» »

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku

«
1
2 3 4

FastWIND ::

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku
Ljubljana, 02. aprila (STA) - Ameriški kongres je v torek zvečer objavil besedilo resolucije, v kateri se je zahvalil državam, vključenim v koalicijo za razorožitev Iraka. Dokument je že v petek soglasno sprejel senat, nato pa ga je potrdil še predstavniški dom kongresa. V njem so naštete vse države, ki podpirajo ameriško vojno v Iraku, med njimi pa je tudi Slovenija, je danes poročal Radio Slovenija.

http://www.sta.si/os.php?s=&k=1&id=6985...

Še včeraj zvečer nam država oz. njen zastopnik iz ministrstva za zunanje zadeve g. Iztok Marušič in ameriški veleposlanik g. Johnny Young zagotovita in potrdita , da je Slovenija v globalni koaliciji za boj proti terorizmu v kater je vec kot 150 držav , NE PA V KOALCIJI ZA RAZOROŽITEV IRAKA !!! Nezaslišano, da nas država oz. njeni zastopniki ( g. Rupel, g. Drnovšek, .....) zavajajo in nam očitno lažejo. Mislim, da si državljani Slovenije zaslužimo biti nedvoumno informirani in obveščeni, kajti to je obveza vseh politikov do nas državljanov in državljank. S tem ko smo jih izvolili, smo jim zaupali, a očitno je njim lažje da nas izzigravajo, namesto, da bi nam služili.

Thomas ::

Če je to res - in ni kakšna pomota - potem sem na Slovenijo ponosen.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS. Opažam, da si zagovornik vojne v Iraku in pa tudi, da se strinjaš s tem, da jo Slovenija podpre. Sploh nimam nič proti tvoji odločitvi, da tako misliš. Bi te pa prosil, da objektivno komentiraš obnašanje naših politikov, ki se do državljanov in državljank ne izražajo jasno in nedvoumno, kar ji gre zamerit.
Zakaj nam jasno in glasno ne povejo na čigavi strani so oz. smo in kaj oz. česa ne podpirajo ? Ali si tega ne zaslužimo ? Predvsem pa vzami v obzir, da javno mnenje vojni ni naklonjeno, je pa politični vrh, tako kot v večini držav ki so v koaliciji....

Thomas ::

Sej pravim. Kadar ga ljudstvo lomi, mora biti vlada pametnejša.

Če vlada nima prav, ne bo zmagala na naslednjih volitvah.

Če vlada ima prav, potem to ljudstvo ne bo prevzelo nobene odgovornosti za svoje mirovne bluze.


:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Vse lepo in prav kar si napisal, samo še vedno nisi odgovoril na bistvo.
Ali si zaslužimo oz. ali daš vladi prav, da nas ne obvesti jasno oz. nedvoumno ?

Thomas ::

Nas bi lahko obvestila. Morda se le preveč boji Nemcev in Francozov, ki bi utegnili izvajati kakšne sankcije proti nam.

Ugibam.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

Trenutno zgleda tako, da se niti vlada ne ve, kaj bi v Washingtonu sploh radi.

Thomas ::

Tron,

To da so v Washingtonu šlampasti, ali pa da se igrajo z našimi živci - je res še tanajbolj verjetno. Ena od teh dveh možnosti.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sebastjan v ::

> Trenutno zgleda tako, da še niti vlada ne ve, kaj bi v Washingtonu sploh radi.

Saj res ne ve, pa tudi splošen vtis o vladi imam tak, da res (večkrat) ne ve kaj dela....

FastWIND ::

THOMAS. Tvoje ugibanje se lahko potrdi ali ovrže , jaz pa mislim, da Nemčija in Francija prav dobro vesta kdo je s kom in zato ne potrebujeta izjav naše vlade namjenene našim državljanom in državljankam , da si ustvarita svojo sliko. Kajti sedeti na dveh stolih zna biti včasih zelo nerodno, lahko tudi nevarno...

Thomas ::

Včasih bolje na dveh, kot samo na napačnem. Francosko ruskem, oziroma nemško kitajskem, oziroma iraško sirskem.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Stripy ::

Potolaži se s tem, da Slovenija ni ponosna nate.

Thomas ::

Mirovniki si radi prisvajajo Slovenijo. Mi nočemo v NATO = Slovenija noče v NATO.

No, jih bo že izučilo.

:)

p.s.

Ponosen sem na to prezir, ki ga kasiram pri mirovnikih!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS. A si ti malo nestrpen oz. se počutiš ogroženega? Tema ne govori o NATU, to je pogrevanje starih že obrabljenih tem , tukaj govorimo o vlogi Slovenije pri napadu na Irak in prosim ne načenjaj starih tem.

Thomas ::

Ti me lahko prosiš, naj ne načenjam stare teme (NATO) pri kateri ste se nasprotniki nasmolili.

Jest jo pa lahko omenjam, če se mi zdi primerno.

Tako kot se mi bo zdelo čez en mesec zabavno zabavljati čez Sadamove simpatizerje še konec marca 2003.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS. Očitno se narobe razumemo. Kdo pa pravi do so nasprotniki vojne proti Iraku, simpatizerji Sadama Huseina?

Thomas ::

Jest to pravim.

Tako kot pravim da so tisti, ki v "imenu miru" nasprotujejo obračunu z mafijo - simpatizerji mafije.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS.
máfija -e ž (á) 1. zlasti v italijanskem in ameriškem okolju tajna teroristična, kriminalna organizacija: člani mafije / mafija organizira trgovino z mamili; za ugrabitev otroka sumijo mafijo; nasilja mafije / ameriška mafija 2. slabš. skupina ljudi, ki podtalno deluje: ti ljudje so mafija

simpatizêr -ja m () kdor simpatizira s kom; pristaš, somišljenik: pridobil je nekaj simpatizerjev; simpatizer partizanov; člani in simpatizerji

Jaz pa pravim da mirovniki niso oz. nismo simpatizerji režima Sadama Huseina, ampak smo pa proti načinu ki je bil uporabljen za rušitev njegovega režima. In nihče ne pravi da smo proti obračunu z terorizmom , Sadamom Huseinom ... samo načinov kako se zadev lotiti je lahko več ...seveda pa lahko vsak zase pravi, da je njegov najboljši , najpametnejši , najpravičnejši itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Thomas ::

Vladajoča klika v Iraku je samo mafija, ki ima za talca preko 20 milijonov ljudi. Celo državo.

Ne vidim nobene razlike v tem.

A to jo vidite mirovniki al kaj?

Pravite da ne ljubite Sadama. Sem že napisal, da njemu ni do vaše ljubezni. Samo da demonstrirate proti vladam, ki ga lovijo - pa je možakar čisto zadovoljen.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Ko začneš govoriti o ljubezni do Samam se samo smešiš in verjetno samo ti verjameš, da je kdo od mirovnikov simpatizer Sadama Huseina . Jaz govorim o tem, da način s katerim so se ga lotile ZDA in njeni zavezniki, morda ni primeren in bi se ga lahko lotili na kakšen drug načim, morda celo bolj primeren, sprejemljiv in učinkovit...

Thomas ::

Ne vem če se kaj smešim. Smešijo se tisti ki ne vedo, kako obdržati Sadama na oblasti in pri življenju.

Posebej je smešno, ko se pri tem sklicojejo na humanost, mir ...

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sebastjan v ::

FastWIND - no, potem nam pa zaupaj kakšno od alternativ...:))

DSmidgy ::

Ker je Irak mednarodno priznana država potem je razlika med mafijo in iraškim režimom. Eden se zgleda noče sprijaznit da USA krši mednarodne zakone. Če bi varnostni svet odobril napad potem bi bilo OK, tako pa ni OK. Tako kot bi lahko Nemčija zasedla Polsko, če bi takratno društvo narodov to odobrilo (a so bili že ZN?). Ker pa ni je bila to okupacija. USA si pa ke ene nove pojme zmišljuje pa okupacijo. Režim se tko al tko sam zamenja če je slab (glej ZSSR, zej bo Kitjalska, na Kubi se bo tud zamenal k bo Castro umrl, ...). Po pravilih režim ljudstvo zamenja samo (lahko tudi s pomočjo drugih držav - tako da te podpirajo opozicijo), lahko ga odstrani tretja država, še sovražni režim napade drugo državo in potem tretja država zasede prvo sovražno državo na prošnjo druge napadene države, ali pa se režim odstrani z odločitvijo združenih narodov. Če se ne motim je tako mednarodno pravo. Zakaj sta pa VB in USA sprejela take zakone, če jih sedaj kršita? Zakaj nista mogli počakat nekaj mesecev? Vse se skozi dolarje gleda, čeprav vodilni trdijo drugače.

DSmidgy ::

Lahko bi USA uporabila tak scenarij: Kurdom naroči da se odcepijo in naredijo novo državo, potem zlobirajo da Svet prizna to novo državo in nato čakajo da jo Irak napade. In ko je napade lahko zasede Irak. To legalno možnost so zamudil dela 1990 (al je blo 1991) ko je Irak napadel Kuvajt. Sedaj si pa kar ena svoja pravila zmišlujejo. Kaj če se pa to posnema. Severna Koreja napade Južno zaradi nacionalne varnosti, ... in se podobne stvari začnejo dogajati po vsem svetu. Saj je legalno. A je legalno samo za najmočnejšega?

Thomas ::

Koga pa zavezuje tako neumno mednarodno pravo, ki mafijo legalizira takoj, ko pride na oblast v kakšni priznani državi.

Samo razne "mirovnike", Širake, Šrederje in podobne cinike.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

THOMAS. Pomagaj mi našteti še ostale države in režime po svetu, ki niso nič manj nedolžni in nevarni od Iraka , pa jih ZDA pustijo popolnoma na miru. In pa če lahko prosim razložiš zakaj je tako ?

Thomas ::

Niso še prišli na vrsto.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Sem pričakoval. Najlažji možni odgovor. Ampak a nimalo čudno, da so v vseh teh letih prišle na vrsto samo redke izbrane malopridne države. In ali ni to malo neodgovorno od preteklih vlad ZDA, da nekatere druge malopridne države pustijo na miru v vseh teh preteklih letih ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Thomas ::

No ... v resnici so proti malopridnim državam že ukrepali.

Nemčija, Japonska, Italija ...

Severni Vietnam je bil gotovo malopriden.

Ampak nasprotni veter je bil takrat še premočan. Zdaj je oslabel.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Opažam da si precej enostranski in omenjaš samo svetle prebliske, kar Vietnam zagotovo ni bil, z načinom kako so se ga lotili. In ravno ta način kako se nečesa lotiti je sporen tudi pri Iraku .
Kaj pa vsi preostali režimi, ki so se ustvarili po 2. svetovni vojni in niso bili nikdar kaznovani s strani ZDA. A tistih se pa izogibaš v tvojem omenjanju , ali morda zate neobstajajo številni ostali zatirani , podjarmljeni , lačni, preganjani... narodi ki jim vladajo trde roke diktatorjev?

Double_J ::

Lol...

Kaj zdej ti očitaš?

To, da ZDA posredujejo ali to, da premalo posredujejo?

Kr oboje ane...|O Nima smisla.

Thomas ::

> Opažam da si precej enostranski in omenjaš samo svetle prebliske, kar Vietnam zagotovo ni bil

Hm - nisem omenil Vietnama?


> In ravno ta način kako se nečesa lotiti je sporen tudi pri Iraku

Naj bi sedeli po francosko alipo rusko, ko bi čakali na razplet v Iraku?


> Kaj pa vsi preostali režimi, ki so se ustvarili po 2. svetovni vojni in niso bili nikdar kaznovani s strani ZDA.

ZDA niso Bog. Ki bi lahko za naprej in za nazaj popravil vse krivice. So samo velesila, ki je v začetku 21. stoletja sposobna zradirati kar precej tiranov.


> A tistih se pa izogibaš v tvojem omenjanju

Moram vse našteti? ZDA niso Bog in jest nisem Google. Jasno?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Ja resničo niso bog. Morda pa so bogovi padli na glavo ...Seveda se izogibaš odgovoru, to je precej jasno. Jasno je pa tudi, da neka revna afriška država ki ji vlada diktator in je morda tudi leglo teroristov ( npr. Sudan ) resnično niso zanimive za ZDA. Kaj bi si pa ameriški gospodarstvenik ( kapitalist) počel z neskončno puščavo , revnimi kmeti , kardelom koz in kamel, morda še s kakšnim naravnim rezervatom, razen tega da bi jim multinacionalka Monsanto prodala par ton genetsko spremenjenih semen pa še to bi morali podariti...
Počasi boš moral začeti uporabljati magično besedno NAFTA...

Thomas ::

Močnik pa ostali luzerji se ful razburjajo. Hehehe ...

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Aja FastWIND. S tabo sem se pa naveličal ukvarjat.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Bakunin ::

bog se pise z majhno zacetnico ali si nas kar vse oznacil kot kristjane ?
A ti se sploh zavedas da nekateri mislimo drugace kot ti ?

in da ne bos spet uporabil svojo taktiko (kdor ni z nami je proti nam) - ne nisem musliman.

in tudi anti-natovci imajo podobne "pametne buce" klik.

Vec o agresiji ZDA pa si preberi tukaj.

Sicer se ne strinjam z par stvarmi iz te strani, ampak je vsaj dobro branje.....za razmislit.

A si morda prebral knjigo "CIA in kult obvescevalne dejavnosti"? Prva cenzurirana knjiga v zgodovini ZDA - "the land of free speech"....

Bakunin ::

> Močnik pa ostali luzerji se ful razburjajo. Hehehe ...

Luzerji, ker imajo svoje mnenje ? Od kdaj pa je to narobe ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

FastWIND ::

THOMAS. Kolikor te poznam še nikoli nisi tako odnehal . Morda ti je zmanjkalo argumentov? Morda ne veš kako odgovoriti? Morda te je zmedla beseda NAFTA ?
Vsekakor vem, da se nisi naveličalil. Takšni kot si ti, ne popoustijo in se ne naveličajo tako hitro... Lahko bi rekli, da se ne predajo tako hitro in zlepa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

DSmidgy ::

Thomas je napisal: Koga pa zavezuje tako neumno mednarodno pravo, ki mafijo legalizira takoj, ko pride na oblast v kakšni priznani državi.

1.To provo obvezuje tistega, ki je podpisal pogodbo (ZDA so jo) - in tudi druge - vendar po dogodku na sodišču
2. Mafijo (Huseina) je legalizirala USA - ga utrdila na oblasti + priznala državo. Mu je dala orožje za napad na Iran. So bli pa mal neumni k niso upošteval kaj vse se lahko potem zgodi - zato je pa mednarodno pravo - da (naj bi) varuje pred idiotskimi odločitvami politikov.

Z vsako trditvijo, ki jo napišeš samo potrdiš da je je tvoj pogled napačen (no .. drugačen = "nelegalen").

Thomas ::

Ma ne. Nimam časa momentalno.

Sem pa že sick tired od mirovnikov. Skoz nekej bluzijo in mislijo da jim moram odgovarjat.

"Nimaš argumentov" pišejo.

He he.

Samo to rečem, da tale drhal z Močnikom na čelih goji upanje, da ne bomo sprejeti v NATO. Pol pa dela cirkus.

(Zdej pa dejejte argumente, kako to ni to, če se vam ljubi).

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

Samo nekaj. Debatiraš z menoj, mešaš Močnika. Debatirama o vojni z Irakom, mešaš NATO. Non stop se oddaljuješ od teme ko te dobimo na šibki točki oz. ko preceniš, da imaš po našem mnenju napačen oz. drugačen pogled na zadeve. Malo boš moral razmislit o čem, na kakšnem nivoju in kako boš pisal, ne pa da vse povprek mešaš jabolka z hruškami...
In pa predvsem to, ne žali ljudi pa če tudi se pišejo Močnik ( drhal ) ali pa so samo navadni mirovniki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Bakunin ::

Ma ne. Nimam časa momentalno.
......
(Zdej pa dejejte argumente, kako to ni to, če se vam ljubi).


A zdaj pa kar naenkrat nimas casa ?

Sem pa že sick tired od mirovnikov. Skoz nekej bluzijo in mislijo da jim moram odgovarjat.


Saj jim ne rabis, ampak ocitno te nekaj moti, vendar ne ves kaj. In ostali ti tukaj ne moremo pomagati. It's all in your head. The voices....

MMG: jaz nisem pacifist in sem proti Sadamu. In sem proti agresiji na Irak.

DSmidgy ::

Ne vem zakaj kle nato pa mirovnike upletaš. Naša vlada pravi da ne podpira vojne v Iraku (ki je mimogrede okupacija) - denar je dobila zato, ker sodeluje v protiteroristični koaliciji. Saj so Francija, Nemčija, Pakistan, Rusija, ... (če sem kaj preveč dodal se opravičujem) tudi v protiteroristični koaliciji in niso dobile denarja -> Slovenija podpira USA in VB v okupaciji Iraka.

Tale tvoj komentar je spet potrdil, da imaš napačne argumente. In ko ti jih nekdo "sesuje" se potem naslanjaš na to da smo vsi en mirovniki pa da smo vsi proti natu.
Dejstvo je da je vojna ilegalna, dejstvo je da naša vlada podpira ilegalno vojno - okupatorja (nekako tako, kot so belogardisti podpirali naciste). Posledice pa seveda ne sledijo.

Thomas ::

Zgleda da Američani močno prodirajo proti Bagdadu.

Tole se utegne začet razpletat. Če bo sreča.


(Ne bomo se zdej ukvarjali prov dost z mirovniki. Zdej se bomo veselili ameriške zmage.)

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

FastWIND ::

To je zadnji Thomasov dokaz, da se umika iz debate v kateri očitno več nimakaj pametnega povedati. Povedano drugače bolj v žargonu g. Busha izsterlil je svoj zadnji naboj. S tem se očitno umika in hkrati s tem potrjuje naše teze.

Hkrati bi pozval vse uporabnike foruma naj se poskusijo vzdržati zbadljivkam , žaljivkam ...in podobnemu besednjaku h kateremu se tako rad zateka THOMAS.

Bakunin ::

Razpletat da......ampak v katero smer, za kako dolgo in za kaksno "ceno" ?

Cilj opravicuje sredstva? Ne bi rekel......

Bakunin ::

fastwind: vse bi bilo lepo in prav ce bi forum imel moznost da lahko ignoriras sporocila od dolocenih "osebkov"

Thomas ::

Zgleda da so tik pred Bagdadom.

Zelo zanimivo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DSmidgy ::

V Nemčiji pred 50+ leti:
Zgleda da Nemci močno prodirajo proti Varšavi.
Tole se utegne začet razpletat. Če bo sreča.
(Ne bomo se zdej ukvarjali prov dost z mirovniki. Zdej se bomo veselili nemške zmage.)

To je tko al tko usakmu jasno da bo USA + VB zmagala ... razen če posredi ne pride kakšno orožje za množično uničevanje (atomska bomba, vodikova bomba) ali orožje za množično pobijanje (kemično, biološko). Potem se pa ne ve kakšne bojo reakcije - al USA nazaj bombo vrže al se umakne, al pa jo samo ignorira.

Thomas ::

V Najafu so zdej zihr, da je s Sadamom konec in rajajo po ulicah.

Mirovniki pa v jok.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348116 (28678) gfighter
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414444 (10349) Thomas
»

Washington Post o Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1305896 (4358) Keyser Soze

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556303 (34256) Tomi
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17610130 (7819) Thomas

Več podobnih tem