» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
2 / 15
»»

Stepni Volk ::

ivi - brez skrbi, Receiver-ji so izredno dobre zadeve, da ne govorim o priročnosti: za poslušanje radia je vklopljena ena sama naprava, pilot je vedno priložen...
Če uporabim t.i. " glinik logic" - Receiver morajo biti dobri, ker jih proizvaja tako Accuphase, B&O, Krell, Revox, kot NAD, T+A, Rotel, Marantz, HarmanKardon, Onkyo, Nakamichi... you name it :)

Tisti dodaten tuner v ničemer ne moti integriranega ojačevalca... še več, celo HI-END zadeve, ki seveda strogo ločujejo predojačevalec in končno stopnjo (včasih celo dva mono bloka)... imajo rešitve tuner + predojačevalec v eni komponenti.... in seveda mi ni potrebno razlagati, da je Integriran ojačevalec 0 proti lepo ločenemu predojačevalcu in končni stopnji.
Receiver je torej zelo podoben poroki: če se sestavni deli med seboj dobro razumejo, je rezultat navdušujoč.
Po drugi strani za poročene pravijo, da živijo dlje in hkrati je to tudi njihova kazen... In ker si poročen, ne vidim razlog,a zakaj se ne bi še enkrat "poročil" >:D

BTW - Moja poroka z receiver-jem (Yamaha RX-450 star cca. 14 let) je zelo srečna... edino kar me je sedaj "zmotilo" je, da sem videl oglas za rabljeni Revox B285 za 690,-CHF... mislim, da ne bom dobro spal :)
A kljub temu, da imam v kleti Carver-jeve končne stopnje, moje Yamahe nisem varal :)
O.K. včasih z računalnikom in slušalkami... samo to je "virtuelno" :)

Zgodovina sprememb…

janip ::

Se strinjam s tabo SV. Ni vse tako v nuli z receiverji, kot hočejo nekateri povedat. Kot sem sam ugotavljal pri nakupu, ima vsaka stvar dobre in slabe lastnosti.Odvisno je le, čemu daš na koncu prednost. Tudi sam sem lastnik novega ONKYO-a pa stvar špila zelo super tudi v stereo-u, na pocen zvočnikih.. Nisem kaki audiofil. Ampak, če ta zvok ni u redu pol pa res ne vem, kaj še sploh dobro špila...

LP Jani P
Jani P

glinik ::

Dečki, to pa ne bo držalo!!! Da je večkanalni reciver enako kot stereo jačevalec??? S tem se nikakor ne strinjam! Še prodajalci v BB ali BOFu vedo to!!! Potem vete kolk je ura...

Reciverji igrajo super, če ga prineseš domov in ga primerjaš z svojim starim ojačevalcem. Janip, vrjamem, da ti doma igra reciver fantastično. Kaj pa če bi primerjal, ta reciver z stereo ojačevalcem istege proizvajalca in za enak denar? Verjami mi, kap bi te trofla kolk bolše igra stereo ojačevalnik.

Jaz osebno še nisem slišal tega testa med reciverjem in ojačevalcem, ker še pač ni bilo prilike. Ampak sta glih kolega pred 1 mesecem kupovala reciver. Takoj sem jima svetoval za stereo ojačevalnik. Rekla sta, da bosta sprobala kako kateri igra. Dečka sta vse drugo kot poznavalca audia!!! No in jaz po enem času kličem enega, če sta že bila na probi. Ja, mi je odgovoril in mi takoj rekel, da je reciver repa. Katastrofa, kar za glavo se je prijel, ko ju je primerjal.:D

Ampak pazite, to so ljudje, ki se ne ubadajo z dobrim zvokom itd... Če bi jaz slišal to, uh ... niti nočem razmišljat o tem.

S. Volk, seveda imaš na trgu vse možne naprave. Ampak mi se zdaj tukaj pogovarjamo kaj je najbolše za vložen denar. Daj idi malo poslušat reciverje in st. ojač., nad rezultatom boš presenečen! Pa zdaj pusti to kar je bilo pred 20-imi leti. Raje primerjaj današnje komponente.

Saj vam ne govorim nobene znanosti, pojdite malo sami poslušat. Dobili boste dobre izkušnje in zanimive rezultate. :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

janip ::

GLINIK, nihče ti do zdaj ni rekel, da je receiver boljši od stereo ojačevalca. res NIHČE. Hočem ti samo reči, da ni receiver tak poden in "repa", kot praviš ti. Verjamem, da je za musko poslušat veliko boljši stereo ojačevalec. In rekel sem tudi, da je vsekakor odvisno od namena uporabe. Jaz nisem toliko zahteven poslušalec, pa tudi ne tako zagret samo za glasbo. Velikokrat zelo rad pogledm kaki DVD ali Divx, kjer se lahko po moje stereo ojačevalec skrije.Je pač film bolj zanimiv na 6 ali 8 kanalih kot pa na 2. NAMEN UPORABE JE VAŽEN. Če pa nekdo želi izključno poslušati glasbo, pa je vsekakor traparija nabavljat receiver. Kaj bi potem sploh rabu imet 7 kanalov....

Verjamem pa da je razlika. SO DOBRE IN SLABE STRANI ENEGA IN DRUGEGA FRŠTEKARAJA.

LP Jani P
Jani P

gorann ::

ce je zvok dober in se ga da lepo poslusat, nevem zakaj je vazno, kolk kaj stane, ter kolk je kaj boljse? za muziko je vazno da je kvaliteta zvoka dobra(ne sumi, ne hresci, ne serje skratka nic)
folk je neumn k daje tolk dnarja za ferstekarijo in misli kak ma zdaj on angels zvok, drugi ki pa dajo veliko denarja za resivrje(okol 100ksit je ze veliko, za njih malo) pa nimajo dobre muzike
muzika in kavliteta komponent se ne da primerjat z avtomobili, kjer je razlika ocitna na vsakem koraku
pri muziki je bistvo muzika, pri avtu pa voznja boste rekl?!; kje pa ni sam voznja, pri avtu je varnost najpomembnejsa, potem udobje za tvoj hrbet ter noge, muzika pa samo v usesa pride in vn.
zato moje mnenje da ce mas dnarja da se preseravas za muziko in mislis kak si neki hud avdiofil, me sam razocara, ko vidim kak nekateri bogatuni porabijo svoj denar, namest da kaj postorijo kaj bolj cloveskega.
hja denar sveta vladar in tako bo zmeraj.
mi navadni ljudje(saj bogati so se bolj navadni:-) ) smo zadovoljni ze z malimi stvarmi, zato zame se na misel ne pride da nabavim cez 100ksit kaksen ojacevalc ali pa receiver.
zato ker ni nevem kaksneeeeeeeeeeeeeeee razlike med sistemom za 100ksit ali za 100mio sit, samo mozgani dojemajo da je ogromna ker je dal pac tolk kesa
kabli gor kabli dol, zvok je zvok in ce dober je lahko dober ze z navadnimi kabli
tist k misli da nemore bit naj se zapufa za 10 let na banki pa naj nabav kable pa naj uziva v hudem zvoku, katerga lahk edino bogec v nebesih ko mu angelcki prepevajo zraven jih pa kaksen Zubin Mehta(nimam pojma kak se napise vem da je en dirigent) dirigira.)

glinik ::

Jaz pač tako gledam na stvari, kar ne maram 5.1 sistemov. Da mi vzadaj nekaj bobni, hvala lepa. Vsak po svoje :) . Vsaj meni je nek poseben čar, če slišim dobro stereosliko in v tem uživam :) . Tega žal ni pri večkanalnih sistemih, zato jih mogoče tako zaničujem.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

HM
Ce bi clovek dejansko primerjal komponente ne bi take razlike delal med integrircem in receiverjem pri vsakem proizvajalcu. Ena firma resneje vzame Home Theatre, druga pa stereo. Recimo pri Onkyo ce bi hotel razliko probavat.....hm, Glinik kolk pa ima Onkyo stereo ojacevalcev? No vglavnem Onkyo ima bolj povdarek na HT, zato receiverji niso slabsi od integrirca 9211, ki ni nic posebnega(ok je se en integrirc ampak pustimo to). Ce bi primerjal npr. tunerje, ki so v teh Onkyo komponentah niso isti. Recimo moj bivsi 4211 tuner(komponenta posebej) je bil slabsi od tistega v receiverju 501(4211 tuner delajo ze celo vecnost(3 leta starejsi od receiverja,vendar se vedno v proizvodnji),v receiverju, ki je malo novejsi pa je najbrz integrirana malo izboljsana izvedba)
Potem recimo NAD.Doma ima NAD 414 tuner,ki je imel tiste case ko je bil v prodaji zelo visoko ceno in je bil najvisji model in spila bolje kot tuner pri vseh Onkyo receiverjih.Ptem smo primerjal Onkyo DV-SP1000E+TX-NR801E VS NAD C372 in 542CD player od NAD pa je bil Onkyo slabsi, ceprav je veliko drazji od NAD sistema(seveda ponuja pa v tem primeru Onkyo vec ojacevalcev, moznost povezave na internet in se mnogo), ce bi primerjal z Onkyo integrircem bi bilo drugace. Kar se tice NAD receiverjev,vsebujejo dobre tunerje, so pa zelo obcutljivi na anteno(tukaj ima prednost Onkyo), kar pa se ojacevalnega dela tice pa lahko recem le da vsi NAD receiverji spilajo bolje od Onkyo integrirca 9211, saj NAD receiverji VS integrirci NAD nisem poslusal hkrati, da bi lahko nekaj na pamet mutil. Kar pa se tice Onkyo receiverjev, razlika se pozna med modelom 502 in 602, med 602 in 702 pa ni take bistvene razlike v zvoku. Itak se pri obeh pozna kako pri stereo veliko lazje poganja zvocnike kot v surroundu in pa moras skoraj do konca odvit knof da normalno seka.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Verjamem da ima marsikdo boljsi zvok iz HT sistema kot je tvoj stereo Glinik.Si moral pa res sama jajca poslusat da si slisal samo bobnenje. Pri Pearl Harbor je bobnenje tudi na stereo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

Heh , ne vem kateri firmo sta kolega poslušala, ampak stereo ojačevalec je bil dosti bolši. Dečki so tudi primerjali MARANTZE. Kakšno filozofijo pa ima Marantz? Primerjali so Stereo ojačevalec 17 MK2 in nek reciver za 700k sit. Reciver mu ni bil do kolen, so dejali.

Bi se strinjal s tem kar je povedal Trancy, vsako podjetje ima svojo filozofijo. Eni dajejo večjo pozornost na stereo, spet drugi na večkanalnnike. :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

glinik ::

Trancy...

Verjamem da ima marsikdo boljsi zvok iz HT sistema kot je tvoj stereo Glinik

O tej trditvi bi se lahko dolgo pogovarjala. Pa mi kar povej kakšen HT sistem bi pojedel mojega? Povej mi katera firma ojačevalca, zvočniki, ... Me res zanima kaj imaš v mislih :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

Nic posebnega, pridi k meni pa bova sprobala. Si lahko sposodim 753, doma imam pa itak malo morje zvocnikov:) Glede na to kaksne cene receiverjev navajas, je ta cisto poceni(190 jurjev). Ti malo prevec firme gledas in po tem ocenjujes in si mogoce malo prevec na internetu(sem tudi jaz, vendar gledam samo kje bi staknil najceneje zvokovno preverjene zadeve). Glede DVD playerja ti nihce ni omenil 1010 pa si ga vseeno kupil in bil nezadovoljen.Vcasih izgled vara(v HI-FI kar preveckrat). Tudi vsi povelicujejo NAD C320BEE(kao signature) ojacevalec, saj je dober, vendar vseeno mi je z NAD 304 bolje spilala siddharta na mojih SA 905-kah, prodal sem ga le zato, ker je en kanal malo zezal.
Vsak model dolocene firme je lahko drugacen, na koncu vsi nekej na firmo padajo - jaz imam slucajno moznost testiranja raznih naprav in pred nakupom bi sam stvar veckrat precekiral. Prav tako je s TV-jem, ki ga kupujem.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Uh, sem se premislil. Da se bos cudil se bolj kako zadeve spilajo te povabim h kolegu, ki ima SA 1150 , nordost zvocniske kable in en Yamaha Dolby Digital ojacevalec(ena starejsa yamaha, ki se nima integriranega tunerja), pol se bos pa cudil:)
Lep dan se naprej

Matt
Music is the key

CaqKa ::

>>> S tem se nikakor ne strinjam! Še prodajalci v BB ali BOFu vedo to!!! Potem vete kolk je ura...

ja meni pove da je ura tolko da ti slepo verjameš trgovcem, ki so tam zato samo da stvari PRODAJO.


>>> Jaz osebno še nisem slišal tega testa med reciverjem in ojačevalcem, ker še pač ni bilo prilike.

in potem na vlko razlagaš kako strašanske so razlike?

ivann ::

Tale debata je poslala moje misli v različne konfiguracije komponent. Bom sedaj malo premlel, potem pa preizkusil v trgovinah:

DVD player (SACD, DIVx) versus CD player,
A/V 5.1 receiver versus predator (stereo receiver) in
par stereo zvočnikov versus 5.1 komplet zvočnikov.

Okvirno sem namenil za player 50k, za ojačevalec 100k in za zvočnike 150k sit. Vendar pred tem dobi moja žena novo dnevno sobo, da bo volk sit in koza cela (jaz pa izboljšano zvočno sliko) :D .

Najprej še enkrat preberem Temo o zvočnikih, potem pa še rečemo kakšno na ta račun!

lp, Ivi
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

Stepni Volk ::

ivi Priporočal bi ti sledeče:
Pioneer DV575 - ker podpira sledeče audio formate: CD, SA-CD, DVD-Audio, MP3, zelo dobro streže Divx / Xvid (poglej temo o Pioneer predvajalnikih)
Pri zvočnikih bi se ti splačalo kupiti dober par zvočnikov. Za surround lahko tako ali tako dokupiš nek cenejši set... pri tem, da kvalitetni par uporabljaš za "front", ostali naj brenčijo okoli. :)
Za surround je namreč zelo nepomembno kakšni zvočniki so, saj simulirajo prostor in vsaj v glasbi emulirajo odboje... zvok v naravi z odboji izgubi že veliko visokih tonov... ponavadi pade na kakšnih 14KHz... bas je tako ali tako nemogoče določiti od kje prihaja... in ga v večini v tej navzi tvori kvalitetni prednji par.
Razlika bi bila opazna le, če bi "audifilsko" gledal film. Tovornjak bi tako, zvenel veliko slabše, ko bi "vozil za tabo"(zadnji zvočniki), kot kasneje, ko se pojavi pred tabo (sprednji zvočniki).
glinik - ima tu čisto prav, surround vsaj tako kot je narejen v teh "set-ih" in receiver-jih je glasbeno in audiofilsko: slišno nerealen (dopuščam možnost, da so se v zadnjih letih izboljšali).
Za pravi prostorski zvok obstajajo posebne naprave (recimo Lexicon), ki prekleto bolje simulirajo različne prostore... kjer je minimalno sprejemljiv sistem 7.1 (2 front, 2 side, 2 rear, 1 center, 1 sub) a o tem sem že v temi o zvočnikih...
Tako, da če te žuli 5.1 sistem (zaradi filmov), kupi tisto, kar ti bo všeč ali morda bolj praktično, en pilot za vse... (če je Pioneerjev DVD, dodaš še istoimenski receiver)
Predvsem pa kupi kvalitetnejši par zvočnikov za glasbo... v primeru, da ti je ta pomembna... drugače boš zadovoljen tudi s surround brenčači. :)

Osebno mi je všeč tudi Marantz Slim linija, a žal ni 5.1...

2 Kompromis: en Home Teater Sistem za sprejemljivo ceno (recimo Philips 8300 za 72'000 SIT)...
Kasneje lahko dokupiš dober par zvočnikov in če ugotoviš, da te je audifilizem "zagrabil", dodaš še omenjenega Pioneerja... in nato še en ojačevalec... voila, tako imaš oboje: kvaliteten audio... in še HT.. :)

Zgodovina sprememb…

ivann ::

Stepni Volk - kot da bi mi zavohal misli! :D
Razmišljam o naslednji konfiguraciji, katero mislim preizkusiti v naslednjih 14 dneh, ko bom imel čas:

- DVD player Pioneer DV-575A
- A/V receiver Pioneer VSX-D714A
- prednji par zvočnikov Dali (blue 5005) ali ???
- za 3 brenčače še ne vem ???

Zvočnike bi pa rabil za sobo 4 x 5 x 2,5 metra...

lp
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

glinik ::

Daj daj Trancy, zdaj pa si me res razočaral. Pa za koga me imaš ti? Kaj misliš, da se nisem pozanimal gleda DVDja? Res to misliš in da sem ga kar tako na pamet kupil, daj prosim te lepo ... ? Sem se pogovarjal z ljudmi in so mi ga toplo priporočali. Žal "nimamo skupnega okusa", če lahko tako rečem. Jaz pač ne gledam na firmo. To sem samo za vas povedal, da se lahko na nekaj uprete. Te teste so delali dečki, ki se spoznajo na audio. Vedo 10X več kot midva skupaj. In takim naj ne vrjamem?

CaqKa, ti takim ne vrjameš? Takim , ki vedo 1000X več od tebe? Verjetno, ne ...

Trancy, sem prejšnji teden imel doma Yamahino končno stopnjo MX-2, ki je vsaj 10X bolša od prej omenjenega reciverja. Ma nima šans Yamaha proti moji kombinaciji pred in končni stopnji na lampe!!! Yamaha špila neko kliniko, napeto, živčno ... Prej bi se ti čudil, kako meni špila :) . Pa ne da bi se hvalo kaj.

CaqKa, daj nehaj pisat takšne bedarije... Da vse vrjamem prodajalcem itd... Ker me s tem žališ, da si ne moreš mislit ;( !! Ti se malo spoznaj s temi naparavami in šele tedaj komentiraj ...

Z moje strani sem z DVDji za audio zaklučil. DVD je za filme CD, za muziko !! Vsak pa naj dela kot hoče.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

tebi tudi tak mal bontona manjka?
zakaj Trancedeejayu praviš Trancy?
daj malo spoštovanja pokaži, no.

ne ne morem te s tem užalit, moreš se sprijaznit z tem da večina prodajalcev so prodajalci. Ne pa audifilisti. Oni so zato tam da ti zadevo prodajo, ne pa da ti svetujejo. to je povsem samo njiova dobra volja, pa morebiti ukaz šefa.

VS ::

Ivi dela prve korake v HT:
Razmišljam o naslednji konfiguraciji, katero mislim preizkusiti v naslednjih 14 dneh, ko bom imel čas:

- DVD player Pioneer DV-575A
- A/V receiver Pioneer VSX-D714A
- prednji par zvočnikov Dali (blue 5005) ali ???
- za 3 brenčače še ne vem ???

Zvočnike bi pa rabil za sobo 4 x 5 x 2,5 metra...

'Brencaci" so se kako pomembni. Ce hoces imeti dobro postavljen HT, rabis zvocnike z istimi zvocnimi karakteristikami. Ce razmisljas, da bi dal veliko denarja za 'glavne zvocnike', vse ostalo pa pac kar nanese, potem bos zelo razocaran nad HT. Zvocna slika bo vse prej kot neprekinjena, zvok bo zelo variiral ze pri normalnem govoru na ekranu, kaj sele, ce kdo od akterjev stopi izven ekrana in nadaljuje z govorom, itn. Velika trojica spredaj mora biti obvezno koordinirana, drugace bos slisal glas, ki zelo varira, odvisno od tega, kje je igralec: da karikiram, ko je Russell Crowe v centru slike, bo govoril s piskavim glasom, ko pa se spravi bolj v levo ali desno bo pa govoril z globokim baritonom. Srednji sprednji zvocnik skrbi predvsem za dialog na ekranu in je zato izredno pomemben.

Zadnja zvocnika skrbita ze se kaj vec, kot so samo posebni efekti, zato je pomembno, da sta usklajena z ostalimi zvocniki v sistemu. Ce razmisljas o Dalijevi Blue seriji, potem poleg 5005 vzami se Blue C1000 za srednji zvocnik in R1000 za zadnja zvocnika. Le tako bos lahko zares uzival v HT, ne da bi te bolela glava. DV-575A omogoca predvajanje DVD-A in SACD, vendar kaj dosti od tega predvajalnika ne pricakuj, kar se tice teh dveh zapisov veckanalnega zvoka. Ce hoces res dober SACD in/ali DVD-A predvajalnik, bo treba, na zalost se vedno, seci malce globje v zep.

O postavitvi zvocnikov za optimalni zvok pa sem ze dal linke v tej temi.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

Trancedeejay ::

Glinik, lampe ne pomenijo nic ce kaj bolje spila.
Zanalasc sem ti omenil yamaho, da vidim tvojo reakcijo, ampak s temi SA spila res dobro.
Ti malo prevec ostalim verjames, zato si se pa nategnil.
CaqKa, ti takim ne vrjameš? Takim , ki vedo 1000X več od tebe? Verjetno, ne ...

Glinik, ti ze ves.
Preden kaj izjavis, malo precekiraj svoje poste kaj si napisal, glede tega da ti ne gledas na firme - jaz bi se na tvojem mestu malo za jezik ugriznil. CaqKa ti je ze citiral nekaj tvojih izjav.
Ti vse nekaj prek interneta in od drugih poslusas, kolk si pa doma pretestiral robe? Tolk ko Stepni Volk al pa se manj.
Ko sem bil jest se mlajsi sem hodil v HI-FI center(Audio Club), klicali so ga kar "Jamo" in tam je delal moj kolega s katerim sem spilal pri folklori in ne bos verjel, pomoje sem bil od 365 dni v leto ene 200krat sigurno tam(al pa ene 180krat) in tako sem zacel. Vsak dan sem hodil gledat se Laserdiske, takrat je bil se uvoznik za Gryphon, Densen, Yamaho,Jamo...itd. Sem bil ze kar nadlezen, sam jebiga mene je zanimal. Ze takrat sem vedel za vse modele, ki so jih imeli, kaj je dobro kaj ne, kaj je na zalogi
Pomagal sem tut kolegu, zastonj sem dobival HI-FI Journale, vozil sem se s kombijem....
Veliko casa sem prebil v Demo studiu, ki je bil eno nadstropje visje, tam se poslusal Oriele, Concert serijo, System Audio...
Vcasih sem tudi merkal trgovino, ko je sel kolega na WC sem kar jaz ogovoril stranko.Na zacetku sem kupil en rabljen ojacevalc in pa ene zvocnike od Mission, CD player sem imel od Yamahe in sem bil zadovoljen kako se je slisalo(za denar je spilalo vec kot dobro)....in tako se je zacelo. Domov sem zacel nosit komponente in probavat in sem probaval do onemoglosti. Ko sem kupil Technicsove standardne DJ gramofone sem poslusal musko in nastavljal rocko do 6h zutrej in potem sel v solo. Kolk je bols spilala elektronska muska z gramofona kot s CD-ja(isti album na vinilu in na CD-ju), nobenega pokanja nic. Vseeno musko doma poslusam s CD-ja, ker je bolj ekonomicno in tudi spila super.Pri Kuzmi na Hi-FI showu mi gramofonu ni blo prevec zanimivo poslusat,pa se pokala je tista zjebana plata.
Delal sem tut na HI-FI showu, ki je bilo na zacetku res fino, potem pa je ratalo naporno, skos eno in isto sranje. Delal bom tudi letosnje leto, najbrz za organizatorja.
Glinik, ne da sem mi vec pisat, hotel sem ti le povedat, da izkusenj imam kar nekaj in sam lahko presodim kako in kaj, brez da mi kdo nekaj pametuje. Zato ce mi kdo nekaj rece, kao stari macek, jest to sam prej precekiram in ne na slepo.
Lahko da tvoj sistem spila OK, bi mi bilo pa zelo zanmivo narest primerjavo glede na to, da pravis da se omenjeni sistem skrije. Say ne recem, tanove Yamahe so cisto za navadne potrosnike, ki si zelijo cimvec funkcij in so poceni, vseeno mislim da bi znal bit presenecen.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

Zdaj se oglašam izjemoma, ker si me omenil.

Kaj nisi opazil, da sem ti hotel med vrsticami povedat kaj sem mislil? Moji kolegi so mi TOPLO odpriporočali DVD !!! Kaj misliš , kdo me je pol ... Ma ni me nategno, pač njemu so Philpsi všeč. Da ne bo prišlo do kakšnih zamer.

Trancy, če si mi pred kratkim tako hvalil DVDje, zdaj pa na enkrat CDje, potem se bi jaz malo vprašal na tvojem mestu. Res lepo, da si vse testiral. Ampak jaz sem imel doma nekaj let hi-end roko in sem lahko z njo testiral. Ti te možnosti nisi imel. Saj vidim, ko vam povem, da se pozna zasuk faze, napajalni kabli, me že vsi noro gledate. OK, pustmo zdaj to, ne da se mi kregat. Saj bote že "vidli" na kaj vse je občutljiv dober sistem. Jaz sem s tememi o zvoku na slo-techu zaključil.

Želim vam še veliko prijetnih debat ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

VS - poglej ponovno moje sporočilo: "...če filmov ne gledaš audiofilsko..." - filmov do sedaj še nikoli nisem gledal na tak način. Raje jih gledam, padem v film in se ne pustim motiti zadnjim brečačem :)
Poleg tega ivi lepo pravi, da ni audiofil, leta na števcu pa gredo, tako kot pri meni, v tisto smer, ko postaja financiranje audifilskih naprav počasi nesmiselno.

Trancedeejay - Poglej si temo o zvočnikih... tam si lahko poiščeš rezultate o tem koliko je kdo pretestiral, brez nasvetov jasnovidcev :)

Pravilno se ti je zapisalo... gledal si naprave... poslušanje in "gledanje" sta dve različni stvari... vendar sta obe velik faktor... če ti na oko ni prijetno, ne odtehta nobena zvočna kvaliteta... Poleg tega se ti šele z uporabo naprav pokažejo drugi faktorji HI-FI-ja:
- primernost opreme za prostor (kaj ti pomaga Krell in elektrostatiki v kabinetu)
- funkcionalnost, ergonomija (ko pridejo otroci, tako vse gumbe potrgajo :) )
- oblika, ter skladnost z ostalimi napravami, ter prostorom (ženine tapete in rože, ter vaze)
- primerna cena.

Moj argument: če bi bili vsi audifili res tako privrženi zvoku, bi največ vlagali v najbolj bistven del: prostor... v resnici smo le fetišisti električnih napravic. Vsak ima svojo na oltarju... seveda tisto, ki jo tisti trenutek obožuje in tisto, ki bi jo rad imel. "Bivše" so bile sicer v redu... a niti do kolen današnjim... vse kar imajo ostali je tako ali tako bedno...
:)) - to je pravilno izrazoslovje za ženo in dekle, da ne bo napake... s takšnimi vsakodnevnimi izjvami vas nikoli ne zapustijo :D
Ker se tega krepko zavedam, ljudem svetujem glede na to, kaj od naprav pričakujejo, ter predvsem, da naj se odločajo sami.
Tisto, kar mi je všeč, ni nujno drugim.

Zato se mi zdi zelo primerno, da na vsako vprašanje odgvori:
glinik, VS, CaqKa, Poldi112, ti in jaz...
Uporabnik tako lahko HI-FI vidi skozi različne oči in si izbere tisto, kar mu je bližje.
Nekdo bo ugotovil, da so njegove zahteve podobne tvojim, drug glinik-ovim, tretji Poldi112-jevim...
Ne pričakujem, da se boste z mano strinjali... ker je svet preraznolik za kaj takšnega (morali bi se v komunizmu in fašizmu).
POMEBNO JE; DA SE MED SEBOJ NE OBTOŽUJEMO, PREKLINJAMO in kar je še takšnega nezaželjenega v PRAVILIH TEGA FORUMA.

Predvsem pa, spoštujte mnenje drugega.

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Pravilno se ti je zapisalo... gledal si naprave... poslušanje in "gledanje" sta dve različni stvari... vendar sta obe velik faktor... če ti na oko ni prijetno, ne odtehta nobena zvočna kvaliteta... Poleg tega se ti šele z uporabo naprav pokažejo drugi faktorji HI-FI-ja:

HM
Je bilo to namenjeno meni?
No, ce je slucajno bilo, predlagam, da se se enkrat prebere moj post.
Glinik, nisem imel Gryphona doma, je bilo pa skoraj kot bi bil moj. Sam sem bil v prvem nadstropju, nihce ni imel dostopa do demota(razen kolega) in sam sem bil tam.
Sicer pa to sploh ni vazno,kot da obstaja samo ta firma.
Ja S.V., prostor je pomemben, ne bos verjel tudi v sobi 4x4m spilajo samostojeci lahko dobro - je pa res da jih je treba za vsako poslusanje postavljat bolj na sredo in bolj narazen. Ne vem ce je treba povdarjat toliko okoli prostora, je pac treba imet dovolj velik prostor, primerno postavljene zvocnike in ne cisto prazne stene - to je to, vse drugo so zmoznosti HI-FI-ja. Ne bi pa zdej govoril o zadevah a la glinik, ja in pa vaza ne sme bit tam, pa tepih mora bit iz tazga materiala......
Have a nice Day

Matt
Music is the key

janip ::

ZABOGA FANTJE! Saj so tele vaše debate prav zanimive, zelo rad slišim vaše mnenje, za vse nasvete sem vam zelo hvaležen, ampak zadnje dva dneva ste porabili celo stran samo zato, da ste se prepričevali kdo od vas ima prav. A verjamete, da me prav en k... briga kdo ima prav. Folk je tukaj, da prebira nasvete, ne pa vaše pregovarjanje vas 5 kakorkoli se že poimenujete (audiofili, ali HT funs-i). Tukaj se velikokrat pojavijo začetniki, ki vaše težke debate prav nič ne razumejo. V bistvu jim stvar samo otežujete. Dajte prosim, če se da odgovarjajte nepristransko, da bodo stvari bolje razumeli tudi laiki....

Se opravičujem za kritiko, Jani P
Jani P

Trancedeejay ::

Jebiga, sej ves da je vsak od nas trikrat v zivlenu komponento na dalec videl in pol je en bolj pameten kot drug:)
Have a nice Day

Matt
Music is the key

janip ::

No dajte mi potem pomagat še malo ker vidim, da so ljudje pri zvočnikih bolj malo zgovorni. Doma imam, na vašo žalost, HT Onkyo tx-sr702E receiver, pa iščem primerne in ne prehudo drage zvočnike, kaj bi se splačalo? Meni so trenutno všeč DALI Concept 8 ali 10 (cene za tele dvoje ne vem še) in INFINITY BETA 50 (za katere mi tudi ni znana cena). Moram pa malo pogledat in poslušat v Bigbangu. Kaj pravite na to. Omenjeni so bili MISSION. Ampak kake pretirane ponudbe nisem našel na internetu kot npr za dalije in infinity. Kaj predlagate, da paše na moj traktor :) ?
Hvala za nasvet, LP Jani P
Jani P

Trancedeejay ::

Pejt se enkrat v AC, ti bojo tam na eno 702ko priklopl zvocnike kolkr jih bos hotu. Pa skor bi blo bols da vprasas Severina(tist ta mlad-suh), ker on ve kako se stvari streze(sam mors pridt po 16h).
Lahko gres pa v BB ali BOF pa ti bojo tam priklopl(ce)
Lahko pa prineses receiver do mene in bomo sprobal kako bi kaj spilalo.
Kle pri nas je ena kombinacija TX-SR501 Jamo E800, mamo pa 4 sisteme.....seveda izbire je dost, tudi trgovin, firm.......
Ce bi ze nesel v BB in Bof, pol nesi v LJ, ker je tam veliko vec izbire in moznosti probavanja.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

janip ::

No saj v LJ nameravam it v BB in BOF, v AC me pa nič kaj preveč ne vleče, k ma stari samo JAMO-te. Pa mi lih ni za njih preveč, ali pa ma same take z astronomskimi cenami. Sam najraje bi ene nabavu, čeprav bi mi lahko za 100-120K en tip naredu zelo dobre zvočnike. Mi je subwoofer zrihtal z basovcom iz Conrada pa ruka sobo ko noro. :) ...

LP Jani P
Jani P

Trancedeejay ::

S kje si? Ce si kje blizu se lahko oglasis pri meni.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

VS ::

Jani najprej kara, potem pa sprasuje:
No dajte mi potem pomagat še malo ker vidim, da so ljudje pri zvočnikih bolj malo zgovorni.

Ah, to je pa zato, ker je izbira zvocnikov zelo osebna zadeva. Nekateri imajo raje bolj mile zvoke, drugi imajo raje bolj neposredne zvocnike.

Doma imam, na vašo žalost, HT Onkyo tx-sr702E receiver, pa iščem primerne in ne prehudo drage zvočnike, kaj bi se splačalo?

Naso zalost? Mojo ze ne. HT je super, _ce je pravilno postavljen_. Ah, primerne in ne prehudo drage zvocnike. A naj zacnem ze zlajnano pesem, da poslusaj cimvec zvocnikov, drazje vedno ne pomeni kvalitetneje. OK, ne bom. Tudi ne bom omenil, da ti na zalost ne morem kaj veliko pomagati pri zvocnikih, ker firme in modeli zvocnikov, ki bi ti jih jaz priporocal, pri vas bolj tezje dobis.

Meni so trenutno všeč DALI Concept 8 ali 10 (cene za tele dvoje ne vem še) in INFINITY BETA 50 (za katere mi tudi ni znana cena). Moram pa malo pogledat in poslušat v Bigbangu. Kaj pravite na to. Omenjeni so bili MISSION. Ampak kake pretirane ponudbe nisem našel na internetu kot npr za dalije in infinity. Kaj predlagate, da paše na moj traktor :) ?

Mission so kar fajn, ce ti bo njihov zvok vsec, potem bi ti priprocal M35i/M3C1/M3DSi kombinacijo. M35i so, po mojem skromnem mnenju, boljsi od vecjih bratov M53i. Moje mnenje o nabavi "dveh glavnih zvocnikov in potem karkoli za ostale tri" si pa lahko ze prebral zgoraj.

Pa veliko uspeha zelim pri nabavi novega sistema.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

Stepni Volk ::

Moj trenutni sistem (slike pobral z Interneta), v zaporedju glede na to koliko kaj uporabljam:
PC - ni slike :)

Slušalke AKG K-500

MP3 predvajalnik Digisette:

Receiver Yamaha RX 450RS

DVD predvajalnik Yakumo DVD Master DX4

Satelitski sitem Asllion SW200 + MS200


v kleti vedrijo:
Zvočniki Allison CD-8

Lexicon CP-1

Končna stopnja Carver TFM-15 (2kom)

Integrirani ojačevalec NAD 3020 (2kom)

Kasetofon Teac V-3000

CD Changer Yamaha

Bose 800 professional series



Skozi moje roke še šli:
Alisson CD-9, CD-7, CD-6, AL-110, AL-120, Boston Acoustics 930, 830, Bose 301, Kenwood Trio KA-8300, Pioneer F-9, Akai GX-51, Sony 970, Sansui R-3000 in mnoge, mnoge druge komponente... Harman Kardon, Casio, Aiwa, Akai, Teac, Denon, Infinity, Onkyo, NAD... štela so se leta komunizma v rajnki SFRJ, ki je bila vsaj iz audifilskih pogledov dokaj "ugodna". Vsako komponento si po pol leta "testiranj" lahko prodal dražje, kot si jo kupil. Perpetum Mobile.:)
In ker so se nekateri ukvarjali s tem profesionalno.. jih je obiskala Milica in jim vse pobrala... vse razen Klipshorn-ov... bili so namreč preveliki, da bi jih lahko odnesli skozi vrata>:D.
Kolega jih je spravil v stanovanje s pomočjo vitla skozi okno :D
Tako, da - moram te razočarati, vedeževalka kateri si zaupal komentar, se je krepko zmotila... obiskoval sem tudi vse možne sejme v Švici, Nemčiji in Veliki Britaniji, kjer smo ponavadi zabili po dan ali dva. Najbolj so me bolele noge in hrbet.. ušesa niti ne. :)


Najboljši sistem (izven HI-FI sejmov), ki sem ga imel moč nekaj tednov poslušati v domačih razmerah:
Allison IC-20 (122x53x30,5cm, push-pull 25cm basa, cca 60 kg)

Carver TFM-25 končna stopnja
Carver CT-6 predojačevalec


Najbolj zgrešeni nakup v moji osebni zgodovini: DAT... saj ne, da ne bi delal... samo format je dobesedno izumrl še predno je zaživel. Tako, da vsem vam priporočam, da ste pri novotarijah zadržani... Me prav zanima koliko vo zaživel SA-CD in DVD-Audio.
Firma, ki me je najbolj razočarala: SONY... receiver, kasetar, CD predvajalnik, Walkman... vedno so se pokvarili oz. delovali zelo muhasto...
Vse ostale naprave so delale BP, ne glede na starost.

Moja HI-FI želja: iPod U2 edition (seveda bom takoj stran vrgel slušalke in dokupil kakšne boljše)..

Glej še temo o zvočnikih...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

ThinMan ::

Ne da se mi glih vsega brat - sm samo preletel.

Zanima pa me kako je z recieverji, na katere lahko priklopis vec kot 6 zvocnikov ki se jim da posebej uravnavat jakost zvoka (da ma vsak svoje štelanje)

To rabi frend za gostilno - ima 6 zvočnikov in bi rad da se vsak posevaj uravnava.

predlogi ?


lp,

flade
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

gzibret ::

Receiver je ojačevalec z vgrajenim radijem. Nekateri audiofili pravijo, da ta dodatek "pokvari" zvok in da je bolje, če imaš radio (tuner) posebej. Seveda za več SITnih.

Pri ojačevalcih pa generalno gledano kupi takega s čim manj lučkami. Vem, da je hecen nasvet, vendar so ojačevalci z ogromno funkcijami in mnogobarvnimi zasloni le za "delanje spiral v očeh" ko kupuješ.

Dobre firme: Marantz, NAD, Tannoy, Rotel, Coppland...

Solidne: Kenwood, Sony...

Še en nasvet: kupi si kako HI-FI revijo.

[Tema obstaja [Hi-Fi] - Oprema / naprave, na kar je bil opozorjen tudi spraševalec Saladin]

Vse je za neki dobr!

[Ta odgovor je spremenil Stepni Volk dne 27.03.2005 ob 14:26:16.]
[Ta odgovor je izbrisal Stepni Volk dne 27.03.2005 ob 14:24:58.]
[Ta odgovor je ustvaril gzibret dne 27.03.2005 ob 13:26:21.]

Hvala, Stepeni Volk za opozorilo!
Vse je za neki dobr!

Saladin ::

OK, kaj mislite o tem (rabljena oprema)

Set zvočnikov

2 x Jamo E350
2x Tannoy Mercury Mx1
center Tannoy Mercury MxC
sub Mordaunt Short MS907 W

receiver Marantz SR-4300
ali
receiver Pioneer VSX-D812

Seveda bi moral prej slišat, kako zvenijo, ampak za moj okus (primarno glazba v surround načinu, sekundarno filmi, nazadnje igre), jazz, klasika, opera, ambientalna, industrial, tudi trance, bi se te komponente dobro skladale skupaj?
Prednost mi je kvaliteta zvoka in fleksibilnost sistema in ne nabijanje (rad bi pa imel to možnost)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

ponky ::

Ker vidim,da ste tu sami stručkoti,bi postavil pa še sam nekaj vprašanj.Ogledujem si surround reciverje,med tistimi,ki so mi recimo'' všeč'',so pa recimo Yamaha,Onkyo,HD in Pioneer.Pa me zdaj zanima nekaj stvari:
-a ima kdo Yamaho RX-V450,550,650? Kako se zadeva obnese?
-kaj pa Pioneer VSX-812 ?
-kaj pa Harman Kardon AVR-130?

Katere zvočnike bi priporočili zraven katerega reciverja?

Moje zahteve niso audiofilske,niti nisem pretirano zahteven.....iščem nekaj,kar mi bo v normalni dnevni sobi res dobro predvajalo filme,občasno mogoče še glasbo,čeprav imam za glasbo Technics Hi-Fi.Pri mojem proistem času tako nimam pretirano veliko časa,da bi gledal filme ure in ure....

Hvala za pomoč.

strictom ::

Yamaha RX 385 RDS... Bi prosil če kdo ve kaj več o tem ojačevalcui da mi kaj pove o njem (info, info, info ...) ker google nič ne najde in na uradni Yamahini strani ga tudi ni.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Stepni Volk ::

KLIK - z opozorilom, da imajo v ZDA drugačno razporeditev FM signalov... in s tunerjem iz ZDA ni mogoče spremljati vseh EU radijskih postaj.

strictom ::

Samo to sem potreboval:

4 speaker stereo, A & B outputs (2 each)
Bass, Treble, Balance, Loudness, Volume controls
Tape monitor
Input: Aux, Tuner, CD, Phono
5 FM/AM station presets
120 watts
2 AC outlets


/me is gonna burn some speakers
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Stepni Volk ::

Yamaha RX-V390 za 135 EUR + poštnina (cca. 20 EUR).

strictom ::

Bom zaprosil na študentskem servisu za delo med počitnicam. Ni bog da nebom dobil tega ojačevalca. Kakšni zvočniki bi lepo šli zraven?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

d20 ::

ma kdo kej izkusn z ojacevalcem Harman/Kardon hk 970, oziroma kaj drucga v tem rangu se se splaca poslusat (marantz pm7200 sm ze, pa mi ni bil pretirano vsec, ne tolk kt hk). hvala.
http://www.worldjumpday.org

Saladin ::

Mi kdo pove zakaj ne morem na mojem Marantzu SR4300 poslušat radia v bilokakšnem surround načinu?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

CaqKa ::

verjetno zato ker so radii posneti v stereo tehniki?

Stepni Volk ::

Ni nujno... Moj Lexicon CP-1 je sposoben psevdo surrounda... povedano drugače, tudi iz mono izvora zvoka zna to spraviti ven.

Saladin - ker imaš reciver, je pač odvisno kako so tvoj DSP - Digital Sound Procesor v samemem receiverju pač priklopili. Zelo verjetno tako, da lahko surround zvok uporabljaš samo za zvok, ki izvira izven receiverja... oz. ga predvaja naprava, ki ni receiver. Seveda prej preglej navodila, da ne obš čez 10let ugotovil, da tudi Marantz to zna... :)
Moj omenjeni Lexicon CP-1 je samostojna enota in posledično ni tvojega problema.
ZATO hi-end ločuje naprave >:D

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Dvoje vprašanj:

-Ker nimam primernega pohištva (in prostora) in zaradi čim krajših povezovalnih kablov bi rad imel sledeče komponente čimbolj skupaj

-A/V receiver
-Sat. receiver
-Video
-Kasetnik
-DVD player
-TV

Zdej, katere komponente lahko postavim direktno gor ali tik ob drugo, da se ne bodo med seboj ovirale (seveda ne bom dal 15kg receiver na miniaturni sat. receiver)

-Kakšna je najbolj učinkovita in praktična rešitev za anteno za AV receiver?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

kinky ::

Ima kdo kakšno mnenje o tem ojačevalcu? Je z vidika audiofilov to primerna kombinacija skupaj z SACD predvajalnikom TRI-VISTA, ki stane nekaj čez mio tolarjev? Če ni, kaj bi sicer predlagali? Raziskal sem najbolj TOP opremo od Sony-ja in zdi se mi, da je tale eden izmed boljših Sony-jevih ojačevalcev. Ima toroidni trafo, mos-fet, xlr vhod... vendar še vedno se vprašam, ali je to to.. Glede na to, da ima Tri-Vista notri tudi elektronke, bi se moral orientirati na končne stopnje z elektronkami?

Ojačevalec lahko najdete tule:
Sony FA7ES

glinik ::

Ti bi spasal TRI-VISTO in nekega Sonyja???? Nic nimam proti Sonyju, ampak ce mislis nabavit TRI-VISTO, pol Sony tukaj nima kaj za iskati. Sony je preprosto receno prenizek nivo za player taksnega razreda. Kolega je eden redkih, ki je imel moznost poslusati ta player. Zadeva je vrhunska! Raje se ozri za kaksnim Gryphonon TABUJEM ali kaj bolsega, kot pa da gledas za Sonyji.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

kinky ::

Glinik: se mi je zdelo, da bo takšen odziv in strinjam se s tabo. Vendar moram reči, da trenutna cena tega rabljenega Sony-ja (starega 11 let je okrog 200 tisočakov), kdo ve, koliko je bil tak Sony pred 11 leti. Ne sega sicer Tri-Visti niti do kolen, kot sam praviš, samo napram povprečnemu domačemu Hi-Fi-ju se mi zdi, da je tudi tale Sony kar biser.
Drugače pa sem hotel doseči, da mi kdo predlaga kaj boljšega za ojačevalec, Gryphon je že en predlog. Če prav razmišljam, bi bilo najbolje imeti posebej pre-amplifier (procesor) in končne stopnje, kar ima ta sony na primer že vse skupaj zmetano.
Glinik: koliko pa bom po tvojem odštel za Gryphona? Oziroma drugače povedano, če se Tri-Vista giblje v cenovnem razredu nekaj nad 1 mio tolarjev, v kakšnem naj bi se ojačevalec (2 končni stopnji) ? Za procesor sem videl, da v big bangu prodajajo znamko Harman Kardon, sam pa že dolgo časa gledam za Lexiconom, vendar sem v tem primeru malo nerazgledan, ker od Lexicona mi je najbolje poznan MC-1 procesor, ki pa je namenjen za 7.1 domači kino in to pač ne pride tukaj v poštev, ker me surround ne interesira. Slišal sem nekaj poceni 5.1 sistemov pri kolegih in zaradi cenene robe in nepravilne postavitve se mi zdi, da je tistih 5.1 zvočno sliko totalno uničilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kinky ()

glinik ::

Pozdravljen.

Me veseli, da je še nekaj ljudi na svetu, ki uživajo v pravem stereu.:)
Kot rečeno, Sony je korektna zedeva za svoj denar. Za TRI-VISTO boš že moral nekaj bolšega nabavit:) . Glede na to, da je cena takšnega playerja miljon in še nekaj, računaj, da boš moral odštet za ojačevalec še vsaj miljon ali miljon in pol. Moje mneje je, da je smotrno odštet največ denarja za ojačevalec in zvočnike. CD player je "komaj" na tretjem mestu. Se pravi, da te bo sistem brez kablov stal cca. 4 miljone. Misliš resno "sečt" tako daleč? Če ne, se ti nakup tekšnega dragega playerja nikakor ne obrestuje.

Če bi že nabavil kombinacijo TRI-VISTA in tegale Sonyja (kar znaša cca. 1.2M sit), boš dobil slabši zvok, kot če bi nabavil komponenti cenovnega razreda 600k+600k.

Gryphon TABU (močnejši model - 100W) je trenutno v cenovnem rangu 500k oz. toliko je zadeva vredna. Torej TABU "izpade" s tvojega ranga - ali pa ne :\ , :) Potem je še tukaj Bryston, kateri tudi dobro dela. Pred kratkim so naredili nov integrirani ojačevalec 100W na kanal. Potem so še tukaj kakšne lampe ... Odvisno kakšno moč potrebuješ. Gryphonovega Calista ti ne priporočam (kateri bi pasal v cenovni rang TRI-VISTE). Če te zanima, zdaj bo prišel na trg nov Gryphonov integrirec :D . Po moje se bo cena gibala okoli 2M, ampak to je že OGROMEN denar. Kakšne zvočnike misliš poganjat?

Je pa čisto odvisno kakšen zvok imaš rad. Italjani delajo bol prijetne komponente "obarvane", Japonci "analitične"... Skandinavske dežele oz. "severnjaki" :D delajo tiste prave komponente (za moj okus). To so komponente ki igrajo "temen" zvok.

Harman Kardon tudi ni za TRI-VISTO, če že ciljaš na to. Lexicona ne poznam tako, ampak kolikor slišim, so oni bol za večkanalne sisteme, torej to spet odpade... O Lexiconih ti lahko S. Volk kaj več pove.

Jaz imam kombinacijo pred. in končne stopnje na lampe. Zadeva res igra odlično. Če imaš denar, ti vsekakor priporočam ločeno kombinacijo. V integrircih so vseeno sprejeti določeni kompromisi, katerih pri ločenih kombinacijah ni. Pri ločeni kombinaciji še potrebuješ en interkonekcijski kabel in en napajalni kabel več, to pa še tudi nekaj nanese.

Za nakup ojačevalca še malo počakaj na Hi-Fi sejem, ki bo čez par mesecev.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

Imas pa moznost kupit S300 od NAD, ki je drugace Gryphon Tabu z drugimi transformatorji. Spila bolje od kateregakoli ojacevalca, ki ga je Sony kdajkoli izdelal. Kolega ima namen S300 v kratkem prodati, ker bo kupil novo M serijo od NAD. Stereo ojacevalec mu stoji v drugi sobi(v vecji sobi ima dober surround) in bo raje boljsi surround kupil(DVD, predojacevalec s procesorjem in pa veckanalno koncno - veliko denarja). Tako dobro ohranjen ojacevalec tezko dobis(kot iz skatle).
Have a nice Day

Matt
Music is the key
««
2 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8318906 (16616) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187075 (52218) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428350 (13674) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534547 (4090) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646674 (5526) problem

Več podobnih tem