» »

Bush zmagal na volitvah?

Bush zmagal na volitvah?

cirecire ::

Zanimivo bi bilo videti kaj bodo sedaj počeli razni odrešitelji ZDA kot so Michael Moore, George Soros, Barbara Streisand, Jane Fonda, Noam Chomsky..... pa razni rock zvezdniki... kaj bodo pa sedaj rekli.

Sicer pa dokler se bo levičarska elita v Demokratski stranki družila s takšnimi ljudmi potem jim še dolgo ni pomoči.

Michael Moore je lahko še tako popularen v Parizu, pa ne bo nikoli v Nebraski, Oklahomi ali pa v Utahu.
Tako pač je. Pa če je to nekaterim všeč ali pa ne.


Sicer pa upanje umre zadnje. Tudi za levičarje. Čez štiri leta bo mogoče Hillary kandidirala. Čeprav jaz osebno mislim, da nima kaj več možnsti kot John Kerry. Republikanci imajo spet zelo močne kandidate: John McCain, Rudy Giuliani, Jeb Bush....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Daedalus ::

>Torej "hodi" Bush k papežu spraševat kaj lahko dela?

Hmm, Bush je protestant, pripadnik metodistične cerkve. Papež mislim da tam nima kaj dosti zraven.


@cire - še naprej bojo kazali drugo stran Busheve vladavine. Pa ne da si mislo, da se bojo poskrili in objokavali neizvolitev Kerryja? Sej jim je jasno kako tečejo zadeve v demokratičnih državah.

Tele volitve so pokazale to, da Bushu lep del Američanov ne zaupa več. Se pravi, nič več enoumja in republikanskih izpadov v stilu - ti pa nisi patriot! In končno so se tudi začela postavljati pravilna vprašanja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

overlord_tm ::

A popular bar had a new robotic bartender installed. It could not only

dispense drinks flawlessly, but also like any good bartender engage

in appropriate conversation.

A man enters the bar, orders a drink. The robot serves him a perfectly prepared cocktail, then asks him,

"What´s your IQ?"

The man replies, "150."

And the robot proceeds to make conversation about Quantum physics,

string theory, atomic chemistry, etc. The customer is very impressed and

thinks,

"This is really cool."

He decides to test the robot. He walks out of the bar, turns around, and

comes back in for another drink. Again, the robot serves him the drink

and asks him,

"What´s your IQ?"

The man responds, "100."

And immediately the robot starts talking, but this time, about football,

cars, baseball, supermodels, etc

Really impressed, the man leaves the bar and decides to give the robot

one more test. He goes back in, the robot serves him and asks,

"What´s your IQ?"

The man replies, "50."

And the robot says,

"So, you gonna vote for Bush again?"

:D :D :D

kopernik ::

Joj, kakšne izjave vidim v tej temi. A sedaj so pa demokrati in celotna levica po vsem svetu v krizi. Nimajo odgovorov, argumentov, so slabiči, itd... Take izjave lahko podajo le tisti, ki ne poznajo (ali nočejo poznati) zgodovine.

Trenutno so na oblasti republikanci v ZDA, kar pa ne pomeni, da bodo na oblasti še tisoč let. Že večkrat se je oblast zamenjala in tudi v prihodnje se bo. A takrat bodo pa republikanci nesposobni, brez argumentov in v globoki krizi ? Tudi pri nas se je menjala oblast in v prihodnosti bo mogoče spet lds na vrhu. Vendar zaradi tega ne mislim, da so tisti, ki so v opoziciji slabiči, nesposobneži, brez argumentov, itd.

cirecire:

Zanimivo bi bilo videti kaj bodo sedaj počeli razni odrešitelji ZDA kot so Michael Moore, George Soros, Barbara Streisand, Jane Fonda, Noam Chomsky..... pa razni rock zvezdniki... kaj bodo pa sedaj rekli.


Ne vem, kaj si hotel s tem povedati. Kaj je pa Bob Dole rekel, ko je izgubil proti Clintonu ?? Kaj kdorkoli reče, ko je njegova opcija poražena ? Kaj je rekel Rocco Buttiglione ? A je to sploh važno ? :\

Ne razumem, zakaj se vam zdi ta republikanska zmaga nekaj posebnega in nedosegljivega. Je samo še ena izmed mnogih zmag ene in druge strani v zgodovini ZDA.

Keyser Soze ::

Ampak eno stvar velja občudovati pri Bushu in njegovi administraciji. Njegovo propagando. Goebels bi se pomoje skril.

Kako je sposoben prepričati večino ljudi kako primeren kandidat je. Pa ne samo tiste neizobražene ampak tudi tiste z višjo izobrazbo. Jp, prava propaganda dela ovce iz ljudi.

Ampak. Volilci so se odločli. Demokrati so se zopet vdali brez boja(2000). In prihaja 4 leta nazadovanja. Zanima me samo to, kje bo Bush prvo snel rokavice in pokazal volilcem kako dela predsednik v svojem zadnjem mandatu...

P.S.: Rad bi pa videl tistega, ki tako vpije na tem forumu, da rabimo samo enega svetovnega policaja ko bi naletel na nekoga, ki za sebe misli, da je edini policaj. Le kaj bi takrat vpil. Morda kaj o kakšnih pravica in svoboščinah ter vsemogočnosti demokracije. Ali pa bi se podredil. Ker nekateri se tudi podrejajo. Rade volje.

sverde21 ::

No še moje mnenje jest sm strogo proti bushu ker je idiot na kvadrat pa še ena napoved: dj k je buš na oblasti, in ko bo papež odpeketal k onmu zgori tedaj bo vse skup zavrelo in kmal bo verjetn tud 3 svetovna pršla in te si noben ne želi ker tedi bojo vodikove pa atomske bombe padale pa biološka orožja ipd.

To je že nostardamus vidu baje (d bo pršl do vojne) tak d se ne zajebavam ;( bi biu bl vesel če bi se :P
<?php echo `w`; ?>

Phil ::

Ampak. Volilci so se odločli. Demokrati so se zopet vdali brez boja(2000). In prihaja 4 leta nazadovanja.
Kaksnega nazadovanja? Gospodarskega? Takega kot je v Nemciji zdaj?
LP

Keyser Soze ::

Hm, vsaj situacija med lljudmi je rahlo bolj normalna kot čez lužo. Ni vsesplošne in konstantne nevarnosti. Varnostna situacija v EU in ZDA je kot dan in noč.

Sploh pa ne vem. A si ti v Nemčiji doma? Al si mogoče še iz tistih časov, ko so ljudje govorili, da bodo šli v Nemčijo za dve leti in prišli bogati domov?:\

Daj pojasni. Pa še celotno svetovno situacijo analiziraj. Če si tako prepričan v svoj prav. Da vidimo?

Phil ::

Kaj se tako jezis?
Vprasal sem te kaksno nazadovanje lahko Americani pricakujejo pod Bushem. Gospodarskega, kot sem ze povedal IMO ne.
LP

Keyser Soze ::

Saj se ne jezim. Če bi se jezil, bi napopoal kakšnega rdečega poleg. Da bi bil bolj jasen. Trenutno sem "čustveno otopel".

Nazadovanja v smislu človekovih vrednot, demokracije, ipd. In navsezadnje tudi gospodarskega. Bolj v smislu, da bi bilo bolje z demokrati na čelu. Takimi bolj razumskimi ljudmi. Pa tudi pametnejšimi.

Če pa lahko pričakujemo napredek mi pa pojasni kako? Ker jaz osebno ga trenutno ne vidim.

P.S.: Čeprav no. Bo imel Bush še 4 leta časa da pošteno zameša godljo. Tako mednarodno kot doma.

Matty ::

cman... pravilno, gospodarskega nazadovanja se ne pricakuje...

Ok, meli bodo deficit, ki ga bodo pac resevale prihodnje administracije. Imajo pa izredno visoko porabo drzave, ki pa spodbuja gospodarsko rast in zaposlovanje. S tem ko delajo orozje in industrijo okoli tega, ko delajo raketni scit, vlagajo v raziskovanje in razvoj ogromno denarja. In prav zato so oni stevilka ena po inovacijah. Ok, ene so striktno vojaske, druge pa se uspesno prelijejo v gospodarstvo in tako ohranjajo vodilno mesto ZDA (sicer je bil pa IBM tudi ustanovljen najprej za vojaske namene). In vsak porabljen dolar drzave se potem multiplicira v gospodarstvu. In drzava porabi denar doma, in ga ne izvozi in ZDA. Veliko pomagajo tudi nizke obrestne mere, ki spodbujajo investicije. Hkrati lahko zaradi nizkih obrestnih mer doma, americani veliko investirajo tam kjer je donos visok (npr. Kitajska, middle east). Nizek dolar, ki spodbuja izvoz...

Kdor se spomni, so bile ZDA leta 2000 ob koncu Clintonovega mandata v globoki recesiji... In so potrebovale ozivitev... In ZDA so zal potrebovale Afganistan in Irak, da je drzava zacela porabljati ogromne kolicine denarja in tako spodbujati lastno industrijo... Pac, na koncu bo trpela socialna drzava in tisti na robu. Ti pa itak niso volilci republikancev.

Ok, toliko iz ekonomskega vidika ZDA... o volitvah pa ne bi govoril... zal je pa tudi malo verjetno, da bo zenska predsednica cez 4 leta... zal... so prevec konzervativna druzba...

Dr Evil ::

Demokrati so izgubili ,ker zagovarjajo splav in homoseksualne poroke.Za večino američanov je to nekompatibilno z njihovim nazorom.8-O :D

Matty ::

Res je, demokrati so izgubili tudi zaradi zagovarjanja splava in homoseksualnih porok. Te volitve so dokazale, da za "obicajnega" ameriskega volilca (karkoli oz. kdorkoli je ze to) ni vazna zunanja politika, ampak notranja politika...


se ena zelo off-topic replika bluphoenixu...

"Meni še vedno ni jasno ali amerika bije boj proti teroristom ali proti terorju. Če bije boj proti terorju naj prej pomete pred svojim pragom - Cubo, ki ima že preveč let diktatorja na oblasti in nima kančka demoakracije. "

Kot prvo se je treba vprasati, zakaj je sploh do Castra in problematike Kube sploh prislo? Zaradi ZDA! Castro v osnovi ni bil komunist, ampak socialist - pravzaprav je bil Che Guevara vecji pristas komunizma. Sele ko je ugotovil, da ne bo mogel preziveti (in to je bilo kmalu po temu ko je prisel na oblast, sankcije in blokade ZDA), saj mu je ZDA onemogocala prezivetje, se je obrnil proti Rusiji in postal veren komunist... Zal... ZDA bi bilo bolj vsec, da bi bila tam kvazi demokracija ala diktator Batista (ali pa cilski Pinochet, ki ga je ZDA nastavila), saj bi bil tako kapital in drzava pod nadzorom... Kaksna kvazi-demokracija pa je bila pod Batisto?

Zato si ZDA ne smejo zatiskati oci pred odgovornostjo o stanju na Kubi. Kubanskega vprasanja ne bodo resili ne demokrati ne konservativci... Ce so cakali 50 let, bodo sedaj raje pocakali se 5 ali 10 let, da Castro umre, kot pa tvegali kaksno gverilsko vojno... (ceprav bi itak najprej poslali rakete tja). Pa se nafte Kuba nima...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

BluPhenix ::

No, tvoj zadnji stavek mi je všeč.

Torej Kubanska problematika obstaja več časa, ampak ker ima amerika z kubo že določene bonuse (Guantanamo...), se ji ni potrebno ukvarjati z njo. Z irakom pa ja, ker od tam ni imela nič, no razen to, da je morala kupovati nafto s hrano .... seveda je boljše da ti nafte ni treba kupovati kot pa da zanjo daješ hrano.

Kdor se spomni, so bile ZDA leta 2000 ob koncu Clintonovega mandata v globoki recesiji...


Ni bila samo amerika v recesiji, ampak cel zahodni svet. Po Clintonu kar je ostalo je bil le velik surplus v ameriški blagajni.

Če je amerika tako united in tako ve komu mora zaupati, kako se da potem razložiti to, da je Bush premagal Kerryja za le 2%? Amerika je razdeljena in to zelo. Izvolitev Busha ni želja večine američanov ampak malo večje polovice njih. Pri Clintonu lahko rečemo, da je bil večji del amerike prepričan v njegovo poslanstvo, pri Bushu pa sploh ne.

Toliko ima Bush s Papežem:
Before President Bush addressed a Knights of Columbus convention last month in Dallas, the audience of 2,500 conservative Catholics watched a documentary film about a woman who chose to die rather than end a pregnancy that threatened her life. Then the president gave a speech in which he called Pope John Paul II "a true hero of our time" and used the pope's phrase "culture of life" three times.


In o njegovemu verništvu:
Bush has said many times that he is a Christian, believes in the power of prayer and considers himself a "lowly sinner." But White House aides said they do not know whether the president believes that: the Bible is without error; the theory of evolution is true; homosexuality is a sinful choice; only Christians will go to heaven; support for Israel is a biblical imperative; or the war in Iraq is part of God's plan.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Izvolitev Busha ni želja večine američanov ampak malo večje polovice njih. Pri Clintonu lahko rečemo, da je bil večji del amerike prepričan v njegovo poslanstvo, pri Bushu pa sploh ne.

Clinton ni imel nikoli takšen delež prebivalstva za sabo, kot ga ima zdaj Bush.

Je pa imel več elektorjev, to pa.

Vendar se šteje samo to, če je imel minimalno potrebno število elektorjev. Potem ni več važno, koliko več še, čeprav nobenega.

Izvolitev povedo elektorji, kako priljubljen je med volilci izvoljeni predsednik, pa popular vote, ki je pri Bushu boljši kot pri večini predsednikov doslej.

kopernik ::

Potrebno je gledati procent tistih, ki so se udeležili volitev. Najbrž (absolutno gledano) je tudi malokateri predsednik dobil tako veliko glasov "proti".

Thomas ::

Ne, gledali smo procent!

Koliko procentov udeležencev je bilo za Busha. Clinton ni nikoli pridobil takšnega odstotka.

Igra USA volitev si je zagotoviti elektorje. Letos 270, toda to se z leti spreminja njihovo število zaradi naraščanja in migracije prebivalstva. Floria ima letos 27 elektorjev, 2000 jih je imela 25.

Potem ko si izvoljen (ali pa nisi) se pa lahko sprašuješ, kakšen procent te podpira. Gore se je recimo spraševal, ko ni bil izvoljen. Potem so Demokrati (in njihovi zavezniki v tujini) sklepali, da bi moral biti kar predsednik. Samo ni imel 50%. Bush jih zdaj ima. Če smo že pri tem.

kopernik ::

Ne vem, Thomas, katere procente ste gledali :

2004 - Skupno volilcev 114.675.107, Bush 59.117.523 ali 51 %
2000 - Skupno volilcev 101.455.899, Bush 50.456.002 ali 49.7 %
1996 - Skupno volilcev 86.601.112, Clinton 47.402.357 ali 54.7 %

O teh sem govoril jaz. Torej o procentu tistih, ki so se udeležili volitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Thomas ::

kopernik,

Eden te je nahecal s temi številkami, trust me!

Vanich ::

Bush: "One finger Victory salute"

Splača se pogledat:D

Thomas ::

Volitve 1996.

A viš kopernik. Ne smeš verjet telim lažnivcem na POPu in pri RTVSLO ama baš nič!

Sploh nobenemu, ki se druži z Michaelom Moorom.

kopernik ::

Thomas,

to je mogoče. Če te zanima, ti lahko povem tudi vir podatkov - CNN in BBC. Možno je, da so objavili napačne podatke (se je nekdo zmotil).

Sedaj vidim, da si podal link. Ok, priznam zmoto :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

kopernik ::

Na tistih podatkih, ki sem jih gledal, ni bilo glasov od drugih kandidatov (npr. Ross Perot), zato sem podal napačne procente ...

Thomas ::

Zanimivo je to, kako so iz Bushevega štaba še leta 2000, pred volitvami komentirali pisanje New York Timesa, kaj da bi moral narediti Bush, da bi prišel v Belo Hišo.

Aha, postati mora liberalec, sicer ga vi v Beli Hiši nočete? Sej to smo že prej vedeli, kaj misli NYT. Vaših nasvetov itak ne mislimo upoštevati, hvala lepa vseeno.

V resnici so vsi veliki mediji (tudi CNN) prej liberalni kot ne. Za uravnoteženost v debatah dobro skrbijo, ampak takele napake, ki so posledica želja kakšnega (liberalnega) novinarja, se pa mnogokrat pokažejo.

Zadnji tak primer so bili exit pooli pri teh volitvah. Naredili so jih sledeč teorijo Demokratov, kako bodo prišli novi volilci množično na volišča in volili Kerryja. Zato so v tistih intervjujih, s katerimi delajo exit poole, bolj pogosto kot bi bilo treba, spraševali mladince: "Koga ste volili?". Nedopustna metodološka napaka. Ti maš za ŽREBAT, če boš tega volilca vprašal ali ne. To tehnologijo v Sloveniji exit pool hiše odlično obvladajo. Sej ni nobena kunšt.

V Ameriki se je pa liberalcem zataknilo. Postali so pristranski (prepričan sem da nehote) in favorizirali so Kerryja s to Demokratsko iluzijo.

Zanimivo, ane?

Thomas ::

> Na tistih podatkih, ki sem jih gledal, ni bilo glasov od drugih kandidatov (npr. Ross Perot), zato sem podal napačne procente ...

No, kaj sem ti rekel! Mediji ne znajo biti dovolj objektivni. CNN in BBC celo, vse prevečkrat ne.

CaqKa ::

kaj so tile elektorji?

Thomas ::

Elektorji so tisti, ki iz vsake zvezne države potem izvolijo predsednika Federacije. Država ima približno ustrezno število elektorjev, glede na prebivalstvo.

Elektorji so nekako moralno obvezani, da se držijo rezultatov volitev v njihovi državi. In sicer (v večini zveznih držav) vsi za zmagovalca popular votea v njihovi državi.

Vendar v kakšnih okoliščinah se lahko zgodi tudi drugače. Če kandidat recimo ni zdrav. To je že bilo.

Ampak ne v zadnjih 100 letih. Še ena varovalka pač.

BigWhale ::

V nekaterih drzavah je celo z zakonom prepovedano elektorjem glasovati za tistega, ki ni dobil popular vote-a. :)

Thomas ::

Ja. Elektorji in njihova izvolitev so v pristojnosti zveznih držav. Tudi izvedba volitev in tudi morebitno proporcionalno deljenje elektorjev glede na delež popular votea.

ZDA so unija držav. Niso unitarna država. To se kaže tudi v volitvah.

Matty ::

Se ena zanimiva stran z rezultati volitev v zadnjem stoletju http://www.infoplease.com/ipa/A0781450.html

Dejstvo je, da je strankam v ZDA uspelo privabiti na volisca veliko volilcev... In dejstvo je, da Bush le ni tako prepricljiv kot pa velika vecina ostalih predsednikov in da nima v % tako velike podpore... Jo ima pa absolutno....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Vanich ::

hehehehehehehehe:D :D :D

:D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Vice ::

Koliko procentov udeležencev je bilo za Busha. Clinton ni nikoli pridobil takšnega odstotka.

Jap res je :D :D

Hip Hip USA

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Ziga Dolhar ::

Thomas:

> Elektorji so nekako moralno obvezani, da se držijo rezultatov volitev v njihovi državi. In sicer (v večini zveznih držav) vsi za zmagovalca popular votea v njihovi državi.

> Vendar v kakšnih okoliščinah se lahko zgodi tudi drugače. Če kandidat recimo ni zdrav. To je že bilo.

Podlaga za glasovanje za zmagovalca ni zgolj teoretične (ustavni običaj oz. zakonska obveza po Bigwhaleu, ki pa mi sicer ni znana), ampak tudi praktične narave: listo elektorjev vsaki zvezni enoti predloži predsedniški kandidat; kdor zmaga --- dobi vse [oz. proporcionalno] elektorje, podobno kot deluje delitev mandatov na državni ravni pri parlamentarnih volitvah (pri nas -- le da proporcionalno po d'Hondtu) oz. volitev v svete manjših občin.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Ej, nisem noben strokovnjak za Ameriško pravo. Sploh ne za pravo.

Samo celo volilno noč sem gledal CNN in si vse zapomnil, kar so rekli eni dost pametni tipčki. In tipice.

Thomas ::

Moram pa tudi povedat, da je Bush že začel rihtat EU. In sicer na meni ZELO všečen način. Namreč, njegova vlada je sporočila, da ne šmirgla več dogovora, po katerem se Makedonija kliče "Bivša Jugoslovanska republika Makedonija", pač pa jo bodo začeli nazivati z njenim ustavnim nazivom "Republika Makedonija".

EU pa že neki stoka.

Ha ha ha.

Dr Evil ::

Šroeder jo je za svoje g....... tut fasal. POVRAČILO:D :D

TheJack ::

Ja, hudo je smešno ko toliko ljudi izgubi delo. Ha ha.

Mimogrede.... Morda ti tega ni še nihče povedal, ampak v globalnem gospodarstvu ni prostora za maščevanja in povračila (sicer pa kaj točno pa naj bi Schroeder tako hudega storil Bushu?!), saj bi tako vsi izgubili. Gotovo ti je recimo znano, da je v nemških rokah tretji največji ameriški proizvajalce avtomobilov. Saj ti je...kajne?

Dr Evil ::

Si bodo Nemci prav gotovo storili sebi dost večjo škodo.

Dr_M ::

ja, ja, Bush je zacel EU tko rihtat, da bo se to use skp propadl, kar je do zdej uredu delal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TheJack ::

Da ne bo nesporazuma. Ti dejansko misliš, da je odpuščanje delavcev ne Nemčiji nekakšno maščevanje ameriškega predsednika Nemčiji?! Al pa da se mu bodo potem Nemci ''nazaj maščevali''? Si predstavljaš, da bi zaradi političnih nesporazumov Američani začeli zapirati svoje tovarne v Evropi, Evropejci pa svoje v ZDA? Krešne takoj jutri svetovno gospodarstvo, če bi ga vodili kljukci kot ti.

Eno je politično prepričanje, drugo pa primitivnost in posmehovanje tuji nesreči.

Caligula ::

Dr Evil. Spet se kaze, da nimas veliko ekonomske razgledanosti. Opel je ze dolgo na psu in GM samo vlece navzdo. Ceprav jim je koncno ratalo narest par zanimivih modelov proadaj vsem firmam v Nemciji upada, na drugih trgih pa je Opel ze tako sibek.

Na Poljsko pa se itak seli cedalje vec delovnih mest iz Nemcije. Pa na Slovasko tudi. Pa ZDA ne Bush pri tem nimajo nic.

Skratka ta clanek je kar nekaj. Sploh ne morem verjet, da je bil Slivnik tak kmet, da je sel take bedarije pisat. Kurcev rumeni tisk :'(
In ameriskemu Fordu je padla prodaja na letni ravni kjlub rekordno nizkim cenam in akcijam za 5%. Ko bodo odpuscali po svetu-tudi v Nemciji-bo to tudi masceanje Schroederju? Spet bi vam nekaterim svetoval, da ne bluzite o ekonomiji. Drzite se politike. GMu je Nemcija prepomemben trg, da bi se zajebaval zaradi monkey boya. To je najvecji evropski trg. Oni bi klali, da bi ga lahko povecali in povecali prodajo na njem. Pa ne gre, ker je recesija. Tako na avtomobilskem trgu v ZDA kot v Nemciji. In tukaj cepci mislijo ,da se majo te firme v tako tezkih casih se cas zajebvat s politicnimi marnjami?

Kar se tice Busha in delovnih mest. V Indiji so delnice eksplodirale, ker pricakujejo toco novih narocil in selitev delovne sile iz ZDA v Indijo kot rezultat Buseve izvolitve. Ker bo se vec outsourcinga zdaj. Skratka delovna mesta bodo kopnela.

Kar pa je najbolj zalostno je to:

Danes so delnice najbolj narasle firmam, ki veljajo za priviligirane pod Bushem:

Vojaska industrija
Tobacna industrija.
Naftna industrija.
Farmacevtska industrija, ker jim ne bo treba nizat cen.
Malenkost avtomobilska, ker jim ne bo treba dosegat strozjih ekoloskih standardov in nizje porabe, kot bi zahteval Kerry.

Skratka same nazadnjaske zadeve. Vse kar je proti tehnoloskemu razvoju, ekologiji, zdravju...

Skratka smrdljivo staro sranje. To je domet tega pametnjakovica in njegovih interesov. To je clovek z vizijo kakor rad samega sebe opisuje. On je casovni stroj, gre pa v preteklost.

Dr Evil ::

Tudi če se OPEL preseli na Poljsko,bo še vedno proizvajal avte in to pod ugodnejšimi pogoji,za Nemški trg.


Sicer pa,a ni Bush vsega kriv?:D

Thomas ::

No, čakam da kdo prijavi, kako naj bo Republika Makedonija še naprej Bivša jugoslovanska republika Maledonija.


Kar se tiče preseljevanja proizvodnje na Poljsko in Indijo - je pa to outsourcing. Priložnost za vse. Ne samo za bogate, tudi za revne, da postanejo bogati.

Kerry bi to nekaj omejeval. V stilu EU.

Caligula ::

Bush je kriv vsega. To je jasno. Sicer je pa Opel na Poljskem mislim, da najbolj prodajan avto tako ,da je logicno ,da ce ze selijo proizvodnjo, logicno ,da na Poljsko. Sploh, ker je potem domac trg velik. 40 mio preb je zelo lepa zadeva.


Lahko pa verjames, da ma Rumsfeld cedalje manj vpliva v administraciji. Busj malo cisti ekipo, ker ve, da ga vlecejo navzdol. Aschorfta odlsavlja, Powell tudi gre-ceprav verjetno tudi zelo rad in morda na lasno zeljo. Rummie je pa itak mumija, ki je ze tako sploh nebi smelo odkopati. Ta relikvija v modernem svetu nima kaj iskat.

Itak bi bil brez vojne v Iraku politicno mrtev. Chirac in Schroeder v bistvu tudi.

Pa se, ce Sharon rece, da je Bush najvecji prijatelj Izraela je to tezava. Ker je malo tezko pricakovat, da bo ta najboljsi prijatelj potem nepristranski pri resevanju krize z palestinci in potem resitev nekako ne pride in ne pride.

Skratka tu je vse narobe.

Kerry pa outsourcinga nebi omejeval. To je le pšoliticno nakladanje. Ker ga nebi mogel. Lahko bi le pravilno pac odpravil nepotrebne subvencije za tiste, ki to pocno, ker je to res butasto, na silo pa ga prepreceval nebi, ker ve, da je to za ekonomijo v bistvu skodljivo.

To je bila pac politicna cvetka. Outsourcing ZDA zaenkrat se koristi. PRecej bolj kot skoduje. Zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Dr Evil ::

---------Ko bodo odpuscali po svetu-tudi v Nemciji-bo to tudi masceanje Schroederju? Spet bi vam nekaterim svetoval, da ne bluzite o ekonomiji. Drzite se politike. GMu je Nemcija prepomemben trg, da bi se zajebaval zaradi monkey boya. To je najvecji evropski trg. Oni bi klali, da bi ga lahko povecali in povecali prodajo na njem.------------------


-------------------Bush je kriv vsega. To je jasno. Sicer je pa Opel na Poljskem mislim, da najbolj prodajan avto tako ,da je logicno ,da ce ze selijo proizvodnjo, logicno ,da na Poljsko. Sploh, ker je potem domac trg velik. 40 mio preb je zelo lepa zadeva.-------------------------------



Hm,a se samo meni zdi,ali sta si ti dve Caligulini ugotovitvi si nasprotujoči?:\

BluPhenix ::

Kerry je bil za to, da se začnejo omejevati delavski priseljenci v ameriko. Bush je pa zato da se amerika totalno odpre za zunanjo delavno silo. Ko daš Njemu glas že napol podpišeš svojo krivdo, ko te bo zamenjal mehičan, ki bo 3x cenejši kot ti.

Thomas zakaj pa bi moral kdo reči kaj o makedoniji? Zaradi mene naj jo kličejo kot hočejo. Temu imenu je nasprotovala Grčija, saj se Makedonija imenuje ena njihova pokraina.

In še nekaj je tako kot je napisal Caligula in sicer glede rasti cen delnic.
Skratka same nazadnjaske zadeve. Vse kar je proti tehnoloskemu razvoju, ekologiji, zdravju...

Točno tako, Thomas, se boš ti obesu na to, če naj bi se morali mi na Makedonijo?

Glede seljenja delovne sile v Indijo in o priložnostih za revnejše.... Ameriška industrija se seli v Indijo, ker je tam cenejša delovna sila, tako pešadija za tekočim trakom, kot inženirji. In da ne bo kdo mislil, da ima Indija malo sposobnih inženirjev, zelo veliko jih je in njih preseljevanje v ameriko je postalo za ameriške družbe zelo drago, zato so začele raje seliti še vse ostalo dol. Da o temu, da v Indiji velja še manj ekoloških zakonov kot v Ameriki niti ne govorimo.

Thomas ::

> Thomas zakaj pa bi moral kdo reči kaj o makedoniji? Zaradi mene naj jo kličejo kot hočejo.

EU aroganca? Former Yugoslav Republic of Slovenia? To bi ti blo všeč?


> Ko daš Njemu glas že napol podpišeš svojo krivdo, ko te bo zamenjal mehičan, ki bo 3x cenejši kot ti.

Mehičan ni človek? "Ti" si, Mehičan pa ni?

Black Dragon ::

To mi deli Bush je zmagal hehe spet bodo zagonil miljone dolarjev za vojsko :P in dolar bo padal :) Euro pa bo rastel (upam), eh itak EU ne rabi Amerike, evropejci ne rabimo Bushove Amerike, sej imamo Azijo ;)
Thomas Former British-European Republic of America :P

Kaj bi dal da bi Angleži še vedno kontrolirali Ameriko :D
Time will tell.

Ziga Dolhar ::

Zanimiva knjiga o vplivu protekcionizma [zoper uvoz in outsourcanje] je tale:

Russel D. Roberts: Odločitev - Pripovedka o svobodni menjavi in protekcionizmu

Ni učbenik, saj je napisana zelo "lahko", ampak na lep način prikaže problematiko vpliva protekcionizma na samo lokalno gospodarstvo in streljanje v kolena.
https://dolhar.si/

OldSkul ::

Po nesrečnem porazu so zdaj odkrili, da ima Edwardsova raka na dojki.Zaradi odlašanja se ji je morda že razširil.BAD!
Samo za zanimivost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekonomija. (Tehnologija ji diha za ovratnik). (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40526246 (17822) BigWhale
»

plusi in minusi administracije ZDA (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
57227553 (19882) mlamat
»

Fahrenheit 9/11 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23112386 (7789) Caligula
»

Zakaj svet sovraži Ameriko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1388285 (6678) undefined
»

Zanimivost glede Busha (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15116326 (13597) undefined

Več podobnih tem