Forum » Loža » Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ikarus ::
Ja, sem prišel do istega ugovora.
Samo - avtor je Iračan in je gotovo tole moral upoštevati, zato se mi je zdelo, da bi lahko bilo še kaj več na tem.
Na drugi strani pa: frakcije in razdori so bili tudi pod Stalinom ali Hitlerjem, pa so problem rešili z enim zamahom - vse so pobili...
Bi moral kaj več vedeti o avtorju in njegovem curriculum vitae.
Mogoče je pa zaslepljen od domoljubja in ne zmore reči bobu bob..ne vem.
Samo - avtor je Iračan in je gotovo tole moral upoštevati, zato se mi je zdelo, da bi lahko bilo še kaj več na tem.
Na drugi strani pa: frakcije in razdori so bili tudi pod Stalinom ali Hitlerjem, pa so problem rešili z enim zamahom - vse so pobili...
Bi moral kaj več vedeti o avtorju in njegovem curriculum vitae.
Mogoče je pa zaslepljen od domoljubja in ne zmore reči bobu bob..ne vem.
Thomas ::
Kot se med talcem in ugrabiteljem naredi neka psihološka vez, tako se lahko med diktatorjem in zatiranimi.
Pa jim ga je žal potem.
No, samo to ni nič važno. Itak morajo odločiti v Beli hiši, kaj bi Sadamom. Skupaj s svojimi (pravimi) zavezniki. Drugi so vsi irelevantni. Razen če bi imeli kakšno tehtno pripombo. Zaenkrat je še niso dali.
Pa jim ga je žal potem.
No, samo to ni nič važno. Itak morajo odločiti v Beli hiši, kaj bi Sadamom. Skupaj s svojimi (pravimi) zavezniki. Drugi so vsi irelevantni. Razen če bi imeli kakšno tehtno pripombo. Zaenkrat je še niso dali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
jeb ::
"Moral case" za vojno bodo tezko utemeljevali tisti, ki so moralo ignorirali takrat, ko bi Sadama zlahka sneli. Na sreco imajo ljudje po vsem svetu (recimo 70-80% - "reakcionarnih mirovnikov") vsaj toliko zgodovinskega spomina, za razliko od nekaterih, ki se jim zgodovina zacne 11.9. Ali pa nas, Thomas, prepricujes, da so po zmagi Ameri pustili Sadama gor, ker so upali, da se bo poboljsal?
Kako prav so imeli tisti "cinicni" komentatorji, ki so takrat zatrjevali, da si je US administracija Sadama enostavno "pustila za kasneje"! Takrat je imel Sadam povsem dovolj zlocinov na grbi, da bi ga pospravili. Nihce se ne bi prevec pritozeval.
Vemo pa, da se le nihce ni zelel zezat z nestabilno drzavo, se takrat pac ni bilo treba. Bi prevec kostalo. Prav malo jih je brigal "moral case" se dobrih 10 let po priloznosti, da bi ga spravili za zapahe. Ce pa pomislimo se na to, da so s Sadamom lep del njegove kariere sodelovali tudi na podrocju kemicnih bojnih sredstev, je tole njihovo kazanje na moralo milo receno podcenjevalno do volilcev... Bruh.
Kolk je pa to "moral case", si pa lahko pogledate se na temle linku. Znotraj tudi kup povezav, nekatere na clanke se iz leta '00.
Jasno mi je sicer bilo, da imajo v Zalivu Ameri strateski interes, a ocitno jim gre se bolj za nohte. In ce v enacbo vzamemo se francoske in ruske posle z Irakom, je "moral case" se mocnejsi.
Komu bom prej verjel? Hinavcem, ki me prepricujejo v "moral case", hkrati pa so se na isto stvar podelali vsa leta zaveznistva s Sadamom? Ne, hvala. To prepuscam hiper-prosvetljenim.
"Municije" za "mirovnike" je tu povsem dovolj.
Kako prav so imeli tisti "cinicni" komentatorji, ki so takrat zatrjevali, da si je US administracija Sadama enostavno "pustila za kasneje"! Takrat je imel Sadam povsem dovolj zlocinov na grbi, da bi ga pospravili. Nihce se ne bi prevec pritozeval.
Vemo pa, da se le nihce ni zelel zezat z nestabilno drzavo, se takrat pac ni bilo treba. Bi prevec kostalo. Prav malo jih je brigal "moral case" se dobrih 10 let po priloznosti, da bi ga spravili za zapahe. Ce pa pomislimo se na to, da so s Sadamom lep del njegove kariere sodelovali tudi na podrocju kemicnih bojnih sredstev, je tole njihovo kazanje na moralo milo receno podcenjevalno do volilcev... Bruh.
Kolk je pa to "moral case", si pa lahko pogledate se na temle linku. Znotraj tudi kup povezav, nekatere na clanke se iz leta '00.
Jasno mi je sicer bilo, da imajo v Zalivu Ameri strateski interes, a ocitno jim gre se bolj za nohte. In ce v enacbo vzamemo se francoske in ruske posle z Irakom, je "moral case" se mocnejsi.
Komu bom prej verjel? Hinavcem, ki me prepricujejo v "moral case", hkrati pa so se na isto stvar podelali vsa leta zaveznistva s Sadamom? Ne, hvala. To prepuscam hiper-prosvetljenim.
"Municije" za "mirovnike" je tu povsem dovolj.
MadMicka ::
Tehtnih pripomb, bolje rečeno stališč je s strani naprednih EU držav cel kup, samo kaj ko jih Bush ne vidi oz. jih noče videti.
In sedaj pravi Bush, da Iračani ne sodelujejo pri uničenju raket, ki letijo 180 km, čeprav bi lahko letele največ 150 km.
Je to zadosten razlog za napad?
Kaj pa kak drug razlog? Bio-kemično orožje? Če bi Sadam hotel uporabiti ta strup, bi ga lahko že v začetku 90 let, ko je iztrelil nekaj Scudov na Izrael.
Tako da, z vojaško akcijo se nikamor ne mudi. Nevarnost namreč ni "clear and present", kot bi temu rekli Američani.
In sedaj pravi Bush, da Iračani ne sodelujejo pri uničenju raket, ki letijo 180 km, čeprav bi lahko letele največ 150 km.
Je to zadosten razlog za napad?
Kaj pa kak drug razlog? Bio-kemično orožje? Če bi Sadam hotel uporabiti ta strup, bi ga lahko že v začetku 90 let, ko je iztrelil nekaj Scudov na Izrael.
Tako da, z vojaško akcijo se nikamor ne mudi. Nevarnost namreč ni "clear and present", kot bi temu rekli Američani.
To, da bi ga morali sneti že 1991 je gotovo. Napaka, velika napaka administracije starejšega Busha in njega osebno.
Ampak takrat jih je tlačila mora 10 majhnih Sovjetskih Zvez - vsaka s svojo zalogo atomskih bomb.
To pojasnjuje, ne pa opravičuje napake, ki jo je treba zdej popraviti.
Mirovniki ki se vam ne mudi, pa glejte danes zvečer Discovery Channel.
Ampak takrat jih je tlačila mora 10 majhnih Sovjetskih Zvez - vsaka s svojo zalogo atomskih bomb.
To pojasnjuje, ne pa opravičuje napake, ki jo je treba zdej popraviti.
Mirovniki ki se vam ne mudi, pa glejte danes zvečer Discovery Channel.
undefined ::
Če bo že prišlo do spopada upam da se ima irak s čim branit, da bo vsaj malo bolj zanimivo
O ja, zagotovo bo zanimivo, brez skrbi, Tito. Irak poseduje naslednja glavna orožja:
Anthrax
Botulinum Toxin
Plague
Ricin
Smallpox
Viral Hemorrhagic Fevers
Mustard Gas
Sarin
Tabun
VX
Dirty Bomb
In rezultati...
Bo zanimivo, kajne?
O ja, zagotovo bo zanimivo, brez skrbi, Tito. Irak poseduje naslednja glavna orožja:
Anthrax
Botulinum Toxin
Plague
Ricin
Smallpox
Viral Hemorrhagic Fevers
Mustard Gas
Sarin
Tabun
VX
Dirty Bomb
In rezultati...
Bo zanimivo, kajne?
My favorite? Really? Oh my. Poberem podatke is strani in že sem ljubitelj države, v kateri je bila stran postavljena. A naj grem tebi na ljubo iskat podatke po Iraških straneh? Bodo potem podatki kaj drugačni, misliš?
Dejstva so dejstva. Američani imajo nuklearna, vodikova in višje tehnološka orožja (ja, tudi EMP bombe že obstajajo), medtem ko Iračanom ne preostane drugega kot delanje virusnih in kemičnih orožjij iz "kuhenjskih" sestavin. Kdo pa misliš, da jim bo dostavljal kakšno drugo orožje in bolje vprašano, kako? Poglej 11. September, si videl kakšno orožje? Ne, bilo je le zavzeto letalo. Kasneje so se pojavile sledi Anthraxa. In ni hudič, da če pride do vojne, da ne bo Irak uporabil vse svoje viruse in kemikalije, ki jih ima v lasti. Zamisli si tisti Boeing 11. Semptembra napolnjen s tem, bi bilo celo mesto okuženo in še več. Do tega še lahko pride.
Kot prvo se nikjer nisem upredelil, katera stran ima prav. Kot drugo sem proti vojni, razen če Irak napade prvi. In kot tretje sem mnenja, da večjega idiota, kot je Bush, je na tej Zemljici težko najti. Zato me ne predalčkaj nekam in ne imej brezumnih predsodkov.
Dejstva so dejstva. Američani imajo nuklearna, vodikova in višje tehnološka orožja (ja, tudi EMP bombe že obstajajo), medtem ko Iračanom ne preostane drugega kot delanje virusnih in kemičnih orožjij iz "kuhenjskih" sestavin. Kdo pa misliš, da jim bo dostavljal kakšno drugo orožje in bolje vprašano, kako? Poglej 11. September, si videl kakšno orožje? Ne, bilo je le zavzeto letalo. Kasneje so se pojavile sledi Anthraxa. In ni hudič, da če pride do vojne, da ne bo Irak uporabil vse svoje viruse in kemikalije, ki jih ima v lasti. Zamisli si tisti Boeing 11. Semptembra napolnjen s tem, bi bilo celo mesto okuženo in še več. Do tega še lahko pride.
Kot prvo se nikjer nisem upredelil, katera stran ima prav. Kot drugo sem proti vojni, razen če Irak napade prvi. In kot tretje sem mnenja, da večjega idiota, kot je Bush, je na tej Zemljici težko najti. Zato me ne predalčkaj nekam in ne imej brezumnih predsodkov.
Pepe ::
-Ampak takrat jih je tlačila mora 10 majhnih Sovjetskih Zvez - vsaka s svojo zalogo atomskih bomb.
Drži. Ampak, a niso sami pripomogli k temu?
-Dejstva so dejstva. Američani imajo nuklearna, vodikova in višje tehnološka orožja (ja, tudi EMP bombe že obstajajo), medtem ko Iračanom ne preostane drugega kot delanje virusnih in kemičnih orožjij iz "kuhenjskih" sestavin. Kdo pa misliš, da jim bo dostavljal kakšno drugo orožje in bolje vprašano, kako? Poglej 11. September, si videl kakšno orožje? Ne, bilo je le zavzeto letalo. Kasneje so se pojavile sledi Anthraxa. In ni hudič, da če pride do vojne, da ne bo Irak uporabil vse svoje viruse in kemikalije, ki jih ima v lasti. Zamisli si tisti Boeing 11. Semptembra napolnjen s tem, bi bilo celo mesto okuženo in še več. Do tega še lahko pride.
Brez komentarja. Bravo. Temu ti praviš, neopredeliti se. Edino s čimer se lahko strinjam je zadnji stavek, amapk kdo bodo realizatorji?
LP
Drži. Ampak, a niso sami pripomogli k temu?
-Dejstva so dejstva. Američani imajo nuklearna, vodikova in višje tehnološka orožja (ja, tudi EMP bombe že obstajajo), medtem ko Iračanom ne preostane drugega kot delanje virusnih in kemičnih orožjij iz "kuhenjskih" sestavin. Kdo pa misliš, da jim bo dostavljal kakšno drugo orožje in bolje vprašano, kako? Poglej 11. September, si videl kakšno orožje? Ne, bilo je le zavzeto letalo. Kasneje so se pojavile sledi Anthraxa. In ni hudič, da če pride do vojne, da ne bo Irak uporabil vse svoje viruse in kemikalije, ki jih ima v lasti. Zamisli si tisti Boeing 11. Semptembra napolnjen s tem, bi bilo celo mesto okuženo in še več. Do tega še lahko pride.
Brez komentarja. Bravo. Temu ti praviš, neopredeliti se. Edino s čimer se lahko strinjam je zadnji stavek, amapk kdo bodo realizatorji?
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Bati se Iraka, pomeni isto kot kapitulirati.
Kako mislijo uničevati iraške zaloge strupov?
Z visoko temperaturnimi bombami.
Kako mislijo uničevati iraške zaloge strupov?
Z visoko temperaturnimi bombami.
Me veseli, da se strinjaš glede neopredelitve. Kar sem hotel povedat je to, kakšen način bo vsaka stran uporabila. Za ameriške načine je že dolgo znano in o tem že vrabci čivkajo, o vzhodnih načinih pa le malokdo ve, ker se o tem, vsaj pri nas, tudi zelo malo govori... no, vsaj do sedaj se je. Kdo bo realizator? Upam, da ne Bush, ker zna s tem dosti stvari zajebat za vse, največ pa za svoj narod.
Bati se Iraka je res bedarija. Jaz bi čakal na prvi napad iz njihove strani, tako da svet lahko jasno pokaže s prstom na krivca. Jasno, da bo sedaj ZDA provokator in glavni začetnik poboja, če bodo oni prvi udarli in to se zna slabo končati, saj bodo s tem izgubili dosti svetovne podpore in na koncu ostali sami. Skratka, Bush je trenutno glavni vir za nestabilnost miru v svetu in to ljudje dobro vedo.
Me veseli, da se strinjaš glede neopredelitve. Kar sem hotel povedat je to, kakšen način bo vsaka stran uporabila. Za ameriške načine je že dolgo znano in o tem že vrabci čivkajo, o vzhodnih načinih pa le malokdo ve, ker se o tem, vsaj pri nas, tudi zelo malo govori... no, vsaj do sedaj se je. Kdo bo realizator? Upam, da ne Bush, ker zna s tem dosti stvari zajebat za vse, največ pa za svoj narod.
Bati se Iraka je res bedarija. Jaz bi čakal na prvi napad iz njihove strani, tako da svet lahko jasno pokaže s prstom na krivca. Jasno, da bo sedaj ZDA provokator in glavni začetnik poboja, če bodo oni prvi udarli in to se zna slabo končati, saj bodo s tem izgubili dosti svetovne podpore in na koncu ostali sami. Skratka, Bush je trenutno glavni vir za nestabilnost miru v svetu in to ljudje dobro vedo.
> Jaz bi čakal na prvi napad iz njihove strani,
Ta se je že zgodil. Kuwait. Zaradi tega so fasali sankcije, _dokler_ se ne razorožijo. Nima smisla čakat, da bodo tisti VX ki ga skrivajo, uporabili.
> Bush je trenutno glavni vir za nestabilnost miru v svetu in to ljudje dobro vedo.
Svet je ta trenutek nestabilen. Delati se da je stabilen, ne pomaga nič. Samo supersila (Amerika) lahko izvire nestabilnosti odpravi.
- radikalni islam
- arabski nacionalizem
- komunistične diktature
- organizirani kriminal
....
Kriviti tistega, ki je zaenkrat samo sesul talibski režim in zadal udarce Alkajdi - je nepravično.
Ta se je že zgodil. Kuwait. Zaradi tega so fasali sankcije, _dokler_ se ne razorožijo. Nima smisla čakat, da bodo tisti VX ki ga skrivajo, uporabili.
> Bush je trenutno glavni vir za nestabilnost miru v svetu in to ljudje dobro vedo.
Svet je ta trenutek nestabilen. Delati se da je stabilen, ne pomaga nič. Samo supersila (Amerika) lahko izvire nestabilnosti odpravi.
- radikalni islam
- arabski nacionalizem
- komunistične diktature
- organizirani kriminal
....
Kriviti tistega, ki je zaenkrat samo sesul talibski režim in zadal udarce Alkajdi - je nepravično.
Dobro bi se bilo na tem mestu vprašati zakaj (so šli to sesuvat). Zaradi dobrodušnosti, da te ljudi rešijo tiranstva? Jok. Da so obvarovali sebe pred nadaljnimi napadi? Mogoče. Da so sesuli talibanski režim in se bo kmalu lahko realiziral njihov lastni tiranski način - kapitalizem, ki jim bo v denarno korist? That's the ticket.
In še glede stabilnosti. What you see is what you get. Če boš videl svet kot nestabilen in reagiral v tej smeri, bo to kmalu res postal (kar počne Bush danes).
Dobro bi se bilo na tem mestu vprašati zakaj (so šli to sesuvat). Zaradi dobrodušnosti, da te ljudi rešijo tiranstva? Jok. Da so obvarovali sebe pred nadaljnimi napadi? Mogoče. Da so sesuli talibanski režim in se bo kmalu lahko realiziral njihov lastni tiranski način - kapitalizem, ki jim bo v denarno korist? That's the ticket.
In še glede stabilnosti. What you see is what you get. Če boš videl svet kot nestabilen in reagiral v tej smeri, bo to kmalu res postal (kar počne Bush danes).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: undefined ()
> Dobro bi se vilo na tem mestu vprašati zakaj (so šli to sesuvat).
Popolnoma irelevantno vprašanje. Kdo bi vedu? Sesuli so ga - in to je glavno.
> njihov lastni tiranski način - kapitalizem
Kaj bi pa ti predlagal? Kateri sistem?
> Če boš videl svet kot nestabilen in reagiral v tej smeri, bo to kmalu res postal
Ne smemo si zatiskati oči, da je vse v redu. Pa da bomo samo mi pokvarili, če odpremo oči.
Popolnoma irelevantno vprašanje. Kdo bi vedu? Sesuli so ga - in to je glavno.
> njihov lastni tiranski način - kapitalizem
Kaj bi pa ti predlagal? Kateri sistem?
> Če boš videl svet kot nestabilen in reagiral v tej smeri, bo to kmalu res postal
Ne smemo si zatiskati oči, da je vse v redu. Pa da bomo samo mi pokvarili, če odpremo oči.
> Popolnoma irelevantno vprašanje. Kdo bi vedu? Sesuli so ga - in to je glavno.
Drugače rečeno - pobili so dosti ljudi, to je glavno. Ne bi se jaz strinjal.
> Kaj bi pa ti predlagal? Kateri sistem?
Verjetno ne obstaja, ali pač? Nekoč sem bral o nekem sistemu v neki državici v Aziji, I think(?). Tist se mi je zelo dopadel in je v vseh smislih prekašal današnje sisteme, pa sem žal pozabil podrobnosti in imena, ker sem to bral že dolgo nazaj.
> Ne smemo si zatiskati oči, da je vse v redu. Pa da bomo samo mi pokvarili, če odpremo oči.
Kar je še bolj glavno je to, da si ne smemo neke stvari predstavljati napačno/po svoje. Si misliti, da je naš način edino pravilen in tega vsiljevati ter na ta račun pobijati ljudi. To je počel Hitler. Upam, da nisi mnenja, da je imel Hitler na široko odprte oči. Sicer pa mi Američani bolj delujejo kot Borgi - "You will be assimilated. Resistance is futile."
Drugače rečeno - pobili so dosti ljudi, to je glavno. Ne bi se jaz strinjal.
> Kaj bi pa ti predlagal? Kateri sistem?
Verjetno ne obstaja, ali pač? Nekoč sem bral o nekem sistemu v neki državici v Aziji, I think(?). Tist se mi je zelo dopadel in je v vseh smislih prekašal današnje sisteme, pa sem žal pozabil podrobnosti in imena, ker sem to bral že dolgo nazaj.
> Ne smemo si zatiskati oči, da je vse v redu. Pa da bomo samo mi pokvarili, če odpremo oči.
Kar je še bolj glavno je to, da si ne smemo neke stvari predstavljati napačno/po svoje. Si misliti, da je naš način edino pravilen in tega vsiljevati ter na ta račun pobijati ljudi. To je počel Hitler. Upam, da nisi mnenja, da je imel Hitler na široko odprte oči. Sicer pa mi Američani bolj delujejo kot Borgi - "You will be assimilated. Resistance is futile."
Iz zgornjih postov je razbrati, kokr da ma ZDA visoko tehnološko orožje, Irak pa bojne strupe.
ZDA ima oboje in tehniko in strupe in obojega neprimerno več kot Irak.
Če pa se bo VS OZN odločil in napadel Irak, se pa ni zabati, da bi Irak bio-kemično orožje uporabil.
Če še zaradi drugega ne, pač zato, ker bi si s tem zabil avtogol.
ZDA ima oboje in tehniko in strupe in obojega neprimerno več kot Irak.
Če pa se bo VS OZN odločil in napadel Irak, se pa ni zabati, da bi Irak bio-kemično orožje uporabil.
Če še zaradi drugega ne, pač zato, ker bi si s tem zabil avtogol.
> ZDA ima oboje in tehniko in strupe in obojega neprimerno več kot Irak.
Res je. Ampak Amerika strupov ne bo uporabila, saj ima že preveč bomb in podobnih sredstev. Plus tega se nočejo umazati v očeh javnosti. Irak pa nima ravno takšne izbire, edino izbiro katero ima je ta, da se preda in pusti inšpektorjem pregled.
Res je. Ampak Amerika strupov ne bo uporabila, saj ima že preveč bomb in podobnih sredstev. Plus tega se nočejo umazati v očeh javnosti. Irak pa nima ravno takšne izbire, edino izbiro katero ima je ta, da se preda in pusti inšpektorjem pregled.
Pepe ::
-Ampak Amerika strupov ne bo uporabila, saj ima že preveč bomb in podobnih sredstev.
Drži, da imajo vsega preveč. Da pa ne bodo uporabili...
Kaj je lepšega, kot pa testiratv "naravi"?
-Plus tega se nočejo umazati v očeh javnosti.
Čigave? Na tujo se poserjejo, s svojo pa manipulirajo.
Zandji stavek, pa se mi zdi povsem na mestu.
LP
Drži, da imajo vsega preveč. Da pa ne bodo uporabili...
Kaj je lepšega, kot pa testiratv "naravi"?
-Plus tega se nočejo umazati v očeh javnosti.
Čigave? Na tujo se poserjejo, s svojo pa manipulirajo.
Zandji stavek, pa se mi zdi povsem na mestu.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Zheegec ::
da se preda in pusti inšpektorjem pregled.
To ne bo nič spremenilo. Trenutno pregled poteka nemoteno, samo Amerika še vseeno pritiska na OZN in na inšpektorje same da naj odobrijo napad, tako da sploh ni važno kaj Irak naredi ali ne, važno je samo kdaj bo Ameriški diplomaciji uspelo prepričati javnost za vojno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
sebastjan v ::
ALIEN,PEPE,ICEMAN,MADMICKA-----UPAM da ste gledali discovery(ob 23.00)......UPAM , da ste vsaj malo spremenili svoja(neumna) mnenja!
1. Nimam Discoveryja, ker je zakodiran
2. Zakaj bi pa spremenil svoje mnenje zaradi ene TV oddaje --pa najbrž še Ameriške povrhu-- pa res ne vem. Če pa ti misliš da je moje mnenje neumno pa upam da imaš dober razlog ali pa se kar tako malo poslužuješ pravice svobode govora
Hudiča, povej kaj je bilo v tej oddaji povedanega da bomo sedaj vsi zahtevali nukanje Iraka!?
2. Zakaj bi pa spremenil svoje mnenje zaradi ene TV oddaje --pa najbrž še Ameriške povrhu-- pa res ne vem. Če pa ti misliš da je moje mnenje neumno pa upam da imaš dober razlog ali pa se kar tako malo poslužuješ pravice svobode govora
Hudiča, povej kaj je bilo v tej oddaji povedanega da bomo sedaj vsi zahtevali nukanje Iraka!?
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
sebastjan v ::
ALIEN oprosti za tisto o "neumnih izjavah".Škoda, ker nisi gledal; veliko si zamudil!(30 let SADAMOVE krvave diktature,o vojni z iranom,o Kuvajtu,o tem kako je ,pa na kakšen način!!! odstranil ljudi za katere je menil,da so mu nevarni ali če so bili bolj priljubljeni od njega-to je počel tudi v svojem ožjem sorodstvenem rodu.Tega CIGANA bi se morali že zdavnaj odrižati!!! Prepričan sem, da ti bo dal več informacij Thomas.
sebastjan v, takih diktatorjev, kot je Sadam, je še na stotine. Tudi hujših. Vedno manj jih je, seve, zaradi širjenja zahodne civilizacije. In prav je tako.
Vendar pa, če se bo VS OZN odločil, da ga odstavi, bom pozdravil takšno odločitev. Pa čeravno ga ne bo odstavili zaradi njegovih preteklih grehov, temveč zaradi današnjih in sicer zaradi izdelovanja orožja za množično uničevanje.
Razumeti pa moraš, da ZDA ne sme jemati pravice v svoje roke, ker potem to ni več pravica.
Vendar pa, če se bo VS OZN odločil, da ga odstavi, bom pozdravil takšno odločitev. Pa čeravno ga ne bo odstavili zaradi njegovih preteklih grehov, temveč zaradi današnjih in sicer zaradi izdelovanja orožja za množično uničevanje.
Razumeti pa moraš, da ZDA ne sme jemati pravice v svoje roke, ker potem to ni več pravica.
Ali je bilo povedano tudi kaj o tem, komu in kdaj je ZDA prodajala orožje ko se je vse to dogajalo? Po mojem bi bila to zanimiva poživitev oddaje
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
iration ::
Razumeti pa moraš, da ZDA ne sme jemati pravice v svoje roke, ker potem to ni več pravica.ZDA delajo na tem, da pravice ne bi delili sami, zato iščejo mednarodno podporo. Ker pa ni vsem po volji demokratični Irak, temu nekateri še vedno nasprotujejo. Res bi bilo fino, če ne bi bili pri jemanju pravice v svoje roke edini.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
> Res bi bilo fino, če [ZDA] ne bi bili pri jemanju pravice v svoje roke edini.
Sej britanska, pa še kakšna vlada jim stoji ob strani.
Večina ljudi (tudi) pri nas, pa misli, naj Sadam nadaljuje še naprej.
In to je zelo žalostno. Dobro kvečjemu to, da so tako neinformirani - in ne tako Sadamu servilni.
Upam vsaj.
> sebastjan v, takih diktatorjev, kot je Sadam, je še na stotine. Tudi hujših.
Niti 200 držav ni na svetu. Ti kar nekaj govoriš - Mici.
Pa zgleda da te ne moti, da potem odločajo v OZN take diktature.
Čudno razmišljaš.
ALIEN pa tud. Njemu je taglavno, kakšna je bla prodaja ZDA - Irak. Potem lahko Irak dela kar hoče?!
Groza!
Sej britanska, pa še kakšna vlada jim stoji ob strani.
Večina ljudi (tudi) pri nas, pa misli, naj Sadam nadaljuje še naprej.
In to je zelo žalostno. Dobro kvečjemu to, da so tako neinformirani - in ne tako Sadamu servilni.
Upam vsaj.
> sebastjan v, takih diktatorjev, kot je Sadam, je še na stotine. Tudi hujših.
Niti 200 držav ni na svetu. Ti kar nekaj govoriš - Mici.
Pa zgleda da te ne moti, da potem odločajo v OZN take diktature.
Čudno razmišljaš.
ALIEN pa tud. Njemu je taglavno, kakšna je bla prodaja ZDA - Irak. Potem lahko Irak dela kar hoče?!
Groza!
krneki0001 ::
Thomas evo ti kost za glodat;
Bil sem v Iraku pa ti povem da je Bagdad veliko lepše mesto, kot pa recimo New York.
Irak je med vsemi arabskimi državami najbolj liberalen in zato Clinton ni odstranil Huseina, ker je pomemben mejnik v tem svetu - v skoraj vseh sosednjih državak ženske, ki niso po njihovih bednih standardih še vedno kamenjajo in še vedno natepavajo(sorry za izraz) otroke, brez kazni, u iraku pa lahko ženske hodijo u mini krilcih, za pedofile pa imajo visoke kazni.
Pol ko enkrat Huseina ne bo več, bo tudi Iraq ratal isto, kot ostale države - zahojene pa do konca gnile.
P.S. U Sloveniji imamo 2 veliki firmi, ki bi lahko potencialno proizvajali bojne strupe, zakaj nas američani ne napadejo? A nas ne najdejo na zemljevidu? Al nas pa še bodo, da bodo pol njihove firme služile, k bodo našim ljudem prodajale zdravila.
Amerika je gnila pri glavi in tam tut smrdi.
LP
Nebivedu
Bil sem v Iraku pa ti povem da je Bagdad veliko lepše mesto, kot pa recimo New York.
Irak je med vsemi arabskimi državami najbolj liberalen in zato Clinton ni odstranil Huseina, ker je pomemben mejnik v tem svetu - v skoraj vseh sosednjih državak ženske, ki niso po njihovih bednih standardih še vedno kamenjajo in še vedno natepavajo(sorry za izraz) otroke, brez kazni, u iraku pa lahko ženske hodijo u mini krilcih, za pedofile pa imajo visoke kazni.
Pol ko enkrat Huseina ne bo več, bo tudi Iraq ratal isto, kot ostale države - zahojene pa do konca gnile.
P.S. U Sloveniji imamo 2 veliki firmi, ki bi lahko potencialno proizvajali bojne strupe, zakaj nas američani ne napadejo? A nas ne najdejo na zemljevidu? Al nas pa še bodo, da bodo pol njihove firme služile, k bodo našim ljudem prodajale zdravila.
Amerika je gnila pri glavi in tam tut smrdi.
LP
Nebivedu
_sas_ ::
ja samo nekaj moras locit tukaj. kaksna je verjetnost, da slovenija (ce bi ga imela) uporabi to orozje in kaksna je verjetnost, da ga uporabi irak?
Vsi, ki niso pod našim vplivom, vplivom Američanov, so VAM nevarni. Ane Thomas? A ti kej plačajo zato.
Vse svobodne dajte pod ameriški vpliv, da bojo plesal tko kot amerika špila.
Slovenci smo pa itak ritolizniki - to se najbol vidi po tebi Thomas, ker nonstop ližeš usrano ameriško rit, pa jih zagovarjaš namesto, da bi malo bol okol sebe pogledal, pa pustu ljudem naj živijo tko kt jim paše.
Ni mi jasno zakaj se ljudje u iraku pritožujejo nad Američani, ko jih pa on skuša "osvobodit" izpod jarma Huseina.
Tistih par k so pa isti ritolizniki, je pa jasno na Ameriški strani, sej bodo dnar dobil, pa vplivne položaje v državi.
LP
Nebivedu
Vse svobodne dajte pod ameriški vpliv, da bojo plesal tko kot amerika špila.
Slovenci smo pa itak ritolizniki - to se najbol vidi po tebi Thomas, ker nonstop ližeš usrano ameriško rit, pa jih zagovarjaš namesto, da bi malo bol okol sebe pogledal, pa pustu ljudem naj živijo tko kt jim paše.
Ni mi jasno zakaj se ljudje u iraku pritožujejo nad Američani, ko jih pa on skuša "osvobodit" izpod jarma Huseina.
Tistih par k so pa isti ritolizniki, je pa jasno na Ameriški strani, sej bodo dnar dobil, pa vplivne položaje v državi.
LP
Nebivedu
_sas_ Odvisno od sosednjih držav.
Samo primer:
Če bi pr nas naredili bojni strup, bi Avstrija takoj nehala težit, da naj zapremo JE Krško. Samo pri nas tega položaja nebi znal obrniti serbi v prid, tko kot ga je Husein.
V Iraku so imeli vojno z Iranom, po pokolu Kurdov (kakih 4000 so jih zaplinili s starimi bojnimi strupi, ki so jih kupili od rusov), so mel hitr mir. In zarad tega se jih vsi bojijo ko hudič križa.
LP
Nebivedu
Samo primer:
Če bi pr nas naredili bojni strup, bi Avstrija takoj nehala težit, da naj zapremo JE Krško. Samo pri nas tega položaja nebi znal obrniti serbi v prid, tko kot ga je Husein.
V Iraku so imeli vojno z Iranom, po pokolu Kurdov (kakih 4000 so jih zaplinili s starimi bojnimi strupi, ki so jih kupili od rusov), so mel hitr mir. In zarad tega se jih vsi bojijo ko hudič križa.
LP
Nebivedu
_sas_ ::
Samo primer:
pol bi nam tezili se s cem drugim ...
pol bi nam tezili se s cem drugim ...
Poleg mirovnikov imamo v Sloveniji tudi odkrite simpatizerje z bagdadskim režimom, tudi s Sadamom osebno.
nebivedu je očino tak. Odnose z Avstrijo bi reševal kar s proizvodnjo bojnih plinov!
Potem se pa čudimo, kako lahko taki kot Sadam pridejo na oblast v Tretjem svetu. Če še pri nas najdemo podoben način razmišljanja!
nebivedu je očino tak. Odnose z Avstrijo bi reševal kar s proizvodnjo bojnih plinov!
Potem se pa čudimo, kako lahko taki kot Sadam pridejo na oblast v Tretjem svetu. Če še pri nas najdemo podoben način razmišljanja!
nodes ::
Sem proameriško usmerjen, ker od tu prihajam, žrtev ne štejem tako kot ne ostali.
Popolnoma jih razumem; imajo zaklad in z njim so dobili večno vojno, ker se nafte ne morejo znebiti. S kartami na mizi bi postali močnejši od židov.
Vedno je zmagal inteligentnejši homo sapiens, ne močnejši, in zakaj bi bilo v tem tisočletju drugače.
Za Sadama se ve; kako je prišel in zakaj ostaja na oblasti.
Če sem se zmotil ne odgovarjam!
Popolnoma jih razumem; imajo zaklad in z njim so dobili večno vojno, ker se nafte ne morejo znebiti. S kartami na mizi bi postali močnejši od židov.
Vedno je zmagal inteligentnejši homo sapiens, ne močnejši, in zakaj bi bilo v tem tisočletju drugače.
Za Sadama se ve; kako je prišel in zakaj ostaja na oblasti.
Če sem se zmotil ne odgovarjam!
Ikarus ::
Mirovniki in razcepljenost v demokratičnih državah povečujejo verjetnost vojne.
Če bi zahodne demokracije in OZN nastopili enotno in odločno, bi bila večja verjetnost, da se Sadam ukloni resolucijam OZN in da bi zadostovala že grožnja s silo.
Ta grožnja pa je, tako kot je, razvodenela.
Če bi zahodne demokracije in OZN nastopili enotno in odločno, bi bila večja verjetnost, da se Sadam ukloni resolucijam OZN in da bi zadostovala že grožnja s silo.
Ta grožnja pa je, tako kot je, razvodenela.
Mene pa zanima, kako se bodo "Stara Evropa" in Arabci - pa navsezadnje tudi mirovniki - oprali sramote, ki so si jo nakopali s podpiranjem Sadama?
Bodo kar pozabili, kot so pozabili dejstvo, da njim zdaj tako ljubo inšpekcijo, je v Irak spravila Amerika? Zato ker je sploh začela drezati v Sadama in to zadevo?
Kaj sploh lahko reče tista "miroljubna večina"?
Da ni vedela? Če ni vedela, zakaj potem ni bila tiho, dokler se ni informirala?
So imeli kakšne "višje cilje"? Katere?
Zadeva je pa zdaj že jasna tudi vsem starim mamam, kakšen monstrum Sadamov režim je.
Čemu potem še vedno to neumno trmoglavljenje?
Ko bo čez leto dni Irak država v vzponu, kako bodo opravičevali - "cel" francoski narod naprimer - svojo podlasičjo vlogo?
Kako jo bodo opravičevali, če bo Sadam še na položaju?
Tako kot 90+% Nemcev opravičuje svoje strinjanje s Hitlerjem? Da so bili pač v zmoti?
Spet so. Sadam ni čisto nič boljši od Hitlerja.
Noben diktator v zgodovini še ni imel podpore tolikih milijard ljudi, kot jo ima Sadam. Pa čeprav ti ljudje trdijo, da je njihova podpora le "taktična" - da ga v resnici ne marajo.
Ne morš verjet!
Bodo kar pozabili, kot so pozabili dejstvo, da njim zdaj tako ljubo inšpekcijo, je v Irak spravila Amerika? Zato ker je sploh začela drezati v Sadama in to zadevo?
Kaj sploh lahko reče tista "miroljubna večina"?
Da ni vedela? Če ni vedela, zakaj potem ni bila tiho, dokler se ni informirala?
So imeli kakšne "višje cilje"? Katere?
Zadeva je pa zdaj že jasna tudi vsem starim mamam, kakšen monstrum Sadamov režim je.
Čemu potem še vedno to neumno trmoglavljenje?
Ko bo čez leto dni Irak država v vzponu, kako bodo opravičevali - "cel" francoski narod naprimer - svojo podlasičjo vlogo?
Kako jo bodo opravičevali, če bo Sadam še na položaju?
Tako kot 90+% Nemcev opravičuje svoje strinjanje s Hitlerjem? Da so bili pač v zmoti?
Spet so. Sadam ni čisto nič boljši od Hitlerja.
Noben diktator v zgodovini še ni imel podpore tolikih milijard ljudi, kot jo ima Sadam. Pa čeprav ti ljudje trdijo, da je njihova podpora le "taktična" - da ga v resnici ne marajo.
Ne morš verjet!
> Bush ni čisto nič boljši od Hitlerja..spet si pomešal stvari
S katero stvarjo tole lahko utemeljiš?
A je dovolj da mirovniki pač govorite popolnoma neutemeljene nesmisle? Ker "ste za mir" - pa je vsaka parola dobra - ker "itak imate prav"?
Po moje je prav to. Globoko v zmoti ali pa le druge zavajaš v zmoto.
Nekaj od tega pač.
S katero stvarjo tole lahko utemeljiš?
A je dovolj da mirovniki pač govorite popolnoma neutemeljene nesmisle? Ker "ste za mir" - pa je vsaka parola dobra - ker "itak imate prav"?
Po moje je prav to. Globoko v zmoti ali pa le druge zavajaš v zmoto.
Nekaj od tega pač.
V začetku 21. stoletja, horde ljudi na ulicah Zahoda podpirajo arabskega krvavega diktatorja proti dvema zahodnima silama ZDA in GB!? Predsednika ZDA zmerjajo z diktatorjem.
Politična fantastika?
Ne - realnost.
Politična fantastika?
Ne - realnost.
nodes ::
Glasna in kužna manjšina, pač in potem bo naslednih 60 let imela moralnega mačka kar večina.
smash ::
Thomas: zakaj bi jest kaj utemeljeval, če ti tudi nič ne utemeljiš....bom skopiru tvoja dva skoraj zadnja posta:
1.) >>>Neumnga posta Nebivedu!<<<
2.) >>>Še bl neumnih postov!<<<
torej 2 popolnoma bedasta tvoja posta, ki ne povesta čisto nič ter smetita forum
zakaj je Bush bolj podoben Hitlerju kot Sadam?
hmmm da pomislim:
- ima najnaprednejšo vojsko ter orožje
- napadu bo taprvi..za razlog si bo vzel nekaj podobnega kot nemci, ko so napadli poljsko..ti že veš kaj
- o sebi misli da je več kot ostali...torej 1 ameriško življenje =1000 indijskih al kako smo že to slišal
- poskušal bo izvesti Blitzkrieg
- in ja...u Baghdadu bo pogoru kot so Nemci v Stalingradu
- pa še in še
1.) >>>Neumnga posta Nebivedu!<<<
2.) >>>Še bl neumnih postov!<<<
torej 2 popolnoma bedasta tvoja posta, ki ne povesta čisto nič ter smetita forum
zakaj je Bush bolj podoben Hitlerju kot Sadam?
hmmm da pomislim:
- ima najnaprednejšo vojsko ter orožje
- napadu bo taprvi..za razlog si bo vzel nekaj podobnega kot nemci, ko so napadli poljsko..ti že veš kaj
- o sebi misli da je več kot ostali...torej 1 ameriško življenje =1000 indijskih al kako smo že to slišal
- poskušal bo izvesti Blitzkrieg
- in ja...u Baghdadu bo pogoru kot so Nemci v Stalingradu
- pa še in še
Kdor ne vidi neumnosti v nebivedujevih postih - je sam ravno tak.
Bojne pline bi izdeloval za "izboljšanje" odnosov z Avstrijo!
HALO?!
Kar se tiče smetenja foruma - smash - ti si eden prvakov. Jest na smeti samo kažem.
Pametnim je to (zelo) jasno.
Bojne pline bi izdeloval za "izboljšanje" odnosov z Avstrijo!
HALO?!
Kar se tiče smetenja foruma - smash - ti si eden prvakov. Jest na smeti samo kažem.
Pametnim je to (zelo) jasno.
smash ::
če pogledaš v oddelek pritožbe, boš videl, da se tam govori o tvojem obnašanju na forumu, ne o mojem...kaj naj še potem rečem?
teb recimo ne bo nikol jasno da je boljš da je sadam na oblasti do svoje smrti in je v državi ceu kup inšpekcij, kakor pa da amerika napade ter naredi humanitarno katastrofo...
vidm da premau gledaš discovery...priporočam ti ogled kakšne oddaje kjer je šlo za ulične boje..kakš stalingrad mogoče..a se teb sploh sanja kolk bo to mrtvih Thomas???
teb recimo ne bo nikol jasno da je boljš da je sadam na oblasti do svoje smrti in je v državi ceu kup inšpekcij, kakor pa da amerika napade ter naredi humanitarno katastrofo...
vidm da premau gledaš discovery...priporočam ti ogled kakšne oddaje kjer je šlo za ulične boje..kakš stalingrad mogoče..a se teb sploh sanja kolk bo to mrtvih Thomas???
Nekej jamrate tam ja, kako da vas grdo zatiram.
Ampak tega ste si sami krivi, ker pišete take neumnosti tukajle, da vas moram pa le malo bolj trdo prijeti.
> teb recimo ne bo nikol jasno da je boljš da je sadam na oblasti do svoje smrti in je v državi ceu kup inšpekcij, kakor pa da amerika napade ter naredi humanitarno katastrofo...
Humanitarna katastrofa je že Sadam na oblasti. Njegova odstranitev, edino lahko pomeni konec te katastrofe.
Ampak ne - zagovarjate njegovo upravičenost do oblasti še naprej. Zagovarjate nadaljevanje te katastrofe pod parolo, da se vam gre za mir.
Sramota.
Ampak tega ste si sami krivi, ker pišete take neumnosti tukajle, da vas moram pa le malo bolj trdo prijeti.
> teb recimo ne bo nikol jasno da je boljš da je sadam na oblasti do svoje smrti in je v državi ceu kup inšpekcij, kakor pa da amerika napade ter naredi humanitarno katastrofo...
Humanitarna katastrofa je že Sadam na oblasti. Njegova odstranitev, edino lahko pomeni konec te katastrofe.
Ampak ne - zagovarjate njegovo upravičenost do oblasti še naprej. Zagovarjate nadaljevanje te katastrofe pod parolo, da se vam gre za mir.
Sramota.
"Mir" v Iraku pomeni umiranje otrok vsak dan. Potem sicer rečete, da so tega krive sankcije.
Toda med temi sankcijami je Sadam zgradil DESETINE palač zase in njegov zet je razpolagal z budžetom 20 milijard dolarjev za razvoj orožij za množično uničevanje. Dokler ga Sadam pač ni dal ubiti.
Če ne bi bilo pa še sankcij - kaj bi bilo pa potem? Sadam z jedrsko bombo.
Očitno si nekateri želite, da on do nje pride!
Toda med temi sankcijami je Sadam zgradil DESETINE palač zase in njegov zet je razpolagal z budžetom 20 milijard dolarjev za razvoj orožij za množično uničevanje. Dokler ga Sadam pač ni dal ubiti.
Če ne bi bilo pa še sankcij - kaj bi bilo pa potem? Sadam z jedrsko bombo.
Očitno si nekateri želite, da on do nje pride!
V vsaki vojni so mrtvi - in tudi v tej bodo.
Če pa ta vojna odpade, če ZDA niso sposobne uničiti tega režima - potem je to katastrofa za nadaljni potek dogodkov - in zelo velika vojna slejkoprej.
Nekateri odkrito navijate za to možnost.
Bolano.
Če pa ta vojna odpade, če ZDA niso sposobne uničiti tega režima - potem je to katastrofa za nadaljni potek dogodkov - in zelo velika vojna slejkoprej.
Nekateri odkrito navijate za to možnost.
Bolano.
Po drugi strani je pa tako - se je sploh vredno obregati ob izjave ljudi kot je nebivedu?
Ali pa smash - navsezadnje?
Je. Ker celo večina je popolnoma zabluzila!
Ali pa smash - navsezadnje?
Je. Ker celo večina je popolnoma zabluzila!
jeb ::
"Ker celo večina je popolnoma zabluzila!"
Ravno obratno - VELIKA vecina sveta je KONCNO spregledala amerisko dvolicnost in njihov strateski gospodarski interes, ne pa njihovo zeljo po resnicni pomoci revnim in nemocnim.
Sramota za civilizacijo so pa vojni hujskaci, vase zagledani arogantnezi, ki ne vidijo izza svojega racunalnika. Ker je pac narejen v ZDA. Ce so ga oni naredili, potem pa ze ne morejo bit slabi, ne?
Ravno obratno - VELIKA vecina sveta je KONCNO spregledala amerisko dvolicnost in njihov strateski gospodarski interes, ne pa njihovo zeljo po resnicni pomoci revnim in nemocnim.
Sramota za civilizacijo so pa vojni hujskaci, vase zagledani arogantnezi, ki ne vidijo izza svojega racunalnika. Ker je pac narejen v ZDA. Ce so ga oni naredili, potem pa ze ne morejo bit slabi, ne?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 23124 (15720) | drvo |
» | Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 50160 (30722) | gfighter |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 27546 (19965) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 8622 (7466) | nevone |
» | Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10700 (8389) | Thomas |