» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
12 / 15
»»

AnubisOfDoom ::

hoj,

ja stojala in vse je super (sem kupil od trancedeejaya), bom poslikal, ko dobim fotoaparat. Zdaj me zanima, koliko bi me kostale banance pa buzirke za na zvocniske kable (se pravi rabm jih 8, za vsak kabl 4) in en dober interkonekt (nordost...). Ne rabim nekaj res vrhunskega, ampak nekaj cist spodobnega

chlan ::

No, če bolje pomislim...

Predvidevam, da si DVD in PC priključil na _različne_ vhode/izhode na receiverju. Torej bi teoretično moralo to delovati kar si napisal - seveda pa mora biti na receiverju izbran ustrezen vhod/izhod ter na TVju ustrezen vhod.

LP

P.S.: Lahko pa vseeno še malo povprašaš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chlan ()

chlan ::

aljo:

www.terna-lj.si

Za vse banance, kable,... Tudi (kvaliteten!) interkonekt si lahko z malo truda narediš sam - malo jih povprašaj.

LP

AnubisOfDoom ::

aha, a mi lahko malo razlozite kaj rabim pa to (sem bolj noob v elektrotehniki :blush: ), cint znam, tko da to ni problem, samo material in to me zanima (banance bom tko naredu da bom kupu bananco, pol pa zalil s cinom kabel v bananci, sej tko se dela?)...

AnubisOfDoom ::

recimo tle na bolhi eden prodaja nordost black knight 1 meter RCA, za 15000 sit, ali bi tak kabel naredil veliko razliko (zdaj imam unega genericnega, ki je bil v skatli zraven :blush: ), pa te banance, kolk morjo bit fi? kolk pride ena? 100 sit?

Trancedeejay ::

HI
Aljo kontaktiraj me glede kablovja, pa tudi pri konektiranju doma narejenih kablov ti lahko pomagam, pa BTW tako poceni ne bos prisel skozi s konektorji. Racunaj nekje 1500 sit za dva normalna konektorja - vsaj v HI-FI smislu.
Pa bognedaj kupovat buzirko v terni-tisto je srot, raje kupuj modelarske, ker so veliko kvalitetnejse
Have a nice Day

MAtt
Music is the key

AnubisOfDoom ::

se najbolje bi mi blo, da bi ga kupu nekje na netu, zdej je sola pa ni casa... tole se mi zdi se sprejemljiva cena 15000 za 1 meter, ampak a se da dobit tut kaj cenejsega, a je kje na netu nacrt, kako nardit dober interkonekt, kaksen kabel morm pa kupt? coax?:8)

Trancedeejay ::

HI
Ja da se dobit dober kabel za manj kot 15 jurjev, kontaktiraj me
Have a nice Day

Matt
Music is the key

settler ::

Potem bom pa tukaj uprašal glede receiverja Maratz SR-4600.
Ali bi se lepo obnesma izbira Maratza in sistem zvočnikov Fidelity?

Trancedeejay ::

Raje nabavi kaksen boljsi receiver in par zvocnikov malo visjega ranga. Verjetno mislis tiste najcenejse SF, ker SF ponuja tudi visji rang zvocnikov. Sem med raznimi receiverji imel doma Marantzovo 4200tko in je res srot receiver(ne vem kolk se razlikuje od 4600). Ze sparanje na materialu daje slab obcutek, kjer sprednja stranica izgleda super, vse ostalo je pa srot. Zvok je pa tudi bolj tako tako, bas popolnoma nekontroliran.....ko sem prikopil zvocnike nazaj na NAD (ok, je kar nekaj drazji), je cisto druga zadeva. Ce ze nekaj iz nizjega ranga, potem bi prisel kaksen starejsi Onkyo v postev, recimo 500, 501 in podobno in pa par solidnih zvocnikov, lahko tudi SF, samo ne najcenejsih zadev. Recimo SF 2030 imajo impresiven in hiter bas, samo visokotonec je pa pretih, kot bi deko cez visokotonca vrgel.
Ok tolk nahitrco.
Malo se nasparaj pa bi lahko pri meni vrhunsko zadevo dobil.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

settler ::

Mislil sem uzeti System Fidelity SF-2505, sepravi 5.1 sistem. Zdaj sem pač imel računalniški 5.1 sistem, ki ni bil kaj prida. Zdajle pa dobim novo sobo in si mislim omisliti nekaj boljšega.
Ali so potem vsi receiverji do 60k bolj en šrot?

LP, Jan

Trancedeejay ::

Vse je odvisno od tvojih zahtev, ce so omenjene zadeve zate dovolj dobre bos moral presodit sam.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

PhoenixX ::

OSebno imam:

MARANTZ receiver 7 x 80W

KOmplet zvočnikov DALI CONCEPT CHERRY + DALI SUB
KAble za 20 jurjev, in star sonyjev DVD player.
VSe skupi cca. 370.000,00SIT.

STVAR SEKA na polno. SIJAJEN zvok. Zgleda da imam tudi zelo akustično sobo.

lp

IGOR

ReBi ::

maranz pa dali... je lahko kej bolšga za skupi za tako ceno? :D

filtr ::

Zdravo:) rebi...katerega marantza pa imas? Ali mogoce kdo ve, kateri zvocniki naj bi bili bolj kvalitetni, concept ali blue serija od dali-ja?

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Makina ::

Ker receiver, bi men predlagali trenutno imam samo System Fidelity 2030 zvočnike. Ojačevalec sem prodal, in bi se rad omislil en receiver. Imam tudi en sub Helix 12, ki nameravam za njega narediti ojačevalec, da bi ga potem priklopil na receiver, samo a je bolše kupiti kesneje aktivca?
Gor na receiver bi pa prikluču rad Tv, dvd in ekran od računalnika.
Sej jutri grem poslušat, receiver-je. Zanima me kere znamke, naj gledam, kak Yamaha, Onkyo.? Cenovno sem omejen na 120Sit.
Trisixty s kombajnom bočno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Makina ()

glinik ::

Favoriziraj Onkyo, Yamaha je (pre) trda. Moje mnenje ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Makina ::

Sem šel poslušat na infinity zvočnikih so bli priklučeni onkyo, pionner, yamaha in nad. Predlagal mi je do yamaho RX-600. Prav zarad tega, ker ima neki tehnologijo network al kwa. Zdej pa nevem, samo pa nima Hdmi podpore? Kaj naj gledam pri nabavi AVR?
Trisixty s kombajnom bočno.

glinik ::

Ah kar naj imajo tole Yamahe ... Eni imajo ene, drugi druge bombončke ...

Kateri reciver je bil tebi všeč? To je važno vprašanje!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Makina ::

Onkyo je odlično zvenel, cena tudi ni pretirana, in pa model je bil neki tx 674 če se ne motim.
Zanima me pa tudi Denon AVR-2106, ker sem po netu dubu kar lepe ocene. Sej bom šel nekam poslušat.
Najverjetneje se bom med tema dvema odločil.
Trisixty s kombajnom bočno.

glinik ::

Onkyo ali Denon, z nobenim ne boš falil ... Tukaj bi znal biti Denon boljši, ker ima tudi modele visoke klase pri klasičnem hi-fiju.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

d.k. ::

Vids js sm pa glih yamaho kupu zarad taksnga zvoka,vedno je najbolj poslusat svoj posluh in svojo denarnco.Mel sm pa 1 star ojacevalec AKAI,matr sm ga posral,da sm ga prodal,pa se za smesn dnar,vsaka sola neki kosta.
kr neki

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: d.k. ()

glinik ::

Takšne napake zagotovo več ne boš ponovil :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

angello ::

mi zna kdo povedat kdo je že slišal niam nait 5i? Bi znal kdo opredelit kakšn karakter ma ta amp? svetel , temen, in če ma tale malček res veliko zalogo moči za poganjat težke zvočnike???

KleBac ::

Ali ve kdo kaj več o Yamaha RX-V459 in Infinity Primus HCS kompletu Big-Bangu - se splača? Je to OK za nekoga, kiv vstopa v svet hišni jino + malo audio akustike?

oboje skupak je okoli 600€.


Hvala !

In my life....I should do what I could !

robertus23 ::

jaz bi ti predlagal da si hišni kino nabaviš postopoma (seveda odvisno od tvojega proračuna)-bolj se splača kupit yamahin reciver ranga , ki je višji od tega, saj imaš potem na takšnem reciverju ogromno priključkov (avdio in video),katerih je ponavadi vedno premalo poleg tega pa je zvok fantastičen.
osebno sem si pred letom nabavil reciver Yamaha RX 757 (DD 7.1) in ta stvar ga žge tak kot mora.Nasplošno yamaha sploh ni slaba izbira ,kajti ta firma opremlja najbolše kino dvorane ( avdio ) na svetu.Mislim da to pove veliko.

Trancedeejay ::

HI
Glede na podlagi prikljuckov se sam ne bi odlocal glede receiverja. Prikljuckov naj bi imel tiste nujne, recimo vsaj 2 coax vhoda sta dokaj pomembna, pol se pa ze skoraj konca(tiste standardne ima verjetno vsak), ok odvisno al misles se kaksne koncne zraven priklaljat more imet se pre out. Najbolj vazen je zvok. In da se dobiti kaj boljsega kot visji rang Yamahe - Yamaha je bila vcasih na nivoju. Zdej sploh ne vem da bi katere kino dvorane opremljala Yamaha, ponavadi so to firme, ki jih v HI-FI-ju clovek ne zasledi(pa tudi ce bi jih opremljala Yamaha - to ne pomeni nic za receiverje). So se take razlike da je ena serija ok, druga je pa cist srot. Kaj to pomeni da zge? Katere receiverje si pa preposlusal pred Yamaho preden si jo kupil?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

robertus23 ::

prej sem imel reciver sony - nič kaj vredu

Cveto ::

Se čisto strinjam s tabo, vsaj kar se tiče cenejših serij. Kako velika je razlika sem pa videl ko sem kupil Denon-a in videl kaj lahko izvabi iz enakih zvočnikov... Yamaho sem šel tudi gledat pa mi ni bila kaj preveč všeč, presenetil me je edino eden boljših modelov, mislim da je oznakaj nekje okoli 2500 ki je v povezavi z System Audio zvočniki špilal zelo lepo. Tako da zgleda da tud Yamaha zna, sam mal višje je treba pogledat. Zelo mi je bil všeč tudi zvok navadnega dvokanalnega Marantza ki sem ga imel en cajt doma.

chlan ::

Stare Yamahe so bile precej dobre - to iz časov, ko so začeli na trg bolj množično prihajati DD in DTS receiverji (ne govorim za HT nasplošno, ker prej so večinoma bili le Dolby Surround) - torej okoli leta 98, 99. Praviloma so bile boljše od receiverjev v podobnem cenovnem rangu (takrat Onkyo, Sony, Marantz, Technics, itd.), raznih Denonov v t.i. nižjem cenovnem rangu takrat še ni bilo. Seveda, so bile tudi boljše rešitve - ampak tudi za ustrezno večjo ceno.

Meni se zdi zgrešeno ocenjevati receiverje na podlagi dvokanalnega audia - konec koncev za to niso namenjeni. Nekaj kar zna biti pri stereo zvoku moteče, je lahko v HT dobrodošlo (npr. če je malce "trše" narave pri filmih nič ne moti, oz. je včasih celo dobrodošlo), poleg tega so pomembne še druge stvari (npr. prehajanje med kanali,...). Dober večkanalni zvok še ne pomeni dober stereo zvok in obratno.

Če želiš kvaliteten dvokanalni zvok - si kupiš stereo ojačevalec! Če želiš domači kino - si kupiš receiver. Vedno so pa kompromisi.

Skratka, nespametno je soditi aparatur zgolj po znamkah - konec koncev je toliko različnih modelov (in še vsako leto xy število novih), da si jih je nemogoče zapomniti. Niso vse Yamahe slabe in niso vsi Denoni dobri (če posplošimo zadnjih par postov).

Kaj narediti - izbereš približen cenovni rang (po možnosti v kompletu z zvočniki - ker v veliki meri vplivajo na končni zvok) in poizkušaš slišati čim več aparatur (oz. kompletov), ki padejo v ta cenovni rang.

Makina ::

Sem dobil denon 2106. Vse deluje supr, zaenkrat ne razočaran.
Vpašal pa vas bi, nekaj glede upornosti. Imam še 2 zvočnika doma na 4ohme, zadaj na receiver-ju pa piše 6-16ohm--->a je to za skupna upornost obeh zvočnikov ali samo enega?
A sploh lahko prikljapljam 4ohmske.
Tukaj je link denon 2106


LP
Trisixty s kombajnom bočno.

AnubisOfDoom ::

A ma kdo cene glav pa igel ortofona pr audioclubu? a bi pasala na star sansui gramofon, vse bi menu glavo pa iglo

angello ::

yamahe so ble dobre pred 15leti. Že dolgo niso več. Vem ker mam eno doma in je kupljena tam okoli 98,99.

angello ::

govorim za stereo. za večkanalni sistem pa res nimam pojma

BlackAdder ::

Prosim za predloge za stereo sistem: ojačevalec, cd plejer, zvočniki (brez stojal), kabli - za maksimalno 700 EUR (cca 170.000 SIT).
Uporaba: raznovrstna glasba (rock, jazz, klasika).
Pogoj: nakup z naročilnico (samo nove komponente, rabljeno in gotovina odpade).
Ker trenutno nisem preveč na tekočem s ponudbo na našem trgu, upam na vašo pomoč in nasvete.
BlackAdder stroke again!

angello ::

kakšne dimenzije sobe imaš? jest bi se oziral proti b&w in sicer serija 300. Drugače še baje( te pa res nisem se poslušal) eposi teli ta nanjižji modeli so dobri. Jah ne vem kaj bi se dalo dobit še za ta denar: dali, kef, system fidelity, jamotov bi se pa ognil kakor hudič križa:D

Drugače pa vzemi to v zakup kar ti kdo reče. Moraš slišat s svojimi ušesi in presoditi kakšen ''karakter'' ti najbolj ustreza. Navsezadnje boš TI užival dolga leta v dobri muziki, ki bo prihajala preko sistema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

Matrix ::

Ne morem se odločiti ali NAD T743 RECEIVER ali ONKYO TX-SR 604 RECEIVER.
Vnaprej se zahvaljujem za nasvete.:)
Ma Lurido!!!

chlan ::

Priporočila za A/V receiverje so zelo nehvaležna zadeva - toliko nekih modelov/znamk (+ vsaka naredi še nevemkoliko novih modelov na leto...), tako da je praktično nemogoče vedeti kakšni so zvokovno.

Tako da, kar se tiče z _nezvokovnega_ stališča - vsekakor vzemi Onkya. Novejši receiver, novejši dekoderji (NAD je že kar malo zastarel v tem pogledu...), HDMI itd.

Povrhu vsega - izgleda tudi solidno izdelan! Če ne bi imel priložnosti slišati obeh, bi sam vzel slednjega - če su ju pa lahko ogledaš/slišiš v živo, vzameš tistega, ki _tebi_ bolj zvokovno ustreza (spet, ni rečeno, da to ne bo Onkyo).

chlan ::

Blackadder - v tem cenovnem rangu ali Cambridge Audio (nova serija naj bi bila zelo vredu - čeprav je slišati nekatere kritike na kvaliteto izdelave) ali pa NAD. Kaj dosti drugega ti že skoraj ne ostane.

Najbolje da pokličeš v Intek oz. Audioclub in povprašaš, kaj za ta denar dobiš.

LP

Matrix ::

Kaj pa med Onkyo TX-SR604 in Yamaha RX-V659??
Ma Lurido!!!

chlan ::

Tu je pa čisto odvisno od tvojega (zvokovnega) okusa - oba receiverja sta namreč "up-to-date", kar se tiče funkcij. Yamaha ima, kar se tiče zvoka, tako privržence kot tudi zagrete nasprotnike... :) Nekateri pravijo da so "trde", drugim je všeč da imajo nekoliko "karakterja". Zelo odvisno tudi od zvočnikov, ki bodo na receiver priključeni.

Moram pa priznati, da že dolgo nisem slišal nobenega (novega) receiverja...

Dusan_HD ::

Symbolman: kaj zi zrihtal z Yamaha + Infinity zvočnikami? Beri tudi zasebna sporočila.
raY_

Mirage000 ::

Živjo... mene pa zanima če mi lahko kej pomagate s kabli...
Mam Densen b110 in SA 1280 pride pa še cdp od Densna (vrjetno, mate boljš idejo?) in enkrat pol še gramofon (haha, kuzmo mogoce...)
Zaenkrat iščem ene kable primerne za tako zadevo... Interkonekte tud, nima me pa lih d bi zapravu več ket ene 200 evrov.
Hvala, lp

glinik ::

Znanec si je nabavil v BigBangu ene Van Den Hule (zvočniške kable) za cca. 300 EUR. Pravi, da igrajo vrhunsko za tak denar. Jaz jih nisem slišal, tako da ... :)

Probaj, ti jih sigurno posodijo.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

chlan ::

Čisto iz firbca - koliko pa pride Densen 400+?

glinik ::

Densen 410 300k sit
Densen 400XS 700k sit

To so uradne cene.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Mirage000 ::

a pa je 400 vreden svojga dnarja (v zgornji kombinaciji) al je bolš kej druzga?
Lp

AnubisOfDoom ::

zanima me, kaj si vi mislite o HGA (homegrownaudio) interkonektih, prodaja jih acoustic preference, gledal pa sem http://www.bolha.com/oglas1366264 Silver Spirit. Zdaj imam default (tiste plastik fantastik) interkonekte in gotovo bi se poznala razlika. Lahko kupim tudi kaj drugega v tem cenovnem razredu (do 100€ za pol metra).

BTW... enkrat v kratkem naj bi dobil NAD PP-2 in potem bom porocal, kako se zadeva obnese (takoj ko me poklicejo iz audiocluba :) )

glinik ::

Razlika bi morala biti opazna, če je že to srebrni kabel. Srebro ima definitivno drugačen zvok kot bakreni kabel. Razlika bi morala biti več kot opazna. Vprašanje če ti bo kabel sedel v sistem - to boš lahko le sam ugotovil.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

Srebro ima definitivno drugačen zvok kot bakreni kabel
To je res, ce vrzes srebrno verizico na tla ima precej drugacen zvok, kot ce vrzes na tla bakren vodni blok :D.
««
12 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319133 (16843) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187411 (52554) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428480 (13804) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534586 (4129) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646724 (5576) problem

Več podobnih tem