» »

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

[DivXviD] Pioneer predvajalniki

««
8 / 11
»»

ma2am ::

@Vanquish:

Načeloma imam jaz nameščeno rev.3, ki popolnoma podpira kodno tabelo 1250 in s tem tudi slovenski nabor znakov. Vsekakor bom probal z namestitvijo rev.4 in ti sporočil, kako sem z njo zadovoljen (baje, da je v tej različici možnost izbire različnih kodnih tabel, vendar zadošča že tisto, kar je vključeno v rev.3). Po mailu ti zaenkrat pošljem rev.3, s katero sem od samega začetka zadovoljen in deluje brez težav. Po testiranju rev.4 ti bom lahko povedal, ali se je nadgradnja sploh izplačala.

Nastavitve izvedeš le v Initial settings in sicer tako, da povsod kjer je to mogoče izbereš sl (oz. šifra 1912 če se ne motim). Drugega ni potrebno nastavljati.

Divx-e snemam na DVD v istoimenske mape, ki vsebujejo poleg filma tudi istoimenski podnapis.

In vse deluje brez težav.

Lepo pozdravljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ma2am ()

Vanquish ::

ma2am mi je uspelo cuknit iz linka ki si ga postal malo višje in morem rečt, da zdaj tudi srt podnapise iz istega dvd-ja pobere!

zadeva deluje tak kot mora - najlepša ti hvala!

Lp

Dusan_HD ::

Ostanite raje pri rev3 (4 velikosti pisav), kot pa rev4 (kjer je vse isto, edino kodnih tabel je več).

Drugače pa ta Gufiak_subzero_rev3 rula! Pa wallpaper moder je specialka!

All the way PIONEER!
raY_

ma2am ::

@Vanquish
Me vesili, da si uspešno nadgradil Pioneerja :) .

@raY_
Hvala za nasvet glede Gufiakovega firmwarja. Do nadaljnjega ostajam na rev.3.

Na Softpedia forumu sem nekaj bral o novemu originalnem firmwaru ver. 1.20. Je mogoče že kdo prišel do njega in ga testiral?

Vanquish ::

ma2am kolker jaz vem, sem ga jaz mel gor na novem player-u, drugače pa razne shekane izvedne le tega, v tem trenutku še ne obstajajo, vsaj kolikor sem bral na forumu. Tudi 1.15 ne mislijo shekat, ker je dovol stvari za popravit še na starem in bi prehod na nov fw bil le korak nazaj.

ma2am ::

@Vanquish

Hvala za info glede firmwera 1.20. Vsekakor je tudi obstoječa shekana verzija firmwera 1.09 čisto dovolj... kaj bo šele, ko se bo kdo lotil predelave novejših verzij. Takrat bodo vsi navidez srečni lastniki Yamad in Xorotov pokali od zavisti ;) .

Lep pozdrav.

polde66 ::

Pioneerjevi dvd/divx predvajalniki so regijsko zaklenjeni. Včeraj sem mal pobulil ko sem hotel predvajat Harry Potterja 4, pa mi je lepo ven vrglo disk, sem mel velike oči. Skratka je blo treba malce pobrskat po internetu in prebrat kaj piše. Pravijo znalci takole: s pritiskom in nekajsekundnim držanjem tipke enter se predvajalnik najprej ugasne in potem ko se prižge dela zadeva na regiji 0.
Isti problem sem imel z dvd snemalnikom philips DVR 70, katerega pa sem tudi uspel odkleniti.
Hecno je ker za regijsko zaščito tud vedel nisem.
polde

ma2am ::

@polde66

Odgovor na tvoje vprašanje je preprost:
Q: What happens when the player is set to codefree "ENTER-secondary function" and then turned off (not only standby)? Will the region setting returned to original after turning on or still be 0.
A: No, it will be still region free. Even after changing firmware for any other, original too. The only one way to bring back the original region is holding the "Clear" key.


Kar pomeni, da enostavno tiščiš gumb Enter in player se nastavi na regijsko področje 0 in torej brez zaščite. Po postopku lahko to preveriš tudi v nastavitvah playerja.

Jaz sem svojega Pioneerja DV-2850 že regijsko odklenil, vendar ga v praksi še vedno nisem preizkusil. Vsekakor sem prepričan, da deluje.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ma2am ()

polde66 ::

sej ni blo vprašanje, je bil odgovor
za pojasnilo, zadeva deluje
polde

ma2am ::

@polde66

Se opravičujem za napačno interpretacijo tvojega sporočila. Sem pa dobil potrditev, da se s tem postopkom regijsko zaščito resnično odstrani.

Lp

Javon ::

Zivjo

Pred kratkim sem kupil Pioneer DV-585A, zdaj me pa zanima, kje bi lahko dobil kak firmware, ki podpira Slo podnapise in se jim lahko tudi spreminja velikost, barvo...

Hvala in lp
Smoke em if you got em!

Dejancek ::

ma2am :

Hvala za odgovor, bom ta vikend ko pride poskusu to naredit, kar si reku, pa ti bom poročal ....

ma2am ::

@Javon

Na tvojem mestu bi poizkusil z upgradom Gufiak 1.09 rev.3, ki očitno ustreza tudi tvojemu modelu Pioneer playerja. Z omenjenim Firmwarom boš imel možnost spreminjanja 5-ih različnih velikosti fontov, lego fontov na TV zaslon, pa tudi par različnih barvnih kombinacij fontov/ozadja, skratka vse kar potrebuješ. Pa tudi Slo nabor znakov deluje brez težav.

Lp.

Javon ::

ma2am: Najlepsa hvala za odgovor.Deluje.
Smoke em if you got em!

karma ::

....a je postopek za flashanje firmwarea tudi za modele DV-2850 in DV-585A enak kot je opisan na 1.strani?

Firmware - Nadgradnja
1.XXXXX.BIN (vse z veliko) je treba zapečt na CD-R/W plošček.
2.Ime ploščka mora biti PIONEER.
3.Vtakneš plošček v enoto
4.Ko te vpraša ali hočeš nadgraditi pritisneš play gumb.
5.CD bo po par sekundah izvrglo in lahko ga vzamemo ven, vendar s tem upgrade še ni končan. Treba je še počakati kakčnih 30 sekund dokler se pladen ne zapre nazaj, kar pomeni, da je firmware naložen.

če naložim tegale npr.1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3....pustim file kot B5CA1096.BIN in disk poimenujem PIONEER?

mal še kolebam med DV-585A in DV-380...ker DV-2850 ni dobit v črni barvi ...:D ;((


cya
k.
...obsolete...

ma2am ::

@karma

Živjo.

Na oko sodeč je postopek nadgradnje, ki si ga opisal točen, vendar ti za vsak slučaj posredujem še nekaj podrobnosti o "peki" ploščka za nadgradnjo. Jaz sem se držal teh navodil in player uspešno nadgradil.

Če naložiš 1.09.02_gufiak_subz3ro_rev.3, pusti ime *.BIN datoteke kot je!

This guide is for Nero Burning ROM 6.6.0.8.
You could use any other burn program to make the disc.
After every step there will be a piture to show you how it looks in Nero Burning ROM.
To creat the Software Update Disc ,tune in the program as follow:

Start the program Nero Burning ROM
Choose CD type CD-ROM(ISO) and check No Multisession

On the tab ISO you do as follows :
A) Data mode: Mode 1
B) File system: ISO 9660 only
C) File namne length: Max. of 11 = 8+3 (Level 1)
D) Character set: ISO 9660 (Standard ISO CD-ROM)
E) Nothing else should be checked.

On the tab Label at ISO 9660 you should write PIONEER with capital letters.

On the tab Burn you check Write, Finalize CD.
Write speed 4x
Write method: Disc-at-once

Click on New.

Find the *.bin file you should burn on the CD. Drag it over to the burn window. make sure the lable of the CD is PIONEER.
Now you can start burning.
When its finished, take the CD to your DVD-player.
Turn on the player, and open the disc tray.
Put the Software Update Disc on the tray, and close the tray.
A screen will be displayed inviting you to push the "play" button to start the update.
The player will load the data, and the tray will open again. It is safe to remove the Software Update Disc from the tray now. Leave the tray open
Wait until the update process finishes and the Pioneer logo is shown on the screen. The update process will complete in less than 5 minutes.
The DVD-player is now updated with your new firmware.
The player is set back to Fresh out of the box.

Attention: DO NOT unplug the power cable or turn off the player during the update process. Do not touch the player at all until you see the Pioneer logo again

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ma2am ()

karma ::

&ma2am:
oke..pol je isto kot pri ostalih playerjih z MTK chipsetom, tzej sm pa že krneki fleshal (Amstrad, Bellagio, Yakumo....)

mislim, da bom kar ubodu DV-585A za 26,5K...pri dilerju seveda.

Aja: sej bere divxe/xvide s subi tudi če niso po mapah ampak kar v rootu na dvdju posneti aka
Matrix.avi
Matrix.srt
Forrest Gump.avi
Forrest Gump.srt
...................

....ker mam vse že tako posneto pač....


cya
k.
...obsolete...

ma2am ::

@karma

Preverjeno. Podnapisi se prikažejo tudi, če imaš filme in podnapise direktno v rootu DVD-ja.

Lp.

Oldi ::

Kaj poleg optičnega audio izhoda ima še 585 več. Če se ne motim, je razlika v ceni večja kot pa ta bogi pretvorniček.

Kaj (če sploh) ima Yamada 6600 s PYPS softom (ki jo imam doma) več kot Pionirček z rev3 softverom. Odločam se namreč za zamenjavo in podaritev Yamade. Predvsem zaradi daljinca.

Hud razlog pri izbiri modelal je funkcionalnost oziroma izgubljenosti očeta pri 78 letih, ki ima z Yamado probleme. Ima kdo izkušnje z obema (PYPS in 2850)

ma2am ::

@Oldi

Mislim, da dilema okoli Yamadice in Pioneerja ni toliko v tem, kaj ima kateri player več ali manj, kolikor v tem, da v primeru Yamadice govorimo o playerju najnižjega cenovnega razreda, kjer je logično, da se za izdelavo uporabljajo cenene komponente. To si že sam opazil tako pri daljincu, enako je s plastiko ohišja, led prikazovalnikom, kvaliteto laserja,... skratka v komponentah, ki so sestavni del playerja.

Kar se funkcionalnosti Pioneerjev tiče ti lahko povem, da je upravljanje Pioneerja DV-2850 res enostavno, saj imaš v slučaju odpovedi daljinca tudi možnost celostnega uporavljanja kar preko gumbov na sprednji strani playerja. Ocena je subjektivna. Da bi ti lažje odgovoril glede kombinacije Pioneerja + 78 letnega očeta bi bilo najbolje, če bi ti posredoval informcaijo o tem, kje je imel oče težave z upravljanjem (neodziven daljinec, premajhne tipke na daljincu, kompliciran GUI,...). Le na tak način ti bo nekdo lahko točno odgovoril, če bi bil Pioneer primeren zanj.

Lepo pozdravljen.

Oldi ::

Po moje ga bega 100 tipk na daljincu, za katere še jaz skoraj vedno pogledam in preberem čemu služijo, kaj pa on, ne zna angleško, slabo vidi. Potem se zatipka in ni izhoda na normalno stanje.

Scooby ::

Eno splošno vprašanje. Dedi imam Pioneer-ja DV-2850 (ali 380...ne vem tocno) in ima tudi problem z barvami. Nekatere divxe mu predvaja OK v barvi, nekatere pa črnobelo. V vsakem primeru imam namen še pregledat nastavitve. Zanima me pa (če slučajno ne bom našel rešitve) ali smem najprej poizkusiti z nadgradnjo firemwera? Ali je bolje najprej nesti nazaj v štacuno in naj tam pogledajo? Verjetno garancija ne velja, če sam upgrejdam firemware?

Hvala za odgovore.
LP

boogie ::

Preverjeno. Podnapisi se prikažejo tudi, če imaš filme in podnapise direktno v rootu DVD-ja.


Meni večkrat nagaja, če nimam podnapisov v mapi. Uporabljam zgoraj omenjeni fw in v primeru da imam na DVD-ju več serij in podnapise za njih, mi včasih le teh ne predvaja. Možnost izbire preko tipke subtitle nimam. Je kakšna rešitev za to, ker ne bi rad vsaki del od serije, ki jih je 25 na DVD- ju spravljal v svojo mapo?

ma2am ::

@boogie

Pri testiranju sem 5 filmov, ki so bili v ločenih mapah posnel v root DVD-ja s pripadajočimi podnapisi. Delovalo mi je popolnoma vse vključno z gumbom subtitle, ki je prepoznal več pripadajočih podnapisov. Čudno se mi zdi, da ti nekatere podnapise prikazuje, drugih pa ne. Res pa je, da nisem imel možnosti testirati DVD s 25-imi filmi + podnapisi...

Lp

karma ::

ola folx,

kej nov'ga na sceni za Pioneer 2850/380/585a?...Sem ubodu tega 585a in sem z njim še kar zadovoljen.Flashan z Gufiak 1.09 firmwareom je kar spodobna mašinca.
Bom kar na kratko navedel "pros and cons" za svoj model:

+ ZELO ZELO dobra kvaliteta in separacija AUDIO zapisa (DTS, Audio CD, mp3 whatever...)
+ nima težav z DivX/XviD podnapisi, vedno jih dobiš nazaj, tudi pri previjanju, če je v podnapis filetku kak error, ga aparatus samo preskoči in napiše SKIP ine 508 npr...
+ robusten firmware, se moraš kar potrudit, da ga freezneš...
+ veliko vsem možnih A/V priključkov na zadnji strani
+ kvaliteten in ne preveč načičkan "črnogorec", lovi pod vsemi koti
..............................................................................

- počasen zagon - kar nekaj časa traja od pritiska tipke ON do operativnosti naprave
- setup za video nastavitve precej osiromašen glede na ostale budget playerje z MTK chipsetom.Povezanega imam na projektor in pogrešam nekaj nastavitev, ki jih je moj prejšnji Amstrad DX3016 imel (
- kvaliteta slike zelo dobra na TV-ju ne pa tudi na projektorju.Uporabljam S-VHS kabel, probal bom še na oni 3X composite
kabel samo moram najt nekaj kvalitetnega, ker ga rabim cca 3x8m.. Amstrad DX3016 da od sebe dosti boljšo sliko na projektor, posebej pri divxih/xvidih, ki jih Pioneer nekako "blura" - zamegljuje. Je pa slika na Pioneerju dosti bolj tekoča, premikanje "zvezno" brez zatikanja, posebaj pri horizontalnih gibih kamere.
- in seveda nesrečno previjanje...z onim na daljincu si ne moreš kaj prida pomagati, v setupu je uporabna funkija GOTO Time s katero se premakneš na željeno pozicijo...

Za Pioneer DV585a sem dal 26,5k pri "nepooblaščenem" :D dealerju in glede na ceno ter obstoječi firmware mu dajem oceno 79/100. Če ma kdo kak tip za izboljšat mojo oceno dotičnega aparatusa - Welcome!8-O

bye
k.
...obsolete...

danix1 ::

Ja, preizkusi komponentni kabel (3 x cinch) namesto S-videa in vklopi Progressive scan.
Načeloma z tem na projektorju dobiš krepko boljšo sliko kot pa z S-video kablom. Je pa res, da boš z tem izgubil sliko na TV-ju, v glavnem treba bo vedno preklapljati Video Out v meniju od Pioneerja med Progressive on/off ter Scart RGB/Component.
Ampak se splača, verjemi. Pa tudi ne kupi najcenejšega kabla.


LP

FR34K ::

Naredil po postopku kot je navaden tukaj in DVD mi ne dela več. Napiše Welcome pa potem PIONEER in vse zamrzne. Ne morem ga ugasnit, ne morem odpreti, ne morem nič. Najbrž je na vrsti popravilo ali pa mogoče kakšna vaša izvirna ideja????

Tomas ::

Kateri model in kaj si sploh počel, da se je to zgodilo? Verjetno napačna nadgradnja.

Pod zasebno imaš telefonsko številko pa pokliči, če te zanima popravilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomas ()

Dusan_HD ::

NOVI FIRMWARE ZA PIONEER DV380 in verjetno tudi za sorodne modele!

Novosti:
- popravljena napaka - napačno prikazovanje kurzorja v DVD menuju
- 4 hitrosti prevrtavanja DIVX/XVID fimov (kot pri DVD), vrtenje nazaj ostaja ena hitrost
- popravljena napaka - pri štetju podnapisov (???)
- prebere istoimenski podnapis, če ga ni - potem naloži vse podnapise v spomin (tipka subtitle ....)
- po novem odreže vrstico podnapisa če je predolg za ekran in ga da v naslednjo vrstico

Gufiak/Subzero verzija firmwarea - 13.maj:
1.09.03_gufiak_subz3ro_CP1250.zip

Posodabljate na lastno odgovornost. Predlagam branje zadnjih dveh strani teme:
na Softpedia forumu

Jaz ga bom probal komaj zjutraj. >:D :O

raY_
raY_

komanchy ::

no, sem zamenjal Pionirja d380-s za DV-393 (ker sem mel neke probleme z preklopom barve v ČB po 15 minutah) in zdaj me zanima kako je s Firmwari za to različico. Namreč za podnapise štelat ni kaj veliko opcij, tako da se priporočam, ko bo kakšna novica o tem...

u glavnem se priporočam

polde66 ::

naložu sem firmware, morm rečt da je zadeva z označevalcem odpravljena kar mi je zelo zelo všeč, dela ok in ni pripomb. edin kar je začetna slikca mal bolj kičasta ampak to je že stvar okusa
polde

boko34 ::

Še firmware za DVD-470/575 od Gufiaka.Zadeva je SUPER.
Dol poteg tukaj.

Pazite, ker ni isti firmware kot je za 380.
You can not use those firmwares to an DV-585A or DV-380. If you do you will end up with a dead DVD player.

dejc76 ::

LP, zanima me ena stvar!Naložil sem novi firmware za PIONEER 2850 in sicer 1.09.03gufiak - zadeva deluje BP, ena stvar pa me malo bega, kako je s spreminjanjem velikosti podnapisov, pri prejšnjem sem imel na razpolago(1.09.02) mislim da 4 različne velikosti, tu pa mi v meniju ne-da možnosti tako kot pri prejšnjem!!Ali bi se komu kaj svitalo, je pa res, da so že v osnovi podnapisi dovolj veliki, ampak vseeno!!!
LP

janne ::

men pa noče delat ta novi firware,ko dam not cd mi napiše cant play disc,imam 575-a.prej sem že parkrat dal gor razne firmware pa je delal!??

boko34 ::

Ko zapečeš BIN datoteko mora pisati vse z velikimi črkami.
npr. B4BA2106.BIN

Ko zapečeš CD in imaš notri B4BA2106.bin, ti ne bo delalo in ti bo javljalo napako, ki si jo opisal.

LP, boko34

dejc76 ::

Za ziher pa še poimenuj ime CD-ja in sicer z veliko PIONEER!!!

DeLonghi ::

Mi lahko kdo pomaga, ker nikjer na forumu ne najdem resitve.

Kupil sem Pioneer DV-393 in mi ne prikazuje sumnikov, ceprav pise na JAE strani da jih. Prav tako so podnapisi majhni.
Je kje kaksen patch ki to popravi, vsaj tole s sumniki?

lp
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

DeLonghi ::

hmm, nasel opcijo za spreminjanje jezika...
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Venturer ::

DeLonghi lahko poveš s katerim FW si nadgradil novega 393, ga ima punca pa me zanima če lahko uporabim isti Gufiak FW kot za 390 in 2850.
lp

janne ::

hvala za prejšnjo pomoč!!!!zaj ko sem updejtal,pa mi noče izpisat črke č pri podnapisih,druge šumnike mi normalno predvaja,če ve kdo naj pomaga?!!
hvala.

janne ::

sem že uredil:D
lp

javaman ::

Kaksna je razlika med 490 in 380?

YdoIPonU ::

Men se zdi da FWja še sploh ni. Za šumnike pa tako ni panike. Daš recimo 1911 (sk) in jih maš. Mene zanima predvsem, če bi jih lahk kako zveču.

Olajuwon ::

kere podnapise podpira pioneer 2850 ?

sub,srt in txt morda?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

DeLonghi ::

Mi lahkokdo posreduje podatek o kaksnem novem update-u za Pioneer 393, ki bi povecal podnapise?
Oziroma kateri sorodni FW dela tudi na tem modelu?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

MooM ::

Lejte zanima me, če jaz kupim ta predvajalnik Pioneer DV-393 kako ga naj priklopim na zvočnike. Nekje sem gledal, da nima 5.1 izhoda, pa me zanima kako je potem s filmi ki imajo 5.1 zvok in pa 5.1 zvočniki.

Tle je slika z izhodi, ki jih ima!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MooM ()

|Aleš|87 ::

Pozdravljeni!
Mene tudi zanima kako povečat podnapise na Pioneer DV-393 ?
Hvala za odgovor.

Lp, Aleš

MooM ::

LP!

Danes sem dobil DVD predvajalnik Pioneer DV-393 pa imam en problem. Ko vstavim DVD film mi je na nekaterih slika črnobela na nekaterih pa normalno. Ni mi jasno zakaj se mi to dogaja.

Zanima me ali je pravilno da DVD zapečem kot podatkovni disk, gr 2 mapi VIDEO_TS in AUDIO_TS, v VIDEO_TS pa so pol une mape. Ali se kako drugače zapeče?

Prosim pomagajte mi!

Crimson_Shadow ::

Torej je potem DV380 še najboljša poceni Pioneerjeva rešitev za gledat divxe? Sem kar v veliki dilemi kaj sploh vzeti, pa čeprav bi to moj prvi divx predvajalnik. DV2850 pa tako ali tako ne dobiš več. Delajo filmi s Packet Bistream-om na DV380 brez težav?

Pa že tako je orenk smotano, da ko "komunity" izda temeljito predelan in izboljšan firmware, da firma ven nek nov model predvajalnika, ki ma lep čas "porodne težave" s čimerkoli, kar v starejših dela zelo dobro.

Res žalostno kako firme tretirajo kupce. Kot da je Divx/Xvod predvajanje le kot okras in le zaradi lepšega. Saj ne rečem, če ga maš samo za DVD filme ampak, to je pa že višek, da še po toliko letih nobena firma ni sposobna dati na trg predvajalnika, ki ne bi imel banalnih težav (velikost črk) pri podnapisih ali predvajanju divx/xvid filmov.
;((

@MooM
LOL, to je filmski DVD in narediš kar kopijo. Da ne boš fental filma. :D
We create worlds

Zgodovina sprememb…

DeLonghi ::

Pa ne morem verjeti, kaj se res ni nobenega FWja za ta doticni model?

Player je zunaj ze vsaj pol leta, ni res nobene resitve?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.
««
8 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724283 (8897) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524563 (5061) JanezC

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142176 (1916) Stepni Volk
»

[divXvid] Podnapisi izginejo na komponenti

Oddelek: Zvok in slika
116861 (5518) krneki
»

Pioneer Firmware Upgrade

Oddelek: Zvok in slika
91142 (1002) krneki

Več podobnih tem