» »

Formula 1 2009

Formula 1 2009

««
15 / 26
»»

Jst ::

TIstim, ki se nam ne da klikat, sem naredil uslugo:

The FIA statement in full:
2010 FIA Formula One World Championship Entry List

Following the completion of the applications process for teams to compete in the 2010 FIA Formula One World Championship, the following teams have been confirmed.

TEAM / CONSTRUCTOR
SCUDERIA FERRARI MARLBORO / FERRARI
SCUDERIA TORO ROSSO / STR TBA
RED BULL RACING / RBR RENAULT
AT&T WILLIAMS / WILLIAMS TOYOTA
FORCE INDIA F1 TEAM / FORCE INDIA MERCEDES
CAMPOS GRAND PRIX / CAMPOS COSWORTH
MANOR GRAND PRIX / MANOR COSWORTH
TEAM US F1 / TEAM US F1 COSWORTH
VODAFONE McLAREN MERCEDES* / McLAREN MERCEDES
BMW SAUBER F1 TEAM* / BMW SAUBER
RENAULT F1 TEAM* / RENAULT
PANASONIC TOYOTA RACING* / TOYOTA
BRAWN GP FORMULA ONE TEAM* / BRAWN TBA
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

CHAOS ::

FIA zgleda ne bo popustila. Petek se nezadržno bliža in FOTA je bila v zadnjih izjavah bolj spravljiva. V primeru, da se kar zavežejo za naslednjo sezono in šele potem začnejo pogovore o spremembi pravil, reguliranju športa in deljenju dobička, so par res pravi kekci. Ne vem, kdo jih bo še jemal resno. Vse to šopirjenje o izstopu iz prvenstva bi bilo potem zaman.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

ABX ::

http://www.gazzetta.it/Motori/Formula1/...

FIA je dvignila omejitev proračuna za leto 2010 na 100M Eur.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Alexius Heristalski ::

FOTA teams to launch breakaway series

Hej, morda se sploh ne poslavljamo od Silverstonea ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

CHAOS ::

Odlično... To se mi dopade. Pa da me ne bo kdo narobe razumel. To, da so pripeljali šport in znamko F1 na rob propada, ni nikakor povezano s tem, da odobravam novo serijo. Zakulisne igre, nepravično in netransparentno razdeljen denar ter skoraj popolna avtokracija nad pravili pa so mi šle že pošteno na živce. Z moštvi se pa res ne gre pometati kot svinja z mehom.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Upam samo da se ne bo zgodilo kot z formula Indy, ko pri podobnem kreganju je vse skupaj razpadlo.

AmokRun ::

Mislim da je že skrajni čas, da se stari prdeci tipa Max Mosley in Bernie Ecclestone, poberejo iz F1. Koliko časa ma še Max Mosley do konca svojega mandata?

borchi ::

kaj bo pa zdaj williams naredil?
l'jga

njok ::

Ownal usf1 in razne campose najbrz.

Ampak sumim, da ce FOTA ne blefira, bo FIA nekako ukrepala, magari mimo Mosleya. Nevem, ce si lahko privoscijo odhod konstruktorjev in posledicno sponzorjev.

Daedalus ::

Šele zdaj opazil. Huh, that's significant.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

>Koliko časa ma še Max Mosley do konca svojega mandata?

Double M, kateremu poteče mandat letos (I think), je izjavil, da bo ponovno kandidiral, ravno zaradi tega spora. V smislu, da dokonča svoje začeto delo, to je, zmanjšanje stroškov F1.

--

Glede breakaway serije F1. Meni nova dirkališča, večinoma iz arabskega sveta, niso bila nikoli všeč. Silverstone, Magny Course, Belgija, Imola, Madžarska, Monte Carlo,... Čeprav so nekatera dirkališča onemogočala prehitevanja, jih še toliko raje vidim na koledarju. V njih je nek čar tradicije F1.

FOTA F1 bi znala biti dobesedno Ultimate Series, kar je F1 zgubila zadnja leta oziroma to tisočletje. Razne dirkaške ekipe, ki kupujejo dele od proizvajalcev, pravila, ki bi bila jasna ter veljala po pet let,... bi verjetno prineslo novi čar seriji. BUT, the problem is,... da so v FOTI večinoma veliki koncerni - proizvajalci.

Sem gledal dirko Indy500, pa čeprav so vsi bolidi enaki, vse standarizirano, je zadeva zanimiva, ker od dirkača zahteva neverjetno koncentracijo in po polovici (100 krogov od 200tih) dirke so bili vsi v istem krogu, dogajala so se prehitevanja, napaka dirkača in takoj je izgubil nekaj mest. To je nekaj, kar je v F1 nepredstavljivo.

Po pravici povedano, naj trenutna Mosleyjeva F1 kar lepo crkne. Birokratske razvrstitve na cilju, kar se dogaja letos, mi niso zanimive. Pa ne zato, ker se ne tepeta Ferrari vs McLaren, ampak zato, ker s spreminjanjem pravilnika (pre)mešajo karte.

ps: pa upam, da če do nove serije res pride, da bolidi ne bodo tako grdi, kot so letos. :)

Icematxyz ::

To pa je res zdaj prvovrstna senzacija. Kdo bi si še kakšen mesec nazaj mislil da bo se ta razkol res dogodil!

Ravnokar me je presinilo: nova serija mogoce pomeni tudi novega komentatorja v SLO? To bo se najvecja pridobitev :D

Alexius Heristalski ::

Tega se veselim tudi jaz, Pop TV ima pravice za F1, dvomim, da bodo prenašali novo serijo (če bodo sploh smeli).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tilen ::

W1: Slikovne debate se načeloma ne gremo ampak v tem primeru bom naredu izjemo. Tale slika pove več kot 1000 besed.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

Samo kdo realno bo še gledal F1? Ok vrjamem da lahko postane zanimiva tudi z drugimi ekipami in ima svoj krog gledalcev ampak brez moštev kot so:

Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull Racing in Toro Rosso

Zagotovo bo šlo stran ogromno gledalcev. In pa brez teh moštev kako bo to še vedno držalo tudi ne vem:

F1 = the highest class of auto racing

Vsekakor pa nekaj se j moralo zgoditi ker takšna formula je tako brezvezna da bolj en bi mogla biti kaj se gredo zadnja leta.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Nobena juha se ne poje tako vroca kot se skuha. Pocakajmo se devet mesecev ali koliko ze... :)

Še ena hitra dirka, kjer Toyota ima možnosti za dobro dirko. Jarno bo danes hiter. :)

PrimozR ::

Tale breakaway bi znal biti ODLIČNA odločitev za serijo. Poglejte kako popularen je v nemčiji DTM. Kako popularen je bil v začetku 90ih, po letu 96, ko se je prelevil v ITC in prišel pod kontrolo fie pa je propadel v roku enega leta, saj ga niso prenašali zaradi predragih TV pravic.

:D
[J.P.Sartre]

>Zagotovo bo šlo stran ogromno gledalcev.

Saj pravih gledalcev na večini dirkališč že danes sploh ni. Bernie si hoče filati žepe, dirkališčem postavlja nemogoča pravila in seli F1 na proge, kjer ljudje F1 sploh ne poznajo.

Lep primer je danes Silverstone, kjer je sto tisoč gledalcev ob progi samo na petkovem treningu. In Bernie bi Silverstone umaknil iz koledarja!?!?!

--

Anyway, lep izplen kvalifikacij, BrawnGP mi res ni tako navdušujoč, da bi ga gledal na pole in na stopničkah prav vsako dirko.

V bistvu sam gledam tako rekoč samo še MotoGP. Zadnje čase še celo rezultati ob koncu kakšne tekme F1 me ne zanimajo kaj preveč.

Tako da se veselim sprememb. Kakršne koli že bodo. Pa če vse skupaj na koncu propade slabše tako ne more biti kot je.

Zgodovina sprememb…

w00t! I smell ownage... Ce prav vidim, je tokrat Vettel za spremembo najtezji med prvimi desetimi. Slab znak za Webbra, ki je zaostal za dve mesti kljub temu, da je bil lazji in na koncu odpeljal se krog vec.

Da Vettel je letel. Kamikaze Nakajima je dosegel najboljši rezultat kariere, očitno mu ležijo hitri ovinki. :)

UUAaa! Na odru za zmagovalce končno malenkost drugi. Je bila pa kar zanimiva dirka.

Samo ker sem začel gledati šele malo čez polovico, mi ni jasno, kako je Kimi pristal toliko zadaj v primerjavi z Masso...

ttommy ::

Meni tudi ni jasno,kako da je Kimi pristal tako zadaj.Sem zadremal vmes...
Gamer

Meni tudi ni jasno,kako da je Kimi pristal tako zadaj.Sem zadremal vmes...

Fuel strategy. Nakajima je šal s 4. na 11. mesto zaradi tega, Alonso je pa itak zginil nekje v ozadju. Silverstone je pač steza, kjer pomeni ostati par krogov dlje na stezi (Massa je prvi stint vozil 8! krogov dlje, kot Kimi) veliko prednost, pa Kimiju verjetno tud ni pomagalo, da je ostal za Trullijem po prvem postanku. Očitno je Ferrari s polnim keslom dovolj hiter, da lahko kaj nadoknadi... medtem ko pol prazen ni dovolj hiter, da bi to pomenilo neko resno prednost glede na okolico. Pa ker je Massa deloval precej presenečen, da je prišel do 4. mesta, verjetno tudi sami niso vedli, kaj pričakovati na dirki.
[J.P.Sartre]

Temperature so bile precej nizke, zato Brawn ni uspel segret gum na optimalno delovanje.

Massa pa je imel bistveno hitrejši avto kot v soboto med kvalifikacijami, to mu je omogočilo pridobit ogromno mest enkrat ko ni bil zaprt v gužvi. V glavnem vse se je odvijalo okoli temperature proge.

LordTado ::

a ni formula že napol umrla?

[Michael] ::

Že, še ni. Je pa res, da je letos revolucijsko leto za F1, bomo videli kaj se bo izcimilo iz tega 8-O

sword ::

Mosleya naslednjo leto ne bo več, FIA in FOTA pa sta se nekak dogovoril.

Vir?

sherman ::

Zgleda da so se dogovorili, ampak so odstranili omejitev proračuna.

V bistvu niso se dogovorili. Ali gre eden ali drugi. Vse je kazalo da bo šlo stran združenje FOTA. Na koncu pa je šel Max Mosley s tem da ne bo več kandidiral za funkcijo ki jo opravlja.

Tako da sam ne smatram rešitev tega spora kot dogovor ampak kot umik ene od 2 nasprotujočih si strani iz F1.

Webber je dobil svojo prvo pole postions, vsaka mu čast.

Jaz jutri navijam za njega, iz srca bi mu privoščil zmago. Čeprav pravijo da bo deževalo, kar bo zamešalo karte in v dežju je Red Bull in Vettel favorit.

Hamilton očitno nekaj tednov prebil v simulatorju, zaprt, brez dostopa do ostalega sveta. :) Zanimive kvalifikacije. Celo enkrat, raje prvič letos!

Me prav zanima, kaj je komisarjem šlo po glavi, takrat ko so Marka poslali na drivethrough. Najbolje, da za naslednjo sezono uvedejo varnostno razdaljo.

No, pa je Webber le dočakal prvo zmago. Tokrat res ni imel konkurence, bravo :)

Me prav zanima, kaj je komisarjem šlo po glavi, takrat ko so Marka poslali na drivethrough. Najbolje, da za naslednjo sezono uvedejo varnostno razdaljo.

No, pa je Webber le dočakal prvo zmago. Tokrat res ni imel konkurence, bravo :)

Čisto pravilno da je Webber dobil kazen, zaletavanje ne spada v F1. Tudi sam je priznal napako.

Vseeno pa je odvozil fenomenalno in popolnoma si je zaslužil zmago. So pa bili vsi vozniki zelo blizu in vsaka manjša napaka je določala končni rezultat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Ktj ::

Čisto pravilno da je Webber dobil kazen, zaletavanje ne spada v F1. Tudi sam je priznal napako.

Si prepričan da bi priznal tudi če nebi zmagal?
Drugače pa se ne strinjam s tabo. Malce na nož more bit, pa tudi če je to zeletavanje. Še par let nazaj je blo tko da je ponavadi vse frčalo na okrog pri štartu, zadnje leta pa ni več tako.

Si prepričan da bi priznal tudi če nebi zmagal?
Drugače pa se ne strinjam s tabo. Malce na nož more bit, pa tudi če je to zeletavanje. Še par let nazaj je blo tko da je ponavadi vse frčalo na okrog pri štartu, zadnje leta pa ni več tako.

To da je zmagal, samo pomaga pri temu da je bolj objektiven.
F1 ni zaletavanje, na nož že prav, vendar na fer način.

Škoda za Jarnota, imel je drugi najhitrejši čas v dirki.

Zgodovina sprememb…

Meni se tudi penalty ni zdel pravičen. FIjini komisarji pretiravajo, kajti na štartu se je pripetilo že svega in svašt, tale zalet iz mrtvega kota pa zagotovo ni zaslužil kazni.

Pa škoda Hamiltona; letos prvič pokazal nekaj forme iz njegovega vozička na štartu in zelo se mi je zdelo pošteno od njega, ko je moral spuščati naprej dirkače, se je umaknil toliko, da so vsi štirje, ki so se med sabo borili, šli mimo njega. V nasprotju pa recimo Truli, ta mi/dirkačem pa šele para živce: on bi jih spuščal enega po enega vsake tri kroge. (Kar se je že zgodilo. Sicer ne vem, ali v tej ali v prejšnji sezoni). To je za Fijino kazen!

Hamilton ni imel sreče. To da Webber ni zadel Barrichello-ta namenoma ga ne oprosti.

Pazi kaj govoriš o Jarnotu! :)

Zgodovina sprememb…

Ne bi rekel, ce bi drivethrough dobil potem, ko bi si z manevrom pridobil mesto ali poskodoval Barichellu avto... ce je to bila le napaka, potem je kazen se toliko bolj brezvezna.

Ma je že prav tako, z malo več nesreče bi bil cel kraval na štartu v kolikor bi se obrnila zaradi kontakta.

Ko dirkaš nisi sam na progi in je potrebno spoštovat ostale voznike.

ripmork ::

Tole je bila poslastica od dirke.
Mark ni ravno prijazno pobožal Rubensa po štartu, (Webber ima agresiven pristop, ni bilo lepo, a drive-through je IMO res prevelika kazen). Sem že mislil, da bo dirka eno dolgocajtno križarjenje BrawnGP-ja do zmage... a glej ga avstralca norega, je ves čas tako pritiskal na plin, kot da vozi kvalifikacije in se mu je na koncu vse skupaj izšlo. Zame osebno najbolj napeta dirka letos, že dolgo sem si želel videt Marka z zmagovalnim pokalom, in povsem si ga je zaslužil.

Pa škoda Hamiltona; letos prvič pokazal nekaj forme iz njegovega vozička na štartu in zelo se mi je zdelo pošteno od njega, ko je moral spuščati naprej dirkače, se je umaknil toliko, da so vsi štirje, ki so se med sabo borili, šli mimo njega.

Se strinjam. Dobro se je izstrelil na štartu, upam, da takšno formo pokaže še na kaki dirki letos, ker bi ga res rad po dolgem času videl v borbi spredaj.

Masso je zadel nek feder v glavo. Krneki. :/

errhec ::

Na kvalifikacijah se je ponesrečil Felipe Massa.
Izgleda da je nekaj odpadlo z Brawnovega dirkalnika.
Na začetku videa se vidi kako ga je nekaj zadelo v čelado.
dd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: errhec ()

Massa je priseben, v bolnico je šel za rutinsko kontrolo.

Krneki, zdaj se je sesul IT sistem.

Zgodovina sprememb…

borchi ::

uh, full throttle & full brake... dobr ga je 'zmrznila' ta fedra!
l'jga
««
15 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664286725 (182193) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137139 (95888) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189185751 (148996) WarpedGone
»

Formula 1 2008 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

72256411 (35565) PrimozR
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780973 (53293) 'FireSTORM'

Več podobnih tem