» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
15 / 15
»
»»

Trancedeejay ::

Mislim da se ti 0% ne sanja kaj priblizno ti je svetoval filtr. No, sam bi mogoce svetoval druge zvocnike ali kaj podobnega(pac kaksne cenejse), ti je pa vsekakor filtr hotel pomagat, ker je videt da priblizno pozna zadeve. Lahko tudi mene kontaktiras na PM, ce imas slucajno kaksne dodatne zelje, ker imam naprodaj zvocnike, ki bi zelo dobro sedli na ojacevalec, ki ti ga je napisal filtr. Vseeno pa dobro premisli predno kupujes, saj verjetno kupujes za vec let, da se ne bos potem tolkel po glavi ko bos ugotovil kaksen sound bi dobil za ta denar.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

BTW, omenjeni Jamo tudi priblizno niso tisto kar si napisal. Skatla se ti mogoce zdi zastrasujoca, ampak v sebi ima dva bass driverja, ki sta obrnjena en proti drugemu(push pull), kar pa vidis ostalega sta pa dva majhna srednjetonca in visokotonec. To je normalen HI-FI zvocnik,njegova normalna cena pa sploh ni bila nizka. Za dodatna vprasanja me lahko kontaktiras, tudi ce bos na koncu hotel vzet Onkyo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Na ojacevalcu ne potrebujes HDMI - za kaj ze?
Ce imas disply s HDMI, je vseeno ce ga imas na DVD playerju in direktno z DVD-ja laufa, da pa bi ga imel se na ojacevalcu - sploh obstaja? Za receiverje niso nobena novosto integrirci pa.....

Have a nice Day

Matt
Music is the key

labtec ::

Verjamem, da mi je filtr hotel pomagati, v to ne dvomim. Gre za to, da nimam praktičnih izkušenj s temi stvarmi. Moral bi pač poslušat čimveč različnih kombinacij, in če bi mi katera vsedla rade volje dam manj denarja.

Te bom pa kontaktiral, če bi blo možno prej slišat katere od teh zadev.

Lp

Trancedeejay ::

Tisto kar ti je filtr predlagal je kvecjemu drazje(ce gledas s stalisca novega, ker ti je ponujal vecinoma rabljene stvari).
Have a nice Day

Matt
Music is the key

gkovac ::

zvočniki, zvočniki, zvočniki....

bolj ko gledam po forumih in izbiram med zvočniki, bolj sem zmeden :) naj vam povem moj "problem" in moje "zahteve".

1) iščem zvočnike, ki jih bom lahko montiral na steno. Se pravi ne smejo biti preveliki, pretežki in pa kakšne obupna barva tudi ne pride v poštev (dnevno sobo in opremo imam črno "wenge"). Najbolj so mi všeč (kar se tiče velikosti) Bose Acoustimass 6 - cena 870€, ampak ko sem prebral tale link o njihovi kvaliteti nisem več tako prepričan. Mi je pa všeč njihova velikost.

2) hočem kvaliteten zvok. Nisem sicer nek blazen audiofil, imam pa rad dober zvok. Na koncu koncev želim imeti take zvočnike, na katerih bom glasbo in filme lahko poslušal na nizki glasnosti pa se bo še vedno dobro slišalo.

3) zvočniki bodo priklopljeni na AV ojačevalec (ki ga še nisem kupil in bi prav tako rabil nasvet katerega kupiti) in se bodo uporabljali v kombinaciji z HTPC sistemom.

Sedaj pa še dodatno vprašanje/problem:

na zadnji steni nimam "priprave" za zvočnike (po lastni neumnosti). Sedaj imam dve možnosti oziroma tri če je to kar bom vprašal izvedljivo.

1. možnost: vleka kablov do zadnjih dveh zvočnikov po celi dnevni sobi (kar se mi upira)
2. možnost: brezžični zadnji zvočniki (kvaliteta in cena = ???)
3. možnost: imam spuščene strope: Ali je možno napeljat kabel po "zgornji" strani stropa (da se kabel ne vidi). Zanima me predvsem tehnična izvedba. Ali to "majstri" lahko naredijo?

hvala vsem za odgovore!

edit: kaj pravite na tole kombinacijo?
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Trancedeejay ::

Na brezzicne zvocnike lahko pozabis, ponavadi so dobri majhni zvocniki ze eksoticnih cen ce ok spilajo, se vedno pa morajo imeti dolocen volumen, ker samo praskanje od satelitov ni ravno..... Sedaj kolk je zate se sprejemljiva velikost? Ce bi slucajno na koncu kupil Onkyo kontaktiraj mene, bi te znalo ceneje kostat. Tudi kolk je zate dovolj dobro? Recimo kar se Onkyo tice sedeta dobro skupaj z Jamo E8 serijo - en sistem doma imam tak zato vem(seveda ob primerni postavitvi, kablovju), lahko bi probal tut z Monitor Audio, kablovje je cist ok Profigold k je okol 2eur/m.
OK, toliko zaenkrat

Have a nice Day

Matt
Music is the key

delfinus ::

Bose Acustimas je precenjen in prav imajo tako. Prides dosti ceneje z drugimi. Sploh pa se splaca za kakim second handom pogledat, ce ti to ni odvec. Sam prodajam trenutno Sony SA-VE835ED 5.1 KLIK sistem in poseka Bose sisteme kot je tale Acustimas 6. Prodajam, ker sem sel v visji razred HI-FIja. Imam pa doma tudi Bose Acustimas 3 (stereo 2xsatalitek + pasiven woofer) in so satalitki isti kot pri Acustimass 6. Prikljuceno imam zadevo na PC preko stereo ojacevalca in vem kako igrajo. Kar se tice ojacevalca A/V receiverja kak Onkyo, Marantz SR5001 pride v postev in bo kvaliteta tako pri glasbi kot pri filmih super.

Tudi sam brezzicne sisteme mocno odsvetujem, nekvalitetno in dalec stran od kakega HI-FIja.
Seveda se da kable peljati tudi pod stropom, ce jih nameravas spustit. Poglej na netu malo za KNAUF stropi. Majstri to znajo super naredit in veliko se jih bavi s tem. To so pravzaprav gips plosce, ki pridejo nasraufane na strop. Ce si malo kreativen si lahko prostor enkratno oblikujes. Gor peljes lahko vso drotovno. Sam bi med steno in stropom pustil nekaj prostora in potem naokrog dal se kake LED osvetlitev in zadeva lahko naredi nor ambient. Dodanes se halogenke in imas nekratno. Sam sem pa kable za zadnje satelite peljal pod parketom in nekje za lesenimi lajstnami. Seveda, ko imas parket koncan je potem to nemogoce opravilo.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

gkovac ::

Če vzamem recimo tele Onkyo in pogledam kolk so veliki se mi zdi, da bi bili kar OK.. tudi barva se mi ujema s stanovanjem. Po moje bi se jih dalo naštelat tudi na stene (edin nosilce bi bilo najbež treba kupit).

Preveliko mi je recimo tole pa ne gledat na to, da je Jamo in da so enkratni zvočniki, ampak preprosto se mi zdi, da mi bo zasedlo pol dnevne sobe :D. Glede Sony SA-VE835ED 5.1 se mi zdi, da se jih ne da namontirat na steno (lahko da se motim).

@delfincek : kar se tiče montaže: jaz imam že vse opremljeno :(
po mojem amaterskem mnenju bi moral na steni (pod stropom) z TVjem zvrtati luknjo in isto narediti še za zadnji steni pod stropom (dve luknji v vsakem kotu). Naslednji korak pa bi bil potegniti kabel skozi luknjo nad TVjem in skozi luknje na zadnji steni. Vprašanje pa je samo kako se to naredi oziroma če je možno to narest. Hvala za pomoč in mnenja.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

trdoreh ::

Pozdravljeni!
Prosil bi za mnenje, zagledal sem se v ta sistem klik.
Zanima me, če je vreden denarja? Nanj bi priklopil ipoda.
Kak alternativen predlog?


Lp, Jan

delfinus ::

Sulc hej, vsekakor bo stanovanje en mal prasno, ce se bos lotil peljanja kablov po stenah in stropih. To z luknjama mi ni najbolj jasno, ko si opisal. Imas ze v stropu kaksne kanale, verjetno ne?

1.Resitev je torej ali strop sputis s knauf ploscami in postemas samo steno ali se znajdes kako drugace, da peljes za elementi, omarami, to je malo manj prasenja ali pa
2.steni in strop postemas in potem tam naredis kanal in peljes. To je pa kar veliko prasenja. Moras bit kar odlocen, da se tega lotis.
3. kabli pod tepihi za elementi, kaksnimi OK kabl lauferji, ki ne skazijo ambienta.

Kar se pa tice SONY SAVE835ED pa jih je mozno montirati na steno. Je kar nekaj moznosti z razlicnimi bracketi: KLIK1, KLIK2, KLIK3. ce bi te zanimalo jih lahko prides poslusat. Sporoci na ZS.

lp, D.

filtr ::

Sam imam na razpolago 5.1 ena receiver MARANTZ SR5000. Soliden ojacevalc ki ima 5x70W na 8ohm, za majhen denar. Prodam ga pa za 170€! Sulc, ce te to zanima me kontaktiraj na mail. pa še črne barve je;)


buckozlucko@gmail.com
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

gkovac ::

@ delfincek
heh... očitno boš mogu prit na kofe, da ti bom pokazal (ker ne znam razložit).
Jaz imam stanovanje komplet fertik in imam že spuščene strope. Zdej sem v precepu...

če hočem imet 5.1 sistem bom moral ali vleči kable po kanalih okol in okol po dnevni sobi, ali pa veselo vrtati in štemat, da kable spravim nad spuščeni strop... ne ena ne druga stvar mi nista všeč :'(, zato sem študiral, da bi imel wireless zadnje zvočnike.

obstaja pa še ena možnost in to je manjši sistem (subwoofer, center zvočnik in dva satelita) in bi zvočnike na zadnji steni ukinil.

Je razlika med 5.1 in 3.1 res tako velika da se izplača imet 5.1?

hvala za pomoč in odgovore ker če povem po pravici bi se najrajš zjokal :D stanovanje sem hodil gledat od samega začetka gradnje pa mi bebcu ni prišlo na misel, da bi potegnil cevi nad stropom za zvočnike:(

edit: delfincek kako bi pa ta tvoj WSWV10D deloval kot 3.1?
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Trancedeejay ::

Potem lahko pozabis na Dolby Digital ali DTS. Marsikater receiver ti sploh ne bo priklopil na surround, ce ne bo zaznal vseh zvocnikov
Music is the key

delfinus ::

Hej Sulc: aha na sveze koncano, pol sigurno se ne splaca rovarit na novo. Potem je treba pac improvizirat. Mogoce kak tepih in vrzes drote po tleh ali pa za lajstnami, da se skrijejo. Kupis kak kabel, ki je bolj flat. Vem, da imajo sedaj v Bigbangu neke razprodaje in so ti kabli ugodni, 3x cenej kot prej (Van den Hul in QED), pa se bolj kvalitetni od navadne licne so. Ja, ce mas rad filme in bi rad uzival v vseh efektih ti lahko povem, da nimas kaj druga kot nabavit en soliden 5.1 sistem. 3.1 bi ti ne serviral efekte, ki prihajajo od zadaj in daje ambient filmom. Ce bi bila preferenca glasba pa bi rekel ze stereo sistem in to dobre kvalitete in imas odlicno 2.0 sliko, samo je pa problem verjetno plac kot berem pri tebi. Uravnotezen sistem je vsekakor pomemben, sploh pri teh manjsih sistemih, da niso potem zvocniki pretepeni mal od tu mal od tam in da ne spila potem kot kak tranzistor.

Hehe, WSWV10D ne bi spilal vredu, ker to so samo stenski nosilci za te Sony SA-VE835ED Pascal zvocnike, ki jih imam :)) . Sem pa kar lep cas imel to zadevo tudi za poslusanje glasbe in so kar solidni zvocniki tudi za to, so eni izmed boljsih satelitskih sistemov s subom. Seveda ne smes to sedaj primerjati s HI-FI zvocniki ki stanejo po 1000 EUR kos, ker ni primerjave. Vsekakor pa lahko recem, da igrajo dosti bolj natacno in v vecjem frekvencnem razponu kot pa Bose Accustimas, ki jih tudi uporabljam kot multimedijske 2.1 pri PC.

Sony SAVE835ED bi lahko eventuelno uporabil tudi kot 3.1, vsaj vem, da na Marantzih to gre, kjer skofiguriras koliko zvocnikov imas in potem receiver pac raporedi temu primerno in potem efekte vrze namesto zadaj na spredji par. A ce mas rad filme ti vsekakor priporocam rabo 5.1, ker potem bo uzitek pac dosti, dosti vecji.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

AnubisOfDoom ::

mene pa zanima, kako glasni so kaj drugi cd predvajalniki v razredu do 400€, glasni mislim v smislu mehanizma, ker odkar sem presaltal zvrst glasbe na jazz in klasiko, v pianih prevec poslusam mehaniko diska... imam pa CA Azur 640c, z veseljem menjam za NADa al pa Rotel-a (magar z doplacilom), ce mata tisjo mehaniko

Trancedeejay ::

Moj NAD 542 je skoraj neslisen.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

filtr ::

ejga sulc, ves kaj lahko nardis:) kar se tice kablov, to sem pri fotru naredil v dnevni!
Kable daj pod lajštice zraven stene. Kupi malo visje "drazje" lepse, pa bos spodj spravu tut kable:) Nerabis nic praskat:)

LP FilTr
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

gkovac ::

ja sem že razmišljal o tem, samo je spet problem... imam nizke letvice, ki so prilepljene na tla. Če bom kdaj uredil 5.1 sistem bom kar lepo vlekel kabel po kanalčku... nimam prav velike izbire :D
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

AnubisOfDoom ::

no, ce bo kdo zasledu kej o kaksnem NAD c542, prosim ce me kontaktira, bi pa menjal cd player, al pa tega prodal pa pol tistega nabavu...

me pa zanima se vase mnenje o starih gramofonih in reciverjih/integriranih ojacevalcih...

recimo tale DUAL (mislm da je bla to vcasih zlo znana in dobra firma) - model dual 1015

al pa recimo tale AKAI AA-1030 reciver, al pa mogoce DUAL reciver cr-1730, od uporabnika audio_classics

a se take zadeve kej zjebejo po tok casa, ker ta star stil zvoka mi je zlo vsec (mal bolj surov, ne tko dodelan), sploh za plosce

Trancedeejay ::

HI
Kaj te moti pri playerju?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

AnubisOfDoom ::

moti me glasen mehanizem, sej pravim, ce poslusas rock, kjer ni tako tihih scen, ce pa so je pa vse podobno tistemu, ce je CD v pavzi

angello ::

Sulc, a pa res rabis 5.1 kaj pa stereo za 900 eu mas ze konkreten zvok ane... premisli. Lahko ti glede tega mal svetujem glede 5. paketov pa ti en bi znal svetovat ker sm bolj za stereo področje.

bremzzi ::

Je možno kje pri nas kupiti NAD komponente?

Trancedeejay ::

Malo brskanja po spletu nebi skodilo.
www.corrado.si
Music is the key

onepack ::

LP!
NAD prodaja od A do Ž v Interšparih!! Dobavijo vse pa se cene NAD komponent so ekstremno nizke pram ostalim drzavam....recimo nov ojacevalec 315BEE je 275eu v tujini so pa kr cez 300eu!!

AnubisOfDoom ::

torej, dobil sem nekaj denarja in bi ga rad vlozil v upgrade gramofonskega dela. Zdaj imam star gramofon sansui, rad bi pa kupil nekaj solidnega... mogoce kar project debut III? Ali raje kaj rabljenega (thorens?)?

chlan ::

S starejšimi gramofoni je načeloma tako, da je dobro, če znaš kaj "pošraufati" oz. sam nastaviti... Tako da, če boš kupoval kakšnega Thorensa se najprej prepričaj, da so v dobrem stanju! Na Bolhi je tudi Pink Triangle, sicer odličen gramofon, vendar pa na žalost ravno ne slovi po zanesljivosti... Zopet druga klasa so kašni Linn Sondek-i (oz. LP12), ki so pa pri nas izredno redki oz. skoraj nikoli naprodaj - nakup česa takega preko ebaya bi pa močno odsvetoval!

Je pa res, da znajo ti gramofoni pošteno zaigrati...

Kar se novejših gramofonov tiče - kot zelo neproblematičen in pa odlično zveneč gramofon bi predlagal Rego P3 ali pa kakšnega ProJecta, ki tudi nudijo ogromno za svoj denar. (Če te zanima, za prodati imam enega praktično nerabljenega ProJect Xpression II s pripadajočim SpeedBoxom - vseeno precej boljši gramofon kot pa Debut III)

sajonara ::

Pozdrav vsem!
sem novinec tu na forumu in v hi-fiju tudi. prosim vas za pomoč pri sestavi enega vstopnega
hi-fi sistema (stereo), z naslednjimi pogoji:

1. sistem za solidno dobro poslušanje glasbe (etno, new wave, elektronska, klasika...) z eventuelno možnostjo
kasnejšega dodajanja zvočnikov pri predvajanju filmov preko projektorja (torej, soround ni izključen)
2. trenutni prostor je pribl. 3x4m (12-16 m2), kasneje večji, nekje do 20-22 m2
3. stereo zvočnika locirana na namizni polici (3x0,4 m), kasneje na stojalih ali na steni
4. za ojačevalec (ni nujno receiver) in par zvočnikov bi odštel 400-500 €, dvd player dodatno
5. primerne aparature bi raje kupil zmerno rabljene, preko poznavalca med vami (ali bolha...), zaradi višjega
in preverjenega nivoja pri enaki ceni
6. všeč mi je bil zvok kombinacije Denon + B&W (žal modelov ne vem, staro pa okoli 10 let)

še vprašanja:
1. me zanima če bi bila naslednja ojačevalca primerna za osnovo sistema: ONKYO TX-SR303E (250 € v trg.)
- ali - DENON AVR-1603 (270 € v trg.)
2. če da, kateri je optimalnejši, oz. priporočate katerega drugega?
3. kakšna, ojačevalcu (receiverju) primerna stereo zvočnika naj iščem?
4. kakšen predlog za dvd plejer (dober audio, zaželjen usb in divx-xvid branje, HDMI ni nujno)
5. kje bi lahko slišal in primerjal par sistemov tega ranga?

Mi lahko pomagate z vašimi mnenji in predlogi?
Hvala in LP, Jo

Trancedeejay ::

Lahko se oglasis pri meni, pa lahko slisis ce ti kaj ustreza, v roku 3-4 tednov bo online nov audio portal, kjer boste izvedeli vse na te teme.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

sajonara ::

Z veseljem, Trancedeejay!
sem ti poslal ZS. za avdio portal pa mislim, da bo prepozno zunaj,
ker sem se hudo zapalu in želim čimpreje prit do enega optimalnega zvoka.
LP in dan!

djpiky ::

ker sem zelen glede hi-fi imam par vprašanj.
Namen imam narediti domači kino s projektorjem in potrebujem nek hi-fi sistem. Prosu bi če mi lahko malo obrazložite katere znamke so vredu, kaj se mi splača , koliko me pride cenovno(okoli 1500€), oz. kaj lahko pričakujem za tak denar. Gledam da obstajajo tudi že pripravljeni 5.1 sistemi + dokup reciverja. Kako je s tem(kvaliteta-cena)?
Velikost in oblika zvočnikov ni pomembna, važno je samo da bojo dobro igral in da čez 5 let ne bodo za v smeti.
lp djpiky

AnubisOfDoom ::

katere strani kaj berete v zvezi s hi-fijem? men je vsec audioenz.co.nz, pa stereophile.com, ne mislem striktno iz reviewov, ampak na splosno dobro branje in redno azurirano

boris22 ::

Nekaj malega z moje strani:
http://www.audiofil.net/forum/
http://www.hifi-forumi.com/forum/index....
pa še 2 strani na katerih najdete lepe slike hi-fi in home theater sistemov
http://avplaza.co.kr/shop/main.php
http://www.kingsound.co.kr/files/produc...
Za teste uporabnikov pa imaš dosti napisanega na
http://www.audioreview.com/cat/speakers...

Trancedeejay ::

Cez dobre 3 tedne racunajte na nov in edini slovenski portal na temo HI-FI-ja, ki bo dosegljiv na www.audio-kontakt.com, tam pa bo mozno dobit tut HI-FI robo po ugodnih cenah.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

chlan ::

Tracedeejay, čestitke za projekt! Upam, da bo stvar zaživela.

AnubisOfDoom ::

kaj pa pravte kej za vintage hi-fi, delam nek secondary setup, pa sem se zaljubu nad videzom '70 in '80 reciverjev... kako to kej funkcionira? a mate predloge za kaksne konkretne modele

mare1411 ::

zdravo
zanima me če mi lahko kdo malo svetuje
iščem si rear zvočnike za hišni kino. ker imam sedežno ob steni bi mi prav prišli samo modeli wharfedale diamond dsf (http://www.avprime.co.kr/prod_image/dfs... ali pa mission m3dsi (http://www.pricebuster.org.uk/pricebust... - vendar je ful dolga čakalna doba.
drugih zaenkrat nisem našel. stojala ne pridejo v poštev.
hvala lpm

xyxyxyxy ::

Se opravičujem za dvojni post.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xyxyxyxy ()

xyxyxyxy ::

Kaj porečete na tele komponente. Naj vzamem Marantz-ovo navezo CD Player-ja in ojačevalca:

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fu...

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fu...

Ali NAD:

http://nadelectronics.com/products/cd-p...

http://nadelectronics.com/products/hifi...

Ali kaj tretjega? :D

Zaenkrat ostajam pri slušalkah (Sennheiser HD650), kasneje bom kupil tudi zvočnike.

MaStr ::

Zanimam se za nakup Pioneer receiverja.
Zelo pohvaljen je model VSX-LX105 Elite. Nekje sem zasledil, da naj bi bil namenjen ameriškemu trgu, v evropi pa naj bi se prodajal pod oznako VSX-935. Je to res, ali gre za povsem drug model?
Karakteristično sta identična.

VSX-LX105 Elite: https://www.amazon.com/PIONEER-VSX935-S...

VSX-935: https://www.amazon.com/PIONEER-VSX935-S...
««
15 / 15
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319187 (16897) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187442 (52585) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428500 (13824) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534594 (4137) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646730 (5582) problem

Več podobnih tem