» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
39 / 42
»»

-Pikolovska- ::

ok, še zadnje vprašanje namenjeno tistim, ki vam je uspelo nastavit velike podnapise na hsd 2100, potem pa obupam..
Kako ste zapekli 8202D.BIN firmware? Kot data ali kot image? Meni kot data očitno ni prijelo. Če ni v tem štos, kateri FW je potem res pravi za velike podnapise??
Hvala vsem!

trek@s ::

A so mali podnapisi problem samo pri divx-ih. ali pri dvd-jih tudi? Če se ne motim, so pri dvd ju podnapisi takšni kot so in jih ne moreš spreminjati. Naj me kdo popravi če se motim.
(sprašujem zato, ker kupujem enoto, na kateri se bo 95% gledalo dvd-je)

Slowhand ::

Pri DVDjih ni problema s podnapisi, ker se shranjujejo in prikazujejo kot slike, ne kot tekst, se pravi da se ena slika (podnapisi) prikazuje preko druge (video) in so prikazani tako, kot so jih pripravili pri produkciji DVDja.

LP

Minuteman ::

Pozdravljeni!

Sem obupani lastnik Xorota 2010. Od kar so PYPS zaprli pipico nisem zasledil, da bi se kdo tako aktivno ukvarjal s firmwareji kot so oni. Takoj se opravičujem MIRKUMI za njegove prispevke za Yamado. A obstaja kdo, ki bi izdelal firmware za njega, ki bi deloval pravilno. ( daljinec, podnapisi, ... ) Za donacijo ni problem.

Pa še malenkost za lastnike 415ke. Mojemu friendu se je zataknil DVD iz videoteke. Vratca se niso odprla več na noben način. Ker ni hotel plačevati zamudnine je zadevo razdrl in potegnil ven DVD. Ker je pač že bil odprt je očistil in podmazal vse mehanizme in od takrat mu zadevščina deluje brez problemov
Minuteman ma vas rad

Samson ::

Sicer sem videl da XORO predvajalnike delajo kao v nemciji, nakar naletim na link:


XORO



Ima kdo kaj vec info glede te firme pa kaksne nadgradnje, hehe. Vsaj podnapise naj bi se malce se povecalo. Sej se clovek navadi, toda ce si pred tem lastis Yamado 6700 je nekako togo vse skupaj, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

ombre ::

haha, Itak da jih delajo na kitajskem - se še najbolj splača. Je pa Xoro trgovska znamka podjetja mas elektronik iz Nemčije. Tovarno pa majo na kitajskem.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

macgajver ::

Lep Pozdrav a ste že kej preštudiral tale xoro 8500 baje suče svašta od hd formatov a kdo ve kje bi se dalo ta predvajalnik v živo vidt da jest takoj tja s parimi hd filmi prlaufam
Ker če ne zna sukat hd ripov končnica mkv poj še zmerej ni nč nrjenga.
tenstan krompir je pa zakon

Pong ::

Imam XORO HSD 310. Pred kaksnim letom sem update-al firmware (hsd310v41523ce.zip). Do sedaj nisem imel z njim nobenih problemov, res pa je, da ga uporabljamo zelo redko. Šele pred kratkim sem opazil en problem. Preletel sem skoraj celo to temo, vendar nisem našel nobenega s podobnim problemom. Pri gledanju XviD filma, zapečenega na DVD, kjer je film zripan na polovico velikosti DVD plošče (2,35 Gb), mi nekje na 90% preteklega filma player pade v glavnu menu. To se mi je do sedaj zgodilo že dvakrat. V obeh primerih sta bila to filma, kjer je bila velikost datoteke 2,35 Gb in obakrat je vrglo ven na cca 90% filma.
XORO modela HSD 310 sploh več ne najdem na nobeni od uradnih strani, da bi preveril če obstaja morda novi firmware, ampak močno dvomim. Podpora za cenejše XORO zadeve je sramotna. Kakor koli že, jaz že vem katere zmamke moj naslednji Divx player ne bo.

Torej... je kdo že naletel na tak problem in če obstaja kakšna rešitev? ... razen, seveda, da "pre-ripam" film na 700Mb oz. 2x 700Mb, ali pa da film pogledam preko računalnika.

Enkrat te dni nameravam poklicat na pooblaščeni servis in se pozanimati o tem "feature-ju", ampak sem vseeno vprašanje raje najprej zastavil tukaj, da morda najdem rešitev iz prve roke. Nekako sumim, da mi bodo na servisu znali reči edino: "Pripeljite ga sem, bomo pogledal," player pa, seveda, ni več v garanciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pong ()

kramerica ::

@pikolovska

Bin datoteko normalno zapečeš kot eno datoteko na cd ali pa usb ključ ... daš v player ...zazna sam in čakas da rece da je konec. ugasnes - prizges - dela

zmaki ::

@ Pong

Sumim da je problem v velikosti datoteke >2GB, kar je omejitev FAT/FAT32.

Poskusi zripati na velikost malo manj od 2GB, ter poročaj.
.

SSH ::

Glede updajtanja hsd2100 sem jaz imel neke težave s cd varianto. nakar sem file prekopiral na usb (ki sem ga predhodno seveda spraznil) pa je zadeva 'kresnila' s prve.:D

p.s. Aja pa če že moreš na CD daj kot DATA cd, pa obvezno nastavi NO MULTUSESSION, da ti zaključi CD.


lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SSH ()

trek@s ::

En problem s xoro 2100. Update-al sem ga s firmware-om iz xoro.si, pa me moti naslednje: Če imam vse jezike (meniji, audio,..) nastavljene na slovenščino, mi pri predvajanju dvd-jev ne poimenuje pravilno podnapisov. Torej, kliknem na tipko "subtitle" in najdem slovenske podnapise pod imenom "romanian", hrvaške pod imenom "estonian" (govorim na pamet). Če pa imam jezike nastavljene na angleščino, jih pa poimenuje pravilno - slovenian, croatian,...

V čem je fora?
(saj jaz bi preklopil vse na angleščino, samo uporabljajo dvd tudi starejši ljudje...)

Minuteman ::

Na strani 31 tega foruma sem prebral, da je Piki64 uspel narediti nov firmware za Xoro 2000, preden so ukinili stran.Lepo prosim, če mi lahko nekdo ta firmware pošlje na moj e-mail:

ales.premrl@gmail.com

V naprej se zahvaljujem in se oddolžim lastniku firmware-a ki me bo osvobodil vseh neprijetnosti z obstoječim firmware-om
Minuteman ma vas rad

mtc777 ::

Imam Xoro HSD 2100 in me zanima sledece:
Pri nekaterih DVD-jih zahteva geslo ki ga nisem nikjer uspel najti
nalozil sem novi firmware in od takrat ne morem vec jezika menijev spremeniti nazaj na angleski - kdor je videl prevode mu bo jasno zakaj to hocem storiti.
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem

macgajver ::

mogoče si kkšen čudn firmware naložu nalož še enkrat tistega ki sigurno dela da bi pa dvdji geslo zahteval pa jest prvič slišm ponovil bi še vprašanje iz prejšnjega posta je že kdo sprobal xorota 8500
tenstan krompir je pa zakon

mtc777 ::

Nic si ne zelim bolj, samo problem je ker ne najdem strani kjer bi dobil firmware, pa nisem nekdo, ki ne bi znal poiskati po netu. Firmware ki sem ga nalozil pa je slovenski iz uradne strani.
na strani www.xoro.com pa med izbirami ni modela 2100 (ali pa je z mano kaj narobe). Bi bil zelo hvalezen ce bi mi kdo poslal link za firmware, pomoznosti angleski

fitipaldi ::

Pozdravljeni

zanima me kakšne imate kaj izkušnje z xorotom hsd 2100, ali je vreden nakupa? :)

apachee ::

Zivjo, kupil sem Xoro 8410 in zvočnike Xoro 231 5.1

Problem je ker ne vem kako nastavit audio da bo delalo v 5.1 načinu?

Prav tako me zanima ali obstaja kak nov FW?
You can't win without The Finn!

kramerica ::

Ce kdo prodaja xoro 2100 srebrne barve nej mi pošlje na milijonar@yahoo.com

zazyayzaz ::

Ja, na uradni strani je Firmware
http://www.xoro.si/service/download.asp...

Počasi poglej in ga boš našel:
" * Strojna programska oprema za DVD DivX predvajalnik HSD 2100 16.11. 2006 (veliki znaki pri podnapisih) "


Kar se pa tiče gesla je pa kriza.
Za nek film NTSC je hotel kodo. Pa sem vtipkal "0000". Potem sem pa še nekaj tipkal in izgleda spremenil geslo. Sedaj mi ta DVD dela in vsi PAL DVDji. Za vsak drug NTSC DVD pa hoče geslo. Ga pa ne vem.
KAKO RESETIRATI GESLO? je v bistvu moje vprašanje.

Sem sprobal vse možne kombinacije, ki bi jih napr. dal (1111, 2222,3333 ....., 0123, 1234,....2001,2100,2006,2007.....
Ne gre. Kake navadne cifre pa sigurno nisem dajal.

b_bobika ::

Lep pozdrav

Zanima me zakaj mi DVD predvajalnik XORO 8410 bere tako dolgo dvd filme ,..Včasim mi sploh ne prebere in napiše BAD DISC..
Snemam pa vse z 4x hitrostjo mediji pa so VERBATIM DVD .

OCCULT ::

Lep pozdrav.

Mene zanima,če je prišel že novejši firmware od 8202D.BIN ,ali obstaja kakšen drugi FW,ki ima velike fonte.
Namreč imam nek problem sem naložil ta 8202D.bin in dela vse ok mislim z podnapisi razen gdaj naredi tri vrstice pri podnapisih no to je bolj redko,če je že dolga vrstica pri podnapisih to me ne moti.
Problem imam,ko gledam filme mi vsake toliko iz vrha ekrana pa do spodnjega dela naredi neko črto ki potuje navzdol saj ni toliko moteče vendar bi rad to odpravil.
Kaj bi lahko bilo to ali gdo slučajno ve?

Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OCCULT ()

midiboss ::

Resetiranje gesla XORO 2100:
-Iz predvajalnika odstrani DVD oz CD,
-vpiši kodo 9735,
-pojavi se nov meni, kjer nastaviš poljubno, svojo kodo (pusti otroško kljucavnico na "view all"),
-potrdi,
-ugasni/prižgi,
-voila....

Pri vstavitvi DVDja, ki zahteva geslo moraš včasih geslo vnesti večkrat (npr. 3x!!!)

Lp

Utisevalec ::

Glede na to da sem prebral pol te dolge teme (celo se mi ni dalo) nisem nikjer zasledil informacij o "5.1 sistemu", ki je precej ugoden nakup na našem tržišču. Konkretno gre za model HSD 6010 ...

Na uradnih straneh ni nič, kot da model ne bi obstajal ... kdo ve kakšen predvajalnik vsebuje oz. kateremu modelu je najbolj podoben in kako je potem s firmwarom, podnapisi, slovenščino ... ?

.. ne bi rad kupil mačka v žaklju!:D

ender ::

Ravnokar testiram Xoro HSD8410, in je slika na HDMI->DVI kablu opazno slabša kot na VGA kablu (predvajalnik je priključen na Samsung Syncmaster 226BW LCD zaslon). Pri predvajanju prek HDMI kabla so opazni zelo moteči barvni pasovi, ki jih pri VGA kablu ni. Ali kdo ve zakaj pride do tega, in kako to odpraviti?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

bond007 ::

Evo danes je še meni crknil xoro 415... noče odpret vratic. Res drek to .. Zgleda večinoma vsi crknejo ;((

EDIT: Sedaj sem ga odprl - in zgleda ma motorček vratic probleme (je na videz enak motorček, kot tisti, ki suče cd). Uglavnem ta motorček vratic vratca zapira brez problemov, ampak odpira jih ne. Zato sem zamenjal polarizacijo motorčku .. obrnil žice + in - in sedaj mi normalno odpira vratca (zapira pa ne .. ampak to itak lahko na roko...), vendar žal takrat ko jih odpre, misli, da jih je zaprl. Ve kdo mogoče kako bi lahko to zrihtal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

kiFni ::

Imel sem že Xoro predvajalnik 415 (bil zadovoljen). Zdaj pa bi nabavil enega novejšega. Kaj priporočate? Mora imet USB, in Slo verzija podprta. To bo za darilo nekomu ki ni najbolj tehničen tip, si pa želi player.

Slowhand ::

Vzami novega Xora in sicer HSD 8410, dobil v majaskem Monitorju najboljše ocene na testu. Drugače pa si preberi tudi test v majskem Monitorju.

LP

kiFni ::

Kakšna je pa kaj razlika me 2100 in 8410, so kaj bolj podprti formati al je bolj poudarek na priključkih ki jih ima 8410 več?

Jaz rabim samo scart in USB.

Yossarian ::

Slowhand, daj točen link do tega članka, ker jaz ga ne najdem
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

macgajver ::

kupi revijo bo sigurno notr pisalo
tenstan krompir je pa zakon

Yossarian ::

kupi revijo bo sigurno notr pisalo

No, to pa je res odgovor. Raje ne piši, če se ne misliš držat teme.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Slowhand ::

Tukaj je članek, vendar se je potrebno registrirati.

LP

McClane ::

@bond007:tudi jaz sem imel težavo z odpiranjem vratic pri modelu 415. Xorota sem odprl in podmazal tiste koleščke pod pladnjem za CDje in od takrat spet vse deluje brez težav. Je pa zgleda to res klasična težava pri teh modelih.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

PecenkA ::

Xoro HSD 2100: Niti enega xvida od 20 sprobanih ne predvaja normalno.

XS!D3 ::

Frend je nabavu Xoro-ta HSD 2100, pa nikakor ne more usposobt podnapisou, prau da je format taprav, dou je gor tud nou fw (Strojna programska oprema za DVD DivX predvajalnik HSD 2100 16.11. 2006 (veliki znaki pri podnapisih)), pa še vedno nikakor ne dela.
Kaj je za narest??

bond007 ::

@bond007:tudi jaz sem imel težavo z odpiranjem vratic pri modelu 415. Xorota sem odprl in podmazal tiste koleščke pod pladnjem za CDje in od takrat spet vse deluje brez težav. Je pa zgleda to res klasična težava pri teh modelih.


Lol človek, ti si car. Dela! Sicer nisem točno vedel kje naj kaj pomažem in sem bil zelo zelo skeptičen, da bo sploh kej pomagalo, ampak zgleda je! Podmazal nisem z mastjo, ampak z oljem za fino mehaniko. Podmazal sem večino stvari pod pladnjem .. koleščke pa tiste tirnice po katerih pladenj gre. Imam sicer mast tudi doma in če bo potrebno bom še s tistim podmazal. Dela uglavnem!

Sedaj če je tebi in meni pomagalo, bo mogoče še kaknemu lastniku 415ke, ki vidim, da na veliko crkujejo - že samo v tej temi je veliko pritožb glede tega. PA tudi sicer, mislim da ni veliko 415, ki bi še danes bile žive.

hvala!

cryptozaver ::

No evo. Samo cakal sem kdaj se bojo se meni zataknila vratca od 415-tke. In so se. Po dveh letih, mesec gor ali dol. Storil sem to kot predhodniki in makina spet veselo dela.

Samo ne pretiravat s kolicino olja sicer se lahko olje znajde povsod okoli kjer ni treba (CD laser..).

Hvala za nasvet;)

TRIROG ::

tisti članek iz monitorja ... no ne dela ... oz tudi po registraciji ni cel ...

kopernik ::

Sorodnici sem predlagal že zgoraj imenjeni Xoro HSD 8410 in ima eno težavo -> noče ji predvajati filmčkov, posnetih s Sony fotoaparatom. Le-ti so v kodeku MPEG1, ki naj bi bil podprt, a javi napako, ko hoče predvajati. Ima kdo podoben problem ? Kako ga je rešil ?

OCCULT ::

Zdravo.

Sedaj imam tudi jast problem z Xoro 2100 namreč za večino dvd ali cd mi zahteva nekakšno gesla,ki nimam pojma katero bi sploh bilo.
Probal sem že nekaj upisavati pa zgornji postopek,ki je opisan glede gesla.
Uglavnem napiše napačno geslo.
A ve gdo za kak boljši FW,ki ima velike fonte pa da dela 100% bi prosil če mi ga gdo pošlje na mail ............ klaradamir@volja.net .........
Ali pa da kakšen link,ker čene ga bom dobesedno...................nevem razkosal toliko kot daš toliko imaš 40€ za 4 mesece pol pa začne stvarca težit.
Upam ,da ima gdo kakšni idejo ali FW da to stvar poštimam.

PS: A ima gdo Xoro HSD 8500 ker tega sedaj nameravam kupit je HD cena pa ni pretirana.

Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OCCULT ()

fitipaldi ::

Zdravo

zanima me ,če obstaja fw za 310 ,da se bi dalo spreminjat barvo podnapisov

hvala

JackONeill ::

opazil sem, da dosti primerjate Philipsa 5960 in Xorota 8410, čeprav je med njima velika razlika v avdio izhodih. Philips ima samo stereo, Xoro pa ima 5.1 kanalni izhod.

Tisti, ki imate Xorota, ali ste ga preizkusili na 5.1 sistemu in kako se je obnesel? Kajti jaz se samo zaradi tega nagibam k Xorotu.

hvala za odgovor

bambi ::

Zanima me če Xoro HSD 2100 predvaja dts format.
V nekih trgovinah piše da ima dts podporo v drugih pa samo dolby digital.

vir ::

Po 2 mescih neuporabe Xoro 2010 so se pojavili problemi:
Najprej mi xoro ni hotel pljunit vn podajalnika za DVD. Nekako sem ga pregovoril in dal v njega DVD. Potem mi DVDja sploh ni prepoznal. Potem sem dal drug DVD ini je prišel samo do izbire filmov. Ko sem izbral film je obarval izbrani film, več pa mu ni uspelo. Potem sem dal notri muziko mp3je. Ko se komadi začnejo najprej prekinjajo, potem pa normalno špilajo.
Kaj je to narobe? Bi moral na novo inštalirat program?

vir ::

Evo zdej mi napiše samo še HALLO, tipka več nobena nikjer ne uboga. Verjetno je to poslovilni HALLO

vir ::

evo zdej je pa spet začel kot sem napisal v prvem postu.
Ko motorček bere dvd-mp3, se številke na displeju rahlo potemnijo(slab napajalnik?). Komad mi je prebiral vsaj 3 minute preden ga je začel tekoče predvajat. Če je kriv napajalnik, kako se najceneje zrihta da bo zadeva še uporabna? Ta predvajalnik ima tudi možnost predvajanja v avtu (12V). Je to ¨notranje¨ločen napajalnik od tistega 220V?
Se da tu uporabit star GSM polnilc?

Pat_MaGroin ::

Ola!

Imam Xoro 8410, LG LCD TV in hdmi kabel. Zadeva ne dela.

TV-HDMI-Sagem STP za SiolTV pa dela normalno.

Ideje?

Predvajalnik kupil 2 dni nazaj.

LP,
PIC

Samson ::

Xoro 8410, zadnji firmware...ogromno cd ali dvd medijev enostavno ne prebere ali pa bere celo vecnost da pride do menijev ali zagona. Ima se kdo iste probleme, ali pa sem kupil faulten predvajalnik...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

polde66 ::

Samson, mel sem iste probleme. Vse je naenkrat ratalo neberljivo ( skoraj vse) danes sem ga zapakiral ter nesel na servis, kjer pravi da je temu kriv louder. Bomo vidl v ponedeljek ko ga dobim nazaj. Firmwera pa nisem nič nadgrajeval ( ali sploh obstaja nadgradnja?)
Kar se rervisa tiče pejd na stran http:// www.xoro.si
pa preberi za dostavo na servi, dostavlja firma GLS brez poštnine.
polde
««
39 / 42
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724299 (8913) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51464 (1290) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121487 (1268) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142179 (1919) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

Oddelek: Kaj kupiti
152508 (2070) Yossarian

Več podobnih tem