» »

Zakaj svet sovraži Ameriko?

Zakaj svet sovraži Ameriko?

1 2
3
»

undefined ::

Problem ZDA so ljudje in njihovo razmišljanje, TO je problem, ker ti ljudje potem volijo politike na podlagi svojega mnenja in razmišljanja, ki pa je dostikrat žal povsem zgrešeno. Tudi Busha ni polovica državljanov volila kar naključno, čeprav se je na koncu prigoljufal do svojega mesta. Problem je predvsem na psihični ravni teh ljudi, saj politika ni tuja, pač pa ameriška, torej, ljudje so jih izvolili in to imajo (oz. imamo). :)

Thomas ::

Napaka trenutne ameriške administracijo je bilo popuščanje železarjem in uvajanje triletnega carinskega režima za jeklo. Tako so reševali že Krajzlerja, ki še danes ni prida, čeprav ga ima Daimler, ki morda tudi ni prida. To ne vem. Čas je, da Američani nehajo proizvajati jeklo na tradicionalni, dragi način. Ali tehnološki preboj, ali prepustitev tega kruha drugim. To velja za vso "klasično proizvodnjo". Manj jekla, več "nanomaterijalov". Lahko pa seveda tudi še jeklo, cement in koruzo - ampak na konkurenčne načine. Sej, v to smer v glavnem gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

username vsi delamo napake zato pa smo tukaj. :D

Raznih primerjav med BDPji DBPji... ne bom delal ker ima svaka država v svojem še kaj drugega. npr. V ZDA so notri duhovne storitve kar npr. pri nas tega ni in tudi drugje, tudi razne gospodinjske storitve... in tudi o tem smo že. ZDA kot No1 vojaška velesila in današnji razplet v svetu je tudi pripomogel pri teh BXY ... Npr. par let nazaj ko je Japonska prednjačila v teh raznih kazalcih, takrat je imela BDP na prebivalca večji od ZDA pri negativnem BDPju tudi ne bom trdil, da je bila zato boljša. Poleg vsega naštetega bom pa gledal predvsem na ZDA včeraj, danes, jutri in njen trenuten položaj v svetu, dosti mi tudi pove da so njihovi indeksi se sposobni dvigniti samo ob spobudnih novicah... Zanimivo je gledati te primerjave med ZDA in ostalimi za včeraj, danes in jutri. Kako ščiti svoje interese in nakakšen način je tudi podatek. In iz tega lahko trdim da je "Busheva ekonomska kobila" kilava pa vrjamem da nisem edini.

Vice ::

Thomas točno to, zakaj nebi zagovarjali naj zmaga(jo) najboljši?

ferdo ::

thomas, v tvojem zadnjem postu se pa popolnoma strinjam s tabo.
vsaj 1x mava skupne misli.

Thomas ::

Za ZDA pa ni edini izhod prepuščanje proizvodnje drugim. Čedalje bolj se jim odpira tehnološka možnost, da namesto vse dražjim Kitajcem in Indijcem, šivanje oblek zaupajo vse cenejšim robotom. V vsega nekaj letih bodo še manj zares odvisni od zunanjega sveta. Če se bo ta kaj dosti bunil zaradi te unikatne zgodovinske situacije, bodo kmalu zmožni "skulirat" zadevo daljinsko. Zato zdaj poslušat nasvete antiglobalistov in multipolarcev - je samomorilsko. Pax Americana bo, zaenkrat še lahko izbiramo stran obzidja. Zato glavo v roke!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Grey ::

LOL USA haters? Vsaka država ma svoje probleme. Ameriški pa so zdej še posebi vidni, ker so mal radikalni, niso taki kokr druge države. Itq pa je lahko Amerika že čez en mesec čist neodvisna od drugih držav po svetu. Globalizacija se BO zgodila, ni dvoma o tem. Js že od nekdaj sanjam o dnevu ko se bo Zemlja združila v enotno raso(kar pa ni nemogoče, to onemogočajo konzervativci). O USA in Iraq in o bio-kemičnem orožju je pa težko kej reč. Vsak lahko na črnem trgu kupi sick bolezni in jih implementa v svoj arzenal, zato ne rabijo Amerike.

username ::

Vice, tvoj post je brez repa in glave. nimaš pojma. sicer nič hudega, če ne bi na tem področju kljub neznanju hotel po sili dokazati svoj prav. glej, jaz na primer nimam pojma o gradbeništvu in statiki, zato mi ne pride na misel, da bi zdajle šel na Črni kal pamet solit, kako naj naredijo tisti viadukt.

Ne zamerit, nič osebnega ni to, ampak si tipičen predstavnik širše populacije, ki misli, da nekaj ve o ekonomski znanosti, pa žal ni tako.

Večina ljudi pač kot ovčji trop bleja proti nasprotniku, ki ga je trenutno zapovedano šimfati. Evropejci in še posebej Balkanci šimfajo Ameriko, ameriški folk pa komuniste (ki jih v bistvu ni več), Kitajce, Arabce ter priložnostno "staro Evropo". kakor se opinion-makerjem sprdne.

V okolju, kjer živim, si ljudje lažejo, da so ZDA močne samo vojaško. v gospodarskem in tehnološkem smislu pa smo kao Evropejci carji, ker imajo Amerikanci več uvoza kot izvoza ter manj mobitelov. AMPAK: več mobitelov po glavi je EDINI kazalec tehnološke razvitosti, kjer je EU boljša od ZDA.

pa tudi ni proizvodnja edina pomembna. glavne panoge po pomenu in ustvarjeni vrednosti so storitvene. ZDA izvažajo znanje, patente in visoko tehnologijo. koga boli qrac za železo in pšenico itd.? tega je več kot dovolj. jeklarska zgodba je bila res obsojanja vredna, ampak večinoma notranjepolitična fora (pa mogoče še priložnost za merjenje pogajalske moči z EU v WTO.) in primerljiva z neumnostmi, ki jih zaradi interesa kmetov počne EU.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vice ::

Potem je pa čas da napišeš kaj je unilateralna Busheva politika s svojim nasprotovanjem do temeljnih ameriških načel v svoji 3 letni vladavini naredila več ali bolje kot vse ostale do sedaj in kako je s tem pripomogla za SVOJ boljši jutri, da ne boš samo govoril kako imajo drugi narobe od nobelovcev navzdol, ker se že počasi čudim tvojemu prov in da ti ni prinesl kakšne zaslužne ali prestižne Nobelove nagrade v ekonomiji.

Thomas ::

username ima podobna stališča kot Nobelovec Milton Friedman, kolikor lahko jest presodim. Ekonomisti se med sabo itak ne strinjajo čisto. Zato ni nujno njegov problem, če govori proti nekemu drugemu Nobelovcu.

Enostavno so stvari na ponku in so za gledat. Za začetek ne bi škodilo, če bi ti Vince podrobneje predstavil svoja stališča. Kaj je tisto, kar Bush po tvojem dela tako narobe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Potem je pa čas da napišeš kaj je unilateralna Busheva politika s svojim nasprotovanjem do temeljnih ameriških načel

in kaj so po tvojem "temeljna ameriška načela"? tudi približno ne podpiram omejevanja svobode, tudi ne večanja državnega nadzora itd., če to misliš. no, bi te res prosil, katera načela to so po tvojem.

ampak ekonomski kazalci so pač taki, kot so, resnica je neizprosna in je ne more vsak po svoje prikrojiti. in jaz sem pisal o ekonomiji, ne o notranji politiki.

prosim, ne mešajmo različnih tematik kar povprek, ker hitro nastane godlja. razčistimo po eno stvar naenkrat.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vice ::

Thomas se strinjam.
Začnimo tam ko smo začeli:

"PA japoncem pamet soli o ekonomiji....smeh.

saj jo tudi lahko. poglej si malo, kaj se je dogajalo od leta 1990 do danes z japonskim gospodarstvom in kakšne so trenutne napovedi. potem pa enako poglej še za ZDA in boš videl, kdo lahko komu pamet soli. (namig: ZDA)"

Takrat se mi je postavilo vprašanje, so si sami tako zasrali gospodarstvo. SO, samo tudi s pomočjo ZDA. Danes je zelo podobna situacija, zaradi katere jih danes Bush prosi za drsni tečaj, da reši svoje gospodarstvo predvsem pa zaradi nabiranja točk pred volitvami...

In jest pravim da situacija v kateri se je znašla Busheva administracija na podlagi njenih odločitev (ekonomsko političnih) ni ravno zavidanja vredna še manj pa da bi se iz nje karkoli lahko naučili kaj šele da bi drugim solil pamet.

Zdaj pa me zanima kaj je po mnenju kogarkoli naredila tako fascinantno dobrega, unčikovitega ali karkoli, da bi se od tega lahko kaj naučili, ker je res, ekonomski kazalci so kakšni pač so in trenutno je ZDA v večji meri odvisna od zaupanja tujih vlagateljev.

undefined ::

Ko ste že vsi po vrsti šli off topic, grem pa še jest. Evo, tukaj malo smeha (na račun ameriških pogledov na svet). :D

Thomas ::

Eden v Nemčiji je učil psa nacističnega pozdrava, potem so ga pa aretirali. To zvem na IceManovem linku. Hehe ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Carola Ruff, of the local animal protection organisation, says the dog shouldn't be judged for what its owner taught it.

:D

undefined ::

> Eden v Nemčiji je učil psa nacističnega pozdrava, potem so ga pa aretirali. To zvem na IceManovem linku. Hehe ...

Thomas, poskusi še več naprej brat od prvega posta. Saj znaš, a ne? :)

Thomas ::

Ma ja, ma znam. Sam nimam časa zdej za tele oslarije, ki jih je net (pre)poln. S Funny linksi sploh nisem na tekočem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> S Funny linksi sploh nisem na tekočem.

Indeed. America is a funny land with even more funny peeps with ridiculous statements (including foreign supporters). Tu se pa vsekakor s tabo strinjam. :)

Barakuda1 ::

o.k. zdej ko ste se mal "sprostili" z "off topic" se pa še mal skulirajte, pa nazaj na temo. Velja :)

Hvala

maksimiljan ::

zakaj svet ne mara američanov... ....ker vtikajo svoj nos tudi tam kjer jim ga nebi bilo treba!

flipflop ::

A ti bi raje videl,če bi tam na Kosovu srbi še vedno klali vse živo?:\

maksimiljan ::

ne sej nisem reku, de ni bilo prav de so posredovali na kosovu... ...vendar ni pa prou de hočejo vse nadzorovat... ...če vzamemo za primer zadnjo vojno (oz. vojaško posredovanje), ki so ga začeli američani (Irak), ni nobenih neposrednih dokazov da je irak razvijal biološko in kemično orožje.. ....pač sta se Blair in Bush spomnla, de bi blo fajn če bi napadla irak, odstranla Huseina in našla biološko ali kemično orožje, pa bi blo vse OK, sam stvari ne napredujejo tako kot sta si zamislila... ...vsi pa vemo, da je v ozadju nafta!

Bush je butl!

Thomas ::

maksimiljan vzame pravico do latnega mnenja, do njegovega izražanja in soočanja z drugačnimi mnenji za granted. Brez ogromne Ameriške vojaške moči, te pravice ne bi bilo. V Nacizmu ali Komunizmu, ki bi sicer prevladala, bi je ne poznali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

maksimiljan ::

thomas... ....sej ne rečem, de so čist narobe ravnali v vseh "akcijah", ki so jih opravili, pravim samo, de vsepovsod tut ne morejo bit zraven!

Thomas ::

Ameriške letalonosilke na Pacifiku in Sredozemlju, kakor tudi moderatorstvo Slotecha in celo moja malenkost .... se vsi še naprej trudimo, za nadaljno svobodo izražanja za maksimiljana. Iskreno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

V enaki meri, kot so za Thomasa ameriške letanosilke braniki svobode, so za marsikaterega Arabca ravno obratno, uničevalci svobode. In šele človek, ki se tega zaveda in to pri svojih dejanjih upošteva, je lahko politično moder človek. Bolje slab mir, kot dobra vojna. Pomislite, da bi železna zavesa padla z vojno. Je sicer trajal desetletja in desetletja, vendar še vedno tisočkrat bolje, kot pa da bi Amerika Thomasovo svobodo vsilila ZSSR-ju z vojno.

In še čisto na splošno: Ni in ne more biti prave svobode za vse, če jo zagotavlja le eden - najmočnejši. Svoboda se lahko razvije za vse v enaki meri le, če so vsi približno enako močni. Bolj konkretno: ob eni sami super sili ne more biti na tem Svetu svobode za vse. Nekateri bodo namreč vedno nekoliko bolj svobodni kot drugi. Poleg ZDA pootrebujemo še močno EU in močno Kitajsko. To je nekaj podobnega kot t.i. sistem checks & balances, brez česar prave demokracije ni!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

maksimiljan ::

no thomas ko si glih prej o komunizmu govoru... ...to je v osnovi zelo dogra ideologija, saj imajo vsi enako - vsi enaki, vsi enakopravni... ...tko de pomoje ta sistem sploh nebi bil slab, če bi se ga seveda vsi držali (to je pa zelon težko, oz. nemogoče).


se strinjam z madmicko, ni prave svobode, če jo kroji samo ena država (velesila).

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Mici sprašuje dvoje:

- kaj pa z mano, ki se z implementacijo veljave človekovih pravic in svoboščin ne strinjam?

Popolnoma svoboden si, da to svoje nestrinjanje izražaš. Bistveni in neločljivi del svobode govora posameznika je nestrinjanje s trenutno politiko vlad Združenih držav, Republike Slovenije ali Velikega vojvodstva Luxemburg. Ne daje ti pa nihče (tudi Bela Hiša ne) garancije, da ti ne bo kdorkoli teh stališč razsul v demokratičnem dialogu, kakor da (so tvoja stališča) - stara drvarnica.

- kaj pa z "Arabci", ki se niti z veljavo človekovih pravic in svoboščin ne strinjajo?

Ne bodo dobili vize, ki jo Mici niti ne potrebuje, če hoče obiskati Mount Rushmore ali Elvisovo domačijo. Če bi pa vseeno messin around, pa gredo lahko tudi v G. Bay.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::


to je v osnovi zelo dogra ideologija, saj imajo vsi enako - vsi enaki, vsi enakopravni..


meni se ne zdi dobra, ker nekateri naredijo več, drugi pa manj.

Vice ::

Bolje slab mir, kot dobra vojna.

To mi ni najbolj všeč, ker če gledaš na žrtve v slabem miru ali v dobri vojni bi se potem odločil za dobro vojno, je pa tukaj problem imeti dobro vojno.

Vice ::

mogoče ta ideologija, saj imajo vsi enako - vsi enaki, vsi enakopravni, pozablja na bistvo: vsak hoče imeti vedno več kot ima in več kot imajo drugi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

Thomas ::

Ta ideologija bazira na kar nekaj napačnih premisah. Ena recimo je ta, da se v komunistični stranki ne bo naredila frakcija, ki bo "taprave komuniste" preprosto pobila, ko se enkrat razsuje "buržuazno sodstvo". Stalinova in Titova frakcija sta naredili prav to. Ko ni bilo tožilca in sodnika čeznju, sta počistili znotrajpartijske "omahljivce, saboterje, reakcionarje, imperialistične agente, frakcionaše ...".

Kaj pa, če bi sodstvo obdržali, da pobijat in zapirat v gulage se pa ne sme? Potem bi Revolucija pogorela že prej. Tako dolgočasne igre kot je socializem, se Homo Sapiens po večini ne gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mchaber ::

>To mi ni najbolj všeč, ker če gledaš na žrtve v slabem miru ali v >dobri vojni bi se potem odločil za dobro vojno, je pa tukaj problem >imeti dobro vojno.

Slab mir.Definiraj to!
.

Thomas ::

Slab mir je takrat, ko gredo stvari kot so šle v Iraku lani. Množični poboji in vse kar paše zraven. Vsak mir pod diktaturo je slab. Mir na Palestinskih ozemljih je naprimer slab. Hamas pobija neekstremne Palestince, revščina ... Izraelu se očitno ne bo ljubilo več ukvarjat. Naredili bodo Zid, pa mir. Na Neizraelski strani Zidu bo mir slab, na Izraelski pa dober. Greš lahko doli potem na ekskurzijo, si ogledat obe strani Zidu in obe različici miru. Če boš s taslabe prišel še ven, je pa riziko raziskovanja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> maksimiljan vzame pravico do latnega mnenja, do njegovega izražanja in soočanja z drugačnimi mnenji za granted. Brez ogromne Ameriške vojaške moči, te pravice ne bi bilo. V Nacizmu ali Komunizmu, ki bi sicer prevladala, bi je ne poznali.

Nacizem ne bi prevladal, ampak bi ga prav tako končali, le mogoče z letno ali dvoletno zakasnitvijo. Komunizem pa bi verjetno res prevladal, vendar se nikoli ne ve, ali bi to bilo slabše, ali pa boljše za nas. :)

Thomas ::

Ni bistvene razlike med Nacizmom in Komunizmom. Pol Pot je recimo pobil večji delež Kamodžancev, kot Hitler Nemcev. Enega svojih kompanjonov je dal ustreliti, vso njegovo družino pa povoziti s tovornjakom.

Ko so se prisilni delavci, sicer zaporniki uničevalnega nacističnega taborišča vrnili z dnevnega dela, je bilo taboriščno dvorišče vse krvavo od pobijanja (onemoglih) sozapornikov, ki so ga cel dan izvajali pazniki.

Zdej pa ti meni povej, kakšna je razlika med Nacizmom in komunizmom?

Ni je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Zdej pa ti meni povej, kakšna je razlika med Nacizmom in komunizmom?

Komunizem je že po defeniciji strpen in teži po izenačitvi vseh ljudi, nacizem pa ravno obratno, torej sta si ta dva pojma 100% nasprotna. Druga stvar pa je, kdo je voditelj določenega sistema. Pretekli komunistični voditelji sigurno niso bili kos svojim nalogam, pa so se zanesli na pobijanje. Isto, kot počne danes Bush, prezident ene najbolj svobodno demokratične in kapitalistične države. :\

Thomas ::

Nisem si čisto na jasnem. Ali skrivljeno videnje pride z ideologijo Komunizma, al ideologija Komunizma pride zaradi skrivljenega videnja. Kakšna strpnost do vseh neki! Marx je jasno napovedal pekel na Zemlji kapitalistom in vsem ostalim "ostankom stare družbe". Poleg tega pa še Korošcem, Dalmatincem, sploh vsem Slovanom, kot "nezgodovinskim narodom". Marxovi nasledniki so napovedano prakso uresničevali, ustrezno prilagojeno "zgodovinskim okoliščinam". Zato ne ti meni o "strpni definiciji komunizma".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Thomas, nadaljujmo tukaj. :)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Saddam Hussein - OBSOJEN (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17613299 (8696) jype
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312486 (9647) Luka Percic
»

plusi in minusi administracije ZDA (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
57227845 (20174) mlamat
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026232 (18651) MadMicka

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556338 (34291) Tomi

Več podobnih tem