Forum » Na cesti » Formula 1 2009
Formula 1 2009
BigWhale ::
Ne vem kolk kdo kej spremlja F1 redno, ampak teror pri McLarnu je vedno bil. V Ferrariju se je vzpostavil s prihodom M.S.-a.
Saj podoben teror je tudi pri Williamsu. Frenk je do nekaterih stvari bil precej nacelen, ce je bilo treba je dirkaca, ki je ravnokar osvojil prvenstvo odpustil.
Se mi zdi, da je kar povsod tako.
Super Sonic ::
Ja no, saj imaš prav. :)
Hotel sem v bistvu povedati le to, da je pri McLarnu bil in (verjetno) je teror najhuše vrste (v tem smislu; Ron moram na WC, a grem lahko? Ron nazaj: počakaj 4 minute in 3s, da bo vlažnost v zraku najboljša).
Hotel sem v bistvu povedati le to, da je pri McLarnu bil in (verjetno) je teror najhuše vrste (v tem smislu; Ron moram na WC, a grem lahko? Ron nazaj: počakaj 4 minute in 3s, da bo vlažnost v zraku najboljša).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
PrimozR ::
PIPI
nekaj splošnega
Najbolj preprosto obrazloženo zakaj gre.
To je J-damper, to poznam z racecar engineeringa - http://www.racecar-engineering.com/arti...
mene zanima bolj točno ta premična utež, ampak sem tudi uspel razbrati - utež med dvema vzmetema, ki se zaradi vztrajnosti prav tako noče premakniti in tako deluje na vertikalne rpemike avtomobila (prek vzmeti).
Alexius Heristalski ::
Če je kdo slučajno opazil: Piquet je prehitel Alonsa (zadnji sektor je Alonso vozil obupno!)
Alonso ima vnetje ušes, vročino 38°C in je zato odvozil minimalno število krogov.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
ABX ::
Če bo res deževalo, voznikom ne bo jasno nič. Ker nekateri, z novimi avti, sploh še niso vozili po mokrem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
PrimozR ::
Enkrat bodo pač morali. Brez testiran pa preostane samo še na dirki. Okej, lahko bi fasali celoten moker vikend in se naučili na treningih, pa vseeno.
Ja no, saj imaš prav. :)
In potem očka ga pospremi do WC-ja. :)
[Michael] ::
Tako piše v medijih, da. Na teletekstu sem prebral, da ni lažnivec in nepošten, da je samo McLarnov vojak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [Michael] ()
Hanzo ::
V tem McLarnu se dogaja svašta. Men se zdi Hamilton kokr tok pošten dečko, sam nimaš kej praskat ko ti iz boksa vse komandarijo, kaj in kako da kaj narediš. Itak pol pa najdejo eno žrtev in jo odpustijo.
Men se zdi pa najbolj bebavo okrog vsega skupaj zdaj to, da se je oglasil se Alonso: "Ja, k sem bil jest tam, so se tud lagal! Jest pa nisem smeu povedat! A jih vidte kaki so! Beerniieeeee, Maaax!!!! Dej jim rec neki!!!!!"
Silly.
Silly.
Mah, tako kot se je tale sezona začela... res, nimam besed.
Kar se pa tiče jokanja Alonsa, bi moral pa mal vprašat Piqueta kako kej Briatore. K pr njih v moštvu je res vse pošteno, ane.
"Če prav razumem je Hamilton sedaj priznal in obžaloval vse skupaj?"
Priznal je, da je lagal zaradi tega strica.
Kar sicer spet dvomim, da je vsega kriv en tip, ampak ok... ... kot je že nekdo rekel - nekoga so pač namočil.
Edino kar Hamiltonu štejem v velik plus je to, da ga je pekla vest in se je šel spovedat pred kamere, danes pa se je še javno opravičil. In požel avplavz.
Kar se pa tiče jokanja Alonsa, bi moral pa mal vprašat Piqueta kako kej Briatore. K pr njih v moštvu je res vse pošteno, ane.
"Če prav razumem je Hamilton sedaj priznal in obžaloval vse skupaj?"
Priznal je, da je lagal zaradi tega strica.
Kar sicer spet dvomim, da je vsega kriv en tip, ampak ok... ... kot je že nekdo rekel - nekoga so pač namočil.
Edino kar Hamiltonu štejem v velik plus je to, da ga je pekla vest in se je šel spovedat pred kamere, danes pa se je še javno opravičil. In požel avplavz.
dzinks63 ::
Na justin.tv se da spremljati vse živo, tudi F1. Pravkar predvajajo MALASYAN GRAND PRIX | PRACTICE z zanimivimi komentarji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Pekla vest? Močno dvomim.
Hja, a ga je kaj peklo ali ne je prav vseeno. Taksni ugibalni komentarji so pa trapasti, sploh zato, ker se bo takoj nekdo nasel in rekel: "ja res ga je pekla vest, k se mu je v oceh vidl!" pol bo tatret rekel, da je hamilton lazniv prasec, in pol bo cetrt rekel, da je itak Barichelo od vseh najbolj posten in pol bo tapet reku, da je rubens lutka in drugorazredni dirkac, da je pa edin schumi bil taprav.
In tko naprej. Just leave it. :)
Icematxyz ::
Ja no pa še udarimo debato na to Hemilton - Schumacher. Ker se ju tako primerja pa češ da sta oba barabina.
Jaz predsvem vidim 2 problema zakaj je to nekorektno.
1. Hamiltonu še majnka kar nekaj naslovov in uspehov za te primerjave in enačenje
2. Hamiltonu majnka še kar nekaj navijačev
Če si recimo v času Shumacherja prebral komentarje pod novicami na 24.ur kako je vgasnil avto sred proge in onemogočil tekmece si res videl NAJVEČJE OGORČENJE kaj je možno na tem svetu ga videti z strani njegovih nasprotnikov in Alšiča ampak tribune so še vedno bile rdeče. In večina je še vedno rekla prasec je jebi ga samo kaj zaj dajmo to pod preprogo pa spreglejmo! On je naš! Pač to je naš Šumi to je v paketu. Ampak on da se je to tako gledalo na stvar si je nedvomno v svoji bogati karieri to zaslužil.
Hamilton pa se mi zdi da res da njegovi navijači pravijo da je to nepravično kaj se mu dogaja pa da Ferrari ima prste vmes pa nevem kaj še vse. Ampak večina pa nekako Hemiltona ne more primerjati z Schumacherjem. Sam vidim 2 razloga zakaj ne:
-Vozi za Mclaren
-Prevlki zelenec še je da bi igral frajerja in da bi si zaslužil zato takašen status tudi ko kaj naredi narobe.
Sam dvomim da bi Schumacher šel po tem ko je lagal in v medijih bil aroganten in zvišen do komisarjev pol drugi dan pred kamere se jokat kako je to njegov najhujši dan v življenju in da mu je ISKRENO žal. Če pa mu ni. Pa Schumacherju tudi ne bi bilo. Niti malo. Tako kot je popolnoma vseeno Hamiltonu.
In zato sem napisal:
In ne te tadolge verzije. In zakaj recimo je Mika Hakkinen lahko bil kljub vožnji za Mclaren dokaj spoštovan tudi z strani navijačev Schumacherja?
Jaz predsvem vidim 2 problema zakaj je to nekorektno.
1. Hamiltonu še majnka kar nekaj naslovov in uspehov za te primerjave in enačenje
2. Hamiltonu majnka še kar nekaj navijačev
Če si recimo v času Shumacherja prebral komentarje pod novicami na 24.ur kako je vgasnil avto sred proge in onemogočil tekmece si res videl NAJVEČJE OGORČENJE kaj je možno na tem svetu ga videti z strani njegovih nasprotnikov in Alšiča ampak tribune so še vedno bile rdeče. In večina je še vedno rekla prasec je jebi ga samo kaj zaj dajmo to pod preprogo pa spreglejmo! On je naš! Pač to je naš Šumi to je v paketu. Ampak on da se je to tako gledalo na stvar si je nedvomno v svoji bogati karieri to zaslužil.
Hamilton pa se mi zdi da res da njegovi navijači pravijo da je to nepravično kaj se mu dogaja pa da Ferrari ima prste vmes pa nevem kaj še vse. Ampak večina pa nekako Hemiltona ne more primerjati z Schumacherjem. Sam vidim 2 razloga zakaj ne:
-Vozi za Mclaren
-Prevlki zelenec še je da bi igral frajerja in da bi si zaslužil zato takašen status tudi ko kaj naredi narobe.
Sam dvomim da bi Schumacher šel po tem ko je lagal in v medijih bil aroganten in zvišen do komisarjev pol drugi dan pred kamere se jokat kako je to njegov najhujši dan v življenju in da mu je ISKRENO žal. Če pa mu ni. Pa Schumacherju tudi ne bi bilo. Niti malo. Tako kot je popolnoma vseeno Hamiltonu.
In zato sem napisal:
Pekla vest? Močno dvomim.
In ne te tadolge verzije. In zakaj recimo je Mika Hakkinen lahko bil kljub vožnji za Mclaren dokaj spoštovan tudi z strani navijačev Schumacherja?
Dajmo reči še kakšno o Senni, da bo tema "F1 2009" popolna.
Ja ja, še malo bo zadeva podobna Španski nadaljevanki.
"Saturday weather update - fears of rain for qualifying"
The weather here continues to be very hot and humid, with an ambient temperature high of 33 degrees Celsius expected on Saturday. There are concerns for qualifying this afternoon as it starts at 1700 hours (GMT+8), which is about the time the heaviest rain has been falling all week. There are similar fears for Sunday's race, which starts at the same time.
The weather here continues to be very hot and humid, with an ambient temperature high of 33 degrees Celsius expected on Saturday. There are concerns for qualifying this afternoon as it starts at 1700 hours (GMT+8), which is about the time the heaviest rain has been falling all week. There are similar fears for Sunday's race, which starts at the same time.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
@Icematxyz: O Schumacherju bi spet lahko debatirali on and on..., da je imel veliko navijačev (med katerimi sem bil na začetku njegove kariere, dolgo nazaj celo jaz) ne pove kaj dosti. Sem poznal kar nekaj ljudi, ki sploh gledali niso formule, pa so kao navijali zanj - ker je pač dominiral, in je "kul" bit za tistega, ki zmaguje - posebej če dirka v rdečem Ferrariju. Bodimo realni, v času dominacije so osmešili konkurenco, na celi črti. Si pa v primerjavi pozabil povedat, da je Lewis v formuli ena zgolj tretje leto (od tega je enkrat za las zgrešil naslov in enega osvojil), nemec pa se je v tem športu mudil zajetnih 15 let za svoje (brez dvoma izredne) uspehe. Ima britanec še precej časa, da njegove dosežke ulovi (če jih bo, bomo pa še videli). Lewis in Michael imata kar nekaj vzporednic, za dobrim konjem se vedno dobro kadi. Še najbolj ju pomoje loči to, da je bil Michael izredno podkovan v znanju priprave/nastavitev dirkalnika in tehnike same, karakterno pa sta si zelo podobna: agresiven stil na stezi, borbena, vedno pripravljena it do konca in tvegati odstop, kak hinavski manever sem pa tja pa je tudi značilen za oba.
Back on topic, Malezija zna biti zelo pestra. KERS je očitno velika prednost na tej stezi z dolgimi ravninami, ekipe mi izgledajo še bolj izenačene (BrawnGP res očitno ne bo dominiral ta vikend), pa še napoved dežja je (bi rekel da kar precejšnja verjetnost da dočakamo hud naliv).
Back on topic, Malezija zna biti zelo pestra. KERS je očitno velika prednost na tej stezi z dolgimi ravninami, ekipe mi izgledajo še bolj izenačene (BrawnGP res očitno ne bo dominiral ta vikend), pa še napoved dežja je (bi rekel da kar precejšnja verjetnost da dočakamo hud naliv).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
JayKay ::
Q1: Massa 16 , Raikonenen 14 , ampak bodo zdaj nafilali tank pa bodo se naprej prebijali
Evo Button spet zelo hiter, tako na mehkih kot na trdih gumah.
Evo Button spet zelo hiter, tako na mehkih kot na trdih gumah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
"KERS je očitno velika prednost na tej stezi z dolgimi ravninami, "
Več kot očitno je, da so jih na WC peljal. Vse. A nobenega toliko kot Ferrari .
Edina dva, ki sta prišla v zadnji del kvalifikacij s KERSom sta KImi in Alonso. Vse ostalo je bruka. Če je to merilo (in bi kar znalo biti da je), potem so vsa moštva z KERSom izključena iz boja za naslov. Razen! če bo tisti difuzor prinesel nekaj desetink oz. če tista moštva diskvaficirajo. :P
Me zanima kaj je blo z Masso. Al je Smeadly (k se že v Avstraliji ni najbolje znašel - kriza v moštvu anyone?!!? :)) zajebu in rekel, da naj čaka notri, da so že naprej, ali pa je dirkalnik imel okvaro (kar dvomim, ker Kimi je ravnotako sedel v dirkalniku). Mogoče je bil pa Šumi spet "smart ass".
Več kot očitno je, da so jih na WC peljal. Vse. A nobenega toliko kot Ferrari .
Edina dva, ki sta prišla v zadnji del kvalifikacij s KERSom sta KImi in Alonso. Vse ostalo je bruka. Če je to merilo (in bi kar znalo biti da je), potem so vsa moštva z KERSom izključena iz boja za naslov. Razen! če bo tisti difuzor prinesel nekaj desetink oz. če tista moštva diskvaficirajo. :P
Me zanima kaj je blo z Masso. Al je Smeadly (k se že v Avstraliji ni najbolje znašel - kriza v moštvu anyone?!!? :)) zajebu in rekel, da naj čaka notri, da so že naprej, ali pa je dirkalnik imel okvaro (kar dvomim, ker Kimi je ravnotako sedel v dirkalniku). Mogoče je bil pa Šumi spet "smart ass".
""Na prvi poskus sem šel na mehkih gumah in krog ni bil tako zelo dober. Ampak vseeno smo mislili, da bo zadostovalo. Želeli smo privarčevati en paket gum, ampak na koncu moj čas ni zadostoval," je za RTL povedal Massa po prvem delu. Opravil je le 4 kroge, postavil pa je le dva časa, prav tako kot moštveni kolega Raikkonen, ki je za las ujel petnajsterico."
He, he,...
He, he,...
Tole me je pa presenetilo... če moštva z KERS-om niti tule ne morejo zares konkurirat, potem pa vprašanje kje bodo. Pohvale za Alonsa danes (namreč dirka z vročino in hujšim vnetjem ušesa, dirkalnik pa tudi ni ravno hudo konkurenčen, ga nisem pričakoval v prvi deseterici).
Kako je Ferrari začel letošnjo sezono... če bo šlo takole naprej, se Alonsu bolj splača, da kar pri Renaultu ostane:)
Me zelo veseli, da sta se Vettel in Jarno uvrstila pred Barrichella, izhodišče za jutrišnjo dirko je fenomenalno.
Fantastično je videt Toyoto, Williamsa in Red bull v ospredju, pred rdečimi in srebrnimi.
Kako je Ferrari začel letošnjo sezono... če bo šlo takole naprej, se Alonsu bolj splača, da kar pri Renaultu ostane:)
Me zelo veseli, da sta se Vettel in Jarno uvrstila pred Barrichella, izhodišče za jutrišnjo dirko je fenomenalno.
Fantastično je videt Toyoto, Williamsa in Red bull v ospredju, pred rdečimi in srebrnimi.
Ne pozabi, Vettel dobi +10.
Si pa v primerjavi pozabil povedat, da je Lewis v formuli ena zgolj tretje leto
Sem povedal dovolj s tem:
Drugače pa BMW all the way. Kaki Hamilton. Kdo je to?
Raikkonen sploh ni uporabljal KERS-a med kvalifikacijo.
Jarno!!! :)
Jarno!!! :)
"Raikkonen sploh ni uporabljal KERS-a med kvalifikacijo."
To sta špekulirala tipa na HRT2, pa mislim samo, da sta oba bila malo slepa. Od takrat ko je kazalo grafiko, ga je Kimi že pokuril za tisti krog. Tudi drugače nisem nikjer zasledil, da bi Kimi danes vozil brez KERSa.
Ferrari zaenkrat trdi, da njihov dirkalnik bolje deluje s KERSom, zato ga še ne nameravajo odstraniti iz dirkalnika.
To sta špekulirala tipa na HRT2, pa mislim samo, da sta oba bila malo slepa. Od takrat ko je kazalo grafiko, ga je Kimi že pokuril za tisti krog. Tudi drugače nisem nikjer zasledil, da bi Kimi danes vozil brez KERSa.
Ferrari zaenkrat trdi, da njihov dirkalnik bolje deluje s KERSom, zato ga še ne nameravajo odstraniti iz dirkalnika.
Daedalus ::
Jaz sem tud dobil tak vtis, ko je kazalo ono grafiko. Ne pozabit, da je KERS Kimiju v petek dvakrat nagajal - na prvem treningu se mu je sprožil gasilni aparat, menda zarad stopljenih KERS baterij, na drugem treningu so mu pa po radiu javli, da ima KERS težave in da naj spremeni nastavitve. Tako da KERS off za kvalifikacije in dirko bi bla čisto logična izbira.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Škoda za tisto grafiko, da so jo kazal tako kot so jo. Ne pozabiti, da je posnetek izpustil ravno obe dolgi ravnini. Kimiju se je pa na treningu sprožil aparat za gašenje KERSa, medtem ko naj bi KERS deloval 100%. Ne vem, ponavadi se kje omeni, da je kdo vozil brez KERSa.
Bo zanimivo jutri če bo dež koliko bo KERS pomagal. Massa je dans povedal, da ga praviloma ne sme uporabljati pri izhodih iz zavojev ( ), ostalo pa po želji.
Ravno tako je bilo zanimivo slišati, da to nesrečno zadnje krilce omogoča le-to, da se gume prej ogrejejo na delovno temperaturo (kar pa ima za posledico, da so gume prej obrabljene). Button je odpeljal 1 krog in dosegel power lap, med tem ko Massa rabi na tej stezi 3 kroge, da dobi gumo na željeno temperaturo. Če bo jutri dež bodo ogrete gume ključ do uspeha...
Bo zanimivo jutri če bo dež koliko bo KERS pomagal. Massa je dans povedal, da ga praviloma ne sme uporabljati pri izhodih iz zavojev ( ), ostalo pa po želji.
Ravno tako je bilo zanimivo slišati, da to nesrečno zadnje krilce omogoča le-to, da se gume prej ogrejejo na delovno temperaturo (kar pa ima za posledico, da so gume prej obrabljene). Button je odpeljal 1 krog in dosegel power lap, med tem ko Massa rabi na tej stezi 3 kroge, da dobi gumo na željeno temperaturo. Če bo jutri dež bodo ogrete gume ključ do uspeha...
"Raikkonen sploh ni uporabljal KERS-a med kvalifikacijo."
Na BBC so imeli isti občutek.
tommy boy ::
a rdeca zastava pomeni konec dirke, ali se lahko se nadaljuje?
Tekma se lahko nadaljuje samo bomo videli, če bo nehalo deževati
Ma ne, sej to ko ti vsi dirkači povedo, da je pretemno za dirkat, ni treba upoštevati :P.
Štart naj bi bil, vozilo naj bi se okoli 10 minut (verjtno za SC).
Smiselno, ni kaj!
p.s.
Bo zanimivo videti če bodo potalal polovične točke.
Štart naj bi bil, vozilo naj bi se okoli 10 minut (verjtno za SC).
Smiselno, ni kaj!
p.s.
Bo zanimivo videti če bodo potalal polovične točke.
1 Button
2 Glock
3 Heidfeld
4 Truli
5 Barrichello
6 Hamilton
7 Roseberg
8 Webber
Konec!
2 Glock
3 Heidfeld
4 Truli
5 Barrichello
6 Hamilton
7 Roseberg
8 Webber
Konec!
Zgodovina sprememb…
Glock in Heidfeld sta se zamenjala (zgleda, da so šteli rezultate enga kroga pred koncem).
Kaj če človek reči druzga kot kaos?
Kaj če človek reči druzga kot kaos?
SmeskoSnezak ::
Hamilton je naredo napako, da je vekslal na intermediate, ostal bi na wet in mel šanse za stopničke. Pa tud Raikonen je zasral, ko je prehitro šel na wet. Sicer pa zanimiva dirka in ogromno prehitevanj =)
@ Pusti soncu v srce... @
Daedalus ::
Pa tud Raikonen je zasral, ko je prehitro šel na wet.
Ja, pri Ferrariju očitno ne vejo, da če se situacija v času, ko je treba menjat gume, ne spremeni bistveno, pol ostaneš na prvotni strategiji. Wet gume na suhi stezi trajajo kaj, krog pa pol? Če bojo takle nadaljevali... bah.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Uvodni del dirke je bil zanimiv, precej borbe, dobra voznja. Navdusen sem bil nad Rosbergom in mi je blo kar malo hudo zanj potem. Ampak, kaj cmo. Ferarijev manever je bil pa nekaj najbolj bizarnega, cesar nisem videl ze dolgo casa. :))
Kaj pa vem koliko je bila dans "nora" dirka. Dobil sem ven nekaj zaključkov:
- KERS je en drek,
- KERS po dežju je še večji drek, ker imajo vozila brez KERSa bolje razporejeno težo in vozijo lažje,
- vsa ta nova pravila so za en drek, ker je bilo danes nadzorno prikazano, da se ne da prehitevati (če je bilo v Avstraliji to logično, na tej stezi ni) - govorim za začetek dirke, ko so dirkači rabili 4, 5, 6 krogov, da so prehitel 100 ton težkega Alonsa na suhem,
- Buttnu vsa čast, danes se je res odlično znašel v teh nenormalnih okoliščinah,
- ravno tako obe Toyoti (Glock je izvrsten v dežju),
- Webber je postal novi dirkač za katerega se bo letos splačalo navijati,
- Ferrari , Massa je papek prve vrste. Imel je odlično pozicijo na dirki zaradi obilice goriva in kaj je naredil? Bil je 9! Bravo! (filmčk kako je stoku Smeadliju še sledi ;)), Kimi pa "Clearly we cannot be happy with our start to the season: in Melbourne, I was the one to make a mistake and today it was the team, the result being we find ourselves without any points.". Sicer pa bi bilo treba podariti diplomo tistemu, ki je naračunal, da mu je potrebno namestiti dežne gume. Model je uničil gume v štirih krogih, za sladico pa dobil še od 20 do 30 sekund zaostanka na krog. Skret, torej.
Dans je bil na dirki tudi njegov bratec zato sta skupaj použila en sladoled. Seveda v času, ko so vsi ostali dirkači stali na štartno-ciljni ravnini in ugibali ali dirka bo.
- skret je tudi Hekkie, katerega je odvrtelo (spet) v prvem krogu in pa Renault (kot avto).
Škoda je Rosberga, škoda je Kubice. Oba bi lahko danes dobila več. Mi gre pa na živce Heidfeld. Ne vem zakaj, ampak mi gre.
- KERS je en drek,
- KERS po dežju je še večji drek, ker imajo vozila brez KERSa bolje razporejeno težo in vozijo lažje,
- vsa ta nova pravila so za en drek, ker je bilo danes nadzorno prikazano, da se ne da prehitevati (če je bilo v Avstraliji to logično, na tej stezi ni) - govorim za začetek dirke, ko so dirkači rabili 4, 5, 6 krogov, da so prehitel 100 ton težkega Alonsa na suhem,
- Buttnu vsa čast, danes se je res odlično znašel v teh nenormalnih okoliščinah,
- ravno tako obe Toyoti (Glock je izvrsten v dežju),
- Webber je postal novi dirkač za katerega se bo letos splačalo navijati,
- Ferrari , Massa je papek prve vrste. Imel je odlično pozicijo na dirki zaradi obilice goriva in kaj je naredil? Bil je 9! Bravo! (filmčk kako je stoku Smeadliju še sledi ;)), Kimi pa "Clearly we cannot be happy with our start to the season: in Melbourne, I was the one to make a mistake and today it was the team, the result being we find ourselves without any points.". Sicer pa bi bilo treba podariti diplomo tistemu, ki je naračunal, da mu je potrebno namestiti dežne gume. Model je uničil gume v štirih krogih, za sladico pa dobil še od 20 do 30 sekund zaostanka na krog. Skret, torej.
Dans je bil na dirki tudi njegov bratec zato sta skupaj použila en sladoled. Seveda v času, ko so vsi ostali dirkači stali na štartno-ciljni ravnini in ugibali ali dirka bo.
- skret je tudi Hekkie, katerega je odvrtelo (spet) v prvem krogu in pa Renault (kot avto).
Škoda je Rosberga, škoda je Kubice. Oba bi lahko danes dobila več. Mi gre pa na živce Heidfeld. Ne vem zakaj, ampak mi gre.
- vsa ta nova pravila so za en drek, ker je bilo danes nadzorno prikazano, da se ne da prehitevati - govorim za začetek dirke, ko so dirkači rabili 4, 5, 6 krogov, da so prehitel 100 ton težkega Alonsa na suhem,
Meni se je pa zdelo, da so se kar prehitevali. Stel sicer nisem ampak alonso je bil bolj izjema kot pravilo. Nekaj borb je bilo.
Ja to dirko je bilo nekaj prehitevanj. Ni še to to ampak nekaj jih je bilo še v normalnih razmerah ne potem ko se je začel dež.
Ni ravno, da bi gledali non-stop prehitevanja sedaj (tudi ni bilo kaj takega za pričakovat).
Je pa očitno, da dirkač lažje sledi dirkalniku, ki vozi pred njim.
Kar se mene tiče, je nov tehničen pravilnik korak v pravo smer.
Današnja dirka mi je bila zelo zanimiva (kar nekaj dobrih borb smo videli), žal pa se je vse skupaj prehitro končalo.
Kimi care na sladoled, tale posnetek z Masso pa za crknit!(hrvata sta face, poleg tega, da dejansko znata komentirat)
Je pa očitno, da dirkač lažje sledi dirkalniku, ki vozi pred njim.
Kar se mene tiče, je nov tehničen pravilnik korak v pravo smer.
Današnja dirka mi je bila zelo zanimiva (kar nekaj dobrih borb smo videli), žal pa se je vse skupaj prehitro končalo.
Kimi care na sladoled, tale posnetek z Masso pa za crknit!(hrvata sta face, poleg tega, da dejansko znata komentirat)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Na cesti | 285574 (181042) | ABX |
» | Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 136517 (95266) | Jst |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 185131 (148376) | WarpedGone |
» | Formula 1 2008 (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Na cesti | 56158 (35312) | PrimozR |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 80822 (53142) | 'FireSTORM' |