» »

F1 2006

F1 2006

««
19 / 38
»»

mavec ::

Daedalus, jaz sem to mislis v stilu, če bo MS ostal v Ferrariju. Imeti vrhunska voznika kot sta MS in KR v timu skupaj je nemogoče, če poznamo zgodovino Ferrarijevih odločitev - predvsem z Rubensom...
Torej, ali bo MS odnehal v F1 ali pa se bo preselil drugam, druge opcije jaz ne vidim, če gre KR res k Rdečim.

matjazx ::

Pomoje je čist možn da bi MS pa KR dirkaša 1 let skupi.
Šumi bi pobasu še 1 naslov in se upokoju, KR pa bi se navadu na Ferrarijev dirkalnik, pol pa na naslov nasledn let.
Od začetka 100% KR ne bo hitrejši, bo rabu kr neki dirk da se navad.

matjazx, bo rabil ja, ker toliko stikal kot jih ima Ferrarijev volan, jih nimajo ostala moštva skupaj :D. Šalo na stran.
Gumbov je res veliko, ampak se bo že navadil med testiranji in nekje do prve tretjine sezone bo verjetno veliko večino že obvladal. Saj je profesionalec :).

(mau dost neuradnih novic zadne cajte ampak usen)

hm... baje nj bi šumi že podpisu 2+3 pogodbo za Ferrari
webber pa za Red bull (z Renojevimi motorji)

TribesMan ::

Uff tole zadnje pa močno dvomim, da bi MS podalšal za 2 leti...

Kdo bo sel pa od Red Bulla stran? Logično bi blo da Coulthard ostane...

Pa še en cool link v zvezi z F1: Honda F1 exploded view

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Good Guy ::

šume če letos osvoji prvakak bo odšel v penzjon..tako mu je svetoval njegov manager
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Rovtar, on bo tako ali tako odšel v pokoj, ti pa še enkrat k uri Slovenskega jezika, ker ne poznaš slovnice 5% :| ...

globoko grlo ::

hehe, si me mal prehitu, sj mogoče mu pa matematika bolj laufa:D :D , pač ni "verbalen" tip, se bolj z matik matra

mal heca, da ne bo kdo rdeč >:D ratal

"Iz Renaulta so sporočili, da bodo cel vikend prevozili brez zdaj že znamenitega blažilnika v nosu. Odločitev o tem je padla danes ponoči in je posledica sredinega pisma tehničnega delegata Fie, Charlia Whitinga, ki je vsem moštvom sporočil, da Fia vztraja pri odločitvi, da je pripomoček ilegalen."

matjazx, a veš, da si mi pravkar polepšal vikend in preostale dni :D. Še odlična predstava MS v nedeljo ter ponovitev Alonsove predstave z Nemčije ali še slabše pa bo uspeh 100% >:D.
BTW: Mi lahko poveš, kje si dobil tole novico, mogoče podaš vir?

Hvala!

matjazx, a veš, da si mi pravkar polepšal vikend in preostale dni :D. Še odlična predstava MS v nedeljo ter ponovitev Alonsove predstave z Nemčije ali še slabše pa bo uspeh 100% >:D.

Sam da ni to zato, ker vejo da so tut brez dost hitri >:D
f1magazin.com

matjazx, hvala za vir.
Ah, to je verjetno zato, ker naj bi v nedeljo na dirki baje deževalo, pa se zanašajo na dež :D.

Naj še enkrat spomnimo, da je Renault kmalu po tem pismu tudi sam objavil, da bodo na nedeljski dirki imeli vgrajen sistem blaženja.

Kaj pa potem to pomeni, na dirki torej sistem bo ali pač ne? Zopet bo treba počakati Ališiča, da kaj pove, ker tole so same špekulacije... Ja ali ne s sistemom, samo to naj povedo, ali ga bodo uporabljali na dirki.
Sodeč po tem ga bodo :P.

Kaj pa potem to pomeni, na dirki torej sistem bo ali pač ne? Zopet bo treba počakati Ališiča, da kaj pove, ker tole so same špekulacije... Ja ali ne s sistemom, samo to naj povedo, ali ga bodo uporabljali na dirki.

Takoj po zadnjem pismu FIE so rekl da bodo(skor tedn nazaj), zdj so se pa zgleda premisll.

BigWhale ::

Jest raj vidim, da zmaga Schumi, kot pa Alonso.... Ampak tifoziji ste pa malo hecni... ;>

Se najbolj bom pa vesel, ko bo Midland prisel do tock. ;)

@ tinkec...

kva te tok mot? ti si pa tak Slovenc da glava boli....

Toliko v vednost: Alonsa so zaradi oviranja Dornbosa ali kakorkoli je ime temu dirkaču, kaznovali z dvema sekundama kazenskega pribitka na dosežen čas na kvalifikacijah. :D

Ja Alonso kaznovan zard tele nešportne poteze na treningu - očitno mu res že ornk popuščajo živci. Zdj nima nbenih šans da pride v zadnji del kvalifikacij, kaj šele da ogrozi Šumija na dirki.

Poklican je bil dvakrat na zaslišanje in tudi zaradi prehitevanja, ko so vihrale rumene zastave, tako da povsem upravičeno. Lahko je hvaležen, da ga ni doletela še kaka hujša kazen.
Sicer je pa vse preveč njegovega mahanja z roko ipd. izpadov, očitno pod pritiskom kloni. Tudi vidi se, da je pač preveč živčen in to se odraža na stezi, sploh velikokrat se zadnje čase zavrti na stezi, ga obrne ipd...

Super Sonic ::

Zanimivo je, ko sem se pred tedni pogovarjal s Jefro, mi je nekaj govoril o Alonsu in tem, kako slab oz. nestabilen je pod pritiskom (češ da ga spremlja že od malih nog in da se nikoli ni izkazal, ko mu je tekla voda v grlo).

Najprej mu nisem čisto verjel ampak zadnji izpadi in napake na dirkah kažejo na to, da s tem ima nekaj problemov. Sicer se pa vsaka doba enkrat konča. Trenutno se mi pri Renaultu zdi bolj kot kot blažilnik mase, problem obraba pnevmatik.

Upam samo na zanimivo dirko v nedeljo in čim slabšo uvrstitev Alonsa. Pač naj bo vsaj zakjuček prvenstva zanimiv.

Še KR. Upam, da ne bo sprejel Ferrarijeve ponudbe, saj bo v tem primeru sigurno trčil v goro, četudi bi bil hitrejši.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

WarpedGone ::

Trenutno se mi pri Renaultu zdi bolj kot kot blažilnik mase, problem obraba pnevmatik.

Si sigurn da tole dvoje ni vsaj malo povezano? Obašanje samega podvozja dirkalnika precej vpliva na obrabo gum.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ja logični bi blo, da je povezano. Ampak ni vse tako enostavno.

Pat Symonds:
»Še naprej ostajamo zelo agresivni pri pripravi našega dirkalnika. Nemčija je bila za nas in za Michelin težka preizkušnja, a ostati moramo odkriti in si priznati dejstva in si pred težavami ne smemo zakrivati oči. V Nemčiji nismo uporabili sistema blažilnikov mas, uporabili smo tudi novo geometrijo zadnjega vpetja in vse je slučajno sovpadlo s težavami pri pnevmatikah. Vsaka podrobnost je seveda po svoje prispevala, da nismo bili kos nasprotnikom. Letošnji R26 smo zasnovali z odločitvijo, da bomo uporabljali ta sistem dušenja nihajočih mas na dirkalniku, zato v Nemčiji avto brez njega seveda ni bil tako dober pri vožnji preko robnikov. Zdaj smo zelo kritično analizirali dogajanja in naše odločitve ter to seveda upoštevali pri pripravah na VN Madžarske. V Nemčiji smo se odločili za pnevmatike, ki so manj nagnjene k mehurjenju, a očitno nismo stavili na pravo karto. Mi smo imeli največ težav z zadnjimi pnevmatikami od vseh Michelinovih moštev. Take pnevmatike namreč za seboj potegnejo drugačno uravnoteženost dirkalnika in manjši oprijem s stezo. Potem so se sešteli številni dejavniki, ki so nas vodili v napačno smer. Dirkača sta imela na primer v kvalifikacijah preveč podkrmarjenja, v dirki pa preveč prekrmarjenja. Zato bomo v Budimpešti spet uporabili sistem blaženja nihanja mas, po vsej verjetnosti pa bomo uporabili tudi prejšnjo geometrijo zadnjega vpetja. Novo geometrijo moramo dodobra preskusiti, teh pa zdaj ni bilo dovolj. Sicer za Budimpešto težko napovedujem, kakšen bo razplet, saj je letošnja sezona pokazala, da nihče ni neranljiv. Ker smo naše težave dodobra pretehtali skupaj z našimi partnerji, sem prepričan, da bomo našli odgovore na številna vprašanja.«

Potem pa tole...

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

Meni je najbolj vsec, da se vsako novico vsaj dvakrat pove tukaj... ;)

PS: Alonso dobi 2 sekundi pribitka pri kvalifikacijah!!! HEHE LOLOLOO OMFG!

živčki so na koncu...

kdaj je dons trening?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

zadni trening je ob 11h, kvalifikacije pa ob dveh

O ti sekret Šumi...

Me prav zanima kakšna bo kazen...

Aja... :)

Zgodovina sprememb…

kopriwa ::

fajn to, mrbit clo Kimi jutr zmaga ;)

BendeR ::

Heh, šumi že ve kdaj more zajebat. Dober tajming. >:D

Kazen še ni znana, tisto kar je podano malo prej NE drži! Res je prehitel ob rdečih zastavah in bil na zaslišanju, a ni bilo podanega še nič, vsaj tako je rekel Ališič, da komisarji še zasedajo in da se bo težko kaj izvedelo v času prenosa kvalifikacijskega treninga, tako da bo potrebno počakati do večera...

Edit: Ravno je Mirko povedal, da je dobil MS enako kazen kot Kimi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mavec ()

kopriwa ::

Če je res, da je ob rdeči zastavi prehitel dirkače potem bi mu morali dati kazen. Če ga v tem primeru ne kaznujejo potem očitno obstajajo dvojna merila. Šumiju dostikrat pogledajo skos prste (tako kot prejšnjič ko je prehitel Kimija v krogu za ogrevanje)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

"Edit: Ravno je Mirko povedal, da je dobil MS enako kazen kot Kimi..."

Kimi ni dubu nobene kazni...:\

(tako kot prejšnjič ko je prehitel Kimija v krogu za ogrevanje)

Še nbenga niso kaznoval za prehitevanje v ogrevanlem krogu, če ga spusti takoj pol naprj in ne vem zakaj bi kr zdj s tem začel.

SuperSonic, imaš prav. Se opravičujem :8).
Milsil sem kot Alonso!

Jao! Pa je sla moznost za znatno priblizanje :|

Fantje, pozabljate, da je Schumi 11., Alonso pa 15. Pa še vreme zna zelo premešati karte. Vprašanje je le, kdo ima več bencina v rezervoarju. Kdo bo prišel prej v bokse in predvsem kolikokrat.
Alonso naj bi šel samo na 1 postanek, a bi rekel, da bo šel na 2. Schumi je bil pa toliko hitrejši, da bi moral iti na 3 postanke...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mavec ()

OwcA ::

Velja upoštevati, da so pri Renaultu nekaj dle vedeli za to nepriliko in lahko zato bolj optimizirali taktiko ter nastavitve.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

LapD ::

Tako ali tako lahko oba prilagajata taktiko sedaj, ker lahko dolijeta poljubno količino goriva. Šumi bo pršu na 3 ali 4 mesto Alonso pa okol 6 če bo normalna dirka. Če bo dež pa lahko Šumi tud zmaga :))

Za Barichella in Webra me ne skrbi, ker bosta slej ko prej naredila kako napako in njima podobni. Ali pa bo še kakemu kaj bolid ponagajal. Vsaj tako se dogaja že celo sezono.
Bolj me zanima kaka je taktika obeh kaznovanih. Če pa bo še dež, potem je pa to RULETA in bomo videli katera kroglica s svojo številko bo zmagala :).

slatko ::

Pri ferrariju so mojstri taktike, tako da mislim da schumacherju jutri točke ne uidejo (ob ugednem razpletu si upam staviti celo na stopničke). Renault je pa trenutno ''prepočasen'', tako da na kaj več kot kako ''tolažilno'' točko za Alonsa nebi upal...

Je pa Massa precej visoko, tako da se zna ferrari v konstruktorskem prvenstu precej približat. Precej visoko je pa tudi Raikonen, tako da zna masi pošteno štrene mešat:\

Seveda se pa nikoli ne ve kakšen bo razplet, tako da počakajmo...

Zna bit res zanimiva dirka, komaj čakam, si bom pripravil sendviče, čips, kokice, jamjam...:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: slatko ()

Bolj z zanimanjem bom spremljal vremensko napoved, kaka bo ta. Pravijo, da bo zelo hladno, tako kot je cel konec tedna in da bo še dež za povrh. Že proti koncu kvalifikacij danes se je videlo, da grozijo oblaki in to ne kaki mali, tako, da jutri lahko pričakujemo plohe.

raikonen nima šans.. zmagu bo šumi(taktika in postanki bojo odločil), vsaj upam>:D >:D >:D
PS:spomnte se ko ej iz zadnga mesta pršu na 1:D :D

važn da je alonso za njim...

kimi se bo razbov oz mu bo avto krepu ker ga uporablja na drugi dirki, honda nima šans in vsi ostali z mišelinovimi gumami pa tut ne

Bolj zanimivo bo opazovati Webra ter ostale kompanjone, ki so zaradi tega spredaj. Če je res nemogoče prehitevati, potem bo tole zopet otroški vrtec in bo nekdo zadrževal vse za seboj, da se bo nabrala kolona. Postanki bodo jutri poleg vremena in taktike največ odločili.
Le zanima me, koliko iz ospredja iz kvalifikacij jih bo odstopilo.

No tako lahko pa spet ne bo. Se pa strinjam da je vazno, da bo Alonso za njim. Me je pa malo strah kaj bo v prvem ovinku glede na to, da MS hudo rabi tocke, da se nebo kak "Montoya" zaletel vanj in obratno skratka, da ne bi MS hotel prevec. Jaz mislim da bo jutri prav zanimivo.

RAIKKONEN McLaren Mercedes 1'19"599 198.138 km/h
M.SCHUMACHER Ferrari 1'18"875 195.012 km/h
ALONSO Renault Renault 1'19"364 193.840 km/h

To bi znalo bit kr obetavno.

Gundolf ::

Ja, zna bit zelo zanimiva dirka jutri.

Upam samo da Coulthart na štartu prehiti Schumija...

Tako _agresivno_ kot on vozi, dvomim. Glede na to, da je njegov najhitrejsi krog bil 2+ sekundi pocasnejsi od MS-jevega me tudi to nebi najbol skrbelo, tudi ce se mu na startu posreci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Daedalus ::

raikonen nima šans.. zmagu bo šumi(taktika in postanki bojo odločil), vsaj upam

U wish goldfish...Na tej stezi se prehiteva točno tolko, ko v Monaku in ne vidim realne šanse, da bi z 11. mesta Šumaher lahko ogrozil prvo mesto Kimija, ki bo (ob uspešnem štartu seveda) verjetno oddivjal nekam daleč naprej... Pa če gledaš razliko med Ferrarijem in McLarnom okoli tele steze - ni lih ogromna. Manjša pravzaprav, ko pa je bla v Nemčiji. Če Macca zdrži, bo zmagal Kimi, edini, ki ga lahko ogrozi (pa dvomim da ga bo) je pač Massa. Ostali pa ne sploh.

Drugače pa LOL@Alonso in Šumaher...takih idiotskih se pač ne dela. No ja, vsaj pošteno sta pokasirala>:D pa prvenstvo je zdaj totalno ON:D

Tilen - ja, na hlapih pa na prazni stezi. Jutri se bo pa fajn gužval večino dirke, da sploh ne omenjam realne možnosti kakega incidenta v prvem ovinku, ker bo Šumi, pa tud Alonso verjetno zelo agresivno štartal. In v taki situaciji lahko gre hitro kaj konkretno narobe. Tak da živi bili, pa videli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus, seveda. Saj sem primerjal Q2, ko imajo vsi prazne avtomobile. Pri "bolj polnih" se pa razlika spet izenaci ne ? Bo sicer manjsa, ker bosta vrjetno startala z veliko goriva vendar bo se vedno ogromna. Da pa sta nardila neumnost, to pa definitivno. Sploh vecjo je tukaj naredil MS, ki je dejansko ze imel garantirano dobro startno pozicijo napram Alonsu pol pa gre to nardit. Nevarnost prvega ovinka pa sem izpostavil ze par postov vise. Spet ena dirka, kjer zanimivost ne bo vprasljiva. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tisti, ki pravite, da bosta na startu naredila večjo neumnost, bi rekel, da se motite. Sploh zaradi tega, ker gre zdaj za vsako točko in se ne bo tvegalo. Raje se bo odločalo v boksih.
Sploh pa bo še bolj tvegano vse skupaj ob kakem nalivu...

CHAOS ::

A ima kdo posnetek tega Schumaherjevega prehitevanja? Me res zanima, če je bil med njimi Alonsov bolid.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'
««
19 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189193023 (156268) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127292396 (54775) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116782907 (55227) 'FireSTORM'
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

257687422 (46337) Alexius Heristalski
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242156 (26817) balocom

Več podobnih tem