» »

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

jetam ::

Sami elitni audiofili al kako.


LOL
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Trancedeejay ::

Nekateri ze.
Ko slisis dober HI-FI pozabis razmisljati o stolpih. Ce pa racunas da dobis za ceno drazjega stolpa ze dober HI-FI pa se stolpa sploh ne splaca kupovati.Vsaj jest,ki sem glasbenik dam dost na to da mi spila kolkr se zagre. Dam rajs 200k za HI-FI kot 120 za stolp. OK,pol se to sprevrze se v kino itd...:)
Have a nice Day

Matt

Keyser Soze ::

Za današnjo ceno enega stolpa?

Ne dobiš niti pod razno komponent za poslušanje. Vsaj celega sistema ne. Če je pa rabljena roba mora pa biti res že pošteno zdelana za takšno ceno.

Jaz sem si vedno želel imeti en dober stereo sistem. Ker pač ne rabim DTS ipd. PA ni zneslo. Je pa zneslo za en stolp. Bolje kot nič.
Si lahko še tak glasbenik in avdiofil.

Če ni para ni muzike.
OM, F, G!

Trancedeejay ::

Rabis samo ojacevalec,CD player in zvocnike.
Poglej za NAD C320BEE integrirc in NAD 521i CD player,s popustom te pride okoli 120k sit.
Ostane ti se 80 tisoc za zvocnike(se da ze dost uredu dobit).Vse stvari pa so nove!!!
Noben stolp ne spila tako. Rabljeno pa dobis se ceneje. Res pa je da ce nimas izkusenj da tako mislis kot ti,zato sem tudi naredil to temo. In verjemi - ti dve komponenti sta best buy 2002, CD player NAD 541i pa je najboljsi izdelek leta(oz. tako je bil imenovan). Delam za HI-FI firmo in sem ze marsikaj preposlusal,ta "budget" kombinacija res dobro spila za tolk denarja,kapo dol.
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

Se nekaj: Dokazi da nimam prav:D
Have a nice Day

Matt
(pozabil sem omeniti da rabis se kvalitetne kable)

Keyser Soze ::

Nimam ti kaj dokazovat.

Daj mi 200 tisočakov. Ti pošljem številko računa pa mi nakažeš znesek. A sva zmenjena?
OM, F, G!

Trancedeejay ::

Ves kaj,tudi sam se student,brez stipendije, denar pa dobim med poletjem, pizda delat pejt ce hoces kej imet.Zaston pa tut ni nic. Za svoje gramofone sem sparal 4 leta,sparej...kva jest vem. Ce hoces kej imet mors zato tut kej narest.
Have a nice Day

Matt

Keyser Soze ::

Torej predvidevam, da mi ne boš nič nakazal?:\

Kot sem si mislil, torej sem le dokazal tisto kar se mi ni zdelo pomembno dokazovat.

P.S.: Prioritete fant, prioritete. Ljudje že šparajo, ampak je ponavadi treba denar dat za kakšne druge bolj pomembne stvari. Razen če imaš koga ki te zalaga na tem področju.:\

Predvidevam, da si bruc. Glede na nivo izbire besed, ki jih uporabljaš.
OM, F, G!

Trancedeejay ::

Nisem bruc,3. letnik avtomatike robotike
Ne mores vse naenkrat kupit.Enkrat to drugic drugo. Ce pa dajes kes za cigarete,drinko. Kaj pa je dons 200 jurjev, ena dobra placa. Pravis da si si vedno hotel en dober sistem,potem pa nasparej denar,ves kaj ce sem ga jaz lahko ga lahko tut ti(zelo tezko sem ga nabral). V svoji sobi imam skor za miljon tehnike,sem pac na tehniko udarjen. Od tega mam HI-FI,modelarstvo in pa racunalnik. Vse sem sam zasluzil. Delat pejt - naj te jest zalagam,ko si vcasih se od ust trgam za kaksno stvar? Ves ce kaksen 16 letnik dobi pol miljona od prodajanja igrc bos pa tut ti nasparal 200 jurjev - ce hoces,ce pa ne pa nimas,zastopis,vse je v glavi. Ne bom jest tvoje lenobe podpiral. Kako si pa lahko za stolp nasparal? Brezveze se mi je s takimi zgovarjat,ki mislejo da mu bo vse na krozniku prineseno.

Have a nice Day

Matt

glinik ::

fRiK0

ta tvoj stolp ne bo več nikoli CD-jev bral če ga ne boš nesel na servis.Lečo pa lahko čistiš kolikor hočeš, magari z brusilko :D :D .Sam imam isti problem.Lečo sem očistil s pravim CD-jem, ki čisti leče.Tvoj laser ne bere CD-jev ker se je premaknil oz. dekalibriral, moraš ga ponovno nastavit.Tak pač je to.Stolp nikoli ni in ne bo v rangu bilokakšne komponente.Konec koncev ti cena pove vse (stolp 60k v katerem imaš vse ..., CD-player 30k)

Žal, tvoj stolp je v preteklosti CD-je bral,zdaj si v prihodnosti.

Lp

Samo najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON !

THX ::

@Trancedeejay
da ti še jst neki probam razložit ka ti očitno ne potegne:
praktično vsak si je zmožen skup napraskat 200k za komponente, če ne druzga se lohk prek salomonca prodaja>:D
sam folk pač ni prpravlen tolk $$ za to zmetat. še enkrat: PRIORITETE!!!!
nekter folk tud žvi v bloku pa nima ql sosedov. nekteri sosedi pizdijo že če ponoč naglas kihneš. sicer ne govorim iz lastnih izkušenj sam vseen. tko da jim je brez veze kupvat to. za tiho poslušanje je pa hitr dost. enim nam je pač lahko ka žvimo u bajti pa mamo strpno familijo ka nas posluša.
je pa neki res: marskšn ka bi slišu kako igra hi-fi (pa ne stolp, hi-fi = high fidelity = visoka vernost, za tiste ka ne veste), bi se laufu na 1. vogal prodajat pol pa u trgovino po opremo. spet če mu glasno & kvalitetno poslušanje glasbe dost pomen. niso pač vsi taki ka ti. pa jst:8)
sicer jst nimam tolk opreme ka ti, sam me pa zanima kakšna je razlika. aja... mam pa
ojačevalec: sony va8ES, če si tak profi kot pravš ti bo to neki povedal, predvsem un ES zravn. še vsak trgovc ka sm z njim govoru je vedu kjer ojačevalc je to. pa še to: dobu sm ga za 70k. ka sm ga pol leta prej taprvič vidu u trgovini je bil pa 130. pa že takrat ga 2,3 leta sploh niso več delal. staro robo se splača kupvat. pa bil je iz skladišča.
zvočniki: jamo X870, prejšnja oznaka je X3M10 (beri extreme) za 170k, zdej so 230 kokr jst vem
in pa en kurčev cd wechsler tud by sony. (cdp ce 345) mislm da je bil 40k, nism 100% sam tm nekje
pa zadeva precej sune. zvok je čist, visokotonci se ne derejo, razen pri nekaterih rock komadih, mislm da je problem v premejhni sobi, morm enkrat nest u garažo:D sm mel prej ene druge jamote, D 265 in so posebi prot njim teli biser.
pa ka sm mislu strpne tastare - v kleti, ki je 2 nadstropji pod mojo sobo, se sliš ka rožlajo cevi od radijatorja.

u glavnem kar sm hotu rečt je to da preveč agresivno nastopaš. ne morš folka prepričat da kup to kar maš ti. tud NAD ni bog i batina. res, dobiš ful velik za svoj denar, sam ta rang ka si ga mi lahko prvoščmo je delč od vsake audiofijije, kjer za kable zmečeš tolk ka ti za cel sistem. zlo lepo da opozoriš folk, sam na izi si ga vzem.

bye, tomaž

dodatek:
trancedeejay:
ti pa še neki povem: sm si vzel čas pa pogledu (ker na pamet pač ne vem) kako zgleda tvoj sistem. jst bi rajš kot to kar maš ti kupu ene prostostoječe zvočnike, ki bojo sigurn dal od sebe 10x več ko teli tvoji bookshelfi. pa če ne pretiravaš pa kupš neki kar nima več ko 10cm basovca, bo tvoj reciever zvrhan dost za to poganjat. basa maš pa po mojem dost, sej maš 2 suba.
bi te pa še neki vprašu: mal pokomenteri te2 suba ka jih maš pa jih primerji. predvsem me zanima X5, ker oni jamo D265 so bli predhodniki x5 serije pa me zanima kako zadeva igra. moji so bli namreč precej porazni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX ()

Trancedeejay ::

Nobenga ni silim naj kupi karkoli. Definitivno spila sistem,ki sem oga omenil bolje od tvojega(ni misljeno slabo),le ojacevalec je presvoh(od sistema,ki sem ga omenil) za X870 - zelo dobro jih poznam,saj smo uvozniki za slovenijo.X3M rabijo celo elektrarno,namenjeni so pa seveda za nabijanje,seveda veliko boljsi od tvojih prejsnjih,kjer je trpela kvaliteta zvoka. Prioritete,kolikor das tolk imas,odvisno je pa za kaj. Meni npr. je bedarija ne vem kolk denarja dajat za GSM da bo mel se ene screensaverje al pa kr nekej k ubistvu rabs telefon sam za klicat pa sms.
Seveda se komponente dobi za ceno stolpa - rabljene seveda.
Glede prioritet.Tukaj kupis samo enkrat in potem imas mir(ce hoces) - enkrat riskiras tolk denarja.Je pa odvisno kolk ti je do tega. Nekdo bo pa kupu boljse rolerje:)
Nimam toliko denarja da bi kupoval poceni.
Have a nice Day

Matt

THX ::

kar se tiče ojačevalca: prešvoh je prehuda beseda. zvočniki dajo od sebe precej. ne pa vsega. sm jih mel prkloplene na 800w koncertno končno stopnjo pa ni blo tolk velike razlike da bi se splačaj 500k za ojačevalc metat. med sony 120w es in sony 200w es pa skor ni razlike. kar se končne glasnosti tiče. ne vem kolk dobr poznaš sony, ampak tist ES zravn ni brez veze, ker da zadeva precej precej več od sebe ko navadn sony 100w, mislm precej veja je razkika med tema dvema ko pa med mojim 120 in prjatlovim 200. kvaliteta se pozna.
kar se pa tiče zvočnikov za nabijanje: res je, zato sm jih pa kupil. dopuščam možnost da tvoj sistem igra bolje, samo 1. razlika v kvaliteti pri isti glasnosti je minimalna. verjami pa, da so extremi precej glasnejši, vsaj kar se visokotoncev tiče. subwooferjev ne poznam.
kar se pa tiče močnejšega ojačevalca: če grem kupovat neki bolšga, bom za to dal vsak 200k (sm gledu enga denona 2x 200w. za ta dnar rajš kupm d6sub by jamo. (ok, še mal zravn) mal zaprem bas na ojačevalcu, pa fajn navijem subwoofer pa hiša ne stoji več. če pa bom kej kupoval pa bom verjetno kupu x8 sub, ki ga sicer še nism slišu sam glede na to da je ista serija ko zvočniki bi blo logično da bi bla tud kvaliteta primerljiva.

pa prosm preber dodatek k prejšnjemu postu pa odgovor nanj.

lp, tomaž
aja, sm iz domžal. če si kje iz okolice, prid enkrat poslušat kako se to sliš na sonyju

Trancedeejay ::

Jest sem pa s Krana. Do take glasnosti kot so X870 ne pridem brez poskodb.Kar se moci tice sem mislil na NAD C320BEE. X8 se ne da dobit vec,ker ni vec v proizvodnji - res hud SUB.E6SUB in X5SUB pa imam doma. Pri nas so X870 priklopljeni na NAD C370,poslusam pa jih lahko kadar hocem. Sem velikokrat v Nasovcah in Lahovcah,grem tudi do Krasnje,mogoce se res kdaj oglasim in poslusam to cudo:)
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

Ravno kupujem System Audio zvocnike model SA1230 ali 1250. Bookselvi so pa samo zato da nekaj mam. Tko de scekirej te zvocnike www.system-audio.dk
Malo visji rang:) Pa se nekej - sem v bloku:)
Have a nice Day

Matt

glinik ::

No, pa bom še jaz napisal kaj sem dolgo časa doma imel :

-zvočniki; Martin Logan-Ascent
-končna stopnja; Gryphon S100
-predojačevalec; Electrocompaniet EMC
-CD-player; Electrocompaniet CDP 1, 24bit/192KHz
-zvoč. kab.; XLO Reference
-interk. kab.; -Nordost Reddawn in Magnan 5.1
-zvočniški briki oz. mostički; Gryphon

Ni delalo slabo :D :D

Čuj Trancedeejay, zvočniki System Audio SA2K + stojala imaš za 2050 EUR !!!! Te zanima??

Lp

Samo najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON !

Trancedeejay ::

A to ti rihtas al si gledal na Ebay? Kaj pa cenejse modele?
Have anice Day

Matt

glinik ::

System Audio 1050 400 EUR
To je vse, žal.

Veš kam idi, na www.audiomarkt.de pod Gebrauchte, pol pa klikneš na Hersteller in to je to.

Lp

Samo najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON !

Pujcek ::

MadMax,

haha, ne, nisi edini. sva ze dva...

lp
pujcek

glinik ::

Daj to mi povej,

koliko m2 imaš veliko sobo?Ta dva modela System Audio sem si malo bol podrobno ogledal.Pri zvočniških podatkih so zelo skopi, to ni glih dober znak.To na zvok nima veze, ampak vseeno ni to nepomembno.To mi že daje sumljive znake "moje mnenje".Pojdi za hec na www.piega.ch Jaz še nisem slišal zvočnika, ki bi imel bolšo višini in bolši bas kot ga ima Piega.Doma sem imel C3 Piego-NORO 8-O .Martin Logan pa je zvočnik, ki sodi v sam hi-end, če gledas srednjetonsko področje.Piega ima neke vrste ribonca za višino in bas enote od Vife :D :D :D , to je prava stvar.Kolko vem so samo Etonove in keramične enote bolše.O ceni teh ne bi raje, saj jih imajo Avaloni in podobni zvočniki tega ranga.

Za zajebancijo se pozanimaj za Piego P2 ali C2, če imaš malo sobo.Če ne, pač večje vzameš.Meni je Piega ful všeč.En znanec ima P10 Piego, Gryphona končno stopnjo-Antileon,Gryphon CD-player-Adaggio,vsa kablaža Gryphon, predojačevalec Pass Aleph P.Žal še nisem slišal, vendar pravijo da je to eden izmed najbolših in najbolše postavljenih (kar je najvažnejše) sistemov - v Sloveniji itak !!! Drugih trditev si tu ne upam in ne bom napisal, vendar si lahko misliš da je 8-O 8-O 8-O

Hočem ti rečt, Piega je zakon !Res, da je malo draga, ampak ni to tvoj moto 0:) ??

Lp

Samo najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON !

Trancedeejay ::

Kje si pa najdu to ponudbo za system Audio.Ce mi jih kdo pripelje jih kupim takoj.
Have a nice Day

Matt

MadMax ::

Pujcek:
Se ti morda še kje potika načrt (shema) tega Sansuija? Prvi lastnik mojega jo je namreč posejal...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

glinik ::

Sam idi po njih! :D

Če so res tako poceni !!

Lp

Pujcek ::

MadMax,

ene papirje mam, ne vem ce je glih kje shema. bom pogledal in ti sporocim...

lp
pujcek

Trancedeejay ::

System Audio zvocnikov sem ze veliko slisal in noben me ni razocaral. Kolega jih ima doma,ki je zaposlen v Audio Clubu,kjer so se tudi SA prodajali nekoc.
Slucajno kaj rihtas iz Nemcije. Drugace sem se ze zmenil da mi bo en iz Nemcije presvercal SA1230(za vec ni denarja), samo me zanima ce se se kje da dobit starejse modele visjega razreda kot je ta 1050,ki si ga omenil. Cena SA1230 pa je 870 eur. Ce bi dobil 1050 za 400 eur bi blo fajn.
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

Nisem jih najdu za 400 eur.Ce bi- bi jih sel iskat.Dej ti mene rajs na mail kontaktirej.
trancedeejay@hotmail.com
Have a nice Day

Matt

THX ::

trance deejay: nehal delat??? bemti...
verjetno bo kaka serija nadomestila x8? si ti to že kej vidu/slišu? če ja, kako se sliš?
no ja, sej bo kej novga-> bolšga :D
kar se pa subwooferjov tiče me pa zanima komentar tvojih dveh
ko sm reku prostostoječe zvočnike sm mel pa v mislih neki tazga ko so tile sys audio, sej maš 2 subwooferja in ne rabiš zvočnikov z močnimi basovci. me pa še neki zanima. kako te kej sosedje gledajo?? ker tole tvoje ja za blok po tem kar jst slišm od folk precej preveč. kolk naglas poslušaš to?
sm te pa res narobe razumel, da je moj sony prešvoh za zvočnike. sam premočen pa definitivno ni...

drgač pa, če bojo enkrat sredstva, pa grem in si kupim en sistem iz koncertnih komponent, by renkus heinz. sam morm nekje staknt vsaj 1 mio, če ne 1,5
pa če eno lastno bajtico nekje na samem sred šume >:D

glinik ::

THX

Pozabi, da koncertne komponente igrajo dobro ;( ;( !!Te komponente so delane samo na moči in ne na kvaliteti.Če bi še bile delane na kvaliteti, bi bila njihova cena in teža vsaj 2-3 krat večja !!!

Za en vrhunski Hi-end sistem je pa 1 miljon sit tud samo drobiž oz. s tem denarjem si lahko kupiš samo zvočnike ali ojačevalec.Boš moral kar nekajkrat več denarja "vložit" v sistem.Ampak to pustimo ekstremnežem in takim, ki imajo preveč $$$ :) :)

Lp

Le najbolše, je dovol dobro THE GRYPHON !

Trancedeejay ::

THX zdej ne vem kolkrat ti morm povedat da delam za Corrado,ki je uvoznik JAMO, seveda sem X8 slisal,dokaj velik pokoncen sub,malo podoben X5,samo dost mocnejsi. Cena pa mislim da je bila 200 jurjev. Imas malo starejse kataloge JAMO? Poslji naslov na ek@corrado.si pa dobis kataloge na dom(seveda moras napisat zakaj posiljas mail - da bi rad dobil novi katalog JAMO in pripises svoj naslov)
Have a nice Day

Matt.

THX ::

trancedeejay: ti mene ne razumeš. mislu sm za naslednike serije x8. jst te pa že od začetka sprašujem kakšna sta subwooferja ki jih maš doma, torej x5 in e6 (to si napisu nekje bl za začetku). pa prosm potrud se mal bl kokr da napišeš sam dobr al slabo, mal utemelji kaj ti ni všeč pa kaj ti je.ker glede na to kakšne zvočnike kupuješ nekak veš kaj hočeš. x8 nekak verjamem da je dober, saj če sklepam po zvočnikih.
aja, pa cena je bla ko sm jst moje kupoval (mal več ko leto nazaj) 130. ampak več ko 150 pa sigurno ne.
to da za corrado delaš mi je tud jasn že od takrt naprej ko si reku da delaš za uvoznika za jamo.

glinik: si slišal kdaj renkus heinz? zadeva špila 2 klase bolš ko vse ostalo kar sm jst slišu. je pa res da od tega "ostalega" nič ni blo niti prbližn tolk drago ko renkus heinz. sej ne rečem, domači sistemi za ta dnar špilajo fuuul bolš. sam dej ti men povej kje boš dobil 10 kw audiofilski sistem??
če bi nabavu to, bi mel verjetno tud $$ za kej bl zemeljsko - high-end in bi mel tud to, tko, za zraven:D
so pa to itak fantazije, tko da pustmo to.
pr koncertni opremi je pa še neki: zadeva skor more špilat zuni oz dvorani...
če ne je precej slabš...

glinik ::

THX

Dobro, to smo razčistli.Tale neki renkus heinz je očitno neka koncertna zadeva.Ta podateh 10kw )(/&%$#" !! Si prebral kaj sem imel doma jaz?Kakšen set?Končna stopnja ima deklarirano 100 w, ima pa vsaj 3X več.Samo nekaj vedi - to je GRYPHON :D :D !!!To ima tako moč, da te kap.Nikoli še ga nisem imel na 3/4, niti pri klasiki ki je posneta bol tiho (upam da veš to)!!Pa sem v bajti doma.17 si star, ne?Maš še dovol časa da ugotoviš kaj so prave stvari.Jaz sem pri tvojih letih komaj vohal kaj je vredi in kaj ni.Meni je v tvojih letih špilalo vse isto :) .Zdaj je to malo drugače :) .Če si doma kje v Ljubljani, se napoti malo v trgovino Vklop.Tam boš malo zavohal Hi-End, ampak samo malo !!Njim se ne gre tako zelo da kaj zaigra, ampak da prodajo kaj svinsko drgih komponent ljudem ki hočejo bit nekaj več, a o muziki pojma nimajo.

Daj popvej mi, kakšni zvočniki so bili v tem setu z renkus heinz elektroniko ?

Lp

Malecky ::

NAD 3020i 2x36W
Tannoy mercury M2
Sound oranisation podstavki
kabli 240 mark...

to je to zaenkrat kupujem pa Tannoy Eyris in en ojacealec ki mi ga lahko tudi priporocate...:)

Luc ::

No Trancedeejay.. mam ja domači kino 5.1, all in one system, Samsung HTDM 150 . Superca špila. Za ta denar vsekakor najboljše. Ma brat komponente Marantz pa zvočnike Jamo.. pa žal bolj poln zvok slišim pri sebi ( tudi brat priznava ). Pa rad slišim globok poln bas.

Več ne rabim, ker kake bistvene razlike za primerjavo z ne vem kok dražjimi komponentami ni . So mi še druge stvari v lifu dosti bolj pomembne kot pa da bi $$$ metal čez okno.

Isti šmorn kot pri televizijah..lahko daš 100 čukov lahko pa 2 milijona..in roko na srce, film se da na obeh čist dobro pogledat.

Toda ti k delaš v tem poslu..verjamem da hočeš čimveč prodat in čimdražje:D , čeprav veš da tega navadni smrtniki ne potrebujejo.

Lp.

jest10 ::

Trancedeejay:
Pa povej a uporabljaš oba svoja suba hkrati ali imaš vsakič prižganega samo enega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Trancedeejay ::

Hvala za tvoj prispevek,ravno zato sem odprl to temo.Vsi laiki na tem podrocju pravijo tako kot si napisal. Ni nujno da za veliko vec denarja dobis veliko boljso zadevo. Brat je kupil Marantza in Jamo zvocnike. Jao jao,Marantz samo dobr izgleda,vec denarja vlozijo v sam izgled naprave kot pa v zvok. In Marantz niti ni poceni.(jebiga drago ohisje). V akciji je bil Onkyo TX-SR500E in DVD player Onkyo DV-SP500 za 150 jurjev.Kupis zraven se par solidnih zvocnikov in imas uredu sistem,potem pa se dokupis center in rear. Sem ze slisal kar uredu spilati sisteme s satelitki,vendar ne tistih za 50jurjev. Ce ti uredu spila je ok. Ko je kupoval sistem tvoj brat ga je kaj poslusal?Katere Jamo zvocnike pa ima? sigurno bi lahko izbral bolje in za ta denar kupil kaj drugega,ki spila kot dan in noc proti obstojecemu sistemu. Je kupil v Big -bangu,kjer imajo komponente samo nalozene in vecinoma nic ni priklopljeno? Glede kina s pri HI-FI-ju kar nabere dolocena vsota predvsem zaradi toliko zvocnikov,za stereo sistem pa je samo ojacevalec,CD player in 2 zvocnika.
Ko pa si omenil da razlike skoraj ni. Pejt v kaksno orenk stacuno in scekiraj,vzemi DVD z doma kjer ves kako se slisi in ga potem tam vstavi v DVD.
In pa se glede televizij. Za 100 jurjev se da dobit ze Sony z ravnim ekranom 72cm,lahko dobis TV ki je velikokrat drazji iste velikosti vendar samo 2cm debel - jebiga tehnologija se placa.Tudi sam bom nabavil LCD monitor - zakaj?Zato,ker mi oci trpijo na CRT ekranih.Na slabih sistemih pa mi usesa. Te cisto razumem.Tudi z avtom se da za 100 jurjev in pa za 2 miljona do morja zapelat.Sem se ze navadil da ponavadi kupim vedno orenk,ni pa nujno da zato porabim veliko vec denarja od cisto poden stvari.
Ali bi kupoval stolp za 100 jurjev?Ne,ker za 120 jurjev dobim ze HI-FI dokaj visokega ranga.Potem pa se za zvocnike prisparam in imam dobro za vselej.OK,zdej se mi pa ne da vec pisat.
Pa se nekaj: Nimam jest cisto nic od tega ce ful folk kup HI-FI in cimdrazje.Delam samo vam uslugo.
Have a nice Day

Matt

THX ::

glink:
renkus heinz dela koncertna ozvočenja, ojačevalce in zvočnike. jst sm to poslušu na eni tonski vaji za eno prireditev ka so govejo musko špilal. pa sm bil presenečen nad zvokom. no, sej sm v prejšnjem postu napisu...
drgač je pa men ta trenutek zlo važen močen bas pa glasnost pr čim boljši kvaliteti. jasno, moji jamoti špilajo boljš kot tist. pa tistih 10 kw sm reku čist tko iz glave, ker si lahk nardiš tak sistem iz 2-4ih ojačevalcev...
pr high-endu je to drugač: piše ti gor 50 al pa 100w pa da od sebe ful več. mi pa neki ni jasn: od kje poberajo te deklaracije?? lohk maš zanč 200w wannabe ojačevalc ki ma manj moči ko en nič več ko spodoben 50w. in obratno. dons je tko da je vse marketinška fora. kjer audiofil bi kupu ojačevalc ki bi gor pisal 5 kw? noben, ker je takoj jasn da je to nateg.
kar se pa tiče kvalitete zvoka: jst mislm da za svoja leta zlo dobr vem kaj je to. sam mam pa mejo do ktere mi je pomembna. spet, za moja leta precej visok, ne poznam dost ljudi ki slišjo razliko med temi in prejšnjimi zvočniki. največkrat slišm kej u stilu "ti tole pa mal bl suva ko prej". verjetno se bom tud jst kdaj umiril pa si kej bl "audiofilskega" nabavu. sam ne še čist kmal.
vklop pa poznam. sm poslušu tm ene zvočnike ki nej bi bli vredni 50.000 DM (kr neki cajta nazaj). in tista zadeva je bla res lepo slišat. mislm da so bli to edini zvočniki ki jim nism našu šibke točke. je pa res da jih nism dolg poslušu. >:D
hec na stran, tm je nebi najdu. pa pr precej nižjem rangu tud ne.

bi te pa neki vprašu:
že precej postov nazaj si govoru o polnem kablu. s katerim cenovnim razredom zvočniških kablov se da to primerjat? po tej logiki se ti sploh ne splača metat recimo 50.000 za kable? (bodmo realni, 20.000)

lp, tomaž

kikolo ::

ziv fantje, za vse te probleme mi kr odpiste na al_kikus@hotmail.com

Trancedeejay ::

Who the fuck are you?:D Forum je namenjen da se razglablja na forumu in da vsi ostali vidijo kaj si napisal.
Have a nice Day

Matt

icek ::

Trancedeejay:
Gori si nekaj govoril cez BB. Jaz sem kupil moj sistem tam iz enega samega razloga. Sicer se zavedam, da sem dal malo vec denarja, kto pa kje drugje, ampak drugace ni slo. Hodil sem po MB pri vseh dealerih, kaj sem jih najdo in vsi so mi oblublali lepe cene, dobro robo in vse. Ko pa je bilo treba kaj zrihtat, pa so vsi mrknili. Na koncu, ko sem bil odlocen, kaj bom kupikl sem sol v BB in tam narocil. Cez 3 dni je bila roba pripravljena.
Se nekaj okoli tega, kako imajo tam samo nalozeno. Ko sem bil jaz tam, sem si lahko izbral katerikoli fersterker in katerekoli zvocnike in se je trgovec potrudil pa mi jih priklopil. Tako, da se je dalo res ve tam poslusat brez problema.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Trancedeejay ::

Ce je v stajerskem koncu kriza s tehniko pa ne morem pomagat.Prisel bi na gorenjsko in dobil se isti dan. Za cenejsi HI-FI in kvaliteten HI-FI bi bil sam pripravljen priti v katerikoli konec SLO,saj vsota ni ravno majckena. V Kranju ko je bil 2 tedna nazaj odprt novi Big Bang ni bilo cisto nic ceneje - bi rekel prej se malo drazje.In pa roba je samo nametana(pa se roba je bolj tko). Seveda so izjeme,kot v vsaki stvari. Raje povej kaksni so prodajalci - v KR noben blage veze kar se HI-FI tice.
Have a nice Day

Matt

krneki ::

No ker ste tle taki audiofili bi vas prašal za nasvet o Home theatru. Moja soba je 4,7x3,7x2,4m in TV 16:9 je točno na sredino dalše stranice.

Imam na voljo štiri letnik '74 Acoustic Research AR-6 zvočnike samo bi bili potrebni obnove ker je tista reč okol membran totalno zgnila. Ubistvu nimam ideje če bi bili teli štirje zvočniki primerji za LR stero in LR surround. Če so me zanima kje in koliko bi me to stalo (+da dokupim še center in nizkotonca) ali pa se pač bolj splača kupiti nove prav za Home theatre. Prav tako imam namen kupiti receiver, ki naj bi to vse fural. Pomembno je pa tudi da ima receiver multi-room speaker support (al kako se temu reče), tako da mam lahko musko tudi v kakšni drugi sobi (samo stereo). Vse pa je seveda odvisno od dnarja hehe...no za to zabavo bi odštej tam nekje okoli 400k.

Predlogi dobrodošli:D

OldSkul ::

Jaz pa imam Hitachi HA-1 ojačevalnik in še ene Hitachi zvočniki. To je več kot 20 let staro in še vedno služijo svojemu namenu dobro.:D :D
Aha, moč ojačevalnika je 2x150 W.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

icek ::

Trancedeejay: ko sem jaz kupoval je bil en trgovec, ki mi je trosil taksne podatke, da sem se lahko samo vsedel in poslusal. Res je imel pojma tip. Zdaj ga ze dolgo nisem videl, tako da ne vem ce se dela. Je pa bil Glinik poleg takrat pa mislim, da ga tud on pozna.
Rider of Theli
www.air-tv.net

glinik ::

THX

Na audiofilskih zadevah piše pač neka št. kolk watov ima zadeva.(npr. končna stopnja) Zdrava kmečka logika ti pravi, da če ima komponenta 100 w moči in 55 kg (Gryphon S100),da potem to ni isto kot neki Sony ki ima 80 w in 10 kg !!Jaz tud ne vem zakaj ne napišejo, da ima kom. tolko in tolko watov - izmerjenih.Za Gryphona piše 100 w, izmerjenih pa ima 286 w.Proizvajalci v tem rangu drugače povedo pravi podatek moči.Npr. KRELL.

Glede kablov, lepo in zelo modro si vprašal.Do katerega ranga se lahko kosa polni baker?Doma sem imel iz Big Banga neki kabel za 40000 sit.Pa vrhunski sistem, par mil. vreden.Kabel iz polnega bakra je bil ZA DLAKO slabši :\ (99% ljudi bi reklo, da je isti kurc),torej se z kabli za 20000-30000 sit ta baker komot kosa !!! Če ne mislis dajat za sistem več kot npr.1000000 sit, ti je pol baker pun pogodak!!! Moje mnenje.:D Sem pa imel iz Big Banga zvoč. kabel Tara Labs za 100000 sit, pa ga baker prekosi za ... uh ...

krneki

Če mislis dat za suround 400k, pa kr novo robo kupi.Kaj je staro ja staro, pa da bi vsaj nekaj vrhunskega imel.Saj imaš veli izbor komponent.

Lp

CaqKa ::

o kakšnih wattih ti govoriš?

evo.. itak sem reko da med kabli ni razlike... koax za visoke frekvence pa en pošten baker za ostalo zraven.. ta kombinacijo more bit pomojem taboljša.

THX ::

glinik:
kako pa pol na te kable banance namonteraš? mislm ker se kabel nč ne prolagodi. isto sam prštaufaš al kej zacinš al kako?

simonchelo ::

Folk je naiven!

Tkole vam povem. Jest sem sicer kr zahteven kar se tiče muske, in tudi sam nimam stolpa, če pa povem po pravici, je za večino uporabnikov že navaden stolp preveč. Tisti ki kupujejo stolp ga ponavadi rabijo le za poslušanje zraven dela, ali za razvedrilo, ne pa zato, da bi ne wem kaj meli od tega, poj so pa še škrtuhi, ki pa kupjo bl švoh stolp sam zarad tega da ne bi še sosedje poslušal.;) :8)

Trancedeejay ::

banance imajo moznost sravfanja,vendarje najbolje zacinit in cet prevlect termoskrcljivo cevko..Bandridge/Profigold banance kostajo 4 slabe 3 jurje,plastiko je najbolje odstranit,pricinit kovinski del in cez dat buzirko...uala.:)
Have a nice Day

Matt

glinik ::

CaqKa

o kakšnih wattih ti govoriš?-kaj maš to ??

Mislim, da tvoja mnenja niso tukaj na pravem mestu.Take bolane sekaš, kot da bi rekel enemu tipu ki vozi reli, da razlike med gumami ni !!!!In da je to vseeno.Schumaheru je tud vseeno katere gume ima, za dež, sliks, z žlebovi vse je vseeno boš zdaj rekel, ne!!!!!!!;(Tvoji komentarji niso vredni nič, 0,nada, ništa, zero,niente, niks !!!Jaz sem vsaj tiho, če nečesa ne razumem ali mi ni jasno.Menda niso ljudje nori in mečejo hude vsote $$$ za neke kable !!!Res pa je nekaj,tu se postavi vprašanje če je ta kabel res vreden rečmo 4000 EUR.Če ti da tisto piko na i, in si dal za sistem 80000 EUR, potem definitivno to moraš kupit !! Primer samo.
Tvojih odgovorov sploh ne bom več komentiral, ker se mi zdi brezveze.

THX

Pri ojačevalcu ni problem.Pri zvočniku se pa lahko pojavi ja.Moji zvoč. so imeli kontakte na šrauf (vijak), tak da sem kabel enostavno prišraufal gor.Če pa nimaš tega, pa daj gor neke banane.Če imaš denar daj WBT-je (samo so predrage!).Kupi te kable in mi sporoči.Saj niso dragi, še vedno jih lahko proč vržeš.Si pač 1k reskiral.Ko jih boš slišal, se boš v njih zaljubil, tolk bolše špila !!!

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Trancedeejay ::

Ponavadi je vedno tudi za banance. Odstrani se okrogla plastika na zvocniskem konektorju.Sam sem zelo zadovoljen z banancami.Ni nepotrebnega sravfanja,samo iztaknes.Pa se kabli z banancami lepo izgledajo,sam imam flat kable AudioQuest in Nordost buzirko:)
Have a nice Day

Matt


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073344 (5307) MaStr
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187450 (52593) Janac
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562438 (29262) rs1975
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769501 (8481) Trancedeejay
»

Hi-Fi sejem v Lj. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
694562 (3498) cryptozaver

Več podobnih tem