» »

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

CaqKa ::

Zdrava kmečka logika ti pravi, da če ima komponenta 100 w moči in 55 kg (Gryphon S100),da potem to ni isto kot neki Sony ki ima 80 w in 10 kg !!


walda da ne.. zato te pa sprašujem o kakšnih vatih govoriš... jaz na moje zvočnike brez najmanjšega problema spustim 1000 wattow šuma. :)

sicer pa se s icekom oglasita pri skipperju ter povprašajta kakšno ozvočenje ima caqka doma... lahko pa se tudi zmenimo za kakšen obisk.

glinik ::

CaqKa

No pol pa povej, kakšno ozvočenje imaš ti !

Da čujemo, sigurno bom naredil take oči 8-O, ko bom slišal kaj imaš.

Si mogoče zasledil, kaj sem jaz imel dolgo časa?Malo nazaj poglej in mi povej, če vsaj poznaš te proizvajalce.Če jih ne - no potem se nimava kaj menit.Ker je potem isto, kot da bi z nekim osnovnošolcem o integralih in limitah debatiral.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

icek ::

CaqKa: mogoce pa res kdaj pridemo. :)
Rider of Theli
www.air-tv.net

Gandalfar ::

@glinik: malo se umiri in poskusi manj agresivno nastopati v debati

glinik ::

OKI TOKI, gospod policaj :)

Midva s Caqko, se očitno ne vohava :) Tud vredi.

Če res pridemo, se dobro obleči :) , saj bomo zelo kritični :D !

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

THX ::

glinik: kolk so ti WBT kabli dragi?? pa kje jih prodajajo?
pa kaj je to buzirka?? pa zakaj se meče plastiko dol?
jst kable mam zdej že precej časa u qurcu total. pa jih bom menju, sigurno. kolk dnarja se splača metat? se bo sploh kej poznal? zdej mam ene sicer zvočniške prozorne kable, men se zdi je bil 500 sit meter, +/- 100sit
na enem koncu so banance gor, na drugem pa kovinska cevka pa stisnen vse skupi.
na tanove mislm dat na obe strani banance, da ne bo pomote. teli so kao začasni sam so že preedolg ostal.
pa za kšn predlog bi prosu, če kdo ve za kšne dobre pa ne predrage kable?
bom pa kupval tud nove interkonekcijske kable, pa tud nimam niti slučajno pojma kaj kupit ker zdej mam tist kar pride zravn pr cd playerju :8) pa za to nebi dajal nekih bajnih vsot, sigurno pod 10k, še rajš kej mn. ker, še enkrat, nisem audiofil. ne še.

caqka: a ti nebi povedu kaj maš doma? zard mojga firbca? sej glinik ne bo gledu :)

Trancedeejay ::

THX, WBT so konektorji. Zal si zamudil ogromno znizanje kabla Audio Magic Air s 5 jurjev/m na 1500 sit/m(interkonekcijski kabel). Odlicen kabel za toliko denarja. Ejga ce hoces dat banance v konektor ne das cele plastike dol ampak samo okrogli del v plastiki-samo iztaknes ven-das lahko kasneje nazaj noter - prav zato je to narejen(v bistvu das skoz plastiko). Banance pa sem ze omenil: Bandridge/Profigold(4konektorji malo manj kot 3 jurje).Oglasi se v Kranju in dobis vse. Buzirka je termoskrcljiva cevka.Npr. zaspajkas konektor gor,caz das cevko in segrejes da se stisne in pol mas lep kabel:D .
WBT konektorje prodajamo pri nas - mislim da stanejo okoli 2500sit/kom. 4 jih pa rabis za interkonekcijske kable.
Have a nice Day

Matt

glinik ::

THX:

WBT so konektorji, ne kabli.Pozabi na WBT-je, saj je to že audiofoilska zadeva.Za informacijo, 2 para staneta CA. 15-20k pa tud več :'( .

Za zvočniške kable nimaš kaj mislit, BAKER je zakon 150 sit/m.Super cena.

Kaj je buzirka, mislil je požirka.To je taka plastična zadeva, ki se pri zvišani temperaturi skrči.Naj te ne zaradi tega glava boli :) .Kupi tiste bakrene kable, pa jih kr prikluči, da probaš.Potem pa lahko magari te stare banane gor daš.Po želji.Za interkonekcijske kable pa baker nikakor ni primeren, tak da se boš tukaj moral sam znajt.Tako poceni int. kab. jaz ne poznam:D , tu ti lahko drugi pomagajo.Vsekakor pa je prvi resen int. kab. ki ga jaz poznam Nordost-Reddawn.Valda, da pa ne stane 10k.Tu nimaš neke velike izbire, ti pa toplo priporočam da ne siliš v neki nepotrben nakup int. kab.Lepo stestiraj tiste za 20k in te ko jih dobiš zraven komponente.Samo tako boš videl, če se ti splača kaj kupovat.Hi-fi pač ni računalništvo, ki samo pogledaš v podatke kak je kaj hitro (npr. CPU 2GHz je hitrejši in bolši od 400MHz).Pri audio opremi se vse stestira, potem pa se debatira in razglablja, če je zadeva vredna takšen ali drugačen denar.

Caqke pa nič pikat;(( , ker potem ne bo povedal kateri model stolpa ima :D !!

Caqka, malo heca mora bit.Pa brez zamere:) .

O, vidim da so WBT-ji v Kranju cenejši, srečneži!

Lp

Samo najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON ! (www.gryphon-audio.dk)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

CaqKa ::

da nebom preveč debelil teme bom samo tak rekel
v tej temi 16. post oziroma moj prvi post v tej temi.

itak da ne poznam teh firm... ker jih ne rabim. pa itak da je foter kupo pa da se bote zdaj nekateri zmrdovali češ sej če sam nisi kupil kaj se hvališ tukaj... gre pa se tudi za to kaj nekdo zna spravit iz popvrečnega sistema z doma narejenimi zvočniki naredit ter dobro postavitvijo. pa predvsem dobro izbiro zvočnikov, ki so se nato podali v "po naročilu" izdelane kištice.

kaj bom te zameril? itak živim v svojem svetu kjer si cenzuriram kar si morem cenzurirat

glede obiska pa tak... ko naredim izpit iz mat2.. torej po petku enkrat.

glinik ::

CaqKa

No lepo, da smo malo umirili živce :) .Kar si napisal, si lepo napisal.Z vsem se strinjam, od prave postavitve, da sistem mora skup pasat itd.

Ampak še vedno nisi povedal kaj imaš za sistem !Predvidevam, da imaš večino komponent narejenih doma, torej home made.Tud prav, nimam nič proti.Predvidevam da je to za takšen denar ziher bolše od bilokaterega stolpa.Sam še nisem imel možnosti slišat, kakšnih home made komponent.Pardon sem, nek ojačevalec na lampe za 300000 sit, pa res ni bil bogvekaj.Primerjal sem ga z NAD-om (mislim da 317,nisem siguren).Nad je bil kar precej bolši, no pa to ni zdaj tako važno.Pri home made zadevah pride do problema, ko hočeš kaj prodat.Jaz osebno ne bi nabavo takšno robo.Mogoče bom kdaj spremenil mnenje, ampak to je malo verjetno:) Kolega si je naredil na lampe pred. in komč. stopnjo.Zdaj se še samo prah nabira gor.Lahko kupiš CA. 200k sit je samo material stal.Lampe iz Rusije pa take fore ... Zdaj se lahko samo slika ... zdaj ima Gryphona S100 :D

To, glede kablov sem ti malo zameril:)) , no zdaj je vse pozabljeno.

Kje in kaj študiraš? Za MA pač moraš samo vadit, jaz sem pred kratkim 3 rešo:D :D ;) .Dolgo sem delo ta izpit :(

Lp

CaqKa ::

sistem ki ga imamo doma je opisan v mojem prvem postu v tej temi.

THX ::

ok, hvala. ta termoskrčljiva zadeva vem kaj je, mam doma. sam teh izrazov za to še nism slišu. ni mi pa blo jasn zakaj bi plastiko stran metu - saj tko sm jst to razumu - je pa jasn da jo daš dol ko kabl monteraš. tastare banane ne grejo dol, ker so prcinjene. mal so jebene banance pa se ni dal pršraufat. pač. sicer je bla pa ena 500 sit kokr se spomnm, tko da ni panike. kar se pa interkonekcije tiče: čist vse more bit bolš ko tale pizadrija s premerom 1-1.5 mm. čist ta najbl podn kabl, pač. pa ne gre za to da bi mel nek "resen"kabel, sam neki mal bolšga, da sm lahko siguren da mi občutno ne kvari zvoka. tegale svojga si pa u trgovino niti prnest ne upam... me je sram:8)

glinik ::

Trancedeejay

Daj prosim povej mi v čem vsem se razlikujejo NAD-i, modeli c 320,c 350 in c 370.Po moči itak, zvok me zanima.Prosim zelo natančno.Tile modeli morajo bit za takšen denar best buy - predvidevam.Dečki so že spobali S300, pa niso bili ne vem kaj zadovolni.No pustmo to, S serija je dosti dražja od C serije.Lepo prosim za odgovor:D .

Lp

Trancedeejay ::

Glinik vceraj sem kupil System Audio 905. V kratkem pa sledijo se SA1230:D
Prodajam pa Tannoy Mercury M1
http://www.djslo-forum.net/modules/copp...
So ohranjeni,pozlaceni kontakti,kvalitetni. Lahko se jih brez problema sproba. Ce kdo zeli mu na mail posljem se kaksno slikco. Cena je pa po dogovoru. Z doplacilom prodam tudi stojala.
Informacije na: trancedeejay@hotmail.com
041/406-816

glinik ::

Trancedeejay, me veseli - vsak nov nakup audio opreme!Jaz tud komaj čakam, da si bom kaj s svojim denarjem kupil:D :DSamo kaj, če je prava roba svinsko draga, jaz pa tako svinsko pedanten :'( :O In, kakšni so prvi takti, si zadovoljen?Predvidevam da so novi.Torej bodo čez CA. 2 tedna svoj pravi obraz pokazali :)) Kolk si pa dal $ ?Hitro povej kako kaj špilajo (to so monitorji, ne):) :)) :D

Lp, uživaj v poslušanju :)

Trancedeejay ::

To so res majhni zvocniki z bi-wiringom,ej spilajo pa res dobr.Res je kot pravi System Audio - BIG SOUND:D
Kupim se SA230 pol pa delat za fotrove rajse na avtu.
Za tako ceno kot so System Audio se pa res tezko dobi boljse zvocnike. Podobna scena kot pri NAD cena/kvaliteta.
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

Prodam pa se High End HI-FI mizo s pozlacenimi konicam,antibiracijskima policama,ki sta prav tako na konicah.Miza pa je priznane firme Audio Masa model ypsilon.Take mize mize se ne da vec dobit,ker firma vec ne obstaja in pa tako poceni tudi ne,prodam za 25% nove.
info na: trancedeejay@hotmail.com
041/406-816
Have a nice Day

Matt

CaqKa ::

glinik, icek:
jaz sem sedaj končal letnik tak, da se lahko oglasita.... lahko tudi kdo drug iz mb če ima željo.

trancedeejay: mali oglasi so tukaj. vendar verjamem da takšne mamljive ponudbe bodo samo tukaj :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

glinik ::

CaqKa

Kje pa si doma, pa ne mi rečt da si iz Kranja al kaj podobnega.Malo me že zanima kako ti kaj home made zadeve špilajo.Na rit me ziher ne bo vrglo:) ! Se mi pa tudi zdi brezveze, da nekam grem potem pa sistem (malo pošimfam).Audio je nekaj osebnega, kot ženske (eni imajo radi takšne , drugi drugačne).Kar nekaj mojih kolegov je imelo zaradi tega kar nekaj neprespanih noči :D .Štos je samo v tem, ali hočeš kritiko oz. mnenje ali ne.Če ja, ti povem.Če ne, pa ne.To se takoj vidi, če je kdo pripravljen na to. V bistu imaš nek sistem zato, da je samo TEBI všeč in ne drugim.To si je vedno treba zapomnit.Poznam enega 100% audiofila, ljudje ga imajo radi, ker vsakemu reče da dobro špila.V resnici pa niti omenit noče napake, ki jih imajo sistemi.Samo tistim pove mnenje, kateri ga res prosijo za to.

Še kako dobro se spominjam, ko sem šel do kolega, ki ima sobo 12m2 veliko, noter pa veliki Infinitiji KAPPA 9.2 (se mi zdi).V glavnem, zvočnik je narejen za sobo velikosti CA. 30m2.Pa še v kotu jih je imel.Bas mu je tako hudo tuko, pa da bi bil vsaj kvaliteten.Kot da si na rave partiju,pa še tam imajo ziher bolše.Sami pocn, po pol urah sem imel glavo kot bojler!!Čez nekaj dni pa je do mene prišel.Misliš da mu je bilo všeč?NE , ker ima RAD BASS, tak ali drugačen.Zasledil sem, da imaš neke subw. pa take fore.Sem poslušal sub. za mastne denarce.Audio Phisic, pa kaj si nor, tega ne bi imel pa če mi ga daš.Za domači kino in igrce je pa to kar vredu.No, malo sem se razpisal, pa vsaj upam da ste si ta post z veseljem prebrali.

Trancedeejay

Za kolk pa bi prodal to stojalo.Čisto informativno.:D

Lp (eni uživajo v WV,drugi v BMW)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

CaqKa ::

ja.. če si kolega od iceka.. potem predvidevam da je icek iz mbja.. kolikor je meni jasno... nadalje sem jaz tudi iz mbja... in glede na to da trancedeejay nisem zraven vabil bi lahko predvideval da verjetno nisem iz njegove okolice :)

ne nočem kritiko ali pa mnenje mojega sistema. hočem spoštovanje mojih postov ter posledično mojega znanja, ki sem si ga pridobil v šolah, doma in pri očetu.

Trancedeejay ::

Glinik,katero stojalo?
Mizo bi dal za 25jurjev,zvocniska stojala pa pod 10 jurjev ne dam - je blo dost dela vlozenga in casa - pa se konice so hude(beri niso zastonj),so pa seveda iz kovine,,,itd,vglavnem kvalitetne izdelave-seveda se z Audio Maso ne morejo primerjati.Je pa tut slika na netu ce te zanima.
Have a nice Day

Matt

glinik ::

CaqKa

Kaj ti si moderator tukaj?Torej,si neki vodilni mož pri tej temi (Zvok in slika).Ja ja icek je iz Ruš, jaz pa iz MB, ti pa tudi - lepo lepo.

Valda, da si želiš spoštovanja do svojih postov.Vendar vedi nekaj, spoštovanje si človek zasluži z obilo znanja in z argumentiranimi odgovori (npr. morphling1, njega vsi cenijo, to se takoj vidi) !! Ti pa še boš moral malo na pot, po znanje.S tem te nikakor nočem ozalit, ampak ti povedat kje si.Jaz sem samo po sreči prišel v ta izbran krog pravih audiofilov.Za audio ni nobene šole al kaj takega.Tu se gre samo za to, da se voziš po sejmih, nenehno testiraš komponente, poznaš prave ljudi in seveda, da imaš denar.Da se o spremljanju vseh audio revij en menim (Stereoplay,Audio,Hi-Fi Choise,Stereophile,Whathifi,Stereo itd ...) Za vsa vprašanje sem ti z veseljem na razpolago.Jaz sem tudi nula proti onim pravim frikom:( .Tak pač je to, UVJEK JE NETKO JAČIJ !!! Res lepo, da imata z očetom iste hobije.Ne bom več filozofiral, lepo je pač malo komentirati.Itak nas je tako zelo zelo malo, zato se pač vsaka priložnost izkoristi:D .Ti kaj slo-teck plačuje, da si moderator (informativno)?

Lp

CaqKa ::

moderator sem šele od včeraj zvečer :)

glede mojih argumentov.. sam sem se pač skliceval na moje srednješolsko znanje.
sicer sem skeptičen do tistih ki pravite da slišite take in take razlike... v oni temi o cd kopiji na komponenti in na računalniku sem še vedno istega mnenja. stvari si pač razlagam s teorijo. če pa se nekaj boljše sliši ali pa ne mi je nekak vseeno... dokler imam v svojem avtu dovolj močan bass z dovolj nizko resonanco mi je to dovolj... sploh ob tem ko vsakemu povem da nimam ojačevalca... te pa sploh vsi gledajo.
sam sem takšnega mnenja da takšni kot si ti in trancdeejay malo preveč padate na marketinške fore z pozlačenimi kontakti ter takimi in onimi kabli... verjamem da razlike so. vendar sem jezen na marketingarje... naivneži ste pa potem audiofili...

upam da nisem nalil bencina na žerjavico.

Trancedeejay ::

Ti res mislis da bi dal toliko denarja za prazen nic?. Dam raje 200 jurjev za System Audio kot 100 jurjev za B&W.Sam kupujem best of the best za denar,ki sem ga pripravljen odsteti.Vem kaj kupujem,vecino stvari sem dobil rabljenih,vendar so v boljsem stanju kot v trgovini...
Ce se nisi slisal dobrega HI-FI-ja nimas kle kej v tej temi,lahko reces samo mozno.Ma kaksen marketing....ti bi za 300 jurjev jajca kupil,jaz pa ne - v tem se razlikujeva in temu je namenjena tema. Ti pac doma izdelas in imas crap,jaz pa za ta denar,ki si ga porabil za izdelavo dobim dober HI-FI.
Have a nice Day

Matt

icek ::

Ok pubeca, ce mata jutri cajt se lahko jutri kaj dobimo pa malo podebatiramo? Caqka, daj sporoci mi telefonsko pa se cujemo. Glinik, te poklicem jutri.
Rider of Theli
www.air-tv.net

glinik ::

Daj povej mi, te kaj plačujejo za moderatorstvo?Veš kaj je srednješolska teorija proti več letni praksi z audio komponentami ?? 0 proti ogromno !!Saj pravim, ti si zdaj tam, kom sem bil jaz pred CA. 5-timi leti.Meni je tudi bil na začetku najvžnejši BAS :D .S tem si se izdal kje stojiš, na začetku dolge poti.Pri 25-tih letih boš marsikaj drugače gledal.Takrat ne bo več moto : BAS JE BOSS :) .
S kopiranimi CD-ji pa valda ne boš dobil isti sound kot z originalnimi, pa to ti naj bo za vse večne čase jasno!!!Pa pustmo to.Veš kaj, pozabi malo na teorijo in se malo bol praksi posveti.
Newton si tudi ni kr tak izmislil vseh teh zakonov.Ko so mu začele padat japke na glavo je vse skupaj PRAKTIČNO stestiral, šele nato si je vse to razložil teoretično.Z enačbami itd...Lep primer, ne :)) .Ni fora, da MORAJO bit kabli pozlačeni pa tak dalje.Zlato ima očitno najbolše lastnosti in predvsem ne oksidira, zato ga uporabljajo za konektore ala WBT.Se pa ve, da je srebro najbolši el. prevodnik.
Zapomni si samo nekaj, vedno stestiraj preden kaj napišeš - bilo kaj.Res ne vem na kakšnem nivoju je tvoj sistem.Če ne opaziš razlike med originalom in kopijo (CD), potem lahko sam domnevaš kakšen odgovor boš dobil.
Mogoče še res prideva z icekom k tebi.En dan pač. 23.9. še imam zadnji izpit, pol pa bo čas:D (upam, da bo vse v redu šlo)

Lp

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni....


Zanimiva debata. Nišče od Vas ni bolj detaljno omenil Hi-Fi komponente, ki je pa zelo pomembna, pa je ne prodaja nobena Hi-Fi trgovina na svetu. To je prostor, v katerem sistem igra! Zadeva je pomembna že pri sistemih srednjega razreda, kaj šele pri high-endu...

Toliko na hitro

Pa fajn poslušanje želim...

LP


Jože

Zgodovina sprememb…

glinik ::

Prostor,to itak!

Vsaj 60%, če ne več.Stereoslika je lahko z vrhunskimi komponentami v nekam bednem prostoru porazna!! To si je treba zapomnit dečki.:)

We are not alone :D :D :D :D - na srečo !

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

CaqKa ::

vendar so v boljsem stanju kot v trgovini...

8-O

icek... gremo na zs s tem.

glinik: ne nič ne plačujejo. obljubljajo pa mi da bom lahko tvoje poste v tej temi spreminjal, if you know what i mean ;)
pa kaki bas. jaz sem reko tisti fajni bas pri nizki resonanci. kurac... kje ste danes zvečer.
btw kaj mate v avtih?
tudi ti.. o obisku se bomo sedaj naprej menli preko zs.

če še kdo hoče zraven na obisk naj pošlje ZS

barbapapa1: motiš se ... jaz sem nekje vmes napisal da je zelo pomembno za kakšen volumen so nareti zvočniki, kar pomeni to kar ti povdarjaš. nadalje je tudi trancdeejay povedal da je fajn če so komponente ob steni... je pa res da noben ni omenjal absorbcijske pene :8)

glinik ::

Ne ne ne CaqKa.

barbarpapa1 je misli kak žvočniki morajo stat.Ne pa to, kaj si ti zdaj omenil.Moram priznat, da sem se kr malo nasmejal ko sem tale tvoj post bral.:D :D :D

Zdaj pa poslušaj.Ko imaš sistem tipi topi porihtan, se že pozna ce iz stene snameš npr. sliko.Al pa če zvočnik obrneš levo, desno, naprej nazaj, to je pravi hi-fi.Štekaš?

Ni problema, pa saj zato tukaj debatiramo.Pa še fajn se imamo :) :)

Lp

CaqKa ::

jaz štekam ko mi zamenjaš levi in desni kanal... kaj te nebi štekal ko se zvočnik premakne.
v sobi kjer poslušate muziko mate slike? na stenah? a se hecate?

glinik ::

Dober si CaqKa!

To s slikami je bil samo primer.Lahko bi rekel tud rože.Sprememba položaja rož v prostoru, se na zvoku pozna.Pravi si mi ti.:) :)

OK bomo jutri dalje ...

Lp

T0RN4D0 ::

Jst bi pa samo vprašu, kako se da zmerit ojačevalcu ''pravo'' moč?

lp
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

glinik ::

Ja splošna enačba za moč je :

P=U*I=I(2)*R=U(2)/R oz. P=I*I*R=U*U/R

Tok izmeri z ampermetrom (vstavi ga v tokokrog), upornost zvočnika pa itak imaš podano (4,6 ali 8 ohmov).Misli, da bi tako nakako moglo špilat :D :D

Lp

T0RN4D0 ::

???

no rečmo da bi mel ampermeter.

na sistem ampermetra nekak ne morem zvezat, razen na 1/3 moči... če sem te spljoh prov zastopu:\

mah, pustmo to;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

glinik ::

Ja dečko dragi, še nisi nikoli meril z ampermetrom?

Veš kak to meriš?V zvočnik gresta dva kabla.Enega daš ven, pa nanj vežeš eno "elektrodo ampermetra", drugo "elektrodo" pa daš na zvočnik.Pazi, da je A-m nastavljen na izmenični tok.Merilno območje boš že sam nastavil.

Lp

CaqKa ::

pa sej ne moreš kr tak merit moči kot na električni napeljavi... pri muziki se spreminja frekvenca... moral bi si najprej eno frekvenco izbrat ter nanjo izmerit moč... nato pa tak dalje za razne frekvence... potem šele dobiš neko realno predstavo. meriš pa tam frekvence 20hz nato okrog 100hz nato 500Hz potem 5kHz pa še 17kHz. manjša kot so odstopanja med posameznimi frekvencami boljši je ojačevalec.

T0RN4D0 ::

mislim da je trnceejay al kdo napisal, za en gryphonov ojačevalc izmerjeno xxx W

če bi meru, rečmo v signal generatorju naštimaš frekvenco 20 Hz, in pol meriš. pa 10 hz...

pa je vseeno na kater zvočnik to gor daš? jst mam zvezane OJ->bas->trobla
sam ojačevalca z katerikolim mojim zvočnikom ne morem dat do konca - predpostavljam, da glasnost vpliva na ''moč'';)

pa ne zanima me, kak fajn je ojačevalc za 10k, ampak moč. W.

me zanima, ker še nisem ml gor prklopljenih tak močnih zvočnkov, da bi lakho dal kej več kot 50-60 % (pa smo 2 komi 1nga nesla)
(z zaprtimi basi ipd)


ps: pa zakaj se mi zdi da majo reči ponavadi namesto ene eletrode katodo?:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

CaqKa ::

predpostavljam, da glasnost vpliva na ''moč''

hmmm zanimivo to pa prvič slišim :\

glinik ::

Jaz sem napisaj, da je en kolega meril moč na Gryphonu.Kak pa je to delo ... nimam pojma.

Zdaj sem šel merit moč mojega stolpa, pa nič ni pokazalo:( . Tak da sem tukaj prišel do konca svojega znanja.Od zdaj naprej vas še samo poslušam, ker sem prišel v slepo ulico :( .Bom pa šel na faks do enega predavatelja, upajmo da bo znal kaj povedati :) .

Lp

jest10 ::

Lahko pa tudi meriš preko napetosti.
Na ojačevalec daš neko frekvenco, ga nateraš tolk naglas da še ni popačenja in izmeriš napetost, ki je na zvočniku. polej pa samo kratek račun in je

T0RN4D0 ::

CaqKa

ne vem meni se zdi logično, da (pri istih pogojih) če povečaš ''glasnost'' povečaš izhodno moč.:\


ker zadeva zna tud strest>:D probi- zalaufi, če ne bo nič, navij do konca- bomo vidl kaj je iz te teorije:D >:D

res no, dej se mal potrud, sej te ne more ubit. (ali pač :))

bo še kter mojstr poskušu to nardit? jst s končano 8letko še nekak ne obvladam.

lp:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni...

Z omembo prostora sem želel povdariti tudi to, da je za razparave o kvaliteti zvoka pametno vsaj opisati velikost sobe, položaj zvočnikov ter pohištva in kaj imate na stenah, stropu in podu. Če se poda še kakšen tloris sobe, je še toliko bolje. Verjetno pa je tudi res, da je malo takih, ki si lahko uredijo tovrstni namenski prostor, še manj pa takih, ki bi lahko načrtovali in zgradili ustrezen prostor. Večinoma moramo tukaj delati kar velike kompromise, saj se v prostru za poslušanje glasbe tudi živi.

Glede merjenja moči ojačevalca pa stvari sploh niso tako enostavne. Najprej, če meriš tok, je potrebno vedeti, da je to v tem primeru izmenična veličina. Drugič, glasba je pri tako enostavni meritvi neprimeren vhodni signal, ker vsebuje vse možne frekvence in nima konstantne amplitude (poreben je ti. signalgenerator). Tretjič, zvočniki so za to meritev neprimerno breme, ker je njihova impendanca zelo odvisna od frekvence, tako, da jih je bolje nadomestiti s kojnskimi upori (ali npr 100 W žarnicami). Skratka, ta problematika je bila (in še je) tako komplicirana, da je njega dni nemški DIN predpisoval točno obliko in frekvenco signala (sinus s 1000 Hz) za meritev moči. To je bila ti. sinusna moč, podatek, ki je danes skoraj že izginil iz podatkov. Za izmeritev realne moči pa je postopek, predvsem pa oprema povsem drugačna, kaj več o tem pa ne vem...

Za zaključek naj povem, da nimam nikakršne avdiofilske opreme, še več, večina je stara vsaj 18 let. Je pa res, da je bila v danem trenutku izbrana samo z ušesi (se moram zahvaliti moji ženi, ki je vso stvar v bistvu začela..) in omejitvijo, ki jo je predstavlajl raspoložljivi "budžet".

Pa fajn poslušanje želim...

LP

Jože

CaqKa ::

tega z 1000hz jaz nisem vedel.. no kot je pa zgoraj omenil jest10 popačenje mi je seveda bilo samoposebi umevno da nihče nebo šel čez popačenje merit...
realna moč za mene je tisto kar bi pri tistih zgornjih frekvencah (20hz nato okrog 100hz nato 500Hz potem 5kHz pa še 17kHz) izmeril ter bi izpostavil najnižjo moč na teh freknvecah.. tisto bi bila potem moč ojačevalca.
vsekakor rabiš frekvenc generator pa nekaj za merit in ustrezno dovolj močno breme, ki ima enako upornost kot ojačevalec (notranjo upornost). aja pa elektrika bi še tudi prav prišla :)
za merit max moč zvočnika bi moral ubrat podobno pot le da bi moral nekatere stvari prilagodit.

glinik ::

Evo vam odgovor !!!!

Danes sem bil pri predavatelju, ki mi je lepo razložil kako bi naj meritev potekala - svaka mu čast !

Za nalogo potrebuješ en upor (6,8 ali 4 ohme), ki zdrži moči par 100 W.Osciloskop in malo znanja, da to vse povežeš.Tako potem lepo vidiš vhodni in izhodni signal.Na vhod daš sin. signal, ki ima f=1kHz.Nato pride na vrsto odčitavanje in izračun izhodnih vrednosti .To je to ! :D :D Čuje se lahko, ne :)

Lp

CaqKa ::

tole meritev je že barbapapa1 dva posta višje omenil. če se ne motim je reko da se tej izmerjeni moči reče sinusna moč.

T0RN4D0 ::

ni problem.

sam še vse potrenbno si nabavim(za to vzamem hipoteko na hišo)... in izmerim:D

krneki.


jst sem za deklarirano moč. p če je 9999999 x 10(2123123)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

icek ::

Men pa se zdi ta podatek o moci cisto brezveze. Sam niti ne vem natancno kolk je mocn moj fersterker pa kolk zvocniki. Vem samo, da ce dam samo do pol glasnosti, je ze preglasno. A je pol vazno al mam 50 al 300W? Vazno je da lepo spila, pa da ima rezervo se za kak trenutek, ce je to potrebno. Podatek o moci je vazn samo kakeim frocom, ko se zunaj menijo kolk wattni so cigavi zvocniki. Te audiofilske zadeve pa tak menda niso vec ko 50W, pa se to je prevec.
Rider of Theli
www.air-tv.net

glinik ::

Ja icek, lepo si povedal.Samo nekaj pa te moram popravit :D .

Pri takih zvočnikih kot so tvoji, ki so že neki rang, je res brezveze gledat koliko watov imajo.Ta podatek je nekakor brez smisla.Menim, da je dosti bol važen podatek koliko dB/m dajo pritiska neki zvočniki.Za moje pojme je to dosti bol važen podatek.

Glede moči ojačevalnika pa je stvar sledeča.Na primer da imaš končno stopnjo, ki dela na 100W-ih A-klase (torej ima CA. 500 standardnih W-govorim za res vrhunske ojačevalnike).Ne bi verjel kako bi šele tedaj tvoji zvočniki zigral!Ko bi jih slišal bi padel dol :D :D - vsaj jaz sem, ko sem slišal tak test!Z močnejšim ojačevalcem je zvok dosti bol hiter, dinamičen, natančen, kontroliran in "lahek".Tu se pol pozna ta moč, peak power (trenutna moč) :D :D . Pa še to, dosti težje boš zvočnik skuril z močnejšim ojačevalcem.Končne stopnje imajo eno veliko prednost, vedno delajo s polno močjo, in valda da se to tud na zvoku pozna.Imaš pa eno finto, kako dobiš bol dinamičen zvok (ne pozna pa se valda, tako kot bi šel iz 50W na 200W).Čarovna beseda je BALANSIRANI kabl !! Hudič je samo v tem, da morata imet CD in ojačevalec balansiran izhod/vhod ! Teh balansiranih vh./izh. pa še ni v tem cenovnem razredu (vsaj jih še nisem zaznal).Sorry icek :'( .Tile balansirani vh./izh. ti ojačijo signal za 3dB :D :D To ni isto kot z nekim vsranim mišpultom oz. s temi bedarijami, ki so na stolpu (digital sound control) !!!!

Vedite, močnejši kot je ojačevalec, lepše bo igralo !! Moč vedno pride prav, tako kot pri avtu.Z 1.2L Cliotom se da lepo vozit, na vprašaj pa kako gre tisti z 2.0L motorjem - orje !!! :D

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

glinik ::

Kaj zdaj, me ne bo nihče popravil oz. pošimfal?
Nekaj rečte no.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073343 (5306) MaStr
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187449 (52592) Janac
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562437 (29261) rs1975
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769501 (8481) Trancedeejay
»

Hi-Fi sejem v Lj. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
694562 (3498) cryptozaver

Več podobnih tem