomas: a si slišu..Turki so glasoval proti namestitvi ameriških enot :D :D ja kaj pa zdej? američani čisto sami?

OwcA ::

Thomas: ali bi se dalo rahlo varčevati s praznimi vrsticami? Stvar je namreč nekoliko nadležna (še posebaj če imaš nizko ločljivost). Za ponazarjanje premolkov so povsem ustrezne tudi kakšne pike. [;)]
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ne. To je moj slog pisanja - ki ga ne mislim spreminjati niti na tvojo željo owca. Čeprav te sicer cenim - ampak ne.

sebastjan v ::

SMASH:
Kako boš razložil pa tole? Zakaj je zraven Zda še Japonska(kljub temu da še vedno obžalujejo pizdarije,ki so jih počeli med drugo svetovno vojno--imajo zelo jasno stališče do Iraka(tako kot Zda)--tole je vredno razmislit), tu so še Kanada,Avstralija,UK + pol Evrope , pa tudi 3/4 Arabcev bi najraje videlo Sadama v trugi-sploh Iran. Pa še tole o (ne)stabilnosti USD-a: ko so pred leti uvedli euro(še pred vsesplošno uvedbo le tega) je bil ocenjen v primerjavi z USD 1:1, že pol leta kasneje pa je izgubil skoraj 10% vrednosti-USD:EUR=0.9:1 in je vseskozi do 11.9 približno držal tako vrednost.VEc o tem drugic

cist easy sebastjan v:

kam mislš da je usmerjeno japonsko gospodarsko ter kam japonska izvaza u večini??? jep..uganu si..ZDA

Kanada je lepo povedala, da je za napad SAMO ob podpori ZN. konec debate

UK: 91% ljudi je proti napadu brez podpore ZN...Blaira doživel hud poraz v stranki...

Australija: po resnic povedan nimam pojma kaj tm dogaja:D

pol evrope: heh...upoštevaš članice, ki majo neko proti korist zarad te podpore ZDA....to je gotovo

SADAMA bi vsi radi videli v trugi, tudi jaz...poleg njega še marsikoga drugega...

o eurotu pa dolarju pa nebi jest..k ne vem kje point...pa kaj pol tud če bi bil dolar na čase močnejši? ne vidm vzroka za debato o dnarju:\

Luka Percic ::

Vsi mirovniki govorite o tem, da ne marate Huseina- Zakaj ga potemtakem tako zagovarjate?!?

_sas_ ::

... in zakaj ti toliko za thomasom ponavljas in to je bilo ze povedano ... :)

Za thomasom ponavljam? Že res da imava podobno stlišče, ampak vseeno malo bolj razloži..
bilo je v obdelavi, vendar ne obdelano..

_sas_ ::

hmm ... a se res samo meni zdi da si uporabil skoraj iste thomasove besede iz kaksnega njegovega posta?

ce je nekdo proti vojni v iraku, se ne pomeni da je sadamov privrzenec ... to je bilo ze parkrat povedano tukaj ... s tem se pac vi vojni hujskaci tolazite; ce se nekdo ne strinja s tabo, ga je pac potrebno vrect v kos skupaj s sadamom - taksen pa pac ne more imet prav, ki drzi z enim diktatorjem.

DavidJ ::

IceMan, kje si dobil podatek, da se 90% ljudi strinja s filmom?

:\
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

iration ::

lol, ta je dobra, ja.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Perci,

Ne razumem te, zakaj pišeš v tale forum o ekonomiji, če ne veš, da imajo v ZDA veliko gospodarsko rast, Francija - in zlasti Nemčija - pa močno stagnirata.

Hmmm...ne bom se delal pametnega tako kot to počneš sam, bi pa zato rad videl en link, ki potrjuje tele tvoje besede. Pa ne mi dajat podatkov iz časa Clintonove administracije. Dejstvo je, da je za časa Busheve vladavine dolar vreden 40 tolarjev manj, kot je bil. Lahko pa mi pokažeš primerjalno odstotno povečanje GDP per capita med državami evropske unije (ne samo Nemčije in Francije) in USA. Bom tudi zadovoljen :D .

Lahko pa seveda rečeš, da z mano ni vredno o takih stvareh debatirat, ker po tvojem osnov nimam razjasnjenih. Bom pa v tem primeru rahlo razočaran nad tabo.

Zaenkrat tole.

Za Francijo in Nemčijo nima smisla iskat, ker se ve kje sta.

Za druge države EU pa nisem reku, da so tko slabo.

p.s.

Dej povej, če znaš prav brat diagram.

In zakaj ne bi znal brati diagrama? Si imel ti težave?
Res pa je, da ta diagram ne pokaže tistega kar sem hotel. Primerjave med USA in EU.

Dejstva za ZDA pa so takale. Rast real GDP-ja se zmanjšuje (1,4% - pa še to je revidirano iz prej načrtovanih 0,7% - zanimivo, kako ga ameriška administracij mimo useka, ko je treba oceno rasti gdpja narest ;) - no, če verjameš, da je mimo usekala). Inflacija se veča. Nivo uvozno izvozne bilance se znižuje. Celotno ameriško gospodarstvo ima težave, ko se cena nafte poviša. Napad na Irak se še ne bo zgodil tako kmalu. Do takrat bodo ZDA naredile same sebi že tako gospodarsko škodo, da bo oslom jasno, da je cilj celotne Busheve politike samo prekriti to dejstvo z raznoraznimi vojnami.

No - še tole si poglej. Ekonomisti pravijo, da ZDA ne drvi nujno v recesijo. Vsaj tisti, ki so pri Bushu zadolženi za PR :D -- Link.

Since 1973, whenever oil prices have jumped by more than 50 percent on a year-over-year basis, a recession has followed. As of Friday morning, crude oil prices had spiked more than 72 percent from a year ago.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

> In zakaj ne bi znal brati diagrama? Si imel ti težave?

Aha - pol mi boš pa znal iz tega diagrama povedat, kakšna je bila rast BDP v letu 2002 v ZDA.

Se to sešteje, zračuna povprečje ali kaj se naredi s temi štirimi kvartali?

Kar se pa ekonomskih napovedi tiče ... niso predmet debate.

Samo stanje zadnjega leta, zadnjih dveh let, zadnjih 5 let, zadnjih 10 let ... zadnjih 100 let.

Ja?

_sas_: predvidevam da si se obregnil ob besedi ¨mirovniki¨ (ki naj bi imela negativni proizvok); te besede na tak način ni ¨znašel¨ thomas (beri MAG).

Pri tistem tvojem diagramu gre za annual ratinge posameznega kvartala.

Rast BDP čez celo leto pa se ne računa iz posameznih kvartalov ampak iz podatkov čez celo leto. Tako tudi številka ne pride popolnoma enaka. Realna rast GDP-ja je 2,4%, kar je manj kot bi pričakoval. Si imel to v mislih?

Kar se pa ekonomskih napovedi tiče ... niso predmet debate.

Hmmmm....zakaj ne? Ti je zmanjkalo argumentov? Smo torej prišli do ugotovitve kateri niti ti ne moreš oporekati. Da bo namreč ob nenapadu Iraka, ameriško gospodarstvo zarinilo v globoko krizo?

Samo stanje zadnjega leta, zadnjih dveh let, zadnjih 5 let, zadnjih 10 let ... zadnjih 100 let.

Ja?

Ne.

>> Kar se pa ekonomskih napovedi tiče ... niso predmet debate.

> Hmmmm....zakaj ne?

Ker zdej ni razsodnika za čez 1 leto.

Lahko samo pove vsak kaj misliva, verificirat se tega zdej ne da.

Jest mislim, da bo rast takoj po vojni zelo robustna.

««
31 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27724652 (17248) drvo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175352844 (33406) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60029540 (21959) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1509304 (8148) nevone
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

17611388 (9077) Thomas

Več podobnih tem