» »

Bush zmagal na volitvah?

Bush zmagal na volitvah?

Thomas ::

> To ti ne ločiš - jst ne poznam nikogar, ki tih dveh ne loči

To je pa samo debela laž.

Thomas ::

> Povprecen Slovenec pa ne ve, kje je drzava Washington.

Jasno da ne ve. Misli, da okrog mesta Washington.

Samo nič hudega, kdo bi imel vso to zemljepisno dato - nima niti smisla.

Sej je le oslovstvo, da neločevanje Korzike in Sardinije zamerimo komurkoli izven Evrope. Narcisoidnost nej ma meje. Sploh, kadar smo grši.

Ziga Dolhar ::

Perci, jaz ne ločim Litve in Latvije.

Povej -- ločiš Sambo od Rumbe? >:D
https://dolhar.si/

Sergio ::

Enkrat sem se zgrazal nad intervjuji Americanov, kako da ne vedo, kje je Slovenija. Oziroma Italija, gledano iz iste perspektive.

Potem me je pa foter vprasal, kje je Madagaskar in je je Francoska Gvajana.

Od takrat naprej prepuscam svoje znanje zemljepisa Guglu.

Sem pa tudi jaz cisto po nesreci odkril, da je Washington drzava na SZ ZDA, ker sem hotel pin-pointati lokacijo Microsoft HQ. Bil sem presenecen.

Pa najbrz tut ne veste, da ima Washington ne-drzava DC dva elektorska glasova? :)

Point je, da dosti ljudi dosti stvari ne ve.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Thomas ::

> Pa najbrz tut ne veste, da ima Washington ne-drzava DC dva elektorska glasova? :)

Sem mislil, da ima 3. Ampak ni bistveno.

Ste vedeli, da Slovenci bolj kršimo Kyotski protokol kot kdorkoli tukaj okrog? Bi bili potem vsaj tiho, kako da ga drugi. Ve se, kdo.

Ziga Dolhar ::

Pravzaprav ima 3. Vsaj tako angleška mladina
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Vice ::

Tako metodologijo ugotavljanja brezposelnosti smo imeli v SLoveniji do pred nekaj leti. Njena slabost je ta, da kaže narobe. Zato so jo ukinili kake 4 leta nazaj in hipoma ugotovili, da je resničnih iskalcev zaposlitve skoraj za 50% manj.

Tvoja teorija iz podanega linka o brezposelnosti v US

Če bi to držalo smo po podatkih iz pred 4 let in več bili med najbolj prespektivnimi v EU, lahko bi se celo primerjali z ZDA.
Vedar ni bilo tako.

"Moja" (napaka) ni nobena. Ampak so uporabljali včasih "socialistično", zdaj pa anketno. Te metodologije ki se uporabljajo danes so zelo podobne, da so podatki primerljivi.

To je res, da sedaj uporabljajo anketno vendar, če so podobne kot sedaj trdiš, potem je tvoja teorija (mnenje) o podanem linku zgrešena (lahko bi to celo zastopil, da si malo zabluzil zaradi očitnega spodbijanja tvoje teorije o zaposlitvi v ZDA >:D ). Ker če bi bile razlike res tako velike kot si trdil od začetka bi po podatkih sodeč lahko trdil, da sedaj uporabljamo pri nas socialistično in pred osamosvojitvijo anketno metodologijo.

Sedaj me pa bolj zanima (informativno) kaj je res zgrešenega na prej podanih linkih. Te metodologije očitno lahko pozabimo. Ker potem bi lahko to primerjal z letošnjim izkazom BDP-ja, ki so ga rekordno dosegali po neki svoji metodi (no tudi z EU metodo je bil še vedno večji, vedar za 50% manjši, pa o tem smo že tuki na forumu).
Imajo Američani letos neke svoje predvolilne metode izkazov stanja države?

Thomas ::

> Če bi to držalo smo po podatkih iz pred 4 let in več bili med najbolj prespektivnimi v EU, lahko bi se celo primerjali z ZDA.

NE ŠTEKAŠ! Vzemi se v roke. Po prejšnji metodologiji smo imeli precej preko 10% nezaposlenost, po tejle (mednarodno primerljivi) pa precej pod 10%.

A si zapopadu?

perci ::

Za vas ne vem, ampak nekje od srednje šole vem, točno kje se nahajata tako Washington state kot tudi Washington District of Columbia. Prav tako vam znam pokazat Madagaskar in vse Guayane.
BP nastejem vse drzave juzne amerike, njihova glavna mesta in lokacije na zemljevidu. Nastejem ti tkole iz glave ene 30 ameriških zveznih držav.

Tko, da me ne smejat, da povprečen slovenc ne loči med Washington in Washington DC.

In 90% slovencev ve, da Litva ni Letonija. Morda jih malo manj ve, da se litvancem reče tudi litovci, ampak to ni pomembno.

Skratka, geografsko smo evropejci malo bolj poučeni od američanov.

Mal se zresnte.

Thomas ::

> Nastejem ti tkole iz glave ene 30 ameriških zveznih držav.

Jest jih 50. Ampak vem, da je to trivia. Ni pomembno.

Samo midva sva s svojim znanjem zemljepisa fenomena, kaj češ!


V resnici ljudje geografije ne obvladajo prav zelo in nič hudega, če je ne. Da bi pa na tej osnovi zasmehoval celo Ameriko ... je pa samo simptom manjvrednostnega kompleksa. Za to tu gre. Tudi pri govorancah, kako "v Ameriki vlada nezaslišana brezposelnost!" Ali pa kako imajo neumnega predsenika. To je zaskrbljujoče stanje v glavah.

Res, res!

BluPhenix ::

Ste vedeli, da Slovenci bolj kršimo Kyotski protokol kot kdorkoli tukaj okrog? Bi bili potem vsaj tiho, kako da ga drugi. Ve se, kdo.


Kje si pa to najdu? Lahko deliš z ostalimi?
Slovenija ga je vsaj podpisala, torej vsaj malo misli na to. Američani pa ga nočejo podpisati ker, da bo zaviral njihovo gospodarsko rast. En velik Crap.

Narava tudi ni za to, da jo človek lahko izkorišča. Narava mu omogoča življenje in ko bo preveč uničena, mu ne tega ne bo mogla več omogočati. Civilizacija bo šla v k....

Glede neunmosti Busha, pa glede na to, da si to o njemu misli velik del sveta, ne vem kako ga pa lahko dosti drugače opredeliš. Človek ne zna povedati par smiselnih stavkov skupaj, brez da bi imel kaj napisano. Zna samo ponavljati iste fraze. Ne razume vprašanj na interjvjujih. Na vprašanja odgovarja kot 5 letni otrok. Tista z soverignity je šolski primer.

Thomas, če ti je tako všeč amerika in sta ti slovenija in europa tak crap, zakaj sene preseliš v ameriko, kjer boš končno našel svoj promised land?

Jaz raje živim pri nas kot pa v ameriki, je vseeno boljše poskrbljeno za osnovne življenjske potrebe in izobrazbo. Veliko boljše. Nismo velesila, ampak who gives a flying fuck....
Pri nas ima vsaj tudi socialno ne najboljše stoječi človek možnost preživetja in tega, da nekam pride v življenju.

Veliko američanov misli tudi, da v Evropi oziroma sloveniji nimamo TV, računalnikov,...
Ena kolegica je bila v ameriki in so ji šli pokazati vlak, češ poglej, kaj imamo mi velesila.

perci ::

Jest jih 50. Ampak vem, da je to trivia. Ni pomembno.

Ni res, to ni trivia. Trivia je npr. vprašanje kdo je prvi v zgodovini NBA dosegel na eni tekmi 100 točk, ne pa kje se nahaja Norveška.

V resnici ljudje geografije ne obvladajo prav zelo in nič hudega, če je ne.

Res ni nič hudega - je pa mal smešno, da tega ne ve predsednik najmočnejše države na svetu - nekako je posledica pol lack of respect.

Če že ne ve kje je slovenija, naj bo potem vsaj tiho in ne govori o slovaški. To je smešno in žalostno - ne pa trivia - pha.

Thomas ::

>> Ste vedeli, da Slovenci bolj kršimo Kyotski protokol kot kdorkoli tukaj okrog? Bi bili potem vsaj tiho, kako da ga drugi. Ve se, kdo.

> Kje si pa to najdu? Lahko deliš z ostalimi?


Missing from the DOE database are CO2 emissions statistics for Slovenia before 1992. An examination of the UN Greenhouse Gas Inventory Database shows that Slovenia is a Kyoto no-show, submitting only one report for 1990, having failed to submit its 1986 base year report and reports from 1991 through 1998.

Še linkota.

ubmitting only one report for 1990, having failed to submit its 1986 base year report and reports from 1991 through 1998

:D :))

Pa ne se sekirat zarad tega, sej tko brez veze tale Kyoto! Sam ni pa brezveze licemernost Slovenije. To pa je problem.


> Thomas, če ti je tako všeč amerika in sta ti slovenija in europa tak crap, zakaj sene preseliš v ameriko, kjer boš končno našel svoj promised land?

No, nekateri ne bomo odšli v USA. Bomo le EU naredili bolj podobno USA. Po svojih močeh pač.


> Ena kolegica je bila v ameriki in so ji šli pokazati vlak, češ poglej, kaj imamo mi velesila.

Ne seri!

jaguar ::

jah, Bush je zmagal ane.....BEDNO!!!!

v Evropi so vsi proti Bushu, samo zgleda da američane še vedno ni izučil farenheit...:'(
ma sj najverjetneje je blo vse skupi podkupleno.
prasci!!!;((
to je pa politišn:\
živim

BluPhenix ::

To še ne pomeni, da ga slovenija krši. Pred 1989 bi slovenija težko kaj dala, ker je takrat ni bilo.

V letih med 1991 in 1998 pa se je v sloveniji dogajalo marsikaj. Kyotski sporazum so itak začeli podpisovati 1997. Tako da ne vem, če je to res tak problem, da prejšnjih meritev niso poslali.

No, nekateri ne bomo odšli v USA. Bomo le EU naredili bolj podobno USA. Po svojih močeh pač.

Torej si bodo morali plačevati tudi otroci in študenti zdravstveno zavarovanje. Študirali bodo lahko le bogati, ...

In dvomim, da boš ti kaj naredu z EU. Sploh pa ne vem zakaj se boš trudil, če imaš tam čez že tako idealno državo.


Ne serem.

Zgleda da ti res misliš, da so američani najbolj popolno ljudstvo na temu svetu. Ter da je njihov sedanji predsednik najbolj sposoben voditelj na svetu in da je amerika najboljša država za živeti v njej. Zanimivo zanimivo. Lahko ti počasi malo deliš z drugimi zakaj si tako prepričan v to? Tako da morda še nas potem prijelo, da bomo šli po svetu govorit resnico?

Thomas ::

Evo, tale jaguar ... tipčen primerek. Ni vredno zgubljati besed.


Dejmo rajš še mau Feniksa poučit! Ampak pustmo crap s spodnjega dela njegovega posta vnemar, vzemimo tole:

> To še ne pomeni, da ga slovenija krši.

SLOVENIA is the only one of the ten acceding or candidate countries in central and eastern Europe1 that is expecting to miss its target under the Kyoto protocol, according to projections compiled by the European Environment Agency.2

Link.

Pa pravim, ne se sekirat. Kyoto je brez veze. Samo dvolični pa smo, ane? To pa ni prav.

BluPhenix ::

Poročilo res govori, da je slovenija edina izmed 10 novih članic*, ki bo verjetno zgrešila 8% zmanjšanja emesij toplogrenih plinov. Ok.

*iz poročila so izpuščene: Malta, Ciper in kandidatki Bolgarija in Romunija.

Iz tega še ne sledi, da bo slovenija edina kršila Kyotski sporazum leta 2010, poročilo velja le za nove članice EU.

Si prebral tudi:
Despite additional domestic policies and measures, Austria, Belgium, Denmark, Italy, the Netherlands and Spain project their emissions to still remain higher than allowed – and by more than 10 per cent in the cases of Denmark, Belgium, Spain and the Netherlands.


In zakaj je po tvoje Kyotski sporazum brezveze? Cilj 8% zmanjšanja emisij toplogrednih plinov je brezveze?


Še to, tisto, kar tebi ni po godu in s čimer se ne strinjaš je zate vedno crap. Brez nobenega pojasnila. Je crap. Kar ti rečeš tisto velja.

Thomas, tvoje pogled na ameriškega predsednika je crap.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

No, sam da je jasno.

Namreč, situacija s Slovenijo in Kyotom.


Zdej lahko pljuvaš naprej po ZDA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

BluPhenix ::

Pa tebi je jasno?

Nisem pluval po zda, pač pa po njenemu predsedniku.

Zdi se mi, da ti prebereš le tisto kar "potrdi" tvoje videnje sveta.

Ma kaj se sploh ukvarjam, sej tvoje videnje cele situacije je crap.

Barakuda1 ::

V resnici ljudje geografije ne obvladajo prav zelo in nič hudega, če je ne. Da bi pa na tej osnovi zasmehoval celo Ameriko ... je pa samo simptom manjvrednostnega kompleksa


:\

Se kar strinjam s tem citatom.
Tisti pa ki si domišljajo, da smo slovenci (pardon - evropejci) geografsko kaj dost bolj izobraženi od američanov (v povprečku), pa so verjetno v veliki zmoti.

Nedolgo nazaj sem v neki druščini (nobeden ni imel manj od srednješolske izobrazbe, kar nekaj pa jih je bilo z visokošolsko) tko za zafrkancijo spraševal v katerem delu slovenije se nahaja smučarsko središče Rogla.

Rezultat je bil porazen.
Več kot dobra 1/3 jih je bilo prepričanih da je Rogla nekje na gorenskem, sam ne morejo se točno spomniti kje 8-O

In ob takšnem poznavanju lastne geografije, bi mi/nekateri pljuvali po drugih, ker ne vedo za žepno državico, ki šteje manj prebivalcev od kakšne četrti kakšnega velemesta.

Res malce narcisoidno, a se vam ne zdi.

perci ::

Rezultat je bil porazen.
Več kot dobra 1/3 jih je bilo prepričanih da je Rogla nekje na gorenskem, sam ne morejo se točno spomniti kje

No, tole ti pa preprosto ne verjamem :). Oz. verjamem ti, ce je bila to druscina treh, se pravi je bil eden ena tretjina :D.

Dr_M ::

lejte, sej res cist za vsako drzavo res ne mores vedt, kje tocno se nahaja, ampak za ksne manj znane, je ze velik ce ves sploh na kermu kontinentu so.

ampak americani komi da vejo, da sploh se ksn kontinent sploh obstaja, razn ZDA pa uni zaostali kanadcani in smrdljivi mehicani.
mislm, da precej mal ljudi tm sploh ve, da je tut onkraj ZDA svet.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vice ::

imeli precej preko 10% nezaposlenost, po tejle (mednarodno primerljivi) pa precej pod 10%.

Kaj hočeš rečt da še vedno vsi od ZDA naprej objavljajo naše podatke še po stari metodi?????

Thomas ::

Mednarodno primerljiva stopnja brezposelnosti v Sloveniji je zdaj 6,6%. Kar je malo.

11%, o katerih govorijo, gre pa za stopnjo določeno s tastaro metodologijo.

Vsi uporabljajo tanovo, razen pri nas se komu še kolca po tastari. No pa v Ameriki tudi komu.

Vice ::

To pomeni da statistični urad, zavod za zaposlovanje in podatki ki jih objavlja CIA.org.... so vsi po stari metodi. Mal čudno mi je to.

No če je tako kot praviš, potem smo pa res v vrhu EU in se kar dobro držimo ob bok ZDA, ki je imela lansko leto enako stopnjo brezposelnosti kot SLO.

In ko vsi govorijo (pa po podatkih sodeč), da imamo večjo kot je povprečje v EU, potem EU uporablja staro metodo (glede na objavljene podatke) in če potem primerjamo EU in ZDA smo na istem. :D

Thomas ::

Matty ::

pri merjenju brezposelnosti ne gre za staro in novo metodologijo. Gre predvsem za mednarodno primerljivo metodologijo, in to je metodologija ILO (po anketi delovne sile), medtem to kar daje statisticni urad, oz. registrirana brezposelnost, je popolnoma legitimna metodologija, ki pa ni nujno tudi mednarodno primerljiva.

Se podatki... Lani je v SLO brezposelnost po ILO znasala 6.5%, v EU15 8.1%, v EU25 9.1% in v ZDA 6.0%. (letos naj bi se v SLO zmanjsala za 0.2 odstotni tocki, v ZDA za 0.5 odstotne tocke, medtem ko naj bi v EU15 in EU25 ostala nespremenjena).

Glede registrirane brezposelnosti... lani je bila v SLO 11.2%. Zakaj torej take razlike (v EU so razlike majhne, oz. so se celo v obratno smer, zal pa te podatki niso nujno primerljivi)? To bi lo potrebno pac narediti analizo in tukaj ne vem odgovora. Vseeno pa je najprej treba vedeti kako se meri registrirana brezposelnost. Ta vsebuje vse osebe, ki so prijavljene na zavodu za zaposlovanje. In ker so zavodi za zaposlovanje po EUju in svetu razlicno organizirani in imajo drugacne kriterije za vpis, ti rezultati niso vedno primerljivi...

Razlike pa nastanejo med drugim tudi zaradi:
- oseba se steje za anketno brezposelno tudi ce ni prijavljena na zavodu, oz. ce isce zaposlitev po drugih kanalih
- ker registrirani brezposelni ne izpolnjuje kriterija za uvrstitev med anketno brezposelne osebe (npr. delo na crno, preko studentskih napotnic,...)

Ja, Thomas ima tukaj popolnoma prav. Po mednarodno primerljivi anketi je brezposelnost mnogo nizja od povprecja EUja. Kar pa niti ni tako tezko, ker imajo nekatere velike drzave (npr. nemcija, spanija) visoko anketno brezposelnost... Seveda po drugi strani nas pa prekasajo skandinavske drzave, luksemburg, avstrija, irska, nizozemska... Po registrirani je Slovenija v slabsi poziciji, vendar gre tu zaradi prej omenjenih dejavnikov za vprasanje mednarodnih primerjav...

Se dva link...
http://epp.eurostat.cec.eu.int/cache/ITY_PUBLIC/1-09112004-AP/EN/1-09112004-AP-EN.PDF

ps: zgoraj sem napisal za Slovenijo 6.5%... To je bilo objavljeno v jesenski napovedi 2004 Evropske komisije. V torkovem obvestilu (link je zgoraj) je imela Slovenija 6.7% brezposelnost... Zdej je vprasanje kateri podatek je pravilen... (v eurostatovih tabelah je 6.7%, tko da bi verjetno to moralo drzati)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Thomas ::

Tako je kot je rekel Maty.

Edino Švedska ima višjo brezposelnost od Slovenije in ZDA niso bile že več kot 10 let na tako "slabem" kot je zdaj Slovenija.

Niso problem majhne EU države, problem sto Francija in Nemčija. Stara Evropa je problematična.

Matty ::

ups... gor bi moral pisati "en link" hehe

Ja, problem so velike drzave... In potem je prisla se v EU Poljska, ki pa je stanje se poslabsala... Glede primerjave z ZDA... res je, podatki so slabsi (v EU je tako visja brezposelnost kot nizja zaposlenost), vendar je pa potrebno narediti tudi dobro analizo in pojasniti te razlike...

BluPhenix ::

ja no ni čisto res:

Thomas, v tvojem linku:
Poland (18.7%), Slovakia (18.0%), Spain (10.6%) and Lithuania (10.4%)

Torej ni samo stara evropa problematična.

In vsekakor nima le Švedska višje brezposelnosti od Slovenije.

In kaj najprej napadaš grčijo, zdej pa daješ njihove linke za referenco? Itak, da si poiščeš zaveznike kjer jih najdeš, ko jih potrebuješ.

In nehaj že enkrat s primerjavo USA-EU. Ja, EU stoji slabše glede brezposelnosti. Je kulturno bolj raznolika od amerike ter finančno in politično bolj neurejena. Bilo je govora o brezposelnosti v USA v mesecu oktobru in povečanju le te iz meseca septembra, kjub odprtju novih delovnih mest.

nezaposlenost USA 1994-02-01 6.6, torej tvoja trditev, da USA niso bile tam kjer je sedaj slovenija (oziroma na tako "slabem") ŽE VEČ KOT 10 LET ne drži. Ne govori na pamet.

Thomas ::

> In kaj najprej napadaš grčijo, zdej pa daješ njihove linke za referenco?

Moji napadi na Grke niso podobni Hitlerjevim na Žide. Tako napadam le njihova naziranja, ne ljudi. Nekaj njihovih naziranj je pa tudi pravilnih. Ne samo tole, prepisano iz Bruslja.

> Torej ni samo stara evropa problematična.

Ta Nova Evropa dobro napreduje. 15 let nazaj so bili še pod SZ.

> torej tvoja trditev, da USA niso bile tam kjer je sedaj slovenija

Ponaredil si mojo trditev. Primerjal sem EU in USA.

EU odkar obstaja, še ni bila tako dobra po tem kazalcu, kot je Slovenija trenutno.

BluPhenix ::

Očitno ti niti svojih postov ne bereš:
in ZDA niso bile že več kot 10 let na tako "slabem" kot je zdaj Slovenija.


Primerjal si ZDA in SLOVENIJO in jaz sem tvojo trditev ovrgel.

Ta Nova Evropa dobro napreduje. 15 let nazaj so bili še pod SZ.


No na nek podoben način sem jaz zagovarjal zakaj EU ne moremo primerjati direktno z USA. EU je dokaj nova tvorba. EU 30 let nazaj še obstajala ni. Na isti način zagorarjano kot tvoje.

In slovenija in madžarska nista bili pod SZ; pa tudi poljska in slovaška ne.

Moji napadi na Grke niso podobni Hitlerjevim na Žide. Tako napadam le njihova naziranja, ne ljudi. Nekaj njihovih naziranj je pa tudi pravilnih. Ne samo tole, prepisano iz Bruslja.


Ne vem, kje si ti videl da sem ti jaz rekel, da si napadal grke kot Hitler žide. Mi smo tudi napadali politiko Busha, ne pa američane, kot Hitler žide. Tvoje je uredu, naše pa ne? Iz Bruslja prepisano je bad, iz bele hiše pa ne? Dej, grow up.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> nezaposlenost USA 1994-02-01 6.6,

To miško, je več kot 10 let.

Če si tole mislil.

BluPhenix ::

Ja, ti si pa napisal da ŽE VEČ KOT 10 LET ZDA NI BILA TAM KJER JE DANES SLOVENIJA, ne pa že deset let. Nauči se slovenko izražati.

Tako da ne vleči s e ven s tem, da je 1994-02-01 več kot 10 let. Seveda je, skladno s tvojo trditvijo.

Že več kot 10 let pomeni tudi 11, 12, 13 ... let več. Get it?

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Že več kot deset let je, kar so ZDA imele tako visoko (to je relativno nizko) nezaposlenost, kot jo ima trenutno Slovenija.


Jest nisem tisti, ki bi se vlekel ven. Pač pa tisti, ki sem podal eno zelo točno izjavo.

Kaj vas matra?

kopernik ::

Zakaj je brezposelnost tako važna ???
Važno je, kolikšen je output tistih, ki delajo. In tle mislim, da ima EU en majhen problemček.

Še pomnite koliko je bilo zaposlenih v stari "dobri" Jugoslaviji ?

Thomas ::

> Zakaj je brezposelnost tako važna ???

IMO ni.

> Važno je, kolikšen je output tistih, ki delajo.

Absolutno!





Brezposelnost je bila tukaj zame samo primer neobjektivnosti naših (Slovenskih in EU) medijev in politikov. Kako pri njih tako čislano brezposelnost omenjajo kot apokaliptično v ZDA in jo ignorirajo pri sebi. Čeprav je večja pri njih že odkar EU stoji.


Sicer pa mislim, da brezposelnost bo počasi večja povsod po svetu, saj se ekonomija avtomatizira. Že zdaj raste output bistveno hitreje kot zaposlovanje.

Samo ne bom tega debatiral s telimi mudžahedini kot so Kaligula, Fenix in podobni. Večina pa lahko to pride debatirat v "Ekonomija, tehnologija ji diha za ovratnik". Tam se špetiram pa z dvema tipčkoma, ki jih pa cenim. Ata in username.

BigWhale ::

> Sicer pa mislim, da brezposelnost bo počasi večja povsod po svetu,
> saj se ekonomija avtomatizira. Že zdaj raste output bistveno hitreje
> kot zaposlovanje.

Vprasanje casa je, kdaj bodo ljudje zaceli dobivati denar, zato da NE bodo prisli v sluzbo.

(sicer ekonomisti verjamejo v to, da se bodo vsi samo preusmerili v bolj posredniske poklice... ampak se ne bodo, v avtoprevoznike mogoce, ker trgovce se ze zdaj pocasi posilja v penzijo, ker lahko kupis stvar na internetu....)

Thomas ::

Točno tako se meni zdi.

Še en citat:

The singularity will arrive when 90% of the population consists of artists, priests and whores.;=)

No, Ekonomska Singularnost vsaj.

BluPhenix ::

in ZDA niso bile že več kot 10 let na tako "slabem" kot je zdaj Slovenija.

-torej VEČ KOT 10 let nazaj niso bile na tako slabem

Že več kot deset let je, kar so ZDA imele tako visoko (to je relativno nizko) nezaposlenost, kot jo ima trenutno Slovenija.

-torej VEČ KOT 10 let nazaj so bile na tako slabem

kaj tukaj ni jasno, ne vem, figure it out.

zdej pa e mi rečt, da sta ti dve izjavi enaki.

Zakaj je važna? Mogoče za ljudi, ki so brez dela? Ana sej itak je važno le to, da ima država pozitivni output, če ima nezaposlene ljudi to nima veze.

Čeprav je večja pri njih že odkar EU stoji.

Seveda. Kako je pa z nezaposlenostjo v USA odkar le te stojijo? Vedno je bila tako nizka, sigurno.

Thomas ::

A si ti mau tupčkan, al kaj?

Če rečem, da ZDA že več kot 10 let niso imele tolikšne brezposelnosti kot jo ima Slovenija zdaj ... mislim pač to kar sem rekel. Deset let pa pol recimo, lahko to pomeni.

Če nekomu rečem:

"Nisva se videla že več kot 10 let", pomeni, da se nisva videla že več kot 10 let. Če sva se srečala nazadnje 10 let in šest mesecev nazaj, potem se nisva videla že več kot 10 let.


Eden od naju je zblojen. Ugani kdo.

Thomas ::

"več kot 10 let" NIKAKOR NI ENAKO "več celih let kot 10"

BluPhenix ::

Ma očitno imaš ti neke probleme, saj sem ti že razložil, kar si sedaj sam ugotovil. Več kot deset let pomeni točno to ja, VEČ kot deset let. Torej lahko tudi 11, 12.

1994-02-01 6.6 je bilo VEč kot deset let nazaj. Točneje 10 let in 9 mesecev. Torej več kot deset let.
Torej več kot deset let nazaj so bile USA na tako "slabem", kot se sedaj slovenija, kar demantira tvojo izjavo.

Če se ne spomneš kaj si reku ti ponovim.
in ZDA niso bile že več kot 10 let na tako "slabem" kot je zdaj Slovenija.


Tam so bile pred 10 leti in 9 meseci, kar pomeni, da so bile na tako "slabem " pred več kot desetimi leti.

če bi rekel da ZDA niso bile na tako "slabem" kot je sedaj slovenija že deset let, bi se lahko zdej nekaj zmišljeval, rekel si pa drugače.

Očitne lepo posnemaš Busha, saj delaš isto kot on, stvari se reče: Bending the truth. Dokler gre ne, mogoče ti lahko še kdo nasede, kaj pa veš.

Še en šolski primer: Videla sva se pred 11 urami. Nekdo te vpraša če si me kaj videl. Ti mu odgovoriš: "Nisem ga videl že več kot 10 ur"
Lažeš ali ne?

"več kot 10 let" NIKAKOR NI ENAKO "več celih let kot 10"

Kaj pa to pomeni še ugibam.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

"Več kot 10 let" ne pomeni vsake številke večje od deset let, ki bi se jo bil ti izvolil zmisliti!

Če jest rečem, da "nezaposlenost v ZDA že več kot deset let ni bila taka, kot je danes v Sloveniji", potem nimaš ti nobene osnove, da si ta "več kot 10" tolmačiš po svoje.

Ribe jest! Glave, pa repe!

Thomas ::

Thomas pravim:

X je večji od 10.

Fenix pravi:

X ni večji od 10,75 - torej ni res kar pravi Thomas!




Mau ti neki fali.

nodrim ::

BW: dej.. sej za včerajšnjega se opravičujem.. sem bil v službi z vročino in so mi mal dojadila ta osebna pikanja.. ko se nobenem več ne gre za temo ampak za zmago al zakaj že ...

tale današnji je bil pa čist normalen in nič drugačen od povprečnega posta v tej temi ... pač zraven ni bilo nič o brezposelnosti ... takšni in drugačni ...

tale tema je ratala že čist mim ...

Thomas ::

Mim ni tema. Tema je stanje duha v EU in Sloveniji, potem ko je spet zmagal Bush.

To stanje duha pa je mim, to pa ja. Poglej Fenixa, razumevanje jezika mu odpoveduje. Hudo.

A gremo stavt, da še vedno ni dojel?

BigWhale ::

Dajte mir. Vsi, pa pritozbe v pritozbe. Ne bomo pobirali stav, edina stava, ki jo lahko pobirate je ta, kdaj bo tema zaklenjena, ce bo slo tako naprej.

BluPhenix ::

Po moje tudi tema že precej mimo in je s poti skrenila že dolgo nazaj.

BigWhale, mogoče bi bilo pa to še najboljše.

Thomas: ti -> X>10
jaz X>10; X=10.75, se pravi, da sem v meji, ki si jo ti določil.
s tem, da ti praviš da X>10 ne velja za vsak X, ki je večji od 10.

Ne prirejati izjav v tvojo korist. NIkjer nisem napisal, da je 10.75 manj kot več kot deset let.

Meni je itak že dolgo dovolj tega. Kot sem že napisal vsakdo ima svoje mnenje. Temu mnenju lahko nekdo nasprotuje drugi ga pa podpira. Če se ne strinjaš z mnenjem to ne pomeni, da je človek v zmoti in da moraš ti to zmoto porpaviti. Kdo sploh si ti, da določiš kdaj je nekdo v zmoti. Prav tako imaš ti mennje. Thomas: če pa temo oporekaš, pa greš proti prvemu ameriškemu načelu: freedom.

Dovolj mi je tega otroškega vrtca.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> če pa temo oporekaš, pa greš proti prvemu ameriškemu načelu: freedom.

Jest sem jo odprl.


Osnovna aritmetika ti ne gre, zdej pa že pojdi s svojim kilavim mnenjem nekam. Zbogom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekonomija. (Tehnologija ji diha za ovratnik). (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40526246 (17822) BigWhale
»

plusi in minusi administracije ZDA (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
57227555 (19884) mlamat
»

Fahrenheit 9/11 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23112386 (7789) Caligula
»

Zakaj svet sovraži Ameriko? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1388285 (6678) undefined
»

Zanimivost glede Busha (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15116327 (13598) undefined

Več podobnih tem