» »

Slovenski NATO lažnivci

Slovenski NATO lažnivci

««
11 / 12
»»

City ::

MadMicka glede Iraka sva istega mnenja, če ZDA napadejo Irak brez odobritve VS ZN, kršijo resolucijo za katero se zavzema človeštvo od leta 45 in s tem dajejo vsem ostalim državam, tudi demokratičnim pravico do vojne na katerokoli malo bolj sumljivo državo. Samo nekaterim to ne potegne tako hitro.

Thomas ::

Samo zato, ker ZDA tako "nesramno izsiljujejo", so inšpektorji v Iraku.

Če bi bilo "po volji "pacifistom"", inšpektorjev v Iraku ne bi bilo.

Če bi bila cela zadeva prepuščena OZN .. bi Husein imel danes ne samo Kuwait, pač pa še Saudsko Arabijo, Emirate ... in nafta bi bila po 100 USD.

Ma dejte se že zresnt, no!

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Mici:

> Še dodal bi, sm že zapisal na forumu kaj si mislm o Jelinčiču, za Černjaka pa velja enako. Ta tip mi nikol ni bil simpatičen, zmeri ena mutna voda...(to tudi še od prej, preden je postal znan širši javnosti)

Pa vendar je Černjakovo stališče, da bomo v EU že kar varni, brez vsakega NATOa - zelo podobno tvojemu.

Za razpravo ni važno, kako ti je kdo (ne)simpatičen. Važno je, kako tvojim podobna stališča zastopa.

:)

In stranka SMS je zelo podobna v svojih stališčih nasprotnikom NATOa na tem forumu. Pa tudi po argumentaciji.

Sej logično, če pa zagovarjate isto.

:P

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Važn, da zdej vem, da sem pacifist :D

Thomas ::

Reku sem "pacifist".

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Thomas kdo pa je dal takrat orožje SH-ju? In na kateri vzrok oz resolucije tega "spora" se danes sklicuje ZDA? In kaj bi se zgodilo, če predsednik Bush (old one) takrat nebi odločil predčasno končati vojne, pod pretvezo, da Irak ne bi razpadel, kar v tedanjem kontekstu svetovnih razmer ni bilo sprejemljivo zaradi stabilnosti v regiji.

In zakaj domnevaš da bi bila nafta, če bi bilo kot praviš, po 100$. Lahko poveš samo mnenje brez kakršnihkoli argumentov da ne bo zapleta, če seveda upoštevaš vlogo, ki bi jo pri tem odigral OPEC, ki nadzira ceno nafte tudi v takšnih "kritičnih" primerih?

MUC ::

Ni ti treba imet fakultete, da to sam pogruntaš!

Phil ::

Nič bo treba kar ZA NATO glasovati. Če na zaradi česa drugega pa zaradi Hrvatov. Sami učinkovite obrambe ne bomo nikoli vzpostavili. Po Aktualno včeraj sem se odločil. Černjak se je še nekaj trudil, da bi nas prepričal proti NATU, pa mu ni niti najmanj uspelo.
Razen cene NATA ni imel nobenega pametnega argumenta. Jelinčič pa se je sploh nekam čudno obnašal. Na začetku je 10 minut tulil kako bedasta je vlada (heh kritizirati je lahko), vse kar je izrekel pozneje pa je bilo v prid NATA. Se vidi da je že zdavnaj spremenil stališče samo priznati si ne upa.
LP

Thomas ::

Ja ne, priznati si upa.

Jest na Jelinčiča ne dam nič, ampak očitno je postalo jasno tudi njemu. Slovenija je bosa, če nima vojske, brez NATOa je pa takorekoč nima.

Mislim, da je jasno celo Černjaku. Toda ravno, ko je njegova stranka zajahala antinato konja, je postalo očitno, da je kljuse povsem kilavo.

Zdej pa ne ve, kako razjahat.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

no, cman pravi zakaj v Nato...

....zaradi Hrvaške....

...ampak ravno zaradi Hrvaške nam res ni treba v Nato...

in zdej smo že pri tisti dilemi, ali ljudstvo zadosti pametno, da odloča na referendumu... >:D

Phil ::

Ja MadMicka tudi zaradi Hrvaške. Ne pa samo zaradi nje. Poglej kakšne težave imamo z njimi. Pa ne mislim zdaj da bi nas kar napadli. Verjamem pa da bomo vsa odprta vprašanja z njimi lažje rešili ko bomo v NATU. Tista z mejo sploh.
Pa ne bodo si več upali streljati na vsak ubogi čoln, za katerega mislijo da je v njihovih vodah.

in zdej smo že pri tisti dilemi, ali ljudstvo zadosti pametno, da odloča na referendumu...
Vsi vemo kakšen bo rezultat referenduma. Ko bo večina glasovala drugače kot ti, se zamisli in se vprašaj kdo je zdaj neumen.

Drugače pa IMO referenduma sploh ne bi smelo biti. Naj se vlada odloči. Laskati si da od obrambe veš več od Kacina naprimer, je neumno.

Thomas ::

> Drugače pa IMO referenduma sploh ne bi smelo biti. Naj se vlada odloči. Laskati si da od obrambe veš več od Kacina naprimer, je neumno.

Kar je res, je res. Tipček ni neumen. In ja - tale referendum je bil eno brezvezno viteštvo do "anarhistov", "pacifistov", "antiglobalistov" in podobne gospode.

Bo pa seveda uspel in mi bomo v NATO šli.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Dodajmo še, ker je že jasno, da bomo šli v Nato, ni več potrebno delati reklame za Nato ter prepričevati tistih nekaj, ki še ne razumejo, da je Nato luč, ki nam kaže pot v boljši jutri :D

Thomas ::

Ni še naprej nobenega razloga, da ne bi razpravljali o NATO.

("anarhisti" se še niso čisto predali >:D )

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

cman sedaj po novem, ko nas vojaško ogroža Hrvaška in ko ne bomo več neumni saj bomo v NATU, pa misliš da nas bodo TILE fantje sploh našli in nam pomagali? :D :D :D

Maria ::

City, ti na začetku, jaz na koncu.;)

O Leku sem se malo poučila in tisto o laboratorijih bi že lahko držalo, namreč to, da so jih zgradili.
Enkrat je Thomas omenjal farmacetska podjetja v bližnji okolici in zaključil, da Pliva še nekako da, druga po bolj tako tako.
To, da Lek kupi drago opremo na zahodu (mogoče kje drugje?) in prazne stavbe opremi z njimi, ni velika umetnost. Umetnost je te zadeve uporabiti v ustvarjalne namene. Pliva je to v bližnji okolici najprej uspela storiti. O Leku so mi rekli, da je prijavil nekaj novega lani, na zdravilo bo potrebno še čakati. Določen segment zahoda te stvari dela že vsaj 80 let. In ob tem razvija opremo zase, za svoj razvoj in tudi za ostale. Te stvari jaz cenim. In menim, da je to potrebno ceniti.

Prav tako je potrebno ceniti napore Lek-a v zadnjih letih. Kot so mi povedali kolegi, je bil Lek nekaj let nazaj na kar majavih nogah (problemi v ZDA). Če se prav spomnim, je bila politika takrat v Leku dokaj aktivna (nastavljeni direktorji od zunaj in vse kar je prišlo v vezi s tem). Ko so končno dobili Dragonjo nazaj, je zadeva počasi šla spet gor. Pravijo, da je predvsem zaradi tega dogodka (ponovna vrnitev Dragonje v Lek), posledic te vrnitve in amoksiklava , Lek prišel v položaj, da se je sploh lahko pogovarjal z Novartisom. In ne zaradi politike, ki bi lahko in je imela vse možnosti, da bi podjetje postavila trdno na noge in pričela z močnejšim razvojem. Pa ni in ne vem, kdaj ji bo to jasno, da apriori tega ne more.

Tisto o podcenjenosti in 100 mio$ napovedane prodaje v ZDA je pa spet na poti manipulacije. Si povsem prepričan, da bi Lek napovedal prodajo v znesku 100 mio$, če ga ne bi kupil Novartis?

In seveda, nadaljuješ z logiko, ki je že dolgo znana in uporabljana. Podjetja imamo zato, da nam polnijo državno blagajno, kako bomo pa to porabili, bomo pa odločali MI. In le po tem se nam v vezi s temi podjetji cedijo sline. Ko pa je bilo potrebno kaj narediti, so bili pa vsi tiho.

Zakaj pa so ljudje prodali Lek, če je bil podcenjen? Vidiš, ravno na vzroke tega vprašanja imam vedno znova pripombe v zvezi z našo družbo.
Če bi družba (ljudje) znali ravnati samostojno, neodvisno in dolgoročno, Leka po tej ceni ne bi prodali (enako velja za sklada). Ali pa sploh ne bi prodali, ker dobrega konja, ki še ima prihodnost in bo še dosegel vrhunec, ne prodaš. Pa niso. Lepo so vse prodali in potem še vedno nekateri jokajo, kako smo izgubili Lek.
Tu nekaj pušča! Je pa tipično razmišljanje.

Me veseli, če se motim v vezi z Mercatorjem. Želim mu vse dobro. Bomo ponovno potegnili črto čez dve leti. Želim, da bi bila tudi takrat v zmoti.

O high-tech tehnologiji pa samo razmislek primer iz realnega življenja. Recimo, da bi Varšavski pakt še vedno obstajal in bi midva bila sedaj v kakšnem manjšem kraju v Rusiji. Upam, da ne boš rekel, da bi si v tem primeru lahko dopisovala preko računalnikov, ki ju (jih) sedaj uporabljava? Mislim da ne, vsaj ne, če bi bila navadna državljana.
Danes pa to gre, četudi še nismo v NATO. Če pa bi lahko sodelovali v NATO, pa bi določene tehnologije lahko soustvarjali, odvisno bi bilo predvsem od nas in od naše želje po raziskovanju in inoviranju. Sem prepričana da, če bi naredili kakšno dobro zadevo, je nihče ne bi zavrgel kar tako.

Če pa se postavimo na stališče, da bomo mi samo molzli, drugi (neumneži) pa bodo delali, pa to gotovo ne bo šlo. In od high-tech tehnologije bomo vedno bolj oddaljeni.

Pri Times-u, Petku in Šuštarju pa mešaš zadeve. Times je kot novinarska hiša nagradil osebe, ki so se borile proti korupciji (manipulaciji) v multinacionalki v nakazani povezavi z državnimi strukturami.
Petek se je boril proti korupciji, pa ne vem kako močno ga je podprla kakšna novinarska hiša (Večerov šef je letel, kako pa vemo). Če že kakšna, ga izrablja predvsem za določene politične namene. Jana ga ni proglasila za Slovenca leta, niti ne Delo, niti Val 202, niti kdo drug...
Vsi ga uporabljajo kot sredstvo za dosego svojih ciljev. In to je v tej družbi slabo.
Pri Šuštarju je policija prišla veliko predaleč, da bi se ga kdo upal braniti in so ga pač žrtvovali... O tresenj stolčkov pri nas pa raje ne bi....

Ne vem, če so ZDA Sadamu dale jedrsko orožje. Ta podatek je zame nov. Lahko poveš kaj več? Mogoče naslednji teden v Varnostnem svetu?

Če jaz kaj vidim dobrega v ZDA je to, da je pri ljudeh (družbi) razvit nek mehanizem, ki v določenih trenutkih (močno) reagira tudi proti uradni politiki in uradnem pranju možganov. In ta segment civilne družbe cenim. In ponovno, ne delam si utvar, da so oblastniki kaj boljši kot pri nas.

Razvoj v Kitajski gotovo ni predvsem zaradi Iraka. To je vendar jasno in jasno je tudi zaradi koga je takšen kakršen je.

Maria

City ::

Maria

Če že ne o Natu pa dajmo o Leku.
Marija
Ne bom kaj dosti oporekal ker se mi preprosto ne da, zato bolj na hitro samo dodal določene stvari.
Se strinjam s teboj da ljudje oz. ( družba ) bi se pri nas lahko zgledovali po nekaterih drugih merilih. Vendar spet neko "podcenjevanje" družbe in ostalega je pa malo neumno.
Primer Leka,
poleg tega da je Lek kupoval drago opremo in filal prazne prostore je sproti s temi vlaganji pridobil veliko patentov, ki jih imajo seveda tudi registrirane.
Pliva vs Lek. Za Slovenski trg zdravil je značilno, da je lahko obvladljiv, predvsem zato ker nima vgrajenih mehanizmov vstopnih zaprek, tako kot ima to večina svetovnih navidezno "prostih" trgov. Ravno zaradi lahko obvladljivega trga je pri nas prišlo do hude konkurence in poplave približno 140-150 različnih večjih in majhnih farmacevtskih firm, ki hočejo uveljavljati svoja zdravila. Vendar se Pliva tudi na lahko obvladljivem trgu ni znašla ravno najbolje, čeprav ima veliko večje zaledje, kar se je pokazalo tudi v poskusu prevzema Leka in se kasneje sprevrglo samo v poslovno sodelovanje. Za Plivo velja enako tudi za tuje trge kot so mi povedali določeni, ki s Plivo sodelujejo. Lek in Krka pa sta kljub veliki konkurenci svoj trg zelo dobro obvladala, s tem da je imel Lek večji delež, je pa seveda ta skupni delež pred leti padel pod 50% in verjetno so to mislili tvoji kolegi s tistimi problemi, ker z ZDA niso imeli nobenih večjih problemov, je pa Lekova inovativnost pripeljala podjetje konec 95 na ZDA trg kot prva srednjeevropska farmacevtska družba s končnim izdelkom. Kar kaže, da je samo podjetje veliko pridobivalo tako v razvojnem inovativnem in še kakšnem drugem pogledu. S tem je bil Lek med vodilnimi srednje velikimi farm. podjetji na svetu.
Prav tako vmešavanje politike po odhodu Dragonje, nima veze. Politika je bila vmešana že od samega začetka oz obstoja Leka. Kar se tiče Dragonje je res človek na pravem mestu, odšel je predvsem zaradi NA ŽALOST kaznivega dejanja zlorabe položaja, stric se je znašel, zamenjal ga je Ocvirk (podprecednik vlade za gospodarstvo) Dragonja pa postal minister za gospodarstvo, zaposlenim, vsaj pri vrhu, je bilo jasno kam pes taco moli in bil po dveh letih na srečo Leka, spet v svojem sedlu, se pravi v začetku 99-ih. Sama rast dobička pa je bila v tem obdobju povprečna, najnižja je bila 99 leta, vendar je sedaj nad pričakovanji. Takrat so probleme delali določeni ljudje v Leku, ki jih ne bom imenoval, rešili pa so se jih, ko so odpeketali v penzijo.
Tako, da Lek s prevzemom ni kaj bore dosti pridobil. Do prevzema pa je prišlo zaradi velikega zanimanja za močne generične farmacevte v Evropi, med njimi pa sta na prvem mestu obe slovenski družbi, Lek in Krka. Vendar bi bil prevzem Krke predrag, zaradi obsega tovarn in objektov, ki jih ima po svetu in pri nas.
Ta kot ti imenuješ "razviti svet" je pa zaradi dobrega potenciala in zakonov o prosti trgovini.... začel izvajati pritisk na našo politiko in kot so vajeni klečeplazenja, Lek tudi prodali. Na to pa na žalost ne sam ne ti ne moreš uplivati, pa čeprav smo bili nekateri delničarji. Zaposleni ne bodo s tem "nič" izgubili, smo pa mi, ker nam naša farmacija predstavlja skoraj 10% BDP.
Tista 100mil$ prodaje na ZDA trgu ni nobena manipulacija. To je bilo znano že pred prevzemom, saj so bili znani rezultati amoksiklava na drugih trgih, kjer ga je Lek tržil in dosegal 20% tržni delež. Stvar je bila o hitrosti prevzema, kot so določeni tedanji lastniki opozarjali, da je potrebno počakati na dovoljenje za prodajo v ZDA v kateri prodaja amoksiklav prav tako Novartis in še dve firme. Vse pa toži GlaxoSmithKline (mama amoksiklava). Samo glavni so ostali gluhi.

O high-tech-u nisva na isti valovni tudi primer o realnem življenju ni ravno najbolje zasnovan.
"Recimo, da bi Varšavski pakt še vedno obstajal", bi bila vključitev v NATO upravičena, saj je bil s tem namenom tudi ustanovljen in življenje bi bilo malo drugačno, vendar pa ima Rusija (v tvojem primeru) z Natom podpisan sporazum o medsebojnem sodelovanju in v Belorusiji pa še kje drugje nimajo ravno veliko dostopov do interneta, se pravi s sporazumom v high-tech smislu niso pridobili nič, prav tako nedavno razviti Ruski nenavadno hitri tropedi razvojno niso prišli v NATO, za kontra bi lahko tukaj dodal, kaj če bi bila midva v majhnem mestecu Dublin na Irskem, ki ni v NATU.
Vendar tukaj misliš predvsem o skupnem raziskovanju in inoviranju in ambicioznosti do tega. O tem se strinjam, samo v NATU pride tukaj v upoštev samo ena zadeva, ki pa ni v naših rokah in ne v rokah evropskega NATA. Več oz TO bomo tukaj pridobili v EU. Če pa veš za kakšen kokreten primer pri napr. zadnjih pristopnih državah o medsebojnih inovativnih in razvojnih sodelovanjih, ki so jih pridobili samo zaradi NATA in za katere jim v kontra primeru ni bilo to dosegljivo pa prosim povej, rad bi prebral kaj o tem.

O osebnostih Times-a me pa nisi ravno zastopila. Tudi pri nas se dogajajo podobne stvari in če se neka družba napaja iz jeza, ki pušča v katerem počasi zmanjka vode postane jasno tudi najbolj neumnim zakaj in kje je puščalo. Za to ti ni potrebno biti osebnost leta, čeprav je ta poteza bila več kot samo pozitivna, ki jo je Times naredil. Bolj mi je bil pa zanimiv odgovor v intervjujih teh osebnostih na vprašanje zakaj se ni dalo ukrepati preden je postalo prepozno.
Pri teh vrlinah, ki jih tukaj naštevaš, sem že rekel, da bi se lahko zgledovali po drugih demokratičnih državah, kar je popolnoma res in lepo bi bilo, ko pa govoriš kako se bomo tem vrlinam približali z vstopom v NATO je pa navaden "bull". Te vrline se bomo morali sami naučiti. Ne EU še manj pa Nato nas tega ne bo učil, ker jih to ne zanima, to je naš problem, ki ga moramo rešiti sami.

Hussein je bil zelo tesen zaveznik ZDA v 80 letih, predvsem z blagovno menjavo, v kateri so ZDA Husseina oskrbovale z orožjem. V sredi 80-ih je Sadam prišel v "konflikt" z Iranom takratnem največjem sovražniku ZDA, je Sadam v vojni proti njim in kasneje Kurdom uporabil kemično in biološko orožje, ki naj bi ga razvijali skupaj z made in USA. Ko so vsi časopisi pisali o kršenju človekovih pravic in genocida, ZDA niso ukrepale. Sama Reganova politika pa je preprečila poskus senata, da bi proti Iraku uvedli sankcije, saj sam Irak ni smel izgubiti te vojne. Poleg tega so ZDA se ščitile s tem, da se ne bodo vmešavale v spore Arabskih držav, čeprav je kasneje Irak "napovedoval" vojno proti Kuvajtu, se seveda ZDA vmešajo malo pošušmarjo po Iraku in od VS ZN zahtevajo, da proti Iraku uvedejo sankcije. ZN se soglasno strinjajo. In če so ZDA hotele sankcije in ukrepanje od ZN naj potem to zahtevo tudi upoštevajo, ne pa da rušijo vse te mehanizme. In če bodo rezultati negativni naj se ukrepa.

Kitajski razvoj z Irakom nima nobene veze, hotel sem samo povedati da tudi manj demokratične države so sposobne sklepati sporazume na miren način in če so ZDA tako demokratične bi se lahko tudi po tem malo zgledovale.

Thomas ::

Kogarkoli v arabskem svetu ZDA podprejo, je bila to slaba izbira.

Tudi ko je bil Irak skoraj pred sesulom in je Homeinijevska revolucija grozila da priključi Irak, pa so ga ZDA rešile ... hvaležnosti seveda ni nobene.

Tudi ko so osvobodili Kuwait, zdaj tam streljajo nanje.

Tudi "Stara Evropa", ki so ji ameriške čete prinesle demokracijo in jo branile pred komunizmom, ni nič bolj hvaležna.


Ampak to je pač cena, ki jo plačuje tisti, ki je svetu še največ dal.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas, a pa ti sploh veš kaj govoriš??

Človeku, ki bi mu ZDA plačala za reklamo, ne bi take kvasu, ker bi s tem delal že antireklamo.....

ZDA je prinesla demokracijo v Evropo in jo branila pred komunizmom???

A si ti mal neumen? :D

Zibelka demokracije je Evropa. To je eno in drugo, kako je lahko ZDA branila Evropo pred komunizmom, če pa je del Evrope bil komunističen :D .

In nadalje, jasno, ni bilo pakta med zahodno Evropo in ZDA zaradi sočutja ZDA do demokratičnega dela Evrope, temveč zaradi obojestranskih interesov...tj. obdržati demokratični sistem in vzpostaviti ravnotežje napram Varšavskemu paktu....

In glede na navedeno, kar se tiče hvaležnosti, če misliš, da jo je premalo, se pač odseli v ZDA in se jim tam zahvaljuj do penzije :D





Thomas ::

> ZDA je prinesla demokracijo v Evropo in jo branila pred komunizmom???

Seveda WW2 - remember?

> A si ti mal neumen?

Ne .. nisem.

>Zibelka demokracije je Evropa.

To definitivno. Samo da je rožica demokracije v Evropi rasla slabše, kot presajena v Ameriko.

> To je eno in drugo, kako je lahko ZDA branila Evropo pred komunizmom

Rekel sem "Staro Evropo", kar naj bi predstavljalo Francijo in Nemčijo, če pa je del Evrope bil komunističen.

Sicer pa sploh ne vem kaj maš za pimplat tuki. Jasno je, kdo je zaustavil komunizem. Tako leta 1945 na jatskih mejah in potem še bolj na široko.

Način tvoje debate Mici je - ne najdem besede kaj. Zelo rokomavski. Sebi nasprotna dejstva skušaš izrabiti v svoj prid. Smešno.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

žvau ::

Men grejo ful na jetra ljudje ki govorijo kako je največ demokracije v Ameriki. To je floskula, ki so jo razširili američani skupaj s hamburgerji in kokakolo. Kako bi lahko kao "demokratična država" tako zatirala črnce, indijance da o zajetih talibanih sploh ne govorim. Jaz amerike sploh ne vidim kot neke velike demokracije temveč kot vase zagledano velesilo.
Ameri mislijo da lahko delajo kaj hočejo in da jih pri tem ne bo nihče oviral. Jaz mislim da je evropa mnogo bolj demokratična skupnost.

Pujcek ::

zajcek,

a si kdaj po nesreci v bruslju zasel v crnsko cetrt? nisi? no, vprasaj nekoga, ki je zivel v bruslju (jest sem zato vem) pa ti naj malo razlozi, kako je s temi cetrtmi, tudi v drugih evropskih mestih, in kako zgleda, ko se belec pojavi v njih... potem pa govor oslarije.

pujcek

jeb ::

Pujcek, ce si tam zivel, bos verjetno tudi znal povedat, zakaj ne marajo belcev.
?

Pujcek ::

hotu sem rect, da ne mores rect, da amerika saks ker rasizem,... in si hkrati zatiskat oci, da je v evropi kaj bolje... TO je bil point?

lp, pujcek

aja, jeb, a ti ves, katero je najpogostejse mosko ime v belgiji?

jeb ::

Niti priblizno ne vem.
No, zakaj po tvoje sovrazijo belce?
Priznam, nimam pojma, kako je v Belgiji. Razen, si predstavljam, da so priseljenci iz bivsih kolonij, podobno kot kaksna Nizozemska, Francija... Pa se to nism zihr.

Pujcek ::

jeb,

to ime je mohamed. je pa tko, da je v bistvu vseen al si belec al kitajc, al kaj tretjega, ce nisi njihov in prides v njihov rajon je hudic. sej ves, kako je to. majo svoje trgovine, svoje klube... mesto v mestu. zdej da bi mel zaradi barve koze drugacne moznosti nisem opazu. jih pac imajo zaradi svojih navad in stila zivljenja. zacaran krog! ampak jih je vedno vec tako da, malo za salo malo za res, se bodo kmalu drugi morali prilagajati njim.
po mojem mnenju...

lp, pujcek

Pujcek ::

aja, se neki, kaj mislite, da bo 5. feburarja povedal powell??

...February 5 when he said Secretary of State Colin Powell would present evidence about Iraq's weapons programs and its links to terrorist groups.

City ::

Thomas s tistim zgoraj se strinjam s tabo, samo nekaj me pa zanima, po 2 WW so ZDA hotele spremeniti režim približno v 10 državah, kjer so tudi posredovale in končale nekje na polovici in s tem je nastal v teh državah še večji drek, demokracije pa od nikoder. Zakaj? SH-ja so imele priliko sesuti že pred leti pa ga niso.

Pujcek upam, da bo tokrat res povedal kaj pametnega, saj bi v nasprotnem primeru in če bi prišlo do posredovanja nastalo še večje sranje in razkol med muslimani, kar bi pripeljalo ne samo do povečanja terorističnih napadov. Zanimivo pa da tega niso naredili prej, saj veš kaj so pokazale analize, kaj bi se zgodilo v primeru hitre vojne in kaj v primeru dolgotrajne vojne. Za hitro vojno je pa že prepozno.

žvau ::

Pujcek ti mene ne razumeš. Jaz trdim da bi se lahko amerika glede demokracije veliko naučila od drugih. O črncih pa samo tole. Kar so američani delali z njimi (ločene šole, restavracije itd) si lahko videl samo v južnoafriški republiki. Nikjer v evropi niso imeli uzakonjeno segregacijo.

Pa še neki me zanima ker smo že pri demokraciji. Zadnjič je en amer neki solil da moramo čimprej vrniti vse nacionalizirano premoženje, ki je bilo odvzeto po 2 SV. Naši politiki so pa bli tih ko riti. Zakaj ga ni kdo vprašu kdaj bodo oni vrnili zemljo indijancem.

MadMicka ::

Thomas, stvar je zelo preprosta:

med drugim si trdil, da mora biti "stara Evropa" hvaležna ZDA, pa ni.

Seveda je lahko človek hvaležen nekomu, če nekaj zanj stori - brezplačno - !

V konkretni zadevi pa so ZDA in po tvoje in Bushevo "Stara Evropa" stopile skupaj zato, da bi bile močnejše napram Rusiji oz. Varšavskemu bloku.

To je pač posel, v katerm sta dve stranki, ki imate obe korist od posla. Zakaj naj bi bila potem zgolj ena hvaležna drugi????

Če bi "stara Evropa" (kako neprimerno ime!) padla, seveda danes tudi ZDA ne bi bile to, kar so!

To so osnove..... če tukaj fališ, je jasno kako šele fališ pri nadgradnji...

Tako da je povsem jasno, kako pimplaš v neskončnost - ti .

Thomas ::

Nemčija definitivno je stara Evropa.

Znajo pobirat ogromne zelene davke, nezaposlenost jim raste v nebo, jedrske elektrarne hočjo vse zapret, gospodarska rast je totalno kilava ...

Zeleno rdeča koalicija vsaj, je za na odpad. Zakaj so jo izvolili? Ker so igrali na pacifistično ekološke strune. Čemur večina Nemcev naseda. Žal.

Francozi so bolj moderni. Ampak hočejo biti pa ameriški rivali. Heh ... Samo nimam le slabega mnenja o tem rivalstvu. Samo kar se pa tiče Iraka ... nej se žabarji rajš mal zamislijo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

"Samo kar se pa tiče Iraka ... nej se žabarji rajš mal zamislijo."

Hey Thomas, where you goin' with that misconception in your head? :D










Thomas ::

Misconceptions prepuščam tebi jeb.

Tisti s slabšimi želodci - ne berite.

Kakšna je vladavina SH, ki je našim ljubim anarhistom tako všeč, da se bodo nekateri celo z avtobusi peljali tja, da jo pomagajo ohraniti?

Ko Sadamu ni bil po volju nek ajatola z juga Iraka, ga je dal aretirati. Skupaj z njegovo sestro. Odveč je poudarjati, da so ga v zaporu strahotno mučili. Nazadnje so ga posadili na stol, kjer je moral gledati, kako so njegovi mučitelji posiljevali njegovo sestro. Potem so jo ubili. Potem so mu zabili toliko žebljev v glavo, da je umrl.

Seveda ni bil edini, ki je šel skozi podobno proceduro. To je v Iraku precej rutinsko za vse, ki niso preveč goreči pristaši režima.

Tega je tam ... preveč.

Potem pa tukaj v Evropi (in ZDA) nekateri zbeganci govorijo o Varnostnem svetu OZN, mednarodnem pravu ... in podobne oslarije.

So pač eden stebrov, ki de facto podpirajo vladavino BASS in Sadama.


;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

MadMicka ::

Ko se bo Thomasu posvetilo, da niso zgolj anarhisti zoper samovoljni napad ZDA na Irak (beri: brez odobritve VS OZN), bo to zanj velik korak naprej...:D

p.s.: ni zgolj Iraški režim v zaostanku s časom, takih diktatur je polna tako Afrika kot Azija in gotovo tudi J. Amerika. Zadeva se rešuje, gotovo, saj živimo na istem planetu, ampak z uporabo orožja pa takih stvari ni moč reševati. Sploh pa ne, če udariš le tja, kjer je nafta. Kdaj se bo to posvetilo Gringofilom ni jasno, verjetno nikoli :\

jeb ::

Mici, ne ga srat. Sej je lepo, da si optimist, samo malo bolj realen si pa lahko, no...
Tega koraka ne bos docakal. Thomas bo raje vsem dopovedoval, kako so (smo) zavedeni. Tudi danasnja clanka v Delu, ki sem ju omenil v threadu o napadu na Irak, bo oznacil kot "zavajanje". :D
Sicer mu ni jasno, ali smo zavedeni od komunistov, zelenih, anarhistov, antiglobalistov, oz. karkoli mu ze pade na pamet, ampak glavno, da pac nabije neko oznako, ce se le da, v slabsalnem kontekstu. (sem opazil tudi, da mu pocasi zmanjkuje pojmov, s cim bi nas etiketiral... :D )

matej97 ::

Noo Mici pa Jeb ne biti taka!

Saj vidita kako Thomas rad uporablja te ljubkovalne besede. Očitno ma res veliko veselje v tem...

Maria ::

City, ti ga pa pihneš.

> Kar se tiče Dragonje je res človek na pravem mestu, odšel je predvsem zaradi NA ŽALOST kaznivega dejanja zlorabe položaja, stric se je znašel, zamenjal ga je Ocvirk (podprecednik vlade za gospodarstvo) Dragonja pa postal minister za gospodarstvo, zaposlenim, vsaj pri vrhu, je bilo jasno kam pes taco moli in bil po dveh letih na srečo Leka, spet v svojem sedlu, se pravi v začetku 99-ih.

Lahko poveš katero kaznivo dejanje JE storil Dragonja? Očitno sem nekaj spregledala.

Pihneš ga pa zato, ker si dal zelo lep primer delovanja v Sloveniji (izhajala bom iz predpostavke, da tvoja trditev drži. Če ne, se bova o tem pomenila kasneje):

Človek - direktor firme v Sloveniji naredi kaznivo dejanje in sprejet je za ministra v vladi. Odlična reklama za pravno državo.

Kar se Leka tiče, ni bil problem padec pod 50 %. Očitno kot lastnik nisi bil najbolje obveščen. Izgubili oz. zavrnili so jim registracijo treh zdravil v enem letu v ZDA. Verjetno ni potrebno govoriti o tem kakšen strošek je šel za določeno obdobje v realni minus.

Kar se Plive tiče: Pliva ima in trži svoje lastno zdravilo. To je tisto, kar sem mislila v relaciji Lek - Pliva oziroma tisto, kar je pri Plivi v primerjalnem okolju potrebno spoštovati. In ne obvladovanje trga.

Kar se pa prodaje Leka in politike tiče, pa tudi ne bo držalo. Če si bral določene izjave v časopisih, so nekateri odgovorni (skladi) povedali, da je prodaja Leka uspela, ker (politiki, botri) niso bili pravi čas obveščeni o nameri nakupa. Drugače bi poskusili tako ali drugače zadevo preprečiti. In to je bilo režirano iz Leka.

To, da lastniki ne bi mogli vplivati na prodajo Leka, pa tudi ne bo držalo. Če večina lastnikov podjetja noče prodati pod manj kot 150.000 SIT za delnico, pač ne bi prodali. Problem je ta, da je ''kolektivna zavest'' tu odpovedala, ker jo je v tako hitrem tempu dogajanja težko kontrolirti, če je na drugi strani nek realen denar. In v tem dejanju je bistvo problema. Ker smo (družba) naučeni na nujnost zunanjih impulzov ''pranja možganov'' kako reagirati v določenem trenutku, je bila zadeva izpeljana tako, da je bilo dopuščeno le malo časa za aktivacijo vseh vzvodov, ki bi preprečili prodajo Leka za ceno pod 150.000 SIT in se je pač zgodilo, kar se je zgodilo. ''Mali'' človek je pozabil na ''velikega brata'', se požvižgal na svojo bodočo neodvisnost, prodal delnice Leka in šel potrošiti tiste denarce, ki jih je dobil, na razprodajah... In na ta način je zahod osvajal in osvaja nove teritorije na vzhodu. Ampak to je problem naše osebnostne in družbene nezrelosti.
Kar je jasno, če so nas vse življenje učili, da čakamo na impulz (ukaz) od zgoraj. Žal.

Amoksiklav. Kdo bo tržil v ZDA? Preko katere prodajne mreže?

Kar se železne zavese tiče, sem hotela povedati, da imamo od tako zaničevanega zahoda kar nekaj (precej) ugodnosti - dobrih izdelkov, ki jih v naših preprostih življenskih zgodbah kar veselo uporabljamo. Verjetno se še vsi spomnimo izletov v Avstrijo in Italijo pred 12 leti. Kakšna romanja so to bila. In vse to (četudi je v veliko primerov šlo za škart robo) je posledično omogočila inovativnost in razvoj. Samo to nekako ne bi želeli priznati.

Bistvo Times-ove poteze ni bilo priznanje, da se je v teh podjetjih nekaj zgodilo. Bistveno v vsej zgodbi je to, da so bile te tri toliko pogumne in močne, da so znotraj podjetja, ki je gnilo, na to zavestno opozorile, z vedenjem, da lahko tudi letijo. To je tisto, kar je bilo tu nagrajeno. Človeška odločitev za prav!

Kar se tiče učenja vrednost, sem tudi sama rekla, da bi se to morali naučiti sami. Vendar, City, tudi nekateri pogovori na tem forumu govorijo o tem, da nam točno citiranje dejstev in ne-manipulacija z njimi delata hude probleme. Da ne govorimo, kaj se dogaja v svetu ''medijev'' pri nas.

Ne vem, kaj si hotel povedati s sestavkom o Husseinu in ZDA. Jasno mi je, da nisi odgovoril na vprašanje, kdaj so ZDA dale Iraku jedrsko orožje.

Kar se Kitajske in trgovanja tiče: demokracija ne pomeni, da ne obstajajo določena načela in pravila. Torej v tržnem gospodarstvu je jasno, da se sklepajo posli in trguje, vendar demokracija zagotavlja, da so vzpostavljeni tudi določeni vzvodi, da ko gre zadeva (genocidi, zločini, ...) preko roba, se s sodelovanjem preneha. Včasih to traja tudi predolgo, se strinjam. Države kot so Irak pa bi trgovale preko in z trupli na veke, če bi se dalo. Tudi v miru. Vendar to NI demokracija.

Maria

Thomas ::

Kako bi pa radi, da vas kličem?

Mirovniki? Tako ne morem, ker zagovarjate, da stanje podobno vojni, v Iraku traja še naprej. Tako kot ste zahtevali tudi za Afganistan, da napad bi bil groza in strah. Pa je bil le konec groze in strahu.

Zahodni steber BAASa? Tega ne bi vsi razumeli.

Ste tud zahtevni!

Kar se tiče držav Tretjega sveta so zelo gnile. Ne vse, tiste ki so šle po zahodnem modelu ne, večina pa.

Kako se pa z orožjem nič ne doseže, je pa oslarija. Tisti ki ima močnejše orožje, doseže svoje.

Pa če je tisto še dobro - toliko bolje.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::


Med trditvijo "z orožjem se nič ne doseže" in "z orožjem se pri takih stareh nič ne doseže" je pomembna razlika, mar ne? :\

Dejmo to še malo bolj po domače povedat, če nekomu v obraz mečeš, da je grd, bo skregan s tabo za zmeri, pa četudi je res grd, če pa mu rečeš, da bi lepše izgledal, če bi popravil to in ono, je pa to povsem druga stvar. Temu se reče politika :)

Thomas ::

Samo nekaj bi dodal na Marijin post.

Nič popravil, samo dodal.

Tale vera, da je "marketing najpomembnejši", je pri nas zelo prisotna. Je pa toliko utemeljena, kot privatno prepričanje varnostnikov, da so oni najpomembnejši v firmi. Sej bi brez njih vse pokradli in požgali! Pa kdo bi se zgovarjal s policaji ponoči, ko po pride patrulja naokrog!? Kdo?

Samo varnostniki ne znajo tako dobro plasirati tega svojega intimnega prepričanja, kot po definiciji znajo marketingarji.

Samo niti najboljši marketingarji ne morejo nič in varnostniki nimajo kaj varovati, če Lek ni sposoben najbolje na svetu (ali blizu tega) zdraviti nekaj bolezni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

City ::

Jest ga pa pihnem kajne Marija,

Pa poglejmo kdo ga bolj.
Dragonja je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja zaradi nezakonitega financiranja predvolilne kampanije SLS v vsoti 55.000 DEM. Če se ne motim je zadeva postala pravnomočna 99 leta. Tožilstvo je takrat podalo v igro še kazenski postopek zoper osebo, ki je Dragonjo k dejanju napeljala. Pa se mi zdi da to naprej ni več toliko pomembno.

Seveda sem ga pihnil vendar, če se držimo tvojih besed "Človek - direktor firme v Sloveniji naredi kaznivo dejanje in sprejet je za ministra v vladi. Odlična reklama za pravno državo." bi te pa spomnil na našega prijatelja Dicka Cheneya podprecednika ZDA, bivšega direktorja naftne družbe Halliburton, ki ga Ameriška nevladna organizacija za boj proti korupciji, obtožuje računovodskih poneverb v naftni družbi zaradi lažnega prikazovanja prihodkov, gre se za 445 milijonov dolarjev, no pa tukaj ne smemo pozabiti še na njegovega Busha, ki poleg tega, proti njemu zbirajo še dokaze, v času ko je Bush imel aktivno vlogo v podjetju Harken Energy Corporation in to ravno takrat, ko naj bi podjetje samo sebi prodalo eno svojih podružnic. Dobiček naj bi si razdelili vodilni, delnice podjetja pa, seveda z Bushem, prodali še preden je za izgube podjetja izvedela javnost.

Tukaj pa se potem spomnim tvojih besed in pomislim je mogoče Dragonja napram Cheneyu in Bushu dobil prevelik stolček, če gledamo iz vidika pravne države ZDA in teže dejanja?

No kot vidim domnevaš, da sem bil lastnik v delnicah ( ali sem bil ni važno ), ti pa lahko povem, da je pri tej zavrnitvi zdravil se šlo zaradi nepopolnega tenderja in kasneje je bilo zavrnjenih še kar nekaj, vedar vodstva to ni "motilo", čeprav je šlo kar nekaj denarcov stran, saj so dovolenja kasneje dobili za skoraj vsa (razen 2 če me spomin ne vara) in pričeli prodajo kar je tudi pokrilo strošek v tistem obdobju. Večjo skrb jim je delalo tistih 50%, kjer je bilo veliko več denarja v igri in do prevzema, slovenskim farmacevtskim firmam ni uspelo več priti nad 50%, trg je na žalost neusmiljen.

Glede Plive, ni edina, ki trži svoje zdravilo, prav tako ga Krka in Lek. Vendar kaj ti to pomaga če ne znaš tržiti, se ti ne zdi?

O prodaji pa moraš vedeti določene stvari. V managementu in prav tako v politiki je najboljši tisti, ki zna dobiti iz 1+1=3. Kot prvo moraš vedeti, da se je Slovenija za tuja vlaganja odprla kasneje kot druge države vzhodne Evrope, kar je po drugi strani slabo, saj je ali bi to nekaterim panogam škodovalo, pa vendar se je odprla predvsem zaradi pritiska EU držav na našo politiko, ki je to onemogočala, predvsem zaradi slabe privatizacije. Pritisk je bil že tako močen, da so v časniku Management nekako "stavili" katero podjetje bo vlada prva prodala in s tem znebila pritiska EU-ja in ogrožanja članstvu. No seveda trg je odprt, vendar z zelo veliko zakonskimi luknjami z možnostjo izigravanja zakonsko določenih postopkov, ki niso prav nič v prid nacionalnega interesa. V Evropi se največ prevzemov zgodi na Polskem, Češkem, Madžarskem, Rusiji in Sloveniji, do odprtja trga pa smo do sedaj pri nas imeli predvsem green field investicije. Ena takšnih investicij je bila od Bayerna, ki je pri nas odprlo podjetje in, da ni imelo "problemov" se je tudi združilo z Lekom s tem, da je Lek imel 51% v lasti, Bayer pa 49%. Skupaj so razvijali imeli skupno prodajno mrežo...kar je veliko lepše z več koristi, kot pa jo ti vidiš v Novartisu. In če neko podjetje napove prijateljski prevzem v imenu skupnega razvoja je pa največja kozlarija, če to podjetje postane 99% lastnik. Pa sam Lek ni s tem nič izgubil, upajmo da se res ne bo, vendar to ni več skupni razvoj, če podjetje ni več naše.

No ta teorija da so vsi bili za je tudi malo tako.
Proti upravi Leka so se uprli štirje največji lastniki in podpisali sporazum, da delnic Novartisu ne prodajo, kasneje se jim pridruži še večina. Ti 4 pa so bili SOD, KAD, Nacionalna finančna družba in Triglav Steber, vendar skupaj z ostalimi so imeli v rokah 46%. Sklicane so bile razne izredne skupščine delničarjev, na zadnji so glasovali o imenovanju novega člana nadzornega sveta, s čimer bi imeli celo možnost zamenjati upravo, vendar zaradi raznih manipulacij tudi iz "vrha" do tega ni prišlo, če pa bi, bi upravi odvzeli dovoljenje za sprejem dokapitalizacije. Uprava Leka lahko po sedanjem statutu sprejme dokapitalizacijo v višini tretjine osnovnega kapitala družbe.Kaj to pomeni? Tudi če Novartisu nebi uspelo pridobiti 51% delnic, bi lahko Lek prevzele skozi stranska vrata. To pa tako, da proglasijo prevzem kot uspešen, Lek čez čas dokapitalizira in s tem pridobi večinski delež. Večina pa s tem ostane praznih rok. 1+1=3.
No če prevzema nebi bilo bi Amoksiklav tržili preko svoje zelo dobre in Bayer-nove prodajne mreže.

Isto se dogaja z pivovarsko vojno, ko je Interbrew hotel dokapitalizirati Union in s tem pridobiti upravljavski delež v pivovarni, še dobro da se toliko vmešava razna politika in da do tega ni prišlo. Kaj bi to pomenilo za Laško in zaposlene rajši ne razlagam, vendar ločiti je treba investicije v obliki prevzema in t.i. green field investicije in kaj je boljše za naš razvoj in nacionalni interes.

O Timesu imaš po pravici povedano veliko večje pozitivno mnenje kot jest, osebno se mi zdi ta poteza zelo pozitivna, vendar so se te osebnosti odločile reagirati ko so spoznale, da s kariero v teh podjetjih ne bo nič, saj se je barka že potopila, pred tem pa si niso upale spregovoriti zaradi osebne varnosti in varnosti družin, na kratko povedan njihov odgovor na vprašanje zakaj ne prej. No pa vseeno vsak ima svoj pogled. Kot sem pa že rekel teh lastnosti z vstopom v Nato ne bo, bomo pa bližje njim z vstopom v EU, saj že to, da EU parlament stalno zahteva od Slovenije poročila o boju proti korupciji in spoštovanju resolucije, ki se dotika te problematike pri vstopu, je že napredek.

O Kitajski sem mislil tako, da če hoče nekatera država gospodarsko sodelovati z drugo in ji to uspeva, je jasno, da tudi iz političnega vidika odnosi niso slabi in če niso se da lažje vplivati na stanje tudi po demokratični poti in ne samo na silo.

V Iraku seveda so kršene človekove pravice, vendar iz tega vidika so ZDA Irak postavile šele na 5 mesto in ko širimo demokracijo pojdimo po vrsti. Ta natolcevanja, da bi morale ZDA napasti Irak mimo VS ZN-ja so pa več kot trapaste. Naj se priložijo trdni dokazi da Irak ima še zmeram shranjeno biološko, kemično in jedersko orožje ki so da skupaj razvijale v 80 z ZDA, kar sem ti pozabil še zgoraj povedati takrat naj bi ZDA oskrbovale Irak s sevi vraničnega prisada in skupaj "razvijale" bojne konice z osiromašenim uranom, potrditev naj bi bila iz raziskovalnega centra American Type Culture Collection. Pa tudi sama vojna v primeru, da ZDA vzpostavijo demokracijo, kar se v zgodovini do sedaj še ni zgodilo (razen EU, da se ne bomo spotikali), nebi prineslo ravno dobrih rezultatov, saj so problemi glede Iraka zelo širokopasovni še v samem Iraku in ni samo SH.

Ko omenjam VS ZN pa vprašam tiste privržence ZDA sistema in demokracije, ki pljuvajo čez to organizacijo, da je ideja in temelj te organizacije se rodila v demokratični državi ZDA leta 1942, ko je ameriški zunanji minister Cordell Hull sklical posvetovalni sestanek vplivnih ljudi iz vseh palsti ameriške politike in gospodarstva, da bi določili smer povojne zunanje politike. Namesto društva narodov so postali Združeni narodi, Amerika, ki naj bi opustila izolacionizem, pa naj bi imela osrednjo vlogo in tukaj me zanima zakaj pljuvate v lastno skledo? Je kljuse, ki ga jahate tako kilavo? :D

Več pa naslednji teden.;)

Maria ::

City

Očitno veš nekaj več kot jaz. Sem mislila, da zadeva še ni pravnomočna....

Lahko vseeno vprašava še koga? Npr. Percija.

Perci (ali kdorkoli drug, ki pozna dogodke), je zadeva že pravnomočna - saj veš tisto s Pododbnikom in kakšna je bila kazen. Lhko kakšen link?

Z odgovori dalje bom počakala, da razčistimo to zadevo.

Maria

Pepe ::

Predlagam naslednje, gremo v NATO in verjamemo Mr. T.-ju.
Ampak, ko ga bo NATO zajebal, najamemo dva roza tipčka, da ga konkretno spenetrirata od zadaj, ker si bo samo tako zapomnil.
Bolj ko berem tvoje poste, bolj spoznavam in to vedno znova, da ti sploh nisi sposoben sprejet cele slike. Zate obstaja samo tvoja fucking USA, USA.... red, white & blue, yeah.
Spravi se v politiko al pa si poišči strokovno pomoč, pa čeprav pod rdečo lučjo.
LP stari!

P.S. Nafta bi bila 100 $, pa ja. Ko bo Tupi imel kontrolo nad bolj ali manj vso nafto, bo po 200 $, pa še na bone bo. Kdor tega ne vidi je slep, kdor tega ne razume, ne razume.
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Thomas ::

Je sklepanje, kako bo draga nafta, ko je ne bo več obvladovala OPECova blagohotna roka, nastalo na podlagi kakšni dejstev? Kot recimo tistega, po koliko je ista količina pšenice, ki "jo pa večinsko obvlada Bush".

Enaka količina pšenice je cenejša! Kartelske cene OPECa pa davljenje vseh drugih držav na svetu, razen izvoznic nafte.

p.s.

Za Pepeta moderatorjem predlagam, da mu naštimajo tarožnat design. Če si upajo, seve.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

-Za Pepeta moderatorjem predlagam, da mu naštimajo tarožnat design. Če si upajo, seve.

In to bo rešlo vse?|O Vzemi si enkrat čas in premisli vse skupaj, ja pa kdo pa misliš da si. Tebi nihče nebi smel nič rečt, ti pa boš piss_al glih kar ti bo. Nič nebi mel proti, če bi se dalo s tabo normalno komunicirat, tak pa mam pouhen kurac tvojega fucking izživlanja. Tako zdaj pa mi atomsko vrži.

Saj ti pravim idi v politiko, da še bodo drugi meli nekaj od tebe, ne samo mi. Vidim neke podobnosti z mesarsko muho.

LP

P.S. Pa smo res bli na Luni?
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Thomas ::

Zgleda da trpiš, ko bereš moje poste, Pepe.

A si že pomislu, da so tvojga trplenja pa krive le nekatere tebi ljube ideje, ki so pa v resnici poisson?

:\

Ko naletijo (tvoji memi) na svoje smrtne sovražnike, tebi povzročajo trplenje, da bi jih ti zaščitil.

Pa ne moreš.



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

Dodatek!
100X ti je bilo lepo napisano glede USA, ampak ti jo pa moraš še naprej prodajat kot nekaj svetega. Toliko svinjarij kot so naredili, niso edini ampak med vodilnimi, če že ne prvi. Toda to se tebe ne dotakne. Ti pa v stilu USA,USA!

Seveda USA nima nobenega profita, glede na to kar počnejo, oni to počnejo za dobrobit. Če ne bi imeli profita tega ne bi delali, itd. itd..

Glede komentiranja, komentiraj in nasprotuj vsemu, ne pa samo tistemu, kar se ti da, oziroma kjer lahko, če se tako v vsem motimo, mislim, da sem ti to že enkrat napisal.
Pizdiš praktično glede vsega. Povej zakaj potem res ne greš v USA, ti je lepo napisal, če nimaš povej. Marsikdo nima, to ni nič sramotnega.

Ne razumem pa, kaj se tolk pizdiš, saj imaš debelo kožo. Slej ko prej, pa se tudi meni in meni podobnim ne bo več dalo ukvarjat s tabo, tako, da te ne boš več rabil javkat, kje ti je kdo stopil na žulj!

Ko boš enkrat sposoben razlagat na nivoju, na katerega nas postavljaš, te bomo razumeli, kapiš. Žanješ, kar seješ

LP

P.S. Ne trpim stalno, ampak "samo" velikokrat! MIR in srečo, govoril sem. To je tvoj srečen dan, se umikam iz teme.:P
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

perci ::

Pepe: umiri se

City in Marija: Da bi bil Metod Dragonja kdaj obsojen za kaznivo dejanje, ki mu ga City očitaš, se ne spomnim. City po vsej verjetnosti govori o sodnem procesu zoper Mladino, ki pa je bil civilne narave.

Sodba iz leta 1999 o kateri po vsej verjetnosti govori City je sodba višjega sodišča iz 24.12.1999, njen izrek pa se glasi takole:

Pritožbi se ugodi in se izpodbijani del sodbe:
1. delno spremeni tako, da se zavrne tožbeni zahtevek v delu, s katerim tožnik zahteva, da mora toženka v reviji Mladina preklicati trditve, objavljene v 11. številki Mladine z dne 17.3.1998 o tem: - da je tožnik v začetku oktobra oziroma tri dni pred 27.10.1992 imel sestanek z Metodom Dragonjo in pri tem napeljal Metoda Dragonjo, da mu je ta dal 55.000 DEM za stranko SLS, in ga ob tej priliki tudi povabil, naj vstopi v SLS, kar pa naj bi Dragonja po premisleku čez nekaj dni zavrnil, - da je Metodu Dragonji obljubil, da bo v primeru, če bo SLS v vladi, tržni delež, ki so ga do leta 1991 imela jugoslovanska farmacevtska podjetja, lahko nadomestil z Lekovimi izdelki in da je nekaj dni pred tem enako pomoč obljubljal konkurenčnemu farmacevtskemu podjetju Krka iz Novega mesta, pri čemer naj bi pri teh pogovorih sodelovali Krkini finančniki, ter da mora toženka na svoje stroške objaviti to sodbo v časopisih Delo, Dnevnik, Večer, Demokracija, Slovenske novice in Nedeljski dnevnik, revijah Mag in Mladina ter na TV Slovenija in Pop TV;
2. razveljavi v preostalem izpodbijanem delu (t.j. glede odločbe o tistem delu zahtevka, ki se nanaša na preklic trditve, da je tožnik Metodu Dragonji obljubil, da bo v zameno za prispevek 55.000 DEM za SLS uvrstil Metko Karner - Lukač med kandidate za poslance v Državni zbor ter na objavo tega dela sodbe v javnih občilih, in glede odločbe o stroških postopka) ter se zadeva v tem obsegu vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje. Odločitev o stroških pritožbenega postopka se pridrži za končno odločbo.

Ne vem pa kje si City dobil svojo informacijo - sklepam, da v Mladini - ne rečem, da Metod Dragonja ni storil kaznivega dejanja ampak pravnomočno pa po mojih informacijah za tako dejanje ni bil obsojen. Lahko pa da se motim, saj moram priznati, da nisem ravno podrobno spremljal dogajanja okoli tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Maria ::

Perci, hvala za tvoj pogled.

City, tudi sama sem skoraj 100 % prepričana, da tvoja informacija ne drži. Prosim za link, ker je drugače takšna trditev zelo huda.

Maria
««
11 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021248 (16721) Vlady
»

Tudi ženske obvezno v vojsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
785776 (4417) ||_^_||
»

NATO - we are on! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
67425697 (18891) Pepe
»

NATO pro et contra (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34314615 (10569) rh^
»

NATO-pro,contra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1117814 (6355) freserovski

Več podobnih tem