» »

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

Ali bodo Združene Države napadle Irak?

««
23 / 44
»»

Pujcek ::

...VELIKA vecina sveta je KONCNO spregledala...

hahahahahaha....

Thomas ::

"Velika večina" je sklenila:

"Bolje Irak in Sadam, kot Amerika in Bush!"

Sramota za njihovo pamet!

Oziroma od pameti so se že poslovili.

;)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

>> Plus tega se nočejo umazati v očeh javnosti.

> Čigave? Na tujo se poserjejo, s svojo pa manipulirajo.

Ne bi rekel, da se ravno poserjejo na tujo, sploh ne morejo več srati na tujo danes, ko je skoraj polovico članic NATA proti vojni. Naj še naredijo kakšno bedarijo, pa bodo izgubili še drugo polovico. Just like that.

> UPAM , da ste vsaj malo spremenili svoja(neumna) mnenja!

Katera neumna mnenja? Daj bodi malo bolj specifičen, ker ne vem o čem govoriš. Mogoče o tem, da je napačno, če ZDA napade Irak? Ja, sem proti vsakršni vojni in poboju ljudi.

> Tega CIGANA bi se morali že zdavnaj odrižati!!!

Se strinjam. Sadama bi morali že davno pospraviti, quickly and swiftly, with no additional deaths.

> ZDA delajo na tem, da pravice ne bi delili sami, zato iščejo mednarodno podporo.

Oni iščejo mednarodno podporo za odločitve, ki so že zaključene. "Mi smo se odločili za vojno, kdo je z nami? Kdor ni z nami, je proti nam." Odjebem jaz tako politiko, sploh to, kar je bilo rečeno v zadnjem stavku.

> Sej britanska, pa še kakšna vlada jim stoji ob strani.

Britanska se zna kmalu spremenit, saj je večino britanskih prebivalcev proti vojni.

> U Sloveniji imamo 2 veliki firmi, ki bi lahko potencialno proizvajali bojne strupe, zakaj nas američani ne napadejo? A nas ne najdejo na zemljevidu?

Prvič zato, ker še nismo storili nobene mednarodne kršitve. In drugič zato, because nobody gives a fuck for a little country called Slovenia. Vem, da gre nekaterim to zelo v nos, sam to je dejstvo.

> Slovenci smo pa itak ritolizniki

Slovenci ne, pač pa slovenski politiki, za katere ste VI volili (Drnovšek, etc.). Zdaj se pa po glavi tolcite.

>> Bush ni čisto nič boljši od Hitlerja..spet si pomešal stvari

> S katero stvarjo tole lahko utemeljiš?

Naj jaz utemeljim. S tem, ko Ameriška vlada in njihova kapitalistična politika deluje po principu: "You will be assimilated. Resistance is futile." No, malo boljša je od Hitlerja, saj ne pobija na podlagi rase, pač pa na podlagi državne politike.

Pa še nekaj vam priporočam, predvsem Thomasu... oglejte si ameriški film Bowling For Columbine. Kruta resnica Amerike, prav tako, kot je Discovery kruta resnica Iraka in vzhodnih držav. Obe resnici obstajata in nobene se ne da ovržti. Fanatiki ene strani pa seveda podpirajo le eno resnico in vedno ovržejo drugo. Bodite objektivni, mislite malo s svojo glavo za spremembo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: undefined ()

jeb ::

Pujcek, ce ze citiras, potem prilepi cel stavek, sicer zadeva dobi cuden pomen. (saj vem, da je bil to tvoj namen)

VELIKA vecina sveta je KONCNO spregledala amerisko dvolicnost in njihov strateski gospodarski interes, ne pa njihovo zeljo po resnicni pomoci revnim in nemocnim.

Ce pogledamo raziskave, je povecini nasprotovanje solisticnemu posegu ZDA med 70 pa do cez 80%. Celo, ce do posega pride z odobritvijo ZN, je se vedno VECINA ljudi proti. Ti to nic ne pove? Razmisljaj s svojo glavo, ne pusti, da to zate pocne Thomas, dragi Pujcek.

To, da Thomas protestnike oznaci s HORDAMI, je pa samo izraz njegovega besa, nemoci. Dovolj zgovorno.

Vse "lepe besede" so odveč.

Podpirate Sadama.

Bodite saj toliko pošteni in to priznajte:

"Podpiramo Sadama v boju z Bushem!"

:D

Thomas, pa ja nisi zdaj še mene vrgel v isti koš. :D

Mislim, da sem bil jasen: ne podpiram vojne in ne podpiram manipulacije ljudi. Slednje pomeni, da ne podpiram vsiljevanja svoje politike in kulture drugim državam. Vsak naj živi po svoje kot jim je volja. Naučite se spoštovati različnost in individualnost.

matej97 ::

Samo nekaj bi povedal (kar je že itak bilo povedano).

Svet se ne deli na "Bushe" in "Huseine", npr. jaz ne podpiram nobenega.

Pa ni tistih 80% ljudi (ali koliko že pač) "mirovnikov".

> Svet se ne deli na "Bushe" in "Huseine", npr. jaz ne podpiram nobenega.

Očitno bo to treba še nekajkrat ponovit. :D

Kdor bi prizanašal Sadamu - iz kakršnihkoli razlogov - ne ravna moralno. Pa ne glede na to, v kaj obleče to svojo odločitev.

V nevtralnost, miroljubnost ... karkoli. Irelevantno.

:)

> Svet se ne deli na "Bushe" in "Huseine", npr. jaz ne podpiram nobenega.

Razen v primeru intervencije v Iraku?

Tam podpiraš Sadama?

:\

Sandi79 ::

A je kdo gledal odmeve ?
Thomas žal si prejel samo 3% podpore javnosti. Torej sklepamo iz tega, da je 97% slovencev Sadamovih privržencev.
Sicer kar bo pač bo. :\

Ne, tudi v primeru Iraka ne podpiram Huseina.

Čeprav za tebe mir izgleda voda na mlin Huseina, to ni.

Še enkrat: nasprotovanje napadu ni enako podpora Huseinu. Pa ti iz te povedi "izpeljuj" kar hočeš.

Sicer pa je itak večina stvari že bila povedana v tej temi in vsakršna vprašanja zakaj sem tega mnenja so itak že bila odgovorjena, ne sicer od mene ampak od drugih nasprotnikov vojne, s katerimi se v glavnem močno strinjam.

Zarad mene tudi če 99,9% paktirate z arabskimi diktaturami - nimate zaradi tega nič bolj prav.

Se pač strinjate z Arabsko ligo, da "Nobena arabska država ne sme biti napadena!"

Tudi če je najbolj zavržena diktatura ne?

Sadam bo šel down, pa četudi mu skušate pomagati po najboljših močeh.

> Ne, tudi v primeru Iraka ne podpiram Huseina.

Kako da ne? Ti se z njim strinjaš o neintervenciji. Ki ga ohrani na oblasti.

MadMicka ::

Thomas, verjetno se ti niti ne zavedaš, vendar večina tvojih postov je bolj reklamne narave kot debatne.

Mi je prav žal, da sem se za kak teden ali dva spustil na tvoj nivo.

Drugače pa kar se Iraške krize tiče, kakorkoli se bo že razpletla, se ni bati kake katastrofe. Smo v času hladne vojne imeli precej bolj kritičnih situacij....

btw.: Komaj čakam referendum :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Saj ti dam prav Thomas vendar tak ekstremizem kot ga prikazuješ ti tudi ni preveč "demokratičen"

Mici - na moj nivo ti ne moreš splezat. To je menda jasno.

Sandi!

To ni noben ekstremizem. To je pač spoznanje, da je napočil čas, ko so po eni strani diktature tretjega sveta nevarnost za vse nas, ne samo za lastno prebivalstvo, po drugi se jih pa že da strmoglaviti.

Le zakaj - v imenu nevmešavanja? - naj bi še dopustili kaj takega, kot se dogaja v Iraku?

"Ne, tudi v primeru Iraka ne podpiram Huseina.

Kako da ne? Ti se z njim strinjaš o neintervenciji. Ki ga ohrani na oblasti."

Si že itak slišal za posledice morebitne intervencije, ki NISO zanemarljive.

Glede Huseina sem zato, da se ga pač elegantno skine vred z njegovimi dvojniki.

Zakaj ne sedaj? Zato ker se ZDA in druge države že tako dolgo prepirajo glede napada, da je Irak že skoraj 100% na vojno.

S tem je tudi vprašljiva t.i. "hitra akcija" z minimalnimi žrtvami.

V Iraku so tamkajšnji verski fanatiki že pripravljeni in kakšni teroristični napadi tudi.

Thomas :D

Vendar ali vendar kdaj pomisliš na kakšne posledice tega ameriškega početja in ali morda misliš da potem za Ameriko več ne bo nobene grožnje.
Ko bo odstavljen Sadam bodo američani lahko "mirno spančkali".

Vsi bi morali mirno spati. Tudi Iračani. Dokler bo ta režim - ne bodo.

"To ni noben ekstremizem. To je pač spoznanje, da je napočil čas, ko so po eni strani diktature tretjega sveta nevarnost za vse nas, ne samo za lastno prebivalstvo, po drugi se jih pa že da strmoglaviti."

A ja? A to si spoznal? Da je napocil cas? A pred dobrimi 15 leti, ko so Ameri delali skupaj s Sadamom, pa se ni bil cas? Ne, seveda ne, takrat je bilo treba zlobni Islam preventivno stolci. Z milijon zrtvami. In neposredno vpletenostjo ZDA.

Kako pa predlagas, Thomas, da se odstrani kitajsko komunisticno diktaturo?
Ali pa korejsko? Kubansko? S pre-emptive strike? Ocitno ti ta princip zelo pase.
Ja, bi rad videl Amere, kako bi svoje misice razkazovali pred kaksno Kitajsko. Ze pri Koreji bodo spodvili rep takoj, ko bodo uni imeli bombo. Bomo tiste tudi tkole - preventivno?

Ce bi sledili Thomasovim principom, bi jedrsko vojno imeli ze ob kubanski krizi.

Ni ga cez preemptive strike!!!

Jeb,, Sicer Koreja in Kuba ne predstavljata Ameriki grožnje, ker nimata nafte.

Thomas, čist nedolžno vprašanje, a si pismen?

> Se pač strinjate z Arabsko ligo, da "Nobena arabska država ne sme biti napadena!"

Ne, jaz osebno se strinjam s tem, da NOBENA "bilokatera" država ne sme biti napadena. Če ti spomin še seže nazaj, se boš spomnil, kako sem okritiziral napad na WTC. V bistvu sem proti poboju ljudi, pa me potem boli v kateri državi že.

> Tudi če je najbolj zavržena diktatura ne?

Diktatura je tudi v Ameriki in več ali manj povsod. Če ti resnično verjameš v 100% obstoječo demokracijo, se slepiš. Drugače pa drži, da je na Vzhodu to že v ekstremu. Kjer je vlada, tam ni demokracije, period.

> Sadam bo šel down, pa četudi mu skušate pomagati po najboljših močeh.

Upam, da bo šel res. Ampak le Sadam, brez nedolžnih žrtev tisočih ostalih. Brez bombandiranj bolnišnic. In brez neumnega poboja lastnih vojakov (ameriških).

Pa še glede notranjih problemov obeh držav. V Ameriki umre letno preko 11 tisoč ljudi (v glavnem zaradi pravice do nošenja orožja, vendar pa največ zaradi notranjih problemov ZDA), jih v Iraku umre dosti več? Plus tega naj bi bila Amerika prosta, pravična, brez vsakih težav, skratka nebesa, kamor si vsak želi priti... right, and pigs fly. Še dodatek, da mi ne bo kdo položil besede v usta: Ne, v Irak si želim iti še manj kot v ZDA. :)

> Kako pa predlagas, Thomas, da se odstrani kitajsko komunisticno diktaturo?

Če bo predstavljala čez 10 let še kakšno grožnjo sploh - takrat.

Ko bo tehnologija na zadosti visoki stopnji, da ne bo masovnih žrtev.

Je pa tehnologija že zadosti razvita, da se odstrani Sadama. Ampak skupaj z republikansko gardo - se razume.

_sas_ ::

kako pa ves da v iraku ne bo masovnih zrtev?

> Upam, da bo šel res. Ampak le Sadam, brez nedolžnih žrtev tisočih ostalih. Brez bombandiranj bolnišnic. In brez neumnega poboja lastnih vojakov (ameriških).

Ob letu jih bo mrtvih manj, če vojna bo, kot če je ne bo.

Američani so jih kar nekaj pobili v Afganistanu. Tako svojih kot njihovih je umrlo - kot posledica te akcije.

Ampak v letu dni odkar so tam, NI umrlo 40 tisoč afganistanskih otrok, ker so jih cepili. Sicer bi.

IceMan - Amerika seveda ni idealna. Ampak tam boš manj verjetno umrl pred 80. rojstnim dnem, kot pri nas, v Sloveniji.

Treba je gledat celo sliko. Čeprav se jih dosti preveč pobije s strelnim orožjem, jih mi z avtomobili dohitimo in prehitimo.

Tudi dosti preveč Američanov je na vozičkih zaradi športnih tveganj.

Ampak - kot sem rekel - treba je gledati celotno sliko. Ne izsekov.

"Če bo predstavljala čez 10 let še kakšno grožnjo sploh - takrat."

A ja? Nevarni za koga? Zdej (enako kot Blair (bog ga varji)) govoris o terorju nad iraskim ljudstvom. Kitajci svoje disidente potolcejo (in to se vedno pocnejo) z enako vnemo kot Sadam. Ce je treba, tudi demonstrante postrelijo oz. gredo s tanki skozi njih. Par tisoc naenkrat, ce ne gre drugace. Ne slisim te, da bi klical k vojni proti njim.

Zunanje politicno pa - za Tibetance so Kitajci pogubni. Tko kot so Rusi pogubni za Cecene. Tko kot je Sadam (skoraj) poguben za Kurde.

Ce ti tako krvavi srce zaradi Iracanov, kako potem tako mirno ignoriras trpljenje pod kitajskim ali korejskim rezimom? Kako, da ne klices k vojni proti njim?

Samo potrjuje se vedno znova - veliki lahko pocnejo, kar jim pase. Pa ce so komunisti ali pa podivjani liberalni kapitalisti. "Ta majhni" so pa jebene stranke.

Thomas a pa si že bil v Ameriki, da bi videl njihovo "napredno" življenje.

> Amerika seveda ni idealna. Ampak tam boš manj verjetno umrl pred 80. rojstnim dnem, kot pri nas, v Sloveniji.

> Treba je gledat celo sliko. Čeprav se jih dosti preveč pobije s strelnim orožjem, jih mi z avtomobili dohitimo in prehitimo.

Tisto je nesreča! Nobena avtomobilska nesreča ni povzročena namerno. In s tem, da bi v ZDA bolj sigurno doživel 80 let kot tu v Sloveniji, se popolnoma NE strinjam.

> Ampak - kot sem rekel - treba je gledati celotno sliko. Ne izsekov.

Če gledaš na vse izseke, potem vidiš celotno sliko. Ti pa nam tukaj predstavljaš le delne izseke, kar pa zdaleč ni celotna slika.

Tukaj se razlikujeva - ti podpiraš smrt nedolžnega posameznika za boljše življenje ostalih ljudi. Jaz nasprotujem smrti nedolžnega posameznika, čeprav bi ta smrt lahko spremenila vse na bolje.

> Tisto je nesreča! Nobena avtomobilska nesreča ni povzročena namerno. In s tem, da bi v ZDA bolj sigurno doživel 80 let kot tu v Sloveniji, se popolnoma NE strinjam.

To ... ni čisto res. So tudi namerne. Ampak to ni bistveno. Bistveno je, da bi lahko naredili eno "Keglanje za Kolombino", v katerem bi nastopali Slovenci - recimo Mariborčani - s svojimi številkami umorov, nesreč in samomorov - mesto v Avstriji - recimo Gradec, bi pa delovalo kot "Kanada".

Vendar to seveda nima nobenega smisla. To ni objektivno prikazovanje situacije. Prej tendenciozno.

Pričakovana življenska doba v Ameriki pa je večja, kot v Sloveniji.

> Thomas a pa si že bil v Ameriki, da bi videl njihovo "napredno" življenje.

Bil. Pa to sploh ni bistveno.

> Bistveno je, da bi lahko naredili eno "Keglanje za Kolombino", v katerem bi nastopali Slovenci - recimo Mariborčani - s svojimi številkami umorov, nesreč in samomorov - mesto v Avstriji - recimo Gradec, bi pa delovalo kot "Kanada".

Ne, tudi to ni bistveno. Bistveno je to, da se pri nas, ali kjerkoli drugje v urejenem svetu, zdaleč ne zgodi toliko namernih smrti kot v ZDA. V ZDA jih je 11 tisoč letno (prometne žrtve in samomori tu niso šteti, da ne boš dlakocepil), medtem ko je na drugem mestu država Nemčija, s 300 poboji letno. Povsod drugje je namernih smrti manj, v Kanadi jih je komaj 60 letno. Now do the math. :)

Glede avtomobilskih nesreč.

"To ... ni čisto res. So tudi namerne."

Ja ko se nekdo namerno zaleti vate in te s tem celo poskuša ubiti.

No tega je zares bolj malo.

Vendar pa vseeno obstaja!

Tu izstopa primer Jelinčič. >:D

IceMan!

> Now do the math.

Nation Suicide Homicide

Austria 22.2* 1.0
Azerbaijan 0.7 8.9**
Bahamas 1.2 10.8*
Bahrain 3.1 0.4
Barbados 6.4 6.4
Balarus 27.9* 10.4*
Belgium 18.7* 1.7
Brazil 3.5 19.0*
Bulgaria 17.3* 19.0*
Canada 13.4* 1.7
Cape Verde 2.4 1.7
Chile 5.7 2.9
China 17.6* 1.4
Colombia 3.5 80.0*
Costa Rica 5.0 5.6
Croatia 22.8* 3.3
Cuba 20.3* 7.8**
Czech Republic 18.6* 2.1
Denmark 22.3* 4.9
Dominican Republic 2.1 4.8
Ecuador 4.8 13.4*
Egypt 0.0 0.5
El Salvador 8.9 27.4*
Estonia 40.1* 22.2*
Finland 27.2* 2.9
France 20.8* 1.1
Georgia 3.6 2.8
Germany 15.8* 1.1
Greece 3.3 1.3
Guatemala 0.5 1.3
Guyana 1.7 0.3
Hong Kong 11.8** 1.2
Hungary 32.9* 3.5
Iceland 9.4 0.4
Ireland 9.1 0.6
Isle of Man 9.9 1.4
Israel 6.5 1.4
Italy 8.2 1.7
Japan 16.7* 0.6
Kazakhstan 28.6* 19.4*
Korea, South 9.4 1.6
Kuwait 1.9 1.7
Kyrgyzstan 13.4* 12.1*
Latvia 40.7* 18.2*
Lithuania 45.6* 11.7*
Luxembourg 15.4* 0.7
Macao 6.1 3.7
Malta 4.1 0.8
Martinique 12.8* 4.3
Mauritius 1.4 0.2
Mexico 3.2 17.2*
Moldova 18.4* 16.5*
Netherlands 9.8 1.2
New Zealand 14.7* 2.0
Nicaragua 3.3 5.5
Norway 12.3* 0.8
Panama 3.0 5.2
Paraguay 2.3 9.8*
Philippines 1.3 11.5*
Poland 14.2* 2.8
Portugal 8.2 1.7
Puerto Rico 8.8 23.8*
Romania 12.3* 4.1
Russia 41.2* 30.6*
Sao Tome 1.1 15.1*
Singapore 13.4* 1.8
Slovenia 28.4* 2.4
Spain 8.1 0.9
Suriname 12.9* 1.5
Sweden 15.3* 1,0
Switzerland 21.4* 2.7
Tajikistan 3.7 10.4*
Trinidad 11.8** 11.7*
Turkmenistan 5.3 4.0
Ukraine 22.5* 11.3*
United Kingdom 8.0 0.9
United States (as per the United Nations) 11.9 9.4
U.S.A. (as per the U.S. Dept. of Justice, 1997) 11.1 7.0
Uruguay 10.3 4.4
Uzbekistan 6.2 4.3
Venezuela 5.1 15.7*
Yugoslavia 15.3* 2.0
Zimbabwe 7.5 6.9

Do the math.

Počasi sem že sit te "teme";(

Odin ::

Kdor je gledal včeraj discovery, ve kak je stvar v Iraku. Obupna.

Lahko sicer rečete, da Ameri pretiravajo, napihujejo...

Pa če je samo desetina tega res, podpiram napad.

Ja Thomas je pa res vprašanje kako se bodo opravičevali nasprotniki napada, ko bo Irak najbolj napreden v regiji in ko bo zavladala demokracija, ki bo vzor vsem Arabcem.

No vsaj upam, da bo tak!

"Pa če je samo desetina tega res, podpiram napad."

Potem podpiras tudi napad na Kitajsko? Korejo? Koga se? Le nastej, da bomo na jasnem...

Odin!

Jest mislim, da so šanse za uspeh kar dobre. Posedujejo dovolj nafte, da njihova država lahko zalaufa.

Ne bo lahko, vendar se splača poskusiti. Pustiti takole, je pa ... po moje moralno nedopustno.

En zanimiv link.

Ki pove, da Slovenija ni tako idealna, kot ponavadi mislimo.

jeb!

Kitajska se vseeno reformira in življenje tam postaja vse boljše.

Koreja pa ja, Severna Koreja je pa problem. Kar pa ne pomeni, da Irak ni.

Kakšna sprevržena logika! Iraka ne, ker še Koreje niste zrihtal!

"Pustiti takole, je pa ... po moje moralno nedopustno."

Thomas, kaj torej s Kitajsko? Treba napasti? Kitajska je namrec zelo dober primer. Terorizira Tibet, in definitivno terorizira svoj folk.
Kako pol? A oni pa lahko? Z njimi pa "po diplomatsko?"

P.S.
In ce ze spet govoris o "varnosti" drzave - se mi zdi zelo primerno, da stejejo tudi posilstva. Tu nas pa Ameri (spet) mocno peljejo scat - 34:5 prijavljenih na 100.000

Ja?

> Thomas, kaj torej s Kitajsko? Treba napasti? Kitajska je namrec zelo dober primer. Terorizira Tibet, in definitivno terorizira svoj folk. Kako pol? A oni pa lahko? Z njimi pa "po diplomatsko?"

Ne moreš primerjat kitajskih razmer z iraškimi.

Trenutno zagotovo ne. Kitajska gre navzgor, Irak gre navzdol.

Neprimerljivo.

smash ::

kje maš dokaz da gre kitajska navzgor in iraq navzdol? spet nč konkretnega:\

slab si mi ti argumentator...pa vedno neki drugim govoriš da je treba stvari argumentirat;(

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smash ()

Ja, neprimerljivo. To pa. Zato, ker imajo Kitajci njuko, pa milijarda jih je. :D Edino zato. Ker se jih nihce ne upa niti postrani pogledat. Je pa res, da jim gre na bolje, ni dvoma.
Drugace so pa drzava, ki terorizira drug narod, grozi Tajvanu, terorizira tudi svoj narod (no ja, zaplinjajo jih res ne), orozje za mnozicno unicevanje imajo... A zdej je pa kriterij, da ce jim gre pa na bolje, je pa vse OK, al kako? Heheh...

Samo veliki in mocni so. Enako velja za rusko pocetje v Ceceniji. A ja, a tam je to tudi opravicljivo? Zakaj pa tam? Ker so Rusi "demokracija" ali zato, ker jim gre (kao) zadnje case na bolje? Ne. Zato, ker si veliki in mocni preko VS OZN krijejo hrbet oz. pogledajo stran, ko mora kateri izmed njih opraviti kaksen "umazan posel".
Sej bodo tudi glede Iraka zelo verjetno Kitajci in Rusi spet pogledali stran (beri - se vzdrzali), ker imajo prevec masla na svojih glavah. Zato pa Ameri tolk pizdijo, ker nad Francijo pa nimajo takega gospodarskega vpliva. Se jih ne da "zamotit" s kaksnim debelim kreditom, pa ne da se jim ocitat kaksne Cecenije ali Tibeta.

Sem se pa smejal zvecer, ko sem na porocilih videl, da bi Francozi radi, da se inspekcije nadaljujejo, pa vsake tri tedne javljajo OZN, in to vsaj se naslednje stiri mesece.
Haha, Ameri pa z vso tisto masinerijo tam, vsi meznijo, kdaj bodo lahko planili po nafti, tole cakanje jih stane milijone na dan. Jasno, da se jim kr mesa od besa. Hehe.

krneki0001 ::

Lahko je napast državo k ima skor tok prebivalcev, kot ima ZDA vojske, ampak že u tam se jim je zalomilo in niso skor nč naredl razen tega da lahko muslimani v Afganistanu zdaj jedo svinjino v mcdonaldsu. Al kaida še vedno obstaja.

Thomas, kje sem napisal da podpiram Sadama. Podpiram pa nekaj kar ti ne moreš in ne razumeš, ker tebi ameri ne pustijo, svobodno voljo ljudstva - tut iračani bodo že enkrat sami obračunal s svojim voditeljem, tako kot se je to zgodilo v večini držav s takim režimom.
Če je pa irak taka grožnja za američane nej se pa sami stepejo z njimi, sam vem da si ne upajo, ker nimajo j... za take stvari. Al pa nej se sama bushman pa husein stepeta pred celim svetom u kakem ringu, brez nepotrebnih ubijanj.
Pa tut če ga že tok nujno morjo ubit - zakaj ga ne ubijejo tko kt so Kenedija, s pomočjo mafije pa plačanih morilcev - a niso sposobni tega? Velika Amerika ni sposobna ubit enga voditelja?
Ja Thomas, kje je zdej moč američanov? A nimajo nobenga dobrga hitmana? CIA pa vse te organizacije imajo kao full tehnologijo na višku pa ljudi zelo izvežbane, pa ne morejo blizu enmu navadnemu pastirju, ki je prišel na oblast u neki zakotni državi?

LP
Nebivedu

Men so pa hecni Italjani, k so šli v akcijo. Od 23 vlakov z vojaško robo za vojno v Iraku sta sam dva pršla na cilj.

Kr kamion so zapelal pred vlak na tračnice, boli njih k.... :))

Eschelon ::

"Ko ne bom vladal, ne bo v Iraku nikogar več." je S. izrekel na zborovanju v svojo podporo nekaj let nazaj. Dokler bo vladal v Iraku, Iračani nimajo nobenih možnosti, da bi vsaj približno človeško živeli.

1) Saddam Husein je moten, vendar nikakor neumen. Je povsem amoralen, labilen, ekstremno brutalen ter izjemno motiviran za oblast.
2) Irak je država, ki zagotavlja mnogo manj pravic kot jih je zagotavljala npr. Romunija pod Caucescom - v vseh pogledih.
3) Iračani so strogo indoktrinirani, brez pravice do mišljenja. So podhranjeni in medicinsko skoraj v celoti neoskrbljeni.

V bližnji ali celo oddaljeni prihodnosti ni realnih možnosti, da bi Husein odstopil (ali bil od znotraj odstopljen) od oblasti. Tudi če bi umrl, ima vodilna klika zelo dobre možnosti za ohranitev oblasti (verjetno bi ga nasledil sin - ki pa je 1), morda še bolj).

Brez vojne se v Iraku ne bo nič spremenilo. Je to tista, tako humana izbira?

Kje delaš napako Odie?

V svojem sklepanju seveda nikjer - pač pa pričakovanju, da bodo naslovniki (mirovniki) HOTELI to sprevideti. (Tako napako delam tud jest!)

Zanje je mir dober, vojna slaba - in amen.

Tudi če "mir" povzroča več smrti kot bi jih vojna - je to pač "njihova zadeva", v katero se "nima pravice vtikati nihče - še najmanj pa Amerika".

Postavili so se na pozicijo, ko bodo pridigali mir, pa naj stane (druge) kar hoče. In se ob tem počutili moralno boljše.

"Suverenost države" ali "volja VS OZN" - je zanje največja svetinja. To, da suverenosti sosedov Sadam ne spoštuje - ali pa da ne uboga VS OZN - je zanje irelevantno. "Tudi Izrael ga ne". "Zato ga tudi Iraku ni treba!" (?)

Oziroma, niti ne grejo tako daleč v svojih sklepanjih. Njihovo srce je na strani "neodvisnega Iraka nasproti Amerike" - vsa logika in argumenti so potem sekundarni. Jih niti ne ženejo zelo daleč. Se jim zdi, da ni treba.

Večina človeštva se je odločila za mešanico iracionalizma in tiščanja glave v pesek pred Sadamističnimi zločini.

"Poglej si Bowling za Colombine!" - rečejo - in stvar je opravljena. Realne tabele - po katerih je Slovenija celo nekoliko nevarnejša od ZDA - jih ne zanimajo čisto nič. Da le ne umreš od strelnega orožja - ostalo ni več važno zanje.

Da ne bi prišlo do intervencije v Iraku, "ponujajo" celo Severno Korejo!

Sicer kaj je pa to novega? Od kod bi bile pa množice nenadoma pametnejše kot v resnico so?

Logično po svoje, da ga tkole biksajo.

perci ::

Thomas: Dokaži, da bo zaradi vojne trpljenja manj, kot bi ga bilo brez vojne, pa bom takoj ratal vojni hujskač >:D.

Nekateri so že večkrat zatrdili, da se večina moti.

Demokracija pomeni vladavino večine. To v konkretnih primerih niti ni nujno najboljša rešitev, vendar na dolgi rok in do danes se je ta rešitev izkazala kot najboljša.

Torej, treba se je ravnati kot hoče večina.

Pa še malo sarkastično: Tisti, ki jim te osnove niso jasne, se lahko preselijo v Irak, tam namreč vlada manjšina, ki ima "vedno prav". :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

Ker imaš pa dokaz, da bi bila ameriška intervencija večje nesreča za Iračane, kot je nadaljevanje Sadamove (Udajeve) diktature - si pa mirovnik.

Ane Perci?

««
23 / 44
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27723136 (15732) drvo
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175350188 (30750) gfighter
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60027565 (19984) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

1508628 (7472) nevone
»

Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )

17610708 (8397) Thomas

Več podobnih tem