» »

F1 2006

F1 2006

««
33 / 38
»»

tengo ::

Alonso bi moral drkati za Red Bull, ker se po dirkah obnaša kot BK, sploh če zmaga, če pa ne je pa ko kaka opica =o


Največje dve opici sta bile Rubens in MS v Americi, dvojna zmaga rdečih, dva skozlana obraza in žvižgi preko 100 tisoč ljudi-ok?
Ps: skoraj sama na dirki, pa je malo manjkalo da sta se zaletela-in pol je Alonso opica?:D
McLaren Mercedes se ve...

slatko ::

@tengo: zdej pa ti NMK gledaš. 33:3 v prid Mclarna ni sreča/mesreča ampak dober/slab dirkalnik. In pri tem voznik sam nima kej dost opraut. Sreča ali nesreča je to da začne dež padat ob pravem ali napačnem času, da pride varnostni avto na stezo ob pravem ali nepravem času. Kapiš? Dejstvo je pa to da z minardijem ne moreš bit prvak. Zato torej brezveze sovražit nekega voznika zato ker ima dober material, on pri tem ni nič kriv (pa naj bo to Alonso, Kimi ali pa MS). Če bi bila sreča taka sreča kot ji praviš ti sreča potem Super aguri letos ne bo prvak samo zaradi ''slabe sreče''. Preberi se

Kako je prišel do dveh naslovov? Uredu, vzeto na znanje, še vedno jih ostane 5. Zmag ravnotako KREPKO žez 80.

Kar se pa tiče Indianapolisa lansko leto pa ne vem zakaj bi zdej bil tukaj za karkoli kriv Ferrari. Zajebal so pri Michelinu, tko da ne nabiji. Ferrari pri tem nimam nobene veze, tako kot nima sreča nobene veze pri slabem materialu;(( Sicer ima pa Schumacher tako statistiko kot jo ima ravno zaradi tega ker vozi tako kot voti, svinjarije gor ali dol. V končni fazi je pa važna samo statistika. In čez 50 let bo Schumacher še vedno kljub vsemu tisti ki ima 7 naslovo in čez 90 zmag.

Ampak Ferrari in Schumacher sta sevedna grešna kozla za vse, če se pojavi na sceni kdo drug ki dela iste napake (pa recimo temu svinjarije) se o tem po cajtngih sploh ne govori. Se to dogaja zaradi ''slabe sreče''??? Nebi rekel;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: slatko ()

roba87 ::

"...Če alonso ne bo vozil na polno, potem je v suhem vremenu možna dvojna zmaga ferrarija (če ne bo okvar seveda) bo dobil ferrari 16 točk ..."

Malo si se zmoto ne ? Potem Ferrari dobi 18 točk (prvo mesto 10T +2mesto 8T).

Glede Tinkeca pa no comment (butl totalni).

Slatko meni se zdi da noben ne dirka tako umazano kot je to počel (včasih) MS.Da ne omenjam kako je izrinil Vilneveua, spomni se letošnjega Monte Carla, ko je na treningu parkiral avto na sredino ovinka. Mislim vprašaj se malo ki ti je to šport.?!Da še ne omenjam drugih svinskih stvari ki jih je delal pri Ferrariju. Tu LINK pa si poglej hinavsko zapiranje Mike Hakinnena in potem najlepše prehitevanje zadnih 10let v F1 in ponižanje MS.

Temu jaz pravim OWNAGE!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

BlackHole ::

Joj, ne že spet, ite rajš NMK gledat.:\
LP Marko

LapD ::

Kateri od velikih dirkačev pa se včasih ni šel umazane igre na stezi. Ampak za razliko od Alonsa so zunaj nje (bili) gentelmani in zato jih ma folk rad.

Gundolf ::

Hmm, kaj pa Alonso tako hudega dela zunaj steze, če smem vprašat? To da čez svojo ekipo govori? To ekipo, ki mu očitno ne pomaga kaj dosti in se že od začetka sezone ve, da jo bo zapustil? Hmmm.

Ko smo pa pri gentlemanih, Šumi je sploh znan kot en, čeprav je že hotel s pestmi obračunati z nasprotnikom. In to brez kakršnihkoli dokazov. No, verjetno se je potem gentlemansko opravičil ;)

borchi ::

DC si je takrat zaslužil batine. ampak, ker se ljudi ne sme tepst, bi mu samo mogli prepovedat dirkanje. za vedno!

Da bit tepen od svetovnega prvaka ni nobena sramota je že EI povedal.

Da pa je njegov ferrari en navaden traktor je pa tudi AP stokal. malo preden so ga našutirali...

vsak od teh omenjenih je bolj zanimiv kot pa kak "gentleman" DH, ki ravno sedaj stoka, da je MS (zaradi svojega uspeha) skoraj uničil f1. ccc...
l'jga

monster-x ::

A za to obračunavanje mate v mislih dirko v Spaju, ko je Coulthard zabremzu in je Schumi vanga prletu? Em, kle je nek razlog a ne. Če pogledamo letos Fisica a ne ... tud on se je neki šel bunit k Villeneuve na isti način, če me spomin ne vara. Govorite, kot da je Schumi dobil vse naslove z goljufijami in da je največji čudak v F1, ostali so pa brez madeža.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Gundolf ::

Ok sam tolk, DC ni zabremzu in Šumi se mu je kasneje opravičil za neutemeljen izpad. Zdej pa lahko debatirate dalje.

_marko ::

To ni vožnja s ponijem, če nekdo na praktično ravnini spusti stopalko za plin je enako kot hudo bremzanje pri avtomobilih.:\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

roba87 ::

DC je spustil plin pred ovinkom in ni zabremzal, vsendar ker je šel dež, MS ni ocenil hitrosti in razdalje pa se je zaletel. Torej če se ti komu v rit zaletiš si avtomatsko ti kriv, sploh pa če on pred tabo ne zabremza....

TOP ::

Ne mešaj ti,zdej cestne predpise z dirkanjem seveda je sam kril ,če se je zaletev v rit DC ,ampak če želiš ti nekoga prehitet,kaj ga moraš na čim krajši varnostni razdalji ali čim dalši,daj loči mal to in kaj je takrat naredil DC ve sam on in nobeden drugi.

_marko ::

Kdo bo kriv, če bo Masa na naslednji dirki pritisnil na zavoro 100metrov prej kot ponavadi, za difuzorjem bo pa Alonso? :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

overlord_tm ::

Alonso ;)

slatko ::

Ne, michael bi kriv, ker je itaq vedno za vse:D

Gundolf ::

> kaj je takrat naredil DC ve sam on in nobeden drugi.
Morda beseda telemetrija komu kaj pove?

Alexius Heristalski ::

Coulthard je priznal svojo napako, 6. julij 2003

"The reality is, I lifted to let him past me but I did it in heavy spray on the racing line."

Še moja dva stotina tengu: pri tehničnih okvarah ni sreče ali nesreče, je samo dobro ali slabo opravljeno delo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

roba87 ::

Nvm nisem več 100% kako je bilo ker sem že pozabil. Vem samo da je poknilo pa da je hotel Cultharda pretepst... Samo če bi vsak hotel pretepst tistega ki koga izrine ali pa povzroči nesrečo ali se nastavi v ovinku .... bi MS brez zobov bil.

roba87 ::

"Za nesrečo v Spaju 98 s Coulthardom je FIA preverila telemetrijo Coulthardovega dirkalnika.Uradno so ugotovili, da se Coulthard niti dotaknil ni zavore pač pa je samo spustil plin." Je pa res, da mu je parkrat pokazal sredinec in provociral MS :D

roba87 ::

Posnetek nesreče

hahaha jas mislim da ga ni videl al kaj, ker bi se lahko izognil po njegovi levi, ali pač? Hehe , saj se mu je potem izognil po levi samo brez ene kole :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

Gundolf ::

Jah čaki, ti citiraš izjavo McLarnovca ki mu pravi Ferrari fani itak ne bodo nikol verjel :)

Citirati bi moral pa tole:
> in Spa 1998 when Michael ran into the back of me, his reaction was that I'd brake-tested him and tried to kill him," said Coulthard
> The stewards looked at the data and I hadn't braked so it was brushed under the carpet.
Čeprav zdajle ko sem napisal, sem videl da je tole spet ena izjava McLarnovca, da so neki stewarti odločili da ni on kriv (kaj šele da bi namerno povzročil nesrečo) in ker kaj takega v Ferrarijevih izjavah za javnost ne bo mogoče nikoli zaslediti :) Ergo, pravi fani bodo še vedno trdili, da je DC bad guy, in da je Šumi osebnost leta izven dirkalnika.

Alexius Heristalski ::

Ni bad guy, je pa v tistem trenutku ravnal napačno. Spustil je gas ...

Tile so se poglobili v debato, pogledali pravila ..., 22. april 2001
Hence, the bottom line of my judgement is this:

both drivers were involved in an accident that could have easily been avoided by either of them. However David Coulthard should be apportioned more blame due to the fact that as a backmarker it is his responsibility first and foremost to assist the leader, even if it means completely clearing the racing line and saying, "After you Michael."

David Coulthard not only failed to assist the race leader, but he also made exceptional efforts of disrupting him. Therefore, I find David Coulthard guilty, for he himself had created the circumstances that lead to this accident to begin with.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

stealth ::

Pa v Braziliji Massa izvede kamikaze attack na Alonsa, Schumi zmaga, pa je :D

glinik ::

Mislim, da bi bil Sato za to boj usposobljen :D

Ena ideja. Drugo leto naj bota pri rdečih Kimi in Sato. Sato bo imel specialne naloge >:D - torpetiranje konkurence :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

BlackHole ::

Torej če se ti komu v rit zaletiš si avtomatsko ti kriv, sploh pa če on pred tabo ne zabremza....

Itak, če pa ni držal varnostne razdalje. Še denarno kazen bi moral dobit, Schumi.
LP Marko

snow ::

Me zanima kaj bi bilo če se Massa res 'slučajno' zaleti v Alonsa. :\
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Gundolf ::

Zanimivo branje Alexius. Dejansko so ljudje normalno debatirali in predstavljali svoja stališča, kar je ob takih dogodkih ponavadi navijačem povsem nemogoče.

My verdict above is based solely on the arguments presented in this thread. However, I will contend that my verdict could have been different if other available evidence would have been presented to the court.

As I mentioned, I was disappointed at the lack of factual evidence and analysis produced in this case. I am surprised, for example, that not one poster brought to the court, as evidence, the incident between Schumacher and Pedro Diniz but 3 laps before, where Schumacher almost crashed into the back of Diniz at exactly the same situation as subsequently happened with Coulthard. Such evidence, for example, could have strengthened the claim that Schumacher was behaving recklessly in the context the race was run: he had a healthy lead, visibility was zero and yet the race leader almost crashed when overtaking one - innocent - backmarker and went on to crash into the next backmarker. That is strong evidence.

Tegale recimo sploh nisem vedel. Tole še bolj postavi v perspektivo Šumijevo obnašanje po incidentu. Kaj bi tudi do Diniza pridrvel in ga obtožil, da ga je hotel fucking ubit, če bi trčil vanj?

globoko grlo ::

"blackhole
"Itak, če pa ni držal varnostne razdalje. Še denarno kazen bi moral dobit, Schumi.

ja, pa po omejitvah se ni vozu, dejmo ga še za to štrafat, da o žmigavcih pri prehitevanjih sploh ne govorim>:D

Pujcek ::

ce pri 200 na uro v f1 spustis gas na ravnini ko je nekdo za tabo je nekako tako kot bi pri navadnem avtu pred tabo en ornk zabremzu. coultard zihr ni hotu zajebat schumaherja, je pa mal nerodno naredil vse skupaj. moje videnje.

ste pa smet zasmetil temo, tko kot ponavad....
ajd
:)

Gundolf ::

Ja zasral sem ko sem tole načel. Hotel sem pa le prikazat 'gentlemansko vedenje' nekaterih dirkačev izven dirkalnika. Ne pa kdo je bil kriv za podani incident. To je FIA že obdelala in tule nikogaršnje mnenje (ki izvira iz posnetka, spomina ali bognedaj kristalne krogle) tega ne bo spremenilo.

matjazx ::

To je FIA že obdelala in tule nikogaršnje mnenje (ki izvira iz posnetka, spomina ali bognedaj kristalne krogle) tega ne bo spremenilo.


Isto velja tut za trčenje Šumi-Hill v Avstraliji 94 pa se vsen stalno vn meče, da je blo namerno.

Gundolf ::

Ja se strinjam, čeprav bi dodal malenkost, da je tam tudi FIA lahko podala mnenje le glede na posredne dokaze (drugače rečeno telemetrija jim ni čisto nič pomagala). Ne bom pa na tem mestu podajal mnenja o samem incidentu, ker je res off topic. Samo to, da kolikor se spomnim Hill takrat ni hotel nalomiti Šumija po dirki, čeprav je verjetno verjel v namernost tiste poteze.

roba87 ::

Torej če se ti komu v rit zaletiš si avtomatsko ti kriv, sploh pa če on pred tabo ne zabremza....

Itak, če pa ni držal varnostne razdalje. Še denarno kazen bi moral dobit, Schumi.


Mislim, kaki komentar.Po mojem mnenju je dež veliko pripomogel k temu.Jaz še vseeno mislim ce bi bila cesta suha se to ne bi zgodilo.Mislim da zaradi količine vode ki jo je neslo iz zadka Culthardovega Mclarna , MS ni "pričakoval" ali ocenil kako blizu je Culthard in se je zaradi tega zaletel v njega.

Kaj takrat v dežju je bilo pravilo da mora dirkač imeti utripajočo rdečo luč na zadnem delu dirkalnika?

TOP ::

Pa dajte,končajte že to razpravljat,kaj se je takrat zgodilo,kar je blo je blo pa kaj čmo.Eni nonstop pišete kaj je kdo naredu,to vesta samo onadva in nobeden drugi.

borchi ::

> Torej če se ti komu v rit zaletiš si avtomatsko ti kriv, sploh pa če on pred tabo ne zabremza....

no, sej če bi gledal kdaj f1 bi vedu, da temu ni tako. lahko ti tudi aktualni in bodoč svetovni prvak to pove. hungaroring(?)...
l'jga

ttommy ::

Glede na to,da je naslov teme F1 sez.2006,bi najraje videl,da teče govor prav o tej sezoni,ne pa nekje 5 let nazaj.Kaj se govori-kako se kaj pripravlja Ferrari,bo McLaren naredil kaj glede zadnje možnosti za edino zmago letos,kaj pričakije Kimi od naslednje sezone in ali je Alonsa kaj strah,kako se bo obnašal njegov material naslednje leto?Itd..........Dajte raje kaj malo o tem pisat,veliko nas je po mojem takih,ki jih formula1 zelo zanima,pa ne najde časa za iskanje aktualnih novic.....
L.P.
Gamer

roba87 ::

Ja borchi ne bom ti razlagal, če ne razumeš.Seveda je tako da je v večini primerov kriv dirkač ki se zaleti v tebe od zadi in ne tisti ki je spredaj. Recimo poglej si enkrat štart formule 1, če ne razumeš. Koliko krat so diskalificirali dirkača ali mu naprtili kazen 10 sek v boxih zaradi povzročene nesreče "beri" ker se je zaletel v izpuh sprednjega in ga poslal s ceste. Če bi bilo to tako, bi Alonso zaj na naslednji dirki štartal za schumacherjem in se mu v prvem ovinku zakadil v rit ga spravil s ceste in postal svetovi prvak.Za izgovor pa bi imel da je Schumacher pred ovinkom preveč zavrl. Ki ti je logika? Dirkač ki je zadaj mora bit pozoren kaj dela dirkač od spredaj. Se pravi, da mora predvidevat kaj se lahko zgodi, vendar brez tveganja pa tudi ni nič in brez tveganja nebi bila f1 to kar je in dirkači se nebi prehitevali me seboj. Zakaj misliš, da je MS to kar je? Zato ker veliko tvega in to se mu ponavadi obrestuje. Se pravi ni taki ko DC, ki ne zna prehitevat in nič ne tvega, zato pa ni tako priljubljen kot MS ki da na vsaki dirki vse od sebe in tvega (tudi odstop in karambol če treba). To je moje mnenje zaj pa me po domače boli k**ac kaj si misliš borchi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roba87 ()

Super Sonic ::

Evo razlika med de la Roso in Hamiltonom:
4. de la Rosa McLaren-Mercedes (M) 1:17.788 80 krogov
5. Hamilton McLaren-Mercedes (M) 1:17.818 62 krogov

Razlika je res minimalna, zato me zanima kdo bo pri McLarnu (poleg Kimija) odpeljal zadnjo dirko.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Pravijo, da je Hamilton že končan posel za sezono 2007 ter da obstaja možnost nastopa v Braziliji.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vajenc ::

Offtopic: Tole si morate pogledat. Gilles Villenueve vs Rene Arnoux. Se opravičujem, če je že bilo objavljeno. Hudooo

kopriwa ::

Če bi zdej tkole dirkal pr F1 bi vstal tut ob 4ih zjutrej na prenos.

cryptozaver ::

Takrat so se bolidi zgledal boljs (leps) kot dons...

Vajenc ::

...pa hitrejši in bolj spektakularni.

AmokRun ::

Jao! Zdej gledam da reklama tv (aka pop tv) ne bo prenašal zadnje dirke, očitno so mnenja da morajo vsi mediji v nedeljo trobezljati o volitvah>:D.

A se da najt kakšen tv program, ki bo preko neta prenašal dirko, ker v našem naprednem kraju nimamo kanala a?

OldSkul ::

Dirka bo na akanalu btw

roba87 ::

Link

Upam da ne bo prišlo do česa takšnega. Upam, da bo dirka fer.

cryptozaver ::

Hja ce bo zajebal ga caka pa tole: new job

Gundolf ::

Malo spremenjena pravila za drugo leto. Zaostankarji bodo po novem morali mimo varnostnega avtomobila in na konec kolone.

Good Guy ::

verjamem da bi v tej novi službi služu isto oz več :D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Chronoboy ::

Zaostankarji bodo po novem morali mimo varnostnega avtomobila in na konec kolone.

Oh, they finally got it.
««
33 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189176328 (139573) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127288050 (50429) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778472 (50792) 'FireSTORM'
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257681395 (40310) Alexius Heristalski
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119237991 (22652) balocom

Več podobnih tem