» »

Brezdomec za župana

Brezdomec za župana

SmeskoSnezak ::

Brezdomec kandidira za župana. Precej zanimivo. Mogoče pa se tako trend obrača, da bi se lahko začelo to dogajati naokrog po svetu?
@ Pusti soncu v srce... @

gzibret ::

Eh, zakaj pa ne. Če je državljan Francije in če nima kriminalne preteklosti, lahko kandidira.
Vse je za neki dobr!

SmeskoSnezak ::

Ja, ampak človek se vseeno zamisli, ko sliši tole. Se mi zdi kar zanimivo, saj imajo brezdomci veliko znanja o svojem mestu, če po njem pešačijo, itd. In lahk tako tudi dosti potem naredi v smeri izbolšanja stanja v mestu, če seveda postanejo župan. Je pa res, kaj praviš, odvisno od preteklosti človeka, kako se bi vse skupaj izteklo.
@ Pusti soncu v srce... @

gorjanc ::

SmeskoSnezak ne vem če si že kdaj imel kakšen pogovor s kakim brezdomcem, ki je na cesti že več kot eno leto, če si potem veš da jih je velika večina razmišlja na nam nesprjemljiv način, prav zato jihje tako težko socializirat. Da bi bil sposoben biti župan pa zelo težko vrjamem mogoče je kje kakšen ampak, brezdomci ki sem jih jaz srečal bi bili težko smetarji kaj šele župan.

Pa s tem ne mislim kaj zelo slabega o brezdomcih samo pravim da se jim način razmišljanja tako spremeni, da so za večino družbe nesprejmljiv zato tudi ostajajo na cesti.

Bob Rock ::

Se mi zdi kar zanimivo, saj imajo brezdomci veliko znanja o svojem mestu, če po njem pešačijo, itd. In lahk tako tudi dosti potem naredi v smeri izbolšanja stanja v mestu, če seveda postanejo župan.


clovek, ki za sebe ni ali sposoben ali nima zelje poskrbeti, bo vredu vodil celotno mesto?

edit: spustil "poskrbeti"
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Calligulla ::

Vcasih ljudje, ki zase obupno skrbijo to toliko bolj pocnejo za druge. Ne vidim, da bi morala biti nujno neka korelacija med enim in drugim.

Je pa vprasanje v kaksnem psihicnem stanju je clovel. Brezdomcev je veliko vrst. Pri nas imamo pa res vglavnem pijance, ki res niso sposobni nic pametnega skupaj spravit.

gorjanc ::

Sploh ni treba da je pijanec. Poznam primer ko človek sploh ne pije pa se mu kljub temu ne uspe socializirat saj so se mu vrednote in pravila tako spremenile pri življenju na cesti da se preprosto ni zmožen vključiti nazaj v družbo.

Vikking ::

Župan mesta more bit dober politik, imeti čim več dobrih vez v politični in gospodarski srenji, da lahko dobro lobira (tukaj je naš brezdomec neuporaben).

Čut za sočloveka in da poleg sebe misli še na druge (ponavadi ko prosi za cigareto ali denar za pjačo, ponavadi vedno reče da bi mel še za kolege) kot tak bi bil vsekakor primeren.

Da pa more biti normalen in psihično stabilen in zdrav, pa to ne velja niti za ternutno sedanje župane, ki vodijo naša mesta. Tako da imo brezdomec je povsem kvalificiran glede te kateogrije in ni v podrejenem položaju.

whatever ::

Cool! Ga podpiram. Vsaj za druge brezdomce bi kaj naredil.

Bramac ^^ ::

Zakaj bi moral kdo skrbeti za brezdomce? A zate pa kdo bo, če ne boš hotu nč delat? Ne razumem tega, to je kapitalizem če nč ne delaš, tut nč nimaš. In to je čist prov. So pa seveda ljudje, katerim vseeno veliko pomeni pomagati drugim, tudi brezdomcem. Zaradi njih pa brezdomec ostane tak kot je in še naprej nič ne dela, ker dobiva pomoč.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

peh, in kaj bi ta brezdomec sploh znal narediti, ko bi se šlo za realne projekte razvoja mesta? Morda bi res lahko plačal tistih nekaj "litrc" svojim kolegom, kaj več pa žal ne.

Zheegec ::

Če je sposoben za župana, naj to postane zaradi svoje sposobnosti, ne pa zato, ker je brezdomec. In obratno - če ni sposoben za župana, naj to ne postane, pa tudi če je nek znani politik s političnimi vezami...

Ampak v tem svetu tako in tako velikokrat ne gre tako, kot je treba. Če je že dlje časa na ulici, potem vsekakor nima nekega realnega stika z mestom. Če pa pozna ulice in ve, kje je najbolje prespati, pa mu to na mestu župana ne pomaga veliko. Par procentov brezdomcev je takšnih, ki jim država/sorodniki ne priskrbijo prave pomoči zaradi psihične/fizične bolezni. Vse ostalo so (malo posplošeno) lenobe ali pijančki/junkiji.

Bo pa v primeru zmage dokazal, da zna poskrbeti zase :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

reptilia ::

Ste pomislili da morda dotični brezdomec pač noče biti več brezposeln :D

Drugače pa, brezdomec za župana, če ima neko primerno izobrazbo (in tu ne mislim samo na X stopnjo končanega faksa), bi lahko bil... Bi bilo pa pomoje v redu da bi kakšni župani mest kjer je brezdomstvo pač veliko, da bi imeli kakšnega brezdomca ali pa bivšega brezdomca pri sebi v kakšnem svetovalnem oddelku. Pač pomoje ti ljudje vedo kako stvar, ki je nam nebrezdomcem tuja oz. si pred nekaterimi stvarmi zatiskamo oči.
Forgive your enemies, but never forget their names.

opeter ::

reptilia, se čisto strinjam, sploh z zadnjim stavkom!

Sicer pa, ste že kdaj sploh zamislili, na kako tanki nitki ta vaš/naš mili kapitalizem visi?
Pride en velik pok na borzi in adijo vse vaše delnice, prihranki itn. Če imaš takega za župana ali pa svetovalca, pa bo že vedel, kako preživeti na cesti...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

uporabnik0 ::

Če imaš takega za župana ali pa svetovalca, pa bo že vedel, kako preživeti na cesti...

Z eno roko se bosta drzala z drugo bo pa udrihal po gošavju in te ščitil pred zvermi temnega gozda...

gorjanc ::

Je kdo od vas že sploh mel kakšen kontak z brezdomcem, poleg tega da ste ga videli na ulici ali mu dali nekaj drobiža. Če bi ga imeli sem skoraj siguren da bi kaj kmalu uvideli, da so ti ljudje praktično nesposobni opravljati kakršnokoli delo kaj šele biti župan.

Mimogrede če ma kdo kakšno željo podrobneje spoznati brezdomce vam lahko dam kontakt od organizacije ki jim razdeljuje hrano, vedno so veseli prostovoljcev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beračenje pred trgovinami (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44247259 (34481) jype
»

Od berača do zaposlenega (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7012019 (9425) lexios
»

Konstantno kršenje JRM motene osebe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9420268 (17128) crniangeo
»

Lokalne volitve '06 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10234389 (32327) krneki0001
»

Brezdomci (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
868282 (6064) moonjah

Več podobnih tem