» »

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

bozigor ::

Bil danes v trstu - cena na internetu za Lg rh177 je eur229.- v trgovini za gotovino pa je eur 249.
Model LG rh188 z hdmi izhodom stane eur 299.-(pri nas dobiš za ta denar enak model, ki pa nima hdmi izhoda za na tv). Enaka cena je za ta model tudi na internetu.
Imajo še 2 kosa.
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

brzak ::

Kupil DVDsnemalnik MATRIX,pri nastavljanu predvajalnika po pomoti stisnil in potrdil PROGRESIV SCAN,SEDAJ PA NE VIDIM SLIKE NA TV,kaj kdo ve kako naj postopam,da pridem v Meni DVD in izklopim funkcijo PROGRESIVE SCAN



LP BRZAK

Robert ::

Imam LG RH188HS in sem gs včeraj priklopil preko Scart priključka z VCR-jem. Hotel sem probati kako se presname originalen film (original izvod katerega lastnik sem) iz kasete na HDD, pa se mi je snemanje po cca 6 sekundah ustavilo - verjetno zaradi zaščite. Vendar eno kopijo bi si glede na avtorske pravice lahko naredil. Ali je komu navedeno že uspelo.

Matty ::

temu se rece Macrovision zaščita... rabiš imeti en poseben scart kabel z macrovision removerjem... rabis nekaj takega

bozigor ::

jutri t.j. 01.02.07 bo akcijsko znižanje cen lg 177 in 188 rh (torej modeli, ki imajo tudi hdmi izhod in so pri nas cca 20.ooo sit oz. cca eur 80.- dražji od modela, ki tega nima.
prodaja bo v trstu v kompleksu Torri d europa (blizu morja pri 7-em pomolu) v trgovini mediaworld, ki je v spodnjem (-3) nadstropju. Kakšna bo cena ne vem, normalna cena za lg 177 je bila 249 eur, za model 188 rh pa 299.-eur. (verjetno bo za cca 20 eur ceneješe od normalne cene).
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

dj cotto ::

Mediaworld 1.2.2007

LG RH177 - 229€
LG RH177H - 239€ - ni na zalogi
LG RH188H - 279€

bozigor ::

cene zgoraj veljajo za nakup preko interneta, zato jim je treba dodati še cca eur 17.- za stroške dostave.
Danes sem kupil model lg 177h, ki ima 80 gb trdega diska in hdmi izhod in so ga začeli prvič prodajati. Doslej so prodajali model brez hdmi-ja za 249 eur. Danes pa je bil ta model akcijsko z hdmi-jem za eur 239.-.
Med modeloma 177 in 188rh (ta se še vedno prodaja za eur 299.-, čeprav je včeraj izgledalo, da bo tudi v akcijski prodaji, saj so oba modela naložili na velike kupe, ki so čakali na oznako akcijske cene) je razlika samo v tem, da 188 rh zapisuje tudi na dvd-ram in ima 80 gb več trdega diska.
glede na razliko v ceni eur 60.- sem se odločil za nakup malega 177h z hdmi-jem za eur 239.-, še posebno, ker zna sam formatirati disk in lahko kasneje odviješ 4 vijake in vstaviš noter 250 gb ali več...
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

brzak ::

Mene pa zanima ,če ima kdo povezano digitani sprejemnik za kabelsko(KAIN pač nekaj takega),DVDrecorder in TV, Ter kako.MATRIX RULA?:D

Matty ::

bozigor... model 188rh?? al si mislil model 188hs? ker za rh prvic slisim, tudi v katalogu od LGja ga nisem videl, niti ga ni na strani od Mediaworlda...

Drugace je pa med 188h in 188hs razlika v tem, da recorder z oznako s podpira snemanje v MPEG4...

Pa si ti siguren, da se da to narediti, torej enostavno zamenjati trdi disk???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

bozigor ::

Na internetu lahko najdeš, kako se zamenja disk v LG-jevem dvd snemalniku z navodili in slikami.
Enako lahko najdeš tudi navodilo, kako pri LG-jevem dvd snemalniku narediš, da ti bo tudi model, ki še nima vključene funkcije mpeg4 to začel delati. Obe stvari sem že našel, trenutno pa nimam časa iskati linkov.
Pri modelu lg pomeni h, da ima hdmi izhod, s pa naj bi pomenilo "silver=srebrna barva ohišja". Cel naziv pa je "LG RH188HS", tako da se opravičujem za premajhno natančnost pri navajanju modela.
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

dj cotto ::

Kako omogočiti MPEG4 na LG RH177, RH188, RH199

1. Prižgeš rekorder
2. Prepričaš se, da ni vstavljen CD/DVD in pladenj zapreš.
3. Na REKORDERJU (in ne na daljincu) hkrati pritisneš tipki PR+ in PR-, ter držiš dokler se ti ne pojavi menu.
4. S tipkami levo, desno na RC-ju se pomakneš na OP6 in spremeniš vrednost iz "ac" na "ad"
5. Pritisneš ENTER
6. Pritisneš MP gumb (Menu/List)

Rekorder se izklopi in po ponovnem vklopu je MPEG4 snemanje omogočeno! :))

Erpmonster ::

Pozdrav vsem.

Nov uporabnik in že takoj vprašanje:

- sem kupil Philipsa DVD 3460H, snemalnik z 250GB diskom, je regijsko zaklenjen na R2 - zanima me, če ga je možno odkleniti na R1?

Sicer sem nekaj gledal na Philips support strani, a tam ni kaj dosti. Bom še google-al, a vseeno vprašanje tudi vam.

hvala že vnaprej.

lp
Erp

Robert ::

Eno vprašanje: kako na LG RH 188HS odpraviti macrovision zaščito - ali se da preko kakšnega firemwara ali samo strojno, kot je navedeno že zgoraj

dj cotto ::

@Erpmonster

Originally posted on dvdreviewer.co.uk
Works 100 percent, however if you download updated frirmware from the philips site this sets the player back to R2 and the hack will need to be applied again., I can confirm the hack is compatible with the latest firmware revision.

1. Switch unit ON

2. Open dvd drawer

3. select DVD on remote control

4. press 0086000 followed by OK

5. switch unit off and back on again

Hack Complete.

Miha76 ::

Hello

Ali ima Lg188 analogne 5.1 izhode?

LP Miha

Miha76 ::

Hello!

Dejte m prosim povedat ali poznate kakšen gut DVD rekoreder z analognim Audio outom (bi rabil, k mam zvočnike že doma ) pa da bere divxe in ma lepo oz dovolj velike sube.

Hvala

Erpmonster ::

Ok, sem probal kodo, ni prijela, ker sem verjetno pozabil OK, nato včeraj še normalno gledal dvd, poslušal mp3, danes ob prihodu domov, dvdjev ne bere več - nobenih! Seveda zapisovanje na dvd tudi ne dela več.

'Not supported disc type'

:(

dj cotto ::

Si imel slučajno DVD notri, ko si ga odklepal?

Erpmonster ::

Nope, empty tray.

dj cotto ::

Potem probaj zamenjati firmware z novejšim. V navodilih za ta hack piše, da se regijska zaščita resetira na default. Mogoče ti bo to pomagalo, če je res to vzrok, da ti ne bere nobenih DVD-jev. Originale ti bere?

Erpmonster ::

Ne, nobenega originala, niti R1, niti R2, niti dvdr, dvdrw, nič.

Če je fw vzrok, kje ga staknem, ta novejšega? Maš link kje pri roki?

dj cotto ::

Version R19.17 Link

sloxl8 ::

brzak, če želiš priklopiti lastovkoTV na DVD snemalnik in vzporedno na TV, kar je sicer namen, bi načeloma potreboval DVD snemalnik z vgrajenim digitalnim tunerjem. Ti sicer obstajajo, vendar pa so skoraj vsi tipa DVB-T, lastovkaTV pa zahteva DVB-C.

Poskusil sicer še nisem, bil pa je tudi moj namen kupiti DVD snemalnik in ga priklopiti vzporedno na lastovkin signal z antene.

brzak ::

Sem povezal vse skupaj, deluje samo na scart in snemaš lahko samo program katerega imaš na digitalnemu sprejemniku reciver pa ostaja analogen


lp brzak

TRIROG ::

dvb-c hdd dvd smenalnikov je na tržišču kar nekaj ... večina jih podpira celo PiP in imajo vgrajen dual tuner ... je pa res da se jih pri nas kolikor je meni znano ne da dobitri ...

dj cotto ::

@sloxI8

Nobenega digitalnega sprejemnika ne rabi za snemanje signala z Lastovke. Lastovka ima digitalni sprejemnik, na izhodu pa je analogni signal, sicer ga ne bi mogel gledati na navadni TV, kajne?

@TRIROG

Običajno imajo snemalniki z digitalnim tunerjem vgrajenega še analognega. Nisem pa še videl, da bi imeli dva digitalna. Torej PIP je mogoč, vendar v tem primeru ne moreš spremljati dveh digitalnih programov naenkrat.

Erpmonster ::

Žal, tudi po nadgradnji fw na 19.17, Philips ne bere/snema dvd medijev.

Ostane mi samo še malo brkljanja po netu za kakšnimi informacijami dokler ne najdem časa, da snemalnik odnesem Philipsu v reklamacijo. :(

Bbobo ::

Avdio izhodi LG RH188HS:

digitalni, optični, analogni
digitalni: 0,5V (p-p), 75ohm, priključek RCA x 1
optika: 3V (p-p), priključrk 1x
analogni: 3.0 Vrms (1KHz, =dB), 600ohm, priključek RCA (L,R) x1 / SCART x 2

toliko iz navodil. tako da nima 5.1 priključkov (ČINČ kot Yamada in podobno)

lp b

Bbobo ::

odg: -> Robert: 10.12.2006 17:59:52
-------
Sem lastnik LG RH 188HS.
Robert, res je da lahko snemaš v divx formatu vse razen DV-IN iz mini DV kamere. Vendar je problem ta da potem avi formata ne moreš obdelovat (rezanje, združevanje,...) Samo gledaš ga lahko, ker se AVI niti ne da posneti na DVD. Za večno je v rekorderju, razen če je morda varianta da vzameš disk ven in ga v PCju presnameš. Vendar, komu se to da? Sigurno je samo sofverska zapora, saj če zna snemat bi po moje šlo posnet tudi divx. Zaenkrat na netu ne najdem nič kaj bi rešilo ta problem.
Je pa divx super za oddaje ki jih pogledaš 1x in zbrišeš in podobno. npr. tudi iz DVDja preneseš priljubljene risanke otrok, si lepo zložiš po mapah (kreraš jih lahko kakor želiš), tako da ni iskanja DVD ploščkov in menjavanja.

Je dobra zadeva. Nimam kaj reči, samo imajo pa nekaj 'fint' katere se bo verjetno še dalo 'odklenit', saj zadeva čisto vse ne 'sme' ponujat. Kako pa bodo potem še kaj novega prodali. ;-)

Bbobo ::

Odgovor: marjans: Poslano: 11.12.2006 10:00:11
----
naprava:LG RH 188HS
S komentarjem da je mpeg4 slabo kvalitetno se ne strinjam. Snemam oddaje v SP načinu kar mi zagotavlja še 200 ur snemanja v xvidu. Brez pripomb. Ne smemo pozabiti da naprava snema v real time v xvid, torej? Pred pisanjem tega komentarja sem še 1x pogledal malo posnetega boksa, realya, dokumentarca,.. in nimam kaj povedati.
Se pa občutno pozna pri LP načinu ki ponuja sicer ogromno ur, je pa premosorazmerna kvaliteta. Ampak, povem vam, da je še za silo. Snemal sem smučanje. Sicer so majhne kockice, vendar če se časi in vse drugo vidi je za take zadeve uporabno.
Ne vem kaj bi nekateri radi iztisnili za teh 300€? Xvid v kvaliteti HDMI? Mislim da se dandanes nasplošno preveč zahteva od vsake stvari.
Zanimivo je tudi dejstvo, do katerega se prišel zdaj, da v najboljši kvaliteti XP sploh še nisem poskušal snemati, ker je SP več kot dovolj. Tako v Xvid kot v DVD formatu.

Spoznavam da je LG RH 188HS ZAKON!!

Bbobo ::

odg: Alesh_69: 12.12.2006 10:15:40
--------
naprava:LG RH 188HS
-----------
Pozdravljen, Alesh_69. Upam da nisem prepozen, oz. če si zadevo kupil si verjetno zadovoljen.
Glede istočasnega predvajanja in snemanja:
1. Ko snemaš oddajo v Divx načinu, ne moreč početi nič. (ne gledati slike, poslušati mp3,...)

2. Ko pa snemaš normalno, pa lahko brez problema:
- gledaš fotografije iz HDD in DVD
- poslušaš muziko iz HDD in DVD
- gledaš posnetke oddaj v DVD formatu iz HDD in DVD

Ne moreš pa:
- istočasno ko snemaš gledati posnetke v divx formatu. Ne iz hdd in ne DVD. You must first stop recording. Izgleda da še nima tako razvitih možgančkov :-)
- obdelovati že posnete posnetke (rezanje, preimenovanje,...)

3. Time shift ki ga omenjaš je pa itak zakon!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bbobo ()

Bbobo ::

Odgovor: retson: 24.01.2007 11:20:22
-----
pišem za napravo LG RH188HS:
-----
enako jaz imam nastavljeno na 5 minut. V podrobnostih ko gres gledat Chapterje se ne vidijo posamezne slikice, ker če pomisliš bi jih na uro posnetka moralo biti 12. malo nepregledno za kak maratonski posnetek, a ne? Ni pa problema če pritisneš tipko >>| , saj preskočiš za 5 minut oziroma kolikor imaš nastavljeno v menuju za dolžino chapterja.
Ročno pa ti vstavi poglavja samo za posnetke na HDDju. seveda z dodano sliko, ki je trenutno bila ko si pritisnil Chapter. Glavno sliko menjaš da kjerkoli na posnetku pritisneš tipko Thumbnail. Vendar pa sem opazil da ročno dodane chapterje ne upošteva pri Dubbingu. Se pravi ko presnameš oddajo, film, na DVD se ročno dodani Chapterji izgubijo, saj si jih zapiše samo na HDD verjetno v posebno datoteko. Na DVDju ostanejo samo 5 minutni, ki so nasptavljeni v Setup->Auto Chapter->5min. Mene to niti tako ne moti pri filmih ipd., za Home video pa bi prišlo prav, ko ga daš na DVD da bi imel neke spodobne presledke in začetke dogodkov.
Bo pa verjetno pri naslednjem modelu ;-)

lp B

Lime ::

Ali še komu LG RH188HS pri divx filmih ne predvaja črke č, ampak e s črtico zgoraj?
š in ž predvaja, č ne.
Poskusil sem z nastavitvami 8376 pri disk audio in disk subtitles, vendar ni
bilo spremembe, saj so tiste nastavitve verjetno za DVD.

Naslednje kar sem poskusil je bila nadgradnja firmware iz 60807A v 60911A,
vendar tudi to ni pomagalo.

Prosim za kakršenkoli nasvet kako bi lahko rešil ta problem.

Hvala za odgovore.

dj cotto ::

Predvajaj Divx film, stisni in drži tipko "Subtitle", dokler se ti ne pojavi koda. Izberi CP1250 in to je to.

LP!

Lime ::

Hvala dj cotto.
Deluje :D

roki_b ::

Imam eno vprašanje za vse tiste ki imate LG rh-188XX. Zanima me če se tudi vaši rekorderji full segrejejo (na temperaturo da bi si na njem lahko spekel omleto), klub temu da vent. deluje normalno, pa še prostora za "dihanje" ima dovolj?

VANČ14 ::

Imam LG RH188S in do sedaj problema s segrevanjem še nisem opazil ( imam ga šele cca 10 dni ). Največ sem imel prižganega približno 3 ure skupaj in v tem času se temperatura ni bistveno povečala.

VANČ14 ::

Imam eno vprašanje glede firmwera za LG RH188S. Sam imam verzijo 60519A, na forumu pa se omenja novejša verzija 60911A. Ali mi lahko kdo razloži kakšna je razlika med verzijama in kašen je postopek menjave firmwera? Hvala za odgovor.

ptrs ::

kaj pa za model LG RH7800. Ali ima gdo firmware. V originalnem, ki je gor, so podnapisi dokaj majhni, in tudu filmov divx se ne da zoomirat.
Pa če kdo ve, kako sploh pogledam, kero verzijo FW imam gor.

LP

ptrs ::

še tole, ali model Rh188 to omogoča. Če ja, bom šel zamenjat 7800 za 188.

dj cotto ::

@VANČ

Nikjer ni nobenega podatka, kaj se spremeni z nadgradnjo. Lahko ti povem le za moja opažanja in to je, da sedaj določene divx-e bolje prebavlja. Npr. pri Star Wars - Episode 4 - A New Hope - DVDRIP XVID AC3 DragonRipper624 so se mi pri starem FW pojavljali kvadratki, zdaj pa je slika enkratna. Enako velja za vse dele Vojne Zvezd DragonRipperja.

Lime ::

@VANČ

tole je postopek nadgradnje (copy/paste iz tujega foruma):
1. Preparation of disc
1.1 Disc name: „RH1000_UP”
1.2 Put the file „LG_HDR_UPDATE.004” in the root directory of blank CD-R/RW medium
1.3 Burn this CD in ISO 9660 mode
In case you did something wrong there would be displayed
„No MP3”, „No Movie”, „Disc Error”, etc.
2. Connect the DVD player to TV set.
3. Checking the current version of the firmware.
3.1. Turn off and on DVD player and press ‘SETUP’ button on your remote control.
3.2. Go to SECURITY menu (lock symbol)
3.3. Press buttons ‘7’ ‘8’ ‘8’ ‘9’ and ‘Enter’ sequentially.
4. Insert CD with update and close the tray.
5. Press ‘HOME’ button on remote and select Film->Disc
6. Confirm the update process by selecting „Yes” or "OK"
7. Press ‘REC’ button 3 times.
8. After the countdown has finished press ‘REC’ again.
9. Update process
9.1 Display should read „UPGRADE” and countdown will begin
ATTENTION!!! Do not unplug from power or turn off the player during the update!!!
9.2 After approx. 4 minutes the tray will open automatically.
10. Update finalization - do steps described in 3
11. Set up your preferences (language, subtitles, format).


Firmware pa najdeš na poljski strani http://pl.lgservice.com/
Najprej klikneš na disketo BIOSY -> DVD/Video -> Oprogramowanie do RH177 RH188 RH200 -> datoteka RH177_RH188_RH200_ver_60911A.zip

VANČ14 ::

LIME in DJ COTTO, hvala obema za odgovor !

bozigor ::

se pridružujem zahvali.
Mogoče kdo ve, kje bi dobil slovenska navodila na internetu za dvd Lg rg 177/188/199?
Iskalnik mi ne pokaže nič, v spominu pa imam, da sem to že nekje zasledil, pa ne vem po kakšnem ključu sem iskal?
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

VANČ14 ::

SLO navodila na netu:
1. www.lgservice.com
2. izberi Europe
3. izberi lg.service.com pod Slovenia
4. izberi jezik English
5. pojdi pod owner s manuals
6. Product group pustiš "select"
product izbereš "DVD&VIDEO&SET TOP
language izbereš "All"
model. no napišeš "RH188" ali kateri drug model
in to je to.
Navodila shrani na disk in jih uporabljaj z diska( ko sem si jih hotel samo ogledati na netu mi je javil napako, z diska pa je O.K.)

ZIHERAS ::

Živjo vsem8-)
Imam težavo s tem, ker ne vem kateri snemalnik naj si kupim.

Zanimam se za nakup dvd-rja in izbiram med temi tremi modeli.
- panasonic DMR-EH 55
- pioneer DVR-545 H
- LG RH-188H.

Zdej pa rabim vašo pomoč. Zanima me namreč ali ima kdo od vas kakšno izkušnje s katerim izmed teh treh modelov??? ali pa mi priporoči kakšen model. Panasonic pa pioneer ne podpirata slovenskih podnapisov a je možno to kaj nadgradit. Uglavnem kakršnkoli komentar bi mi bil zelo dobrodošel. Glede cene sem se že sam seznanil.

TNx

tomko030 ::

No bom še tle vprašal: Ali obstaja za Sony RDR HX720 - Dvd snemalnik kakšen FW? Rad bi imel slo podnapise pri predvajanju div-x, xvid filmov. Ali pa je kakšna skrita fora in že vse deluje??

TNX

polde66 ::

ojla
s tranjo http://pl.lgservice.com/, je verjetno kaj narobe. prosil bi koga če mi firmware za lg 188 lahko pošlje na moj email: xdevet@volja.net
Se v naprej najlepše zahvaljujem
polde

dj cotto ::

@polde66

Poslano.

polde66 ::

Dj cotto najlepša hvala
polde


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG RH277H vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
83054 (1381) DJ Beat
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458042 (4867) stefp
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522646 (9861) Yossarian
»

Kateri DVD HDD zapisovalnik/predvajalnik s podporo Divx?

Oddelek: Zvok in slika
212915 (2291) Calligula
»

Lg hdd/dvd recorder rh 7900

Oddelek: Zvok in slika
61688 (1603) plamen

Več podobnih tem