» »

F1 sezona 2003

F1 sezona 2003

««
2 / 24
»»

boštjan ::

Po čem pa sklepaš da je najboljši dirakč,če so manj dirk vozli kot zdaj.Pa kolko vem sta z fangiom izenačena glede osvojenih naslov svetovnega prvaka,oba 5.Schumi pa je tudi prvi na lestvici po osvojenih zmagah,nekaj čez 50,kolko pa res ne vem.

Popeye ::

Ja no dobr pro549 sej ti ze ves...... Pa konkurenca je bla takrat tud 100x hujsa.>:D U bistvu se to niti ne da povsem primerjat tko da nima smisla o tem pisat.
lp

RookY ::

Jest bi samo to dodal: Ališič NE navija za šumija, če je to gdaj rekel, je rekel kvečjemu zato, da se ne zameri njegovim navijačem, ki so v slo. v večini.
Dvomim da sploh za koga navija...
Vsa leta ga že obdolžuje za vsako malenkost, četudi ni kriv.Ker sem bil vedno dirkač po srcu(tudi v RL), sem gledal ogromnooo raznih dirk(avti motorji...), tako da vem, da ga je večkrat obdolžil nečesa, kar drugega ne bi oz.
Dolgooooo že gledam F1 in nikoli nisem dobil občutka, da bi zanjga navijal...je pa res, da v zadnjih časih bolj povdarja njegov talent, sposobnost...
Edino to si nisem čisto na jasnem ali ne mara šumija in posledično ferrarija, ali ne ferrarija in posledični šumija ali je kaj tretjega.
Ubistvu sploh ne vidim logike, da bi navijal za šumija...šumi je pokazal velikokrat svojo slabo stran v športnem smislu...po domače, je navadna peezda na dirkališču(sicer sm njegov navijač :D ) in ker osebno pozna vse dirkače mi ni logično, da bi zanj navijal, čeprav je No1.
Vglavnem, iz njegovih ust, še nisem slišal naklonjenosti do njega, čeprav ga je dostikrat hvalil.
Raja pa itaq vedno navija za zmagovalca.

Juhu juhu spet bom bruhu

boštjan ::

šumi je pokazal velikokrat svojo slabo stran v športnem smislu...po domače, je navadna peezda na dirkališču

ses strinjam s tem stavkom(čeprav sem sam tudi njegov navijač:D ).Najbolj me je motilo,ko se je v žaka zaleto na zadnji dirki za prvaka,leta 98 al 99.Pol pa še mi se zdi neumno da ga je dostikrat barrichelo spustil naprej.Še posebej lani v Avstriji,ko je bla največja farsa.
Drugač pa je šumi voznik,ki mu ni para.Škoda da senne ni več ker te bi videli borbo na nož.Mislim pa da bi se ta dva slej ko prej ubila na dirkališču, ker sta oba agresivna voznika.

Jaffa ::

Motilo te je zaradi tega, ker te je motilo, ali zaradi tega, ker bojo drugi rekli, češ poglaj za koga pa navijaš ? Jaz bi se prek njega pelo, če bi šlo... :D

Glede Avstrije - ukazi moštva... Sam to je blo res bedno; sm bil gori, sicer ne na glavni tribuni, sam tam ko sm bil, sm vido, da so bli vsi Ferrari fani proti temu. Nič ni blo nekiga veselja, čeprav je zmagal Schumi. Ajde, tu Rubensa jaz ziher nebi prehito, no mather what...

Za vožnjo nož na nož so bili takrat avtomobili dosti bolj primerni.
Sicer pa prejšnjo sezono je kdo bolj težko pelejal proti Ferrariju nož na nož, če je bil več kot pol sekunde počasnejši na krog...

Sem bral, da je bil novi Ferrari 2003 GA na testiranjih, menda v Braziliji, dve sekundi počasnejši od Raikonena... Al so samo simulirali, al je pa res, pa ne vem.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

boštjan ::

Motilo te je zaradi tega, ker te je motilo, ali zaradi tega, ker bojo drugi rekli, češ poglaj za koga pa navijaš ?

motilo me je zarad tega ,ker ni bilo prav in me baš boli kaj drugi pravijo za koga navijam.Ko je šumi k ferrariju prestopo so me kolegi ful zajebavali da ne bo več prvak,z letom 2000 so vsi vtihnili>:D .In zdaj so se spet oglasli:\

SisQ ::

Pozdrav!
Hm, zanimiva tema. Ne morem, da ne bi kakšno napisal. Kar se tiče šumija je zadeva takšna, da bi lahko na njegovem mestu lahko bil vsak prvak. Vedno je v najboljšem avtu in v nadrejenem položaju, kar pomeni da drugi delajo za njega in ne on za njih. Kar on reče, tako vsi skačejo. V takšnem položaju je lahko vsak trenutno aktivni voznik sv. prvak. Baričelo se ve, da ne sme zmagat, če je le možno da popusti šumiju. Če bi vozil za sebe, tako kot voznika Mclarna ali BMWa 100% ne bi imel toliko zmag. Za mene je on ena pizda egoistična z slabimi živci, kar se je pokazalo pri dvoboju z Hillom in Vilnevom za prvaka. Kaj je naredil; enostavno ju je odrinil s steze, s tem da se je pri Vilnevu zajebal in prav mu je tako. Ko je Ervine še vozil pri Ferrariju je imel možnost biti prvak 1999, in kaj je naredil Šumi - NI MU HOTEL POMAGATI, ker bi tako kazilo njegov ugled pri Ferrariju. Patetika in egoizem. Poleg tega moraš biti slep, da ne vidiš kakšne privilegije ima Ferrari pri vodilnih F1, in da si lahko privoščijo malo več kot ostali. Tako je, ker je Mosley pač njihon privrženec. Kolikokrat se je zgodilo, da bi moral biti Ferrari kaznovan za kakšno potezo, pa je zletel skozi. Njihovi konkurenti pa za vsako malenkost dobijo kazen. Na zadnji dirki k sreči tega ni bilo, pa ne zaradi pravil in drugih jajc, ampak zato, ker že navijači pritiskajo na te zadeve, s tem pa tudi upada gledanost.
Pa še to, kako to da sedaj ni bil prvi (dvakrat)?
Čisto preprosto, ker z slabšim avtom ne moreš zmagat. Tako je bilo tudi 1996, ko je pristopil k Ferrariju in je bil avto za poj v pi***. Kje je bil takrat? Šlepal se je, pa je bil pred tem prvak 94/95. Kaj hočem s tem povedat je, da je lahko vsak prvak z najboljšim avtom in dobrim zaledjem.
Kar pa moram priznat pa je to, da je najboljši v dežju, pa čeprav nisem njegov fan (kakor, da se to ne vidi :D :D ). V dežju ima "dobro rit" za zdrse, drugače pa...


Jaffa ::

Nisem celga posta še prebral tvojga, samo zaenkrat: Boš pa reko, da je bil Ferrari boljši od Mclarna ? Pa kaj še... Kak je blo na kvalifikacijah ? Prvi trije: 2 mclarna pa Schumacer. Vrsrni red ni važn... Ki je bil pa Edi ? 5 al pa nazaj ? Pa je mel isto Ferrarija...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shock ::

SisQ: imaš čisto prav. Samo to drugim dopovedat je taprava umetnost.

shock ::

Jaffa: ferrari pred tem je imel 12 cilindrov "tradicija". Ko je prišel šumaher je zahteval 10 in ne 12 in so mogli cel avto predelat. okej naj jim bo samo če bi ostali na 12 bi bil danes šumaher med zadnjimi. Hočem povedat da ferrari je bil vedno sposoben naredit dober avto. Poglej zdaj tud barikello zmaguje le če bi hotel samo ne sme. Tako da ne pravit da šumaher vozi slab avto.

shock ::

Aja mimogrede tudi gume delajo svoje. Glavni konkurenti so zadnje leta vozili na mišelinkah kjer je še v fazi razvoja.

Jaffa ::

In so btw dosti boljše boljše od Goodyear-a ! Sej nism reko da je zdaj Ferrari slab, reko sm da je takrat bil in takrat se je tud vidla razlika med Scumijem in Edijem...

Aja, Boštjan, Schumi ima 64 zmag.

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaffa ()

shock ::

Jaffa: ja sej ene 4-6 zmag pa so mu pustili, da se ne bi pol jokal :D.

Jaffa ::

Pri toliko se to niti ne pozna. Sicer pa tolko zmag tud nekaj pove. Ko smo že glih pri tem... Ne morte rečt da se mu je vsralo to, avto gor al dol, sicer pa so ga na podlagi nečesa mogli povabit k Benetonu takrat... Bi lahko drugega, če bi ga imeli zakaj...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

SisQ ::

Hja, glede njegovih "šenkanih" zmag bi rekel da jih je več kot 4-6. Že dalj časa gledam F1. Pravzaprav ne spuščam niti kvalifikacij, ne glede katero uro se začne. Kar se tiče da je nekdo od Ferrarija malo bolj odzadaj (ne Šumi) je tudi poteza iz garaže, bolj natančno Todova. Pa že ta ironija, da se vedno nekaj zgodi ta drugemu Ferraristu v boxu in ne Šumiju. Slučajnost pa taka, ha?

Naj mi nekdo pove, kaj je krivo da je Šumi v tej sezoni že dvakrat popušil. No, Feeeeeerariiiiistiii !

Dejstvo je, da tudi Šumi z slabim avtom ne more naredit čuda. Ali pa mogoče ni slab avto kriv, ampak boljši vozniki od njega.
Glede gum pa je tako, da Goodyear dela gume po Ferrarijevih normativih, se pravi da gume prirejajo avtu, če me razumete. Ostali porabniki teh gum se pač morajo sprijaznit z nam domačim izrazom KOMPATIBILNOSTJO gum in šasije. Enim popolnoma ne ustrezajo, medtem ko se to pri Ferrariju ne more zgodit. Pa tudi nikdar se ni (to boste poznavalci že vedeli).


Jaffa ::

Valda, Ferrariju se ful gre, da bi se enmu njihovemu vozniku avto pokvaro... 8-O8-O Pa sej konstruktorski naslov tud nekajš šteje al ne SisQ ?

Za lanski dirkalnik je Lauda reko, da bi bil še ziher sekundo hitrejšji z Michelinom...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaffa ()

SisQ ::

Jaffa, ti očitno ne kapiraš njihove politike. Kakšen problem je njim v garaži pred dirko ali pa kar iz boxov med vožnjo upočasnit avto za npr. 2 desetinki. Kajn problem. Oni imajo dobre izračune kako nastavit avto, da bo malo zaostajal za Šumijevim, s tem pa da bo pred ostalimi. Še posebej, ko si lahko pridobita veliko prednost pred ostalimi. Pa kakšno sekundo dalje vijačit v boxu itd. Tu so kar velike igre, povezane z denarjem. Ne bi bilo Ferrariju v posmeh, če bi nekdo z pol plače bil prvak namesto najbolj plačanega voznika?
On si je pridobil ime (kakorkoli že) in s tem prinaša tudi lepe denarce Ferrariju. Z sponzorji, da ne pomote. Če bi bil slab bi tudi izgublljal Ferrari denar. Verjami, da se oni tega dobro zavedajo in stvari porihtajo tako, da bo njim najboljše.
Če se ne motim je bilo pred leti pri Bennetonu zadeva, da je nekdo odletel (ne vem točno kateri voznik), ker ni upošteval ukaza, da mimo spusti Šumija.


boštjan ::

O kakih goodyearkah se tu menite,saj ferrari dirka na BRIDGESTONE gumah.
Vedno je v najboljšem avtu in v nadrejenem položaju, kar pomeni da drugi delajo za njega in ne on za njih. Kar on reče, tako vsi skačejo.

Če ga ferrari plačuje pol on dela zanj in valda da bodo delali tako kot one hoče,saj je dokazo da je to zmagovita formula.Zamisli si da ga ne bi poslušali in bi delali mimo njega.Tudi pri drugih ekipah je enako,samo nimajo dirkači tako velikega vpliva kot šumi.Zakaj pa ga ma -5 naslovov svetovnega prvaka je dovolj zgovoren podatek.
Če odšteješ šenkane zmage in točke v vsaki posamezni sezoni ko je bil prvak,bi še vedno ostal prvak,saj so podprvaki za njim zaostajali kar debelo.
Takrat ko bi lahko EDDIE bil prvak,se je lepo videlo da je MIKA boljši in EDDIE ni dorasel pritisku.
Šumi pa je dokazal,da se da zmagat s slabšim avtom,saj je takrat benneton ford bil dosti slabši od renault williamsa

Jaffa ::

Aja, ta Ferrari je slab ? Če si reko da spremljaš vse, potem si ziher gledal petkove kvalifikacije in kakšni so bili tam časi ? Ker sobotne kvalifikacije so pa tak taktika, tisto ni realno... No če je pa mel slab avto, pa je mel obakrat najboljši čas, te pa tak veš...

Če maš smolo, maš pač smolo...

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa ::

SisQ: Ja ja OK, to vem in razumem ja, valda to drži, sem prebral, kao da se mu avto pokvari, kar se mu tud je in valda da tak daleč pa ne bojo šli...

prejšnji post tudi @ SisQ...

Boštjan: Bridgestone, Goodyear, whatever, v glavnem, Michelin je dost boljša guma...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaffa ()

boštjan ::

Boštjan: Bridgestone, Goodyear, whatever, v glavnem, Michelin je dost boljša guma

Če je mišelinka tak dobra zakaj pa lani ni McLaren zmago?Ker kolko veš so gume zelo pomembne.

Jaffa ::

Jaa ddd, valda da brez avta tud guma ni nič. Sej nism reko da je guma vse. Reko sm, da ja Michelin dost boljša od Bridgestona.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shock ::

BTW šumi 5x svetovni prvak? Prosim vas. Kdo je fuknu Hilla vn na zadnji tekmi avstralije leta 94? Če ne zna sprejet poraza potem to zame ni tapravi športnik. Takemu človeku se reče zajc, ki ne upa priznat, da je nekdo boljši od njega.

shock ::

Aja kar se tiče gum pa ni tako. Poglejte lani montoyo kolikokrat je bil na pole. Samo zarad tega ker so mu gume takrat delale dokaj normalno. Med dirko pa niso bile stabilne, kjer so briđton delovale specialno. Saj so bile narejene prov samo za ferrarijev avto.

boštjan ::

Kdo je fuknu Hilla vn na zadnji tekmi avstralije leta 94?

daj ne seri ga še s to izjavo,takrat ni blo namere,ampak dirkaška nesreča.a je blo tisto leto pravično da so šumijo prepovedali dirkat na 3 dirkah,samo zato,ker ni upoštevo črne zastave?

Jaffa ::

Čuj Shock, a ti veš da Michelin guma ravno po okol 6 krogih začne vredu delat ? Torej kvalifikacij, kjer so za skoraj vsak izhod na stezo menjali komplet niso odločile gume.

Veš kolkokrat se je Montoyi vrtel motor tudi skoraj 1000 obratov več kot ostalim na kvalifikacijah, btw tudi kot Ferrariju...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

frenk ::

Pomoje da tle ne mormo guvort o tem da so mišelinke bolše, ker sta gumi zlo različni. Tega pač ne mormo primerjat kokr amd in intel kjer se dobro ve kva je bol. Proizvajalca teh dveg gum delata pač vsak po svoje. Vsak ima v glavi svojo taktiko in svoje prepričanju o tem kakšna mora biti guma in tako dobimo dve popolnoma različni gumi, kar se vidi že pri tem da je briđston že takoj ogreta, mišlen pa ne. Tak je moj mnenje.:\

Jaffa ::

Preberi malo nazaj kaj je Lauda reko. In on ma malo drugačno mnenje od tebe. Po mojem lahk on malo bolj utemeljeno to govori, first hand info pa to, you know... Al ne ? 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

M4TECH ::

Šumija bi lahko primerjali z nevtralno parazitsko čelado, ki ni samostojna na preprogi poleg kosmatega prstana.
Hm
Po domače, on je švabski izdajalec ki ni sposoben plezanja po jušni kocki in je stvor ki mi gre ultra na živce(pa marsikomu drugemu);(( ;((

Naj mi ga pige!!!:|

Popeye ::

Ja dobr men grete pa Coulthard pa Raikonen na k**** pa tega ne pisem kle na forumu, zato k ta tema ni odprta za to. Ni treba drugih kritizerat po ponizevat ampak rajs svoje hvale. Drugac bi se lahko kle skoz kregal.......a ne M@tech? >:D

lp

shock ::

boštjan: kaj hočeš reč da je hilla in vilneva ponesreč zadel? Prosim te ne seri ga. In zakaj imajo ogledalca? Saj je bilo očitno da takrat je naredil prevelik ovinek in je že videl sprednjo hillovo gumo. poglej si boljše posnetke

shock ::

Jaffa: in Veš koliko dobiš prednosti v prvih 6-10-ih krogih na začetku? In itak dandanes je težje prehitevat kot včasin, tako kdo je spredi bo po vsej verjetnosti zmagal.

M4TECH ::

Popeye:
V terciarnem pomenu res nebi smel pisat kovalentnih besed, ki ponižujejo Šumija:D
SO WHAT !!!>:D

Povej njeme ka si ga lejko natoče, pa naj mi ne blaude ka de šao v argentino glavnijke brujset.:D :D :D :D

Jaffa ::

To je slovenski forum... 8-O
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Popeye ::

Ja M@tech, ce si ti tak otrok da se drugac ne znas pogovarjat ti js nemorem pomagat.......[;((

SisQ ::

Ponovno pozdravljeni!

Vedno bolj zanimiva debata. Vidim, da jih je kar nekaj proti Šumiju, vandar žalit res ni potrebno, ker bi se tako spustili na nizki nivo- Šumijev, da ne bo pomote. :D
OK, šalo na stran. Kar se tiče so res bridgestone :8), kar se pa tiče boljše-slabše, je pa vsesplošno znano, da so v lanski sezoni bile boljše bridgestone, saj so bile stabilne celo dirko, in ne tako kot michelinke, ki so začele delovati po 6-8 krogih in nato držale en čas fantastično, nato pa znova katastrofalno. Kar se tiče letošnjih, ne morem kaj dosti komentirat, ker je šele začetek. Možno je, da so naredili boljšo gumo, kar pa se bo še pokazalo.
Šumi-Hill varianta, pa vemo da ni nič čista, ampak zelooooo umazana igra. Prehitevanje pri šumiju je tako, ali bo vozil cik-cak, kot da je pijan, ali pa bo drugi zletel s proge. Np, običajno je tako, ne pa vedno. Vćasih mora tudi on na travo (ko ga prehiteva Iceman). Kolikokrat lahko spremeni voznik smer in kolikokrat spremeni Šumi, in kakšne so posledice-NI JIH.


Microsoft ::

Pozdravljeni!

Jst bi vas spomnu še na eno specialno prehitevanje. Zgodl se je takrat, ko je bil Montoya prvo (2001?)sezono v F1. Že na tretji dirki leta v braziliji je po kakih 10-20 krogih nekako dohitel šumija. Potem ga je do ciljne ravnine tako dohitel, da ga je v prvem levem ovinku prehitel. Je pa res, da je takrat šumi moral mal na travo zavit.
Al pa leta 2002, ko je bla dirka v Kanadi. Takrat so v zadnji šikani pred ciljno ravnino bli McLaren, Ralf pa Montoya. Na ciljni ravnini pa se je vrstni red poppolnoma spremenil: Montoya, Ralf, McLaren. Res zanimivo za pogledat.
Neki podobnega se je recimo zgodil 2003 v Avstraliji, sam de je takrat šumi poskušal prehitet icemana. Pa se iceman ni dal, tak da je šumi spet moral mal po travi zapeljat.

Men se tak zdi, da čim več bo takšnih prizorov, bolj bo zanimiva F1. Tak da se že veselim 2003 Brazilije, sploh če se bo kej tazga dogajal. Sploh zato, da si bomo pol zapomnal dirko kot dirko z zelo tesnimi boji in podobno. Pa s tem bo še bolj zanimivo, sploh tako, kot je blo 1998 in 1999 ko je blo treba gledat dirke čist do zadnje, da se je odločlo o skupnem zmagovalcu.

Jst osebno upam, da bo šumi mel še sej kej smole, da se bo pol sred sezone začel njegov pravi boj za točkami in naslovim ter obranitev časti. Pa lepo bi blo tud, da bi po novem ble 4. topteam. To mislm predvsem na Renaulta. Mogoč je letos tak dober, ker so mel sej do zdej nek motor z 111 kotom med valji in ne 90, kot pa ostali.

Itaq pa ker navijam za Montoyo:) , upam da bo letos tud tak prehitevu, kot do sedaj. Se mi zdi to bolj zanimivo gledat, kot pa šumija, ki vozi neatraktivno...

Jaffa ::

SisQ: Michelin, ko začnejo delat ok, delajo ok do konca, tud ko je še čist malo profila, kar pa ne drži za Bridgestone ! Pa tole si nism jaz zaj zmislo.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shock ::

Jaffa: vem da ti je težko priznat (zaradi šumeherjeva slabega začetka :D), ampak vsi vemo da so bridgstone bile lani boljše od mišelinkah in še povem in n-tič ti bomo povedali da so tiste gume, frrarijeve gume..

Jaffa ::

Glej, jaz bi enako lahko reko za tebe. Vendar to govorim neglede nato ali sem Schumi fan ali ne, pa če verjameš ali ne. Gledam formulo na RTL-u kjer za razliko od Ališiča, komentirajo za to malo bolj sposobni ljudje in tudi gostje so takšni, ki so malo bolj pri stvari. Recimo Lauda. In to kar sem povedal, sem slišal tam in si nisem jaz izmislil in kot sem že rekel nima zveze with me beeing Schumi fan... Tak da prosim, ne s takimi. Sicer pa, a nebi mogo pol Bridgestona hvalit, če je to Ferrarijev suplier ? In niti slučajno se ne sekiram za dosedanji razplet sezone, da ne boš mislil...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

pmodic ::

Je bil kdo od vas kdaj v Monacu na formuli 1??

shock ::

Jaffa: jaz razliko od tebe pa gledam na italjanski televiziji, kjer pa so samo ferraristi. Tam pa hvalijo bridgstone, tako da ne misli da si bog če gledaš RTL. Pusti ti pri miru laudo kar govori, druge niti poslušaš a ne.. Mogoče spremljam formulo 1 dlje časa ku ti in vem marsikaj kaj se dogaja.

Jaffa ::

Ja, kaj bojo pa druga rekli Ferraristi... Valda, da vsak svoje hvali... Glede Laude, sem dal samo primer in če bi prebral post, bi vido kaj sm napisal... Pa da drugih ne poslušam - če boš ti reko, da se tebi nekaj zdi, valda da bom bolj verjel strokovnjakom, kot pa tebi. Sej si ne zmišljujem kaj so rekli. Nekateri pa govorijo/te na podlagi tega, ker je pač bil Ferrari, ki je uporabljal BS pač hitrejši...

Glede tega, kako dolgo kdo kaj spremlja, na podlagi česa pa lahko ti to veš ? Kaj se poznama oz. ti poznaš mene, kolk sm star pa to ? Ne ? Torej...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shock ::

Jaffa: BTW samo ti si rekel tuki do so mišelinke boljše. Drugi pa trdijo obratno. Lauda strokovnjak za gume? Hmm ne bi rekel :D. Veš kdaj so mišelinke zares boljše od bridgtone? Takrat kadar je peklnsko vroče, in to je samo ene 3-4 dirke na leto. Vprašaj bilo koga pa ti bo to rekel. Saj vem da hočeš vsem povedata da kao ima šumi slabe gume in zarad tega je on tolk boljši. To ni res. pa če mi ne verjameš samo poglej statistiko sezone 2002 kdo je bil med prvimi poglej samo kdo ima katere gume pa boš videl. Na klikni tukaj pa boš videl. Aja saj je podobno pri sezoni 2001.
Pa zakaj šumi ni zmagal na goodyear, ko je bil McLaren na bridggstone :D. Pač enostavno ker gume so delali svoje.
Veš kakšno taktiko uporblja ferrari? Oni imajo drugega voznika (nesrečni berichello), da spusti predse šumija ali da ovira druge za njim ja da po boxu ostane šumi še vedno prvi in zaradi tega je šumi kao d best, ki vozi tako hitro. Pred barichellom je bi isti nesrečni Irvine, kjer je bila ista taktika.
Jaz sem dal svoje dokaze. Zdaj si ti na vrsti da mi malo bolj opišeš tvojo teorijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

boštjan ::

Glede tvoje teorije en primarni voznik in en sekondarni.Se mogoče spomniš kako je blo ko sta senna in prost vozla pri istem moštvu,McLaren če se ne motim.Kaj se je dogajalo?Saj sta se skoraj ubila med sabo.Pa verjemi da tudi pri drugih moštvih se bo začelo kmalu to uveljavljat(primarni,sekondarni) še posebej ko se bo šlo za prvaka.

shock ::

Saj vsi to hočemo, da je tudi interno tekmovanje. glej zdaj williams tam ni noben primarni in sekundarni.

boštjan ::

čaki še malo,da se keremu odpre in bo tekmoval za prvaka.
Aja pa še nekaj sem opazo v prejšnih postih.Da antiferraristi in antišumisti govorijo o nekem internem zapostavljanju drugega voznika pri ferrariju glede na to da barrichelo avto crkuje,ga dlje držijo v boxih ipd.Pol pa se vprašam,a vi sploh gledate F1 ali pa samo gledate kaj se pri ferrariju dogaja.Se še spomnite ko sta HILL in MIKA postala prvaka?Kaj se je dogajalo takrat z ŽAKOM in DAVIDOM.Večkrat sta v travi obstala kot pa kockasto zastavo vidla.Pa ne mislim da zarad njunih napak,ampak avtu je motor šel rakom žvižgat,odpoved elektronike,tudi levi mehaniki ob menjavi gum itd.In tudi ko je ŽAK postal prvak,je tisto leto HARALD z opečeno ritjo ven skakal.>:D
Res fantje ne glejte kaj se dogaja samo pri FERRARIJU,saj so še druga moštva tudi tu.

LuiIII ::

Sam spremljam F1 vedno manj, saj ni več tako atraktivna kot včasih. Dobro pa se spomnim "zlatega" obdobja, ko sta za McLaren vozila Prost in Senna. McLaren je imel sicer strahotno premoč a to sploh ni motilo zanimivosti F1. Dva dirkača v enakih avtomobilih, s popolnoma različnim pristopom in v sami dirki enako hitra, to je bil enostaven recept za prehitevanja, neodločen izid do zadnjega,... Kaj bi bilo lahko še boljše? Če bi bili trije, štirje,...

Lui

Jaffa ::

Šok: Sej sm ti že reko, da ne debatiram kdo je boljši na katerih gumah, ampak katera guma je boljša ! Pa bo ja Lauda, ki je tekmoval in tudi vodil moštvo, vedo malo več o gumah kot pa ti. V glavnem, ne bom se več prepiral s tabo, ker je brezveze... In tudi tisto, prvi, drugi voznik, boštjan je ima prav, je blo pri McLarnu isto, isto je pri kolesarjenju, ko forsirajo eniga voznika in mu drugi pomagajo, pri Ferrariju je pač malo bolj očitno oz. je očitno toliko bolj zaradi tega, ker ja pač tolk dober.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shock ::

Jaffa: samo Lauda ti je po glavi :D, druge strokovnjake ki se ukvarjajo z gumami pa ne poslušaš ker so zate kao bebci. Heh pa res se ti ne da dopovedat, ... Prosim te pol poznaš koga drugega razen njega ki to govori? Saj jaz nisem rekel sam ampak množica, tud na tem forumu so nekateri rekli, da je bridgstone boljši oz stabilnejši. Prebral sem dost člankov o teh gumah gor in dol, je res da pri določenih pogojih so mišelinke dobre ampak če gledaš nasplošno je bridgstone zmagovalec. Isto kot da bi AMD in Intel primerjal med sabo, saj intel pri kodiranju videa (nisem čist siguren kako je s tem) je bistveno hitrejši od AMD-ja in AMD pa je na nekaterem drugem področju hitrejši itd... Pa kako je to da tud barrichelo, je kr naenkrat postal dober? Iskreno povedano se mi zdi kot vsak pilot ki je v dobrem avtu in z dobrimi gumami in je zarad tega bil 2. v sezoni 2002. Saj rezultati govorijo zase in tuki ne rabi bit kdo ve kak strokovnjak za to ugotovit :D.
««
2 / 24
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257681781 (40696) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

Oddelek: Loža
214178983 (46306) Microsoft
»

Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554663 (4010) Chessman
»

Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
706034 (5255) ziga7
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1709394 (8122) Nemelk

Več podobnih tem