Forum » Loža » Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Thomas ::
Mici,
Demokracija je, da vladajo večinsko izvoljeni.
Ne (mirovniško ali kakršnokoli drugo) javno mnenje. Tega se (lahko) upošteva. Ni pa nujno.
Ker ko bi Sadam uporabil svoj VX, ki ga zdaj skriva, bi bilo javno mnenje čisto drugačno.
ZAKAJ GA (Sadama) NISTE USTAVILI?!
To bi vpili po ulicah.
Demokracija je, da vladajo večinsko izvoljeni.
Ne (mirovniško ali kakršnokoli drugo) javno mnenje. Tega se (lahko) upošteva. Ni pa nujno.
Ker ko bi Sadam uporabil svoj VX, ki ga zdaj skriva, bi bilo javno mnenje čisto drugačno.
ZAKAJ GA (Sadama) NISTE USTAVILI?!
To bi vpili po ulicah.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
perci ::
Thomas:
Hmmmm, niti ne. Jst menim, da je Sadam nesreča za vse Iračane in sem zato, da se ga skensla. Vendar ne za vsako ceno. Če je to za ceno pustošenja z osiromašenim uranom, potem sem proti. Če bo v tej vojni več civilnih žrtev, kot jih je v času svoje vladavine zagrešil Sadam, sem tudi proti.
Se pa strinjam z Ikarusom, da je sedaj, ko se cela Evropa buni, večja možnost vojne, kot bi bila, če se ne bi. Zato se tudi nisem udeležil raznoraznih demonstracij.
Sem torej mirovnik?
Ker imaš pa dokaz, da bi bila ameriška intervencija večje nesreča za Iračane, kot je nadaljevanje Sadamove (Udajeve) diktature - si pa mirovnik.
Hmmmm, niti ne. Jst menim, da je Sadam nesreča za vse Iračane in sem zato, da se ga skensla. Vendar ne za vsako ceno. Če je to za ceno pustošenja z osiromašenim uranom, potem sem proti. Če bo v tej vojni več civilnih žrtev, kot jih je v času svoje vladavine zagrešil Sadam, sem tudi proti.
Se pa strinjam z Ikarusom, da je sedaj, ko se cela Evropa buni, večja možnost vojne, kot bi bila, če se ne bi. Zato se tudi nisem udeležil raznoraznih demonstracij.
Sem torej mirovnik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
> Če je to za ceno pustošenja z osiromašenim uranom
Tisto je bila ena velika fama, s tistim. 100 nevarnejši reči bo v vojni.
> Zato se tudi nisem udeležil raznoraznih demonstracij.
> Sem torej mirovnik?
Ne vem. To ni edino merilo. Presodi sam, do česa ti je več. Da Sadam v miru ostane, ali da v vojni gre?
Tisto je bila ena velika fama, s tistim. 100 nevarnejši reči bo v vojni.
> Zato se tudi nisem udeležil raznoraznih demonstracij.
> Sem torej mirovnik?
Ne vem. To ni edino merilo. Presodi sam, do česa ti je več. Da Sadam v miru ostane, ali da v vojni gre?
On 20 October 2002 the Revolutionary Command Council (RCC), Iraq's highest executive body, issued Decree No. 25 signed by President Saddam Hussain, ordering the release of all prisoners including political prisoners. While some press reports estimated that 50,000-100,000 people were released, no list of released detainees has so far been published. Families seeking information about detained relatives have not received any positive answers from the authorities.
V kakšnih razmerah so še ti ljudje - je nepredstavljivo.
Naj čakajo v imenu miru, da Sadam umre?
Eschelon ::
Perci
Pol pa sploh ni blema. Nič ne skrbi - je Husein zihr povzročil doslej precej več žrtev, kot pa jih bo prihajajoča vojna.
V letih 1960-1970 je bilo v Iraku pobitih 117000 ljudi.
V letih 1991-1993 (v vojni cca. 40000) - zadušitev upora na jugu in povezani incidenti: 352000+. (Skupaj z vojno torej okoli 0,4mil ljudi.)
Tu zraven niso šteti razni vzgojni ukrepi med prebivalstvom. (Spada pač pod vsakdan vlade terorja).
Pol pa sploh ni blema. Nič ne skrbi - je Husein zihr povzročil doslej precej več žrtev, kot pa jih bo prihajajoča vojna.
V letih 1960-1970 je bilo v Iraku pobitih 117000 ljudi.
V letih 1991-1993 (v vojni cca. 40000) - zadušitev upora na jugu in povezani incidenti: 352000+. (Skupaj z vojno torej okoli 0,4mil ljudi.)
Tu zraven niso šteti razni vzgojni ukrepi med prebivalstvom. (Spada pač pod vsakdan vlade terorja).
Fama? Jst sem videl fotke novorojenčkov, prizadetih zaradi opustošenega urana. Enim manjkajo spolovila, drugi imajo dve glavi, dve hrbtenice, tretji spet izgledajo tko kot alieni na Blind t-shirtih. Sam ne izgledajo tako veseli. To so posledice zalivske vojne. Tudi v Srbiji se dogaja podobno. Tokrat bo pa drugače?
The fate of tens of thousands of prisoners who "disappeared" since the 1980s is not addressed by the recent amnesty decree and remains unclear.
To, da jih masovno pobijajo kar tako - ni vredno intervencije?
> Jst sem videl fotke novorojenčkov, prizadetih zaradi opustošenega urana.
Zaradi urana? Maš kakšen edu link?
A so to samo rekli, da je bilo zaradi tega?
Zaradi urana? Maš kakšen edu link?
A so to samo rekli, da je bilo zaradi tega?
Citat iz tvojega linka:
Jasno, da se določen del otrok rodi iznakaženih. To je tako povsod po svetu.
Linka med uranom in tem pa ni.
Koliko spačenih otrok se je rodilo zaradi afnanja z bojnimi strupi (v Iraku)?
An international scientific symposium on the use of Depleted Uranium and its impact on man and environment in Iraq was held in Baghdad between December 2-3, 1998.
Jasno, da se določen del otrok rodi iznakaženih. To je tako povsod po svetu.
Linka med uranom in tem pa ni.
Koliko spačenih otrok se je rodilo zaradi afnanja z bojnimi strupi (v Iraku)?
Še tole.
There is solid scientific evidence that the depleted uranium residue
left in Iraq is responsible for a large increase in stillbirths,
children born with defects, and childhood leukemia and other cancers
in the area of southern Iraq near Basra, where most of these shells
were fired. Many U.S. veterans groups also say that DU residues
contributed to the condition called "Gulf War Syndrome" that has
affected close to 100,000 service people in the U.S. and Britain with
chronic sickness.
There is solid scientific evidence that the depleted uranium residue
left in Iraq is responsible for a large increase in stillbirths,
children born with defects, and childhood leukemia and other cancers
in the area of southern Iraq near Basra, where most of these shells
were fired. Many U.S. veterans groups also say that DU residues
contributed to the condition called "Gulf War Syndrome" that has
affected close to 100,000 service people in the U.S. and Britain with
chronic sickness.
Linija sklepanja, da je intervencija v Jugoslaviji bila neopravičljiva, v Iraku pa bo neopravičljiva, ker so (bodo) uporabljali osiromašeni uran, ki povzroča rojevane spačkov - ni ravno dobro podprta.
Edino kar je - check uranium again!
Edino kar je - check uranium again!
Kot prvo: Tisti link, ki si ga dal je starejši kot tisti moj. Torej je bil kvečjemu tvoj prekopiran iz mojega in ne obratno.
Kot drugo: Ti si tisti, ki praviš, da če je .edu link, je pa zadeva resnična. Jaz mislim, da to ne drži povsem. Na kaki texaški univerzi boš gotovo našel študije, ki nasprotujejo mojim trditvam.
Dejstvo pa je, da nekaj je na tem.
Kot drugo: Ti si tisti, ki praviš, da če je .edu link, je pa zadeva resnična. Jaz mislim, da to ne drži povsem. Na kaki texaški univerzi boš gotovo našel študije, ki nasprotujejo mojim trditvam.
Dejstvo pa je, da nekaj je na tem.
Samo skoraj nujen pogoj je, da je na edu linku z referencami na druge take. Ne da je potem pa kar res.
Tale nima nobenih referenc in primerjav. Niti kdo ga je napisal - nič.
> Dejstvo pa je, da nekaj je na tem.
Tega "dejstva" niso mogli potrditi.
Tale nima nobenih referenc in primerjav. Niti kdo ga je napisal - nič.
> Dejstvo pa je, da nekaj je na tem.
Tega "dejstva" niso mogli potrditi.
The Mandelli commission has confirmed that there is a statistically significant excess of cases of Hodgkin's lymphoma among the soldiers engaged in missions in Bosnia and Kosovo. While 5.08 cases were expected based on the Italian tumor registries, 12 cases have been observed.
Zato, so sklepali nekateri, je kriv osiromašeni uran.
For the solid tumors considered in total, however, the number of 22 observed cases was inferior to that of 74.28 expected.
A za "pomankanje" raka v splošnem, je bil tud kriv uran?
See?
http://fletcher.tufts.edu/news/2001/feb...
Dr. David McClain, the military's top depleted-uranium researcher, told a presidential committee investigating Gulf War illnesses in 1999 that "strong evidence exists to support [a] detailed study of potential DU carcinogenicity." A separate Army-funded study conducted by the Lovelace Respiratory Research Institute in Albuquerque, N.M., found that depleted uranium caused cancer when implanted in laboratory animals. While Fletcher Hahn, a senior scientist at Lovelace, cautioned about applying the findings to human beings, he also called the study "a warning flag that says we shouldn't ignore this."
Dr. David McClain, the military's top depleted-uranium researcher, told a presidential committee investigating Gulf War illnesses in 1999 that "strong evidence exists to support [a] detailed study of potential DU carcinogenicity." A separate Army-funded study conducted by the Lovelace Respiratory Research Institute in Albuquerque, N.M., found that depleted uranium caused cancer when implanted in laboratory animals. While Fletcher Hahn, a senior scientist at Lovelace, cautioned about applying the findings to human beings, he also called the study "a warning flag that says we shouldn't ignore this."
Six months after the Army's prescient report, U.S. and coalition fighting forces charged into Kuwait and Iraq, oblivious to the hazards of the 320 tons of depleted-uranium ammunition shot by U.S. tanks and aircraft. When thousands of veterans reported myriad health problems after the war, a series of federal investigations queried the Defense Department about its use of depleted uranium. In each case, the Army Surgeon General's office asserted that only 35 veterans had been exposed, a number so small that it did not justify further research.
MORDA imamo nek (šibek) link.
MORDA ga ni.
Primerov je bilo malo, pa se ne da statistično relevantno stestirat.
Mislim, da gremo lahko naprej.
MORDA ga ni.
Primerov je bilo malo, pa se ne da statistično relevantno stestirat.
Mislim, da gremo lahko naprej.
MadMicka ::
VS OZN (če bo tako odločil) ne gre v Irak zato, da bi prinesli prebivalcem demokracijo, temveč zato, da odvrnejo nevarnost, ki jo predstavlja bio-kemično orožje.
Samo tolk, da se ne bi preveč zapletal glede človekovih pravic.
Samo tolk, da se ne bi preveč zapletal glede človekovih pravic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Glede osiromašenega urana...
Sevanje, ki so mu na ciljnem območju izpostavljeni ljudje je manjše kot sevanje, ki so mu izpostavljeni ljudje na kakšnih vulkanskih otokih (ala Havaji).
O tistih italjanskih vojakih pa ni konsenza, ker je faktorjev, ki so zakrivili zvečano incidenco več. Kolikor se spomnim, je bilo bolj verjetno, da so fasali karcinogene spojine iz maziv, ki se uporabljajo v vojaških vozilih.
Skratka - osiromašeni uran je precej bolj nevaren zaradi tega, ker je težka kovina, kot pa zaradi svoje radioaktivnosti. (tega pa noben nadomestek ne more porihtat.)
Sevanje, ki so mu na ciljnem območju izpostavljeni ljudje je manjše kot sevanje, ki so mu izpostavljeni ljudje na kakšnih vulkanskih otokih (ala Havaji).
O tistih italjanskih vojakih pa ni konsenza, ker je faktorjev, ki so zakrivili zvečano incidenco več. Kolikor se spomnim, je bilo bolj verjetno, da so fasali karcinogene spojine iz maziv, ki se uporabljajo v vojaških vozilih.
Skratka - osiromašeni uran je precej bolj nevaren zaradi tega, ker je težka kovina, kot pa zaradi svoje radioaktivnosti. (tega pa noben nadomestek ne more porihtat.)
Ikarus ::
To dvoje je povezano.
Demokracija in blaginja sta dolgoročna temelja miru.
Odstrani orožje, pusti Sadama na oblasti, dvigni sankcije in čez 10 let bo vse isto.
Demokracija in blaginja sta dolgoročna temelja miru.
Odstrani orožje, pusti Sadama na oblasti, dvigni sankcije in čez 10 let bo vse isto.
Perci,
To, da si skeptičen je čisto okay. Samo težko na tem "morda pa DU res škoduje", gradiš naprotovanje proti intervenciji.
Ker zdajšnje stanje zagotovo škodi milijonom.
> VS OZN (če bo tako odločil) ne gre v Irak zato, da bi prinesli prebivalcem demokracijo
Tudi zato VS OZN postaja irelevanten. Demokracija ga v bistvu ne zanima. Tudi organizacije OZN, demokracija ne zanima prav zelo.
Zanimajo OZN človekove pravice? Ne absolutno. Člen 29:
Za OZN je njihov obstoj in funkcioniranje - glavna reč.
Tudi tukaj za OZN ni važno nič drugega, kot vaje v slogu v VS in GS OZN.
Ljudje niso predmet skrbi.
To, da si skeptičen je čisto okay. Samo težko na tem "morda pa DU res škoduje", gradiš naprotovanje proti intervenciji.
Ker zdajšnje stanje zagotovo škodi milijonom.
> VS OZN (če bo tako odločil) ne gre v Irak zato, da bi prinesli prebivalcem demokracijo
Tudi zato VS OZN postaja irelevanten. Demokracija ga v bistvu ne zanima. Tudi organizacije OZN, demokracija ne zanima prav zelo.
Zanimajo OZN človekove pravice? Ne absolutno. Člen 29:
may in no case be exercised contrary to the purposes and principles of the United Nations
Za OZN je njihov obstoj in funkcioniranje - glavna reč.
Tudi tukaj za OZN ni važno nič drugega, kot vaje v slogu v VS in GS OZN.
Ljudje niso predmet skrbi.
_sas_ ::
a za amerisko administracijo pa so ljudje predmet skrbi? pol si pa res naiven ...
pa se en "kviz" ki sem ga nasel na enem drugem forumu ...
pa se en "kviz" ki sem ga nasel na enem drugem forumu ...
> a za amerisko administracijo pa so ljudje predmet skrbi?
Ja očitno!
Poglej samo njihovo življensko raven. Pa tudi v državah pod njihovo zaščito.
Ja očitno!
Poglej samo njihovo življensko raven. Pa tudi v državah pod njihovo zaščito.
Tisti "kviz" je pa tudi dobr futr za naivce. Nič več.
Micka - točno. Zaenkrat imamo še vedno mednarodno pravo, pa čeprav postaja vse bolj zastarel pojem (tako kot je sedaj). Pravice države bodo s časom zamenjali s pravicami posameznika. To bo - upam - postalo mednarodno pravo. Fino bi bilo tudi, da bi recimo postale države kazensko odgovorne za zagotavljanje pravic svojim državljanom... In to v praksi. (bomo videli)
Tale suverenost mi gre že nekaj časa na jetra. (zarad mene naj nas takoj napade Švica, pa nam zagotovi visoke plače, spodobno socialo, dobro šolo. Glede na to, da štejem uporabo svojega jezika med svoje pravice - mi naj zagotovi tudi tega (sicer jo sme takoj napasti npr. Švedska...LOL.)
Tale suverenost mi gre že nekaj časa na jetra. (zarad mene naj nas takoj napade Švica, pa nam zagotovi visoke plače, spodobno socialo, dobro šolo. Glede na to, da štejem uporabo svojega jezika med svoje pravice - mi naj zagotovi tudi tega (sicer jo sme takoj napasti npr. Švedska...LOL.)
Luka Percic ::
Ne mislite da so mirovniki le volja ljudstva- kdo jih je prepričal? mediji. Kateri mediji? Levičarski. Kdor pa ni za intervencijo v iraku je za Sadama (vsaj potihem) in ko nekateri govorite o suverenost, pa naj se ne vtikamo tam kjer ni treba- kaj ko bi tako rekla Amerika v 2 svetovni vojni? Raje niti ne pomislim..
Francijo pa je lahko sram- dobiva podporo(2 svetovna vojna), ona pa je ne vrača isto je z nami- dobili smo podporo (ok partizani, samo to je ze druga zgodba), mi pa jih nočemo podpret (vlada se samo dela da podpramo intervencijo v Iraku- v resnici pa vodi zahrbtno proti NATO-vsko in proti Ameriško javno mnenje)
Francijo pa je lahko sram- dobiva podporo(2 svetovna vojna), ona pa je ne vrača isto je z nami- dobili smo podporo (ok partizani, samo to je ze druga zgodba), mi pa jih nočemo podpret (vlada se samo dela da podpramo intervencijo v Iraku- v resnici pa vodi zahrbtno proti NATO-vsko in proti Ameriško javno mnenje)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Luka Percic ()
O naših medijih se strinjam.
Na Radiu Slovenija so pa danes že jokali, da "se ZDA premalo ukvarjajo s Severno Korejo".
Stalno zmerjanje ZDA po eni - in klicanje na pomoč po drugi strani.
Kaj je to zaeno hinavstvo?
Na Radiu Slovenija so pa danes že jokali, da "se ZDA premalo ukvarjajo s Severno Korejo".
Stalno zmerjanje ZDA po eni - in klicanje na pomoč po drugi strani.
Kaj je to zaeno hinavstvo?
Naj kar uredijo OZN s Severno Korejo. Pa VS OZN, pa Generalna skupščina, pa neuvrščeni pa mirovniki, pa Arabska liga, pa Francozi in Nemci. Pa še SMS, Mladi Forum ZLSD in vsi tisti luzerji skupaj!
Pepe ::
-ALIEN,PEPE,ICEMAN,MADMICKA-----UPAM da ste gledali discovery(ob 23.00)......UPAM , da ste vsaj malo spremenili svoja(neumna) mnenja!
Kdor vodi takšne vojno kot jih aminji, se z njim enostavno ne strinjam. Kapiš!
Plus vse ostalo, kar je bilo napisano. (ekonomski interesi)...
LP
P.S. Sem mogoče kje trdil, da je Sadam car, da si zasluži Nobelovo? Ene svinjarije pridejo v javnost, druge pa ne. Zato pa lahko eni trdijo, kakšni svetniki so amiji.
Kdor vodi takšne vojno kot jih aminji, se z njim enostavno ne strinjam. Kapiš!
Plus vse ostalo, kar je bilo napisano. (ekonomski interesi)...
LP
P.S. Sem mogoče kje trdil, da je Sadam car, da si zasluži Nobelovo? Ene svinjarije pridejo v javnost, druge pa ne. Zato pa lahko eni trdijo, kakšni svetniki so amiji.
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pepe ()
undefined ::
I have an idea! Kot že vemo, ima tudi Amerika hude probleme. Število letnih ubojev je grozovito. Dosti ljudi je že več kot sitih vse te plitkosti in laži, s katerim jih fila vlada. Skratka, dosti ljudi dejansko trpi v tem tempu za preživetje. Torej, zakaj jih ne rešimo tega trpljenja in nepotrebnih smrti, tako kot oni poskušajo rešit Iračane? Zakaj ne napademo ZDA in odstranimo trenutno vlado, ter postavimo boljšo (vsaj za naše pojme)? Pa kaj če vmes umre dosti civilov, glavno je gledati celotno sliko, kot pravi Thomas. A ste za akcijo? World vs. USA.
Toliko, da si nekateri malo zamislite koliko smisla imajo take akcije, nič več.
Toliko, da si nekateri malo zamislite koliko smisla imajo take akcije, nič več.
Hladna ideja, ni kaj!
Ampak mam še bolj malo dopusta.
Jaz mam prek CA.
LP
Ampak mam še bolj malo dopusta.
Jaz mam prek CA.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
smash ::
ogledal sem si Bowling za Colombine in morm rečt da mi je zadeva sam še potrdila, kar sem do sedaj menil o ameriki....a mogoče kdo ve za kakšne slo ali cro podnapise, ker bi zadevo rad pokazal še ostalim, da končno spregledajo, kakšno sranje majo u USA
jeb ::
Futr za naivce je kazanje na trpljenje iraskega ljudstva. In to futranje izvajajo najvecji pokvarjenci. Rumsfeld se je (celo v tistem dokumentarcu so to pokazali, kdo bi si mislil) pred leti zelo prijateljsko rokoval s Sadamom. VEDOC, da se rokuje z morilcem in zlocincem. VEDOC.
Danes nas ta pokvarjenec in vsa njegova banda prepricujejo, kako jim krvavi srce zaradi trpljenja iraskega ljudstva. To je pa res za naivce. In seveda municija za pokvarjence, ki slepo sledijo ameriskemu imperializmu.
Preracunavanje, koliko zrtev bo slo brez ali z posegom, je se ena mizerija. A ce ze racunamo - poseg v Iraku lahko za sabo potegne nepredstavljivo klavnico. Ne samo v Iraku. Dosti sirse. Ni nujno, je pa precej verjetno. In ce se to zgodi, bo stevilo zrtev neprimerno vecje od tega, ki ga bi povzrocil Sadam nad lastnim narodom. Ce ze racunamo...
Pa se to - denar, ki ga bodo Ameri dali Turkom, (da drugega niti ne omenjamo) bi izdatno pomagal resiti milijone zivljenj v kaksni afriski drzavi. In to v roku enega leta. Samo se dokaz vec, koliko Amerom dejansko pomeni tale naftni bazen. Kaksne milijarde so pripravljeni spumpat v to.
Luka, mediji da so levicarski? Bejz no! Tale oznaka "levicarski" je res vedno bolj uporabljana kot zaljivka. Ce ne podpiras Amerov in Anglezev, si levicar, pa je stvar resena. Kdo pa lahko resno jemlje "levicarje", ne?
V Angliji in ZDA je medijska gonja za vojno precejsnja. Pa imajo kljub temu mocno opozicijo vojni. Ker ljudje vidijo, da gre za nafto, za dolgorocni strateski interes. Ker vidijo, da je kar nekaj let Amerika sodelovala s Sadamom. Ker vidijo, da je Sadam kup opreme dobil ravno pri Ameriki in VB, jo veselo in ob vednosti Amerike tudi uporabljal.
In Thomas, glej hudica, najde opravicilo, ces da je Islam pomenil vecje zlo. Res? Milijon mrtvih je bilo v tisti vojni. Neizzvani. Preventivni. Nihce ni govoril o "moral case".
Raje poglej link o zalogah in produkciji nafte, ki sem ga podal malo vise. Stvari se zacnejo zelo lepo ujemat. Ne, oni dajo na Discovery dokumentarec o tem, kako je Sadam slab. Kdo s kom manipulira?
Z menoj levicarski tisk ali s tabo CNN in BBC?
A ker je Amerika pomagala Evropi v dveh vojnah, moramo pa zdej pozret vsak njen drek? Ti ga kr, Luka.
Tko kot so takrat imeli prav, se sedaj motijo. Simple as that.
Danes nas ta pokvarjenec in vsa njegova banda prepricujejo, kako jim krvavi srce zaradi trpljenja iraskega ljudstva. To je pa res za naivce. In seveda municija za pokvarjence, ki slepo sledijo ameriskemu imperializmu.
Preracunavanje, koliko zrtev bo slo brez ali z posegom, je se ena mizerija. A ce ze racunamo - poseg v Iraku lahko za sabo potegne nepredstavljivo klavnico. Ne samo v Iraku. Dosti sirse. Ni nujno, je pa precej verjetno. In ce se to zgodi, bo stevilo zrtev neprimerno vecje od tega, ki ga bi povzrocil Sadam nad lastnim narodom. Ce ze racunamo...
Pa se to - denar, ki ga bodo Ameri dali Turkom, (da drugega niti ne omenjamo) bi izdatno pomagal resiti milijone zivljenj v kaksni afriski drzavi. In to v roku enega leta. Samo se dokaz vec, koliko Amerom dejansko pomeni tale naftni bazen. Kaksne milijarde so pripravljeni spumpat v to.
Luka, mediji da so levicarski? Bejz no! Tale oznaka "levicarski" je res vedno bolj uporabljana kot zaljivka. Ce ne podpiras Amerov in Anglezev, si levicar, pa je stvar resena. Kdo pa lahko resno jemlje "levicarje", ne?
V Angliji in ZDA je medijska gonja za vojno precejsnja. Pa imajo kljub temu mocno opozicijo vojni. Ker ljudje vidijo, da gre za nafto, za dolgorocni strateski interes. Ker vidijo, da je kar nekaj let Amerika sodelovala s Sadamom. Ker vidijo, da je Sadam kup opreme dobil ravno pri Ameriki in VB, jo veselo in ob vednosti Amerike tudi uporabljal.
In Thomas, glej hudica, najde opravicilo, ces da je Islam pomenil vecje zlo. Res? Milijon mrtvih je bilo v tisti vojni. Neizzvani. Preventivni. Nihce ni govoril o "moral case".
Raje poglej link o zalogah in produkciji nafte, ki sem ga podal malo vise. Stvari se zacnejo zelo lepo ujemat. Ne, oni dajo na Discovery dokumentarec o tem, kako je Sadam slab. Kdo s kom manipulira?
Z menoj levicarski tisk ali s tabo CNN in BBC?
A ker je Amerika pomagala Evropi v dveh vojnah, moramo pa zdej pozret vsak njen drek? Ti ga kr, Luka.
Tko kot so takrat imeli prav, se sedaj motijo. Simple as that.
> Kdor pa ni za intervencijo v iraku je za Sadama (vsaj potihem) in ko nekateri govorite o suverenost, pa naj se ne vtikamo tam kjer ni treba- kaj ko bi tako rekla Amerika v 2 svetovni vojni?
A imaš ti res tako pomešane pojme v svojem zeljniku?
- Evropa je bila pod napadom Nemčije, Američani so pomagali Evropi.
- Irak bo kmalu pod napadom Amerike... Evropa naj pomaga Ameriki?
A tebi to klapa skupaj? Meni ne. Ne bi rekel, da bi bila Amerika žrtev napada Iraka, potem sem takoj ZA pomoč ZDA. Tako pa ZDA želi sama napasti Irak, pa ga naj. Samo moje podpore tu ne dobi, period.
In še nekaj, mediji prepričujejo Američane V vojno. To je tista moč medijev, katero ti omenjaš. Mediji poneumljajo Ameriški narod in ga ovijajo v strah, kateri je znotraj prazen, zunaj ga pa nič ni.
Pa še to je zanimivo, da je film Bowling For Columbine na IMDb dobil oceno 9/10 izmed 8441ih glasov (http://us.imdb.com/Title?0310793). Večina ljudi tega sveta (90%), vključno Američanov, razume to problematiko. Manjšina ostalih (10%) pa je očitno ne in hočete imeti trdne krvave dokaze z žrtvami. Mogoče boste tudi to še dobili.
Me pa tudi prav zanima, koliko bi bil naš Thomas še za vojno proti Iraku, če bi bil sam prebivalec Iraka, vedoč, da ga bo ta poseg stal življenja. Bi potem še gledal na celotno sliko, ko bi se življenje izboljšalo za ostale? Bi se bil pripravljen žrtvovat za te ljudi? Če boš zdaj odgovoril z ne, si en navaden hinavec.
A imaš ti res tako pomešane pojme v svojem zeljniku?
- Evropa je bila pod napadom Nemčije, Američani so pomagali Evropi.
- Irak bo kmalu pod napadom Amerike... Evropa naj pomaga Ameriki?
A tebi to klapa skupaj? Meni ne. Ne bi rekel, da bi bila Amerika žrtev napada Iraka, potem sem takoj ZA pomoč ZDA. Tako pa ZDA želi sama napasti Irak, pa ga naj. Samo moje podpore tu ne dobi, period.
In še nekaj, mediji prepričujejo Američane V vojno. To je tista moč medijev, katero ti omenjaš. Mediji poneumljajo Ameriški narod in ga ovijajo v strah, kateri je znotraj prazen, zunaj ga pa nič ni.
Pa še to je zanimivo, da je film Bowling For Columbine na IMDb dobil oceno 9/10 izmed 8441ih glasov (http://us.imdb.com/Title?0310793). Večina ljudi tega sveta (90%), vključno Američanov, razume to problematiko. Manjšina ostalih (10%) pa je očitno ne in hočete imeti trdne krvave dokaze z žrtvami. Mogoče boste tudi to še dobili.
Me pa tudi prav zanima, koliko bi bil naš Thomas še za vojno proti Iraku, če bi bil sam prebivalec Iraka, vedoč, da ga bo ta poseg stal življenja. Bi potem še gledal na celotno sliko, ko bi se življenje izboljšalo za ostale? Bi se bil pripravljen žrtvovat za te ljudi? Če boš zdaj odgovoril z ne, si en navaden hinavec.
Še ena pesmica za vse pro-republikance.
If you're happy and you know it ... bomb Iraq!
If you cannot find Osama, bomb Iraq.
If the markets are a drama, bomb Iraq.
If the terrorists are frisky,
Pakistan is looking shifty,
North Korea is too risky,
Bomb Iraq.
If we have no allies with us, bomb Iraq.
If we think someone has dissed us, bomb Iraq.
So to hell with the inspections,
Let's look tough for the elections,
Close your mind and take directions,
Bomb Iraq.
It's "pre-emptive non-aggression", bomb Iraq.
Let's prevent this mass destruction, bomb Iraq.
They've got weapons we can't see,
And that's good enough for me
'Cos it'all the proof I need
Bomb Iraq.
If you never were elected, bomb Iraq.
If your mood is quite dejected, bomb Iraq.
If you think Saddam's gone mad,
With the weapons that he had,
(And he tried to kill your dad),
Bomb Iraq.
If your corporate fraud is growin', bomb Iraq.
If your ties to it are showin', bomb Iraq.
If your politics are sleazy,
And hiding that ain't easy,
And your manhood's getting queasy,
Bomb Iraq.
Fall in line and follow orders, bomb Iraq.
For our might knows not our borders, bomb Iraq.
Disagree? We'll call it treason,
Let's make war not love this season,
Even if we have no reason,
Bomb Iraq
If you're happy and you know it ... bomb Iraq!
If you cannot find Osama, bomb Iraq.
If the markets are a drama, bomb Iraq.
If the terrorists are frisky,
Pakistan is looking shifty,
North Korea is too risky,
Bomb Iraq.
If we have no allies with us, bomb Iraq.
If we think someone has dissed us, bomb Iraq.
So to hell with the inspections,
Let's look tough for the elections,
Close your mind and take directions,
Bomb Iraq.
It's "pre-emptive non-aggression", bomb Iraq.
Let's prevent this mass destruction, bomb Iraq.
They've got weapons we can't see,
And that's good enough for me
'Cos it'all the proof I need
Bomb Iraq.
If you never were elected, bomb Iraq.
If your mood is quite dejected, bomb Iraq.
If you think Saddam's gone mad,
With the weapons that he had,
(And he tried to kill your dad),
Bomb Iraq.
If your corporate fraud is growin', bomb Iraq.
If your ties to it are showin', bomb Iraq.
If your politics are sleazy,
And hiding that ain't easy,
And your manhood's getting queasy,
Bomb Iraq.
Fall in line and follow orders, bomb Iraq.
For our might knows not our borders, bomb Iraq.
Disagree? We'll call it treason,
Let's make war not love this season,
Even if we have no reason,
Bomb Iraq
IceMan,
Dal sem že podatke ene parkrat, po katerih od človeške roke (samomori, umori, nesreče) v ZDA umre manj ljudi, kot v Sloveniji. Na milijon prebivalcev.
Če bi pa našel civilizacijo, tako superiorno Ameriki, kot je Amerika Iraku - bi bila intervencija tam smiselna.
Samo v Iraku še toliko prej.
Samo - govorimo drug mimo drugega. Dialog gluhih. Nima smisla.
Dal sem že podatke ene parkrat, po katerih od človeške roke (samomori, umori, nesreče) v ZDA umre manj ljudi, kot v Sloveniji. Na milijon prebivalcev.
Če bi pa našel civilizacijo, tako superiorno Ameriki, kot je Amerika Iraku - bi bila intervencija tam smiselna.
Samo v Iraku še toliko prej.
Samo - govorimo drug mimo drugega. Dialog gluhih. Nima smisla.
_sas_ ::
Naj kar uredijo OZN s Severno Korejo. Pa VS OZN, pa Generalna skupščina, pa neuvrščeni pa mirovniki, pa Arabska liga, pa Francozi in Nemci. Pa še SMS, Mladi Forum ZLSD in vsi tisti luzerji skupaj!
ja naj. ker zda definitivno nebodo ... so ze povedali da nimajo namena
... pa ceprav razpolagajo z vec orozja (in tudi bolj glasno rozljajo z njim) kot pa irak. saj to je valda glavna tema. orozje za mnozicno unicevanje. ko gledas itervjuje busha in blaira, skoz samo trdita, da lahko irak (sadam) prepreci napad, ce se razorozi ... kje je tista clovekoljubnost? torej glavni razlog, kot sami navajajo, je to, da tisti "madman" lahko uporabi "tisto" orozje. a na drugi strani kim jasno trdi, da bo kakrsnekoli sankcije proti njegovi drzavi razumel kot vojasko napoved itd. ... pol je tu se jederski program, preizkusne izstrelitve raket, ... pa humanitarna slika v s. koreji tudi ni briljantna ... koliko jih umre zaradi lakote po propadu tistega njihovega kmetijskega programa?
in ob vsem tem, powel zatrdi, da zda ne nameravajo napast severne koreje, po drugi strani pa isce podporo za napad na irak. ce pogledas samo ta dejstva, ti je takoj jasno, da vzrok za napad ne more biti varnostne ali clovekoljubne narave in da so tukaj drugi interesi ... torej politicni in gospodarski ali drugace povedano; nafta -> gospodarski vzpon (tukaj si se kak lobi napolni zepe) -> ponoven mandat.
ja naj. ker zda definitivno nebodo ... so ze povedali da nimajo namena
... pa ceprav razpolagajo z vec orozja (in tudi bolj glasno rozljajo z njim) kot pa irak. saj to je valda glavna tema. orozje za mnozicno unicevanje. ko gledas itervjuje busha in blaira, skoz samo trdita, da lahko irak (sadam) prepreci napad, ce se razorozi ... kje je tista clovekoljubnost? torej glavni razlog, kot sami navajajo, je to, da tisti "madman" lahko uporabi "tisto" orozje. a na drugi strani kim jasno trdi, da bo kakrsnekoli sankcije proti njegovi drzavi razumel kot vojasko napoved itd. ... pol je tu se jederski program, preizkusne izstrelitve raket, ... pa humanitarna slika v s. koreji tudi ni briljantna ... koliko jih umre zaradi lakote po propadu tistega njihovega kmetijskega programa?
in ob vsem tem, powel zatrdi, da zda ne nameravajo napast severne koreje, po drugi strani pa isce podporo za napad na irak. ce pogledas samo ta dejstva, ti je takoj jasno, da vzrok za napad ne more biti varnostne ali clovekoljubne narave in da so tukaj drugi interesi ... torej politicni in gospodarski ali drugace povedano; nafta -> gospodarski vzpon (tukaj si se kak lobi napolni zepe) -> ponoven mandat.
> vzrok za napad ne more biti varnostne ali clovekoljubne narave in da so tukaj drugi interesi ...
Četudi bi bilo res, je popolnoma brezpredmetno. Iračani imajo pač vsaj to srečo, da imajo nafto, pa jih bodo Američani (naposled in pozno) rešili Sadama.
Samo tud Kima bodo sfental - ne se bat.
Četudi bi bilo res, je popolnoma brezpredmetno. Iračani imajo pač vsaj to srečo, da imajo nafto, pa jih bodo Američani (naposled in pozno) rešili Sadama.
Samo tud Kima bodo sfental - ne se bat.
Luka Percic ::
Ice Man; bolje preventiva kot kasneje popravljat kar se popravit da. A nam resno more nekaj počit pred bajto da nekaj ukrenemo?(poglejmo kaj je blo v II svetovni vojni ko niso pravočasno ukrepali odstopanj nemcev) Ta napad ima zelo tehten razlog; marsikomu je ze pocilo pred hiso by Sadam- Iranu, Kuvajtu, da ne govorimo o kurdih ki jih je zastrupljal. Nismo ogrozeni? Jah seveda ne ker je Iraq mednarodna skupnost ze ¨bombardirala¨ z sankcijami, vendar te sankcije si prizadele predvsem civiliste (Sadam zivi enako dobro kot prej)! A nebi že bil cajt da nehamo obremenjevat civiliste v Iraq in da obreminimo(napademo/jo) Sadama? Ne?
Potem pa ga podpirate!
Pa bi poprosil da nam zagovornikom vojne predstavite kaj bi vi naredili, ker kot pravite vojna ni resitev. Naj ovržem predlog Nemčije, Belgije in Francije; predlagali so povečanje stevila inšpektorjev (ok s tem ni nič narobe), ter prisostovanje modrih čelad-A se ne spomnijo kaj se je zgodilo v Mitrovici ko so bile tam modre celade, srbi so vdrli, modre celade pa se poskrile, tako da so imeli Srbi prosto pot in so naredili genocid?
A je se ksn predlog? Pa ga podajte da ga rastrzemo!
Potem pa ga podpirate!
Pa bi poprosil da nam zagovornikom vojne predstavite kaj bi vi naredili, ker kot pravite vojna ni resitev. Naj ovržem predlog Nemčije, Belgije in Francije; predlagali so povečanje stevila inšpektorjev (ok s tem ni nič narobe), ter prisostovanje modrih čelad-A se ne spomnijo kaj se je zgodilo v Mitrovici ko so bile tam modre celade, srbi so vdrli, modre celade pa se poskrile, tako da so imeli Srbi prosto pot in so naredili genocid?
A je se ksn predlog? Pa ga podajte da ga rastrzemo!
smash ::
Ice Man:
bolje preventiva kot kasneje popravljat
heh..tko kt v srednjem veku...najprej čarovnco zažgat...pol pa če preživi, pa je dokazan da je čarovnca...seveda brez kakršnihkoli dokazov
Ta napad ima zelo tehten razlog; marsikomu je ze pocilo pred hiso by Sadam- Iranu, Kuvajtu, da ne govorimo o kurdih ki jih je zastrupljal.
ne pozab da je to sadam počel z ameriškim orožjem....američani so pa počeli še veliko hujše stvari v drugih državah in oboroževali vse živo kar se da
Pa bi poprosil da nam zagovornikom vojne predstavite kaj bi vi naredili, ker kot pravite vojna ni resitev.
heh..ja inšpekcije v iraqu dokler se da..pa še povečat jih..onemogočt jim proizvajat karkoli sumljivega....to bi stal velik manj kot katerakoli vojna...
ali pa...pustit vse pr miru...ker mi (evropa) smo preslabi da bi vojaško reševal zadeve v iraqu...ameriko je pa treba sankcionirat zarad izzivanja k vojni ter uničenju ter kršenju ženevskih konvencij, oboroževanja diktatorjev ter teroristov, kot so talibani in osama bin laden...pa še in še
bolje preventiva kot kasneje popravljat
heh..tko kt v srednjem veku...najprej čarovnco zažgat...pol pa če preživi, pa je dokazan da je čarovnca...seveda brez kakršnihkoli dokazov
Ta napad ima zelo tehten razlog; marsikomu je ze pocilo pred hiso by Sadam- Iranu, Kuvajtu, da ne govorimo o kurdih ki jih je zastrupljal.
ne pozab da je to sadam počel z ameriškim orožjem....američani so pa počeli še veliko hujše stvari v drugih državah in oboroževali vse živo kar se da
Pa bi poprosil da nam zagovornikom vojne predstavite kaj bi vi naredili, ker kot pravite vojna ni resitev.
heh..ja inšpekcije v iraqu dokler se da..pa še povečat jih..onemogočt jim proizvajat karkoli sumljivega....to bi stal velik manj kot katerakoli vojna...
ali pa...pustit vse pr miru...ker mi (evropa) smo preslabi da bi vojaško reševal zadeve v iraqu...ameriko je pa treba sankcionirat zarad izzivanja k vojni ter uničenju ter kršenju ženevskih konvencij, oboroževanja diktatorjev ter teroristov, kot so talibani in osama bin laden...pa še in še
Luka Veliki
Ne o Kurdih pisat, ker to ni dober argument.
Ako pozabljaš kje Kurdi še umirajo. Pa ne bomo še enkrat vsega premlevali.
LP
Ne o Kurdih pisat, ker to ni dober argument.
Ako pozabljaš kje Kurdi še umirajo. Pa ne bomo še enkrat vsega premlevali.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Luka Veliki je reku, češ, kako ni sram Francije, da si upa nasprotovati ZDA, če pa je vendarle ZDA pomagala Franciji med II. svetovno vojno.
Takšno stališče je povsem zgrešeno. ZDA in Francija sta skupaj nastopila zoper nacizem in fašizem. Ni šlo za enostrasnko pomoč s strani ZDA, daleč od tega. Še ni bilo v zgodovini nobenega zavezništva med državami, ki bi temeljilo na usmiljenju. Kaj takega kot je usmiljenje v politiki ne obstaja. ZDA se je v II. svetovni vojni morala odločiti, ali se bo priključila zavezništu zoper fašiste in naciste ali pa bodo najprej klecnili zavezniki, nato pa bo na vrsti ona. Če je hotela ostati ZDA suverena, je bila med II. svetovno vojno edina možnost, da se priključi zavezništvu zoper fašiste in naciste.
In mimo zgoraj navedenega, če ti je sosed kdaj pomagal, to še ne pomeni, da ga moraš podpreti, če namerava nekoga ubiti.
Btw: ampak res, če gledamo slike raznoraznih politikov, tako glupih fac, kokr jih dela Bush pa še ne
Takšno stališče je povsem zgrešeno. ZDA in Francija sta skupaj nastopila zoper nacizem in fašizem. Ni šlo za enostrasnko pomoč s strani ZDA, daleč od tega. Še ni bilo v zgodovini nobenega zavezništva med državami, ki bi temeljilo na usmiljenju. Kaj takega kot je usmiljenje v politiki ne obstaja. ZDA se je v II. svetovni vojni morala odločiti, ali se bo priključila zavezništu zoper fašiste in naciste ali pa bodo najprej klecnili zavezniki, nato pa bo na vrsti ona. Če je hotela ostati ZDA suverena, je bila med II. svetovno vojno edina možnost, da se priključi zavezništvu zoper fašiste in naciste.
In mimo zgoraj navedenega, če ti je sosed kdaj pomagal, to še ne pomeni, da ga moraš podpreti, če namerava nekoga ubiti.
Btw: ampak res, če gledamo slike raznoraznih politikov, tako glupih fac, kokr jih dela Bush pa še ne
iration ::
Na Radiu Slovenija so pa danes že jokali, da "se ZDA premalo ukvarjajo s Severno Korejo".LOL!!!! Ko bo pa S. Koreja prišla na vrsto, bojo pa spet polni mirovniške demagogije.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
Res je povsem neresna trditev, češ, da bodo Američani rešili Iračane.
Američani gredo tja zaradi nafte. Če temu kdo reče "rešitev Iračanov" potemtakem besede "rešitev" ne uporablja v običajnem smislu, tako kot ostali ljudje
Bi pa Američani z lahkoto rešili sami sebe, če bi odstavili Busha. In sicer zato, ker z agresivno politiko se pač daleč ne pride. Takšna politika naleti na odpor, pa četudi so lahko cilji, ki jih sledi, še tako pravični.
Američani gredo tja zaradi nafte. Če temu kdo reče "rešitev Iračanov" potemtakem besede "rešitev" ne uporablja v običajnem smislu, tako kot ostali ljudje
Bi pa Američani z lahkoto rešili sami sebe, če bi odstavili Busha. In sicer zato, ker z agresivno politiko se pač daleč ne pride. Takšna politika naleti na odpor, pa četudi so lahko cilji, ki jih sledi, še tako pravični.
sebastjan v ::
PERCI-----Tudi američani imajo v tankih osiromašeni uran(v oklepu!),pa še nikoli nisem slišal, da bi komu lula stran padla!
ABRAMS M1-Challenger
ABRAMS M1-Challenger
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sebastjan v ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 23136 (15732) | drvo |
» | Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 50188 (30750) | gfighter |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 27565 (19984) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 8628 (7472) | nevone |
» | Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10708 (8397) | Thomas |