» »

Formula 1 2008

Formula 1 2008

««
6 / 15
»»

Super Sonic ::

Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlackHole ::

Ne! Še vedno trdim, da ga je prehitel zato, ker je prepozno zaviral. Prepozno je pa zaviral, ker je hotel priti pred njega oziroma v boljši položaj na nepravilen način. Če bi bil to Monaco, ne bo ostal pred njim, razen, če bi se Bourdais zaletel v njega. Si pa prav smešen SS, praviš da je zaviral dovolj, saj ga je odneslo čez šikano. Kje ti je logika? Pa nisem proti Hamiltonu, če ga morda zato tako braniš.

Pa da še malo dopolnim. Kaj bi se zgodilo, če bi en dirkač v vsakem krogu takole povozil šikano med dirko (in ne bi pri tem prehiteval)? Bi ostal nekaznovan?
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Kje ti je logika?"

A to je vprašanje drugač? Ne vem. Jaz vidim, da je lepo prišel v zaveterje, dobil na moči in ko je bil čas za bremzo bil še na pedalu za plin (toliko, da je prišel pred Bourdaisa), na to pa se lepo pospravil na idealno linijo, za katero pa je bil prehiter, saj bi se zaletel v drugega RB. Zato je pritisnil (preveč) na zavoro, fanta je odneslo in hitro se je vrnil nazaj ampak z močno zamorjenim motorjem. Zato je ostal bolj na levo, da je branil pozicijo. A zato dobiš kazen? Če jo, potem bi moral v večini primerov furat čez bokse. In še nekaj. Če tam ne bilo dirkalnika RB bi verjetno vse izpeljal brez problemov.

Drugače se to imenuje dirkanje, nekaj kar FIA (in bajsi s kokicam v gofli) hoče(jo), le da je v tem primeru šlo za nekaj več tveganja s srečnim koncem.

Branim ga zato, ker je bil to čisti dirkaški manever, narejen v borbi za višje mesto (z brez kančka želje po goljufiji). S tem, da je fant zelo dobro zaščitil svoj položaj kasneje, ko avtomobila ni imel na obratih (in ko je Bourdais spal zadaj). In da je zato dobil kazen, je sramota za FIA. Še posebno ob dejstvu, da je v zadnjem krogu Truli dobesedno zrinil Hekkija na travo pri 250 km/h in ostal brez vsakršne kazni. To je ena podla igra zadaj, jebat McLaren za vsako ceno.

To je moje mišljenje.

p.s.
Bi mu pa osebno dal še kakšno dirko štartat iz boksov, da si bi zapomnu, kaj je nazadnje uničeval dirke dirkačem v boksih in da ugotovi kaj pomeni stavek "I'm sorry" v praksi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

WarpedGone ::

>> ... je bil to čisti dirkaški manever, narejen v borbi za višje mesto

Ta manever je zahteval izlet s proge. Hkrati je pridobil mesto. Kazen po pravilniku.
Zbogom in hvala za vse ribe

šernk ::

ko je bilo potrebno zavirati sta bila praktično vzporedno in zato je zaviral kasneje da bi si pridobil prednost, ali je zgrešil šikano zaradi prevelike hitrosti ali zaradi tega da je preprečil trčenje v bistvu tu nima veze, tu so 3 dejstva:
1. točka zaviranja: oba dirkača skoraj vzporedno
2. Hamilton zgreši šikano
3. Hamilton pripelje iz šikane pred Bourdaisom

kaj je tu spornega pri kazni pa ne vem??
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Atos ::

Iz posnetka se takoj vidi, kolikor pridobi napram vozniku pred njim, saj ga v šikani skoraj popolnoma dohiti - se pravi je imel večjo hitrost pri vstopu v šikano iz tega pa sledi, da je zaviral kasneje. Toliko kasneje, da ga je odneslo iz šikane. Bil pa je vedno na idealni liniji (poglej avtomobile pred njim - popolnoma enak vstop v šikano, kjevčjemu ni bil na idealni liniji Bourdais). Ravno zaradi prevelike hitrosti ga pa odnese iz šikane in ne zato, ker bi bil na umazanem delu steze. Kasneje potem že mogoče pride na umazan del, vendar to vsekakor ni razlog, da je obvozil šikano.

dzinks63 ::

Poteka dirka v Silverstonu. Vreme je tipično angleško. Massa ga že biksa, McLarna se preganjata kot pes in mačka, Kimi pa iz varne razdalje vse skupaj opazuje.

mavec ::

To danes pa je bila dirka in pol. Massa tipično zanj, ni bilo časa, da ne bi naredil kake piroete. Škoda, ker Kimi po 1. postanku ni menjal gum in ga je to stalo boljše uvrstitve. Sicer pa cel kup izletov in vrtenj na stezi.
Prve tri in četrtega ločita le 2 točki.

ripmork ::

ja, tole je pa bila orenk dirka od začetka do konca.

Alonso in Lewis sta pokazala odlično pripravljenost, res sem vesel za Barrichella in Heidfelda.
Veliko borb, še več piruet, o Massi sploh ne vem kaj bi rekel...dobro da ni povzročil kake nesreče tam, ko je obstal na stezi po vrtenju
(večkrat na enem in istem odseku steze na ciljni ravnini).

Mimogrede: spet odlična predstava Bruna Senne:D

Jst ::

Očitno je, da po polomu Hamiltonovega začetka sezone, se je tipček odločil za pomoč kakšnega psihjatra ali naročil relaxation DVDje in preživel kakšnih 5 dni v Mclaren Simulatorju. (Malo heca).

Odlična predstava Hamiltona in povsem zasluženo prvo mesto. Po dolgem času ena zanimiva dirka. Škoda Kubice!

Sem pa zelo vesel, da so prvi štirje praktično izenačeni. Več na vrhu, manjše razlike, boljša sezona.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Atos ::

Marsikaj bi se morebiti obrnilo drugače (čeprav dvomim, da bi zmagal kdo drug), če bi Kimiju pri prvem postanku menjali gume. Jaz drugega razloga za njegovo obupno predstavo takoj po prvih postankih ne vidim.

PS: A se še komu zdi, da Mirsad dela vse drugo, kot spremlja dirko med tem, ko komentira? Njegovo vztrajno zatrjevanje, da Robot ni menjal gum ob prvem postanku mi je šlo pošteno na jetra (med drugim) :) Pa tudi položaji na dirki in nasploh on screen podatki so bili katastrofa na tej VN

PrimozR ::

Ma Mirkota je treba zamenjat. Gladko.

mavec ::

Hvalabogu, da sem od polovice dirke le-to spremljal na HRT 2.
Komentatorja tam sta odlično opravila svoje delo. Mirko izgleda napram njima kot kaka Nina Osenar pri BB.

njok ::

Pa se samo meni zdi al sta bla komentatorja na HRT2 vcasih boljsa? Vcasih jima prav zmanka besed – danes recimo takrat, ko je heidfeld prvic izvedel dvojno prehitevanje v zadnjem ovinku sploh nista vedla, kaj naj receta. Pa tudi na splosno se mi zdi, da imata cez dirko precej malo tehnicnih podatkov.

tilinho20 ::

Meni je pa najboljs na RTL-u. Sicer včasih ne razumem vsega ampak mi potem brat pove (če je kaj zanimivega).

Atos ::

Ona imata malo tehničnih podatkov? Kaj ima potem Mirko? In tehnični podatki niso to, da našteva statistiko in prejšnje zmagovalce in zgodovino dirkališča in... Se mi zdi, da imata dosti več za povedati glede tehnike in pa strategije in pa dosti bolj razpravljata o tem kot Mirko. Je pa res, da ne morem primerjati z drugimi komentatorji na drugih televizijah, ker gledam samo na HRT ali pa na POP TV.

globoko grlo ::

mirko ti pa pove vse trače, kar tut ni od muh :)

BigWhale ::

Men je formula z Alisicem zabavna. :)

Jst ::

>Njegovo [Mirko] vztrajno zatrjevanje, da Robot ni
>menjal gum ob prvem postanku mi je šlo pošteno
>na jetra (med drugim) :) Pa tudi položaji na
>dirki in nasploh on screen podatki so bili
>katastrofa na tej VN

Ne da bi ga (Mirka) zagovarjal, ampak tudi Berni ni zadovoljen s stanjem na objektu. Slaba komentatorska mesta, plus dež, so mu pomoje tako zmanjšali vidljivost, da je potem bral Britansko verzijo Slovenskih Novic. Tudi režiser je opravil slabo vlogo, tako da niti on-screen podatkov ni bilo skoraj nič.

Lahko bi pa Mirko bral komentarje na f1.com/live-timings, kjer IIRC so napisali, da je Hamilton zamenjal gume, ter tudi nekaj prehitevanj, ki jih Mirko ni komentiral.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

borchi ::

komentiranje (take) dirke je zagotovo bolj težko, kot se zdi na prvi pogled. razumem, da spregledaš kakšno stvar.

ampak da konstantno trdiš nekaj diametralno nasprotujočega dejstvom...

(in to se mu dogodi večkrat na dirko, vsako dirko. pa ni videt, da bi se stanje kaj izboljševalo iz dirke v dirko.)
l'jga

Jst ::

Se vidi, da ponavadi eno oko počiva ali dela kaj drugega med dirko - recimo gleda vzporedno live timings, če pa je dolgčas, sem pa z mislimi daleč proč.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Super Sonic ::

MIrko nekako živi za rumeni tisk v F1. Med dirko zveš vse - kaj je kdo pojedu, kolk kg težkega otroka so povil, kdo se voz z jahto okoli, kdo ima preveč šminke na obrazu, ipd. O sami tehnični plati F1 pa tip sicer nekaj le ve, toda redko se spravi na to področje. Zato sta tam Franci in Stropnik. David je res človek, ki živi za motošport nasploh, o Franciju pa ne gre izgublat besed. Škoda je le, ko Franci postane na pol retardiran, ko dobi mikrofon pred nos. Sej nč ne rečem - je fino kdaj kej slišat kdo s kom spi, sam kaj vedno ko preklopim, gledam reklame.

Sama dirka je bila ena boljših, pravzaprav tehnično maksimalno zahtevna. Ugotovitve:
1. McLaren je odvozil dirko brez napake z Lewisom, Hekkie je naredil veliko napakic (set up na vozilu naj bi bil bolj na dry kot na wet). Mogoče bi mogla s Sladom eno rečt po dirki.
2. Invaliden Ferrari, najslabšo predstavo katerega koli voznika v F1 (od kar jo gledam) je prikazal Massa, in odličen Kimi. Samo za info - njegov najhitrejši čas na dirki je bil za 6 desetink boljši od vseh ostalih in za 1,2s od Masse. To že njegov šesti zaporedni najhitrejši krog na dirki. Dyeru bi pa najrajš prisolu eno okol kepe, ker je zjebal odlično dirko. Mogoče direktno ni bil ravno Dyer, saj je Ferrari spet razpolagal z povsem napačnimi podatki o vremenu (Monaco anyone?). Dejstvo je, da je Ferrari letos strateško komaj enak, če ne celo slabši, kot McLaren. In obdaja me tisti občutek, ko vem, da Lewis letos ne bo stisnil napačnega gumba.
3. BMW - Kubica s prvo omembe vredno napako letos, Heidfeld pa odlično (ki je imel drugi najhitrejši krog dirke).
4. Škoda ja Webbra.
5. Trije vodilni v SP.

To je to - kmalu VN Nemčije.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

tilinho20 ::

Pa upam da zmaga Ferrari (Kimi). Ker tale Massa....

ABX ::

Dirka je bila čisti Casino, kdor je sledil dirko z očesom na Live Timing, je videl kako različni vozniki so imeli najboljše čase za 2-3 kroga potem pa bili čep najbolj počasni. Sicer vsaka čast Hammiltonu, ampak do polovice ni bilo čisto nič jasno.

P.S: Kdor gleda zadevo na Slo TV naj se rajši zadrži strokovnih komentarjev. Ker nima pojma kaj se dogaja v ozadju, pa ne ker ne pozna scene, ampak ker Slo TV nima ljudi ki bi poznali tehnično F1 (bivše voznike, F1 inženirje, itd...)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

PrimozR ::

Kaj pa če dotična oseba komentira s podatki, ki bazirajo iz drugih, preverljivih virov?

globoko grlo ::

dej abx, ker tok obvladaš, mi še povej, zakaj imajo na popTV na 5 krogov za 5 min reklam
a mogoče še koga to moti?

AmokRun ::

zato ker popTV = reklamaTV

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AmokRun ()

koyotee ::

ampak ker Slo TV nima ljudi ki bi poznali tehnično F1 (bivše voznike, F1 inženirje, itd...)


aja poptv ih pa ma 8-O
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

BlackHole ::

dej abx, ker tok obvladaš, mi še povej, zakaj imajo na popTV na 5 krogov za 5 min reklam
a mogoče še koga to moti?


Jaz sem navadno gledal F1 na POP-u, ampak zadnje čase mi že gre rahlo na živce Mirko, ki je navadno precej zgubljen z dogajanjem na stezi (ko se kaj bolj dogaja), zato gledam večinoma na HTV. Če pa že slučjano prestavim na POP iz radovednosti, pa navadno naletim na reklame. Kot da prav nočejo, da bi F1 gledal pri njih.
LP Marko

njok ::

Ona imata malo tehničnih podatkov? Kaj ima potem Mirko? In tehnični podatki niso to, da našteva statistiko in prejšnje zmagovalce in zgodovino dirkališča in... Se mi zdi, da imata dosti več za povedati glede tehnike in pa strategije in pa dosti bolj razpravljata o tem kot Mirko. Je pa res, da ne morem primerjati z drugimi komentatorji na drugih televizijah, ker gledam samo na HRT ali pa na POP TV.


Ma ne, Mirko tu sploh nima veze, na HRT2 sta neprimerno boljsa. Mam pa obcutek, da sta vcasih vec povedala; za referenco pa mam RAI komentatorje in komentatorje drugih prvenstev na eurosportu (MotogGP, WTCC, GP2) ter MotoGP na Italia1. Nemsko pa zal ne razumem dovolj dobro.

ABX ::

Jaz imam to srečo da sem se rodil na Obali in gledal RAI od samega začetka, sicer vmes je F1 pristala na komercialne ITA kanale, ampak na srečo se je vrnila na nacionalko. Razlika je tako velika da ne moreš verjet. Trenutno gledam F1 iz Angleških kanalov, ker sem se preselil in ne dobim več RAI. Sicer je zelo solidna, vendar ne pride na nivo Italjanov. Kar se pa tiče SLO TV, sem tu pa tam bil "prisiljen" gledat in sem zgroženo poslušal kaj tipi blodijo.

Sej ne da sem jaz neki "strokovnjak" vendar ko imaš možnost pošlušat profesionalne komentatorje postaneš zbirčen. Kar se tiče HTV pa nimam nobenih izkušenj.

Danes F1 dobiš 1 uro po dirki na Torrent straneh, sicer zamudiš "Live" sceno, vendar priporočam pogled.

P.S: Forza Trulli! :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Zeberdee ::

Meni pa samo nekaj ni jasno: Ta miran mora biti res ena huda živina, izjave njegovega tima se furajo (z znakom poptv) po vseh evropskih televizijskih oddajah. Sem bil zadnjič v Romuniji prav presenečen, ko je bil poptv snemalnik zvoka...

Super Sonic ::

"Ta miran mora biti res ena huda živina,"

A morš mislt? Model se z zjutraj z Ecelstonom pogovarja na kavi, zvečer pa žge Slavico. ;) Mal heca. Sicer z njim nisem dostkrat govoru, je pa dejstvo:
- da je kot človek izredno sposoben,
- posledično je z njim nemogoče delat - zaenkrat je to človek z največ energije kar sem jih srečal,
- v F1 pozna vse kar leze in leti,
- nažgal je že vse kar leze in leti in je povezano z F1 (da, moško in žensko),
- pred dvema letoma je dobil 1000000SIT mesečne plače in vsa plačana potovanja s strani Pop-a,
- Mikeleta (Michael Schumacher) pozna zelo osebno, tudi Mikele ga ceni kot novinarja,
- ko on gre, Pop izgubi F1.

Tko, mal rumenga tiska nazaj :P.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Daedalus ::

"Ta miran mora biti res ena huda živina,"

A morš mislt? Model se z zjutraj z Ecelstonom pogovarja na kavi, zvečer pa žge Slavico. ;) Mal heca. Sicer z njim nisem dostkrat govoru, je pa dejstvo:
- da je kot človek izredno sposoben,
- posledično je z njim nemogoče delat - zaenkrat je to človek z največ energije kar sem jih srečal,
- v F1 pozna vse kar leze in leti,
- nažgal je že vse kar leze in leti in je povezano z F1 (da, moško in žensko),
- pred dvema letoma je dobil 1000000SIT mesečne plače in vsa plačana potovanja s strani Pop-a,
- Mikeleta (Michael Schumacher) pozna zelo osebno, tudi Mikele ga ceni kot novinarja,
- ko on gre, Pop izgubi F1.

Tko, mal rumenga tiska nazaj :P.


Pa še vseeno ne loči bremze od menjalnika:)) Ne resno, tip nima pet čistih o tehnologiji, stilih vožnje, strategiji ipd... al pa vso to silno znanje ljubosumno čuva zase. HTV al pa magari ITV pove precej več o zgoraj naštetih zadevah, medtem ko Mirko našteva od katerega mehanika predprejšnja ljubica zdaj spi z dedkom od fotra od znanca od znanca, s katerim je zadnjič minogrede izmenjal 5 besed... Pa to, da redno zamenjuje posnetke za live dogajanje, meša med sabo voznike, spregleda vse, kar ni ravno Kubica Kanada 2007 crash, mu tud ni lih v čast.

Razen tega pa je verjetno kr soliden komentator.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jst ::

Čeprav je DTM AMG vs Audi, je to edini motošport, ki ga gledam. IN tam komentatorja navajata kar malo preveč tehničnih podatkov :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::

Tehnični podatki? Kakšni pa? Audi je zdaj po treh letih zamenjal karoserijo, enako Mercedez, ker sta ven prišla nova modela. Pod kožo je pa vse enako že od leta 2005.

šernk ::

prav zabavno mi je spremljat mirkota kako tuli v neskončnost da je nekdo odstopil, nato pa čez 3 kroge ta isti ki bi moral odstopit zavije v bokse in mu potem nič ni jasno hehe
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

borchi ::

> nato pa čez 3 kroge ta isti ki bi moral odstopit zavije v bokse in mu potem nič ni jasno hehe

samo na progi, ki ima zelo kratek krog. sicer ni varjante, da bi se ališič spomnil, kaj se je zgodilo pred 3 krogi. ima spomin laboratorijske miške.

(razen ko gre za trače, seveda)
l'jga

Alexius Heristalski ::

Največji car (v Miranovih očeh) je pa Miodrag Kotur! :D

Aja, VN Nemčije: gledal sem kvalifikacije in povsem pozabil na dirko. Dramatično, dramatično! Nekaj novega za zagrizenega fana F1, moram se spraviti v red.:)) Kot kaže, je Hamilton močno v vzponu, Ferrari pa ne vem, kaj dela. Spijo?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

njok ::

Še druga proga v Valencii, ki se mi zelo dopade. Je že kdo vozil v rFactorju?

PrimozR ::

Ne uporabljamo rTractorja.

njok ::

Ne uporabljamo rTractorja.


:D Pa obstaja se kaka simulacija s to progo?

Jst ::

In kakšna se vam zdi nova lokacija? Iz dela kvalifikacij, ki sem ga videl, je proga zelo ozka in proge, kjer je prehitevanje zelo težko/oteženo, meni niso všeč.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Scorpia ::

Proga je presenetljivo dovolj široka (na kakšnem delu je že ozka), in ne ozka koker monaco. Kot so rekli tudi mene zelo spominja na melbourne, kjer dobiš občutek da je proga ozka, ker so zidvoi takoj ob stezi. Se je dober videlo, ko so se med sabo prehitevali da je še dovolj prostora.
////

dzinks63 ::

Proga je po svoje zanimiva, kot nekakšen grande Monte Carlo.
F1 Europe GP in Valencia,
sicer bomo videli jutri, kako bo vse skupaj zgledalo. Je pa zanimivo, da so si dirkači tako zelo skupaj, se vidi da ni še nobeden proge naštudiral v nulo.

Startna vrsta:
1. Massa Ferrari 1:38.989
2. Hamilton McLaren Mercedes 1:39.199
3. Kubica BMW Sauber 1:39.392
4. Raikkonen Ferrari 1:39.488
5. Kovalainen McLaren Mercedes 1:39.937
6. Vettel Toro Rosso 1:40.142
7. Trulli Toyota 1:40.309
8. Heidfeld BMW Sauber 1:40.631
9. Rosberg Williams Toyota 1:40.721
10. Bourdais Toro Rosso 1:40.750

Zelo dobro se je odrezal Toro Rosso, razočaral Renault in Honda, dirka zna biti zelo zanimiva, bomo videli.

šernk ::

jst sem pa prav pozabu na kvalifikacije danes :S
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

PrimozR ::

njok kakrkoli, kar ne bi bilo narejeno na ISI pogonu ne. Pa že itak dvomim da obstaja karkoli drugega, ekr je IMO trenutno simualcijski F1 svet daleč najbolj aktiven prav v rFactorju.

Sicer pa ne neka huda dirka, škoda je kimija, ki mu je spektakularno razneslo motor, massa pa je bolj ali manj cruizal proti zmagi. Bi pa Kimi prehitel Heikija, če ne bi speljal malce prezgodaj in s seboj odpeljal cevi.

BlackHole ::

Kimi je pa zdaj že kar skoraj konstantno za Masso. Pa vem, da je Massa prejel precej posmeha na začetku ali celo pred sezono na tem forumu.
LP Marko

Super Sonic ::

"Kimi je pa zdaj že kar skoraj konstantno za Masso."

V Ferrariju so nekako izgubili krmilo, predvsem na relaciji Dominicali-Schumacher/Dyer-Smeadly. Gre za to, da sta Schumacher in Smeadly od Coste - preko Dominicalia, zahtevala, da dirkalnik "popravi", ker Massa (do takrat) ni znal odpeljat niti dolžine dirke brez večje napake, kaj šele, da bi vozil hitro.

Več kot očitno je, da so dirkalnik "popravili" na tak nivo, da Kimi nikakor ne more ogreti gum v enem hitrem krogu. In še, da Massa lahko vozi precej hitro. Nekako pravijo, da Massa uspe ogreti gume v kvalifikacijah 4/5 krogov, Kimi pa to naredi 1/5 krogov.

Tisto kar bolj boli je to, da je Dyer nenadoma izgubil vso pamet in Smeadly je nenadoma postal "čudežni" strateg. Gre za to, da na stezah, kot so Budimpešta in Valencia, Massa odvozi kvalifikacije z najmanj goriva od vseh "kandidatov za naslov", Kimija pa naložijo z gorivom, da bi šel lahko na Luno in nazaj. Zakaj to delajo? To ve samo komandni pult pri Ferrariju. Dejstvo:
- v Budimpešti je Massa štartal s prazno posodo na čisti strani (s tem, da ni odpeljal najhitrejša kroga v kvalifikacijah - pa bi ga moral), Kimi pa naložen do amena na umazani strani. In drugače kot so štartali se niti ni moglo zgoditi. Na dirki se ne da prehitevati.
- Valencia - enaka zgodba.

Povsem enako Hekkie izgublja proti Lewisu.

Več kot očitno je, da je na "prime" taktiki Massa, "option" paket pa je na zadnjih dirkah postal Kimi. To kar se je lani dogajalo pri McLarnu se letos dogaja pri Italjanih. Razlika je samo v tem, da Kimi ni Fernando in Felipe ni Lewis. Verjetno drži, da s Kimijem niso zaslužili dovolj in da bi verjetno z Masso več. Ali pa želijo enostavno prodati več osebnih avtomobilov v Braziliji (šala)?

Vsem fenom Masse želim, če res drži, da Massa štarta (s pomočjo Šumija) po naslov, da na naslednjih dirkah ne bo prav veliko dežja, že zaradi samega okusa, da imamo svetovnega prvaka, ki ne zna obvladovati dirkalnik v dežju.

V glavnem - svinjarija.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BlackHole ::

Ne vem, morem rečt da močno dvomim, da bi pri kateremkoli moštvu (kaj šele Ferrariju) delali tako očitne napake. SuperSonic, zgleda kot da si dobro informiran glede dogajanj v moštvih ampak določene razlage so včasih tako sumljive in naivne, da dvomim bolj v tebe, kot pa moštva F1.
LP Marko
««
6 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664272847 (168315) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1146130705 (89454) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189177415 (140660) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127288318 (50697) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778719 (51039) 'FireSTORM'

Več podobnih tem