Forum » Na cesti » Formula 1 2008
Formula 1 2008
Super Sonic ::
Piše se, da je Hamilton ostal brez zmage, zaradi dvoboja s Kimijem v šikani št.18.
Bravo FIA (not), čeprav je res, da je Lewis obšel šikano tako, da je prišel na ciljno-štartno ravnino tik za Kimijem. Pravzaprav tam je preskal ovinek konkretno, po drugi strani, je pa spustil Kimija naprej.
Prilepim video v kratkem.
Bravo FIA (not), čeprav je res, da je Lewis obšel šikano tako, da je prišel na ciljno-štartno ravnino tik za Kimijem. Pravzaprav tam je preskal ovinek konkretno, po drugi strani, je pa spustil Kimija naprej.
Prilepim video v kratkem.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
mavec ::
Hm no. Zdaj o tem debatirati je prerano.
Pa vendar, dejsto je, da se je to zgodilo skoraj v samem zaključku, če se ne motim krog oz. 2 pred koncem. Odločitev pa tudi traja nekaj časa, da se izjasnijo komisarji. Sploh je prerano jo podati takoj po koncu, ko je na vrsti že razglasitev za zmagovalce.
Edino pametno bi bilo počakati in šele nato podati razplet, sicer pa, če je Hamilton res ostal brez zmage je lahko vesel. Če bi se to zgodilo še kakih 10 krogov prej, bi morda bil še ob kaj več, saj bi moral peljati skozi bokse, tako pa bo dobil le kazenski pribitek in dobil več točk, kot bi jih sicer.
Pa vendar, dejsto je, da se je to zgodilo skoraj v samem zaključku, če se ne motim krog oz. 2 pred koncem. Odločitev pa tudi traja nekaj časa, da se izjasnijo komisarji. Sploh je prerano jo podati takoj po koncu, ko je na vrsti že razglasitev za zmagovalce.
Edino pametno bi bilo počakati in šele nato podati razplet, sicer pa, če je Hamilton res ostal brez zmage je lahko vesel. Če bi se to zgodilo še kakih 10 krogov prej, bi morda bil še ob kaj več, saj bi moral peljati skozi bokse, tako pa bo dobil le kazenski pribitek in dobil več točk, kot bi jih sicer.
borchi ::
če v pravilih ni eksplicitno napisano, da se mora tisti, ki je pridobil mesto z prečkanjem šikane, s CELIM avtom postavit za tekmeca, potem lewis ni naredi popolnoma NIČ kar bi komisarji sploh lahko preiskovali, kaj šele ,da bi bil kaznovan...
l'jga
LapD ::
Hamilton je dobil +25 sekund. Zmagovalec torej Massa, drugi Heidfeld, tretji Lojze... Prvenstvo so naredili še bolj dramatično če ne drugega. Verjamem pa, da so si nakopali jezo premnogih navijačev srebrnih :)
PS. glede prekrška je pa zelo težko rečt... Hamilton se je s sekanjem šikane okoristil, ker je prinesel večjo hitrost v ravnino kot Kimi, čeprav ga je za moment spustil z nosom predse. Je pa zelo stroga poteza roko na srce, saj bi morala kazet biti 10 sekund po mojem mnenju.
PS. glede prekrška je pa zelo težko rečt... Hamilton se je s sekanjem šikane okoristil, ker je prinesel večjo hitrost v ravnino kot Kimi, čeprav ga je za moment spustil z nosom predse. Je pa zelo stroga poteza roko na srce, saj bi morala kazet biti 10 sekund po mojem mnenju.
web&motion designer
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LapD ()
Hja dejstvo je, da je izkoristil sekanje šikane. Čeprav je Kimija spustil naprej, pa se je takoj zatem pomaknil mimo njega.
Če so mu šli lani v zaključku nekajkrat na roko, potem se letos obrača vse skupaj.
Če so mu šli lani v zaključku nekajkrat na roko, potem se letos obrača vse skupaj.
Icematxyz ::
Amaterski Kimi. Z to potezo je sam sebe zapečatil. Massa je tako postal tudi uradno oseba za katero navijam.
Bo moral Kimi marsikaj narediti da bo te mlačne predstave ki jih prikazuje in takšne amaterske poteze pri meni porpavil da bom spet najbolj navijal za njega.
hvala Kimiju in Lewisu za odlično finalno predstavo, finec se je vsaj boril če je že na koncu naredil napako. Massa bi na njegovem mestu zdavnaj spustil gas in se zadovoljil z drugim mestom. Me veseli da kdaj vidimo kako konkretno tvegano borbo za razliko od taktičnih zmag in kalkulacij.
PS:
Ali si taprav navijač pa dirkača podpiraš ali pa nisi, ne pa da se obračaš kakor veter piha.
Vsekakor navijam za Ferrari. Do sedaj sem tudi za Kimija ampak niti pod razno več zanj ne navijam ko vidim kaj dela.
Časi ko sem brezpogojno navijal za Schumacherja so mimo. Sedaj si pa pač priznam kako je na stvari. In če je "overall" Massa boljši je pač boljši. Kimi pa se naj potrudi če hoče da še navijam zanj. Trenutno mi deluje precej amatersko in neodgovorno.
To da sta se malo "spikala" na zob pomeni samo da se je pustil izzvati in je zapravil vse. Že tako zaostaja v prvenstvu več kot dovolj za to da še je te točke spušil. Oprosti ampak to je amatersko. To ni blo hrabro in borbeno. Zmago je že zgubil potem se je pa zapeljal v zid. Poteza za katero eč bi bil v mojem moštvu bi jih krepko poslušal.
Če pa se odvzame Hamiltonu ta zmaga zaradi prehitevanja v šikani ali kaj se sedaj pogovarjate pa naj gre v rit F1. Že tako je ženski šport in situacija je bila čista.
Rossi recimo za njega pa navijam brezpogojno. Tudi ko mu je šlo slabo. (če malo presedlam na moto gp). Kimi si zaenkrat tega pač ne zasluži z moje strani. Si je moje spoštovanje pač prislužil Massa. Kimi pa se naj zresni in mu privoščim dobro in še bom navijal zanj. Ampak če bo delal takšne amaterske napake in vlekel tako neodgovorne odločitve pa niti pod razno ne več. Massa si zaluži naslov svetovnega prvaka po mojem mnenju. In mu privoščim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
3furious ::
@super sonic
Hotel sem le poudariti, da lažji dirkalnik ni predpogoj za zmago. Predvsem na dežni dirki, kjer se razmere spremenijo v enem krogu, predčasni postanek in zaradi tega napačna izbira gum lahko prinese veliko razliko. Da bo deževalo šele na koncu pač nisem mogel predvideti.
Drugače pa zanimiva dirka, predvsem začetek in konec. Škoda da je Kimi odstopil in se nista borila prav do ciljne črte. Obvoz šikane je Lewisu res prinesel malo prednosti, ob normalni vožnji po stezi bi težko prišel tako blizu v zavetrje. Ferrari se je pritožil, ker je res malo sumljivo, verjetno bo ostalo samo pri preiskavi, brez kazni.
Hotel sem le poudariti, da lažji dirkalnik ni predpogoj za zmago. Predvsem na dežni dirki, kjer se razmere spremenijo v enem krogu, predčasni postanek in zaradi tega napačna izbira gum lahko prinese veliko razliko. Da bo deževalo šele na koncu pač nisem mogel predvideti.
Drugače pa zanimiva dirka, predvsem začetek in konec. Škoda da je Kimi odstopil in se nista borila prav do ciljne črte. Obvoz šikane je Lewisu res prinesel malo prednosti, ob normalni vožnji po stezi bi težko prišel tako blizu v zavetrje. Ferrari se je pritožil, ker je res malo sumljivo, verjetno bo ostalo samo pri preiskavi, brez kazni.
In the age of information, ignorance is a choice.
če je na formula1.com novica, da je hamilton kaznovan, dvomim, da je ostalo samo pri preiskavi :)
web&motion designer
No skratka sem si prebral novico ampak ne vem za kateri ovinek točno gre. Če gre za tisti prvi ovinek ko je Hamilton zapeljal po notranji strani in prehitel Kimija ampak je uspelo Kimiju ostati na prvem mestu potem je seveda ta odločitev "gnila". Če pa gre za kak drug ovinek pa nevem bi moral videti. Med dirko sam nisem opazil kakšne takšne napake.
pirat ::
To da sta se malo "spikala" na zob pomeni samo da se je pustil izzvati in je zapravil vse. Že tako zaostaja v prvenstvu več kot dovolj za to da še je te točke spušil. Oprosti ampak to je amatersko. To ni blo hrabro in borbeno. Zmago je že zgubil potem se je pa zapeljal v zid. Poteza za katero eč bi bil v mojem moštvu bi jih krepko poslušal.
Kimiju točke kaj veliko ne pomenijo. Zmaga ali nič..
takšen je bil že pri mclarnu, takšen ostaja v ferrariju, zato nekateri navijamo zanj.
Hočemo namreč dirkače, ne kalkulante...
lp
"Hamilton was penalised after stewards decided he had gained an advantage by cutting the final chicane in his late-race battle with Ferrari’s Kimi Raikkonen."
Komisarji so odločili, da se je Hamilton okoristil s sekanjem zadnje šikane, nevem kako si lahko to spregledal med dirko :)
Komisarji so odločili, da se je Hamilton okoristil s sekanjem zadnje šikane, nevem kako si lahko to spregledal med dirko :)
web&motion designer
Kimiju točke kaj veliko ne pomenijo. Zmaga ali nič..
takšen je bil že pri mclarnu, takšen ostaja v ferrariju, zato nekateri navijamo zanj.
Hočemo namreč dirkače, ne kalkulante...
lp
Jaz tud mam rad dirkače ne pa drkače ko se zaletijo v zid ko so mesto že zgubili. Tako da... Pa nebi sploh rekel če se to zgodi se pač zgodi. Kimiju pa se zadnje čase dogaja preveč takšnih bednih... In vse je krivo samo on ne. Naj razčisti v glavi določene stvari če hoče da ga jaz spoštujem. Trenutno ga pač ne in mislim da bo težko se mi spet kdaj prikupil. Bo res mogel kar precej narediti za to. Massa si zasluži biti prvak glede na to kaj je prikazal to sezono in držim pesti zanj.
Massa je si pridobil Kimi pa zgubil moje spoštovanje. Jebi ga.
Zgodovina sprememb…
"Da bo deževalo šele na koncu pač nisem mogel predvideti."
Ergo - noben ne more prevideti koliko močno in kdaj bo deževalo.
Video - Hamilton ob zmago.
Napaka Hamiltona je bila, da ni Kimiju pustil več prostora. Toda! Vseeno je Kimija spustil predse (za 0,5 tisočinke ). Ne vem. Itak je bedno, ker Massa je zadnji, ki si je tole zmago zaslužil.
Ob takšnih "dogodkih" bo zagotovo prvak Massa.
p.s.
Pa menda ne, da je Bernie jasnoviden.
Ergo - noben ne more prevideti koliko močno in kdaj bo deževalo.
Video - Hamilton ob zmago.
Napaka Hamiltona je bila, da ni Kimiju pustil več prostora. Toda! Vseeno je Kimija spustil predse (za 0,5 tisočinke ). Ne vem. Itak je bedno, ker Massa je zadnji, ki si je tole zmago zaslužil.
Ob takšnih "dogodkih" bo zagotovo prvak Massa.
p.s.
Pa menda ne, da je Bernie jasnoviden.
Da točno ta ovinek sem imel v mislik ko sem 2 posta nazaj napisal svoje mnenje.
Seveda se ne strinjam z odločitvijo. Lepo vas prosim.
Seveda se ne strinjam z odločitvijo. Lepo vas prosim.
Zgodovina sprememb…
"Lepo vas prosim."
NIti ni tako vse črno-belo kot se zdi. Če je Hamilton spustil gas in ga je Kimi ujel, potem je jasno, da je bil Hamilton oškodovan.
Zdi pa se, da je Hamilton počasi pospeševal (počasneje kot Kimi) in ko ga je ta prehitel, pritisnil "ful gas". To je bila čista prednost pridobljena zaradi sekanja šikane.
Telemetrija pove vse. Znal bi se tudi McLaren pritožit.
Ko je Kimi ob naslov.
NIti ni tako vse črno-belo kot se zdi. Če je Hamilton spustil gas in ga je Kimi ujel, potem je jasno, da je bil Hamilton oškodovan.
Zdi pa se, da je Hamilton počasi pospeševal (počasneje kot Kimi) in ko ga je ta prehitel, pritisnil "ful gas". To je bila čista prednost pridobljena zaradi sekanja šikane.
Telemetrija pove vse. Znal bi se tudi McLaren pritožit.
Ko je Kimi ob naslov.
"Do sedaj sem tudi za Kimija ampak niti pod razno več zanj ne navijam ko vidim kaj dela. "
Kupi si očala.
1. Kaj je vse Šumi počel v svojem dirkaškem življenju.
2. Huje! Kaj tvoj adut počne letos. Moli k pokočnemu konjičku, da ne bo (preveč) deževalo.
Felipe Massa
Kupi si očala.
1. Kaj je vse Šumi počel v svojem dirkaškem življenju.
2. Huje! Kaj tvoj adut počne letos. Moli k pokočnemu konjičku, da ne bo (preveč) deževalo.
Felipe Massa
Kimi je bil pred Hamiltonom po šikani. End of story.
Sama politika, spletke, umazane stvari in vožnja v vrsti od začetka do konca je še ta sodobna F1.
Včasih je se kdo ubil. Ne rečem. Grozno! Ampak to zdaj pa je golaž katerega je zelo težko pogoltnt.
Massa je nov favorit moj Kimi pa naj gre rajše spat domu za vožnjo ni več.
Sama politika, spletke, umazane stvari in vožnja v vrsti od začetka do konca je še ta sodobna F1.
Včasih je se kdo ubil. Ne rečem. Grozno! Ampak to zdaj pa je golaž katerega je zelo težko pogoltnt.
Massa je nov favorit moj Kimi pa naj gre rajše spat domu za vožnjo ni več.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
dejstvo je, da so se takele situacije že dogajale.
pravilnik na tem področju je v sivem polju, in tu krivda leži popolnoma ter samo na strani FIE.
za koliko naj bi dirkač spustil nekoga predse, v primeru če mu ne uspe zvozit šikane?
glede na to, da sta bila pred šikano "vglih" oziroma praktično bok ob boku, ne vidim razloga zakaj bi moral Lewis sedaj spustit Kimija recimo za sekundo ali dve pred sebe. V primeru da je FIA sedaj tu pametna, bi bila lahko še nekoliko bolj pametna še pred začetkom sezone in bi se dobro razjasnili, kako bodo efektivno in natančno pravilnik v takšnih primerih uredili. Četudi bi uvedli kazen pribitka 25 sekund+ za kakršnokoli prečkanje šikane (namerno ali nenamerno, v tem primeru očitno nenamerno), bi Lewis vsaj instantno vedel pri čem je.
Tako pa ostaja dejstvo, da Lewis ni naredil nič, s čimer bi nasprotoval pravilniku - pa je kljub temu ostal brez zmage.
Toliko dolgočasnih, repetativnih dirk kjer se zmaguje zgolj s taktiziranjem v boksih, ko pa končno ugledamo res dobro, napeto in borbeno dirko se zgodi pa tole. In potem naj verjamem, da bi FIA rada videla čimveč prehitevanj, ko pa je dirkač za malodane vsako potezo na stezi kaznovan.
ne Max Mosley in njegove orgije, tole danes je tisto kar škodi ugledu tega športa.
pravilnik na tem področju je v sivem polju, in tu krivda leži popolnoma ter samo na strani FIE.
za koliko naj bi dirkač spustil nekoga predse, v primeru če mu ne uspe zvozit šikane?
glede na to, da sta bila pred šikano "vglih" oziroma praktično bok ob boku, ne vidim razloga zakaj bi moral Lewis sedaj spustit Kimija recimo za sekundo ali dve pred sebe. V primeru da je FIA sedaj tu pametna, bi bila lahko še nekoliko bolj pametna še pred začetkom sezone in bi se dobro razjasnili, kako bodo efektivno in natančno pravilnik v takšnih primerih uredili. Četudi bi uvedli kazen pribitka 25 sekund+ za kakršnokoli prečkanje šikane (namerno ali nenamerno, v tem primeru očitno nenamerno), bi Lewis vsaj instantno vedel pri čem je.
Tako pa ostaja dejstvo, da Lewis ni naredil nič, s čimer bi nasprotoval pravilniku - pa je kljub temu ostal brez zmage.
Toliko dolgočasnih, repetativnih dirk kjer se zmaguje zgolj s taktiziranjem v boksih, ko pa končno ugledamo res dobro, napeto in borbeno dirko se zgodi pa tole. In potem naj verjamem, da bi FIA rada videla čimveč prehitevanj, ko pa je dirkač za malodane vsako potezo na stezi kaznovan.
ne Max Mosley in njegove orgije, tole danes je tisto kar škodi ugledu tega športa.
Pa še to. Kimi pravite da mu samo zmaga nekaj pomeni ne točke pa zato navijate zanj. Super ne rečem.
Samo on je že zgubil zmago potem pa se zaletel v zid! On sploh ni več v igri za zmago bil! Massa pa je seveda največji bedak ker še na točke gleda in je rajše oceno da bolše prit 2 v cilj kot pa se zabit brezglavo v zid?
Kdo je zaj tu šampion?
Samo on je že zgubil zmago potem pa se zaletel v zid! On sploh ni več v igri za zmago bil! Massa pa je seveda največji bedak ker še na točke gleda in je rajše oceno da bolše prit 2 v cilj kot pa se zabit brezglavo v zid?
Kdo je zaj tu šampion?
"Tako pa ostaja dejstvo, da Lewis ni naredil nič, s čimer bi nasprotoval pravilniku - pa je kljub temu ostal brez zmage."
Po večkratnem ogledu lahko rečem, kaj bi Lewis moral narediti (lahko je biti pameten) - spustiti gas v šikani in na ravnino zapeljat za Kimijem. Tako se pa je odpravil tja na zelo "smeli način" in je na ravnini dobesedno pričakal Kimija. To mu je kasneje prineslo boljši položaj pri prehitevanju. Torej je dobil neposredno prednost zaradi sekanja šikane.
Npr. ko furaš power lap na kvalifikacijah moraš vsako šikano prevoziti tako, da imaš vsaj eno gumo na asfaltu, tri pa so lahko na šikani. Drugače se krog črta.
Osebno sem proti temu sranju, ampak to hočejo. Najbolj napeto! prvenstvo, kjer bo, stavim pivo, zmagovalec Massa.
Po večkratnem ogledu lahko rečem, kaj bi Lewis moral narediti (lahko je biti pameten) - spustiti gas v šikani in na ravnino zapeljat za Kimijem. Tako se pa je odpravil tja na zelo "smeli način" in je na ravnini dobesedno pričakal Kimija. To mu je kasneje prineslo boljši položaj pri prehitevanju. Torej je dobil neposredno prednost zaradi sekanja šikane.
Npr. ko furaš power lap na kvalifikacijah moraš vsako šikano prevoziti tako, da imaš vsaj eno gumo na asfaltu, tri pa so lahko na šikani. Drugače se krog črta.
Osebno sem proti temu sranju, ampak to hočejo. Najbolj napeto! prvenstvo, kjer bo, stavim pivo, zmagovalec Massa.
Kimi je bil po šikani na ravnini pred Hemiltonom popolnoma. Hamilton je na ravnini pred naslednjim ovinkom bil popolnoma za Kimijem. Še kar enkrat poglej posnetek. Potem je pa sam začel nekaj telovaditi in ne Hamilton in izgubil mesto.
Tu ni opravičila to so spletke zdaj. To je isto kot naš parlament postalo. Sama politika in laži.
Tu ni opravičila to so spletke zdaj. To je isto kot naš parlament postalo. Sama politika in laži.
Zgodovina sprememb…
noben ni opazu, da je lewis dvakrat menjal stran ceste na ravnini iz raidillona do les combesa? defense line, racing line, defense line, racing line.
l'jga
> Samo on je že zgubil zmago potem pa se zaletel v zid! On sploh ni več v igri za zmago bil!
če si drugi, sekundo ali dve za vodilnim, si težko kaj drugega kot pa v igri za zmago.
če si drugi, sekundo ali dve za vodilnim, si težko kaj drugega kot pa v igri za zmago.
l'jga
globoko grlo ::
@icemat
kot je že nekdo rekel je hamilton počakal kimija (pospeševal malenkost slabše od kimija) in ko je bil kimi 10 cm v prednosti, je pa hamilton po gasu stopu in to je to
Kako pa to piše v pravilih? Ali piše samo spustiti predse? To si razlagam, da spustiš cel avto naprej, ne pa samo delček nosu.
kot je že nekdo rekel je hamilton počakal kimija (pospeševal malenkost slabše od kimija) in ko je bil kimi 10 cm v prednosti, je pa hamilton po gasu stopu in to je to
Kako pa to piše v pravilih? Ali piše samo spustiti predse? To si razlagam, da spustiš cel avto naprej, ne pa samo delček nosu.
Vendarle Hamilton?
McLaren se je pritožil na odločitev komisarjev FIA in zna uspeti.
Besedilo: Artur Švarc
V razlogih za kazen Hamiltona piše, da je Lewis s sekanjem šikane pridobil prednost in višjo hitrost. McLaren je predložil dokaze iz telemetrije, da je bila hitrost Hamiltona ob prečkanju ciljne črte 6 km/h nižja od Raikkonena na istem mestu. V praksi to pomeni, da sekanje šikane Britancu ni prineslo prednosti v hitrosti.
O usodi zmagovalca VN BElgije bo tako odločalo Prizivno sodišče FIA.
Pritožba je možna samo zato, ker odločitev ni bila sprejeta med dirko. Sicer pritožba ne bi bila mogoča.
Vir
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mavec ()
"noben ni opazu, da je lewis dvakrat menjal stran ceste na ravnini iz raidillona do les combesa? defense line, racing line, defense line, racing line."
To je bolj dirkaški kodeks, neke vrste uzance, da se samo enkrat menja linijo.
Lewis je vedno bil sporen. In vedno BO sporen. Tak pač je.
Lewis je vedno bil sporen. In vedno BO sporen. Tak pač je.
tako kontroverzne kazni ne bi smelo bit, tudi zato, ker je kimi še enkrat bil spet v vodstvu. torej je bilo back to square one.
l'jga
WarpedGone ::
A ma kdo posnetek tega manevra al ne?
Ne se preveč zapletat v semantiko, z vožnjo izven proge pač ne smeš pridobiti prednosti, sploh takšne ne, da potem zmagaš.
Ne se preveč zapletat v semantiko, z vožnjo izven proge pač ne smeš pridobiti prednosti, sploh takšne ne, da potem zmagaš.
Zbogom in hvala za vse ribe
šernk ::
"noben ni opazu, da je lewis dvakrat menjal stran ceste na ravnini iz raidillona do les combesa? defense line, racing line, defense line, racing line."
to je kar pravilo se mi zdi, ne vem pa ali velja le za tistega ki brani položaj ali tudi za tistega ki napada.
in če se ne motim ko se je Kimi raztreščil je bil pred Hamiltonom, saj je Hamilton le nekaj metrov nazaj naredil pirueto
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Longinus ::
vsi vemo da fia drži z rdečimi tak da verjetno mclarnu nebo uspela pritožba.
tak pač je če že ferrari ne mora zmagat na cesti si pač najdejo druge poti.
bravo ferrari
tak pač je če že ferrari ne mora zmagat na cesti si pač najdejo druge poti.
bravo ferrari
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse
WarpedGone ::
My bad, prej mi posnetek ni delal.
Hja, kazen je 100% upravičena, svinjarija bi bila, če bi Hamilton odnesel zmago.
Napako je naredil ko je prvič sekal šikano. Tam je proti kimiju pridobil precej metrov in prišel pred njega, kaj se je dogajalo za tem ni več relevantno.
Hja, kazen je 100% upravičena, svinjarija bi bila, če bi Hamilton odnesel zmago.
Napako je naredil ko je prvič sekal šikano. Tam je proti kimiju pridobil precej metrov in prišel pred njega, kaj se je dogajalo za tem ni več relevantno.
Zbogom in hvala za vse ribe
pirat ::
Kdo je zaj tu šampion?
hja, kdo vozi s številko 1?
Kimi je letos naredil marsikatero neumnost, se strinjam. na marsikateri dirki ni bil motiviran, se strinjam.
Ampak, danes je pa bil motiviran, kar je lepo pokazal z dirko.
To, da se ni sprijaznil z drugim mestom, ampak je šel na vse ali nič, mu jaz štejem v plus. Jebeš kalkulante, ki seštevajo pike, točke, odstope.... za naslov.
Sam navijam za prave športnike - ki gredo na prvo mesto no matter what - tudi če občasno končajo v zidu ali pa zaradi tega izgubijo naslov.
Mam pa svoje mnenje o 'kao' navijačih, ki na začetku sezone navija za enega, mu par dirk ne gre, začne navijat za drugega, ko potem ta par dirk za*ebe spet zamenajo....
"to je kar pravilo se mi zdi, ne vem pa ali velja le za tistega ki brani položaj ali tudi za tistega ki napada."
Ne vem katero pravilo bi to bilo, če pa je, me pa zanima zakaj ga ne uporabljajo (namreč Fia uporabi vse in tega cik-cakanja je kar veliko). Lahko pa me kdo popravi.
"in če se ne motim ko se je Kimi raztreščil je bil pred Hamiltonom, saj je Hamilton le nekaj metrov nazaj naredil pirueto"
Oglej si film.
Ne vem katero pravilo bi to bilo, če pa je, me pa zanima zakaj ga ne uporabljajo (namreč Fia uporabi vse in tega cik-cakanja je kar veliko). Lahko pa me kdo popravi.
"in če se ne motim ko se je Kimi raztreščil je bil pred Hamiltonom, saj je Hamilton le nekaj metrov nazaj naredil pirueto"
Oglej si film.
"Tam je proti kimiju pridobil precej metrov in prišel pred njega, kaj se je dogajalo za tem ni več relevantno."
Ne drži. Če sekaš šikano in s tem pridobiš mesto, moraš tistemu, kateremu si mesto odvzel, mesto vrniti nazaj. In to je Lewis storil. Čeprav na ekstremen način. Po drugi strani bi pa Hamiltonu takšen krog na kvalifikacijah črtal.
Kje so pa McLarnu najdl tistih 6 km/h me pa tud zanima. Ampak ok. Če kaj ne laže je to telemetrija.
Ne drži. Če sekaš šikano in s tem pridobiš mesto, moraš tistemu, kateremu si mesto odvzel, mesto vrniti nazaj. In to je Lewis storil. Čeprav na ekstremen način. Po drugi strani bi pa Hamiltonu takšen krog na kvalifikacijah črtal.
Kje so pa McLarnu najdl tistih 6 km/h me pa tud zanima. Ampak ok. Če kaj ne laže je to telemetrija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
dzinks63 ::
> Tam je proti kimiju pridobil precej metrov in prišel pred njega, kaj se je dogajalo za tem ni več relevantno.
tehnično je pravzaprav zgubil par centimetrov. preden mu kimi ni pustil prostora v šikani (popolnoma legalno), je bil vzporedno s kimijem, na štartni črti pa par centimetrov za njim. sej pravim, če ni eksplicitno zapisano v pravilih, da mora dirkač s celim avtom za tekmeca potem, ko je sekal šikano, je lewis 'in the clear'. če pa je v pravilih samo, da ne sme pridobiti s sekanjem šikane, je pa stvar dovolj dvoumna. ravno toliko, da ne moreš naknadno kaznovat nekoga, ki je dirko zmagal sam, kjub temu, da je bil tekmec v dirki še enkrat pred njim.
upam it stavi, da bo mclaren tole pritožbo dobil.
tehnično je pravzaprav zgubil par centimetrov. preden mu kimi ni pustil prostora v šikani (popolnoma legalno), je bil vzporedno s kimijem, na štartni črti pa par centimetrov za njim. sej pravim, če ni eksplicitno zapisano v pravilih, da mora dirkač s celim avtom za tekmeca potem, ko je sekal šikano, je lewis 'in the clear'. če pa je v pravilih samo, da ne sme pridobiti s sekanjem šikane, je pa stvar dovolj dvoumna. ravno toliko, da ne moreš naknadno kaznovat nekoga, ki je dirko zmagal sam, kjub temu, da je bil tekmec v dirki še enkrat pred njim.
upam it stavi, da bo mclaren tole pritožbo dobil.
l'jga
šernk ::
Oglej si film.
to mislim potem ko je Kimi kasneje odstopil, in ne glede te šikane in prehitevanja
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
Ktj ::
Pri vseh podatkih vremena ki jo imajo moštva in o obnašanju dirkalnika mi ni jasn zakaj ni noben v pred zadnejm korgu šu na dežne gume ali pa na zadnjem, namreč krog 2.36.xxx ki ga je naredu hamilton(+ riziko vrtenja dirkalinka) se da v takih razmerah odvozit vsaj 2.00.000 ali bolje. Najbolje jim je pokazu Heidfeld.... škoda da ni bil clij kšne 500m bolj naprej kt bi jih verjetn vse premagu XD.....
hamax ::
Tisti, ki pravite, da je Hamilton pridobil le nekaj cm se motite. Namrec, ce ne bi sekal sikane, bi moral ovinek odpeljat za Kimijevim avtom. Tezko bi se zrinil zraven.
hotlips ::
Točno tko kt je hamax reku. Ja Joker forumu (telovadba/formulce) majo lepo zbrane posnetke "spornega" sekanja šikane in tam se vid, da bi Luis komot zapeljal za Kimijem, je mel več kot dovolj prostora in če bi bil tam pesek bi brez dvoma tako tudi odpeljal. Ampak ker je tam asfalt je odvil levo pospeševal do ravnine, kjer je zanj na idealnem mestu Kimija spostil predse in ga v nadeljevanju brezvečjih težav prehitel. ČE bi Luis zapeljal za Reikonenom se nebi mogel nikdar znajti v taki poziciji kot se je in nebi imel možnosti napada na Kimija. Sprva se je tud men kazen zdela ostra in nepotrebna, samo potem ko sem videl posnetke iz različnih zornih kotov se mi zdi povsem upravičena. Če Luis nebi namenoma izvedel tega manevra, bi Kimija spustil predse takoj potem, ko ga je prehitel z obvozom šikane (kar je naredil namerno in je iz posnetkov razvidno) bi tuti pomoje Kimija takoj po šikani spustl predse, pri čemer bi zgubil moment in posledično vsaj kakšne pol če ne celo sekundo in nebi še naprej pospeševal z polno močjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotlips ()
Zeberdee ::
Dejstvo je, da dvoboj Hamilton Rajkonen ni vplival na končni rezultat. Že spet je bilo nekaj pomučkano. Tale F1 je en tak balkanski šport. F1 Yugo ekipa bi razturavala. Sama balkanska posla.
ne vem če je sploh kdaj že kakšen dirkač (v dirki) bil kaznovan, če je pri (nenamernem) sekanju šikane pridobil nekaj časa/hitrosti (kot v tem primeru hamilton). bili so kaznovani, če so pridobili na mestu.
seveda, hamilton je očitno izigral pravila, ampak to samo pomeni, da niso pravila dovolj dobro/nedvoumno napisana. če bi bil kimi podobno tako 'umazan', bi pač močno upočasnil, tako da bi hamilton bil konkretno pred njim na štartno ciljni ravnini, hamilton bi se tako moral praktično ustavit, da bi se izognil direktni drive-through kazni, kimi pa bi lahko sam izbral trenutek, ko bi začel pospeševati, tako hamilton ne bi imel možnosti ga napasti v prvem ovinku. ampak kot rečeno, kimi je verjetno eden največjih športnikov v trenutni f1. bi me čudilo, če bi/bo kimi kaj jamral, da ga je hamilton stal zmage... sploh, ker je kasneje v dirki še enkrat bil pred hamiltonom in ker je tole bil dvoboj med hamiltonom in kimijem, nazadnje je pa korist iz tega potegnil massa. eh...
mimogrede, če n. lauda, praktično doživljenski 'uslužbenec' ferrarija, pravi, da je to najbolj izprijena odločitev v f1 dosedaj, potem si lahko predstavljate kakšno mnenje o tem imajo na otoku. pa mi grejo angleži v f1, ki so vsi povrsti dvoličneži par excellence, močno na jetra, ampak tule imajo pa kar prav. že tako je aerodinamika in točkovanje napravljeno tako, da ne podpira prehitevanja. nazadnje bo tako, da bo moral dirkač pred prehitevanjem vprašat stewarde za dovoljenje.
seveda, hamilton je očitno izigral pravila, ampak to samo pomeni, da niso pravila dovolj dobro/nedvoumno napisana. če bi bil kimi podobno tako 'umazan', bi pač močno upočasnil, tako da bi hamilton bil konkretno pred njim na štartno ciljni ravnini, hamilton bi se tako moral praktično ustavit, da bi se izognil direktni drive-through kazni, kimi pa bi lahko sam izbral trenutek, ko bi začel pospeševati, tako hamilton ne bi imel možnosti ga napasti v prvem ovinku. ampak kot rečeno, kimi je verjetno eden največjih športnikov v trenutni f1. bi me čudilo, če bi/bo kimi kaj jamral, da ga je hamilton stal zmage... sploh, ker je kasneje v dirki še enkrat bil pred hamiltonom in ker je tole bil dvoboj med hamiltonom in kimijem, nazadnje je pa korist iz tega potegnil massa. eh...
mimogrede, če n. lauda, praktično doživljenski 'uslužbenec' ferrarija, pravi, da je to najbolj izprijena odločitev v f1 dosedaj, potem si lahko predstavljate kakšno mnenje o tem imajo na otoku. pa mi grejo angleži v f1, ki so vsi povrsti dvoličneži par excellence, močno na jetra, ampak tule imajo pa kar prav. že tako je aerodinamika in točkovanje napravljeno tako, da ne podpira prehitevanja. nazadnje bo tako, da bo moral dirkač pred prehitevanjem vprašat stewarde za dovoljenje.
l'jga
njok ::
že tako je aerodinamika in točkovanje napravljeno tako, da ne podpira prehitevanja. nazadnje bo tako, da bo moral dirkač pred prehitevanjem vprašat stewarde za dovoljenje.
LOL :D Ja samo tole je res...
Če majo jajca, da dajejo take kazni, naj jih dajo med dirko, ne pa potem. Če pa oni v dveh krogih niso zmožni presoditi situacije kako naj jo dirkač v pol sekunde? Nisem Hamiltonov navijač, ampak če nočejo, da F1 pogine, morajo tako dirkanje spodbujat, ne pa se vtikat v vsako stvar.
Kar se tiče Kimija pa mislim, da se preveč sekirate zanj. Pokazal je kaj zna, na koncu se je tudi zajebal, samo mislim da ga točke za prvenstvo ne sekirajo preveč - sigurno pa je v dvoboju užival in naredil vse kar je lahko, da bi zmagal. Oba s Hamiltonom sta vedela, da imata izenačena dirkalnika in da gre za dvoboj med njima. Še takih, prosim!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Na cesti | 286632 (182100) | ABX |
» | Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 137067 (95816) | Jst |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 185706 (148951) | WarpedGone |
» | Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 90529 (52908) | ABX |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 80949 (53269) | 'FireSTORM' |