» »

Fahrenheit 9/11

Fahrenheit 9/11

1
2
3 4 5

username ::

Najprej glede tistih 7% deleža neposrednih tujih investicij (NTI): obstajajo organizacije in instituti (npr. Svetovna banka, OECD, pa v vsaki državi statistični uradi...) ki zbirajo podatke o NTI. Številke in izvor. Po vnaprej določeni metodologiji. Treba je samo na internetu najti podatke, jih ponavadi vsi objavljajo. Kakršnokoli modrovanje v stilu "Če npr. Sava Tires d.o.o. vloži kapital v Avstrijo, ali je potemtakem v Avstrijo vložila ZDA ali Slovenija " je čisto brezveze. So pametni ekonomisti že določili metodologijo in zbrali podatke. Če si strokovnjak (ekonomist) in to zelo dober, sicer lahko celo kritično presojaš tako izbrano metodo kot tudi kvaliteto končnih podatkov. Če ne, pa pač samo operiraš s podatki, ki so jih zbrali in objavili. Če tega nočeš, pa lahko samo bluziš v tri krasne.

In tudi Moore je en tak bluzator. Je pa dokaj karizmatičen, pa dober gobec ima. Za kakršnokoli resno (strokovno) razpravo, ki bi imela tehten pomen, mu pa seveda manjka tako izobrazbe kot volje (motiva). Raje naklada neumnosti, ki se zdijo ljudem zanimive/šokantne in jim verjamejo ter jih kupijo. Zato pa si je na račun svojih knjig in filmov že nabral težke milijone dolarjev osebnega premoženja.

Jebiga, za večino ljudi so resne strokovne razprave (izven njihove stroke) dolgočasne. Manj kot je izobraženih ljudi, večji domet imajo šarlatani tipa Moore. Zunaj ZDA je pa slabo izobraženih še več kot v ZDA.

Enkrat sem bral v Spieglu reportažo o Moorovih "predavanjih" v Nemčiji. Tip po vsej državi prihaja v dvorane klatit svoje standardne neumnosti, ljudje pa plačujejo drage vstopnice, da bi ga prišli poslušat. Glede na opis in spremljajoče fotografije uročenega poslušalstva se mi je vsilila primerjava s posnetki Hitlerjevih govorov pred vojno.

Pa v bistvu nič ne zamerim Mooru. Čeprav ni bil sposoben končati faksa, je v bistvu dokaj brihten dečko, ki je ugotovil, kako na relativno lahek način postati slaven. In hkrati zaslužiti kupe denarja na račun tepcev, ki ga nekritično poslušajo. Ker jim pač piha na dušo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

MadMicka ::

jaz sm film glih zdele gledu...pa bi par zadev izpostavil

. ... npr. Bush bere knjigo otrokom v šoli in ravno tedaj mu povejo, za drug avion, ki se je zaletu v dvojčka, on pa bere dalje (pred tem so mu povedal že za prvi).... mislim, halo? Sej tud, če bi šlo zgolj za dve nenavadne nesreče zapored, bi moral vzeti vajeti v roke (tj. zbrati informacije, pripraviti izjave za javnost itd.)

dalje moment, prec po 11.9., ko avioni stojijo na tleh, letijo le tisti v S. Arabijo z njihovimi bogataši???

Pa tiste laži o ogrožanju ZDA in ostalega sveta s strani Iraka in njegovega orožja za množično uničevanje...??

Mislim, kater kreten bo potemtakem še volil za Busha? Pa že raje vidim, da zmaga Janša pri nas, kot pa Bush v ZDA, ker prvi ne more narediti toliko škode v svetu kot drugi :D

ješ ::

V bušhevi administraciji je manipulatorjev tipa moore ogromno! ravno to je moore prilkazal v 11/7. MANIPULACIJO!! z ene ali z druge strani, vseeno je. Moore je umetnik, bush je politik. Manipulacija v umetnosti ima pozitiven, v politiki pa negativen prizvok. (moje mnenje). :8)
MadMicka: škodo na domačem terenu bolje občutiš

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ješ ()

attackiko ::

Ne vem če je že dal kdo link na stran, ki razkriva manipulacije. Zraven so tudi Moorovi (ponavadi neprepričljivi) odgovori. Glede Fahrenheita je zanimivo brat komentarje v časopisih.. Crnkovič v Žurnalu pravi, da ga dejstva pri Bushu ne zanimajo ;)

MadMicka ::

Ne vem, o kakšni manipulaciji govorite? Če npr. kaže Busha, kako odgovarja novinarjem na resne teme kot je terorizem in borba proti njemu, obenem pa udarja s palico za golf in govori, kje je aplavz za dober udarec, mislim, kaj naj si človek misli o takem človeku? Takšno početje spada v lokalno gostilno, ne pa v vrhunsko politiko.

In kako si kdo sploh drzne govort, da Michael Moore manipulira s podatki, ob tem pa si zatiska oči pred lažmi (ne manipulacijami) Busha in njegovih?

attackiko ::

Če npr. kaže Busha, kako odgovarja novinarjem na resne teme kot je terorizem in borba proti njemu, obenem pa udarja s palico za golf in govori, kje je aplavz za dober udarec, mislim, kaj naj si človek misli o takem človeku?
Da obvlada stvari z levo roko? Da ne mara, da ga motijo med golfom? Da je komentiral terorizem v Izraelu?

_Tom_ ::

Thomas: zdaj si me pa res razočaral...tako se rad cinično nasmihaš ostalim forumašem, da ne znajo uporabljati googla, potem ti pa uide:


1.kongresnikov ni 150, ampak 535, od katerih ima eden sina v vojski : ratio 1:535
2.število vojakov v ZDA 1.416.000 + malenkost ( brez par stotisočih Obalne straže, ki formalno spada pod oborožene sile) . Število prebivalcev ZDA : 294.000.000 + malenkost : ratio 1:207 , če pri izračunu upoštevamo povprečno število ameriške družine / okoli 2.9 / dobimo 1:71 !!!!!


1:535 proti 1:71 ..........


za podprtje ostalih navedb pa trenutno nimam časa... še pride :) ( tudi glede zanemarljivih investicij Saud.A. )

Corpse ::

ni lih o tem filmu je pa podobno o določenih zarotah v ameriki. priporocam ogled dokumentarca pa naj vsak sam se odloč ali je mozno ali ni mozno. je pa par tem ki so isto zelo tezke za javnost glede ZDA.
naslov "the truth and lies of 9 / 11"

za tiste ki imate malo zarotniške žilice :D

P.S. se opravičujem če je ze kdo omenu ni se mi dalo prebrati do konca ker ze komi gledam ampak se mi se zmer ne da u posteljo. LP

Sunna ::

ni glih toliko že spet prikrojeno. So ga poskušali tožit ampak niti ene niso dobili. Vse kar je v filmu je avtentično...zorni kot je pa Moorov. Meni je zanimiv film, zveš par stvari o Bushu je pa tudi na trenutke pretirano emocionalen in tak. RAje bi še par fact-ov vn vrgel ...

Corpse ::

še nasledni naslovi od istega avtorja kot sem zgori dal naslov

teh pa se nisem gledal bom samo dal naslove ce bo mel kdo kdaj prevec casa in želje za pogeldat.
- PLAN COLOMBIA: Cashing-In on the Drug War Failure
- AMMO for the INFO WARRIOR
- HIDDEN WARS OF DESERT STORM
- WALL STREETS WAR FOR DRUG MONEY
- The UCLA Oral History
- CIA & Drugs, The Confession and The Impeachment

nekatere bo zelo tezko dobiti.

Odin ::

>So ga poskušali tožit ampak niti ene niso dobili

Imajo v Ameriki malo vecjo svobodo tiska kot pri nam...
Preberi si Hustler v. Falwell. To pomeni da lahko o javnih osebah napises skoraj karkoli hoces. Tak da tudi ce se Moore laze mu Bush po zakonu ne more cisto nic.

Thomas ::

>Thomas: zdaj si me pa res razočaral...tako se rad cinično nasmihaš ostalim forumašem, da ne znajo uporabljati googla, potem ti pa uide:


> 1.kongresnikov ni 150, ampak 535, od katerih ima eden sina v vojski : ratio 1:535

Senatorjev je 100. Kdo je rekel 150?

Pogovarjali smo se o senatu, ane?

Kar se pa tiče (spodnjega doma) Kongresa pa Link.

Congressional household is about 23 percent more likely than an ordinary household to be closely related to an Iraqi serviceman or servicewoman.


Moore ignores the fact that there are 102 veterans currently serving in Congress.


Retorično vprašanje:

Zakaj sem tako priljubljena tarča raznih Google analfabetov, češ da sem jest Google analfabet?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_Tom_ ::

Hahaha....govorili smo o potomcih kongresnikov in ne senatorjev....ne obračaj in prikrojuj metodologije, saj veš, da je z malo statistike in demagogije možno vse obrniti sebi v prid.

_Tom_ ::

Še to. Citat iz tvojega linka: Moore’s conclusion is technically true .Glede polarizacije M.M. pogleda na vso stvar, pa nisem, za razliko od tebe ( ki vse apriori zavračaš ), nikoli trdil, da je dokumentarec nevtralen in karseda objektiven. Vendar je v primerjavi s trenutno postavo B.hiše lahko profesor etike.

Thomas ::

ALIEN3000:

> Našel je tudi dobro taktiko za zaje**vanje senatorjev;

Govoriti se je začelo o senatorjih v tej temi. ALIEN je to odprl in senatorjev je 100.

Sem pa seveda dal potem - na tvojo "zahtevo" - še link ki pojasni kongresnike.

_Tom_

> Hahaha....govorili smo o potomcih kongresnikov in ne senatorjev....ne obračaj in prikrojuj metodologije, saj veš, da je z malo statistike in demagogije možno vse obrniti sebi v prid.

To si domišljata vidva z Mooreom. Očitno nista prav zelo pametna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Citat iz tvojega linka: Moore’s conclusion is technically true

Tole je cel citat:

“Not a single member of Congress wanted to sacrifice their child for the war in Iraq.”
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

In TA citat je "tehnično resničen".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Odin, pa si ti sploh prebral link, ki si gi dal?

V ZDA javna oseba lahko zahteva povrnitev materialne škode, nematerialne pa zgolj, če je bila zapisana v sredstvih javnega obveščanja laž z zlobnim namenom.

V Ameriki imajo večjo svobodo tiska, kot pri nas? Mislim, a ti je kamen na glavo padu?

Svoboda tiska je tam in tukaj v podobnih okvirih, s to razliko, da v ZDA direktno vplivajo in prepovejo objavo posameznih zadev, kot npr. prepoved objave slik krst vojakov, padlih v vojnah na tujih tleh.

Thomas ::

> Vendar je v primerjavi s trenutno postavo B.hiše lahko profesor etike.

To je pa tale (česta) miselna napaka:

"Ker vemo da ima prav, vseeno če mau laže."

Ampak ko odstraniš njegove laži - nima več prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_Tom_ ::

Nisem rekel, da laže.... saj veš kako pravijo, med resnico in lažjo je morje....gre za to, kdo je bližje kateri obali :)

Thomas ::

Mogoče ti je pa tejle kratki debatici z mano postalo jasno, kateri obali si se nevarno približeval.

Upam, da te je izučilo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Ampak, res, kašna ironija, da ne rečem bedarija, ko se nekateri spuščajo zgolj v resničnost trditev Moora, ne pa OBENEM v resničnost izjav Busha in njegovih. Mislim, ali komu ni jasno, da morebitno zavajanje s strani prvega NI NIČ v primerjavi z zavajanjem drugega??

Thomas ::

Moora so že uspeli povsem diskreditirati. Kaj je tako silno narobe naredil Bush?

Mislim nekaj konkretnega, nobenih levičarskih litanij, kako je "s svojo imperialistično politiko oslabil borbo delavskega razreda za neodvisno Palestino" in podobnih klanf.

Kaj konkretno narobe je naredil Bush?

- znižal davke? To vas boli?

- pospravil Sadama z oblasti v Iraku? Za njim žalujete?

To vem, da vam gre v nos oboje. Še kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Patriot Act, slabo speljal vojno proti Afg in Iraku, podražil nafto, zakon o nadurah je v pi***, ustrahovanje prebivalstva pred terorističnimi napadi zgolj temeljoč na podatkih iz druge roke...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

username ::

Kaj je tako silno narobe naredil Bush?
Kar nekaj stvari bi se našlo:
- ni demokrat
- ni Bill Clinton
- njegova družina je bogata (čeprav so podobno smolo imeli že mnogi predsedniki pred njim)
- v gospodarstvu ne dela takih traparij kot Francija, Nemčija... ...Slovenija
- druži se s Švarcijem...
...
>:D

Sicer pa ima tip zanimivo smolo. Vsaj pri nas in na splošno v Evropi se mi zdi da je bil že kar vnaprej določen za "bad guya", preden je sploh kaj naredil.
In ko si pri nas enkrat takole "frdaman" (zasluženo ali ne), te zlepa ne nehajo šimfat. Sploh ni važno, če bi naredil še toliko dobrega, nekdo drug pa same p*zdarije. Tebe bodo pridno polivali z gnojem, onega drugega pa kovali v zvezde. Povsem nekritično.

Sicer GWBju takele blodnje iz ene Slovenije niti na uho ne pridejo, pa tudi če bi mu, se mu seveda sladko jebe. Upravičeno.

:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

> Patriot Act,

Večina podpira in je nujen za povečanje varnosti pred terorističnimi napadi. Ni ga sprejel Bush, pač pa njihov parlament.

> slabo speljal vojno proti Afg in Iraku

Seveda bi njegovi kritiki to naredili dosti bolje, o tem ni dvoma.

> podražil nafto

Zaradi sproščene nafte iz Iraka, zaradi povečevanja črpanja v ZDA ... jo je on s svojimi aktivnostmi kvečjemu pocenil.

> zakon o nadurah je v pi***

Kje? V Mercatorju?

> ustrahovanje prebivalstva pred terorističnimi napadi zgolj temeljoč na podatkih iz druge roke...

Namesto da bi objavil, kako nobene nevarnosti ni, tako kot je "ni bilo" 3 leta nazaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sunna ::

Moora so že uspeli povsem diskreditirati.


samo zato ker ti tko praviš še ne pomeni da je res.
Ozkogled, pristranski to je, stvari si pa ne izmišljuje

Thomas ::

> stvari si pa ne izmišljuje

Kaj konkretno si pa on ni izmislil, lepo te prosim?

Lahko daš primer?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sunna ::

kaj si pa je ?
si že gledal F911?

Jst ::

>> Patriot Act,

>Večina podpira in je nujen za povečanje varnosti pred terorističnimi napadi. Ni ga sprejel Bush, pač pa njihov parlament.

Napisala ga je Busheva administracija, in če gre verjeti Moore-u, ga ni noben sploh prebral, predenj so ga sprejeli.


>> slabo speljal vojno proti Afg in Iraku

>Seveda bi njegovi kritiki to naredili dosti bolje, o tem ni dvoma.

V Afganistanu sta 2 mesta safe. Ostalo je isto, kakor prej.

Irak. No Comment. Vsi vemo o čem se gre.


>> podražil nafto

>Zaradi sproščene nafte iz Iraka, zaradi povečevanja črpanja v ZDA ... jo je on s svojimi aktivnostmi kvečjemu pocenil.

Sproščene nafte? Kje? Kdaj? Pa saj jo sedaj sploh ne črpajo v Iraku!


>> zakon o nadurah je v pi***

>Kje? V Mercatorju?

abcnews


>> ustrahovanje prebivalstva pred terorističnimi napadi zgolj temeljoč na podatkih iz druge roke...

>Namesto da bi objavil, kako nobene nevarnosti ni, tako kot je "ni bilo" 3 leta nazaj?

Ne.. Ravno nasprotno. Takrat je vedel, da AlKajda načrtuje napade z letali. Ravno takrat je bil tiho.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

> kaj si pa je ?

Praktično vse, kar je "spornega". In nategnil milijardo ljudi, ki mu je verjela in mu še verjame.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Caligula ::

Thomas jaz mislim ,da moras ti definitivno cimprej obiskat ZDA. Bi ti dobro delo. Sploh tvojim otrocjim pogledom na to dezelo.

Kar se tice tvojega mnenja o zanemarljivem odstotku savdskih investicij v ZDA-saj ravno to je problem. Drzava, ki naj sploh nebi imela vpliva na ZDA ga ima, ker je verjetno velik del tega zanemarljivega odstotka direktna investicija v Bush family-get it? Korupcija. Pa vprasanje kako velike so so te investicije se zunaj ZDA. Od kdaj pa Busha briga za ZDA? Sej oni delajo posle v imenu svoje druzine na racun ZDA in ne za ZDA.

In 1% tujih nalozb v ZDA je za ZDA majhen, za eno samo familijo pa pomeni milijarde USD-get it? Sej to je korupcija.
Da za svoje male pritlehne interese zlorabiti polozaj in zrtvovati interese vecine.

Tvoja logika tam je cisto zgresena.

Ravno to je problem-saj si videl, ce si gledal Farenheit recimo kako zastrazeno je saudsko veleposlanistvo.
Povsem drugace kot druga recimo. Kot po osebnem nalogu predsednika. Za prijatelje se pac poskrbi ane?

Koga briga njihovo vlaganje v ZDA-oni kupujejo vpliv na ZDA preko Busha ne preko drzave. Korupcija par excellence!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Thomas ::

> saj si videl, ce si gledal Farenheit recimo kako zastrazeno je saudsko veleposlanistvo. Povsem drugace kot druga recimo.

Sej v tem je problem s tabo, Kaligula. "Resnico" črpaš kar iz tega (neumnega) muvija.

Film, ki je "analiza varnostnih sistemov vseh veleposlaništev", ti da "osnovo" za tvojo trditev:

> Povsem drugace kot druga recimo.

Švoh.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

CaqKa ::

Thomas
FYI - nič bistvenega v tem filmu ni res. Preden se preveč razvnamete.


koga zanima kaj je res. kar je res v filmu in kar ne je brezveze razpredat glede na to koliko ljudi si je film ogledalo ;)

Thomas ::

> koga zanima kaj je res

Saj vem, "nikogar". Samo veselje kvarim tistim, ki verjamejo da je sploh kaj res iz tega filma. Razen da je Washington D.C. glavno mesto in takšne stvari, seveda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

>Večina podpira in je nujen za povečanje varnosti pred terorističnimi napadi. Ni ga sprejel Bush, pač pa njihov parlament.

Napisala ga je Busheva administracija, in če gre verjeti Moore-u, ga ni noben sploh prebral, predenj so ga sprejeli
Ni važno, kateri kongresnik ga je prebral in kateri ne. Kongres ga je sprejel in je formalno odgovoren/zaslužen (kakor kdo vzame) za to.
Kongres so pa izvolili ameriški volilci (če komu ni jasno, to so bile druge volitve kot tiste za predsednika).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

CaqKa ::

dobro da priznaš :)

attackiko ::

Drzava, ki naj sploh nebi imela vpliva na ZDA ga ima, ker je verjetno velik del tega zanemarljivega odstotka direktna investicija v Bush family-get it?
Ejga Moore mlajši, boš te svoje obtožbe kako podkrepil al nej ti verjamemo kar na besedo? |O
Ja no, če Caligula reče, da je "verjetno" potem že mora bit kaj na tem. :D

kopriwa ::

Thomas: "Praktično vse, kar je "spornega". In nategnil milijardo ljudi, ki mu je verjela in mu še verjame."...se ti mogoče bojiš da bi verjel podatkom iz filma? :) Glej film pa se bo debata še bolj razširila. Sam sem ga gledal, sicer zanimiv film, vendar stvari je treba vzeti z rezervo, čeprav so nekatere stvari zgledale resnične. Predvsem tiste v zvezi z senatorji in njihovo nepodpiranje predlogov temnopoltih ljudi...(in še veliko se najde)

Odin ::

Madmicka:
In kaka materialna skoda je bila povzrocena Bushu s tem filmom?

Ko pa sem rekel da imajo v Ameriki vecji "free speech" sem pa mislil to, da lahko v reklam reces tudi kaj cez konkurencni firmo, in da javne osebe sploh niso zascitene za medijske napade(ne glede na resnico).
V posamezne primere se pa ne bi spuscal...

BigWhale ::

> in da javne osebe sploh niso zascitene za medijske napade(ne glede na
> resnico)

Tole ni cist res. Lahko reces marsikaj na racun javnih oseb, ce te pa kdo tozi zaradi tega, ker si razsirjal lazi, je pa to tvoj problem. :)

Caligula ::

Sprejel se je zakon sprejel. Samo je nekdo na smrt resno prepriceval zakonodajno telo ,da so sovragi tipa Sadam opremljeni z raketami s katerimi v 45 minutah zadanejo karkoli z hudimi hudimi orozji,... :D

In niti ni vazno tisto o varovanju njihovega veleposlanbistva. Bistveno je tvoje pomanjkanje razumevanja dejstva, da bluzis, ko gledas delez investicij v ZDA. Gledat je treba delez investicij v druzino Bush.

NAvsezadnje ta klan deluje po principu lastnih pridobitev. In ce nekdo vlaga ogromne vsote v faimlijo predsednika ZDA je to nadvse cudno kajne?

Microsoft ::

Thomas, bi te enkaj tako na splosno o teh zadevah vprasal.

Namrec, ko se greste tu eno 'vojno' z temi linki.

Kdo tebi jamci, da nek uradni dokument, ki ga podpise Bush (ali kdor koli drug izmed njegovih ozjih sodelovce), res na sebi prikazuje dejanske informacije?
Kako lahko res potrdis, da je nek uradni in veredostojni dokument res to?
Kdo ti jamci, da je bilo do sedaj v Iraku ubitih (si bom izmislil) tocno 1111 vojakov koalicije? Kako ves, da tisti ki je stel te vojake, da je bil fer in da je napisal prave informacije? Kako res ves, da se je tista informacija prisla do tebe nespremenjena.
Kako ves, da je nekaj res resnicen spontan odziv in da je nekaj rezija. Kdo ti zagotavlja, da, ceprav je 'igralec' rekel, da je to zaigral, da je potem to res samo zaigral?
...

Omenil bi se en dogodek, ki ni diretno povezan s tem. Ce se motim, pa me prosim popravite. Ce me spomin ne vara, je presednik Clinton pod prisego zaterjeval javnosti, da se z Monico nista kaj blizje spoznala. A na koncu se je vseeno izkazalo, da laza.

Kako torej lahko verjames vsem, kar rece Bush v nekem preprostem govoru? Pa ceprav je vse podkrbljeno z uradnimi, verodostojnimi, resnicnimi,... viri?


by Miha

p.s.:Ko sem gledal filem, mi ej bil najboljsi del, ko je Bush zvedel za drugo letalo. On pa sedel nekje v razredu z otroci, poslusal neke zgodbice in seveda je imel tist zaskrbljen obraz. :))
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

H,h,h,h...

Thomas je pa obveščevalec tipa 1A. On vse ve kaj je res in kaj ni. Tako da ne dvomite ubogi nevedniki. - Si misli Thomas.:D

Kaj pa v resnici ve je pa drugo vprašanje. Pomoje toliko kot vi ali pa jaz. Samo s to razliko, da se tega nekateri zavedamo on pa živi v utvari da, kar prebere na internetu in vidi na CNN ter je v skladu z njegovim prepričanjem, je sveta resnica. Ostalo je šrot.

In zato mislim, da se je brezveze obremenjevat s tem, če je en človek slep v svojih prepričanjih in ne dopušča alternativ. Čas bo pokazal kaj je bilo res. Kakšne ideale pa vidi on v ameriški administraciji pa ne vem. Izgleda da ne ve, da je politika ravno tako biznis. Verjetno misli, da so poteze oni tam čez dobrodušne oz. samaritanske narave.:D

P.S.: Malo sem pljunil sproti še v svojo skledo. But have no fear, bo že taprav izpostavil to.

Caligula ::

Aja-Clinton ni lagal. On ni imel spolnih odnosov z Monico. Blowjob po njihovem zakonu ni seks.
Tehnikalija ampak je bil cist kot solzica :D

Sicer pa ce pogledamo-njemu so tezili, ker je neka fafalica obdelala njegovo palico, Bush pa posilja folk crkat za njegove male interesne skupnosti pa je za 50% mocan voditelj :D

Kam gre ta drzava? :D

BigWhale ::

> Kam gre ta drzava?

Na televiziji ne smes rect 'drek', kaj mislis kam gre? :P

Keyser Soze ::

K hudiču. Al al pa v drek.;) Kakor hočeš.

Tehnikalije so vse kar važi danes. Do vejice natančno.

Cr00k ::

eh ja... dons sem gledu ta film...

...mene ni prepricu... moore poda par dejstev(ala da je bush knjigco bral, pa da se aviona zaletita...), in na osnovi teh dejstev se potem naprej zmisljuje (dvomim da resnico,...)...


...film je podoben Matrici, ki preprica... tako kot Moorov F9/11

...edina razlika je, da matrica vsebuje mal prevec fantazije, (visoka tehnologija ...), Moorov film, pa en tak scenarij, ki je na podlagi dejstev mozen...(navedeni zgoraj)...

Zato pa folk ne verjame matrici (se pa sprasuje, ce je morda vse to res...), moorovi pa ker je na podlagi dejstev, zmisljevanje mozno (folk si pa tle govori, zihr je res...!)...

in potem pa mas MooreHoaxerje... :) kot jih poimenuje Thomas

Lp, Cr00k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cr00k ()

Tody ::

kot prvič kako si lahko zmisliš resnico ? Resnica je ena sama res je pa da se jo da raztegovat in krivit.... Torej Moore kakor je bilo že ugotovljeno in Bush in Moore govorita resnico v večjem delu svojega dela, samo da buš prikaže lepe stvari in oh in sploh stvari, ki jih počne Moore pa lih obratno. Glej zdej tale soočenja(volitve & stuff) pa boš vidu kaj se to pravi obračat trdna dejstva okol in okol...

mlamat ::

Če bi radi razumeli kaj je narobe v ameriki obiščite strani kot so
www.hannity.com
www.rushlimbaugh.com
in poslušajte posnetke oddaj... pa boste videli da ne bo nič drugače če Kerry zmaga na volitvah... ljudje so naštudirali Goebellsa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mlamat ()
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Michael Moore

Oddelek: Problemi človeštva
201846 (1173) Vajenc
»

Bush zmagal na volitvah? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40817405 (11396) Phil
»

plusi in minusi administracije ZDA (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
57222653 (14982) mlamat
»

Moore v slogu Stallmana (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
693701 (3701) AtaStrumf
»

Tajna sodišča za strice teroriste

Oddelek: Loža
141604 (1240) Tarzan

Več podobnih tem