» »

NATO - we are on!

NATO - we are on!

««
5 / 14
»»

matej97 ::

Gazda: žonglerji ne stanejo niti tolarja.

DarkSite ::

MUC, zgleda da so eni pozabili, da smo bili v vojni. Takrat je bil tud mir in nobeden ni vedel da se bo zgodila vojna.

Brane2 ::


Pred 10 leti smo si želeli, da bi bli v NATU, da nas srbi ne bi zrazirali. Na srečo nas niso.



Na srečo ? Kako bi nas lahko zradirali, ko imamo ob dveh topovih in helikopterju tud "strokovnjaka za Srbe" ?

:D

Kako je že ime temu tipu, ki je RTVLJ na veliko komentiral ob bombardiranju YU ?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Double_J ::

Hja samo Kučan je bil pa ves vesel in vzhičen v Pragi, da smo dobili povabilo.

Zdej bojo pa sledila družinska trenja pri Kučanovih:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Kaboom ::

16-letniki?
prvo: jaz nisem 16-letnik pa sem proti Natu
drugo: od kod je tistih 36% (javnomnenjske raziskave) proti natu, če pa sprašujejo samo ljudi z volilno pravico (18+)...

zakaj vsi govorite o neki vojni in kako se bo potrebno branit čez deset let pred nekimi novimi boogie-meni? kaj razvoj napredka ne sili v mir in svet v katerem se v vsaki državi (čez deset let unijah), za vsakogar nekaj najde, celo zate thomas bodo obstajale čezlužne državice, in za nas ki smo proti natu, bo slovenija (upajmo) nevtralna.

proti natu sem predvsem zaradi tega ker ne vidim vojn čez 10let, razen če do takrat ne bodo opustli nata ker bodo videli da se veto izkorišča za napade na gospodarsko koristne državice (drugi razlog) - zamislite si kak bi se odvijala vojna v aljaski (med rusijo in usa, če je že ne bi odkupli), ker bi ameri v aljaski videli medvede ki bi jih blo treba znukat, mimogrede bi nuki stalili zlato in bi pritekel direkt v NY federal reserve...

...pa ne mi rečt da nisem jasnoviden pa da ne morem tega trdit, ker to sam vem. ampak sem prepričan da ko večina kavbojcev umre in pade iz vodilnih mest v svetovnem merilu, ne bo vojn za oreščke...

od kod vam izraz natofob? (Thomas ti si si z enim postom pluno v pisker da še je meni zasmrdelo to kar si pojel sam) to bi naj bila oseba ki se boji zveze Nato? a torej natofil pa je nekdo ki je ljubitelj zveze nato. nekdo je torej rekel da je nasprotje ljubitelja - prestrašenec? že tu se vidi s kakimi dobrimi argumenti se začne klicanje "imen" drug drugega...

in če smo tak nizko z argumenti: "da bi potem bili bolj grozni", en nizek kontra: "pes ki dosti laja, malo grize". mislite obstaja samo v slovenščini, ali tudi v turčiji, afganistanu, ipd...

če se je komu zdelo da nisem podal novih argumentov, vredu! podal sem svoje mnenje ki sem ga zapisal samo enkrat v tem topicu po tem ko sem ga prebral po dolgem in počez, mogoče se še vam pridem prijazno nasmehnem v pozdrav (ne v posmeh).

in Thomas: če si opazil da sem pisal proti tebi v zgornjih vrsticah potem še moraš to prebrat: v zadnjih treh dneh kar sem bral nekaj topicov in se spotaknil ob tvoje poste sem se nasmehnil, ali pa mi je vsakič malo kapnilo: ta človek pa niti napisat ne ve argumentirano, ker samo svojo frulico dalje špila (čeprav gre mimo orkester). cybermedo ti je prav napisal in potem si mu vrnil nazaj po tvojem vzorcu. ker še žal nima ST osebnih sporočil ti povem to tukaj, je samo moje menje in ne želim na nikogar drugega vplivat, proti tebi nimam nič, ampak kar sem bral od tebe pa mi je zasmrdelo. osebno te ne poznam in ti tudi mene ne, zato ne rečt da se opet neki smrkavec oglaša... lahko noč
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Thomas ::

Na RTV maš dost strokovnjakov. Če se ne bi mnogi še spomnili - sej ne bi verjeli tele anekdote!

Jurij Gustinčič, ki je govoril o širitvi NATOa 1997, ko je bil še Jelcin pri močeh - no vsaj toliko, da so v njegovem imenu izdali kakšno izjavo - je stalno govoril "NATO bo zdej na ruskih mejah!".

Jest nisem vedel, a se tip norca dela al kaj. Morska meja meja med Rusijo in NATOm je Beringov preliv, pa po kopnem tudi prideta skupaj Norveška in Rusija - že od ustanovitve NATOa. Povrhu pa nobena nova kandidatka iz 1997 ni imela (in še danes nima) kopenske meje z Rusijo.

Kr neki.

:D



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

DarkSite ::

Kaboom kva bluziš?:))

Kaboom ::

DarkSite sprašuješ kva?:))
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

matej97 ::

Ta topic in s tem forum vedno bolj izgublja na kvaliteti.

Thomas ::

Prvi je besedo "natofil" tule uporabil Matthai.

Da bi se toliko in toliko postov naprej pritožil nad uporabi besede "natofob".

8-)

p.s.

Zakaj vsak strel pošljete sebi v nogo, gospodje natofobi?

:D

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

NATO?

Sam sem bil nekoč nasprotnik NATA!

Zdaj ga sovražim!0:)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Pa znaš pojasniti, utemeljiti to svoje sovraštvo? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Kaboom ::

ta topic ni nikoli imel kake posebne kvalitete.
kar se tiče: "natofob" - je bil tisto prej moj prvi post, in /moje mnenje/ v njem...

"Zakaj vsak strel pošljete sebi v nogo, gospodje natofobi" - nisem se pridružil nobenemu društvu natofobov tako da, če si s tem ciljal name. ne vem zakaj /moje mnenje/ o tem topicu vzameš kot argument proti natu, saj si ga po želji lahko tudi preskočil... :\
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Thomas ::

> ta topic ni nikoli imel kake posebne kvalitete

Mestoma res ne. Tvoj prejšnji post je že en tak odsek.


Ima pa tema vseeeno veliko vrednost. Pokazala je, kako je vse to nasprotovanje vključitvi v NATO, samo čustvena reakcija brez premisleka.

> nisem se pridružil nobenemu društvu natofobov

Če si se pridružil ali ne - je povsem nepomembno. Ne maraš NATOa - zato te to po definiciji dela za natofoba. Mene pa za natofila, to da ga mam rad.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

ereg_replace (" natofil", " pronatovec", $slo-tech_tema);
ereg_replace (" natofob", " antinatovec", $slo-tech_tema);

Za začetek. :)

Jst sršno upam, da referendum bo. Za izid mi je malo mar, ceprav sem za vstop v zvezo. Če se pa vlada odloči proti izzidu referenduma, pa takoj na ulice.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DoloresJane ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Thomas ::

Jurii - Luka, Aurelio, Franco - so pripadniki italijanske manjšine v Sloveniji, ki že skozi nasprotujejo članstvu Slovenije v NATO.

Ali s karikaturami, ali kako drugače, sploh ni važno. Njihov cilj - kakor še kakšnih Italijanov čez mejo je - da Slovenija pa NI članica NATA.

:P
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sims ::

Zdravo, ko spet tole prebiram, ugotovim, da zahtevate drug od drugega, da utemeljujete svoja mnenja. Ko pa nekdo pove svoje stališče, razmišljanje, ga pa takoj popljuvate, češ, da to kaj je povedal ni prav... Kaj pa je torej prav? Torej kakšen bo konec te debate?

Če še podam moje mnenje za NATO. Res ne vem kaj bom, ali za ali proti. Kot sem z enim vprašanjem dodal, jaz bi najraje vido, da se za NATO ali proti odločijo strokovnjaki in politiki, ki smo jih mi izvolili. Torej jim narod zaupa. Zakaj potem glasovanje?

pine ::

Mislim da problem nata sploh ni ali nam koristi ali ne pac pa je problem na drugi strani!
Pomislite!
Ali kdaj ko se govori o natu slišite o kakšnem evropejcu (ze da se govori o evropskih članicah) ampak o osebi! Kdaj je govoril kaksen evropski predsednik (morda nekje na srečanju upokojencev) vedno nam naklada samo bush ki pa je za en drek(shit)!

In prav to me moti ker ameriška politika trenutno ni najbol zdrava (in tega se počasi zaveda cel svet saj je ugled amerike zelo padel, pomisite kaj ste mislili o amerkik pred petimi, desetimi leti in kaj danes)!

Ko že govorimo o hitlerjih in ne vem komu še je trenutno hitlerju najbol podoben sam bush ne pa sadam ali laden(kaj sploh je s temu tipam zdej)
A ste ze dojel da bush izvaja genocid nad Muslimani (11.september, iraq, morilca ki sta pobijala po ulicah,...) skratka kadar koli je nekaj narobe obtozijo muslimane! PA ne boste rekel da zej vsemu verjamete kar se zgodi (a ste pomislli da je saj 50% stvari podstavljenih)

seveda bush ni kopija hitlerja, ubistvu so en usmerja bl gospodarsko kot pa politicni (gre mu predvsem za nafto)
v ameriki majo nafte se vec kot dovolj vendar pa zelijo v promet spravit vso nafto iz zahodnega sveta! Zakaj? da potem ko jo bo res zacelo primanjkovati bodo oni svojo nafto lepo imeli zase morda se za evropo in kaksen del sveta(ampak cena bo pa huda)

zej smo mal skrenil s poti ampak bistvo je da nocem v nato ker to posledicno pomeni da gremo v ameriko! ne v ameriko ampak da nam bo amerika vladal(to vladanje pa bo za en drek)!

p.s. mogoce ste slisal zelo lep stavek Zmaga Jelinčiča Plemenitega ko je bil intervju na radiu: Sedaj ko so nas sprejeli v ameriko...
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

Thomas ::

pine

> bush izvaja genocid nad Muslimani (11.september, iraq, morilca ki sta pobijala po ulicah

A je s tabo vse v redu? 11. september naprtiš Bushu!?

"Projekcija" od zločinca na žrtev ali na z žrtvijo povezane osebe, je znana iz Stlinovih časov - recimo.

Za zločine, ki jih je ukazal Stalin, so bili krivi "imperialisti".

Nivo natofobskega tabora ... je še nekoliko padel.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

Ce kratkorocno ni videti nobene vojaske nevarnosti, se ne pomeni, da je ta izginila za vedno. Argument, da smo trenutno "varni", in da nas nihce ne ogroza, je preklemano kratkoviden.
Ne vem, koliko nam clanstvo v Natu zagotavlja varnost, ko gre za spore s Hrvati ali Italijani, sigurno pa nam pri tem ne more skoditi, ce smo "not".
Nikakor pa na Nato ne smemo gledati kot na nekaj, kar nas lahko obvaruje pred terorizmom. Prej obratno. Verjamem, da ce se ost terorizma usmeri proti Z. Evropi, se mirno lahko nadejamo kaksnega bombnega napada, pa ce bomo clanica Nata al pa ne. Za teroriste smo vsi skupaj v tem koncu sveta pac "beli kapitalisti".
Skratka, razen morebitnih negativnih ekonomskih ucinkov (o katerih se mi ne sanja, in si o njih niso edini niti strokovnjaki) je clanstvo v Natu za nas prakticna zadeva.
Brez dvoma.
Ker sem pa po naravi pac emocionalno neuravnotezen, bom na referendumu glasoval PROTI. Podcrtano.
Zakaj? Ker mi grejo Ameri in evropska politicna - kapitalisticna elita mocno na kurac. Ce bi se zahodni kapital odlocil racionalneje obnasati proti ostalemu svetu, Nato ne bi bil potreben. Tako pa bo postal (globalni) mehanizem varovanja zahodnega kapitala.
Ne pa siritve in podpore demokraciji.

iration ::

50 let je partija vam in vašim staršem prala možgane. Nato je vedno bil nasprotni blok, proti kateremu se je bilo potrebno boriti. Če si imel bolj napredno mišljeneje (beri: notranji sovražnik delovnega ljudstava), si končal v rokah v SZ izšolanih udbovcev, ne-partijska literatura je bila prepovedana, vsako pošto so pregledovali KOSovci v Beogradu, ... Tako da sedaj, po desetih letih "demokracije", ko nam vladajo isti ljudje kot prej 50 let v real-socializmu, sploh ni čudno, da se Nata bojite in se mu upirate.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gemm ::

A ste ze dojel da bush izvaja genocid nad Muslimani (11.september, iraq, morilca ki sta pobijala po ulicah,...) skratka kadar koli je nekaj narobe obtozijo muslimane! PA ne boste rekel da zej vsemu verjamete kar se zgodi (a ste pomislli da je saj 50% stvari podstavljenih)


11.9. je zrežiral Bush?? Kaj ti to resno:D ?

Al Quaeda ni Islam. Ne misli Amerika pobijati muslimanov, čeprav se mnogim (tudi Američanom) tako zdi. Fundamentalistični Islam je pa primerna podlaga za terorizem. Ne moreš celotnega islamskega sveta metati v en koš. Nočejo se vsi džihada, ne vidijo vsi hudiča v Bushu.

Iraq: Kolikor jaz vem, je Hussein tisti, ki pobija iračane. Nafta je Bushev motiv, pač bo zraven zrušil še en totalitaren sistem.

Morilca po ulicah nista bila selektivna glede rase, veroizpovedi ali starosti. Od kje tebi, da sta izvajala genocid nad muslimani.

seveda bush ni kopija hitlerja, ubistvu so en usmerja bl gospodarsko kot pa politicni (gre mu predvsem za nafto)


Hitler je okupiral Romunijo izključno zaradi nafte, ker je sintetična nafta iz premoga predraga. FYI. Bush ni kopija Hitlerja, vendar pa oba malce preveč igrata na noto ideologije. Je zaenkrat to boljši izgovor kot "mi hočemo nafto".


Drugače pa tako: EU ne misli v bližnji in srednji prihodnosti organizirati skupne vojske. Je pa dovolj samostojna, da ZDA nimajo prevelikega gospodarskega vpliva na evropske države prek NATOa.

Argument, da nas bo NATO stal 2.3% BDP...Švica in recimo Švedska namenjata za svojo obrambo neprimerno več.

In mi bi sedaj z našim 1.5% imeli samostojno vojsko? Potem se bomo morali hudičevo paziti. Do sedaj je pač šlo, ni pa to garancija za prihodnost. Bi bila pa izolacija predraga.

Tako ali drugače se bomo integrirali na zahod. Sedaj so nas povabili. Kdaj drugič bi bilo lahko manj prijazno. ..

Thomas ::

> Za teroriste smo vsi skupaj v tem koncu sveta pac "beli kapitalisti".

Ne "beli kapitalisti" - v to se sploh ne spuščajo. Nimajo oni - kot ti jeb - neke socialistične ideologoje, ki bi bila zelo nasprotna kapitalizmu.


Mi smo zanje neverniki, alkoholiki, "naše ženske so kurbe ki žalijo čednost njihovih žensk" ...

Sploh pa podpiramo Izrael in cioniste, ki so "tumor na njihovem čistem telesu".

Tako gledajo islamski fundamentalisti.

Enostaven, religiozno usmerjen rasizem.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

na povrsini - morda. Ampak pravi razlogi za spore so ekonomski, ne verski. Vero izrabljajo razni muftije (al kaj so ze), ker imajo opravka z neizobrazenim folkom, tak folk je pa najlaze manipulirat z vero. Zakaj sta potem letali trescili v WTC, ki je simbol zahodnega kapitalizma, ne pa, recimo, v katedralo Notre Dame?
Kakorkoli, ce bi v tem trenutku v vse islamske dezele prodrle vse materialne dobrine iz Zahoda, sem preprican, da sovrastva do "kristjanov" Amerike in Evrope ne bi bilo niti za seme. Tiste, ki pa bi s takim sovrastvom se nadaljevali, bi pa potem res lahko mirno oznacili za verske fundamentaliste, fanaticne zelote.

Gemm ::

Ugrabitelji letal 11.9. so bili izobraženi ljudje, ne pa neki kmetje. :\ Go figure.

Tudi tam bo sekularizacija neizogibna. Do takrat bodo imeli pa zelote.

Kaboom ::

11.9. je zrežiral Bush?? Kaj ti to resno ? - nihče ni tega napisal, ampak so se posledično vsi ameriški topi obrnli proti prvi državi ki jim je zasmrdela po takoimenovanih teroristih... takrat je bil to afganistan, danes bi bil to iraq... čakajmo na naslednji 9-11... američani niso svetu ponudili nobenih trdnih dokazov za napad, ki je že itak mimo.

če je bin laden "pozdravil" napad na WTC potem to pomeni da ga je on zrežiral in da on stoji za njim.
ko je XYZ iz Slo-Techa "pozdravil" napad na afganistan pa pomeni da stoji on za njim, in da ima v rokah vrh ameriške politike, in ga kontrolira preko tega foruma (v njem so skrita sporočila - moja teorija zarote)

infectiphibian - zakaj sedaj ko nam vladajo isti ljudje in mi se še vseeno "bojimo" vstopa v nato
1. isti ljudje kot so bili takrat bi bili danes proti natu, vendar niso
2. kdo se česa boji?
Nato je bil 50let nasprotni blok SZ (in podobnim), sedaj ko se SZ več noče igrat v peskovniku pa si išče Nato nove soigralce... le podrpimo ga...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

Sergio ::

Pa sem si obljubil, da ne bom sodeloval v tej temi...

Moje mnenje:

V NATO enostavno moramo. Premajhni in premalo pomembni smo, da bi se šli neko nevtralnost, ter ne tako neumni, da bi odprte roke zavestno zaprli.

EU in NATO prideta tukaj hand-in-hand, pa recite kar želite. Sprejeli bomo NATO, sprejeti bomo v EU (le mesece po dejanski priključitvi paktu).

Zakaj? Ker je to za danes najboljša rešitev. Če bi pa razmišljali, "uuu, kaj zdaj, mene je strah, čez 10 let nas bodo zajebal", bi blo pa najboljš še v Jugi ostat pa se ne odcepit. Pejmo že "v korak", no.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

> na povrsini - morda. Ampak pravi razlogi za spore so ekonomski, ne verski

Niso. Saudijci bi morali biti zainteresirani za prihod Zahodnih turistov v Meko in Medino - če bi bila "ekonomija vse".

Ekonomski faktorji niso edini, ki odločajo. So samo precej pomembni, niso pa edini.

Kar imamo, je nekaj milijonov (?) memetskih mašin, programiranih da bi uničile Zahod in vse kar predstavlja.

Človek je memetska mašina. Vsak človek.

Tele so sprogramirane - zaradi vse zgodovine njihovega programiranja - takole.

Da se za avionom zaletijo v stavbo, ki nevernikom nekaj pomeni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gemm ::

In kaj so potem počenjali v Afganistanu, če niso lovili bin Ladna? Genocid nad muslimani? Gospodarski interesi? Sedaj imajo bolj malo gospodarskih koristi, saj je začela proizvodnja opija v Afganistanu cveteti...pa tudi nafte je bolj malo.

Klasičen scenarij: ZDA sesujejo totalitarni režim in postavijo predsednika, ki jim je všeč. Tukaj je bilo tako, morda bo tako tudi z Irakom. Drugače si pa poglej temo Venezuela tukaj na forumu, če hočeš kaj več zvedeti o teh "podvigih".

Že Clinton je vedel, da Al Quaeda nekaj kuha, da Osama načrtuje napad, vendar se je njegov mandat končal.

V Iraku ni nevemkoliko teroristov. Tam je Saddam z svojimi WMD in pa miljoni zatiranih ljudi. In nafta. :D

Thomas ::

Brez memetike sploh ni mogoče razumeti sveta. Z njo pa lahko.

Povezava.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gemm ::

Stvar pojasni veliko :D .

Nekako vidim prihodnost glede memov v internetu. Če imajo vsi ljudje dostop do vseh memov, jih lahko logično ovrednotijo, nato pa ovržejo ali sprejmejo. Logično nadaljevanje tega bi bil enoten memplex, ker bi vsi konsenzualno ovrgli napačne in škodljive meme.

Tole bi bila recimo ena dokaj verjetna pot do miru na svetu. ADSL v vsako vas 8-) .

Double_J ::

Hja samo tej Islamski fundamentalisti imajo v glavi eno tolk hudo memetsko tvorbo, ki v trenutku pobije konkurenčne meme, ki pridejo.
Nimaš kej tisočletja se je evolutivno razvijala v točno to smer in je zdaj praktično neuničljiva.
Zihr sicer obstajajo algoritmi, ki vsakega radikalca spreobrnejo, samo iskat kaj takega je sizifovo delo.

No sej, zato je pa potrebna sila. Je treba pač uničit substrat, če se že memov ne da.
Ali pa kulturo, ki je odgovorna za prenos memov na naslednje generacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Gemini

Tako je. Svoboda pretoka idej pomeni, da se v dobro moderiranem forumu, lahko memi učinkovito brusijo.

Sej ne gre za napade ene osebe na drugo - gre za napade enih memov na druge.

Kar se tiče enega zelo zanimivega mema, ki se implicitno pojavlja v vseh teh diskusijah.

"Iraška nafta". Ne iraška nafta, pač pa "iraška nafta". (Je pač notacija Tarskega, da se za pojme uporabljajo narekovaji, za predmete pa brez.)

No, kaj z memom "iraška nafta"?

Se predpostavlja (v tem memu), da Američanom je nevemkoliko do iraške nafte, da zato se bodo šli borit v Zaliv. Da so zelo "naftoločni".

Zdej bomo pa dali ta mem pod lupo:

Zakaj Američani s svojim vplivom preprosto ne dovoliju Iraku izvažati nafte, kot se mu zljubi? Cene nafte bodo padle, ker Iračani bi jo izvažali v ogromnih količinah. (Ter kupovali gore orožja. Toda Ameri le niso tako neumni in naftoločni, da bi tako financirali S.H. Vseeno raje kupujejo nafto dražje.)

:)

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Islamski fundamentalisti imajo glavi eno tolk hudo memetsko tvorbo, ki v trenutku pobije konkurenčne meme, ki pridejo.

Ja. JA! To je problem. Nič jim ne moreš. Zelo stabilni so, zato jih verjetno lahko samo ubiješ. Ali pa zapreš v Guantanamo Bay ali pa kam drugam.

Sem pa gledal na BBC, kako se je zmehčal eden od njih in spoznal svojo prejšnjo zmoto. Neuspeli palestinski bombaš, ki so ga ranjenega Izraelci zdravili med ostalimi bolniki v bolnici Tel Avivu.

Zanimivo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

1. isti ljudje kot so bili takrat bi bili danes proti natu, vendar niso

Tisti na najpomembnejših javnih položajih so v zadnjem letu res spremenili uradno stališče, tisti na manj pomembnih pa so proti še naprej. Mladi forum združenega listja je npr. ostro proti demokratizaciji.

2. kdo se česa boji?

Če na veliko iščejo pozornost po najrazličnejših medijih, podpisujejo peticije, potem pač sklepam, da jih je nečesa strah. Me veseli, da zate to ne velja.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gemm ::

Ok...mislm de sm dons "iraško nafto" kr ene parkrat omenil :)).

Sej se nekak izide z memom o "ekonomskih interesih ZDA", ampak to, de gre denar tudi v Irak pa ni več tako luštno.

Mislim, pa da Ameri ne bodo pustili SH na oblasti. Bi zgubili vso legitimnost. Pa tudi ne marajo, da ima takšno moč. Verjetno bodo inštalirali novega predsednika, ki bo bolj odgovoren...
Če pa že tega ne, pa vsaj demokracijo. Da vsaj malo opravičijo napad.

Potem bi se jim nekako izšlo tole: Irak ima primernejše vodstvo in prodaja poceni nafto. Če gre vse po sreči, bo Irak tam, kjer so sedaj npr. Emirati.

Skrbijo me Kurdi in Šiiti: v Iraku so zato, ker jih SH drži zelo na kratko. Če ga odstavijo, se odcepijo. To pa lahko sproži celoten val odcepitev po celotni JZ in srednji Aziji...pomlad narodov, drugič.

iration ::

Skrbijo me Kurdi in Šiiti: v Iraku so zato, ker jih SH drži zelo na kratko. Če ga odstavijo, se odcepijo. To pa lahko sproži celoten val odcepitev po celotni JZ in srednji Aziji...pomlad narodov, drugič.

Super, ane? Če jih bo nova državna ureditev še vedno zapostavljala, naj se le odcepijo.
Podobno se dogaja (-lo) v Španiji: Baski, Katalonci in Galicijani so se zelo zavzemali za odcepitev. Zadnje čase pa se jim godi veliko bolje le zaradi zelo uspešne regionalne politike EU.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gemm ::

Hja, bomo videli kako se bo nova Iraška vlada obnesla. Če bo preveč nacionalno naravnana, se bodo odcepili. Ali pa začeli s terorizmom ala ETA in Hamas.

Kakšna federacija emiratov ali kaj podobnega bi bila še najbl stabilna.


Če je okolje izolirano, postanejo pravilni še tako nesmiselni memi. Drgač se da pa človeka preprogramirat, ponavadi z učenjem, zgrda s pranjem možganov... ali pa s travmatično izkušnjo, kot v primeru bombaša.

Takšna izkušnja ti lahko podre tudi zelo stabilne meme. In jih nadomesti s kakšnim drugim, ki je pač primeren v stiski ter postane zelo trdovraten.

Zheegec ::

Če pa že tega ne, pa vsaj demokracijo

Demokracijo? Kakšno? Takšno, kot jo ima Amerika? V Ameriki NI demokracije! Tam je predsednik suženj kapitala, prav zato pa se sedaj dogaja ta zgodba z Irakom. Če USA uspe, potem bo v Iraku zavladal "demokratičen" predsednik, ki ga bo neposredno nadzoroval Ameriški kapital in pa Ameriška politika (ki je pa tudi pod nadzorom kapitala). Globalizacija? Ja, nazadnje se bo podražitev Coca Cole izražala v veliki stopnji inflacije v Iraku ;( A ste nori? Amerika zbombandira, potem pa svoje fabrike, trgovine in pa ljudi tja postavi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

DavidJ ::

SH jih lahko pred tem reši. :D

Postavi jih pred zid.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Gemm ::

Demokracijo sem mislil v smislu večstrankarskega sistema.

Ki pa ni pogodu ZDA, ker jo je težje nadzorovati, ampak bi legitimirala njihov boj. Maš prav, ko praviš, da bo stvar lutka ZDA.

Dokler njihova nafta ne pride v roke Amerom, imajo še moč. Ko bodo ZDA zrušili SH, bodo dobili dostop še do nafte.

Edina možnost bi bila, če bi sami zrušili Saddama. Za to pa ni šans, je preveč terorja za kakršnokoli gibanje. Potrebujejo nekoga, da ga spravi dol z oblasti, ne pa invazije in okupacije.




MadMicka ::

infectiphibian, kako to, da teb komunisti niso spral možganov?

Maria ::

No, se moj pogled.

Mislim, da gre pri odlocanju za NATO predvsem za odlocanje o vrednostnem sistemu.
Torej o tem kako vidimo in zelimo videti svet, ki ga zivimo in zelimo soustvarjati.
Dejansko pa bi clovek lahko sodil, da gre predvsem za vprasanje ali v NATO (organizacijo) ali
ne.

Pa v bistvu ne gre samo za to. Gre verjetno najprej za to ali zelimo ziveti svet, ki
po aksiomaticnih izhodiscih mora biti dvopolen ali ne. Gre v bistvu za odlocanje ali
zelimo ziveti zivljenje v eni dimenziji ali v vecih? Ali razumemo svet le kot odlocanje
ali si z nami oziroma proti nam (temu bi rekla enodimenzionalni vrednostni sistem) ali
pa gledamo na svet tudi drugace in predvsem z drugimi utezmi in vrednostami.

Ce je ves nas bit prezet z eno dimenzijo, potem dejansko ostaja odlocitev: si z nami ali pa proti
nam, do konca, nasprotnike je treba pobit... V tem primeru je NATO zelo logicna odlocitev. Seveda pa moramo biti posteni (tudi znanost to uci) in priznati, da taksna akcija rojeva tudi taksno
reakcijo. In enolicne krivde tu ni. Vzorcen primer je neskoncno klanje Izraela in
Palestincev, ki poteka ravno zaradi ljudi, ki ne znajo ziveti drugace kot v eni dimenziji.

Druga moznost pa je, da zelimo ziveti ''vecdimenzionalni'' svet, kjer moc, orozje in
oblast (izpeljanke ene in iste energije, ki ne priznava nic drugega) ni edino in predvsem
ni najbolj merodajno. V tem primeru pa NATO ne (ali ne nujno) potrebujemo. Mogoce je dober,
ker tudi v NATO (v drzavah clanicah) obstajajo energije, ki jim veliko pomeni ustvarjanje in sobivanje (to tudi kazejo nekatere miroljubne demonstracije ob dolocenih dogodkih). In bi (se bomo) se lahko
skupaj veliko naucili. Predvsem pa ni dober za nekaj drugega. V Sloveniji, med njenimi
drzavljani obupno primankuje drzavniske zavesti, zavesti o potrebi skupnega doseganja
nasih zelja in vizij. In predvsem, da bi se ta zelja porodila iz nas samih. Ne zaradi tega,
ker nam je nekdo to narocil, zaukazal. In ker tega ni, ni mnogo stvari v nasi drzavi urejenih
in se tudi ne urejujejo. Ker preprosto cakamo, da nam bo kdo narocil, da naj jih opravimo.
In mislim, da je ta potreba (potreba po prejemanju navodil) eden od mocnejsih vzrokov zakaj nekateri zelijo v NATO. Da jim
bo vecji sistem nudil kurz v zivljenju, ki ga bodo izvajali po svojih najboljsih moceh.
In dejansko bodo lahko zelo dobri. Ampak skoraj brez svoje volje pri dolocanju smeri bivanja.realne
In ravno to pionirstvo svoje volje pa daje raznolikost naravi, ki jo ohranja zanimivo.

Pa se nekaj o Kucanu. Pogosto se z njim ne strinjam, vendar pa je vseeno v preteklih letih
delal na varnostnem kreditu pred ''islamskimi fundamentalisti''. S tem, da je pomagal
Bosni v vojni, pa predvsem beguncem pri nas v miru. In tega se tako zakrknjeni ''islamski
fundamentalisti'' ne bodo pozabili. Ker preprosto gre za pozitivno energijo.
Ne gre za reklamo Kucano ampak za dejstvo, da obstaja v tem svetu se mnogo drugih poti in
predvsem to, da so nekatere realne, pa vseeno ne vodijo v NATO.

O tem ali sem za NATO ali ne pa bom povedala na referendumu.

Maria

Thomas ::

> infectiphibian, kako to, da teb komunisti niso spral možganov?

Ja niso jih sprali vsem. De facto opozicija komunističnemu memplexu je bili v okrilju Katoliške cerkve.

Pa celo znotraj partije!

Moskva 1978. Slavnostna večerja ene večje družbe, večina članov Komunistične partije Sovjetske Zveze. Najpomembnejša zdravica večerje je namenjena Augustu Pinochetu - zaradi njegovega uspešnega očiščenja Čila komunistov.

To ni bil osamljen primer - to je bila takrat v Rusiji pogosta navada!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Prav zanimiva debata, tole o NATU :D
Saj v bistvu sploh ni tako pomembno, ali gremo v NATO ali ne, kajti NATO bo v prihodnosti povsej verjetnosti vojska EU in ne bo več toliko pod vplivom ZDA.
Vpliv ZDA je tudi glavni argument proti vstopu v NATO.
Obstaja tudi problem izgube dela suverenosti, ki pa ni zelo resen problem kar se tiče nata. Članice NATA se mi ne zdijo nič kaj manj suverene ker so v NATU.

Sem si tudi prebral argumente Mirovniškega inštituta za in proti NATU. Večinoma so privlečeni za lase in očitajo NATU stvari, za katere sploh ni bil ustanovljen in nima nobene povezave z njimi.

Pa še nekaj za vse tiste, ki govorite:"Kdo nas pa ogroža?"
Tik pred osamosvojitvijo je bilo mirovniško gibanje v Sloveniji na višku, nekaj mesecev za tem pa smo bili v vojni.
Napadli so na naši dragi sodržavljani.
Nikdar ne veš kdo te ogroža.
Samo poglejte kako se naše sosede obnašajo do slovenskih manjšin in kako nam že 12 let Hrvati jemljejo zemljo, malo tukaj, malo tam.

Pri vsem skupaj gre pač za globalno povezovanje. Na izbiro imamo EU in NATO ali pa balkan (Bolgarija, Romunija, Jugoslavija, ...)
Jaz imam raje Eu in NATO.
In ADSL :D

Gemm ::

Saj, EU brani evropske NATO članice pred interesi ZDA, ki ima največji vpliv v NATU. Evropske države so s skupno voljo verjetno enakovredne Ameriki.

Definicija NATOa: 70% gospodarska, 30% politična zveza. Ljudi bolj skrbi telih 70%, ker je ZDA neprimerno močnejša od Slovenije. Vedno pa jim iz enačbe pade EU, ki nima vedno enakih interesov kot NATO, ima pa večji vpliv na evropske države. Nismo sprejeti v Ameriko.

Thomas ::

Kako toksičen je mohamedanski memplex, se vidi zdaj v Nigeriji. So pobili 100 ali več ljudi, da ne bi misice tam kazale svojih beder. Uspešno.

Memoidom je en mem pomebnejši od lastne eksistence. Palestinski samomorilci z bombami preferirajo "smrt Izraelu" pred lastnim življenjem.

Kateri memplex povzroča tako alergijo na "NATO" memplex v Sloveniji?

Po moje res (neo)komunistični. To je zanj dokončna smrtna grožnja. Zato gre v koalicijo z vsemi natofobnimi memplexi.

Recimo zanika ali zmanjšuje pomen terorističnih napadov. To smo tukajle lepo videli.

:)




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Thomas, ti si tak ignorant.

Nekdo rece 'voda je umazana' In ti ga negiras z 'ne ne.. voda je topla'. Ce ti pa niti tako ne uspe negirat pa pac reces da ima napacno rabo narekovajev. Halo!?

Tvoje izjave si pa nasprotujejo... Najprej si prbil da so proti natu mladi 16letniki, ki se ne razumejo politike, potem pa prbijes da so proti natu stari komunisti ki se bojijo demokracije?

Pini.. Na aljaski bo zmanjkal nafte v nekaj letih, zato rabi amerika nove vire... itak je pa azijska nafta cenejsa.

Gemm ::

Sem videl. Sem pričakoval izgrede. Nisem si pa mislil, dabbodo glave padale.
Drugače pa ni celoten problem ravno v mohamedanskem memu, fora je tudi to, ker je to edini, ki ga poznajo. Ni ničesar, s čimer bi ga nadomestili in še težje, religiji opravičiti nadomestitev. Se pravi, premajhen meme pool. Oziroma enodimenzionalno mišljenje.

Alergija na NATO pa je plod postkomunizma. Ideologija se je podrla, a principi so ostali.
Zraven pa še primes čara lastne države, prvič po stoletjih. Da se po enajstih letih spet odpovemo samostojnosti? Najprej Dunaj, potem Beograd, zdaj pa Washington?! Rojeni smo za hlapce. Tudi tale se je prebudil.

Izolacija je najslabše, kar se nam lahko zgodi.

Težnja Amerov po nafti je realna. To ni "secret plan" Busha & co. Zraven bo pa še Iračane soočil z zahodno kulturo, kar pa ne bo šlo gladko.
««
5 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021463 (16936) Vlady
»

Slovenski NATO lažnivci (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58522445 (16380) OwcA
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816404 (13412) undefined
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314773 (10727) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117896 (6437) freserovski

Več podobnih tem