» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
28 / 31
»»

Trancedeejay ::

Kaj si mislil s tem?
Music is the key

uporabnik0 ::

Trancedeejay: Bistvo moje dileme je sledeče. Ali so zvočniki vredni 400eur? Ali za ta denar dobim nekaj, kar bi igralo boljše? Poslušam širok spekter glasbe a vendar je klasika zadnja prioriteta. Mogoče bi jih celo priklopil na tehnikse mk2. Moti me to, da jih nimam možnosti poslušat, a vendar me grabi mrzlica po nakupu, saj jih ne morem dobit ravno vsak dan v trgovini in ne maram občutka zamujene priložnosti. :D Poleg tega, izgledajo sexy.

Tic: Hvala za najdbo (Jaz jih nisem uspel najt na bolhi). Ampak cena je pa res preirana, sploh če Trancedeejay govori o sub-400e.

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

HI
Zdej je cisto odvisno za kaksen namen jih imas namen imeti. Jaz zase vem, da bi jih dobil ceneje, samo je vedno rizik pri transportu. Lahko pa si nabavis zvocnike visjega ranga in kasneje dokupis aktivni sub. Lahko slisis kako spilajo technicsi na mojem sistemu - imam aktivne sube. X3M so primerni in vredni denarja, kot ga omenjas, samo me malo skrbi cena transporta(so tezki ko 100 mater), sicer pa kot vidim posilja samo v UK.
Kontaktiraj me na mail ali pm.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

Že parkrat sem obiskal uradno stran od System fidelity. Gledal sem serijo 5000. Po forumih sem prebral da se znamka komaj uveljavlja, zato je cena sorazmerno nizka glede na ponujeno kakovost. Pa tudi v tej temi je bilo že veliko povedanega o njh. Mimogrede na Trancedeejay-jev dvdju (Multimedia show 2007) se najde en insert namenjen tej firmi. Zvok me je navdušil, čeprav bi raje slišal kakšen pop ali rock cd. Čudno se mi zdi, da na njihovi spletni strani se najdejo informacije samo o zvočnikih sf-5010 in sf-5050 medtem ko manjkata podatka za center sf cc-50 ter sf-5005. Še bolj pa me čudi vsaj po informacijah iz spletne strani, da je možno dobiti model sf-5005 v 3 barvah vse ostale modele pa le v 2 barvah.

uporabnik0 ::

Kje v LJ ali blizu (Kranj?) se lahko sliši B&W DM 602 S3?

Zdaj vidim, da ga na njiovi strani sploh ni več. Strar model? Kateri je pa naslednik?

Zgodovina sprememb…

koto ::

uporabnik0 ::

Sem bral da so poslabšali novo serijo v primerjavi z S3.

Anyway... malo sem ze out iz tega... teli aktivni subi 300-500eur rabijo poseben izhod na stereo ojačevalcu ali imajo kretnice?

koto ::

Ne bo držalo. Nova serija je veliko boljša od predhodnika S3. Probaj primerjati pa boš videl oz. slišal.
V novi seriji so zvočniki malce manjši, ampak zvok je večji.

LP

uporabnik0 ::

Kje naj to slišim'

Ethical ::

Živ!

Že nekaj časa opazujem vaše pogovarjanje o zvočnikih, pa bom še jas povedal kaj imam doma:D.

Zvočniki so JMLAB(ohišje+Kretnica) Focalove Enote(sredjetonc, bas in visokotc). Prej sem imel na njih prikloplenga Rotla, ki pa je biu precej star, ampak to ni biu razlog zakaj sem ga prodal. Prodal sem ga ker je biu prešibek. Rotel so drgac odlični ojacevlaci. Anyway, CD enoto mam sonyevo, ojacevalc je integriran in je Tehnnicov. Povezave med nijma je prek kablov Qunex serija 2. Ojacevalc in zvocnika imam zvezano Bi, s kablom Van Den Hull, s srebrno prevleklo(4 komade po 2m). Dosegljive so tudi slike, ki jih najdete tukej.

V prihodnje mislim prodat tehnica in nabavit Rotla:D. Ene par let nazaj sem pri Kuzmi(ko je še zastopal JMLAB-FOCAL) poslusal ene par ojačevalcev od Rotla, in so mi bili zelo ušeč. Sproščena in detaljna muska. Mogoče nekej tacga.

Ali mate v Slovenije sploh kj JMLABov?

Lp
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

d4rkl0rd|ps3 ::

Živjo


Oglašam se v krizi, ker iščem samostoječe zvočnike do 200e in me zanima kje bi se jih dalo dobit. Zvočniki bojo prikljopljeni na onkyo sr-605. Upam da mi boste čim hitreje odgovorili ker do jutri bi mogel vedeti in nisem vedel kje vprašati.

LP
E6750|GA-X38-DQ6|2x1gb|2x HD3850 512mb|400gb WD
Tt 700W|CM Stacker Nvidia edition

Trancedeejay ::

Clovek sploh ne vem po cem smatras da bi potreboval samostojece, zaradi sobe? Za 200eur je bolj kriza, sicer se dobi ampak nic kaj pametnega, mogoce ce bi malo bolj odprl mosnjicek bi nam dal vec moznosti. Itak pa predvidevam da ne kupujes za en mesec. Sicer pa ne vem zakaj se ti mudi?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Kontaktiraj me pa mogoce kaksno pametno resitev najdemo za primeren denar, da ne bos nekej cist brezveze kupil.
Music is the key

SuperVeloce ::

Tisti, ki razmisljate o stereo sistemih, vam priporocam Monitor Audio! Kar se tice cenejsih 'bookshelf' zvocnikov, so Bronze BR2 nedvomno bestbuy (260eur).
Drugace pa recimo za tiste, ki iscete zmoglivejse sisteme, model Silver RS6 polula vse v svoji klasi in tej ceni (okoli 750eur so).
Drugace ponujajo tudi wooferje, ampak nisem nikoli poslusal le-teh v kaksni 5.1 konfiguraciji, tako da bi morali iti na izlet malo v trgovine, kjer ponujajo poslusanje, kar pa tako ali tako moras, ce zelis najti prave zvocnike za svojo glasbo (ali za svoj ojacevalec). Kupovanje na slepo preko interneta pac ne gre.

chlan ::

Monitor Audio imajo tendenco, da ti potrgajo bobniče... Vsaj GR modeli so bili taki (in pa močno dvomim, da so "nižji" kaj boljši)...

Kvečjemu priporočljivo v kakšnem bolj "budget" sistemu, kjer ponavadi primanjkuje visokih tonov oz. odprtosti...

SuperVeloce ::

@Chlan Oprosti, ne vem kje in na kaksnih komponentah (sploh slednje lahko pokvari situacijo) si ti to poslusal, ampak se krepko motis (ce pa je bila ta izjava, da "niso dobri neglede na serijo" stvar osebnega okusa in ne objektivna ocena, potem pa tko povej!). So natancni v visokih in srednjih tonih, zvoka pravzaprav ne obarvajo, ravnovesje med high-mid-low frekvencami je ravno pravsnje in vsekakor nemotece!!
Ce meni ne verjames, le kako jih imajo tako radi pri audiofilskih revijah kot je npr. Stereoplay ali hi-fi choise. Pa saj niso gluhi verjetno...

Za moje pojme, ko sem vec modelov Monitor Audio poslusal z Rotel RA-04 in Marantz PM 6002 (oba po performansah gladko presezeta budget klaso, kar pa ne velja za ceno, v kombinaciji z Marantz komponento je meni osebno totalna zmaga), so bili vec kot odlicni in vsekakor primerni za tudi kaj vec kot budget ojacevalce, ki tudi niso vedno skopi pri svoji "ponudbi". Trenutno sem tudi lastnik para iz Silver serije, navdih je prisel od strica, ki da nekaj na zvok, kot tudi moji zvocniki so navdihnili druge prijatelje ki so pred tem kar precej poskusili (nekateri izmed njih so jih tudi nabavili, bronze serijo vecinoma) in so prav tako zadovoljni. Jaz jih imam na Yamahi ax-396 (zacasno), ki je dokaj oster in svetel ojacevalec, pa vseeno ne reze bobnicev, kot je bila tvoja izjava.

Pac pri malih modelih zvocnikov te firme pa pozabi na rnb, rap, techno in podobno...
blues,jazz,swing,ska,kaksen latino, rock in metal ... to pa so raznovrstne zvrsti ki jih ti zvocniki peljejo zlahka in ljubijo.
Nocem delat nekaksne brezvezne reklame, le pravim da ce si ze vzamete cas za nakup, dajte priloznost tud tem zvocnikom in jih pojdite poslusat (vredu bi bilo kasnemu prijatelju...ampak je lazje dobiti trgovino s primernim prostorom)!

pa kaksen link o clankih, da ne bo kdo govoril bedarij, preden kaj konkretno ne slisi v zivo:
Bronze BR2
Silver RS1
BR serija 5.1 konf.
Silver RS6

LP

chlan ::

Monitor Audio GR10 (predhodnik GS10) sem imel nekaj časa na probo, pa sem jih težko poslušal kaj dalj kot pa pol urce. V primerjavi so bili moji takratni Sonus Faberji (Minima Amator) čista poezija... Pre/Power je bil Rotel 971/981 (če me spomin ne vara pri številkah) in pa kot drugi amp HT Yamaha receiver (še huje...). Je pa vse to res stvar okusa.

OK, mogoče je malo naivno sklepati, da so vsi modeli podobni (jih nisem poslušal), imam pa po tisti izkušnji vseeno (mogoče krivičen) odpor do MA, ki je botroval prejšnjemu "izpadu"...

Konec koncev, če tebi špilajo odlično, ni razloga, da ti ne bi verjel. Mogoče bodo tudi komu drugemu...

PDog ::

Pozdravljeni,

tudi jaz sem si prebral nekaj zadnjih strani te teme, pa se mi zdi da sem vedno bolj zmeden. Kupil sem onkyo TX-SR605, sedaj pa bi rabil še zvočnike ali kakšen surround sistem zvočnikov. Ali se za poslušanje glasbe splača kupiti recimo nek home cinema sistem kot je ta Infinity BETA HCS ali je bolje kupiti samo dva zvočnika. Kakšne zvočnike mi priporočate, recimo da bi dal za dva zvočnika okoli 400€ za sitem pa 500€, če je kaj dosti boljšega za malo več tudi ni problem.

Lp,

Peter

djpiky ::

Lp iz štajerske! Vidim da ste mojstri na forumu, z že veliko izkušnjami in imam nekaj vprašanj. Delam hišni kino in je prišla debata tudi na zvočnike. Kupil bi reciver +5.1 zvočniki. Reciver v rangu 400€, enako pa tudi zvočniki. Soba je velika 4x6m in je namenska, se pravi da bo zvočno izolirana, popolna tema, in tudi velikost in oblika zvočnikov ni pomembna. Rad bi kvaliteto, vem pa da za tak denar naj ne pričakujem nekaj posebnega. Vesel bi bil če lahka kdo pove konkretne rešitve, se pravi kaj paše skup (kater reciver in zvočniki), da dobim optimalni zvok. Gledali pa se bodo v 90% dvd in hd filmi.

astras ::

Jaz bi tudi naredil neko menjavo... tega je toliko da ne uspem brat od zacetka do konca, tako da bi bil zelo zelo srecen ce mi kdo priporoca kaksen dober hisni kino (po moznosti da vse bere, ter da ma se kaj diska zraven- torej recordable - 5.1?)
prosim?
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

astras ::

cenovni razred od 300 do 800€
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Trancedeejay ::

Za 300eur ne dobis nic, se za 800eur bi bila orenk zajebancija. Recimo kaksen Sony RDR-HX750 dvd rekorder, 160gb, ima HDMI......in pa recimo kaksen Onkyo 505 receiver, digital coax kabel bandridge, za zvocnike pa imas malo vec izbire.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

astras ::

zdravo!
res hvala za odgovor. Zdaj jaz se ne spoznam ravno na te zvocnike in sisteme in tako naprej, tako da imam nekaj glupih oz za vas verjetno nerazumljivih vprasanj...
Zakaj rabim met nek receiver, ce pa kupi dvd player? a se ne da gor priklopit na njega zvocnike?
a je pomembno da imam iste znamke komponente ali ne?
ali je dober nakup recimo ta yamaha ysc 1100, kjer je kao sistemski zvok iz enega zvocnika?
recimo da sem ze nabavil neko xy firmo dvd predvajalnika... ali je pomembna kvaliteta le tega za nadaljni priklop zvocnikov oz potrebnih komponent?

prosil bi ce mi lahko se na teh par vprasanj odgovorite in oprostite da sem taksen laik s taksnimi vprasanji :) ...
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Trancedeejay ::

HI
Si ze kdaj videl da se na predvajalnik priklopi zvocnike? Tisti je kvecjemu bil dvd receiver oz. all in one enota. Na DVD player kvecjemu slusalke lahko priklopis, ce imas slucajno vhod, za poganjanje zvocnikov potrebujes ojacevalec, brez tega nimas kej praskat. Lahko mas kvecjemu aktivne( ojacevalec vgrajen) zvočnike in signal iz playerja dobis, samo to ni to.
Music is the key

Trancedeejay ::

Lej za take osnove me lahko kontaktiras na PM, lahko pa ti kaksno stvar pokazem, da bos zadeve razumel kako in kaj, lahko pa ti dam kaksno ponudbo kako in kaj dobis za ta denar, da bi jaz lahko rekel, da za povprecnega uporabnika je to ok.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

PDog ::

Živim v stolpnici in imam sobo velikosti cca. 4x5 m. Razmišljam o nakupu dali concept 6 spredaj, concept center in concept 1 zadaj. Ali sta concept 6 prevelika za sobo te velikosti in ali se dobro obneseta v stereo načinu. Hvala za odgovore.

Lp,

Peter

glinik ::

Najbolj je odvisno kaj želiš od zvočnikov in kakšne imaš sosede ... Osebno imam raje manjše kot prevelike zvočnike. Menim, da so malenkost preveliki, ampak to je moje mnenje.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

astras ::

zdravo!
se eno vprasanje.. in sicer.. bral sem nekaj o teh BR-2 in me zdaj zanima za gledanje filmov ali je bolje iz 2 zvocnikov ali sistem 5.1. in pa ali je kateri sistem da je vredu, ter ni predrag da ima zadnja dva zvocnika brezzicna... hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

glinik ::

Vsak se mora sam odločiti, kaj je zanj "važnejše". Z istimi financami dobiš precej boljši stereo sistem, kot 5.1 - to je jasno. Hitro v kako trgovino in sprobat zadeve, to je prvi korak ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

vir ::

Po nekaj tednih iskanja najboljšega zvočnika za svoj dnar sem po nemških forumih in rezultatih raznih testov našel da so najboljši za svoj dnar Mission M32i. Kupil sem jih in majo res čist, poln zvok kar pri tako majhnih zvočnikih težko najdeš.
Pri nas te zvočniki niso nič dražji kot v nemčiji.


lp

AnubisOfDoom ::

men so tut mission zlo vsec zvocniki, a kdo ve kje se jih da kupit v sloveniji?

Trancedeejay ::

Tannoy Mercury M1 so po mojem mnenju boljsi zvocniki od navedenih, imel sem namrec oboje doma, kar se pa mission-a tice pa imajo v marsikaterem Big Bangu stare zaloge. Je pa tole ocenjevanje zelo relativno ce jih ne sprobas v razlicnih setupih.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

AnubisOfDoom ::

kje se da dobit pa tannoy?:8)

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Ne smes prevec globalno gledat na firmo, recimo Mercury M1 k so star model so obcutno boljsi od MX, ki izgledajo podobno.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

space_monkey ::

Mene samo zanima kaj si mislite o Marantz zvocnikih. So za kej? Ojacevalci so mi vsec, sedaj pa ravno menjam zvocnike, ker so zdajsni Jamo ze odsluzili, pa me zanima se vase mnenje o Marantz zvocnikih.

astras ::

Kaj pa Pioneer 5.1 sistemi?
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Trancedeejay ::

Do zdej nisem slisal dobrega 5.1 sistema od Pioneerja
Music is the key

mare1411 ::

ali kdo ve za kako dobro trgovino z zvočniki v seiersberg-u?
jutri namreč grem v tisti konc in bi šel mal pogledat
hvala

lpm

delfinus ::

Media Markt je tam lociran. Sicer ni najcenejsi, za ogled pa ok. lp, D.

mare1411 ::

samo a mediamarkt ma kake zvočnike ranga mission, wharfedale...?
katera firma je še v tem rangu?
hvala

lpm

mare1411 ::

mogoče še kaka trgovina tam okoli?
lpm

delfinus ::

Ima mare. Hja rang je relativen. Odvisno koliko zelis dati za zvocnike. Glej se Jamo, Canton, B&W, System Audio, Dali,... sicer pa se zvocnike za moje pojme bolj splaca kupit rabljene kot pa nove, seveda ob predhodnem poslusanju.

lp, D.

mare1411 ::

to vem saj sem za spredaj (stereo) kupil tako. iščem rear zvočnike, take da bi mi lepo pasali v dnevno sobo.

lpm

mare1411 ::

tolk o mediamarktu v grazu : pridem tja mal gledam Heco in Bose zvočnike, stopi prodajalec do mene in me vpraša zakaj bi jih rabu. Povem da iščem nekaj manjšega za surround in mi pravi če sem zmešan, da so to jajca, mi bo pokazal nekaj res dobrega..... Privleče ene MAGNAT zvočnike za 30 eur / kos in pravi to je to!
Zdej pa ne vem.... al sem jest tolk uzadi in da je Magnat naredu revolucijo al pa je un idiot?
?!?!

delfinus ::

Prodajalec bi imel prav, ce bi rekel, da so vse troje jajcka. No mogoce pa delam krivico.
Za back surround ti jaz priporocam tole, ce isces majhno in kvalitetno. Imam doma. Canton CD 310 F. Cena je na spletu za kos.

Specifikacije

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

mare1411 ::

iščem bolj v smislu da mi bo v dnevno pasal. ker imam sedežno čisto ob steni, sem bolj razmišljal v smeri wharfedale diamond dsf, mission d3msi, jamo....
verjetno bom probal dobit kar wharfedale
lpm

Trancedeejay ::

Mislim, da ti nimas prave predstave kako postavit zvocnike in si potem kao omejen s postavitvijo.


Have a nice Day

Matt
Music is the key

mare1411 ::

ne vem a ste me narobe zastopl...
plan mam postavt tako kot na sliki
lpm

Trancedeejay ::

Bipolarne (kot so omenjeni wharfedale) surround zvocnike bos tezko takole nastimal - jih mislis dat zadaj za sedezno ali ob stran?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

mare1411 ::

v bistvu so mal zadaj in ob strani
lpm
««
28 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073306 (5269) MaStr
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428480 (13804) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122612 (2482) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769490 (8470) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534583 (4126) filtr

Več podobnih tem