» »

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

««
«
1 / 8
»»

mamama ::

A (v naši trgovinah...) obstaja kakšen DVD snemalnik, ki zna predvajati tudi Divx filme? Če ja... a mi kdo lahko kaj priporoča?

Hvala.

Matej

CaqKa ::

danes sem nekaj gledal o teh zadevah in vse kar lahko povem je to, da zadeva niti v svetovnem tržišču ni razširjena kaj šele v sloveniji.
najboljša enota ki se mi je zdela je tukaj enkrat že omenjena ellion enota.
ellion dvd recorder + divx predvajalnik

kaj pa se še da dobit pa boš našel na tem linku:
videohelp

aja za liteona lvw 5101 ki bi naj bil označen da predvaja tudi divx, mislim da je to pomota. ker tega da bi divxe bral nisem zasledil nikjer drugje.

CaqKa ::

juhu.
zgornji dvd recorder od eliona ( ellion 530S in ellion 510C) ima popolnoma enako oznako kot tisti, ki ga prodajajo v bigbangu. Gre za modela hyundai 530H in hyundai 510C
ker sta oba modela tudi v enakih ohišjih sem prodajalca vprašal če podpira predvajanje divx, odgovor je bil takojšen NE, vseeno sem bil dovolj vztrajen da sem ga povprašal če ima kakšen cd z divxom. ok gremo pa priklopimo zadevo. Cd se je nalagal kar nekaj časa da sem skoraj obupal. nato se je prikazal meni z imeni datotek.. na tipko play se ni nič odzivalo, tako da... no nato je prodajalec reko da bo šel po daljinca pa bo probal če se odziva na tipko enter ki je pač na sami enoti ni. Malo utopično se mi je zdelo da bi na enter delalo na play pa ne. huh prekleto sem se motil :D,
in še sreča da sem se.
ta dva dvd rekorderja znata predvajat divxe, ŠE VEČ. celo srt podnapise podpirata. podnapisi so na mislim da sivi podlagi. kako je z čšž vam ne znam povedat.
vsekakor nakup za tako ceno (55k) močno priporočam. glede na to da dobri vcrji stanejo od 40 ksit naprej... huh

ta tanjši model se razlikuje po tem da ima še usb vmesnik. po zagotovilih prodajalcev se tam nahaja čitalec usb ključev. torej če imate jpg slike na usb ključu jih tam prek lahko gledate.

lp

CaqKa ::

aja pozabil sem še omenit da ima zadeva PHILIPSOV engine za snemanje DVD+R/RW medijev (ja philipsov)
naj opomnim da je philips bil eden izmed prvih na področju dvd vcr.
opcije kot so editiranje, skrivanje chapterjev, spreminjane idex slike mu sploh niso tuje.

do zdaj sem že speko en dvd :)

janezl ::

Daj povej še kaj. Po nekaj dneh lahko že strneš vtise? Si probal kaj snemat direkt iz DV preko firewire kabla?

TNX, Jani
73 de Jani

CaqKa ::

ja kul. kaj naj rečem.
+rw zna brisat, izbrisat recimo kak chapter (traja), preimenovanje chapterjev, dodajanje chapterjev med gledanjem..

iz firewire tudi brez problema. kamero lahko kontroliraš s tipkami iz daljinca. ko stisneš record, se predvajanje na kameri samo vklopi. morem probat kaj se zgodi ko ni kasete not :)
ostalo pa je pač vse s skladu pričakovanj.
pač navdušen sem nad dvd snemalnim delom, ki je od philipsa. brisanje kadrov pa to mi je zelo všeč. tega na sonyu nimaš.

janezl ::

Pol predvidevam da bi šlo tudi tole:
iz DV kamere v PC, tam porežem, kar mi ni všeč, morda malo sestavim in nato preko FW na rekorder. Verjetno ne morem pričakovat, da ko bom npr. v Studiu DV pritisnil record, da bo štartal tudi rekorder?

Gre za enostavno shranjevanje materiala na kasetkah, ki se je nabral skozi leta, v obliko bolj primerno za gledanje na TV. Plus tega je DVD enostavneje vložiti v player, kot priklopiti na scart, vstavit pravo kaseto... - iz stališča žensk in otrok...

Jani
73 de Jani

CaqKa ::

huh. ta bo pa težka.
potem bi moral na pcju imet en program ki bi ti na FW emuliral kamero.
fora je v tem da ko sem stisnil jaz REC na daljincu je, on preko firewire poslal na kamero komando play, šele nato je on začel snemat. zdaj kaj se bo pa zgodilo na računalniku pa nevem.. to je treba probat. samo imam preveč ločene stvari da bi lahko to sedaj probal.

ombre ::

Kaj pa Xoro 505?
OmbreMan - Galaxy of knowledge

CaqKa ::

ga nimam, tako da ne morem kaj dosti o njem povedat. vsekakor je lepšega dezijna od tistega hyundaja.
samo je hjundaj cenejši. :)
je pa definitivno oni hjundajev model za 70ksit še lepši od tega xorota. pa manjši (tanjši)
treba izbrskat kakšen engine ima zadeva za dvdje snemat. pa če zna podnapise brat (hjundaj bere srt)

CaqKa ::

o snemalniku sem našel tole: slike OSD

sopksese ::

Snemalnik Hyundai 510c mam doma kaki tedn dni in zadeva je enostavno cool. Dela zelo dobro, snemanje je fantastično in sploh ni neke velike (vidne) razlike v kvaliteti slike ko snemaš na hi ali sp kvaliteti. Predvsem me je k nakupu spodbudilo tolko vhodov in izhodov ki jih naprava ponuja, da lahko na njega ali iz njega na veliko snemam. Lepo se obnese z mojo Hi8 kamero. Prebiranje divx in jpeg slik mu ni tuje, čeprav se pri nekaterih verzijah divx zelo čudno obnaša zvok, slika pa ostane solidna. Verjetno je to zaradi novejših kodekov (mimogrede: a se da to mašinco sploh kaj softwersko nadgrajevat???). Podnapise bere v .srt formatu in ??NE?? podpira šumnikov. Žal. To je njegova največja napaka, pa čeprav v navodilih proizvajalca sploh o predvajanju divx-ov ne piše nič oziroma jih uradno sploh ne predvaja (s posvetom pri prodajalcu v Big Bangu MB kjer sem ga kupil sem izvedel da so to sami napisali zraven, ko so ga stestirali).

Zdaj pa še ena slabost ki sem jo pravkar opazil:
AV sprednji vhod v snemalcu ne dela, ampak slika utripa, zvok pa je!!! Ne vem kak je z s-video načinom spredaj, bo treba kupit kabl.
Naj povem da z istim chinch kablom lahko normalno prenašam sliko in zvok iz kamere v AV vhod na zadnji strani predvajalnika-torej je kabel ok. Verjetno bo pa treba it enoto menjat.
Pa še to, posnete dvd-je lahko enastovno pogledam na pc-ju, torej je zadeva lepo kompatibilna. Snemam na Maxell DVDRw medije ki se z snemalnikom fantastično ujemajo ( Po priporočilih prodajalca naj uporabljam boljše medije dvd ker se zna zgodit da slabše medije potem ne predvaja na računalniku).
Opaziti je mogoče tudi poslabšanje kvalitete slike na vgrajenem tunerju(diagonalne črte po malem)- kaj bi se dalo naret???? Ampak samo na nekaterih programih, ne na vseh.

Zapisovalnik bi ocenil kot odličen, pa ga samo zaradi av vhoda in počasnejše odzivnosti ne morem. Zato ZELO DOBER nakup !!!

CaqKa ::

oni av vhod preveri. glede odzivnosti pa je pri vseh dvd snemalnikih tak. no mogoče so oni na disk kaj hitrejši.
ne verjamem da so jo bo dalo kaj softversko nadrgajevat, ker bi bilo treba delat dvojni firmware. oziroma v enem fwju sta pomoje združena dva. za philipsov dvd snemalni del, ter za predvajanje divxov. bi moral gor odpret zadevo da bi sploh videl kako je od znotraj sestavljena.

markko ::

@ CaqKa , sopksese

A se da iz TV OUTa snemat na hyundaia recimo kakšn film, al pa originalne dvdje iz playerja in VHS kasete iz videa. Slišal sem namreč, da pri originalnih medijih pri presnemavanju napiše record protection in pač ne gre.
Hasta La Victoria Siempre !

CaqKa ::

nisem sprobal niti nimam potrebe po tem. dvd itak lahko zripaš, vhsko pa priklopiš preko antenskega vhoda.

vprašanje je kako prebavlja zaščitene digitalne signale - dvb. :)

markko ::

@ CaqKa

A, tak je to, po prek scarta vhs ne bi šla? U pon. grem po njega, pa me mal zanima.
Hasta La Victoria Siempre !

CaqKa ::

nič ne vem kje nebi šlo. jaz ti povem kak bi šlo.

polde66 ::

snemaš lahko na navadne činče vhod maš pa spredaj, prav tako tudi i link za dv kamere , microscan zaščite pa verjetno nima, tako da snemanje z druzga dvd-ja nebi smel bit problem. Ponavadi so te microscan zaščite v dvd predvajalnikih in ne v snemalnikih. Čeprav se meni ne zdi smiselno snemat dvd na dvd če maš kompjuterski snemalnik.
polde

sopksese ::

Ja, AV spredaj mi res ne dela, se že vidi takoj na začetku predno sploh priklopim kable. Slika je neka sivo-bela, pri ostalih funkcijah ki jih izbereš (svideo, av zadaj....) pa je slika dosti bolj črna. Tak da nekaj tu verjetno ziher ne štima. Glede odzivnosti pa ko sem omeno, sem pa mislo to da se dolgo vklaplja.
Moti me tudi da slika TV tunerja ni čista. Doma mam kabelski priključek ki res ni čisto ok, ampak slika na tv je dosti boljša kot slika preko snemalnika. V čem je to fora nimam pojma. Ker glavni antenski vhod pride ravno v snemalnik in nato gre na tv.?!?

Drugače pa snema odlično, slika pri hq in sp se sploh ne razlikuje na tv-ju, edino se pa pozna če playaš dvd na računalniku.

Zdaj moram probat samo še svideo vhod spredaj, takoj v ponedeljek ko odprejo Chipa grem po kabl in kasneje sporočim.

Vsekakor pa je vredn nakupa, ne glede na te napakice ker konkurenca za ta denar ponuja bore malo oz. nič.

sopksese ::

Polde66

Se strinjam s tabo, tudi kupil sem ga zato ker je ponujal vhode spredaj. Meni to pride ful prav ker mam starejšo kamero H8 in delam arhivo iz kaset. Ampak chinch (rumeni)ne dela
Zvok se sliši-oba kanala, videa pa ni. Z enakim kablom pa se da vse če jih priklopiš na zadnjo stran predvajalnika!! Ilinka ne morem sprobat ker nimam digital kamere, svideo spredaj pa bom takoj v ponedeljek ko nabavim kabel.

sopksese ::

Markko

Če si iz MB-ja in ga nabavlaš v Big Bangu-tam se da zmenit da ga nabaviš in če ti nebo šlo priklopit VHS ga lahko vrneš in zamenjaš z drugim. Vsaj tak sem se jaz zmeno ampak ni blo potrebe po zamenjavi :)

polde66 ::

jest sem mel prej Provision dvd-r snemalnik. Ozek in zlo pa poceni (10 tolarjev manj kot 50 tisoč.
Vse mi je lepo delalo samo menu je bil star, dodajanje naslovov je bilo omejeno (malo črk in malo možnosti) pa še imenovanje programov je bilo katastrofalno, pa ok to ni tako bistvo, se da tud s tem živet. Je bil pa en problemček k me je motu in sicet TV-tuner. Če sem gledal preko tv ali VCR je bila slika kvalitetna čista preko DVD-R pa čisto drugačna ( slaba, temna, slab zvok) pa še po nekaj časa prižgani zadevi mi je slika tv-ja na dvr začela teči kot bi jo dal na slow, če sem pa ugasnil in prižgal pa je delalo ok.
Tko verjetno da je slika odvisna od kvalitete TV Tunerja, pa verjetn tud od hlajenja komponente.
No zadevo so mi potem z doplačilo po 2 mesecih tudi zamenjali z Philipsom DVD-R 70 in tv tuner je zelo kvaliteten. Kar pa je pač bistvo če snemaš oddaje in filme s tv-ja. Pa še urejanje je boljše, vendar pa nimam d-linka. Škoda ampak gre pač na činče. Sej ni najnovejši ampak sem z nim kar zadovoljen, je pa res da so med vsakim predvajalnikom določene slabosti ali določene prednosti.

Sopksese - če ti činč rumen spred ne dela nesi nazaj pa naj probajo ali ti zamenjajo z drugim. Mislim da je Big bang v redu štacuna in ti bo šla na roko
polde

markko ::

sopksese


Sej vhs mi normalno predvaja na scartu in s videu na zadnji in sprednji strani brez problema. Preko nobenega vhoda pa ne morem snemat, ker mi napiše ''macrovision protection'' ko pritisnem rec, tak da težava ni v Hyundaiu ampak v zaščiti, nažalost!
Hasta La Victoria Siempre !

polde66 ::

probej kje dobit kodo kako se pride v notranji meni kjer se regijska zaščita izklopi in makrovizion protection disejbla
polde

CaqKa ::

>>> snemaš lahko na navadne činče vhod maš pa spredaj, prav tako tudi i link za dv kamere , microscan zaščite pa verjetno nima, tako da snemanje z druzga dvd-ja nebi smel bit problem. Ponavadi so te microscan zaščite v dvd predvajalnikih in ne v snemalnikih.


verjetno misliš macrovision? no tak je v navodilih piše da zaščitenih zadev ta hudič ne presnemava.

>>> Moti me tudi da slika TV tunerja ni čista. Doma mam kabelski priključek ki res ni čisto ok, ampak slika na tv je dosti boljša kot slika preko snemalnika. V čem je to fora nimam pojma. Ker glavni antenski vhod pride ravno v snemalnik in nato gre na tv.?!?


pokliči kabelskega operaterja. danes je problem ker vsaka televizija hoče imet malo bolj drugačen signal. 100 Hz TVji so zelo problematični glede signala. zato je najbolje da ti operater da karse da močn signal, potem pa z "abšveherom" slabšaš signal dokler slika na dvdju nebo dovolj dobra. postopek ponoviš za tv. abšvehere pa ti naj oni prodajo tam.

>>> Pa še urejanje je boljše, vendar pa nimam d-linka.

kakega dlinka?

polde66 ::

i link sori pa zaščito sem tud zamešal ja, pač nisem doma na tem področju. Sori. Upam da je pa razumu tist k me je hotu.
polde

sopksese ::

Hja, glede kablske... Ko so delali internet so menjali celo glavno linijo po bajti, ojačevalnike po pol ulice.... Sem čisto tazadni v liniji :( Edino kaj sumim je spliter kjer gre glavna linija narazn na internet in tv.

So pa porihtali tak da večina programov je dokaj kvalitetnih, pri nekaterih pa mi recorder dela diagonalne črte ki po malem letijo po ekranu.

Študiram da bi nabavo digitalni paket, ono free varjanto ko treba samo decoder nabavit. (triera kabelski ponudnik). www.triera.net Pol bi pa slika mogla bit kristalna ko dvd?!? Mislim vsaj....vem pa ne :)

sopksese ::

Sprobal S-video spredaj vhod - - NE DELA!!!!

Slika tv-tunerja je vedno slabša in kljub zamenjavi VSEH kablov, ne pomaga nič. Ne morem verjet da je taka izguba signala tudi ko je recorder v stand by poziciji, če priklopim iste kable na tv je slika odlična, preko recorderja KATASTROFALNA!!

Očitno gre pri mojem modelu za kr lepo število napak. Naj povem da že čaka na prevoz v Big Bang in upam da bom z doplačilom lahko menjal to piz.... z panasonicom dmr e50 egs ali philipsom dvdr 615. Hyundaia ne bom kupil nikoli več.....

P.S. : Glede tunerja nisem hotel prej nič govorit dokler mi niso iz kabelske fantje zamenjali glavno linijo do televizije.

ČE RAZMIŠLJATE O NAKUPU VPRAŠAJTE ČE LAHKO PREJ TESTIRATE KAKI DAN ALI DVA ALI PA KR TAM NA LICU MESTA.

CaqKa ::

>>> bom z doplačilom lahko menjal to piz.... z panasonicom dmr e50 egs ali philipsom dvdr 615. Hyundaia ne bom kupil nikoli več.....



kaj ti misliš da se ti na panasonicu ne more zgodit, da ti na napravi direkt iz trgovine ne dela kater od sprednjih vhodov?
kaj misliš za koga obstaja 8 dnevni reklamacijski rok, brez kakega obrazložila?

navsezadnje.. ta zadeva ima philipsov engine za snemanje dvdjev..

najbolj pa me dvigne ko nekdo celo firme sk... zato ker njemu nekaj dela. nevem zakaj ne neseš playrja nazaj v BB. sej bi ti ga menjali ko bi jim pokazal to..

sopksese ::

Hehe, sorry no. Maš prav. Pa se polek tega mam jaz videorekorder od Deiwooja in dvd predvajalnik Mustek pa vse dela super. Glede firm nisem izbirčen. Zato sem tudi Hyundaia nabavo.

Razkačlo pa me je, da sem brezveze dal delat novo linijo v bajto in menjal vse vmesne kable. Strošek je le strošek, c. 15 jurjev pa tudi dandanes ni tak malo dnara , ne....če ga brezveze zapraviš.

Snemalnik je snemal odlično, problem je le v očitno pokvarjenem tunerju in sprednjem vhodu....

CaqKa ::

ja samo mi smo ti takoj rekli, da nesi nazaj v garancijo, ko si omenil da ti sprednji vhod ne dela. samo ti si bil očitno drugačnega mnenja pa si raje počakal (če bo mogoče čez čas začelo delat?)

jolbek ::

Odločam se med nakupom zgoraj omenjenega hyudaja in med Temle Prosil bi vas za komentarje za in proti. Sem popolni amater kar se tiče dvd-jev zato bom vesel vsakega mnenja.
Hvala

CaqKa ::

jaz mislim da neke blazne razlike v tehniki ne more bit.
če ti je dezijn vreden 10ksit potem vzami xorota.. sicer pa bi jaz vzel hjundaja.

jolbek ::

Zanima me predvsem hitrost in nadgradnja (kodeki), ker koliko sem zasledil zgoraj hjundaj tukaj malo šepa, pa me zanima če ima kdo izkušnje še s xoro-tom. Design mi ni toliko važen kot kvaliteta, tako da, rad bi se pravilno odločil, se pravi - kupil boljšega.
Hvala

CaqKa ::

tisto kar sem jaz zgoraj napisal glede nadgradnje.. tisto leti na vse tovrstne dvdrec/divxplayerje. vsak od teh ima svoj dvd snemalni del in divx predvajalni. dokler nebo en ofnal gor zadev pa pogledal kako kaj, tak dolgo ne moremo nič rečt.

na vsak način hjundaj podpira srt podnapise.. šumnikov sicer ne.
ne verjamem da xoro več podpira.. kvečjemu manj.

jolbek ::

Hvala CaqKa:D

ombre ::

Kok sem gledal po netu xoro podpira srt divx podnapise. Pa firmware ima podprt srbski jezik - se pravi tudi šumniki naj bi bili. :)) Xoro srbija
OmbreMan - Galaxy of knowledge

CaqKa ::

ti govoriš o xoro dvd snemalncu, al govoriš o divx playerju? da imajo divx playerji podporo šumnikom se nebi čudil.

/edit

na strani za katero si podal link, jaz ne vidim nobenih fajlov niti za xoro 505, niti 545

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Miran2005 ::

Pred kratkim sem nabavil že omenjenega Elliona DVR - 530, in se seveda kar nasmejal , ko sem nato v Big bangu videl hyundaia ... . Zadeva je kot vse kaže popolnoma enaka (razen čelne okrasne plošče). Edino kar ne vem je če kupec prav tako dobi 2 leti garancije, kot pri Daniksu (nakup prek licitacije - E bay). Ker mislim da gre za povsem enako zadevo, je najbolje da tisti, ki išče res veliko podatkov o napravi na strani E- baya išče za ellionom DVR 530, kjer prodajalec DANIKS WORLDnatančno opisuje napravo.

O čipu pa toliko (ni bilo časa za prevod):

''Im DVR-530S DVD+Recorder kommt die zweite Single-Chip Digital-Video Generation von LSI Logic zum Einsatz. Im Chip enthalten ist ein Digital-Video Encoder der 5ten Generation, ein USB Controller, ein NTSC/PAL TV Encoder und exklusiv die DoMiNoFX™ Technologien.*
Das neue Single-Chip Design unterstützt natürlich alle MPEG (1,2,3 VBR/CBR) und DVD-Formate und ganz aktuell ebenfalls MPEG4 (DivX) Playback. Zu den neuen Features des Chips gehört außerdem die Direct Digital Dub™ Technologie, die einfachsten Datenaustausch mit Digitalkameras über FireWire Schnittstelle (IEEE1394, I.Link) ermöglicht.

Zadeva seveda v divx (xvid) načinu ne podpira šumnikov, ozadje podnapisov je črno in pri 16:9 filmih v črnem pasu pod filmom, ne dovoljuje trivrstičnih podnapisov (sub,srt,txt), sicer pa res nima težav z kodeki (dokler ne pridemo do vorbisa ali kaj že je zadeva .ogm). Tu me ne držat za besedo - nisem ekspert, ampak kar sem dobil v roke je šlo. Snemanje - odlično, vgrajen tuner deluje v redu tako da popolnoma nadomesti videorekorder. Težavo sem imel samo z DVD + RW diskom od Creatona, ki se je dvakrat ali trikrat pustil presnet, nato pa zaštrikal skoraj do konca, Ricoh mi dela v redu. Najboljše se mi zdi odlična možnost editiranja posnetih dvdjev, saj je markiranje poglavij in nato recimo skrivanje poglavij (se preskočijo pri predvajanju - ni treba prekinjat snemanja) res enostavno in hitro.

Kar se tiče prednjih vhodov delajo vsi, A LE FIREWIRE V DV NAČINU ! Slednje sem poudaril ker sem zasledil da so se pojavili problemi s prvimi vhodi. Tudi sam sem že pomislil na to, dokler kamere nisem preklopil na način delovanja AV OUT. tedaj je seveda šlo tako prek činč kot s-videa.
PAST: Kamera mi ob vsakem kadru za nekaj sekund pokaže datum snemanja, ki je pri snemanju v AV načinu seveda prikazan, pri snemanju prek Firewirea pa rekorder ta podatek gladko ignorira in ga ne prikaže - čeprav sicer odlično sodeluje s kamero: oboje upravljaš s pilotom od rekorderja in le ta posnetkom ustrezno začenja, končuje ali ''pavzira'' pri snemanju (sicer imam Canonovo kamero MV 500).

Časovne nastavitve snemanja prek tunerja delujejo brez problemov, edino VPS u ne gre aupati (stvar oddajnika, ne rekorderja) saj snemanja ne bo čle rekorder ne bo prejel VPS signala. SIcer pa je snemanje otročje lahko in kvalitetno (razliko med HQ in SP opaziš le pri zoomu - 150 ali 200%).

Kot sem že omenil sem imel težave z Creatonovim DVDjem, prav tako pa sem pri snemanju navadnega (R) dvdja naletel na težavo ob izgleda predolgem (neprekinjenem) snemanju (ampak iz kamere - s tunerja sem snemal tri ure brez problemov). Najprej sem snemal 1h, dal rekorder na čakanje (pauza - namesto da bi ga izklopil) zamenjal kaseto v kameri, ter se zapletel v pogovor in se čež pol ure spomnil, da bi bilo dobro nadaljevati snemanje. Ko sem nadaljeval, se je slika začela zatikati, in rekorder se je praktično zapletel v zanko iz kater ni našel izhoda. Ni pomagalo drugo kot ''potegniti kabel''. ves divji (predvsem nase) sem to tudi storil in doživel presenečenje. Ko sem zadevo spet vklopil, je začel nalagati disk in pognal obnovo (Recovery) zapisa. Na zaslonu je bilo obvestilo s prošnjo ''prste stran'', nakar se je zadeva lepo ugasnila sama od sebe. Ko sem spet zagnal, je bilo vse normalno, nadaljeval sem snemanje, tisti del z napakami, pa sem pred finalizacijo diska preprosto skril. Krasno.
V meniju so dolga imena datotek - prikladno predvsem za mp3.

Največje slabosti:
Korejci imajo svojo stran z nekaterimi firmwari (ampak ne še za to napravo). E-kontakti so izgleda za šminko, kakšen je sploh mrtev ali pa ni odgovora (angleško menda znajo).
Nima glavnega stikala (kot recimo Xoro), in umazani ploščki mu ne dišijo, tako da je ob ''No Way Out'' situaciji treba potegnit kabel...
Navodila - če bi proizvajalci avtomobilov prilagali takšna navodila, bi marsikdo v rezervoar vlil vodo.
Zadeva je kot dobra bejba - lepa in vroča... (prevroča). ni primerna za mesta kjer ji manjka zraka.
Kodno tabelo za naše potrebe je v tej fazi menda malo '' tu mač'' za pričakovat, se bo pa menda že kdo našel... , poleg tega to sploh ni osnovni ampak kvečjemu dopolnilni namen te naprave, prizam da mi overscaning pri divxih gre malo na jetra (ampak mojemu malemu je vseeno - samo da Bolek in Lolek preganjata njegov čas...).

OK to je moj amaterski test report, za bolj ''eksaktne'' podatke pa se bo moral potruditi kdo drug.

LP MIran:D

jolbek ::

Ali bi kdo znal povedat kakšna je bistvena razlika med hyundai 530H in hyundai 510C.
Hvala

ombre ::

@caqka

Prebral sem pdf navodila za ta xoro 505 pa je notri napisano da ma med drugimi tudi srbski meni že privzeto nastavljen. Je pa res da ga nimam tko da ne morem rečt kako in kaj. ;(
OmbreMan - Galaxy of knowledge

CaqKa ::

miran2005 no sej ravno po tej strani sem jaz primerjal..
samo meni so na daniks rekli da ne shippajo v slovenijo.. čeprav sem jim napisal da je slovenia EU Land. jodleri smotani.. oni od elliona pa mi dajo njihov naslov... eh
aja pa preberi si moj prvi post v tej temi.


jolbek če se ne motim sem zgoraj v drugem al tretjem postu napisal razliko med njima.

ombre: kaj imajo srbski OSD z šumniki v podnapisih?

Miran2005 ::

Kar se tiče pošiljk iz EU je to na žalost čista diskriminacija ( ali podcenjevanje tržišča), kar pa gre spet na roko domačim trgovcem. Jaz sem izkoristil moje sorodstvene povezave. Opis naprave pa mislim da bo kar odgovarjal tudi za Hyundaia DVR 530.

jolbek ::

Včeraj sem kupil hjundaja 530. Moram rečt da predvsem zaradi designa. Je zelo lep. Drugače pa mislim da ima samo USB vhod več kot 510-ka.
Zvečer sem naštimal timer, da mi ponoči snema en film na SLO-2, pa ni bilo zjutraj nič. Sumim da zato ker sem imel vklopljen VPS(al kaj že) pa verjetno ni dobil signala za snemanje. A kdo kaj ve kako je s tem.
Drugače pa zaenkrat brez problema razen da sem kupil ploščke DVD-RW namesto DVD+RW.:(

CaqKa ::

če se ne motim je vps tista zadeva pri kateri vpišeš samo eno cifro, pa naprava sama ve, kdaj more snemat in kje more snemat. to je za tiste ki ne znajo navodil brat, pa naštelat timerja. jaz to vedno izklopim.

Miran2005 ::

Kot sem že zgoraj napisal, VPS-u ne gre zaupati, še najmanj na SLO2.

jolbek ::

Zanima ne če lahko priklopim DVD snemalnik samo preko navadnega antenskega kabla. Probal sem vse živo pa mi ni ratalo. Če se da bi prosil da poveste kako. Preko skarta gre v redu, čeprav moram zaradi televizije imet še navadnega.

Pa še nekaj. Ali ima ta hjundaj opcijo snemanja in hkratnega predvajanja. Tudi tukaj mi ni uspelo.

Hvala za morebitne odgovore.

jolbek ::

Hm, verjetno nisem dobro vprašal.
Ali je možno na en star TV, ki ima samo antenski vhod priklopit DVD snemalnik? Če je, kako?

CaqKa ::

hjundaj ima antenski vhod in izhod. tako da ziher preko antene.

jolbek ::

Ampak ne dobim nobene slike iz DVD-ja, pa sem preiskal vse kanale.:( Ali je kakšna fora, ki je ne poznam?
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG RH277H vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
83037 (1364) DJ Beat
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458011 (4836) stefp
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522577 (9792) Yossarian
»

Kateri DVD HDD zapisovalnik/predvajalnik s podporo Divx?

Oddelek: Zvok in slika
212899 (2275) Calligula
»

Lg hdd/dvd recorder rh 7900

Oddelek: Zvok in slika
61673 (1588) plamen

Več podobnih tem