» »

Napad na Irak

Napad na Irak

1
2
3 4

Thomas ::

Težko razberem - a se nekej vadiš ven Žiga - al samo pišeš neumnosti naprej.

Whatever.

para-site

Ameriški oporečnik Jean McCollister sme objavljati v Sobotni prilogi. Ko bo prišel nazaj v Ameriko bosta lahko šla s kakšnim svojim pristašem na kavo - ali kamorkoli.

Ko bo objavil kaj takega nek Iraški oporečnik - ga bodo ubili čim mogoče. Tudi na tujih tleh.

Kako morejo biti nekateri tako slepi?

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Tudi jaz se strinjam z "ukinitvijo" Sadama in njegovih pajdašev.

Ampak kar Amerika dela, je pa sramota. Buš pravi da ne rabi privolitve kongresa in ne UN. Torej praktično en sam človek se bo odločil in napadel Irak. Noben v UN, EU... pa si mu ne upa nič reči. Zakaj, ker ima v rokah najmočnejšo vojsko na svetu. Najmočnejša vojska na svetu je v rokah enega človeka. Gre izključno za njegove namene in namene njegovega očeta, nafte in "znebitev" že narejenega orožja. Ostalo je samo make up. "Kdor ni z nami, je proti nam", je zame bolan izrek. Američani so sami razočarani nad svojo politiko, nad svojo državo.

Me prav zanima kaj bo še iz tega. Če spravijo sabama z oblasti, pol je ql, ampak kaj vse bo še zraven, me je pa kar strah razmišljat.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

para-site ::

joco: se strinjam s tabo

thomas: Ne vem zakaj, a močno dvomim, da si prebral cel članek. Pomojem samo začetek z odebeljenimi črkami...
btw. članek je napisala avtorica ne avtor.
Sicer pa se strinjam, da je razlika med recimo iraškimi oporečniki in usa oporečniki. Prvih čaka smrt, hitra smrt. Drugih pa samo težave pri iskanju zaposlitve in podobne stvari. Ne eno ne drugo ni dobro. Tako da ne opravičevat slabega s še slabšim.

Thomas ::

Nič ne bo. Počistili bodo 3 do 4 štiri diktatorje. Severnokorejskega verjetno tudi.

Potem bo svet nekoliko varnejši - varen pa še zmeraj ne čisto.

Da bi se pa morali (Slovenija) bati Amerike?

Ti naštejem iz glave 20 nevarnejših držav za nas. Ki bi bile brez Amerike pa še bistveno nevarnejše. Zdej ravno zaradi moči ZDA niso. Mucki - sicer bi bili kar tigri.

I A H CRO YU RUS D - med njimi. :)

Jest si o ZDA ne delam takih iluzij, kot si jih večina o Evropi.

Think again!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Glede nafte, ki sem jo tudi sam omenil: nisem mislil kot negativno konotacijo in nekakšno ZDA zaroto, češ gre se jim samo za nafto. To nafto bi/smo kupovali tudi mi in se mi zdi povsem legitimen cilj, da si Zahod zagotovi vpliv na naftne zaloge in njene cene.

Ker če bi Sadamu res uspelo narediti atomsko orožje, potem bi postal nedotakljiv, celo območje bi prišlo pod njegov vpliv in mi bi plačevali nafto po 1000 tolarjev (tista polovica, ki bi še imela avtomobile) - kot pravi Thomas.

Ps.: Izrael se je danes/včeraj odpovedal podpori ZDA v primeru napada na Irak. Thomas, ti ne spadajo med Euro-arabske pacifiste, kajneda?

kristof ::

Jaz sem nacelno proti vsakemu resevanju problemov s silo. Tole se lahko kaj hitro sprevrze v obracunavanje s komerkoli (ki amerom ne bo vsec) Mogoce bojo tudi nas, ker Krka po Merckovem patentu zdravila dela npr...

Bo treba tole kako drugac razresit!

Thomas ::

Za tele "euro arabske pacifiste" velja, kar je rekel Churchill za Chamberlaina po njegovi predaji Češkoslovaške Nemcem:

Hoteli ste mir, nakopali ste si sramoto. Vojno boste seveda imeli.

Isto neumno taktiko proti Sadamu Huseinu svetujejo zdaj tile "zmerni evropski in arabski voditelji".

Izraelcem je pa jasno, da jih vsaj 50% Arabcev gleda kot "na tujek v telesu, ki ga je treba čimprej izruvati". Počutijo se kot bodoča dokončna tarča Bagdadskega kalifa, ko bosta Amerika in Evropa (zaradi nafte) na kolenih. Evropa je že - ampak bolj moralno kot zares.

Ne mislim pa, da se Izraelci mislijo predati tudi takrat.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

kristof

> Jaz sem nacelno proti vsakemu resevanju problemov s silo.

Potem si za minimizacijo uporabe sile. Za strmoglavljenje Huseina, kateri nasilje prakticira že odkar je na oblasti?

:)

A tisto "nasilje tam" boš pač toleriral. Ker je domače. Avtohtono.

Greh je samo, če pride Zahod tja in "se vmešava".

"Naj se pijanci v gostilni pobijejo - policajev nočemo!"

Je to ta filozofija.

A le nisi dobro premislil še?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Izraelcem je pa jasno, da jih vsaj 50% Arabcev gleda kot "na tujek v telesu


100%, brez skrbi :-)

Počutijo se kot bodoča dokončna tarča Bagdadskega kalifa


To že, ampak ampak tole podporo niso umaknili zaradi PRa in lastne varnosti. Imajo preveč hrbtenice za kaj takega.

kristof

Jaz sem nacelno proti vsakemu resevanju problemov s silo.


S Sadamom se načelno da reševati karkoli samo z uporabo sile in z ničimer drugim.

Thomas ::

Ikarus

Tvoja teorija o tem me zanima - zakaj je prišlo do umika.

Zakaj misliš?

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Thomas

Umika l.91, ko Američani niso šli do konca ali umika izraelske podpore danes?

Za prvo mene tudi matra - prebral sem nekaj resnih člankov uglednih imen, da je bil umik iz Iraka napaka in nedokončan posel. Še pred Bushem so razni vojaški,strateški,politični analitiki napovedovali, da bo to slejkoprej treba rešiti - nihče pa ni povedal, zakaj Bush sr. ni zaključil zadeve. Notranja politika, volitve, nepripravljenost na žrtve, tehnične ovire (po puščavi je vseeno veliko lažje kot v mestih) - pojma nimam.

Za izraelski umik podpore pa mislim, da mu gre verjeti, da je iskren. Drugi napad na Irak je bil vedno mišljen z vsaj minimalno mednarodno podporo, s podporo okoliških arabskih držav (da ne bi zaživela paradigma o spopadu katoliškega zahoda in muslimanskega Bližnjega vzhoda, ki tako ves čas tli), PREDVSEM pa z zasilno ureditvijo izraelsko-palestinskega vprašanja. Izraelsko-palestinsko razmere so pa danes najslabše po izraelsko-arabski vojni.

Čeprav so Izraelci bojeviti in pripravljeni na vse tako ali tako ves čas, se mi zdi, da bi bilo bojevanje na dveh frontah v trenutnih razmerah celo za njih preveč. Lahko bi prišlo do splošne arabske "svete vojne", ki se ne bi mogla kanalizirati nikamor drugam kot v Izrael - Američani bi bili nedotakljivi v zraku ali na tleh, Izraelcem bi pa lahko samo omejeno pomagali. Zelo verjetno bi prišlo do revolucije in zrušitve ZDA naklonjenih režimov, v prvi vrsti tistega v Savdski Arabiji, ki ga imajo "podaniki" skoraj toliko v želodcu kot Iračani Sadama Huseina.

Vsemu temu pa bi se dalo izogniti zato verjetno razmišljajo Izraelci zelo pedantno in sistematično: najprej urediti palestinsko vprašanje, jim dati državo - odličen PR štof; dati več časa obveščevalcem, da svetu predstavijo v nebo vpijoče dokaze o Sadamovih vojaških ambicijah in nato "kirurško" odstraniti Sadama na način, ki ne bo potegnil celotne regije v vsesplošni spopad.

Vse tole, kar sem napisal kot razloge, bi lahko bile besede v veter - vendar, če se Izraelci, ki so sredi vse te godlje in imajo svoje obveščevalce, obnašajo, kot da ti razlogi držijo, potem jim je treba prisluhniti. Njim najbolj.

Me zanima ameriška reakcija...

.:joco:. ::

Ikarus:
Ker če bi Sadamu res uspelo narediti atomsko orožje, potem bi postal nedotakljiv, celo območje bi prišlo pod njegov vpliv in mi bi plačevali nafto po 1000 tolarjev (tista polovica, ki bi še imela avtomobile) - kot pravi Thomas.


Če se ne motim, so se naftne dežele jezile nad Ameriko, ker je le ta umetno dvigovala ceno.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Ikarus ::

Thomas

Še en link:

The “Let’s roll” line on Iraq now being promoted in Washington might give us what we want least: an unstable jihadist Arab world, argues Salman Rushdie...

Lahko verjameš, da sem ga našel šele potem, ko sem ti odgovoril - čeprav je osupljivo podobno :-)

Thomas ::

Ta podobnost tvojih in Rushdijevih pogledov pogledov, me ne čudi pretirano.

V bistvu imata oba prav - ampak sta goloba. Jastrebi vidimo še nekoliko ostreje. :D

Zahodno - islamske vojne se tako ali tako ni mogoče izogniti. Arabske elite je nočejo. To be elite in ljudstvo - pa.

Ne zavedajo se, da nimajo nikakršnih možnosti. Ali pa celo se, in bi radi prišli do ABC orožja prav zato.

To jim je treba preprečiti - in jih postaviti na realna tla. In asimilirati. Šlo bo precej težje, kot z Rusi.


:)





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

V bistvu imata oba prav - ampak sta goloba. Jastrebi vidimo še nekoliko ostreje.


Sicer se ne strinjam, ampak si zaslužiš

:) :) :)

smajlije za duhovitost.

Lucifer Tanatos ::

Hm načeloma se strinjam z odstranitvijo Sadama, človek išče samo prepire, vojno, množično uničevanje itd. Toda ali je Amerika kaj boljša? Povzročila je veliko več svinarij kot Irak, Afganistan ter Srbija skupaj.

No torej odstranitev Sadama zaradi vseh teh bojnih plinov ki jih ima ter novih, ki jih razvija je sigurno enden od razlogov da Američani hočejo odstraniti, čeprav so z vsemi temi orožji nevarni predvsem bližnjim sosedom, Amerike se praktično ne morejo dotakniti(je pa možno kot so to dokazali Talibani). Toda seveda to ni glavni razlog Američanot, torej da so zelo vestni in jih skrbi za ostale ljudi(ker jih "boli kurac" za vse ostale :) ).
Ker kot je že prej nekdo napisal, so tako Irak kot tudi Afganistan na začetku prav oni oborožili, ter izučili. Irak zato da so oslabšali Iran, Afganistan pa zato da so rusom povzročili "vietnam".

Ko so afganistanci opravili svoje, so jih pustili same tako da so se vse ostale države spravile nanje. Ameriške pomoči takrat ni bilo od nikoder. Zato tudi Bin Ladenovo sovraštvo do Amerike. Izdali so jih!

Iraške zgodbe niti ne poznam tako dobro, vem pa da so jih oboroževali dokler niso začeli napadati Kuvajt. Zdej poeni strani bi so kao moral posredovati,ker so bile tam kršene človekove pravice(kje so bile te za aganistance potem ko so se rusi umaknl in so jih napadl sosedje...), mislim pa da so ukrepali predvsem zato ker bi Irak dobil z zasedo Kuvajta preveliko moč poleg tega pa so rabili še eno lutko s katero bi upravljali. V bistvu so to najprej namenili Iraku vendar se jim je ta uprl in začel delati po svoje. Pa so ga po prstih. Afganistan pa se jim za lutko niti ni zdel vreden ker ni imel toliko nafte oz. drugih naravnih bogastev(dokler jim niso talibani malo napadli njihov ego). Isto so delali tudi v Srbiji(mislite da jim je res vseeno za makedonce, bosance bla bla bla, to je samo nov trg zanje, nove vojaške baze s katerimi gradijo ogrado okoli nas)

Torej počasi bom nehal nakladati, ker sem se malce oddaljil od teme :D ) . Napad na sadama je zaželjen toda ne mislit da delajo Američani to zato ker Iračani kršijo Človekove pravice, to samo njihov izgovor za postavitev novih vojaških baz ter voditeljev, ki bodo ustrezali njihovim standardom.

Thomas v enem si omenjal da nas Američani ščitijo pred sosedi. To je res čeprav je vprašanje v kolikšni meri bi posredovali, definitivno pa vzdržujejo nek mir, vendar ta "mir" ni njihov glavni cilj:) In da sloveniji se res ni treba bati amerike, saj smo premajhni tko da kakšne velike koristi Buši nebi imel od nas, no ja mogoče bi bili lahko njegov počitniški vikend v Evropi :\
Les yeux sans visage

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

Hm verjetnost je dokaj velika, konec koncev vsak hoce najprej poskrbeti zase, Amerika ni izjema. Mislis da jo res tako skrbi za ostale drzave, pomaga samo tam kjer vidi da bo dobila razne bonitete(nove baze, pol.vpliv...). Seveda pa hkrati s svojimi akcijami ustrašuje ostale male tirane, da ne delajo ne umnosti, vendar je to le stranski učinek(koristen :) ).
Seveda pa je tudi možno, da se motim...
Les yeux sans visage

Thomas ::

Mene čisto nič ne zanima, če imajo Američani kakšen profit od razsutja Sadama in če bodo potem imeli oporišča še v Iraku. Da bi jih vsaj!

Neprimerljivo s kakšno Sadamovo A bombo, ki bi jo "posodil" alkajdi za vplutje z ladjo v neko pristanišče. Recimo Koper.




:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

Mah sej jst nimam nc proti temu da pospravijo Sadama. Pravm sam da Američani niso taki anglčki kot hočejo da mislijo ostali. So nardil prav tok svinarij kot on če ne več...
Les yeux sans visage

Thomas ::

Najbrž da niso Angelčki. So pa na Zemlji taprvi kandidati za biti Angelčki.

Če misliš da ne - kdo ma boljši rekord od njih?

Kdo, konkretno?



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

hehehe zdej si me pa dobu, hm nej pomislm?
Avstralija, Švica, Malta, Belgija, Nizozemska, Luxemburg,, Finska, Švedska, Norveška, San Marino... Lohka bi še naštevu kandidate za angelčke:)
Les yeux sans visage

Thomas ::

> Avstralija, Švica, Malta, Belgija, Nizozemska, Luxemburg,, Finska, Švedska, Norveška, San Marino...

Že mogoče. Toda politika vseh teh držav - z izjemo Avstralije - je storiti nič.

Če bi bilo po njihovem, bi Sadam zdaj imel Kuwait in Saudsko Arabijo pod seboj. Pa prodajal nafto po 50 US$.

Najmanj to. (Pustimo, da bi ali nacizem ali komunizem vladala svetu)

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

ja je že res da se večina teh držav ne umešava v te spore, vendar jih tudi večina ne dela.
Kdo pa misliš da je dal Iraku vs orožje, da je začel napadat Kuvajt. Po tem so seveda udarl po njem in začel prodajat kuvajtu, pa Izraelu, Afganistanu. Pizda ljudje so poleg rusije največji prodajalec orožja. Če nebi oborožil vseh teh držav ter jih še pokazal kako kej delat(npr bojne pline...), bi ble stvari velik manj kritične kot so sedaj. Morda bi Sadam v vsakem primeru šel razvijat bio-kemična orožja, vendar bi rabil veliko več časa, brez ameriške pomoči.

Je že res, da sedaj večino kriz Američani rešujejo, so pa tut večino začel.
Les yeux sans visage

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Kdo pa misliš da je dal Iraku vs orožje

Rusija, Nemčija, Francija, Jugoslavija ...

To čivkajo vrabci že od 1980 dalje.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Lucifer Tanatos ::

Tut naši kavbojci so imel ogromn pr temu, ker so jim dal velik keša za nabavo orožja.

P.S.
Hitr odpisuješ to hehehe :D
Les yeux sans visage

.:joco:. ::

Torej kaj porečete na "kavboje", ki jim ni všeč, da bo Sadam pustil inšpektorje, nadzor nad denarjem in količino izvožene nafte?:\
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Samo zato bo Sadam "pustil", ker mu grozi ameriški napad. Samo zato.

Potem pa misli, da bo že našel nek izgovor, da jih bo spet (kolikič že?) ukanil.

Naj ga odstranijo skupaj z njegovo kliko ne glede na to, če se je nenadoma tako poboljšal.

Leta 1994 so jim inšpektorji vzeli centrifugo za ločevanje U235 od U238. Potem so naredili kar nekaj kopij in kmalu znajo biti Iračani fertik s proizvodnjo A bombe.

Inšpektorji naj jih zdaj povsod lovijo?! Težko bo kaj s tako (kravjo) kupčijo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Eno vojaško vprašanje.

A, da bi pa Sadama (pa še enih par tam za vsak slučaj) uspavali, Irak pa pustili pri miru, pa ne bi šlo? Urijo take, ne? Če so pobi iz barak uprašili WTC...

Če čisto po kmečko gledam, bi se splačalo. Obojim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

.:joco:. ::

Men se zdi da je v ospredju nafta. Iraq ima 10% svetovne naftne zaloge. Amerika ima najmočnejšo vojsko in denar je sveta (= njihov) vladar. Zakaj potem ne napadejo kube? Ali pa kako drugo državo, kjer so taki vladarji? Če mene vprašati je potencialnih teroristov v Egiptu ali Siriji več kot v Iraku.

Dobro, če odstranijo Sadama, vredu, ampak,...

Ah, ena plus ena je dva, ne?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Ni dovolj, da se ubije Sadama in Tarika. Treba je spraviti iraško armado pod kontrolo in uničiti vse orožje za masovno uničevanje. Poiskati in uničiti. To zna potrajati leta. In ustoličiti čimbolj demokratično oblast v Bagdadu.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

joco

Saj to mi je jasno, ampak seštevali (rovarili in spletkarili ter "vršili pritisk") bi lahko kasneje (celo prej v mojem primeru IMHO), ko bi na drugi strani ugodnejši "sogovornik".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Mercier ::

Thomas

Pa da one bombe iščejo potem. V miru, počas (pa z andahtjo). Postavljanje oblasti jim ne gre najbolje.

Kaj pomeni kontrolirati armado?

Lucifer Tanatos ::

->Ni dovolj, da se ubije Sadama in Tarika. Treba je spraviti iraško armado pod kontrolo in uničiti vse orožje za masovno uničevanje. Poiskati in uničiti. To zna potrajati leta. In ustoličiti čimbolj demokratično oblast v Bagdadu.
Hm to niti ni potrebno, Ok mogoče jih malce onesposobit, vendar bi bilo dovolj, če bi odstranili le ključne osebke na vrhu Iraške diktature. Ker statistike kažejo na to, da so iraški vojaki zelo nezadovoljni z sedajšnjimi razmirami, ter da jih večina uboga našega Sadama predvsem zaradi strahu, ki jim ga poganja v kosti.

Torej najboljša rešitev je, da oslabijo državo(vendar ne 100%), pospravijo voditelje, ter postavijo nove. Seveda kot sem že prej povedal in kot so potrdili tudi nekateri drugi, veliko vlogo pri temu sporu ima tudi nafta, katere bodo po boju, poizkušali američani dobiti kar se da največ.
Les yeux sans visage

||_^_|| ::

1. Če jih tolk skrbi za bogo ljudstvo, zakaj pol ne "počistjo" povsod (npr. Kitajska..)?
2. Če jih tolk skrbi za orožje za masovno uničevanje, zakaj pol ne počistijo povsod (npr. Izrael)?

Lucifer Tanatos ::

predvsem ker jih ne :) sej sm ze napisu vse preber moj 1. najdaljsi post. Vsejim je biznis :)
Les yeux sans visage

BlackHole ::

Če bi američanom res šlo samo za uničenje tega orožja za masovno uničevanje, potem bi tele inšektorje zdajle poslali noter, ne pa da iščejo zdaj nove razloge za napad. Mogoče bo pa kmalu kak teroristični napad na ZDA "iz strani Iraka". Potem bodo imeli razlog.

McKinda ::

A je mogoče kdo pomislu, da se ZDA in njen "diktator" Bush (je slabši k Hitler), prizadevajo, da cel svet počasi preide pod njihovo roko in komando?!?!....
Irak mogoče edina vojaško konkurančna država Ameriki (vsaj po nuklearnih orožjih) in Rusiji(ki pa ima zastarelo tehnologijo).
Pa zato ker so bli teroristi u New Yorku islamci, bo zdej Bush kr po vseh islamcih udaru al kaj?!? K bo končal z Irakom (če bo), bo pa spet novo državo najdu..
Tko kt sm reku...SLABŠI kt Hitler, ki je dal vsaj vedet do kje če met meje svoje fašistične Nemčije..
Aja še ena stran...ko pridemo u NATO in EU (velik poudarek na ko), bomo lahko kupovali SAMO Ameriško orožje...Mal razmislite kaj čem s tem povedat..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McKinda ()

MadMicka ::

O Iraku je blo že velik povedanga. Ampak, trditev, da bi Sadam uporabu atomsko bombo takoj, ko bi jo naredil, to je pa res precej butasta trditev.

Če bi jo uporabil, bi si podpisal smrtno obsodbo in obenem bi to pomenilo, da bi razdedinil svojo družino :D .

Mene pa jezi, zakaj Bush ne napove vojne Izraelu. Izrael, ta lopov je namreč okupiral Palestinska ozemlja, mimo vseh mednarodnih pravil.

Poleg tega ima Izrael tudi atomsko orožje, čeprav ga uradno naj ne bi imel.

Če bi bil Bush res jack, bi sesu Izrael :)

BlackHole ::

Ma Izrael nima nafte.

McKinda ::

Sploh ne vem zakaj bi mogu Bush napast Izrael al pa Irak...taprvo nej pod svojim pragom počist prekleta baraba...
Zdej kr naenkat bo še pol drugih držav začel napadat, češ da so pripadniki alkaide v teh državah....Slab izgovor za enga tipa k si hoče cel svet podredit;(

Pa taka demokracija...LOL

Pa nam obljublja da u NATO in EU bo vse boljš in še kaj...bo ja ....VIŠJE CENE IN PA AMERIKA DOBI ŠE EN BALKANSKI TRG(Slovenijo)...Če še nobedn ni dojel je EU in NATO, ena sama Ameriška podrožnica, s katero Bush in njegovi izvajajo monopol nad Evropo....LOL!!!

Glede nuklearnega orožja....Zakaj pa morjo potem pošiljat EU inšpektorje tja...da pregledajo kolk nafte jim je ostal al orožja?!?!?:\

Thomas ::

Ne glede na to, kako vam ga je žal - iraški diktator bo kmalu uničen skupaj s svojim režimom.

Ampak se le ventilirajte mal tuki no! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Power to the People!

Kot sm že reku, brez podpore oz. namestitve ameriških sil v eni od držav, ki mejijo na Irak, napad pač ne bo izveden.

Bi bil preveč rizičen.

Tako da, očitno bo Sadam umrl od starosti in potem bo nastala praznina, ki bo lahko zapolnjena z bolj prozahodnim režimom.

Podobna zgodba kot na Kubi. In prav je tako.

Thomas ::

Castro je klasičen komunističen diktator tipa Erich Honecker ali J. B. Tito.

Sadam Husein pa je veliko bolj nevaren. Ta trenutek so simpatije dveh milijard ljudi na njegovi strani, on pa je zmožen vreči atomsko bombo kamorkoli. Če bi le prišel do nje. In slejkoprej bo, če ga ne bo vojaška akcija ZDA prej pometla.

Tako "enostavno".

Na srečo pa ZDA LAHKO opravijo operacijo, pa če jim nihče ne pomaga. Na srečo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Kdo je tukaj kaj govoril, da mu ga je zal?? Edino kar sem vidu, da bi ksn govoru ke blo, kaku da so se ravno na Irak spravli.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BlackHole ::

In kaj bi imel Sadam od tega, če bi vrgel to atomsko, kamor pač bi jo? Zakaj bi jo sploh vrgel?

Thomas, kaj pa meniš na zanimiv intervju v danšnjem Večeru z veteranom zalivske vojne in bivšim inšpektorjem OZN za orožje, Scottom Ritterjem?

Thomas ::

Jah, če vam ga pa ni žal ... kaj se pa potem toliko razburjate? :D

Odstranili ga bodo, pa je. Kar se pa Izraela tiče ... Izraelska vojska sama čisti teroriste kolikor le more.

In po moje se uspehi že kar dobro kažejo. Samomorilskih teroristov je vse manj.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Izrael je umazan od krvi in to ne do kolen, ampak do glave.

Predvsem od Palestinske krvi.

Sej vsi poznamo zgodovino Izraela in nastanke te države po II. svetovni vojni.

Z orožjem v roki so osvajal vas za vasjo, mesto za mestom in si tako ustvarili današnji Izrael. Pa niti ni, da bi bilo v vseh teh mestih in vaseh vsaj mešano prebivalstvo.

Edin, kar zamerim Arabcem pri tej zadevi, je njihova nesposobnost. Imeli so premoč, pravica je bila na njihovi strani, pa še vseeno niso bili sposobni zaustavit Izraela.

In takšno govorjenje, da je teroristov iz dneva v dan manj, je streljanje v prazno.

Saj ni, da bi bilo danes 500 teroristov, in ko jih bodo kilal, bo svet rešen.

Gre se za brezizhodno situacijo Palestincev in dokler le-ta ne bo rešena, se bodo vedno znova in znova porajali za nekatere teroristi, za druge borci za svobodo.

Thomas ::

Se bojim, da niso samo Palestinci "v brezizhodnem položaju" ampak kar večina Arabcev.

Palestinci imajo vsaj Izrael, kamor lahko hodijo na delo in zaslužijo. Kadar nimajo ravno norega obdobja in raznašajo bombe po avtobusih in lokalih. Potem jim Izraelci "zapro mejo" za en čas.

Pravica na arabski strani? Kakšna pravica? Pravica do Srednjega veka? Pravica Jordancev, da pobijejo bistveno več Palestincev, kot so jih (bili prisiljeni) Izraelci?

Naj še naprej uspeva meni zelo simpatična država Izrael!

:)


p.s.

Ko se bodo Palestinci nekoliko skulirali, bodo dobili svojo državo. Ko in če.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

V mislih sem imel pravico Palestincev, da preprečijo ustanovitev Izraelske države na njihovem ozemlju....

Sicer pa mimo navedenega v mojem prejšnem postu velja, da je Izrael lahko za zgled marsikomu glede povedanega v nadaljevanju:

V puščavi, brez naravnih bogastev, dobesedno sredi ničesar so ustvarili čudež (predvsem imam v mislih namakalne sisteme, ki omogočajo, da Izrael hrano celo izvaža). Seveda je to le delček sodobnega, razvitega gospodarstva, ki pade turistu najbolj v oči.

Resda je bila v ozadju strašna kapitalska podpora, pa vendarle. Se bojim, da Arabci čez 50 let, ko ne več nafte, kaj takega ne bodo sposobni narediti.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348160 (28722) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312486 (9647) Luka Percic
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414451 (10356) Thomas

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556336 (34289) Tomi
»

Demokracija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
915165 (4118) Thomas

Več podobnih tem