» »

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

««
6 / 6
»
»»

Poldi112 ::

verjetno se na ojaevalcu da nastavit da ne da max power ven

No, seveda, volume knof pac ne das do konca. Itak naj ga nikoli ne bi dal do konca, da mu pustis rezervo. Drugace pa slisis, kdaj zmanjkuje moci, in poslusas max tako glasno, da je se ok.

Trancedeejay ::

Saj ni potrebno dat knofa na ojacevalcu do konca, da dosezes njegovo max moc, kdo ti je pa to rekel, lahko to dosezes ze na polovici in pol kaksen udarec bobna ali se kaj hujsega, verjemi da se bo ojacevalec potrudil da bo dal cimvec iz sebe, ceprav je knof sele na polovici.
Have a nice Day

Matt

kockish ::

VS: cim ves kaj poslusal (pa cetudi nisi nameraval tega poslusati), nisi objektiven. Zato pa obstajajo blind testi.

BlazP ::

lordkocka: Zaka zdej to VSju razlagas?
Sej ti je napisu da takrat ni vedu kdaj je spilu CD kdaj pa LP, torej je bil to blind test.

in tvoja izjava
2. Vecji frekvencni razpon ne pripomore k boljsi kvaliteti, ker ga enostavno ne slisis. Zato bo novi DVD audio za moje pojme uporaben samo za vec od sterea.

ne bi mogla bit bolj zgresena! Ocitno da ne ves kak te zadeve delujejo pa podajas svoje pojme o njih.

Pri vzorcenju je problem ker se kopija originalnega frekvencnega spektra ponovi okol vzorcevalne frekvence, ki je pri CDjih 44.1kHz kar pomeni da se 20kHz signal ponovi spet pri 24.1kHz. In narediti sito, ki bo odrezalo tistih 24.1kHz mora biti precej zapleteno(dovolj strmo) in ze sam filter precej vpliva na kakovost zvokal.
Pri DVDjih ko je pa vzorcevalna frekvenca 192kHz se bo pa signal 20kHz ponovil sele pri 172kHz, kar daje ogromno prostora, da lahko naredis dosti enostavno sito, ki ne bo vplivalo na kakovost zvoka, tako kot sito dosti visjega reda, ki ga rabijo CDji.
Zakaj mislis, da morajo DACi za CDje imeti veckratni oversampling(8x, 16x)? tocno zaradi tega razloga. Da tisti prostor med kopijami frekvencnega spektra razsirijo, da so filtri lahko zadosti enostavni in da ne vplivajo na kakovost zvoka. Problem pa je ker tisti oversampling spet vpliva na kakovost zvoka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazP ()

glinik ::

Zelo lepo razloženo, bravo ... :) .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

kockish ::

BlazP: tisto glede blind testa sem napisal glede testa SACDja... Tudi pri LP vs CD sem bolj skepticen o realnosti testa.

da ne bom zgolj na kratko povzemal, tule imate razloge glede teh stvari... (scrollajte nize do posta s slikami, od tega naprej berite.):

link

Poldi112 ::

Mogoce bi bilo bolje, ce bi si sel v kako trgovino poslusat in primerjat, ne pa da beres forume, kjer ljudje kot ti pisejo o stvareh, ki jih niso nikoli slisali.

pblaz ::

to se pa strinjam s tabo. očitno je lordkocka tako prepričan vase, da noče verjeti, da je zvok iz lp odličen. najbrž verjame tudi to, da je 2x200w sony boljši od 2x60w nada. Se pač ima za poznavalca.

Pa še nekaj. On sam verjetno ne bi slišal razlike med boljšim kasetofonom in cd playerjem, potem bo pa pameten, kako škripajo lpjke.

BlazP ::

Sem prebral tiste poste. Eni si tam te stvari narobe razlagajo.

DVD and SACD audio can have more than two channels, which gives them an advantage over CD. The higher sampling rates, etc. are useless, since humans can't even process 44kHz.


CDji ne predvajajo frekvence 44kHz. Najvisja frekvenca ko bo prisla iz CD playerja je 22.05kHz. Zvocna frekvenca originala in frekvenca vzorcenja nista isto! Tudi iz DVDja ne bo prislo ven 192kHz. To je frekvenca vzorcenja signala!

The fact is, CD audio records more information than the human ear can process. The sample rate and frequency range is beyond the capacity of the human ear's range. That means that any sound, noise, or music can be perfectly duplicated (as we hear it) by CDA

Spet cist napacna razlaga. Kolicina informacije na izhodu iz CDja in iz DVDja je prakticno enaka. Pri CDju je to frekvencni spekter do 22.05kHz, pri DVDju pa do 24kHz.
Sam da pri DVDju je bolj podobna originalu, ker oversampling pri CDju ali filter visokega reda(DAC) vnasata odstopanja(popacenje) od originala. DVD ne rabi oversamplinga, filter pa je lahko zadosti nizkega reda in bistveno manj vpliva na zvok.


TULE je lepo na kratko razlozeno v cem je fora vsega skupi.

kockish ::

Poldi112:
sori, "ljudje" so slisali ze marsikaj in postrezejo z argumenti. So znana imena forumov, kot je Hidrogenaudio.org ipd. Ljudje, brez katerih bi tvoji mp3ji se vedno zveneli kot kaseta, posneta na poceni kasetofonu.

Komu bom verjel, tebi? Tisto, kar si meni rekel, bi lahko rekel zate. Ker so ti argumenti ocitno spanska vas.

Jaz priznam, da na mojih (racunalniskih, a spet ne najbolj cheap) zvocnikih ne slisim razlike med dobro narejenim ABR 128kbps mp3jem in cd-jem ne slisim razlike, jo pa brez problema pri kolegu (z polprofesionalno zvocno, ojacevalcem in dvema zvocnikoma). Pomoje tudi vecina ljudi na tem forumu ne slisi razlike. Test sem ze predlagal.

isto velja za pblaza. poleg tega sploh nista prebrala postov, ocitno.

Nikjer nisem rekel, da LPjke skripajo. Ali sem citiral druge ali pa sem omenil, da so LPjke manj odporne kot CDji. Vem, da ravno tako dajejo odlicen zvok.

BlazP: edini do zdaj, ki je vsaj prebral. Ze pohvalno.
glede tvojega prvega komentarja; jaz post razumem pravilno(tako, kot ga ti popravljas), je pa res nerodno napisano. v drugih delih teksta je razumljivo/pravilno.
glede drugega pa si bom prebral link.

Za konec pa se to, jaz nobenega tule ne podcenjujem in zanicujem. Ce vi tega niste sposobni, bodite raje tiho in ne delajte sramote sami sebi.

Poldi112 ::

O kaksnih argumentih govoris? To je avdio. Ti lahko napises celo biblijo o tem kako bi moralo biti, lahko pa gres in poslusas. Jaz zagovarjam to drugo, ti pa zdaj hoces argumente. Pa se sam pravis da slisis razliko med cd in mp3. Zdaj mi pa razlozi, zakaj bi potem hotel da mi ugotavljamo kaj je mp3 in kaj wav, ce ves da se cuti razliko (in torej verjames, da je)???
Evo enega tvojega stavka:
2. Vecji frekvencni razpon ne pripomore k boljsi kvaliteti, ker ga enostavno ne slisis. Zato bo novi DVD audio za moje pojme uporaben samo za vec od sterea.
Tole ocitno kaze na to, da samo beres teste, nic se pa ne ukvarjas z dejanskim poslusanjem.
Jaz ti ne pravim da mene poslusaj, samo ne govori o stvareh, ki so tako enostavno preverljive, pa jih vseeno noces iti preverit.
Tole temo sem prebral celo, prav tako tisti link od slikce naprej, ampak kaj sem zvedel? Da se na enem forumu ljudje trudijo utemeljiti neresnico. Super. Moje tehnicno znanje je slo malo v pozabo, zato ne morem vec komentirati v stilu blazP, ampak sem to studiral nekoc in razumem kaj pise. In je res. Nimam pa znanja, niti casa ali zelje spet studirat vzorcenje in kvantizacijske sume samo zato, da ti bom tehnicno razlozil da se motis.
Btw, mp3-jev ne poslusam, vsaj ne redno in sploh ne na hifi.

kockish ::

Ce je mp3 boljse kvalitete, razlike ne cutim nikjer. 128kbps slisim, a sele na boljsem ozvocenju kot je moje (ki je boljse od povprecnih poceni racunalniskih zvocnikov).

Zanima me, ce ima kdo boljse ozvocenje in slisi razliko med cdjem in postenim mp3jem. That's it.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kockish ()

glinik ::

Prvo se moraš zjasnit o kakšen izvoru se gre. Jaz imam sigurno zelo dober sistem, samo razlike med mp3 (320) in wav ne šlišim, če uporabim za izvor zvoka računalnik!

Ko bom pa imel CD player, potem pa ti bom rekel kako se je izbolšal zvok. Kateri bolši CD player pa predvaja mp3je? Mislim, da jih je zelo zelo malo.

Sigurno pa bi se slišala razlika, da bi iz mp3ja naredil audio CD in bi nato primerjal z wav, ki je posnet iz originala. Bolši kot imaš sistem, bol se bo razlika slišala.

O profesionalni robi ... tega raje ne omenjaj. Pri takšni robi nima kvaliteta niti najmanjše vrednosti. Tukaj ti je samo važno da seka in nič drugega. To je roba za ozvočenje, ki ti nudi par kilowatov. Kaj naj pol s tem doma? Špila pa itak za ... :\

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Tic ::

Zivjo, na prejsni strani sem videl, da ste se menil o JamoX870 zvočnikih (prejšni X3M 8/10). A dejansko kdo ima te zvočnike?

lp, Tic
persona civitas ;>

maticm ::

zdej tko neki moram kupit za fotra...tja do 200-250jurjev je maximum

gledal sem: nad
in zvočnike: zvočniki
za zvočnike vem da niso nevem kaj ampak...solidno če hoče imet 5.1 in nevem kaj še (čeprav se mu niti ne sanja kaj je 5.1 kaj šele 7.1 al pa dolby surround....)

zanima me vaše (strokovno ) mnenje, ker je pametnih itak preveč. Sam imam NAD 320BEE in da od sebe kar precej...ima zlo lep zvok napram enim X ojačevalcem (test z Onkyo v istem cenovnem razredu).

Zanima me predvsem kaj v tem cenovnem razredu je najbolje za svojo ceno!

LP

glinik ::

Hoče imet foter hišni kino, ali stereo verigo? Kaj bo več uporabljal? Dostikrat je tako, da si folk kupi hišni kino s petimi ali več zvočniki, potem pa nanj posluša 80% glasbe in 20% filmov. Si se že kdaj vprašal, kako kvalitetno je ločen 5.1 zvočni siglal pri predvajanju filma? Že s 5.1 signalom imajo ljudje v studijih probleme ko se delajo razni efekti. Da se o 7.1 sploh ne pogovarjamo...

Zakaj ti govorim vse to? Ker boš dobil za enak denar DOSTI BOL kvaliteten stereo sistem.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

HI
Vidim, da si gledal NAD-ov receiver in pa 500 serijo od Jamo. Mislim, da bi v sistemu moral narest nekaksno ravnovesje, glede na to da imas v mislih dober receiver, bi se k temu prilegali tudi dobri zvocniki. Kaj pa DVD?
Recimo, da je receiver OK in potem ti ostane se max 120 jurjev za zvocnike. Za ta denar dobis recimo 2 para solidnih zvocnikov, zmanjka pa ti se za center in pa subwoofer. Lahko pa bi pogledal malo rabljene zvocnike(se da hitro ugotoviti ali je z zvocniki vse v redu, pri komponentah pa nikoli ne ves). Vglavnem 500 serijo bi ti odsvetoval, ceprav ne spilajo tako slabo, pa vendar. Sicer pa lahko zadeve malo preizkusis, pa se na zacetku ni treba vse naenkrat kupit.
Kot je glinik povedal, DVD se super slisi na stereo, vendar je pri dobrem Dolby Digital ali se bolje DTS vseeno drugace, pa zato ni treba porabit 500 jurjev.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

maticm ::

mah tko je...pogleda DVDje k mu jih spečem, Divxe(tuki je sam stereo), pa mp3(tuki je tut sam stereo) tko da vem!
Kere zvočnike pol svetujete - solidne in ne predrage in ne preveč močne (do 100W))ker itak ne nabija nevem kako (jamo po možnosti). Mam BX serijo od Jamotov pa ma 150W in je čist preveč to že zame.

glinik ::

Heh, si videl da se ti splača stereo nabavit? :D

dojaja, ti tukaj nekaj mešaš. Saj ni od zvočnika odvisno, kako glasno bodo igrali. Tukaj ima največji vpljiv ojačevalec.

Npr: Imaš ojačevalec 100W na kanal in dva para zvočnikov en 100W, drugi 150W. (z enakimi specifikacijami seveda)
Oba zvočniška para bosta igrala enako glasno. Razlika je samo v tem, da boš lahko 2. par bol teral. 2. par bo prenašal večje obremenitve. To je vse. Zato ne dajat v isti koš, več W zvočnik - glasnejše igranje. To je napaka.

Sama konstrukcija zvočnika je odvisna, ali bo visoko ali nizkoobčutljiv. Imaš zvočnike od 80-85dB (so zelo zelo redki) in zvočnike po 110dB (tudi redki). Nek normalen zvočnik ima cca. od 88-92dB.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

zile ::

"Divxe(tuki je sam stereo),."
Od kje teb ta ideja ?. Lahko je tudi AC3 (DD) ali DTS. Heh :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

maticm ::

Vem da je boljš imet dober ojačevalec( in tut kvalitetne zvočnike in da W niso vse..)...(imam 320BEE in slišim razliko med eno čip zadevo in tole).
Dajte predlagat no! (da ne bomo zašli spet v neke druge vode)

"in da ne bom začel razlagat o tem kater tranzistor na 1 stopnjo ker na drugo a MOS a Bipolarca ....|O "

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: maticm ()

glinik ::

Kolk misliš dat za zvočnike?

Kakšen tip bi rad imel, monitorje ali samostoječe?

Si nam že opisal tvoj prostor, kaj je v nem in predvsem mere?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

maticm ::

silvester70 ::

Wox je izjavil:

Moje komponente:
- integrirani ojačevalec Rotel RA-840BX4 (11 let)
- zvočniki Infinity Kappa5 (9 let)
- kasetofon Technics RS-B965 (11 let)
- CD player Marantz CD4000 (1 leto)
- DVD player Pioneer DV-464 (2 meseca)

Sem zadovoljen z zvokom in ne razmišljam o menjavi komponent.
Kar se tiče ljudi....ljudje smo ovce.

ojla iščem točno takšen kasetendeck ko ga imaš ti rs-b965 pa me zanima če bi ga slučajno prodal pa mi odgovori na mail:silvestervaldhuber@gmail.com

CoolBits ::

Misliš, da mu še dela po 9 letih od njegove objave? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073338 (5301) MaStr
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187444 (52587) Janac
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562426 (29250) rs1975
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769499 (8479) Trancedeejay
»

Hi-Fi sejem v Lj. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
694561 (3497) cryptozaver

Več podobnih tem