» »

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik

e-marko ::

Končno nekaj koristnega! Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

bozigor ::

Tale LG RH188HS imajo zdaj (danes sem preveril) v Trstu v Media Worldu za EUR 299.-(v big bangu pa je EUR 333.- za 160 gb) s tem, da ima ta njihov model 80GB disk in HDMI izhod, preklop rgb in komponent, dv-i ....
Izgleda, da bodo v kratkem razprodaje, ker prihaja novo blago in bo vse skupaj še cenejše.

ALI IMA KDO IZKUŠNJE Z PACKARD BELL MULTIMEDIA RECORDER - jem? Zadeva naj bi snemala v vse strani preko USB-ja (na hdd, na dvd, na usb - tako piše gor na letaku) , kar pa skoraj ne morem verjeti. Za 160 Gb, dv in usb in cel dodatnih funkcij je cena samo EUR 239.-

Zanima me kvaliteta snemanja in če res omogoča snemanje ven in noter. Kolikor vem, je v veljavi dogovor proizvajalcev, da tega ne omogočajo?!
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

polde66 ::

ojla,
sem pred nakupom enega od snemalnikov z HDD. Trenutno se odločam med LG RH188 in philipsom DVR 3460. Za philipsa parvijo da tv tuner ni najkvalitetnejši oz, ima slabšo meglenejšo sliko. Kako sliko pa ima LG, oz. čigavo čipovje uporablja? Glede kvalitete slike nekje najbolj hvalijo panasonikove rekorderje ter za njim sonyeve. Vendar 120 ksit ne mislim dajat za aparat. Dobrodošlo bi bilo še kakšno mnjenje in izkušnja za omenjenega philipsa ter lg-ja.
Hvala
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

bozigor ::

Meni je prodajalec v Trstu trdil, da imata Philips in LG "joint venture" in da Philipsovi dvd snemalniki prihajajo iz istih tovarn, ki so od LG-ja.
ne vem, če je to res.... je pa res, da so takšne zadeve nekaj običajnega v svetu (tudi Boscheve pralne stroje izdeluje naše Gorenje)
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

polde66 ::

V Meadiamarket na Kajuhovi v Ljubljani kupil DVD snemalnikLG RH188 za 65.000 sit. Slika na tv čudovita, divx ter podnapisi delujejo odlično, nastavitve niso komplicirane, za tako ceno optimalna stvarca. Priporočam.
polde

danix1 ::

Ja, LG in Philips imata res joint venture, ampak samo pri LCD in plasma ekranih. Pekači pa so popolnoma različni, izdelani na drugačnih čipih. Novi Philipsovi snemalniki so kot snemalniki v redu, vendar so glede divx podnapisov porazni. Imajo majhne podnapise brez šumnikov. Če ti je za divx podnapise vseeno, lahko vzameš bolj ali manj katerikoli snemalnik priznanih znamk, drugače pa obvezno LG RH 188. Pionnerji in Panasonici so nekje od 100ksit dalje in so kot snemalniki odlični, ampak imajo za normalno velike televizorje premajhne divx podnapise. Kupi jih samo, če boš imel za divx posebej predvajalnik ali če imaš velik plasma ekran.
Drugače pa v štacuni preizkusi RH 188. In predtem nastavi z daljšim pritiskom na tipko subtitle kodno tabelo na CP1250, da boš imel slo podnapise.

Amaterček ::

Vidim, da se razumete na DVD snemalnike.
Zanima me kateri snemalnik v rangu do 500 EUR (seveda v Nemčiji) predlagate?
Zahteve: HDD 160 GB, HDMI izhod, predvaja Dvix/Xvid, podpira slovenske podnapise (primerno velike)...
Hvala za pomoč!

polde66 ::

LG RH188 z hdmi, stane pa cca 20 tisočakov več kot navaden. Se pravi v Mediamarketu cca. 85.000 sit. ( Posledično bi potem v kakem Big bangu koštalo okoli 100.000 sit.) Čeprav nisem ravn najbolj zihr čemu ti HDMI bo. Če si boš na to vprašanje odgovoril potem ti bo tudi jasno ali ga potrebuješ ali ne.
polde

Amaterček ::

Imam receiver in LCD TV s HDMI vhodom.
Ali ima to svoj smisel?
Vsak nasvet zelo dobrodošel.

danix1 ::

Kakšen receiver? Za domači kino ali satelitski?

Amaterček ::

Za domači kino.

podgorc ::

Zdravo

Tudi jaz sem ta teden kupil LG RH-188 v Mediamarketu v LJ. Vse kar sem do sedaj sprobal deluje OK. Edino ene stvari ne znam nastaviti.
Snemalnik naj bi sočasno bil sposoben predvajati DVD (DivX) iz DVD enote in snemati na HDD (in obratno). Meni tega ne uspe izvesti.
Medtem ko snemam kaksno nadaljevanko, lahko zaženem meni in izberem predvajaj. Nato pa postavi zahtevo: najprej prekini snemanje. Tako da DVD filma med snemanjem TVja ne morem gledati.
Še podobno vprašanje: Ko sem sprogramiral snemanje, je ob določenem času začel snemati, vendar snemalnik ni bil odziven na nobeno tipko. (recimo da bi naložil DVD, pognal film, tudi na izhodu na TV ne daje slike (kot si lahko na videorekorderju pogledal kaj trenutno snema))
Hvala vsem za kakršnokoli pomoč oz. informacijo.

polde66 ::

tolk delč se pa še nisem spuščal, še vedno mam en dvd/divx priklopljen zraven
polde

marjans ::

Tudi jaz sem kupil LG RH-188 v Mediamarketu v LJ.

Za vse lastnike imam vprašanje, ali jim ga je uspelo regijsko odkleniti. Meni sekvenca (SETUP-ključavnica-0000000) ne prime.
Če je komu uspelo, naj sporoči kako in še sporoči verzijo firmware (dobiš jo s SETUP-ključavnica-7889-Enter). Moja verzija je 60807A (7. avgust 2006).

Na poljskem webu LG-ja (http://pl.lgservice.com -> klik na sliko diskete na sredini zaslona -> izbira "DVD/Video") se nahaja firmware verzija 60911A (11. september 2006). A je kdo že poskušal izvesti nadgradnjo firmware? Izkušnje?

Na http://www.monitor.si/clanki.php?id=1470 je opis LG RH200MHS in je omenjeno, da podpira snevanje v MPEG4 (Xvid). Na RH188 kaj podobnega nisem zasledil. Ali je to mogoče in če je, kako se to naredi.

Hvala za odgovore.

Robert ::

Je možno če imaš verzijo LG RH 188 HS, ali 188 S, drugače ne.

X-Solis ::

Na nemškem forumu
(http://www.dvdboard.de/forum/showthread... razpravljajo, kaj pomeni "S" pri modelu LG188S in večina jih meni, da pomeni zgolj "silber" oz. "silver", torej barvo. Drugi trdite, da se modela 188 in 188S razlikujeta tudi tehnično. Ne vem, komu bi verjel.

Sicer pa se tudi pri modelu 188S ne da snemat MPEG-4 na DVD, ampak samo na HDD. Smo v trgovini prebral originalna navodila in nikjer ni govora o snemanju MPEG-4 na DVD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: X-Solis ()

Alesh_69 ::

Zdravo

Tudi mene zanima tale serija LG DVD+HDD snemalnikov. Slovenska navodila za modele RH188S/RH188HS/RH/RH199S/RH200MHS se dobi na Internetu. (http://www.lgservice.com/index_b2c.jsp) Sodeč po navodilih imajo vsi ti modeli snemanje MPEG-4, vendar so pri MP4 možnosti urejanja posnetkov skoraj nične. Če sem prav poštekal pomeni: S-progresive scan, M-spominske kartice, H-HDMI. 188 -> 160GB, 199&200 -> 250GB.V Mediamarketu v Lj imajo nemške modele http://de.lge.com, v nemčiji menda nimajo "S" variante.

POMOČ, prosim (srečni lastniki :) ):

Zadeva mi je všeč, bi pa prosil nekoga, ki že ima mašino 188, 199 ali 200 za odgovor. Sodeč po "samohvalnih" specifikacijah je možno istočasno snemanje trenutne oddaje s TV in gledanje prej posnete. V navodilih je omenjeno snemanje na HDD in istočasno gledanje z DVD drive-a in obratno, ne pa z istega drive-a.

Zanima me ali je možno istočasno snemati na HDD in gledati drug posnetek s HDD?

V tujih forumih sem zasledil, da je pomembno tudi, kako je nastavljen izhod AV1, menda mora biti komponentni način (kolikor se spomnim).
Tehnično gledano je to samo za nianso drugače od "TimeShift"-a, torej ne bi smel biti problem, lahko pa so pri LG "pozabili" postaviti kakšen bit ali dva.

Snemalnik ima menda ventilator za hlajenje. Če je tako, kako je z glasnostjo?

Ales

Robert ::

Kot sem že omenil imam LG RH 188HS. Bolj se mi zdi ekonomično snemanje na HDD (tudi v MPEG4 načinu) kot direktno na DVD. Saj zadevo lahko urejaš po mili volji in ga nato urejenega zapečeš na DVD. Priznam pa da v MPEG4 načinu še nisem snemal čeprav imam glede na model to možnost. Mogoče se malo sliši ventilator vendar ni hudega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Robert ()

KleBac ::

Pozdravljeni !

Kaj naj nebi vsi 188 modeli imeli možnost snemanja v MPEG4 ?

(Cincam pa cincam....)

In my life....I should do what I could !

marjans ::

Kolikor mi je poznano, črke za LG-jevimi DVD/HDD snemalniki pomenijo:
S - možnost snemanja v MPEG-4
H - HDMI izhod
M - vgrajen čitalec spominskih kartic

MPEG-4 snemanje je dokaj nekvalitetno (slabše od največjega stiskanja MPEG-2), tako, da je uporabno zgolj za najnujnejše primere.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marjans ()

dj cotto ::

@polde66

Kolikor sem uspel ugotoviti, LG za modele 188 uporablja čipovje LSI LOGIC DMN-8653 (DOMINO).

HD pa je Hitachi 160GB 7200RPM 8M cache

LP!

marjans ::

A je že kdo na LG-RH188 skušal zamenjati HD z večjim (250, 320 ali več GB)?

Robert ::

Baje se da, vendar zakaj, saj ni potrebe imaš možnost do 400 ur snemanja v MPEG4 načinu na 160GB disku.

Alesh_69 ::

Je mogoče kateri lastnik RH188xx DEJANSKO poskusil snemati trenutno oddajo na TV na HDD in ISTOČASNO gledati drug posnetek s HDD, (ne mislim Time-Shift-a, kjer snemaš in gledaš isti posnetek)? DELUJE ali NE??

Aleš

marjans ::

@Alesh_69:

Ja, na RH188 to zaneslijo deluje, sem ravnokar sprobal - dal snemanje trenutnega programa na TV, potem pa šel v menu med "stare" posnetke, tam enega izbral in predvajal. Med predvajanjem se je snemanje TV programa nadaljevalo popolnoma normalno, tudi na displayu enote je kazalo da snema. Za prenehanje snemanja moraš celo 2x pritisniti STOP (prvič za konec predvajanja "starega" posnetka in nato drugič za konec snemanja).

MiranRxx ::

Vprasanje za vse lastnike DVD snemalnikov, ali lahko te DVD-je gledate na racunalniku ali na drugem DVD predvajalniku.
jaz namrec teh DVD- jev posnetih na musteku ne morem. Je kaksna resitv zato?

Alesh_69 ::

@marjans

HVALA.

Aleš

polde66 ::

finaliziraj disk, pol ga boš pa lahko gledal povsod
polde

MiranRxx ::

najlepsa hvala polde66, kako enostavno ce ves. V trgovini mi niso vedeli tega povedati. Navodil, pa zal nimam, kupil starega.
Se enkrat hvala

Alesh_69 ::

@ MiranRxx:
Navodila dobiš na netu v Slovenščini, glej moje starejše sporočilo v tem forumu.

@Robert
Praviš, da imaš RH188HS, se pravi, da ima HDMI in MPEG-4 snemanje. Kje si ga kupil?
(Mediamarket nima "S" modelov, ker jih v nemčiji nimajo, razen 200MHS, v Bof-u imajo glede na internetno stran RH188S, brez HDMI).

Aleš

dj cotto ::

Danes kupil LG RH-199. Omogoča snemanje na HD in hkratno gledanje drugega posnetka s HD (tudi tega, ki se trenutno snema lahko začneš gledati od začetka) ali z DVD-ja, poslušaš lahko muziko, ne moreš pa gledati Divx-ov z DVD-ja (s HD pa še nisem probal).
Podnapisi pri Divx-ih so na 66cm 16:9 TV zadovoljivo veliki.
Obstaja pa en velik minus (vsaj zame). Kolikor mi je uspelo ugotoviti, morajo biti podnapisi popolnoma enako poimenovani kot film. Tako da če imaš v direktoriju posnete podnapise z jezikovnimi oznakami (film.en.srt, film.sl.srt,...), ti jih ne predvaja.

SETUP-ključavnica-0000000 deluje! Region free!

Toliko zaenkrat. LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dj cotto ()

Robert ::

LG RH 188HS sem danes videl v Big Bangu BTC okoli 99.000,00 SIT (imeli so okoli 5 kom), jaz sem ga kupil pri Eurovision (BTC, hala D, spodaj) kjer sem dal okoli 85.500,00 SIT (izboril nekaj popusta 5%), imajo ga tudi v Media World v Trstu za 299,00 Eurov - akcija.

jELKO ::

Pozdravljeni.

Zanima me, ali obstaja DVD snemalnik, ki vsebuje vse naslednje lastnosti:
+HDD - teh je kar nekaj
+HDMI - teh je malenkos manj
+USB - teh je nekaj
+WLAN ali LAN priklop v mrežo - mislim, da samo KISS

Predvsem HDD,HDMI in zadnja WLAN, saj se mi zdi nesmiselno prenašat filme iz računalnika na DVD predvajalnik preko nekega drugega medija.

bermat ::

Imam dvd snemalnik LG RH199, zanima pa me ali obstaja možnost povezave snemalnika in računala preko Firewire ieee 1394 ali so fantje pri LG rekli "kamero lahk gor prklopte za PC vas pa k.... gleda".>:D
Hvala vsem za odgovore.

bozigor ::

meni je trgovec v trstu pri Euronicsu trdil, da so nekatere stranke dale v LG RH 177model, ki ima 80 gb trdi disk drugega večjega od 250 gb in da je zadeva delala brez problemov. Ker italjanskim trgovcem ne smeš nič verjeti (mi iz kopra jih dobro poznamo), me zanima alli ima kdo takšno izkušnjo? kolikor jaz vem, so trdi diski v DVD snemalnikih formatirani v drugačnem formatu kot pa na pc-jih.
mimogrede:tale model LG RH 177 ima 80 gb in stane eur 250, model LG RH 188 ima 160 gb in hdmi izhod in stane eur 299.-, model LG 199, ki ima 250 gb pa so imeli pri mediaworldu v trstu po akcijski ceni eur 299.- ampak so vse prodali. Izgleda,l da gre za enake modele, ki se razlikujejo samo po velikosti trdega diska.
Zakaj hudiča so pri nas toliko dražji?
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

jELKO ::

A ima kdo tale Buffalo PC-P3LWG/DVD brezžični predvajalnik.

javaman ::

Tudi sam sem to slisal. Drugace ti pa ta DVD snemalnik sam sformatira HDD.

hb1 ::

Jaz mam RH188H, pa sem zadnjič en film snemal, ko sem pa prišel domov, sem začel taiszi film gledat od začetka, medtem ko se je film še vedno snemal, in je delal brez problema.

hb1 ::

Da se tud na RH188H (brez S) naštimat da snema v MPEG4, v servisnem meniju je treba samo eno črko spremenit. Sem pa dons tud regijsko odklenil mojo mašino, ampak ni šlo z tisto varianto, ko se v setupu pri ključavnici 7x0 pritisne, ampak sem na netu najdu, kako se na DVd disk naloži en fajl, ki odklene regijsko zaščito- in dela >:D

tin01 ::

Od jutri v avstrijskem Metroju Mustek DVD recorder z 80 Gb za samo 155 Eurov !!!
Ampak mislim, da nima Divx...

tin

javaman ::

Kje na spletu najdem Metro?

torek ::

Kupujem DVD snemalnik/predvajalnik in sem opazil da ima Mediaworld v ponudbi LG RH188HS za ceno 254EUR. To se mi zdi več kot pametna cena. Nikjer pa ne najdem podatka če ima ta zadeva tudi USB vhod - se pravi nekaj kamor lahko vtaknem USB ključ na katerem imam film, fotke ali karkoli. Če ga ima, ali lahko na tak USB vhod priključim tudi čitalec kartic ?

bozigor ::

1. ta model nima usb-ja (ima pa hdmi izhod)
2. za ceno 254.- eur sem ga iskal tudi jaz (3 tedne sem spremljal, kaj se pri njih dogaja) in ko so znižali cene so jih prodali v nekaj urah. Nič ne izgleda, da bodo dobili še kaj.
Če bo prišlo bom napisal (sem iz Kopra).
audentes fortuna juvat! - sreča je na strani pogumnih! pa lep dan še naprej!

retsom ::

Imam LG RH199S. Dela krasno, opazil pa sem, da mi med snemanjem v posnetek ne dodaja poglavij (chapter mark), čeprav imam v nastavitvah nastavljeno, da bi jih moral dodajati na 5 minut (Setup->Auto Chapter->5min). Pa ni važno, ali snemam ročno ali na timer, ter s kakšno kvaliteto snemam. Če potem med predvajanjem ročno vstavljam poglavja, jih normalno shrani. Sicer ni ne vem kakšna napaka, je pa zadeva zelo uporabna za hitro skakanje po posnetku.

Predno kličem servis, bi rad vprašal, ali ima morda še kdo ta problem, tudi pri RH188?

Matty ::

ha... tudi jest sem gledal v Mediaworld kako in kaj... in 254 EUR je bila res ugodna cena. Sedaj je nazaj 299 EUR, vsaj na netu.

bozigor... mogoce ves, ali imajo 188HS sedaj v Trstu na zalogi in ce je res cena 299EUR? (ker kot sem opazil pri modelu 177 je cena 20EUR visja v trgovini kot na netu). Ker drugace razmisljam, da bi kupil kar 188S pri nas (ne rabim HDMIja, saj nic ne kaze da bom v krajsem roku menjal TV)... isto 299EUR je sedaj v BigBangu, so znizali od "akcije" cez novo leto... Mediamarket v LJ ma sicer se malo ceneje (okoli 270EUR) samo brez Sja, torej brez snemanja v Mpeg4.

retsom... kako je pa glasen tale 199? me skrbi tisti "mali" ventilatorcek zadaj... to stalno brenci, ali ima kaksen regulator pa se vkljuci samo po potrebi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

dj cotto ::

@retsom

Pri snemanju na HDD ne dela poglavij, ko pa posnetek spraviš na DVD, pa so poglavja tam.

Meni je to brez poglavij bolj všeč, ker potem lahko po posnetku skačeš, tako da vtipkaš čas.

@Matty

Meni se čez dan ne zdi glasen, oz. ga sploh ne slišim. Zvečer pa, ko hočeš nekaj gledati čimbolj tiho (da ne motiš punce/žene), je včasih kar moteč.

Matty ::

ne vem... zdejle me je pa malo zaskrbelo... mene ravno "ventilator" skrbi... ker ce gledam kak film (in to ponavadi gledam zvecer) me kar malo moti ce bi kaj fajn sumelo tam zraven ob "tihih" prizorih... ker... potem je skoraj vseeno a mam racunalnik prizgan ali ne... ne mores pa nikjer zaboga sprobat zadeve, da bi videl ali sumi ali ne... (ceprav, npr. v BB je itak toliko sumov, da bi se ti to zdelo tiho, doma bi bil pa avion)

A to sumi vedno, ali samo takrat kadar dela HD?

ps: prodajalci tukaj niso merilo, ker mi je en odgovoril, da se se nihce ni pritozil zaradi glasnega venta...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

retsom ::

@dj_cotto

Hvala za odgovor. Sicer je skakanje po posnetu z vnosom časa krasna zadeva, vendar bi mi včasih bolj prav prišla poglavja na 5 minut. No jaz se bom že navadil, kako bo pa z ženo je pa že vprašanje ;-)

@Matty

Kar se mene tiče, me glasnost ventilatorja sploh ne moti, pravzaprav ga sploh ne slišim, če se res ne potrudim. Mislim, da je celo vrtenje DVDja glasnejše od ventilatorja. Je pa res, da ima vsak človek malce drugačno slušno zaznavanje, tako da dokler ne boš kupil naprave ter jo ponoči poslušal, ne boš zagotovo vedel, ali te moti. V trgovini tega zagotovo ne boš izvedel. Imaš morda kakšenga znanca, ki ima kaj podobnega doma?

Sicer sem imel tudi sam enake pomisleke, ko sem kupoval prejšnji snemalnik (Philips), pa sem potem ugotovil, da sem se brez veze sekiral (po letu in pol delovanja ni nič bolj glasen kot je bil na začetku). Pa še en nasvet: slušalke, po možnosti brezžične (radijske, ne IR), so krasna rešitev, ko ne želiš motiti drugih pri gledanju televizije.


Pa še to: marjans je nekaj postov nazaj spraševal glede FW verzije 60911A iz poljske uradne strani? A je to morda kdo sprobal ter ali so sploh kakšne koristi nadgradnje?

dj cotto ::

@Matty

Tako hudo seveda ni. Z računalnikom se nikakor ne more primerjati.

Matty ::

Hvala obema za odgovore...

Sicer pa... ko bo LG188S na zalogi, bo dokaj zanimiva cena, ok, vsaj nizja kot v BB... KLIK Morm mal poklicat, da vidim kaj je s temi 21 dnevi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG RH277H vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
83037 (1364) DJ Beat
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458011 (4836) stefp
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9522576 (9791) Yossarian
»

Kateri DVD HDD zapisovalnik/predvajalnik s podporo Divx?

Oddelek: Zvok in slika
212899 (2275) Calligula
»

Lg hdd/dvd recorder rh 7900

Oddelek: Zvok in slika
61673 (1588) plamen

Več podobnih tem