» »

Napad ZDA na IRAN

Napad ZDA na IRAN

Thomas ::

> Čisto toliko, da bi se zavedali, da ne morejo ravno brez posledic početi ravno kar jim paše in da bi se tudi pri njih doma (dobesedno) lahko oglasila ekipa za izterjavo.

Kdo naj pošlje to ekipo? UN? EU? Kitajci? Alkajda?

Že če bi bila res kakšna korist od tega, si samo šiftal supreme power drugam. Kam le?

> Masa ljudi je umrla in mnogo teh smrti je bilo nepotrebnih, predvsem pa nedolžnih. Umrli so ljudje, ki se niso imeli kam umakniti.

Dokaj malo, dokaj malo.

cirecire ::

Najprej naj potolažim prestrašene levičarje glede napada na Iran. Ta načrt napada je še ena od izmišljotin novinarja Seymourya Hirscha. Sicer pa me čudi, da ljudje sploh še resno jemljejo tega tega človeka.


Sicer pa bi moral takšen načrt obstajati že leta 1979, ko je Homeini prišel na oblast v Iranu in napovedal vojno vsem "nevernikom" na zahodu. Homeini je svojo vojno takoj začel z ugrabitvijo talcev na ameriški ambasadi v Teheranu, kjer so jih zadrževali leto dni.

Samo takrat je bil v ZDA na oblasti najslabši predsednik Jimmy Carter, ki si ni upal resno obračunati z islamskimi teroristi. Če bi bil takrat na oblasti Reagan ali pa W. Bush, bi bila situacija danes popolnoma drugačna. Mogoče bi se islamskim teroristom celo zgodil "Veliki deček" tako, kot se je Japoncem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Jst ::

Napada na Iran najbrž v bližnji prihodnosti ne bo. Že v sosednji državi Irak imajo strašne probleme s pomanjkanjem vojakov, orožja, morale. Problem v Iraku je tudi, da nimajo samo Američani denarja in orožja. Ampak imajo veliko dobrega orožja tudi uporaniki. In kako bi si ZDA lahko ob tem privoščile še eno vojno, če še te ne morajo obvladovati. Kar se tiče Afganistana. Kabul je mišljen kot Green Zone, pa so reveži tako prestrašeni v lastnem oporišču pred napadi tamkajšnjih prebivalcev. Lani so jim napadli letališče v Kabulu, zahtevali pošten fight, Američani so se pa usrali. Demokracija v Afganistanu. hahaha. Sicer pa, večina opija izvira iz tega ozemlja. Če bi bile vaše pravljice resnične, bi bilo sedaj pomanjkanje po svetu. Če pa preberete kakšne kriminalistične reporte, boste videli, da je stvar enaka kot 5 let nazaj.

Bush je decembra lani izjavil, da Irak kaže začetke demokracije. Se vidi, kako sprevržen je Ameriški voditelj. Če je to za njega demokracija. ojojoj
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Brane2 ::


> Čisto toliko, da bi se zavedali, da ne morejo ravno brez posledic početi ravno kar jim paše in da bi se tudi pri njih doma (dobesedno) lahko oglasila ekipa za izterjavo.

Kdo naj pošlje to ekipo? UN? EU? Kitajci? Alkajda?



Kot učijo izkušnje zadnjih let, za tako ekipo ne rabiš ravno veliko. Timothy McVeigh je recimo sloliden primer.
Tip je imel voljo in vztrajnost in ugasnil je 170+ ljudi- IIRC soliden del FBIjeve službe v tisti centralni stavbi.


Že če bi bila res kakšna korist od tega, si samo šiftal supreme power drugam. Kam le?


Saj ne gre za to, da bi Amere lahko ustavili, bolj zato da Dubya ne bi tako strastno vpil "Bring'em on!", če bi ga recimo teden prej za las zgrešila krogla navadnega smrtnika, ki ga je mel dost...

Takrat mogoče ne bi tako pogumno stopil v vojno s samo 100.000 ljudmi, čeprav so ga mnogi javno kritizirali rekoč da je jasno, da bi potreboval veliko več ljudi, vsaj pol milijona in to ne za eno leto ampak za nekaj let. Jasno je bilo tudi, da Ameri nimajo ustrezen oborožitve za take naloge itd itd. A vse to tipa ni zanimalo. Na vsak način je hotel čimprej začeti akcijo in rezultati so slabi.

V Irak je prišla AlKaida, ki prej tam ni imela kaj iskati, prišle so tudi druge skupine in s tem tudi množice problemov predvsem za lokalno prebivalstvo. Celo sami Ameri sedaj ugotavljajo, da se zaradi pritiska oboroženih skupin v določenih delih Iraka volitev najbrž ne bo udeležil nihče.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Thomas ::

> napovedal vojno vsem "nevernikom" na zahodu

Poleg tega pa še vsem nevernikom tam. Kazen za muslimana, ki bi se spreobrnil v Šintoizem, Kršanstvo ali postal ateist, je smrtna.

Zato ne vidim nobenega razloga, za kakršnokoli toleranco do "tretjih režimov". Prav nobene.

Kritika Amerike gre pa lahko v to smer, da nimajo nad Irakom ta trenutek 1000 ali 10000 špijonskih avtomatičnih avionov, ki sporočajo koordinate upornikov v centralo, od koder usmerjajo ogenj.

Niso (še) dovolj naredili na tehnološkem področju. To je narobe.

cirecire ::

Pa še glede želje nekaterih, ki bi kar likvidirali ameriškega predsednika.

v svojem levičarskem fanatizmu pozabljate, kdo bi postal predsednik ZDA v primeru Busheve smrti.

Potem pa boste imeli DICKA CHENEYA za predsednika ZDA.

He he he

metalc ::

Če smem pridati svojih 5 stotinov: napada na Iran in Sirijo v bližnji prihodnosti ne bi smelo biti. Sadam je pred iransko avanturo zelo moderniziral Irak in ga napravil za regionalno velesilo. Mislil, je , da se bo po kaosu iranske revoluvije sprehodil po sosednji državi, pa ni bilo čisto tako. Pač pa je ta dolgotrajna vojna, pa potem avantura s Kuvajtom in Puščavskijm viharjem, na koncu pa še sankcije državo popolnoma oslabila in razorožila, tako da je vojska bila na koncu le še za okras. V Iranu že sam teren ne bi dpostil takšnega sprehoda kot v Iraku, tudi če nihče ne bi branil. Vojska je tudi ena čisto druga pesem kot iraška, tako da bi morebiten poseg terjal malo večje žrtve kot iraških 1000+. Pa ne pozabimo, da se je Sadam kdo ve kako (mogoče je preveč vedel o nekdanji zgodovini sedanje administracije?) zameril Bushem, da so se ga že kdaj hoteli znebiti, če se ne bi za 8 let prištulil Clinton. Plane in propagando so delali takoj od Busheve inavguracije, na vsak način so mu hoteli podtakniti 11.9. (zaradi tega so morali stvar nekoliko prestaviti), nato pa so začeli z več kot enoletnim pumpanjem o tistem nikoli najdenem orožju, povezavah s teroristi itd. Za Iran se takšne propaganda ni začela. In, kje bi imelilogistično bazo, kot so jo imeli v Kuvajtu in Savdski Arabiji? Irak, Pakistan in Afganistan takoj odpadejo, Turčija se je pri Iraku že izkazala za nezanesljivo, na Turkmenbašija tudi ni za računati. In, če še Iraka ne morejo kontrolirati, kako bodo še eno tako krizno žarišče, sploh, ker jih zavezniki na veliko zapuščajo, npr. Španija, Ukrajina, Madžarska, poljske vlade so zaradi tega že padale. Kar se logistike tiče, velja tudi za Sirijo, ki ima nafte le za pokušino. Kakorkoli se je Hafez el Asad komu zameril, je mrtev že skoraj 5 let, tistim 4000 sirskim židom nihče nič noče in so zagotovo varnejši od rojakov v Izraelu, Hafezov sin Bašar je celo ponudil mirovna pogajanja z Izraelom, vendar Šaron pač potrebuje vsaj še enega "zunanjega sovražnika", zato jih (še) noče sprejeti, bo pa zagotovo vsaj poskusil pri Američanih doseči veto na napad na Sirijo. In ne pozabimo, kakšno sranje so tovrstna "šahiranja" prinesla Libanonu, in to ravno sedaj, ko je nekaj upanja za dokončen mir in kose Sirija postopoma umika.

MadMicka ::

Če bi slučajno Američani skupaj z Zahodom napadli Iran, bi odkrito govorili o križarski vojni. In ni ga muslimana, ki ne bi bil z vsem srcem proti Ameriki in Zahodu. Razplamtela bi se ("teroristična") vojna, ki bi trajala desetletja in desetletja. Gospodarske vezi med Vzhodom in Zahodom bi se skrhale, turizma bi bilo konec, proces globalizacije ne samo, da bi se ustavil, temveč bi tudi nazadoval.

Sicer pa do takšnega napada ne bo prišlo, saj bi preostali svet premočno nasprotoval. Tega na vsak način poleg Evrope nebi dopustila niti Kitajska niti Rusija.

Če bi namreč ZDA okupirale in si podredile tudi Iran, potem bi to pomenilo, da Kitajska in Rusija predstavljata v svetu tako silo, kot npr. neka tretjerazredna država iz Afrike. Sicer pa ZDA niti niso zmožne vojaško okupirati 70 milijonskega naroda. Eno je premagati narod, drugo pa je, da se ga na dolgi rok okupira.

Tako da, četudi Iran razvije atomsko orožje, ni to nič v primerjavi s tem, kar bi se zgodilo v primeru napada na Iran. In bojazen, kaj in kako bi Iran uporabil atomsko orožje, je odveč. Namreč bio-kemična orožja lahko uporabi že danes. In nadalje, precej večja bojazen je, kaj vse se dogaja in se bo dogajalo z ruskim atomskim orožjem.

p.s. mtosev, kaj pa ti kr neki nabijaš brez veze? Japonci se niso predali po prvi atomski bombi in so zato dobili čez tri dni še eno? A ti je kamn na glavo padu. Ameri so imeli namen vržt najmanj dve bombi že od vsega začetka. Madona, prvič v zgodovini je padla a-bomba, nobenmu se ni sanjal, kaj točno se je zgodl, mtosev pa misl, da je bil namen Amerov, da vržejo eno a-bombo in če se Japonci ne predajo, dobijo še drugo, mislm, svašta

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Mici spet naklada. Seveda ne bi vrgli druge atomske, če bi se Japonci predali takoj po prvi.

Metali bi jih pa, dokler bi se ne predali. To pa tud.

OwcA ::

Ampak imajo veliko dobrega orožja tudi uporaniki

Res je! Same vrhunske AK-47, morda celo kakšne, ki jih je naredila Zastava. >:D
Ostalo je bolj ali manj doma narejeno (američani recimo režejo nezavarovane telefonske kable, da žic ne morejo uporabiti za izdelavo eksplozivnih naprav).

Kabul je mišljen kot Green Zone, pa so reveži tako prestrašeni v lastnem oporišču pred napadi tamkajšnjih prebivalcev.

Kaj jim pa preostane. Če se zoprstavijo drhali tam, jih bo raztrgala drhal doma. Z isto težavo se je sočal UNPROFOR in kasneje KFOR na Balkanu.

Vsekakor se američani učijo na napakah. V Faluđi so šli tokrat do konca, kljub precejšnim žrtvam (predvsem ranjenimi, da ne bo pomote), ampak se je splačalo. Lov na veljake Al-Kaide v Afganistanu takisto postaja vse bolj uspešen.

Ljudhe tam imajo zadosti. V večini postaja prevladujoča ideologija mirno življenje ne narodna ali verska pripadnost.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

> V večini postaja prevladujoča ideologija mirno življenje ne narodna ali verska pripadnost.

To upamo. To je stava, da se bo to zgodilo.

Tale cunami bi jih tudi moral izučiti. Pogoltnil je pretežno pravoverne. Zakaj?

Po naklučju, je edini razumen odgovor zanje.

MadMicka ::

Thomas, če bi bil osnovni cilj ZDA prisiliti Japonsko k udaji, potem niti pod razno ne bi potrebovali dveh atomskih bomb odvreči nad velika civilna mesta.

Kot prvo, bi vnaprej napovedali "demonstracijo" in kot drugo, bi jo lahko uporabili nad manjšim mestom, npr. nad kakim velikim vojaškim kompleksom.

Cilj uporabe atomske bombe je bil predvsem preizkus v praksi (dejanska moč, posledice na ljudi in okolico) in pokazati Rusom, kdo je glavni.

In še, kako neki naj bi Japonci odreagirali v borih treh dneh, če pa kaj takega človeštvo v svoji zgodivini še ni videlo??

Jst ::

> V Faluđi so šli tokrat do konca

tako, da so popušili in se umaknili?

To je zate "do konca"?

...

Ja, bo res najbolje, da ustanovijo odrede smrti. Pa vsi skupaj zbežijo. Sej so navajeni.

...

Owca: kakšno orožje pa potrebuješ, če med malico vidiš zunaj eno zgubljeno skupinico okupatorja, vzameš orožje izpod postelje in jih pobiješ?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

OwcA ::

Klasična razlaga, zakaj je bilo njega dni (200 in več let nazaj) lažje zavzeti in obdržati ozemlje je, da zato, ker še ni bilo tako izoblikovane narodne zavesti, pripadnosti. Sam pa mislim, da so bili to le tako nemirni časi, da je prevladovala želja po miru (preživetju, če hočete). Vsakdo, dovolj močen, da zagotovi mir in varnost, je bil vredu.
Treba si je priznati, da neke hude evolucijske prednosti narodna zavest ne prinese. Vsaj ne v takšni meri, da bi odtehtala poboj celega tvojega plemena.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Tazadnjih nekaj promil žrtev Druge svetovne vojne, so bili žrtve dveh atomskih bomb. Potem je bilo vojne konec.

Po tistem, je umrlo še nekaj milijonov ljudi v povojnih obračunih.

Hja .. tko je blo.

OwcA ::

tako, da so popušili in se umaknili?

Upam, da smo si na jasnem, da govorimo o novemberski ofenzifi. Saj veš, tisti kjer je bilo razmerje v zgubah 1:30 v prid Američanom. Tisti, kjer so čistili od hiše do hiše. Verjetno so iskali pot za umik in nespretno upadli v mošejo polno upornikov za mošejo. Kako so nesposobni!

kakšno orožje pa potrebuješ, če med malico vidiš zunaj eno zgubljeno skupinico okupatorja, vzameš orožje izpod postelje in jih pobiješ?

Tole je pravljica, ki ne upošteva oklepov, preletajočih letal, helikopterjev, UAV-jev.
Ne bi škodilo, če pogledaš kaj so vzroki smrti in kakšno je razmerje med ubitimi.
Precej manj nonšalantno zveni: "... če med malico vidiš zunaj eno zgubljeno skupinico okupatorja, vzameš orožje izpod postelje in enemu oplaziš nogo, sam pa si za svoj trud nagrajen 12,7 mm kroglo vtisnjeno v steno za tvojo glavo".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

The Iraqi city of Fallujah is devastated after a week of intense fighting that has left at least 1200 Iraqis dead.

A reporter from the London Independent reports, "US warplanes, tanks and mortars have left a shattered landscape of gutted buildings, crushed cars and charred bodies. A drive through the city revealed a picture of utter destruction, with concrete houses flattened, mosques in ruins, telegraph poles down, power and phone lines hanging slack and rubble and human remains littering the empty streets."
...
Death Toll: 1200 Iraqis; 38 U.S. Troops

Tole meni ne zveni, kot bežanje.
Vir: Democracy Now! (da ne bom obtožen citiranja repulikanskih virov).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Jst ::

Če bi bilo kaj resnice na izjavah Owce, potem mi ne bi dnevno news.google.com serviral takšne in podobne novice.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

OwcA ::

By Muhammad Abu Nasr, Free Arab Voice and Omar al-Faris

A ti to resno? :\
Oziroma kaj sploh trdiš. Da nimajo oklepov? Da AK-47 lahko prebije oklep APC? Da so 10 letni fantki bolj strenirani kot profesionalni vojaki? Da so edini kredibilni avtorji tisti z imeni iz Alamuta?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

Iz Jstovega "vira":
found the bodies [bodies of six US troops killed the night before] at 7am Monday in a tank

Tanke v katere stalčiš 6 ljudi so nehali delati 60 let nazaj.
In recimo "Two US Troops" ob podronejšem pogledu čudežno postanejo "two Allawi troops serving the US occupation".

Malo kritičnosti in preudarnosti tu in tam ne škodi. :\
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Jst ::

Aha. Torej si doumel, da Faludžo nikoli niso imeli pod kontrolo?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

OwcA ::

Kakor je mikavno biti "pametnejši" in "bolj obveščen" od večine, se velja upreti skušnavi poseganja izklučno po "alternativnih" virih. Drugačen od večine si. Ampak drugačen od večine je tudi vaški norček.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Ne, zaenkrat še nimajo popolne kontrole ne nad Faludžo in ne nad Irakom. Marsikje fundamentalisti in Sadamovci ubijajo ljudi kar počez. V tem se strinjajo, da več je mrtvih, boljš je.

Če kontrola ne bi bila vzpostavljena - iz kakršnegakoli razloga - bodo izgubili daleč največ prebivalci Iraka. Pridobili pa (navidez) največ mirovniki, Sadamovci in fundamentalisti. Ta združba.

Jst ::

Ali pa če se ne bi Bush zameril celemu svetu in bi skupaj (z parkrat več vojaki) res kaj naredili.

Strateg pa tak.


Owca: sem malo gledal tvoje linke po Z&T. Pa se ti hecaš malo? Tam je leglo alternative in nepreverjenih stvari. Pa nisem in ne bom kritiziral. Pa poglej na news.google.com vsake toliko. Boš videl večinoma reuters, cnn, bbc, itd.. Jaz sem zadnji objavljen link na temo Fallujah kliknil. Vaški norček. Pa tudi me lahko tako kličeš.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

OwcA ::

Pa se ti hecaš malo? Tam je leglo alternative in nepreverjenih stvari. Pa nisem in ne bom kritiziral.

Če ne ločiš med hipotezo (ali teorijo) in opisom (preteklega) dogodka, res bolje da ne kritiziraš.

Boš videl večinoma reuters, cnn, bbc, itd..

Navedi potem kakšen priznan vir. Nihče ne trdi, da američani tam ne umirajo (glej povezavo, ki sem jo podal nekaj nazaj), ampak v ductih dnevno jih pa tudi ne odvažajo. Zavedati se to je nujen pogoj za kritičnost.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Phil ::

Ali pa če se ne bi Bush zameril celemu svetu in bi skupaj (z parkrat več vojaki) res kaj naredili.
Strateg pa tak.


Kako pa odstaviti Sadama in se ne zameriti vsem Arabcem in 3/4 Evrope? A poznaš tako pot?
Ni je.
LP

Thomas ::

Samo tako, da bi počakali da bi umrl. Pa potem njegov naslednik ...

To bi Evropejce in Arabce ohranilo pri dobri volji. Niti ne bi šteli milijonov mrtvih, ki bi jih ta scenarij povzročil.

Samo potem bi pa našli nekaj drugega, kot vzrok za kuhanje mule. Sick.

drejc ::

Glejte cnn dele leftyi, boste vidl kak ameriska administracija (Ricova) odgovarja na vasa vprasanja.

overlord_tm ::

Đizus, kje pa si to pobral. Res prosim en kredibilen link za to bedarijo.


To sem pobral v eni reviji:D .

En link podobn ... Ameri niso mel dost pušk pa so kalašnikovga uzel

"They say you can probably drop this in the water and leave it overnight, pull it out in the morning, put in a magazine and it will work," Perez said.

Link

Daedalus ::

Najdaljši znani kill ostrostrelca z enim strelom je z oddaljenosti 2430 m, Afganistan 2003, ostrostrelec je bil Kanadčan. Tako da se ne čudit preveč. Še dokaz.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jst ::


ABC News

Bush Won't Rule Out Action Against Iran Over Nukes


Jan 17, 2005 — WASHINGTON (Reuters) - President Bush said on Monday he would not rule out military action against Iran if that country was not more forthcoming about its suspected nuclear weapons program.

"I hope we can solve it diplomatically, but I will never take any option off the table," Bush said in an interview with NBC News when asked if he would rule out the potential for military action against Iran "if it continues to stonewall the international community about the existence of its nuclear weapons program."


abcnews
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Phil ::

Kaj pa je z unimi EU-Iran pogajanji? A je EU že obupala, a še kar naivno upa da se da Iran pregovoriti iz jederskega oboroževanja? Mogoče bo pa le kaj iz teh pogajanj. Če bi uspela bi bila to velika zaušnica ZDA.
EU-Iran

Ne sledim več redno novicam. Kdo ve?
LP

Daedalus ::

Kolikor je meni jasno, ta pogajanja še trajajo, namen pa je vzpostavit trajen dialog in sodelovanje z Iranom, še posebej pri nadzoru njihovega jedrskeg programa. Kar pa se tiče ZDA - Bush po eni strani pravi, da bojo pred morebitnim vojaškim posredovnjem uporabili diplomatski pristop do Irana, po drugi strani pa v teh pogajanjih ZDA sploh ne sodelujejo.
Verjetno se bo dal Iran pregovoriti iz jedrskega oboroževanja. Sej je tudi njim jasno, kaj jih drugače čaka...

Drugače maš pa na news.google.com polno tega...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Daedalus ::

Sicer pa se je že začelo. Iran na vrh kriznih žarišč sveta, Candolezza pa že pravi, da se bo težko našel skupni imenovalec. Hja, grem stavit, da v primeru napada na Iran (zopet) ne bojo našli kakega WMD, v tem primeru jedrskega. Pa še en malo bolj podroben link. Jastrebi se že nabirajo... S poudarkom na tem, da bi tokrat Izrael lahko začel prvi.

Se je pa zanimivo spremenila retorika - Cheney pravi, da podpirajo pogajanja EU - Iran, če bojo pa težave, se pa bojo obrnili na VS ZN. Se pravi, da bi takrat lahko stopil v akcijo Izrael, ki bi seveda potreboval takojšnjo pomoč. Izrael bi se v tem primeru skliceval na preemptive attack USA doktrino, s tem bi vsaj približno poskušal upravičiti napad na Iran, zraven bi pa kod primer (upravičenega) napada navajal leto 1967. Tale pristop bi imel samo eno pomanjkljivost - težko bojo v tem času dokazali neposredno ogroženost s strani Irana...

Razen tistega o retoriki je to seveda zgolj moje meditiranje na možen razvoj dogodkov...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Čimprej naj razsujejo režim v Iranu in Siriji. Pri tem jim želim veliko spretnosti in sreče.

Keyser Soze ::

Eh, Daedalus. Danes se nič več ne dokazuje stvari. Ni potrebe. Prideš, pa mahneš na gobec, pa pobereš kar je vrednega in odideš.

Svetovna politika v enem stavku. Saj ni važno če je tisti kriv ali ne. Guilty, 'till proven innocent, I say. Shoot 'em all.

P.S.: Zdej pa samo malo počakajmo, da žačnejo zdraharji vpit.:)

Thomas ::

Dokaj ciničen pogled na svet.

Kaj drugega bi pričakovali od takega nicka?

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

MadMicka ::

"Danes se nič več ne dokazuje stvari. Ni potrebe. Prideš, pa mahneš na gobec, pa pobereš kar je vrednega in odideš."

Takšen pogled je bolj veljal včasih kot danes. Danes se okupacija Irana enostavno ekonomsko ne izplača. In zato tudi ZDA ne bodo napadle Irana.

Keyser Soze ::

Well, look who's singing.... Dokaj ciničen pogled na svet.

Enako tudi tebi.:)

Thomas ::

Jest nisem cinik. Jest sem realist. Iran, Sirija - to je pekel na Zemlji. Bo, dokler se ne demokratizirajo in prosvetlijo tisti tam.

Na miroljuben način bo trajalo dolgo in zahtevalo še več žrtev.

mchaber ::

> Iran, Sirija - to je pekel na Zemlji.

Dokaz?
.

Thomas ::

Ilustracija.

Še ena.

Da ne boš tako neumno spraševal, Haber.

Thomas ::

Between Jan 26, 2000, the date of my arrival to the United States, and last month, I have had 24 surgeries to treat the injuries and broken parts of my body, which were the results of tortures in Evin prison. I have become disabled with ongoing medical treatments, and have also lost part of my hearing.


To je iz zgornjega linka. Mirovniki imajo pa seveda tako radi mir, da se jim takele stvari nikakor ne zdijo prevelika žrtev za ohranitev tega miru. Ki je v resnici vojna tretjih režimov proti lastnim ljudem. In proti vsakomur, proti kateremu upajo nastopiti.

BigWhale ::

Ne bom brisal, samo, dajte mir...


Za zdaj se ne.... ;)

Thomas ::

Nimaš nobenega razloga da bi brisal, BW. Vsaj ne meni. Čeprav kakšen mirovniški post bi pa lahko. Zagovarjanje takele situacije, citat iz linka:

I am one of about 900 survivors of the massacres of almost 30,000 helpless political prisoners, whom were executed by the Islamic regime. Most of these victims were killed in a time period less than 10 days in July and August of 1988. These killings were done by shooting, hanging or even by grenade and TNT explosives. The executions were done in the hills around Evin.


- v "imenu miru, mednarodnega prava, kulturnih posebnosti, yada, yada " - je v nasprotju s politiko Slotecha. Ali pa je ta politika problematična.

A ne?

Daedalus ::

Bo kr držalo, da so islamski režimi delali sranje, pa sranje so delale tud ZDA, sploh z vmešavanjem vsepovsod po svetu in včasih z miniranjem demokratično izvoljenih vlad. In Guantanamo, pa Abu Ghraib... Ampak to ni kaj dosti važno. Dejstvo je, da bo tisti, ki ima večjo puško zmagal, tako ali drugače. Pa če je to komu všeč, ali pa ne. Jaz pa zaključujem tule debato, ker mam poln kurac ideoloških prepucavanj, za resnejšo debato pa očitno tule niste... Sploh eni očitno vidijo svet črno-belo in uživajo v žaljenju ljudi, ki imajo drugačno mnenje, ane Thomas?

over & out
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

LuiIII: da imajo manjšo stopnjo kriminala ne verjamem. To pa zato, ker so kriminološke raziskave dokazale, da državno nasilje poveča nasilje ljudi. Morda imajo res manj vlomov in mamil, imajo pa zato več družinskega nasilja. Ali pa samomorov. Vsaj tako je bilo v Sovjetski Zvezi.

Brane2: Nekdo je omenjal ustrelitev Busha. Zdi se mi, da bi bilo to koristno.
Zaradi tele izjave te v ZDA čaka federalna ječa. Resno. To je zvezni prekršek in če boš šel kdaj v ZDA in bodo oni vedeli za to izjavo te lahko zaprejo.
Toliko o ZDA.

cirecire: Sicer pa bi moral takšen načrt obstajati že leta 1979, ko je Homeini prišel na oblast v Iranu in napovedal vojno vsem "nevernikom" na zahodu. Homeini je svojo vojno takoj začel z ugrabitvijo talcev na ameriški ambasadi v Teheranu, kjer so jih zadrževali leto dni.
Pa sploh veš zakaj niso ukrepali?
Morda tudi zato, ker je imela NSA v Iranu svoje prisluškovalne postaje za SZ. Zaradi revolucije so se morali umaknini in skleniti "deal" s Kitajci... glej no glej, temi prekletimi rdečkarji. Vir: The Puzzle Palace od Bamforda.
sudo poweroff

poweroff ::

Brane2: Kdo naj pošlje to ekipo? UN? EU? Kitajci? Alkajda?

Kot učijo izkušnje zadnjih let, za tako ekipo ne rabiš ravno veliko. Timothy McVeigh je recimo sloliden primer.
Tip je imel voljo in vztrajnost in ugasnil je 170+ ljudi- IIRC soliden del FBIjeve službe v tisti centralni stavbi.


Ne gre za vprašanje ekipe, ki bi to izvedla, gre za vprašanje KDO bi določil tarčo. Za Busha je tarča Hussein, za BinLadna Bush. Kdo bi torej presojal o tem kdo je slab in koga je treba odstraniti?

No, TO je problem. Ne more kar vsak pobijati kot mu zapaše.
sudo poweroff

Brane2 ::



Zaradi tele izjave te v ZDA čaka federalna ječa. Resno. To je zvezni prekršek in če boš šel kdaj v ZDA in bodo oni vedeli za to izjavo te lahko zaprejo.
Toliko o ZDA.


Pa dobro, kar se mene tiče, je interna stvar ZDA kako urejajo stvari z zakonodajo na svojih tleh, da so le stvari transparentne in da se tujci lahko zavedajo razlik v zakonodaji. Pač ne bom šel v USA. In če me povabijo, jih bom vljudno zavrnil s pojasnilom.


Morda tudi zato, ker je imela NSA v Iranu svoje prisluškovalne postaje za SZ. Zaradi revolucije so se morali umaknini in skleniti "deal" s Kitajci... glej no glej, temi prekletimi rdečkarji. Vir: The Puzzle Palace od Bamforda.


Tudi če je to res, so pač upoštavli svoje interese. Kaj naj bi rekli davkoplačevalcem ? Sori,a mpak tisti harver za par gigadolarjev, ki ste ga plačali par let nazaj smo zmetali v morje zaradi človekovih pravic v Iranu ?


Ne gre za vprašanje ekipe, ki bi to izvedla, gre za vprašanje KDO bi določil tarčo. Za Busha je tarča Hussein, za BinLadna Bush. Kdo bi torej presojal o tem kdo je slab in koga je treba odstraniti?


To sploh ni vprašanje. Tarčo določa tisti s puško v roki.


No, TO je problem. Ne more kar vsak pobijati kot mu zapaše.


Strelec mora imeti dobro puško in mirno roko.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::

Tudi če je to res, so pač upoštavli svoje interese. Kaj naj bi rekli davkoplačevalcem ? Sori,a mpak tisti harver za par gigadolarjev, ki ste ga plačali par let nazaj smo zmetali v morje zaradi človekovih pravic v Iranu ?

Zdaj sem pa zmeden. Kaj, a ne mečejo zdaj hardver za par gigadolarjev v luft zaradi človekovih pravic po celem svetu? Saj vojska se financira iz davkoplačevalskega denarja? Ali pač. Folk pa tako ali tako pravi, da to delajo zaradi kršitev človekovih pravic in zavoljo širjenja demokracije in da nimajo ekonoskih interesov skritih za trpljenjem ljudi??

Hm, ne grem mi sedaj skupaj.:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Severna Koreja in izstrelitve raket (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25518421 (14475) jype
»

WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
916194 (4877) poweroff
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514713 (709) leinad
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312486 (9647) Luka Percic

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556336 (34289) Tomi

Več podobnih tem