» »

Bush zmagal na volitvah?

Bush zmagal na volitvah?

perci ::

Jst bi sam povedal, da to kar je kaligula povedal o provisional ballots ne drzi - provisional ballots so glasovnice tistih, ki jih ni bilo v volilnem imeniku (iz različnih razlogov), imajo pa vseeno volilno pravico in so zato vseeno glasovali.

Caligula ::

No ne vem cisto natancno ampak bilo naj bi tako ,da pac takoj ni bilo mozno preverit, ce imajo volilno pravico sploh ampak da potem, ce se izkaze, da jo imajo, se njihov glas uposteva. Mislim, da je to to.

Kar se tice psiholoskega ucinka Dr Evil...

Ja saj-teroristi igrajo na to karto. Ker so za razliko od supreme commanderja celo ti rovtarji toliko pametni, da vedno, da se sovraznika ne da zatreti samo vojasko in pac tolcejo po ZDA tam kjer jih bolil. In to je nafta in gospodarstvo. In prav na siholoske ucinke igrajo teroristi. Saj to je terorizem. Saj terorizem sam vedno ubije relativno malo ljudi-npr glede na prometne nesrece,.. nesrece doma,.. ampak je psiholoski ucinek izjemen.

In ker naftni trg ne verjame v Bushevo sposobnost dejanskega resevanja problema, pricakuje le njegovo stopnjevanje. Zato rast cen nafte.

Ker dejansko je v ekonomiji sami za pricakovat, da bi hitra-neporblematicna zmaga kogarkoli izmed njiju na trge delovala pozitivno, ker bi to pomenilo stabilnost. Pri nafti pa je ocitno Busheva doktrina za poznavalce hudo zgresena. Navsezadnje pa ni nujo, da to ni v Bushevem interesu. Naftna industrija ob visokih cenah sluzi ogromno in njegovo ozadje je prav v tej industriji.

Ko pa gre za interes ZDA in ne Bushev interes, pa ta doktrina ZDA skoduje. Ne vodi h resitvi problema in sibi gospodarstvo ZDA. Tudi Evrope in preostalega sveta.

Dr Evil ::

Končno en normalno argumentiran komentar ,ki ni v stilu Bush bad,Kerry good.

Seveda pa ne moreš pričakovat,da se bodo korporacije pri zamenjavi Busha kaj drugače obnašale,get real.Kerry gleda nase in svoje ljudi,kar bi evropejci počasi mogli sami dojet kar se tiče čezatlantskega partnerstva kot evropskega.Brigajmo se zase.Se imamo za kaj.

Thomas ::

To sem hotu met. To je bilo tudi edino logično. 8-)

Levica (vključno z Demokrati v ZDA) je v globoki krizi. Zato so Republikanci pobrali takorekoč vse.

Je pa res, da se tega z levičarske perspektive nekako ne zazna. Zadeve zgledajo "čudne".

Niso.

Sergio ::

Bah.

Demokrati pač niso imeli pripravljenega odgovora. Moje mišljenje si pa itak lahko že prebral v uvodnih postih zjutraj.

Močno se ne strinjam s politiko G.B., ampak nimaš kaj. Nisem državljan ZDA, nisem volil.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Caligula ::

Res niso. Prevec intelektualno politiko, kandidate,.. furajo za amerisko vecinsko prebivalstvo.
Ze Clinton je bil izjema, ker so mu ocitali ,da je prevec izobrazen in preinteligenten.

To Americani sami pravijo-da ne marajo prepametnih predsednikov. Obicajno se jim cesa takega niti nebi ocitalo samo ta model si je pa po mnenju celega sveta privoscu stvari, ki si jih se posebno predsednik ZDA nebi smel. Mislm ponarejanje dokazov v OZN pa prisluskovanje Kofiju Ananu, Chiracu,..

Svasta..

Ma men gre na jetra k sm mislu ,da ko bom sou naslednjic v ZDA, bo folk spet mal bolj svez, optimisticen, tko bo pa vse neki postano, se vedno vsi presrani,...

Carl Rowe je pac mojster. Tko k je Kerryja unicu s tistim nakladanjem o Viernamu,.. to je svinjsko do konca ampak je blo pa zelo ucinkovito.
Kdor zna zna >:D

Thomas ::

> Demokrati pač niso imeli pripravljenega odgovora.

Po definiciji ga nimajo. Nobenih novih idej, razen da je treba upoštevati Pariz.

Žal. Tudi naši levičarji bi se "vzgledovali po Nemčiji in Franciji".

Bo Clinton zmagala naslednje volitve? Sej bi blo fino, če bi bla enkrat že ženska predsednica, ampak to je manj pomembno. Bolj je to, da ona je kot predstavnica levega krila Demokratov, še bolj out!


Ampak sej vem. Levičarji ste itak pametnejši ood "glupih Amerov". Skoz pozabljam to.

TheJack ::

Da je zmagal Bush, ni ravno hudo presenečenje za kogarkoli razen morda za Kerryjeve najhujše navijače. Enako je res, da je za nas (Evropo) v bistvu popolnoma vseeno kdo je zmagal. Vsi ameriški predsedniki že od konca WW2 vodijo podobno, da ne rečem enako zunanjo politiko ne glede na to ali je v Beli hiši Demokrat ali Republikanec. Razlika je kvečejmu v slogu in govorih.

Je levica v krizi, kot pravi Thomas? V ZDA že (pustimo za trenutek ob strani to, da je tudi v notranji politiki med Demokrati in Republikanci tako majhna razlika da je treba imeti res dosti domišljije da rečeš eni strani leva drugi pa desna), kje drugje pa morda ne. V Nemčiji ja, v Španiji ne, recimo. V GB je ''desnica'' v krizi že precej let, ''levici'' (naj bo Blair levičar, for the sake of argument - navsezadnje je vodja Delavske stranke :D ) pa kar dobro kaže.

Ampak če ostanem pri ZDA, se potrjuje tisto, kar sumim že dolgo časa. Sedanje desetletje (khm...''ničta leta''?:D ) so nova osemdeseta. Tako kot Reaganu ni moglo do živega prav nič, afere so se kar odbijale od njega, tako Bushu zavožena vojna v Iraku ne more nič. Za Busha bi tistih 45% Američanov volilo tudi, če se jutri dokaže da je sam pognal oba boeinga v Stolpa. Ker je dober človek. Ker je človek ljudstva. Ker tudi če, tako kot Reagan, tvezi neumnosti in lahko preverljive laži, mu bodo ljudje vse verjeli.

No, vse skupaj ni nič tragičnega. Politične opcije se menjajo, po osemdesetih pridejo devetdeseta. Kakšnemu desničarju se morda res zdi, da se reči fundamentalno in ''logično'' spreminjajo, ampak v bistvu gre le še za en obrat kolesa. Enkrat je na vrhu ta, drugič drugi.

Mimogrede, Thomas. Da Demokrati ''upoštevajo Pariz'', je pa malo nizka. Celo za ćirota bi bila. Kako nas bo ''Kerry prodal Evropi'' in hodil v Pariz spraševat če sme začeti vojno, je bila precej brezvezna republikanska predvolilna puhlica za res tiste najbolj naivne volilce.
Saj menda nisi tako daleč, da nam boš prodajal floskule iz republikanske predvolilne kampanje, kaj?

Tilen ::

A lahko se kdo poda svoje mnenje glede dolarja tukaj.

Hvala.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

overlord_tm ::

WTF

OMG

Kerry se je predal!!!

http://24ur.com/naslovnica/svet/20041103_2048195.php?Nxn=10|O |O |O ;(( ;(( ;( ;( :'( :'( :( :( :( :(

Dej nej en reče da sanjam! plz!

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Se lahko zgodi, da bodo v Ameriki ponovno uvedli naborniško vojsko?
Baje je bilo glede tega že precej narejenega in če pomislim, takoj po izvolitvi Busha bi znala biti imenitna priložnost, da to zadevo izpeljejo in potem v treh letih namečejo ljudstvo dovolj peska v oči da lahko ponovno upajo na izvolitev republikanca.
Priprave sicer zanikajo, vendar naj bi pricurljalo kar nekaj informacij, da se na to zadevo pripravljajo. Sicer pa, tudi če se, kakor so si postlali, tako bodo spali, mi je pa žal "pametne" polovice ameriškega prebivalstva, ki je obsojena na življenje pod Bushom.

Pustimo se presenetiti, morda pa se bo Georgeu zavrtelo (ne zaradi prestice) in bo odslej svoj posel opravljal korektno in nekoliko povišal ugled svoje države. Težko verjetno, vendar... who knows.

Tilen ::

Ne morm vrjet. ;((
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ŽirC ::

kva cmo, nova doba starega ''terorja'' prihaja ;((


Lp, ZirC
aks.rula.org

Avenger ::

Goddamnit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vanich ::

Hehehe. Zej bojo šele pizdarije. Bush bo zej delal kar se mu bo zljubilo, saj itak ne bo več izvoljen. Komaj čakam. Vsaj ne bo douhcajt.:D
(Sam sem sicer zaradi par tehtnih razlogov navijal za Busha in me veseli da je zmagal, da ne bo pomote)

Avenger ::

Ta temna stran v meni upa na predčasne volitve.........

Sicer pa, gospodarstvo je šlo itak pozlu, kam naj še gre zdaj? Cena nafte, mislm, kej dost višje ne more it, bojo prej začel vodik uporabljat... eh.. bomo vidl.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

overlord_tm ::

Sam za dokaz kok so američani glupi ljudje:

Sem po televiziji gledu enga, k je slavil ker je bush(ni vredno da njegovo ime pišemo z veliko začetnico>:D ) zmagu. Potem pa prbije, da država še nikol ni doživela takega gospodarskega razcveta, da teroristi še nikol niso bili bolj zatrti ipd....
mislm LOL:D

bradek ::

Meni se pa zdi zanimivo naslednje:




vir: CNN

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

drejc ::

država še nikol ni doživela takega gospodarskega razcveta, da teroristi še nikol niso bili bolj zatrti


true, true
:P

BigWhale ::

Offtopic:

Zadrzujte debato na brezosebnostnem nivoju... Lepo prosim.


Ontopic:

Meni se zdi se vedno najbolj zanimivo to, na podlagi cesa se povprecen Joe Blow odloci, za koga bo oddal glas.

Moral Values in Religion...

Thomas ::

Matr enga šodra namečete levičarji. Kot da se "glupi Ameri". :))

Poglejte samo malo svoje poste!

Ne tako TheJack. Njegov spis je na nivoju. Tudi tam, kjer meni oporeka da bi bil na nivoju, ko je govora o Parizu.


Dejansko je tukaj nekaj zelo globokega. Pariz, Peking, Moskva ... hočejo multipolarni svet. V katerem bodo mnoge velike sile lovile plen zase. Ne pa da bo ena sama velika, ki bo po prstih vsakogar, ki bi šel iz ojnic.

Jest osebno sem za eno veliko silo, hegemona ki zagotavlja red, ki ustreli vsakega, ki bi šel na lov. Nobenega lova, kot si to predstavljajo Kitajci, Francozi in Rusi! Kateri gojijo upanje, da bodo tudi sami nekoč največji.

Vse kar politično hočem, je stabilna civilizacija, katere osnovno poslanstvo je izboljševanje življenja svojih pripadnikov. Temu je Amerika blizu.

100 milijonov pristašev ima Bush tudi v EU. Eden je recimo predsednik Evropske Komisije. :)

TheJack ::

Poznam to tvoje stališče. Sem pa tudi že jaz dostikrat orisal svojega, po katerem je le ena sama velesila svetu nevarna, saj je nihče ne more kontrolirati in lahko počne kar hoče. Poleg tega moč človeka (državo pa tudi) pokvari. Američane v zunanji politiki (normalno) vodi le lastni interes, ki po mojem zelo velikokrat ni v interesu in v korist vseh. Toliko zelo na kratko o tej sicer široki temi.
Znano je tudi da sem osebno pristaš močne in enotne EU, ki bo sicer partner in zaveznik ZDA, po drugi strani bo imela pa dovolj moči, da bo lahko tam kjer je potrebno, uveljavila lastne interese in stališča. Za partnerstvo sta namreč potrebna dva po moči kolikor-toliko enaka partnerja. Vse ostalo je nadrejenost/podrejenost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

ahac ::

Vse kar politično hočem, je stabilna civilizacija, katere osnovno poslanstvo je izboljševanje življenja svojih pripadnikov.


Bush res dela samo na tem. Odkar je predsednik se je življenje vseh ljudi (vseh narodnosti, držav in religij) izredno izboljšalo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Thomas ::

> Bush res dela samo na tem. Odkar je predsednik se je življenje vseh ljudi (vseh narodnosti, držav in religij) izredno izboljšalo.

Prvič.

Afganistancem in Američanom se je. Kmalu po tistem ko je prišel Bush v Belo Hišo, je Afganistanski Talibanski režim lansiral napad na Ameriko. Bil je poražen v nekaj mesecih in zadnjič so bile volitve v Afganistanu. Z množično udeležbo in življenje je zdaj tam precej bolj znosno. Tako vsaj misli nekaj milijonov beguncev, ki so se vrnili domov v Afganistan.

Drugič.

A zdej nej bi se pa naprimer moralo tudi Sircem in Nemcem. A to so jim USA dolžne za zmerjanje Busha s Hitlerjem. Po logiki, če ste pomagali Afganistancem ki so vam pobili nekaj tisoč ljudi v terorističnem napadu, pa pomagajte še nam, ki vas samo zmerjamo!

Ja, sej bi. Z receptom za bolj zdravo ekonomsko in politično življenje.

Soldier ::

....mi gre na zivce ker nekateri laiki mislte da je bush napadu iraq sam zarad koristolubja od nafte, pol se pa clovek po tej logiki vprasa zarad katere koristi je napadu afganistan???? ..kamenja?:\ druga afganistan nima!!!...pa tt tega majo americani dost
aja pa se to, svetovni policaj mora bit eden, kajti ce sta dva se lahko prehiter ponovi kaksna kubanska kriza,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soldier ()

cryptozaver ::

Moj komentar na to tole je izjava, ki sem jo slisal danes na TV.

'Tudi ce predsednik nima prav, se vedno je moj predsednik.'

Na koga leti vemo, kaj pomeni prav tako.

100 milijonov pristašev ima Bush tudi v EU. Eden je recimo predsednik Evropske Komisije.


Kje si tale podatek dobil res ne vem, poleg bi lahko dodal se koliko je tistih ki so proti...

Thomas ::

No, nisem mislil Prodija. Da ne bo pomote.

Barroso je podprl Busha pri napadu na Irak. Naprimer.

(Da ti cryptozaver tega ne veš, se ne čudi nihče.)

Seveda vas je (histeričnih) nasprotnikov Busha v EU še več. Ampak vedite, da niste to kar vsi.

cryptozaver ::

S svojimi sarkazmi ne mores nadomestit argumentov. Ti jih zmanjkuje???

Thomas ::

Kaj je s tabo? Nisi vedel, da sta Barroso in Bush blizu po svojih pogledih na marsikaj? Da sta zelo prijateljska bila že takrat, ko je bil Barroso prime minister na Portugalskem?

(Še naprej se noben ne čudi, da nisi vedel.)

kuglvinkl ::

Easy!
Your focus determines your reallity

cryptozaver ::

Dobr sej ce bi prebral kaj sem napisal ne bi tlele neki o gozdnih jagodah a ne de.

TH: 100 milijonov pristašev ima Bush tudi v EU. Eden je recimo predsednik Evropske Komisije.

CR: Kje si tale podatek dobil res ne vem, poleg bi lahko dodal se koliko je tistih ki so proti...

Povdarek je na KOLIKO JE TISTIH KI SO PROTI in ne na predsedniku.

Sploh me ne cudi zakaj zagovarjas unipolarnost. Drugacna mnenja od svojih besno zavracas!!!

R0K ::

Ne da se opisat kako srečen sem, ker živim v Evropi.

Res luksuz na kvadrat.

Thomas ::

> Drugacna mnenja od svojih besno zavracas!!!

Ti pa jih večinoma sprejmeš? :\

kuglvinkl ::

Zmenta se zasebno, če si mislita v lase skakat. Vse ostalo bo rdeče.
Your focus determines your reallity

Thomas ::

Jah no, mogoče je pa poučno tole. Eden reče nekej v smislu, da je zavračanje drugih stališč nekaj slabega.

Drugi vpraša, če naj se jih pa potem kar sprejema?

Poučno, za razbijanje klišejev in zato on topic. IMO.

Sam ni problem, če pobrišeš, če misliš da ni tko.

Vice ::

offtopic
Afganistancem in Američanom se je......
Zadnjič sem nakazal par tolarjev unicefu za zdravila v Afriki. Opažam da se jim je življenje znatno izboljšalo, umrljivost drastično padla, pa še sam sem na boljšem, vse gre v olajšavo.
ontopic
:D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

kuglvinkl ::

Thomas, se strinjam. Samo, tvoja "napaka" je v tem, da ljudi prehitro spraviš ob živce in se potem osredotočijo samo na osebni boj. Ppotem debata zaide.

Zdej pa nazaj.
Your focus determines your reallity

cryptozaver ::

Ne vem komu je tule pocu zivec. Meni ne. Ne podpiram pa arogantnih pripomb ki zaslepijo temo in negirajo drugace mislece.

kuglvinkl ::

OK... zdej moram bit formalen. Poglej(te) si prve tri člene Pravil.

Zdej res nazaj. Četudi bodo posti izredno smiselni, jih ostali žal ne bodo videli.
Your focus determines your reallity

Thomas ::

> pripomb ki [] negirajo drugace mislece.

Pripombe bi torej morale afirmirati drugače misleče? Jim dati prav?

Drugačemislečemu naj torej damo prav? Potem bova mislila oba enako in bova istomisleča. Nekdo tretji bo potem drugačemisleči, vsaj dokler se ne zaćnem strinjati z njim. Potem pa spet ponovim postopek s prvim?

Kako pogosto naj to delam, afirmiram drugače misleče? Kako pogosto ti to počneš?

Zheegec ::

Sedaj pa so Američani resnično sami krivi za vse, kar se bo zgodilo v teh 4 letih (dobrega/slabega), ne pa tako, kot pred štirimi leti, ko Bush ni dobil absolutne večine.

Je pa Kerry poizkušal biti "odločen voditelj" vojske, govoril je, kako bo okrepil vojsko, se boril proti terorizmu, ker je vedel, da je to glavna stvar pri tej kampaniji. Američane je pač strah in očitno jih tudi dejstva ne zanimajo.
Očitno je Bush boljši "vojni voditelj" za Američane. Karkoli že to pomeni, v demokraciji najbrž to, da napadaš samo po eno "country of interest" naenkrat in potem pobereš koncesije za izkoriščanje naravnih bogastev in za obnovo. Mogoče se sicer motim, ampak tako dosedaj izgleda vse skupaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cryptozaver ::

Spet beres samo to kar ti ustreza. Se mi res ne da vec polemizirat. Lahko pa nadaljujeva v zasebnih temah tako kot predlaga Kugl.

Lahko in mirno noc zelim.

Avenger ::

Jest osebno sem za eno veliko silo, hegemona ki zagotavlja red, ki ustreli vsakega, ki bi šel na lov. Nobenega lova, kot si to predstavljajo Kitajci, Francozi in Rusi! Kateri gojijo upanje, da bodo tudi sami nekoč največji.


Thomas, ah no....

Če obstaja ena in največja sila, je le ta neizogibno obsojena na razkroj ali razkosanje, kar pride prvo, samo vprašanje časa.

Lov pa mora vedno biti, brez tekme... ni smisla živeti in življenje in razvoj ni možno. Ena od stvari, ki jih ljudje ne znamo, je živeti v slogi in miru. Včasih se zazdi, da smo na trenutke znali, ampak to je samo zračen mehurček nekje v oceanu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Caligula ::

Ma kaj se vsi sekirate?

Pac, Americani so naredili prav. Dali so vedet, da bodo glasovali na osnovi svojih interesov in videnja stvari. Za marsikoga sok,.. zaljitev, razocaranje...

Ampak pac-saj sop to njihove volitve. Rezultat je pac, da vecina globusa njih ne bo vec smatrala za nekoga, ki naj bi sploh imel pomembno kaj sele vodilno stalisce oz vpliv na dogodke v svetu. To bo pac malo sok za ZDA ampak tako pac je. Malo bo izolacionizma, hujse krize ne bo...

Njihov vpliv v svetu se zmanjsuje. Vpliv raznih Kitajcev se povecuje,.. dost neprijetno ampak v koncni fazi so vsi enaki. Oboji so precej brezbrizni do clovekovih pravic samo da se eni ne pretvarjjao, da jih cenijo..--


Se vsak imperij je potonil in mislim, da je to zacetek konca tega. Ker ga preprosti nihce vec ne spostuje oz noce vec posnemat. Razen avtokratov, ki ga uporabljajo za izgovor za svoje obracune z nasprotniki...

Skratka jeba. Putin, Kitajci,.. so itak komaj cakali na kakega busha, da jim da izgovore, da lahko pocnejo kar hocejo in obenem piskajo ,da jim nima nihce kaj tezit, ker kao-lejte Americane..

Skoda, da gre za plitvo nacijo, ki ful rada maha z zastavicami in nerada razmislja samo treba je sprejet, da niso moprda nikoli bili nujbo misljeni kot tisto ljudstvo, ki bi predstavljalo neke spostovanja vredne norme. Treba jim je bit hvalezen, ker so to dolgo bili in jim ne zamerit, ker pac ne bodo oz to niso za vecno.

Daedalus ::

Podpišem post od TheJack.


Ostalo pa - Bush bo pač še štiri leta naokoli, kar se je dalo pričakovati (čeprav sem upal, da bo Kerry), kar ni tako slabo, vemo kaj lahko pričakujemo in tudi kdorkoli drug ne bi mogel dosečti korenite spremembe. Vse ostalo bomo pa vidli... In predebatirali, seveda:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Ma je ena dobra stvar pri tem, da je Bush zmagal - čez 4 leta ne bo mogel še enkrat :D.

Takrat bomo dobili Hillary, ki bo prvi predsednik brez first lady ;)).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

CCfly ::

First lady Bill Clinton :D
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

BluPhenix ::

Ja iračanom je tudi boljše sedaj ja. 80% vprašanih iračanov se s prisotnostjo ameriških sil v iraku ne strinja oziroma ne podpira.

Zakaj je Bush napadel iraq? Več možnosti, ki so bile večkrat predebatirane. Največja groza je ta, da je Bush mlajsi naredil tisto, kar je 14 let nazaj njegov oče obsodil kot eno najbolj nepravičnih dejanj. Amerika je v zažetku devedesetih napadla irak, ker je ta okupiral Kuvajt, Bush je šel v vojno, ker je nepravično da ena država okupira drugo. 14 let pozneje Bush ml. okupira Irak. Tako kot je nekoč to naredil Hussein.

Tista glede Pariza je pa bila čisto neokusna izjava Republikancev. Ok ja da je en svetovni policaj, se strinjam, se ne strinjam pa s tem, da je ta svetovni policaj ena samooklicana država. Lahko bi bili UN, vendar amerika jih očitno ne priznava (huh kot Miloševič:)). Če je en policaj, ki naj bi po prstih vsakega ki dela narobe, kdo naj določi kaj je narobe? Če lahko o tem odloča država, ki je policaj je to diktatorstvo. In diktatorstvo ni uredu in nikoli ne bo, ponavadi pripelje do upora, takšnega ali drugačnega. Naj amerika uvede volitve, kdo na svetu naj bo policaj. Če dobi večino in je izvoljena potem lahko teži celemu svetu naj se ravna po njenih pravilih, dokler pa tega ni, pa se ne more sammoklicati za vladarko sveta in določati drugim narodom kako naj živijo, če toliko zagovarja demokracijo in pravico o odločanju.

Meni še vedno ni jasno ali amerika bije boj proti teroristom ali proti terorju. Če bije boj proti terorju naj prej pomete pred svojim pragom - Cubo, ki ima že preveč let diktatorja na oblasti in nima kančka demoakracije. Naj reši Izraelsko - Palestinski spor, pravično, naj pri temu ne pozabi, da se je nekoč tudi sama zahtevala samostojnost. Naj reši kakšen teror v Afriki. Hmm saj res, zakaj se amerika ne briga za boj proti terorju v državah tretjega sveta? Saj če pomislimo boljše del amerika izvira tudi od tam.

Mene osebno moti Republikanska konzervativnost, zaviranje napredka. In to, da jih "vodi" bog v vseh odločitvah. S tem pa res že pretiravajo, Uber. In da Bush v skladu s svojim republikanskim razmišljanjem nasprotuje mnogim stvarem, ki bi koristile človeštvu (Kyoto, raziskava kloniranja organov v transplantacijske namene, itd.) Tudi njegovo stališče do splava mi zveni kot stališče nerazgledanega in splošno neukega človeka. No sej isto stališče ima Vatikan. Bush deluje po načelih vere, katere najvišji človeški predstavnik je papež. Torej "hodi" Bush k papežu spraševat kaj lahko dela? K Francozom pa ne?

Sicer pa upam, da amerika ni tako razklana kot je bila v času državljanske vojne, saj če se še enkrat kaj takega zgodi, si ne bo mogla več opomoči.

In ja res nas je amerika rešila v Drugi svetovni vojni oziroma nam je pomagala narediti konec vojni. Če bi bila situacija obratna, da bi se celotna druga svetovna vojna dogajala na ameriških tleh namesto na evropskih, bi tudi amerika potrebovala zunanjo pomoč. Tako da je natolcevanje na to temo čisto brezpomensko in da so ameriške izjave tipa "if it wasnt for us they would all speak german by now" odraz omejenosti v razmišljanju.

CaqKa ::

perci si pomislil na Monico?

frudi ::

Ma je ena dobra stvar pri tem, da je Bush zmagal - čez 4 leta ne bo mogel še enkrat :D.

Takrat bomo dobili Hillary, ki bo prvi predsednik brez first lady ;)).


Doubja že res ne bo mogel še enkrat kandidirati, pozabljaš pa na Jeba.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekonomija. (Tehnologija ji diha za ovratnik). (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40526250 (17826) BigWhale
»

plusi in minusi administracije ZDA (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
57227558 (19887) mlamat
»

Fahrenheit 9/11 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23112386 (7789) Caligula
»

Zakaj svet sovraži Ameriko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1388285 (6678) undefined
»

Zanimivost glede Busha (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15116330 (13601) undefined

Več podobnih tem