» »

Formula 1 2008

Formula 1 2008

««
7 / 15
»»

TOP ::

Ja Super Sonic lepo si napisal in morda je tud res,vemo da Šumi pomaga Massi,sam če se spomniš Kimija še iz Mclarna je bla ista zgodba,velikokrat je on šel tazadnji v boks,ker je mel veliko benzina,tako da to ni odločitev samega moštva,ampak tudi voznika.Zdej na koga bolj stavijo bi težko reku ,dejstvo je da je zadnje dirke Massa več pokazal,kot pa Kimi ki vseskoz tam zadaj lepo jadra.Če že na kvalifikacijah ne more ogret gum,bi vsaj na dirki kaj več pokazal,ne pa da ne more prehiteti nobenega kvečjemu še kako mesto zgubi.Upam,da se bo Kimi kaj popravil,ker sedaj to kar kaže imam občutek kot da nima volje do dirkanja.

Super Sonic ::

"tako da to ni odločitev samega moštva,ampak tudi voznika."

Vedno določa taktiko RI oz. Dyer pri Kimiju. Kimi je z njim osvojil edini naslov in mu, izgleda, zaupa 100%. Zato nima pripomb. Dyer je zelo spoštovan v med vsemi inžinerji, je tudi avtor nekaterih briljantnih Šumijevih zmag.

Torej kaj je genij kot je on pozabu v zadnjih parih mescih kako nastavt zmagovalen avto? Ne me basat.

Že vrabčki pa čivkajo, da Kimi ne more v enem krogu ogreti gume na isto temperaturo kot Felipe - od kar so korigiral diferencial in prenos teže horizonatlne uteži. Torej je edina rešitev ta, da, mu naliješ v avto manj goriva. Kaj dela Dyer? Louda ga ko svinjo in to na dirkališčih, kjer si potnik v prometu.

Te zanimajo nahitrejši krogi med dirki? Evo jih:
Australian Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:27.418
Malaysian Nick Heidfeld BMW Sauber 1:35.366
Bahrain Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:33.193
Spanish Kimi Räikkönen Ferrari 1:21.670
Turkish Kimi Räikkönen Ferrari 1:26.506
Monaco Kimi Räikkönen Ferrari 1:16.689
Canadian Kimi Räikkönen Ferrari 1:17.387
French Kimi Räikkönen Ferrari 1:16.630
British Kimi Räikkönen Ferrari 1:32.150
German Nick Heidfeld BMW Sauber 1:15.987
Hungarian Kimi Räikkönen Ferrari 1:21.195
European Felipe Massa Ferrari 1:38.708

Torej je med dirko Kimi boljši kot Felipe, ampak več kot očitno letos vse stavijo na Felipeja, zato ga taktično Smeadley postav pred Kimija. Najverjetneje zato, ker je Dominicali ena navadna velika Lula in se pusti manipulirat 7x sv. prvaku.

Tam kjer pa Massa vseeno nima za burek (čeprav ima support celotne ekipe), pa zafuka ali Kimi sam (vedno prizna) ali avto ali pa povsem napačna odločitev mošta.

Če bi imeli v moštvu Alonsa, bi bila sedajle že vsa Španija na nogah. Boljš, da ga nimajo, če mislijo tole naprej furat.

In osebno upam, da Felipe nikol ne osvoji naslova. Zato, ker ni material zato.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlackHole ::

Pa ti najhitrejši krogi med dirki so en kurc vredni in nič ali bolj malo pomenijo. Se pač rad zaganja, takrat ko je pa potrebno, pa ga ni. Jaz mislim, da Massa le ni tako slab material ali pa pa tudi Kimmi ni tak material, kot eni mislijo.
LP Marko

ripmork ::

moram reči da sem podcenjeval Masso, ki je na zadnjih dirkah pokazal veliko, a kljub temu se ne morem čudnega občutka znebit.
se strinjam, za Masso bolje da bo samo še lepo vreme - da ne bomo imeli svetovnega prvaka ki ne zna vozit v dežju (Silverstone je bil komedija).

tole z hitrimi krogi je zanimiv podatek,misliš da pri tardečih s taktiko serjejo, da je favoriziran Massa?
Čeprav se mi zdi scenarij z enim postankom soliden, se že ves čas dogaja da Massa vozi po podobnem principu kot je Schumacher v najbolj uspešnih letih: pole position, relativno lahek avto in pridobitev zadostne prednosti pred zasledovalci = konec dirke že po 20 krogih, lahko mirno ugasneš TV pa se ne bo dosti spremenilo.

Pogrešam starega Kimija kakršnega smo gledali včasih - ko je prišel na stezo pa vozil agresivno in hitro ko puščica. Upam da si uspe na prihodnjih dirkah bolje nastaviti dirkalnik, pa da bi bilo čimveč dežnih dirk ):D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

ttommy ::

Prihaja Belgija-če ima Kimi voljo,bo tu pokazal največ.Če pa še tu zafura,bo pa 100% Lewis prvak.Massa vozi v redu,ker mu dirkalnik pripravijo 110%-to je dejstvo.
SuperSonic ne mlati prazne slame......bo kar res tako....
Gamer

Atos ::

Na žalost se moram tudi jaz strinjati s SuperSonicom... To kar delajo pri rdečih je svinjarija in so me zelo razočarali...

In Filipe res niti od daleč ni material za svetovnega prvaka. Prvak, ki se na dirki v dežju zavrti šest krat... joj joj

Super Sonic ::

"SuperSonic, zgleda kot da si dobro informiran glede dogajanj v moštvih ampak določene razlage so včasih tako sumljive in naivne, da dvomim bolj v tebe, kot pa moštva F1."

To je pač čisto tvoj problem. Sam pišem tule čisto iz neke volje do ne vem česa. Koliko blizu F1 sem, niti ni važno. Sem pa zagotovo bližje kot si ti misliš da sem.

Kdo je Chris Dyer - to niti ni vprašanje. Malo poguglaj in bo povsem ok. In da ti tak genij nenadoma (gre za to, da je na začetku leta imel Kimi avto povsem pod nadzorom) izgubi krmilo, v sredini sezone pa še vso pamet... ne vem. Mogoče ne gledaš F1 dovolj in si kot kakšna tečna osa, mogoče stvari ne vidiš, mogoče jih niti nočeš opaziti ali pa je kaj tretjega.

Dejstvo je, da Kimi je v moštvenem hendikepu in da se to kalibru svetovnega prvaka ne dela.

Okoli najhitrejšega kroga - glede na kvalifikacije, ti priporočam, da uč vržeš tudi na krog dirke. Ta je namreč trenutno najbolj mirodajen čas vikenda. Vse ostalo je čistina steze, količina goriva in testiranje nastavitev.

Da je nekaj tako očitno kot praviš ti in tega pravzaprav nihče ne opazi, potem vendarle ni tako očitno. Dejstvo pa je, da bo kmalu udarilo ven. Ampak imej v milsih, da človek, ki je oškodovan, ne govori prav veliko in vedno naprej obtoži sebe in svoje napake.

In en kurc so vredni tvoji komentarji tule gor (v tej temi).

Sicer pa bo vse jasno po naslednjih dveh dirkah.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

borchi ::

Super Sonic-u smo lahko samo hvaležni, da se mu da tu noter pisat stvari, ki jih drugače na netu težko izbrskaš (no, vsaj jaz jih ne znam). odkar je nehal z njemu nevrednim opletanjem in omalovaževanjem voznikov (aka 'robot', 'fotr', itd.) je užitek prebirat njegove poste. pa če se strinjali z njim al pa ne.
l'jga

Jst ::

Tudi meni se zdi, da so Kimija odpisali nekaj dirk nazaj. Žal. Nimam pa toliko informacij, da bi to argumentiral, so pa to samo moji občutki, glede na dogajanja na dirkah. Recimo na zadnji, kako je Kimi po postanku prišel točno za Masso. Taktika postankov v boksih je bila pa vedno Ferrarijeva vrlina, tako da dvomim, da se je za Masso znašel po naklučju.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

TOP ::

Morda maš Super Sonic prav,Massa res ne zgleda da je iz pravega testa,sam če mal pogledaš tud Kimi ni pa pustimo Ferrari pri miru,poglej še iz časov Mclarna,kaj je tam Kimi delal toliko let in nikakor ni mogel biti prvak,pa ki so delali za njega,pa je vedno kaj zašuštral ali pa morda ni bil ob pravem času na mestu,ker je Šumi bil vedno na koncu bolši.Upam da se bi Kimi popravil in pokazal bolšo formo,ker Šumij je tud mel Maso za sovoznika,pa ga je zlahkoto nadziral,tako da če bi Kimi bolj suvereno,že odzačetka pokazal kdo je bolši potle tle ne bi mel težav Kimi,da bi moštvo naprej porivalo Maso kot pravi Super Sonic.

Super Sonic ::

"poglej še iz časov Mclarna,kaj je tam Kimi delal toliko let in nikakor ni mogel biti prvak"

To so bili čisto drugi časi. Trojček Šumi-Todt-Brawn je bil določeno ero nepremagljiv. Tudi na račun FIA pravil, ki so ravno zaradi njih šli v spremembe. Danes bi ta trojček imel mnogo več težav, saj bi imeli precej bolj zvezane roke.

Jaz si upam trditi, da je Kimijevo kariero v McLarnu uničil Adrian (Newey). Njegov avto ima še danes, v dobi kjer so določene stvari bodisi prignane do skrajnosti bodisi zamrznjene, še vedno težave. In vedno jih bo imel.

Če bi Newey še vedno imel prste vmes pri McLarnu, bi Lewis zelo težko vozil tako agresivno.

Odhod glave moštva k konkurenci pa pomeni, da moštva ima adekvatno zamenjavo. Torej so Goss, Lowe in pa mislim da Lacey (Simon) opravili enako oz. boljše delo kot Newey. Lani bi MP4/22 moral osvoji naslov, pa ga ni - predvsem zaradi zaviranja Alonsa.

Kimija primerjati proti Šumiju pa nima smisla. Kimi še vedno ostaja eden iz med največjih naravnih talentov v karavani F1 v vsej njeni zgodovini, Šumi pa bo za vedno ostal najbolj tehnično dovršen dirkač in garač. Človek, ki je ure in ure preždel samo zato, da bi našel tisočinko sekunde. Primerjava je torej nemogoča.

Šumijev umik je bil delno posledica dveh neuspehov, strah pred Kimijem in delno posledica Masse. Massa je namreč eden iz med najboljši prijateljev Šumija.

Massa in Kimi sta se že srečala v Sauberju. Tam je Kimi z njim opletal kot za šalo, dasiravno je Massa prišel v moštvo kot naslednik Senne (Peter Sauber je dejal, da naj bi imela takrat pokojni Senna in Massa identičen način dela). Rezultat je bil, da je Kimi Masso povozil, odšel v McLaren, Massa pa se je šele zaradi jeznega Barichela prebil v Ferrari. Mnogo let za Kimijem. Massa je postal Šumijev oproda in prijateljstvo se je lahko začelo.

Lani je Todt, ki ima besedo, dal Kimiju čas. Kimi je rabil 6 dirk in ko sta z Dyerjem nastavila TC tako, da mu je ustrezal, je fant nanizal 5 zmag in (srečno) postal sv. prvak. Massa je bil ponovno poražen.

Letos pa je čas za kače. Aldo Costa (še pod vplivom Todta), kot je praksa, naredi avto za svetovnega prvaka. Massa na testiranjih med sezono pade v težave, prvi dve dirki odpelje katstrofalni ravni. Potem pa se zgodi. Šumi pade v igro in izigra Dominicalia (človeka brez hrbtenice), ta tako ukaže sprembo na dirkalniku (zaenkrat se samo ugiba da gre za "diferencial in prenos teže horizonatlne uteži"), Massa vožnjo popravi. Osvoji zmago, dve. Dyer in Kimi odpeljeta napačno dve dirki. Šumi pritisne na Dominicalija in stric da befel, da se Masso postavi naprej. V Franciji sledi še zadnji poizkus Dyerja, Massa pade, toda prišla je famozna okvara auspuha. Od tam naprej pa Kimi konstantno sedi v avtu, ki je težko vozen na kvalificijah, medtem ko na dirki sedi na "option" taktiki. Zakaj? Costa razvije dirkalnik v Massino smer.

Zarad koga? Najboljšega prijatelja, ki je 7x sv. prvak in rad "pomaga" človeku brez hrbetnice - v boljše čase. Poleg tega pa - ni se upokojil za brez veze.

Dyer in Kimi bosta te nastavitve našla, toda kdaj, to je vprašanje.

Vsak svetovni prvak bi jim zarinu tistga poskočnega konjička v tisto špagetarsko rito. In poslal Šumija na Luno.

Zato jim želim obilico dežja. Zato, da se bo ta njihov "produkt" sramotil in sramotil, in sramotil... Vse do očitnega. Konec koncev pa - tudi Damon Hill je postal prvak.

In verjemite - Kimi še vedno _je_ tisti pravi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PrimozR ::

IMO bi F1 potrebovala še ene 5-10 'kimijev'. Dobrih šoferjev, ki jih boli patak za vse in se ga občasno ubijejio. Tako bi bila zadeva zanimiva, ne pa da so vsi vozniki praktično roboti. Ampak to je pač moderni šport.

Karaya 52 ::

Super Sonic> Šumi pade v igro in izigra Dominicalia (človeka brez hrbtenice), ta tako ukaže sprembo na dirkalniku (zaenkrat se samo ugiba da gre za "diferencial in prenos teže horizonatlne uteži"), Massa vožnjo popravi.

Super Sonic> Šumi pritisne na Dominicalija in stric da befel, da se Masso postavi naprej. V Franciji sledi še zadnji poizkus Dyerja, Massa pade, toda prišla je famozna okvara auspuha.

Kdor da kaj na rumeni tisk bo temu verjel, ostali ki so gledali dirke pa so lahko opazili Kimijevo ravnodušno dirkanje. Ždel pol dirke za Alonsom, temu praviš " dober material"? In razne "famozne" okvare ne morejo biti v F1 nikakršen argument. Je toliko različnih dejavnikov da lahko izpelješ najbolj fantastične teorije, potrdil jih boš pa bolj težko. In obratno. Kljub vsemu mislim da je Kimi večji talent, ne mislim pa iskat izgovorov za njegov drugačen pristop k dirkanju/življenju.

BlackHole ::

"
Da je nekaj tako očitno kot praviš ti in tega pravzaprav nihče ne opazi, potem vendarle ni tako očitno. Dejstvo pa je, da bo kmalu udarilo ven. Ampak imej v milsih, da človek, ki je oškodovan, ne govori prav veliko in vedno naprej obtoži sebe in svoje napake.
Sicer pa bo vse jasno po naslednjih dveh dirkah.

Ne vem, če sma se razumela, ampak očitne napake Ferrarija si ti navedel, eno stran nazaj. Jaz samo pravim, da je malo smešno, da bi tako izkušena ekipa delala tako začetniške napake (ki si jih ti navedel). Pač ciljam na to, da je mogoče pa le kaj drugega krivo in ne to, kar ti praviš.
LP Marko

dzinks63 ::

Spominjam se začetka letošnje sozone, ko so novinarji vprašali Ecclestona kdo bo letos svetovni prvak F1. Odgovoril je kratko, hitro in povsem prepričljivo: Massa.

Super Sonic ::

"Ždel pol dirke za Alonsom, temu praviš " dober material"?"

Pokaži dirkača, ki je v Budimpešti uspel narediti to, za kar ti misliš, da je vredno "dobrega materiala".

No, naj ti pomagam - ne da se. V Budimpešti se ne da prehitevat. Ravno tako enako velja za Valencijo in nekaj ostalih prog. Kar se tiče štarta - imej v mislih, da je štartal na umazani strani, z krogom več goriva od Alonsa. In približno 4 krogi goriva več od Masse.

Napake da niso nič vredne? Samo v Franciji in Kanadi je Kimi izgubil skupaj 12 točk. Da ostalega ne grem niti štet.

Ko smo pa že ravno pri "rumenem tisku" - ravnodušno dirkanje ne obstaja. Obstaja slab in dober vikend.

Ferrarijeva eksplozija motorja? Govori se, da naj bi McLaren letos dodal na motor 20 konjev. Ferrari jih še ni uspel dodati. To je eno. Drugo - odprti obrati. V Budimpešti je Massa "bežal" pred Lewisom, v Valenciji pa je Dyer odprl obrate zaradi lova na Trulija.

Oboje se ni izšlo, kar pomeni, da Ferrari, v nasprotju z McLarnom, nima "boosta".
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlackHole ::

Tudi Massa je samo na prejšnji dirki izgubil 10 točk.
LP Marko

TOP ::

Ja Super Sonic zdej pa malo buče kotališ,za Kimijev neuspeh pri Mclarnu je kriv Adrian njihov glavni konstruktor dirkalnika,ta je pa mal bosa.Ne pozabi,da Kimi jih je takrat zelo sral in mislim ,da bolj nezrelega dirkača še ni bilo v karavani F1.Na koncu koncev je prav vseeno kaj bo,glavno da bi bilo prvenstvo zanimivo dokonca.

tilinho20 ::

P|P|: Šumi je šel v pokoj samo zaradi Masse, ne pa da se je ba Kimi-ja.

ripmork ::

vizualizacija trenutne situacije:

Michael želi iz Masse ustvariti novega Michaela

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

ttommy ::

F-1 tema ni več zanimiva,da se nič več ne razpisujete?
Mnenja-kakšne rezultate pričakujete od dirke v Belgiji?
Gamer

tilinho20 ::

Jaz upam da zmaga Ferrari. :) Drugače pa pričakujem zmago Masse, pa en dobr rezultat Kimi-ja. Pa mislim da bo Toro Rosso presenetil ''razočaral'' pa BMW. Kovalaine bo povprečen, Hamilton pa kej 3.

ABX ::

Jarno bo hiter. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

PrimozR ::

P|P|: Šumi je šel v pokoj samo zaradi Masse, ne pa da se je ba Kimi-ja.


A to si iz naftalina potegnil ven star post ali nekaj zamešal?

ABX ::

Zgleda da bo vlažno in mrzlo, tako da bo rezultat kvalifikacji "čuden".
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Super Sonic ::

V bistvu vse skupaj brez presenečenj.

Za ostalo me ta moment briga (jutri bi se znal, v kolikor ne bo kaosa, Hamilton sprehoditi do zmage - zelo ustrezajo jim temperature), bolj spet boli Ferrari.

1. Prišli so brez nastavka, ki pomaga predvsem Kimiju (lažje zadeti vrh zavoja pri manj agresivnem vstopu v ovinek). Da bo vsem jasno o čem bluzim:



2. Massa je spet lažji, kar ni pošteno in spet pomeni samo eno. Tako je zadeva zaključena v kolikor v jutrišnjo in naslednjo dirko ne poseže višja sila. Marš Ferrari.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Super Sonic ::

"Sunday weather update - showers expected at Spa

Welcome to race day for the Belgian Grand Prix at the historic circuit of Spa-Francorchamps. It is dry and windy here so far this morning, but there is a still a strong chance of rain showers during the course of the day, when the ambient temperature high is expected to be around 19 degrees Celsius.

The race will run over 44 laps of the 7.004 kilometre (4.352 mile) track, or 308.052 kilometres (191.410 miles). It starts at 1400 hours local time, which is two hours ahead of GMT."

Pa še malo zabave: adut leta 2008.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

TOP ::

Ja nastavek ki pomaga predusem Kimiju,ne bi reku ker tudi ko ga je mel ni bil nič hitrejši.Na tej dirki je mal bolši Kimi sedaj bo štartal z 4 mesta upam da bo končno dokazal,da zna biti hiter in da bo prišel vsaj na 3 mesto.Če bo pa rahel dež kot obljubljajo pa kapaci premagat tud Masso,vsaj upam da bo na tej dirki pokazal bolšo formo.ker včiraj je bil malo hitrejši od Masse tako da upanje zanjega je.Sedaj bom pogledeal kakšno je vreme tam.

Super Sonic ::

"ja nastavek ki pomaga predusem Kimiju,ne bi reku ker tudi ko ga je mel ni bil nič hitrejši"

To ne drži. Obe testiranji sta pokazali, da je bil Kimi pred Felipejem. Je pa res, da Massa ni bil nič hitrejši zarad tega "i" krilca - to pa drži.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

TOP ::

Ja trenutno sedaj je suho in oblačno.Tako naj tud ostane,ker če ne bo Hamilton sigurno zmagal.

TOP ::

Evo po kmalu potem je začelo rahlo deževati,to je bla dirka GP2 in leteli so ven kot za stavo,so pa še vedno vozili z gumami za sho,ker je rahlo rosilo samo na štartu.Je pa Senna odstopu,ko je vodu več ko pol dirke,ker je nekaj odletelo z dirkalnika.

mavec ::

Če bo dež, potem bo Massa definitivno letel ven, ker se je že pokazalo kako gre on skupaj z dežjem.
Hamilton in Raikkonen bosta verjetno v ospredju, pa še kak Kubica...

3furious ::

V bistvu vse skupaj brez presenečenj.

Za ostalo me ta moment briga (jutri bi se znal, v kolikor ne bo kaosa, Hamilton sprehoditi do zmage - zelo ustrezajo jim temperature), bolj spet boli Ferrari.

1. Prišli so brez nastavka, ki pomaga predvsem Kimiju (lažje zadeti vrh zavoja pri manj agresivnem vstopu v ovinek). Da bo vsem jasno o čem bluzim:

2. Massa je spet lažji, kar ni pošteno in spet pomeni samo eno. Tako je zadeva zaključena v kolikor v jutrišnjo in naslednjo dirko ne poseže višja sila. Marš Ferrari.


1. Verjetno je pomanjkanje nastavka krivo, da je Kimi naredil napako v kvalifikacijskem krogu. Sigurno so pri Ferrariju vedeli, da bo ga bo zato odneslo v sedmem zavoju. /sarcasm off
Ne išči izgovorov za Kimija, če sam pravi, da je zadovoljen z obnašanjem dirkalnika. Quote: "I am reasonably happy with my car, which seems to be behaving the way I like."

2. Lažji dirkalnik prinaša 100% prednost le na kvalifikacijah, na dirki pa lahko zaradi tega izgubiš mesto preko boksov. Predvsem na deževni dirki je težji dirkalnik lahko prednost. Recimo lažji dirkalnik mora prej v bokse, zato je večja verjetnost da za**** pri izbiri gum.
In the age of information, ignorance is a choice.

dzinks63 ::

Kimi je takoj je odločno prehitel Masso in se podi za Hamiltonom in ga tudi že prehitel. Očitno je moral pojest veliko zafrkancij in je naspidiran do kraja. Spa je vedno zanimiv in zgleda da bo tudi danes, sploh če se bo še kaj vlilo med dirko.

dzinks63 ::

Kakšen boj v zadnjih krogih na mokri stezi, fantastično, tako bi moralo biti večkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Super Sonic ::

NO ja, sej je Kimi vsaj sam spravil iz boja za naslov - to tudi nekaj šteje.

"1. Verjetno je pomanjkanje nastavka krivo, da je Kimi naredil napako v kvalifikacijskem krogu. Sigurno so pri Ferrariju vedeli, da bo ga bo zato odneslo v sedmem zavoju. /sarcasm off"

Brains on: S krilcem bi dobil Kimi kakšno desetinko do dve.

Brains off:" Lažji dirkalnik prinaša 100% prednost le na kvalifikacijah, na dirki pa lahko zaradi tega izgubiš mesto preko boksov. Predvsem na deževni dirki je težji dirkalnik lahko prednost. Recimo lažji dirkalnik mora prej v bokse, zato je večja verjetnost da za**** pri izbiri gum."

Na kolk deževni dirki to?>:D

p.s.
Največja EGO zmaga v zadnjih 10 letih. Zagotovo. Lewis Hamilton.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

pirat ::

žal se je uresničil worst case scenario....
Kimiju štejem v plus to, da je vsaj poskušal slediti Hamiltonu (pač gre na vse ali nič, tokrat se ni izšlo...), Massa o čem takem očitno ni razmišljal.
Upam, da začne Kimi takoj razmišljati o naslednji sezoni, jaz raznih Mass ipd.... ne prenašam najbolje.

Karaya 52 ::

Super Sonic> 2. Massa je spet lažji, kar ni pošteno in spet pomeni samo eno. Tako je zadeva zaključena v kolikor v jutrišnjo in naslednjo dirko ne poseže višja sila. Marš Ferrari.

Toliko o tvoji teoriji...

Škoda za Kimija.

dolenska ::

jao in te dirke nisem videl. upam da bo kje na netu, da jo bom lahko pogledal

Super Sonic ::

"Kimiju štejem v plus to, da je vsaj poskušal slediti Hamiltonu"

Tega se nekak ne dela, če si toliko počasnejši. Ampak je šlo za EGO šov - tako, da se razumet. Kimi na svoji stezi, po tako odličnem štartu enostavno ni mogel spustiti.

"jaz raznih Mass ipd.... ne prenašam najbolje."
Jaz tudi ne. Letos gre za slabo leto Kimija. Imel nekaj očitnih svojih napak (Monaco, Spa), nekaj napak RI-ja (Turičija, Madžarska), nekaj višje sile (Kanada) in pa, seveda, Michaela Schumacherja, kateremu mu je uspelo zvleči "prevladajočo dinamiko v moštvu" k Massi.

Upam na čim več dežja letos ali pa vsaj nizke temperature. Konec koncev - Lewis bo prvak vsaj zasluženo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Icematxyz ::

Amaterski Kimi. Z to potezo je sam sebe zapečatil. Massa je tako postal tudi uradno oseba za katero navijam.

Bo moral Kimi marsikaj narediti da bo te mlačne predstave ki jih prikazuje in takšne amaterske poteze pri meni porpavil da bom spet najbolj navijal za njega.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Toliko o tvoji teoriji..."

Teorija se je med dirko spremenila, ker je Kimi naredil kar pač je - nabrisal Hamiltona in Masso. Ko so videli, da je Hamilton v bokse tako zgodaj, so taktiko spremenili. Kimi je šel na prime, Felipe pa na option. Easy.

Pa ne mi rečt, da je bila to prva tekma, ki si jo ogledal bolj podrobno?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Bo moral Kimi marsikaj narediti da bo te mlačne predstave ki jih prikazuje in takšne amaterske poteze pri meni porpavil da bom spet najbolj navijal za njega."

Jaz ne vidim nič amaterskega, še vedno ne. Uspelo mu je prehitet Masso in Lewisa na začetku. Masso je prehitel zaradi tega ker je bil hitrejši, Lewisa pa zato, ker se je Lewis zavrtel in šel na Kemmel ravnino brez ful gasa.

Konec pa je bil takšen kot je pač bil. EGOtripen.

Zgodba je zaključena, Massa je letos št. 1.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

IcEk` ::

Super Sonic, tisti nastavek lahko vidimo na vseh testiranjih na skoraj vseh dirkalnikih. Ni namenjen zbiranju podatkov?

mavec ::

Komisarji preiskujejo nesrečo, ki se je zgodila med Kimijem in Hamiltonom. Odločitev zaenkrat še ni znana.

Super Sonic ::

"Super Sonic, tisti nastavek lahko vidimo na vseh testiranjih na skoraj vseh dirkalnikih. Ni namenjen zbiranju podatkov?"

Ne v takšni obliki kot ga je naredil Ferrari. Njim namreč manjka stabilnost v zavojih (McLaren je zares sumljivo stabilen že vso sezono).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Komisarji preiskujejo nesrečo, ki se je zgodila med Kimijem in Hamiltonom. Odločitev zaenkrat še ni znana."


V tako dirko se ne drega, je pa vse možno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

borchi ::

> "Komisarji preiskujejo nesrečo, ki se je zgodila med Kimijem in Hamiltonom. Odločitev zaenkrat še ni znana."

ja, ampak verjetno trenutek, ko je kimi zadel lewisa od zadaj (pri precej majhni hitrosti in praktično brez posledic)? al kaj drugega?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Veron ::

eni so še vedno mnjenja, da mclaren in lewis nebi bila tam, kjer so trenutno sedaj, če nebi blo lanskoletne afere :)

ripmork ::

Amaterski Kimi. Z to potezo je sam sebe zapečatil. Massa je tako postal tudi uradno oseba za katero navijam.

Bo moral Kimi marsikaj narediti da bo te mlačne predstave ki jih prikazuje in takšne amaterske poteze pri meni porpavil da bom spet najbolj navijal za njega.


hvala Kimiju in Lewisu za odlično finalno predstavo, finec se je vsaj boril če je že na koncu naredil napako. Massa bi na njegovem mestu zdavnaj spustil gas in se zadovoljil z drugim mestom. Me veseli da kdaj vidimo kako konkretno tvegano borbo za razliko od taktičnih zmag in kalkulacij.

PS:
Ali si taprav navijač pa dirkača podpiraš ali pa nisi, ne pa da se obračaš kakor veter piha.
««
7 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664273403 (168871) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1146130935 (89684) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189177744 (140989) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127288420 (50799) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778830 (51150) 'FireSTORM'

Več podobnih tem