» »

Hi-Fi sejem v Lj.

Hi-Fi sejem v Lj.

«
1
2

glinik ::

Je kdo utegnil obiskat sejem?

Lahko vam je žaj,saj so imeli v eni demo sobi sam svetovni vrh audio komponent:

-CD Gryphon
-Preamp; Mak Levinson NO.32
-Pweramp; Gryphon Antileon Signature

Takšne komp. lahko redkokje vidiš v živo!!!

Vsekakor vredno ogleda!

Lp

Cranchi ::

hih moj oce je lastnik te trgovine, vklop, in res komponente od gryphona so dobesedno nore, tega ne vidis vsak dan, seveda so pa tudi cene veliki vecini nedostopne..

na sejmu v nasi sobici je se kar nekaj reci, naprimer ROTEL, sim2 projektorski TV najboljsi treutno na trgu.. 120 cm ekratn.. itd.

ce se koga kej zanima lahko uprasa,

slawc ::

:D kaj pa provokativna vprasanja, v stilu zakaj so te stvari tako precenjene?
Torej, zakaj npr. nek ojacevalnik stane 10000$. :\
LP, Slawc

Lisko ::

Jest mam glede TV-ja en par vprašanj.
Katero tehnologijo uporablja: LCD ali katodno?
Katera firma sploh je:\ ?

Cranchi ::

Ta televizor uporablja PROJEKTORSKO tehnologijo in je NAJBOLJSI na trziscu, je firme SIM2 ki izdeluje tudi vrhunske projektorje za kino in doma tukaj poglej

Trancedeejay ::

Uh sele zdele sem uletu z LJ,da smo vso robo pospravl(sm mogu se nekej za Corrado pomagat).
Jest bom pa tko povedal,sploh me ni nic prevec impresioniralo......ok sicer sem dost HI-FI-ja videl in slisal....ampak zelo malo skoraj nic je bilo takih sistemov da si kar hotel poslusat......itd. Ko sem ves zjeban dam prsu domov in prklopu svojo frsterkarijo....... tolk se mi je zdel dobr sound(to se mi ze tko ampak takrat se bolj).....mogoce ker je blo tolk sundra pa ker sem moral poslusat bobnenje v svoji demonstracijski sobi oz. imam ze poln kufr tega HI-FI ja po koncu shova. Posebej pol k je Franc ene trobente nabil na Gryphona....
Glinik kako kej kolega poznavalec,ki slisi razliko ce je CD skatlica na mizi postrani obrnena.Lahko ti takoj dokazem da to nebo drzalo......namrec potem bi njegova prisotost(potem lahko njega stejemo kot velika CD skatlica) oz. ze premik za mm vplivala na to,se vec pa ce je on poslusalec....ok sem malo cudno povedal...upam da zastopis...sem zmatran.
Vglavnem HI-FI show je zakljucen....meni je odleglo....dobil sem tut DVD plato od DVD-si.com.....bom jutri napisal kaj bolj konkretnega o dogajanju na sejmu.
Have a nice Day

Matt

problem ::

Men je blo ene par stvari kar vredno ogleda, stylos sys, hajdinjak, audio galerija. Sicer pa nisem imel preveč časa, tako da sem bil tam bolj malo časa. Se mi zdi, da je cena za ogled kar ugodna.

problem ::

Ne smemo pa tudi pozabiti reklame za A-Ž. Zelo zanimivo.

glinik ::

Trancedeejay,ne mi s takimi forami srat.Pa je čisto vseeno ali si bil ali nisi bil zmantran.

Po sejmu smo šli do tega možakarja in poslušali njegov sistem ... no coment kako špila.Misli,da takšnega zvoka človek ne sreča nikjer!!!Dobesedno 3D zvok,brez pretiravanj.

V Vklop,demo sobi je igralo zelo korektno,malo ostro in napadalno.Poznalo se je,da so bili zvočniki še novi.Tisti televizor je pa bil nori!!!

Kuzma pa si lahko tisti svoj gramofon nekam vtakne... Tistemu Gryphonovem CD-ju (Mikado) ni bil niti do jajc!Pa še neke mono posnete plošče je gor metal,ki so itak 10X bolše posnete od navadnih!

XaseR bo ziher poznal priimek TISNIKAR.Saj je to ta človek ki ima izjemen sistem in še bol izjemno znanje.Njegov sistem je tako občutljiv,da se že pozna najmanša sprememba v prostoru.Človek ima pri zvočnikih dve mali vazi.Ti dve vazi je oddaljil od zvočnikov za 10-15 cm.Takoj so bile slišne razlike v stereosliki.Če ne bi sam tega slišal,ne bi verjel.Verjemte mi,to bi slišal vsak!Tukaj se vidi kako ima sistem občutljiv.Jasno,da takšnih razlik ni,če ni vse 100% pošlihtano.

Vidim,da se bom moral od slo-techa umakniti,saj sem tukaj odveč.Mam prav?

XaseR: Tvoj oče pa je pravi prodajalec.Takoj izkoristi trenutek in proda robo :D Mi smo od njega kupili Logane.Od njega sem marsikaj slišal,pravi ded je :D (mali fakin :D )

Če bom kdaj kaj kupoval,boš lahko kaj zrial po "sindikalni" ceni :D ???

Pa lep pozdrav vsem skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

glinik ::

slawc

To pa zato,ker samo material stane recimo 3000$,ostali denar pa se porabi za razvoj.Valda,da en delež gre za zaslužek firme,drugi za zaslužek prodajalca in tretji za transport in davkarijo.Komponente bi pol manj stale,če bi jih kupovali diekt iz firme in brez davka.To ti lahko potrdi vsak ekonomist.

Žal,tako pač stvari laufajo v svetu (ne samo pri nas)

Lp

tx-z ::

XaseR, reč fotru da so dobr popravl naše zvočnike.. :) bose 901..pomojm poznaš ta model če je tvoj oči direktor..
tx-z

Sergio ::

XaseR: pa fotru rec, da Concertinoti spilajo izjemno. Vedno sem pa mislil, da direktor Vklopa nima sina ...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

slawc ::

material stane $3000 ce kupujes po en element, kar pa ne pocne nihce (cene high end elementov-recimo BurrBrown op. oj. so za vecje kolicine tudi 10x manjse), stevilo elementov pa res ni veliko.

To pravim zato, ker vem kako je z materialom in razvojno opremo (ki je ne kupis samo za en ojacevalnik, poleg tega se pa amortizira in steje med olajsavo).
Nekatere komponente so res vrednega svojega denarja ampak vecina ima samo visoko nabito ceno V resnici je pa stran vrzen denar, ljudje pa mislijo, da je to res highend zadeva, ce stane $10000. Zanimalo me je samo mnenje.
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

CaqKa ::

a slawc ti si edn iz mojega loga... torej loga ki je malo nastrujen proti stališčem, ki jih omenjata trancedeyay in glinik?

Cranchi ::

hihi zdele sm zmatran ko pes, pa sm vseeno malcek prebral bomo ju3 kaksno dalso rekli :D

Trancedeejay ::

No, bom pa se jest nekaj napisal.
HI-FI je zaradi glasbe..........ce pa je clovek obseden z dolocenimi stvarmi pa lahko marsikaj zakomplicira. OK,kabli morajo bit uredu,CD player na antivibracijsko policko,vse skupaj na mizi s konicami,kvalitetne komponente(po zvoku),primeren prostor in postavitev zvocnikov....to pa je tudi vse,kdor zakomplicira kaj vec je pa ze bolno udarjen na HI-FI - Kao: Dej kemiko z mize lej da ni dobra stereo slika.
In taki dajo v predvajalnik samo plosce priznanih zalozb a la Opus 3,Telarc ,Deutsche Grammophon,Chesky...itd.(ok posnetkov,ki so kot bi snemal z diktafonom ne bos noter tisal)
Bohnedaj kaksnega komercialnega izvajalca,cetudi je posnetek ok - ni pa audiofilski. Ti ne uzivajo v glasbi....to je podobno prebiranju kosti iz ribe, kjer ti potem sploh ni vec za jest.
Pa tudi komponente,ki so kao High End so velikokrat precenjene(ze pri nizjih rangih so,tu pa se vec).Je pa res da so nekateri elementi tudi hudo dragi(a la kondenzatorji velikih kapacitivnosti,tudi 30 jurjev in vec),vendar se vedno nic proti nekaj miljonski komponenti.(pa se na kolicino je to djabe),drugo gre za ime in za zasluzek dealerjev.

Lep dan se naprej

Matt

slawc ::

:D Sicer ne vem kaksna stalisca ima kdo tukaj (vsaj ne zelo jasno definirano, premalo postov) ampak vsekakor se ne strinjam z dlakocepenjem in pretiravanjem. Za nekatere je ze 128kbps mp3 na ravni CDja :\, nekateri pa clo opazijo razliko med dvema enakima CDjema8-O. Na obeh straneh so ekstermi.
Avtorji clankov v hi-fi revijah so pa posebna cvetka. :D Mislim, da bi bili bolj uspesni v pisanju romanticnih novel.

Ena od stvari, ki mi gre v nos je jasno cena, ki mnogokrat postavlja merila in ne obratno. Pa saj to je podobno kot pri slikarstvu, nek res pravi umetnik (sicer pa je to spet eno od takih vprasanj, kdo hudica pa je tisti, ki rece kaj je umetnost) postavi prenizko ceno in vsak misli da je to nek ponaredek ali kaj. Potem pa pride nek lolek, naredi par pack, postavi ceno par milijonckov in ze je 1A. Okey, tole je blo offtopic. 0:)

So razlike med komponentami in poslusanje nekaterih stvari je res uzitek (ce ni sundra okoli) ampak pri trezni glavi.
LP, Slawc

glinik ::

Kaj mislite,da je meni všeč da so komponente tako drage ???

Tak pač je,če hočeš imet boš plačal.Valda,da se s tem tudi plača firma itd.Ko kupiš Mercedeza tud plačaš firmo,in ...??? Samo ne mi s takimi.Dejstvo pa je,da si lahko za enega Mercedeza kupiš 3 Cliote.Pelješ pa se z enim in drugim.Enako ti je pri audiu,za eno Gryphonovo končno stopnjo si lahko kupiš 10 NAD-ovih.Pa saj lahko kupiš rabljeno robo,ki stane 2-3 krat manj.Še ena rešitev,kupiš prejšnji model,ki je malenkost slabši od obstoječega.Tega pa dobiš že za 5-6 krat manjše cene.(Primer:Gryphon Antileon in Gryphon Antileon Signature)

Žal imaš tudi take,ki si kupujejo miljonske komponente samo zato da so "in".

Vsak pač ne more voziti Mercedezove S-klase.Isto ti je tukaj!

Verjamem oz. vem,da so zasluški proizvajalcev in distributerjev blazni!In kaj naj naredimo - nič.:(

CaqKa:

Ta vikend pridem do tebe.Končno sem dobo neki čuden zvočniški kabel :D (ni ne vem kaj)

Lp

CaqKa ::

[offtopic]ok
bom sporočil očetu.. ti pa mi na zasebna bolj točn čas daj.[/offtopic]

toto plačevanje firme je malo za lase privlečeno... pa nebom se spet kregal.

miloš ::

Glinik, dokler boš mišljenja naj si Kuzma gramofon nekam vtakne, je absurdno da sploh razpravljaš o glasbi - kakovosti reprodukcije.
Če ne slišiš razlike med CDjem in analogijo, potem si itak napol gluh.

Pa brez zamere in lep dan.

CaqKa ::

ker kot moderator pa č morem poznat kako dober je v avdiofiliji glinik te pač morem pograjat dragi miloš... malo si se pač zmotil.. pojdi navzdol po oddelku ter poišči večje teme o tej tematiki.
kakorkoli in tebe in glinika bo treba malce pograjat.. glinik ti ne preveč kuzme šinfat... ti miloš pa ne preveč glinika (glinik je daleč od gluhega človeka)
mejte se radi :)

aja miloš pa še nekaj.. ker vidim da si se danes registriral.. med registracijo si si moral prebrat Pravila zato bi te prosil da se jih tudi držiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

glinik ::

miloš:

Na sejmu se je Kuzma s svojim gramofonom izmenjaval z CD-jem od Gryphona.95% ljudem je bil CD bol všeč.

Ta njegov gramofon res da ni slab.Sigurno je med bolšimi v svojem razredu.Vendar smo vsi na sejmu čakali,da se je priključil CD.Hočem rečt to,da je CD (vsaj zame in za 90% audiofilov) gramofon že zdavnaj prehitel.

Dobro,bil je sejem in seveda je moral tudi Kuzma predstavit svoj nov produkt.Mislim,da je predstavil svojo novo ročko,ki deluje na nekakšno hidravljiko.OK,njemu je to kruh (analogija) in valda da jo bo tudi zagovarjal.:)

Zvokovno pa se nimamo kaj pogovarjat,kateri zvok je bil bolši:D .A pa še to,Kuzma je metal noter same mono posnete LP!!!To pa je dosti bolše od stereo LP.V CD-ju pa so bile "normalne" CD-plošče.

Meni lahko ljudje govorijo kaj hočejo,ampah čas gramofonov je minil!Valda,da igra gramofon za 10000 EUR dosti bolše od CD-ja za 2000 EUR.Mislim,oz. vem da če daš na A,B test gramofon in CD-player enakega cenovnega razreda,bo gramofon potegnil dosti krajšo.

Ne vem kako je z vami,ampak mene tisto pokanje in hreščanje moti.Pa še dinamika gramofona (CA.60dB) se ne mora kosati z CD-jem (CA.90dB).Kadar pa je dinamika omejena je ... :\ Ni več tistega pravega veselja.

Pred kratkim sem bil pri enem pravem audiofilu.Vsi ga cenijo,in Kuzma je tudi med njimi :D .Misliš da ima gramofon?Njemu pa tako špila ... ah ...kot da si dobesedno tam,na koncertu.V Sloveniji ni sistema,ki bi bil vsaj 60% temu!Če tega ne čuješ,enostavno ne moreš verjet.

Pa lep pozdrav vsem skup.

Poldi112 ::

Heh glink, tale tvoj zadnji odstavek (pred Pa lep pozdrav vsem skup.) je kot bi rekel: Vem za enega ki ima najlepso sllko. Vse ostale so dalec slabse. Sicer jo imam na disku, ampak je ne bom pokazal. Ampak zih je dalec najlepsa. Je pa pravi umetnik, tko da tudi on ziher ve da je tako.

glinik ::

To govorim zato,ker je to 100% dokazano.Hočem rečt,da obstaja v Sloveniji sistem,ki se lahko kosa z vsem na svetu.

Včasih preveč govorim in tako se mi to maščuje.

Od zdaj dalje se bom kar nazaj držal,da ne bo keri ožaljen ali kaj podobnega.

Jaz bi bil na tvojem mestu vesel,da je eden na slo-techu ki ne pozna audio samo površinsko.Očitno to eni ne znate cenit.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Microsoft ::

Bi lahka še kako besedo ali dve o studijskih mešalnih mizah?

Jst sm namreč zadnih nekaj mesecev čist padu v to noter in mam željo, da bi v živlenju izdeloval kakovostne studijske mešalne mize.

Sm se pa pol malo pogovarjal preko mejla z enim slo producentom in mi je povedal, da so analogne mešalne mize po kakovosti daleč pred digitalnimi.

In to mi je vzelo malo veselaj, ampak še vseeno imam ta cilj.

Zdej me pa še zaniam, kako je kaj vaše mnenje o tem? Jaz si kar ne morem priznati, da so analogne mešalne mize boljše od digitalnih. Ob vseh teh DSP procesorjih in ostalega nevem kako to, da se ne da narediti ultimativne digitalne mešalne mize, ki bi premagala analogno?

Pa kolikor sem slišal, so lahko nekateri parametri pri digitalnih mešalnih mizah kvalitetnejši kot pri analognih, vendar človeku pa se na koncu zdi, da prihaja iz analogne mešalne mize bolj kvaliteten zvok.


Pa v naslednjih dneh se bom lotil izdelovanja digitalnega VU metra. Slišal sem malenkost o teh napravah. Da so lahka mono, stereo, da merijo max vrednost ali povprečje, L-D, L+D,... Kakak ideja, kakšen VU meter naj poskušam narediti?

Pa še tako splošno vprašanje: Kje bi se kaj dalo kupiti ali pa na netu prebrati teorijo in tudi kaj praktičnega o drobnariji digitalne mešalne mize?

To bo zaenkrat vse...8-)

by Miha

p.s.:glinik, zarad mene se lahk razpišeš tak sto na uro.....
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

Pa kolikor sem slišal, so lahko nekateri parametri pri digitalnih mešalnih mizah kvalitetnejši kot pri analognih, vendar človeku pa se na koncu zdi, da prihaja iz analogne mešalne mize bolj kvaliteten zvok.

ko bo glinik prineso njegove špecialne kable za zvočnike k meni s katerimi se baje zvok sliši drugače.. ter se bo stvar pomerla in se dejansko izkazalo da glinik res sliši malenkostne napake... potem bom verjel tudi takšnemu larifariju kot je zgoraj napisan

larifari okrog digitalna vs analogna mešalka je na podobne sorte... to nekdo kuj nekaj bluzi da je boljše... trdim da če imaš na voljo dovolj denarnih sredstev lahko narediš boljšo mešalko kot pa je analogna.
vse se namreč konča pri neki meji.. to pa je to do kak daleč (kHz) slišijo tvoja ušesa.
to da še ne obstaja tak dobra digitalna mešalka vzami za izziv in pokaži da se jo da naredit.
kakšen vu meter? takšnega ki bo kazal vsak kanal posebej in še dejansko stanje (trenutno vrednost)
poleg tega zakaj bi sploh delal vu meter... to že obstaja.

Pa še tako splošno vprašanje: Kje bi se kaj dalo kupiti ali pa na netu prebrati teorijo in tudi kaj praktičnega o drobnariji digitalne mešalne mize?

magični naslov je google

sash ::

malo izven teme, a vseeno :D :

CaqKa, glede glinika se ne preveč trudit da mu boš mnenje spremenil, ker ga poznam iz faxa (včsih sva bila sošolca) pa je že takrat razvijal nevem kake strašne teorije katerim so nasprotovali celo profesorji z dolgoletnimi izkušnjami v praksi in teoriji, vendar glinik se ni udal >:D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

Trancedeejay ::

Za Glinika:
Sicer ne vem kako lahko trdis da v SLO ni sistema,ki bi bil vsaj 60% toliko kot naj spilal sistem od tvojega "kolega",saj ne poznas niti 1% sistemov,ki so postavljeni na slovenskem ozemlju. Slikaj sistem in objavi slike(sicer to ne pomeni kako spila,ampak vseeno) kao najboljsega sistema. Sicer pa mislim, da nekdo ki sploh nima HI-FI-ja doma nima kaj prevec za govorit. Zame je bolj uspeh da se odlicen sistem sestavi za cim manj denarja - to je izziv. Marsikdo bi bil presenecen oz. ne bi verjel,ko bi cloveku povedal koliko denarja je bilo vlozenga za moj stereo sistem.
Kar se tice gramofona in CD playerja - meni sta oba vsec. Res da imam Technicse, ampak meni je uzitek polozit Ortofonovo Concorde iglo na plato - in ne bos verjel - pokanja ni - ce je plata ohranjena. In kvalitetni mixi so vecinoma posneti z gramofonov - tam lahko slisis da vecinoma ni pokanja - je pa cisto drugace ce se isti mix poslusa z gramofonov, kot pa ze prej posnetega na CD. Za vinilke, ki niso z elektronsko glasbo pa seveda zamenjam glavo.
Ce komad zavrtim s plate(vsaj kar se tice elektronske glasbe-sem na gramofon vec glasbe preslisal skozi to zvrst),je zvok velik bolj dinamicen in ziv,vecji prostor je,kot pa isti komad z originalnega CD-ja(sicer ne vem kako so tam snemal ampak vseeno. Vglavnem meni so gramofoni vsec - vsaj masivni Technicsi bolj,kot pa kaksn gramofon s tanko iverko spodej....ki tut ne spila bolje,cena pa je vsaj tolk kot za Technicse(ki niso najbolj poceni gramofoni)

CD-jev imam seveda vec kot vinilk,zato imam tut CD player.Tut CD player mi je dober,ni se ga treba dotikat,samo plato das gor in drug vse prek dalinca.
Vglavnem,za svoj sistem lahko recem da mi spila zelo dobro(veliko bolj zanimivo kot Kuzmin sistem na sejmu - sem si po sihtu mal cajta vzel in sel poslusat sistem,med drugim tut Gryphon,ki smo ga vcasih uvazal) oz. odlicno glede na vlozen denar. Seveda od kolega spila se bolje - veliko bolje od vseh sistemov na sejmu....ne bom pa rekel da mu najbolje,saj bi lahko vsaj CD predvajalnik izboljsal.
Vglavnem ma da spila - ne splaca pa se kupovat dragih komponent ce ne veste kaj kupujete - marsikdaj pol cenejsi sistem bolje zveni.
Have a nice Day

Matt

glinik ::

Dečki vi ste enostavno neverjetni.Me že glava boli,ko samo pomislim kaj pišete. :\

Trancedeejay

Kaj ti ni jasno,da je krog slovenskih audiofilov zelo majhen?In vsi se zelo dobro poznajo.In jasno je,da hodijo drug k gugem in komentirajo o tem in onem.Vsaka novica se zelo hitro širi.Hitreje kot po radiju!!Če poznaš enega,poznaš praktično vse.Sami pa dobro vedo komu igra najbolše in komu povprečno.Ko pa že imaš neki soliden sitem,pa pol ni važno kaj kupiš,temveč kakšno je tvoje znanje pri postavitvi zvočnikov in ureditev sobe!Najvažnejša komponenta ti je soba.Tega seveda ne veste,in upam da si boste to zdaj zapomnili za vse večne čase.Jaz nimam blage veze oz. vem zelo malo kako se mora soba prirejat za karseda najbolši zvok.Dvomim,da se je že kateri ubadal s postavitvijo zvočnikov,še manj pa s sobo!V to sem celo prepričan.

Da so kabli vsi enaki ... ne bi rekel.Potem je tudi marsikateri profesor na faxu malo ... V tem me 100% podpira Dr. Stergar,Mag. Angleitner in podobni ...

sash

Daj malo se identificiraj,da te razkrinkam :D

Trancedeejayju pa dam prav,da je lepo sestaviti en dobr set za malo denarja.

"Sicer pa mislim, da nekdo ki sploh nima HI-FI-ja doma nima kaj prevec za govorit. "

Ne mi s takimi srat,ker nimaš pojma kaj vse te še čaka v audio svetu.Ko sva že pri tem,jaz vsaj vem kaj je dobro oz. slabo in tudi to objektivno komentiram.Ti pa hvališ neke System Audio,pa prosim te lepo.Človek,ki je pisal za HI-FI časobpis mi je dejal;to je bila moja najslabša naložba.Človek je imel te zvočnike,tak da jih do dobra pozna!Zakaj misliš jih ne prodajajo?Ker so bili tako dobri?

Milo za žajfo,zato ne bit jezen.

"Vglavnem,za svoj sistem lahko recem da mi spila zelo dobro(veliko bolj zanimivo kot Kuzmin sistem na sejmu"

Od tebe nisem vajen,da pišeš takšne bedarije.Mislim da se z mano strinjaš.

Človek mora bi realen.To je najvažnejše!

Me prav zanima kaj bo napisal CaqKa o kablih.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

CaqKa ::

hjah.. kaj naj rečem..
Toti kabli so malo tak vseeno larifari vse skup.
Res je, da se sliši če imaš kabel izredno majhnega premera ali pa izredno navit kabel (recimo, da kabl dolžine 20m priklopiš na 3m razdalje). Tole se res sliši...
Vendar v kolikor kupiš kabl, ki ti ga ponudijo v trgovini kot kabl za zvočnike za ceno okrog 140sit na meter (premera vsaj 1 mm2) je dovolj sposoben, kot pa tile vsi čiračara kabli kot jih eni tukaj omenjate...
Meritve so pokazale, da razlike med kabli ni... kasneje smo naredi še test slušnosti.. in razlike med kabli jaz nisem slišal. Za glinika pa vem, da se je 2x zmotil pri odgovarjanju kater kabel.. žal ne znam povedat cifre kolikorat smo spraševali po kabli.. mislim pa da enih 10x.
Sam pravi, da bi razliko slišal, če bi imel boljši "set", v kar pa ne verjemem.
Skratka z mojega trenutnega stališča kabli ki so dražji od 200sit na meter ne pripomorejo k nič boljši muziki. Tistega mehkega basa in tega kar pravijo, da bi naj slišal, enostavno ni.
aja.. na testu smo meli polni trdi baker 1mm premera (za inštalacije pod steno) ter običnega mehkega nekje istega premera. imeli smo tudi nek zelo tanek telefosnki kabel ki pa se je obnesel porazno (premajhen premer, prevelika upornost, prevelika kapacitivnost , prevelika induktivnost ter dolžina)

lp

glinik ::

Kabli so res bili vsi "isti k..." Bodi brez skrbi,pa še kako bi se slišala razlika na bolšem setu.Kaj misliš da je stopnja motenj nekega signala na izh. enaka,če nanj priključiš ojačevalec za 50k sit in ojač. za 200k sit? NI !

Ojačevalec ti je "steber verige".

Pri Iceku bi se to dosti boj poznalo.

Lp

Trancedeejay ::

Glinik
Bi bilo res fajn da bi nehal malo omenjati neke kolege in kaj je kdo pisal kar nekaj,ce sam zadeve ne scekiras. Na sejmu se je clovek se najbolj spocil v tisti sobi od Inteka kjerr sta spilala Triangle zvocnika in Sherwoodov receiver(drugace ni ne vem kaj firma).,ki splo nista bila namenjena demonstraciji ampak le poslusanja CD jev ki so jih prodajal.
Kuzmi ni slabo spilal - ampak a se clovek ob tistem zvoku spocije - se ga kaj kmalu navelica....vsaj jaz sem se ga..
Kar se pa System Audio tice pa si malo po internetu poglej kaj si folk misle o teh zvocnikih...pa tudi drugi ,ki pisejo za revije.
Nehali pa so te zvocnike uvazat,ker jih folk ni tolk kupval,ker niso bili najcenejsi. Kar se audiofilov tice - malo si falil.Veliko se jih pozna - mnogi paso taki da so sami s sabo in sistemom. Svoje tamale System audio sem kupil od audiofila,ki je bil tudi na sejmu in jih je imel doma priklopljene na Pathosa za 700 jurjev in se en CD player........zvocnik pa je bil kupljen za 600 dem takratnih. Torej sta bila za nekaj casa zeo zadovoljiva za ta rang ojacevalca(sta bila pa najnizji model od System Audio.
Vglavnem...to je zaenkrat....bom se kaj napisal ko bom imel vec casa.

Have a nice Day

Matt

glinik ::

Pri Kuzmi je špilalo ostro.To je res,vendar vedi da je tisti zvočnik bil nov.Človek mora slišat potencial sistema.Ta pa se je slišal pri kuzni,definitivno.Šeenkrat ponavljam,res je bilo ostro.Ampak to se vse da pošlihtat.

Pathos,je to lampaš-predvidevam da.

Dosti ljudi govori o audiu,a le malo se jih spozna.

Če je za ene CD in mp3 isto in za druge kabel za 50 sit enak kablu za 100k sit,je potem meni tud prav :)

OK,zaključimo z vsem.Vsi smo zadovolni in veseli,saj smo zdravi:D

Lp,in ne se kregat

CaqKa ::

med cdjem in mp3jem je opazna razlika... med kablom za 50 sit in takim za 100ksit pa tudi... in ta je v ceni (davku na budale). ko bodo superprevodniki dovolj daleč bom šel izdelaovat kable za zvočnike.. mater to bo keša. pa vsi bojo naenkrat "slišali".;)

Microsoft ::

Kak je pa kej z optičnimi kabli?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Poldi112 ::

glink:
Najvažnejša komponenta ti je soba.Tega seveda ne veste,in upam da si boste to zdaj zapomnili za vse večne čase.Jaz nimam blage veze oz. vem zelo malo kako se mora soba prirejat za karseda najbolši zvok.Dvomim,da se je že kateri ubadal s postavitvijo zvočnikov,še manj pa s sobo!V to sem celo prepričan

Tu se natancno vidi da si en velik ignorant, ki misli, da je najpametnejsi. Saj ne recem, da nimas v dolocenih stvareh prav (pride v odgovoru za CaqKa), ampak trditi, da se nihce ne ukvarja s postavitvijo in biti v to preprican pa kaze na to da nas imas za bedake. In verjetno se ti ni dalo napisati komponent tistega dalec 100% najboljsega sistema, ker itak nam butcem nic ne pomenijo in ti lahko, majstru, verjamemo na besedo in smo celo veseli, da nas ne ubijas s podrobnostmi.
Pa soba ni najvaznejsa komponenta. Je pomembna in je tista, pri kateri se navadno ustavi, ker je najdrazja, ni pa najbolj pomembna.

System audio so dobri zvocniki za svoj denar. Za moj okus prevec basa, vsaj v sistemu, v katerem sem jih poslusal.

CaqKa
Skratka z mojega trenutnega stališča kabli ki so dražji od 200sit na meter ne pripomorejo k nič boljši muziki.
To je seveda popolnoma res, ce imas sistem za 200 evrov.

med cdjem in mp3jem je opazna razlika... med kablom za 50 sit in takim za 100ksit pa tudi... in ta je v ceni (davku na budale)
Ko se bos tega lotil, bos ugotovil, da je ta davek prenizek, da bi pokril stroske. In zakljucil bos lahko, da si davek placal sam (na neznanje in zanasanje za meritve)

CaqKa ::

poldi... pomnoži onih 200€ z 7.
nekaj mi povej... a instrument ki stane določeno bajno vsoto denarja ne bo znal bolj natančno merit kot pa glinik ti ali pa jaz slišimo z ušesom? to mi očitno hočeš dopovedat.
bom pa res moral stopit do nekoga ki je zadevo teoretično analiziral ter bo znal povedat v čem je fora...
poldi.. tak mimogrede.. do kolko khz ti nesejo uhe? tvoje se ve...

Poldi112 ::

CaqKa, jaz vem zakaj sem dal 200 ? za kable. Kar sicer ni neka velika vsota, ampak pac nisem bogat. In kabli so vredni denarja. In ti me hoces prepricat, da sem neumen in da razlike, ki jo slisim, ni.
Vsi podatki, ki jih izmeris, ti pa bolj malo povejo. Edino na svoj sluh se lahko zaneses. Ali ti morda kupujes komponente za 7x200? po prospektu?
Glede 20kHz je pa tako, da gredo nekateri zvocniki visje. V spominu imam eno razlago da zaradi tega, da lepo visje harmonike igra oz. nekaj v tem stilu. Da bolj mehak zvok pride. Ampak glede tega me ne za besedo drzati ker ne stojim 100% za tem, niti ne vem tocno zakaj si to omenil...
LP

Trancedeejay ::

Poldi mislim da ne bo drzalo kar se basa tice.
Imajo male enote siroki so samo 13 cm in visoki 1 meter....seveda so globoki.Imajo natancen hiter bas......vecinoma se govori da je se malo premalo basa - kaj prevec. In res je tako. Ti zvocniki vsekakor nimajo prevec basa, - enote pa imajo hoda 2cm. Bookselvi Signature 5001 imajo v notranjosti povezovalne kable Nordost Red Dawn.
Have a nice Day

Matt

Poldi112 ::

Za moje pojme je basa prevec. Kaksen kabel je v notranjosti me prida ne zanima (ceprav je res da ta kabel ni ravno poceni). Ampak ko slisim naprimer kako razbija tist ogromen bas boben v orkestru, ki bi moral biti precej bolj tih glede na okolico, pridem to takega zakljucka.
Ostali sistem ni vzrok, ker isti sistem zdaj z drugimi zvocniki producira manj basa (ne po visini ampak po jakosti).

slawc ::

poldi112, ti bom jaz pomagal s harmoniki.

Stos komponent, ki imajo lepo ravno crto do precej visjih frekvenc kot uho lahko slisi je v tem, da ne popacujejejo in slabijo visje harmonskih komponent v osnovnih tonih glazbil. Ker muzika ni sinus ene osnovne frekvence ampak vsota le-tega z visjimi harmonskimi. Harmoniki dolocajo neko toplino, barvo itd.
Primer iz prakse: telefon, tam so namerno zmanjsali zgornjo frekvencno mejo. Ce bi jo se naprej skrajsevali bi se lahko zgodilo, da nebi vedeli ali klice zenska ali moski (ceprav imata frekvenco svojega glasu dosti pod frekvencno mejo).

Kar se meritev tice. Sam sem se lotil meritve koaksialnih kablov, katere sem uporabil pri gramofonu in da, seveda se lahko z meritvami pokaze kateri kabel je boljsi.

Zasledil sem, da je Kuzma spilal mono LP. V cem je smisel vsega tega, da nekdo vrti mono plosce. Kaksen smisel pa ima to, da kupis drago komponento, potem pa vrtis samo mono zadeve. Je imel tudi mono ojacevalnik in mono zvocnik?
LP, Slawc

milos ::

Ne morem si kaj, da nebi še nekaj napisal, pa čeprav bi me moderator zopet...

Kaj je dober zvok - to je že definirano.
Dober zvok - približanje naravni reprodukciji.

Sam sem tudi hodil v glasbeno šolo, slišal prenekateri inštrument. Nekateri v majhnem prostoru zvenijo rezko, utujajoče, se derejo....

npr.Kdo od vas je slišal vijolino (klasično) da včasih ne zveni ostro,katera trobenta, se v določenih frekvencah ne dere?

V dvajsetih letih sem zamenjal veliko sistemov, preden sem ugotovil, kateri je tisti pravi.

In to je sistem, ki je verjetno še daleč od idealnega, samo mojim ušesom odgovarja, in to je to!

Drugače, pa so kabli bistvenega pomena. Sistem mora delovati tako, da gre signal čim hitreje in čim lažje od izvora do zvočnikov. In to brez "smeti".

Postavite sistem, pa mogoče tudi za samo 100ksit, bistvo je, da uživate v glasbi, torej jo poslušajte.


Lep pozdrav
Miloš

Poldi112 ::

Slawc, hvala za pomoc.
Glede meritev pa tole. Saj verjetno se nekaj vidi, ampak meritev ti ne pove, kateri kabel, oz. katerakoli komponenta, bo pasala v tvoj sistem. Tako da jaz dvomim v uporabnost le teh.
Ti si za gramofon uporabil koaksialec ?

glinik ::

slawc

Pri CaQki smo merili kable in se ni nič dalo izmerit.Vse je bilo isto.Me pa prav zanima kako si ti meril kable,katere instrumente si uporabljal?To mi povej.CaqKa ima neke hude ins. pa ni meritev nič pokazala.Ti pa imaš pol super ins. ... Ne vem?/$#!:\

Mono LP baje špilajo dosti bolše od navadnih.Kjluč je v bolšem zapisu glasbe.Sam še nisem slišal primerjave med enim in drugim zapisom.

Tel. linija da deluje od 300-3500Hz.Vzorčna frekvenca pa je 8kHz,saj to vsi vemo.Večjega frekvenčnega razpona pa niso omogočili zaradi omejene prepustnosti linije.

CaqKa

Ni fora,kako visoko grejo kabli,ampak kako "prevajajo" zvok.Zakaj nisi omenil,da smo imeli na testu neki discman,navadni reciver,stikalo za kable-kar je k....pa še zvočnik,ki je špilal 70% glasbenega spektra.Bas,sredina in sredina,višina.Tako še največji loleki ne testirajo komponent.S tem da je bila vsa kablaža ultra klump.Pa samo en zvočnik smo poslušali.Zdaj pa naj človek temu reče test"#$%/):\ Priznaj,da so bili pogoji katastrofalni.Si pa bil vsaj toliko ded,da si vse skupaj priklopo.Za tvojga fotra pa je itak vse vseeno.(Tudi če bi razliko slišal)On je v svojo teorijo prepričan,in to do groba.Mene ne boli glava,njega pa tud ne:)

Kaj res misliš,da so ljudje nori in dajajo kar brezveze za kable par 100EUR,nekateri celo več?Oni bi tudi priklaplali kabel za 50 sit/m,če bi špilalo enako.

Sem ti že povedal,pa ti bom še enkrat.Eno je Teorija in meritev,drugo pa ti je praksa oz. slušni test.Zapomni si to.Ne padi pod fotrov vpljiv!On bi samo meril :D

Lp

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni..

No, fantje in dekleta, dajte se pomirit. Saj ne gre za življenje, gre samo za Hi Fi....

Glede na to, da nekateri omenjate, da ste "merili" kable. Dajte malo opisati, kako ste to počeli. Mislim, da pri vseh meritvah (bilo kakih, elektriških, strojniških, geodetskih...) je potrebno le-te tako dobro opisati, da lahko meritve za vami ponovi še kdo in potrdi (ali pa ovrže) rezultate, Če tega ni, potem je vse skupaj ništrc....

Pri predvajanju mono plošč pa mislim, da je razlog predvsem v paramteru, kjer CD dejansko poseka vinilko, to je v stereoseparaciji...Ampak če več ni prostorske slike, potem je zadeva (vsaj zame) malo vprašljiva..

Pa ne se kregat no...

LP

Jože

slawc ::

za gramofon sem uporabil koaksialc da, mar je to kaj cudnega? Verjetno si mislil, da so koaksialci samo tisti kabli, ki se uporabljajo pri TVjih? koaksialni kabli so vsi kabli s srednjo zilo in oklopom. Koaksialci so najboljsa resitev za signale z majhno amplitudo, ki so obcutljivi na motnje. Hint: poglej si kvaliteten mikrofonski kabel.
Meril sem predvsem kapacitivnost le-teh, tukaj ni nobene hi-tech znanosti kako se to meri, bolsi rezultati so bili z manjso kapacitivnostjo.

Zakaj sem se obesil za mono LP? Ker ne vidim smisla poslusat koncerta v mono. Pa naj bo zapis se tako dober. Edina stvar, ki je mono je tip sredi mesta s kitaro v roki. To je lahko mono, ceprav je stereo boljse (kitara je tockast izvor samo od dalec).

glink, spet se motis(in ne bodi zaljiv). Fotr in jaz imava zelo razlicne poglede na hi-fi. Tisti, ki kaj meri sem namrec jaz. Za razliko od nekaterih audiofilov poznam tudi tehnicno plat (torej izdelavo, izgradnjo, vkljucno z elementi) hi-fi sistemov in 90% vseh stvari ni vredno svojega denarja, cena je (pre)visoka zato, da folk misli kako je to boljse. Boljse do neke mere, potem se pa ustavi.
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

sash ::

@glinik, kot prvo kako pa se ti naj bolj identificira, kaj češ da svojo sliko gor namalam ?

kot drugo pa:
Za tvojga fotra pa je itak vse vseeno.(Tudi če bi razliko slišal)On je v svojo teorijo prepričan,in to do groba

Če boš prebral svoja umotvorja boš kr hitro ugotovil da imaš tud ti svoje teorije od katerih ne odstopaš niti milimetra (pri nekaterih imaš tudi prav), pa vendar spoštujemo ostali tvoje argumente, medtem ko ti argumetov drugih niti slišat nočeš, kaj šele da bi diskutiral o njih.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

CaqKa ::

slawc.. oni drugi del od glinika je bil namenjem meni ne tebi :D
poldi112: kabl za 200sit/m je še vedno v mejah normale.. pomojem je tudi kabl za 1000sit/m še v mejah normale... ampak naj bo obična žica .. tisti kabel ki ga je glinik prinesel zraven je pomojem imel več plastike okoli sebe kot pa dejanskega bakra v sebi. pa zakaj mora imeti pozlačene kontakte.. zakaj niso posrebreni?
če ma kdo tolko jajc naj naredi test.. jaz grem v hte pa kupim zvočniški kabel za katerega se bo cena gibala okrog 500sit/m... pa bom primerjali.. jaz trdim da razlike neboste slišali.

slawc ::

njah... se en razlog vec da slo-tech premisli o threaded view. whatever... :D

srebro je res najboljsi prevodnik ampak hitro oksidira (kot tudi baker in aluminij). Zlato pa zato, ker je takoj naslednji na spisku prevodnikov, ki ne oksidira.
LP, Slawc

CaqKa ::

tega z oksidacijo nisem vedel.. to bi nas moral zdaj profesor pri materialih naučit.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073344 (5307) MaStr
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187450 (52593) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428523 (13847) CoolBits
»

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19514134 (10571) Trancedeejay
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646730 (5582) problem

Več podobnih tem