» »

AKAI ADX-5130X DVD predvajalnik

AKAI ADX-5130X DVD predvajalnik

Excalibur85 ::

Pozdravljeni,

kupil sem zgoraj omenjeni dvd, dvix, xvid, mpeg4 predvajalnik. Naletel na težavo. Še včeraj so normalno delali filmi katere sem zapekel na dvd. Danes pa, ko hočem gledati isti film, slika postane motena, nad filmom teče 5cm migajoči trak, črno-bele-prozorne barve in občasno se slika spremeni v zelene, vijolične in modre barve. Če film ustavim ali dam na ffw ali na slow play oz. počasno predvajanje, korak za korakom, vse to izgine, takoj ko pa stisnem play, se težava nadaljuje. Na dvdju je 6 filmov, v kakšnem formatu so ne vem več, vem pa da so eni v xvidu, dvixu.. mogoče še kaj drugega. Fora pa je, da 4 filmi ne delujejo pravilno tako kot včeraj, dva pa. Tudi DVDji delujejo pravilno.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi to bilo in kaj naj naredim? Nesem nazaj v big bang pa: ;(( ;(( ;(( ;(( bum bum?

Hvala, lep pozdrav

Azrael ::

Možnosti je spet več:

1. Lahko je slab medij (DVD plošček) in ga pogon ne more brati brez napak pri predvajanju filma, pri posameznih slikah pa mu še uspeva korigirati napake.

2. Okvara predvajalnika.

Poskusi še s kakšnim drugim medijem/drugimi filmi. Testiraj posnet DVD na računalniku. Če bo imel predvajalnik težave, PC pa nobenih -> reklamacija.
Nekoč je bil Slo-tech.

Minuteman ::

ad Excalibur85

Jaz sem lastnik novega 5 dni starega ADX 5150. Ko sem ga priključil je delovalo vse normalno, po prvem izklopu in vklopu pa so se začele težave. Pojavila se je dvojna slika v zeleno vijolični kombinaciji. Priklopljen je bil s scart priključkom. Ko sem ga povezal preko cinch priključka je začel delovati normalno. Ker pa nisem hotel bočnih kablov sem potem na TV v meniju za nastavitve vhodov preklopil da mi gre vhod tri ( EXT-3 ) direkt na ekran in nimam več teh problemov. Naslednji problem je da mi ob vklopu zažene 16 - 9 sliko namesto 4 - 3, na playerju pa je nastavljena slika 4 - 3. Očitno mi neke skrite nastavitve v playerju pohodijo nastavitve, ki bi morale biti. Ravno tako mislim, da prihaja do video - loopa, ki ustavarja zeleno - vijolično sliko. Problema s 16 - 9 sliko mi ni še uspelo rešiti. Zadnji problem pa je, da mi zoom v DIVX ne dela. Dela samo v DVD režimu. Pa še vprašanje za ostale bralce foruma.

A se kje da dobiti firmware za ta player?

LP...................................Minuteman
Minuteman ma vas rad

niga ::

Tudi sam sem kupil akai adx-5130x. Po prvem predvajanju je slika lepa, je pa problem s podnapisi in sicer ne prikazuje mi šumnikov oz. se pojavljajo kar eni čudni znakci.
Ali ta model sploh zna predvajati šumnike ali naj ga nesem nazaj.

LP.

kondezator ::

V nastavitvah predvajalnika morate nastaviti na central evropsko pisavo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Divxvid] Quadro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
37554243 (9068) Spajky
»

[divXvid] Gorenje predvajalniki (strani: 1 2 3 )

14133988 (7819) copkacopi
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36863574 (16064) Buffy
»

[divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

2059228127 (38633) fr33sat
»

[DivXviD] Pioneer predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

53672524 (17286) LexLuthor

Več podobnih tem