» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
«
1 / 15
»»

supersfigato ::

Pozdravljeni!

Sem malo prebiral vaš forum in bi ga rad najprej pohvalil. Res izčrpne teme.

Odločam se o nakupu stereo sistema, ki naj bi bil sestavljen iz:

Cambridge Audio Azur 540A ojačevalca:
http://www.cambridgeaudio.com/540a_amp....

Cambridge Audi Azur 540D DVD playerja
http://www.cambridgeaudio.com/540d_dvd....

in Dali-jevih Blue 5005 samostoječih zvočnikov.
http://www.dali.dk/Page.asp?MMID=1&MID=...

Med prebiranjem foruma sem zasledil da ima nekdo s foruma doma Dalijeve zvočnike, zato so mnenja, kritike dobrodošle.

Kar se tiče ojačevalca bi lahko bil mogoče kakšen Nad ali pa Rotel.

Ali bi po vašem mnenju ta sistem lepo igral?

Še kakšen predlog o kakšnem drugem playerju in zvočnikih?

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

Lp, Martin

angello ::

glede ojacevalca mislim da ma zelo lahek in slabo definiran bass. visokotonci pridejo defuzni, tisti gumbki pa ce jih privijes samo stvar samo poslabsajo.prikljucki zadaj najdes boljse u tem cenovnem razredu.ja dalinec je res omembe vreden a kaj ko druge stvari niso... Poglej se ''najnizjega '' nada(okol 70tisocakov najnizji pol pa drugi 100tisočakov, modelov zal ne vem na pamet) in rotela(ra-01 drugace isto kot ra-02 samo brez daljinca) in marantzevega pm7200. Glede nada ti recm da ma zelo globok bas, visokotonci pridejo lepo do izraza, rotel pa je na drugi strani bolj definiran, gre bolj v detajle z zvokom, zvok je agresiven ( pravtako visokotonci pridejo lepo do izraza vendar drugace kot pri nadu) vendar z manj basa kot z nadovim ojač.. Aja naj te ne preslepi dejstvo da recimo cambreidge z vec wataže igra boljse kot naprimer rotel z 40vati... cim se bos zacel ukvarjati malo bolj z hifi jem bos ugotovil da tisto kar proizvajalec napise na papir v specifikacije ni pomembno, bolj je pomembno kako igra komponenta sama. Aja se to drugac slisal sem ene zelo drage dali-jeve zvocnike in res so meni zveneli solidno. glede tistih malo cenejsih ki jih opisujes ne vem, kako zvenijo. ej poglej se zvocnike kot so b&w(jih ne najdes vec v sloveniji!), tannoy, acousatic energy(samostojeci zelo solidni), mission, kef... sam se bos moral odlocit glede nakupa saj bos ti ta sistem poslusal se dolgo casa. evo tole sem ti povedaL IZ prve roke vendar ti mas pri nakupu glavno besedo... upam da sem s tem pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

mihec87 ::

Hm za moje pojme daliji igrajo lepo vsaj men.Ceprav jst mam axs 5000 serijo.Sm se poslusal mision pa se ene pa so se mi zdeli daliji se najbols.Zdj jst bi ti svetoval da pjt poslusat v trgovino razlicne kombinacije.

supersfigato ::

Hvala za odgovore obema.

Sem bil v trgovini in sem poslušal Cambridge-ov ojačevalec. Ni bilo slabo. Žal pa nisem slišal B&W 602 serijo, ki jih še imajo (Cena 144K). Ponudili so mi še NAD-ov ojačevalec - modela žal na pamet ne vem (cena 110K).

Kaj mislite pa o tem NAD-u
Cena se mi zdi še kar ugodna.

Mogoče še kakšen drug predlog? Kakšen konkreten model?

Lp, Martin

angello ::

kolko za b&w zvocnike? a to mislis par? al za domaci kino komplet? vem jih je imel namres brat v svoji sobi se pravi zvocnike je mel ene 3leta potem jih je prodal. ampak vem da takrat niso presagal cene 100ksit. res se je zadeva podrazila... a mislis NAD C352? ja ta je špica... ej probaj se ostalo frstrkarijo za ta denar ce mas moznost(tiste znameke ki sem ti jih zgoraj navedu, sam ce ti je cambridge vsec in si ze preprican potem te pa ne mislim nic solit pameti, vsak ma svoj okus, razlicen nacin poslusanja muzzke na razlicni glasnosti na razlicen tip glasbe) glede reciverja teggaa pa nism slisal. sam jest ne bi kupoval reciverja. rajsi en dobr dvdplayer al cd player pa ojacevalc ce pa bi zasluzu denar pa kasneje tuner. reciver pa gotovo ne..ej kje si dobu b&w??? kera trgovina

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

Trancedeejay ::

HI
Prilozil si link od stereo receiverja. Pri Avdionu imajo na straneh se stare modele. Ce gledas za ojacevalec od NAD poglej C320BEE, malcek je mocan, naj te tisti 50W ne zaslepijo. Ima pozlacene kontakte in je kar OK konstrukcije, kako pa zveni se pa prepricaj sam - v tem razredu malo konkurence. Je pa nekaj, ena serija(ber starejsa) teh modelov oddaja visokofrekvencni zvok, ker je na motorcku za obracanje gumba za volume prisoten minimalen tok, ki ga ne bi smelo bit - to se ponavadi slisi ponoci, ko ne mores zaspat, ce je ojacevalec priklopljen. To sem ti samo povedal, ce se bos slucajno odlocil za ta ojacevalec, da dobis novejsi model(sicer se vizualno to nic ne vidi in tudi vecina prodajalcev tega ne ve, ampak - verjemi vglavnem). Glede zvocnikov - sposodi si malo po trgovinah pa doma scekiraj.
Tolk zaenkrat

Have a nice Day

Matt
Music is the key

angello ::

ja ampak povej mi prosim kateri prodajalaec ti da zvočnike na posojo? ucasih kuzma ampak ti casi so mim....

Trancedeejay ::

www.audioclub-sp.si
Tukaj definitvno dobis za sprobat - seveda zalozis denar, prav tako je to mozno v vklopu.
Cene imajo priporocene maloprodajne - sicer pa na gotovino dobis kar dosti popusta.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

angello ::

aja se to da torej . dobr da vem. ko bom kupoval novo frštarkarijo bom probov se zmenit za sposojo. ne drugac sem hotu acoustic energy se zmenit v inteku pa mi je reku da nikjer vec tega ne delajo v sloveniji. ocitno ne ve on:). no hvala za informacijo. mene sam zanima ce se dajo dobit b&w u sloveniji al ne keer bi rad slisal kako igrajo tista ta nova serija. ajde . hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

Poldi112 ::

Verjetno jih ima bigbang. In tudi tam posojajo na dom, ce zalozis denar.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

cryptozaver ::

Izbira komponent je stvar okusa. Nekodo da veliko na mehak bas spet drugi imajo rajsi boljso definicijo na sredi.

Priporocam da obisces Kuzmo v Hotemazah. Res si vzame cas, zelo neobvezno, poslusas razlicne kombinacije komponent, na glasbi ki ti je vsec. Tip ti ne vsiljuje svojega mnenja in lahko racunas na to da ti bo predlagal najboljso varjanto za tvoj denar. Jaz sem prinesel s sabo celo svoj ojacevalec ker sem iskal le primerne zvocnike.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Ne vem ce ima trgovino v hotemazah. Mislim da tam samo zivi in gramofone dela. Gotovo pa lahko poslusas in ga vprasas za mnenje v Vklop-u. Je pa precej neposreden :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

cryptozaver ::

Imel je trgovino na svojem domu. Kako je sedaj pa ne vem.

supersfigato ::

angello: "ej kje si dobu b&w??? kera trgovina"
Dobil sem jih v Novi Gorici v Daimondu. Imajo še sva para, prvi za 144k, drugi pa 199k. Oba sta v črni barvi in sta po moje stara modela. Jih pa ne naročajo več. Cene so pa za par, seveda.

Trancedeejay a še prodajaš NAD-a? Sem zasledil en star oglas na bolhi:) A maš mogoče še kako drugo varijanto?

Lp, Martin

angello ::

zdaj ma kuzma trgovino v ljublani. baje ma ful uredu urejeno s parkirnimi prostori, placom, notr pa dosti robe da primerjas. parmova 25 a nekej takega

supersfigato ::

Spletna stran Vklop-a

Parkirni prostor res ni velik je pa zato v trgovini toliko lepše. Imajo dve demo sobi kjer lahko marsikaj vidiš in slišiš.
Se bom mogu odpravit še enkrat tja in jih prosit da mi dajo kaj za poslušat.

Lp, Martin

Stepni Volk ::

Je kje kakšna končna stopnja ali ojačevalec s 3x20W in 1x100W? Se pravi 4 vhodi, 4 zvočniški izhodi...

janezl ::

Do 31.12. moram zapravit en denar, pa sem se odločil, da ga dam v musko:
zanima me en surround receiver do 200kSIT. Osnovni predpogoj je, da ima two room/two source varianto: en vir poslušaš stereo v eni sobi, drugi vir v drugi sobi, prav tako stereo. Malo sem gledal po internetu, pa ni prav veliko naprav, ki bi zadostilo pogojema.

Kak nasvet?

Hvala,

Janez
73 de Jani

Trancedeejay ::

NAD T753 in visji modeli
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Stepni Volk ::

janez - kupi dva reciver-ja po 100K SIT >:D (osebno tako ne dam več kot 50K SIT)

Multi room zadeve je imel najbolje dodelan Carver... a žal ne obstaja več. Na to so nasplošno bolj "usekani" američani... tako, da velja pogledati, kaj se kaj tam pomuja... vendar nobena rešitev ne bo vsebovala zgolj Reciver. Vedno bo več senzorjev, daljincev... priključkov...

Z NAD-om ne boš prišel daleč:
* Pilot je le IR (infrardeča svetloba še skozi papir ne pride, kaj šele stene), potem potrebuješ dva... napeljavo...
* Multi source izhod... omogoča glasbo le s pomočjo dodatnih ojačevalcev...
* zna sicer priklopiti dodaten par zvočnikov, vendar te niso multi source
* in nenazadnje ni dual Tuner-ja, ki bi omogočal poslušanje dveh različnih radijskih postaj v dveh prostorih

Seveda so tu tudi Bose sistemi, ki žal prekoračijo to ceno... imajo pa koristnega daljinca, ki delajo na radijskih frekvencah in jih zidovi ne motijo (IR moti že kos papirja).
Se pravi, da ko kupuješ glej na to, da daljinec ni IR.

In seveda še nisem slišal za Reciver, ki bi omogočal Surround v dveh ločenih prostorih hkrati... Tako na koncu prideš na prvotno rešitev: 2 x Reciver po 100K SIT.

Simple is beautiful :)

Trancedeejay ::

Stepni volk - NAD ima 2 daljinca
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Ce clovek rabi nekej s CD-ja poslusat v eni sobi in v drugi sobi z radia ni panike....
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

In seveda še nisem slišal za Reciver, ki bi omogočal Surround v dveh ločenih prostorih hkrati.


Verjamem - saj bi to bila velika bedarija.

Vglavnem kdor slucajno potrebuje zone 2 varianto in v eni sobi poslusa naprimer s CD-ja, v kopalnici pa ima naprimer montirane vgradne zvocnike in z istega receiverja spila radio(ali pa drug CD player oz. gramofon oz. muska z racunalnika) se to cisto normalno da. Seveda vse to hkrati.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Stepni Volk ::

Da ima NAD zraven že dva dalinca vem, saj sem podal zgoraj link :)

Gre zato, da je daljinc IR, kar pomeni, da moraš do drugega prostora potegniti kabel in senzor!!!
Razbiti omet, peleskati... skratka delo.

Če je daljinec na radijskih frekvencah, vsa tovrstna kolobocija odpade.
ERGO = Don't buy NAD >:D

Oz. si na boljšem, če kupiš raje dva... recimo enega surround za 150K SIT (Lahko tudi NAD)... in enega bolj plebejskega za 50K SIT za v drug prostor.
In ker v sodobnih časih DVD/Divx/Mp3 predvajalniki ne stanjeo veliko, si lahko dokupiš še tega... samo glavnemu reciverju odšlrtneš 14K SIT.

BTW... glasbo z mojega PC-ja poganja NAD 3020i, da ne bo kdo mislil, da ne maram NAD-a... Soft clipping rules :)

Trancedeejay ::

Ponavadi ljudje se za en receiver sparajo, kaj sele dva. Ce clovek ze hoce v dveh sobah imet zvok je najbols kupit kvaliteten kino in stereo sistem - seveda, kolikor je komu do tega(saj to ne stane ravno malo), samo pri meni je ponavadi tako da kupim "orenk". Nekaterim je to hobi, dam raje denar za HI-FI kot za cigarete in od cigaret se nabere kar nekaj denarja.
V rangu omenjenega NAD so tut receiverji drugih firm - koliko pa ponujajo je pa drugo - nekateri so mahnjeni na funkcije, izgled, nekateri pa na zvok......
Zone 2 je zame bolj nepomembna funkcija.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Vprašanje janez-a je 200'000 SIT, Receiver, ki je sposoben predvajati v dveh prostorih. Multi zone je pač janezu pomembna funkcija in sem ga opozoril na kaj naj pazi...
Zato te naprošam, da sporočiš še kakšen drug reciver, če ga poznaš... kje se ga kupi... ali karkoli drugega o čemer je bilo govora znotraj teme... on-topic skratka... cigarete imajo verjetno kakšno temo v loži >:D

janezl ::

Moja izbira:
Marantz SR5500 - ima multiroom
Infinity Oreus HCS - luštni, majhni, za sobo 3x4m
Philips DVDR 615 - ima firewire za DV filme presnemavat

Logika izbire: do 31.12., vse od enega dobavitelja, zvočniki morajo it na polico določene višine - čudna logika, kajne?

Kritizirajte!
73 de Jani

Poldi112 ::

Janez nikjer ni rekel da mu je daljinec pomemben. Ker meni se tudi zdi da je to najmanj pomembna stvar.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

glinik ::

janezl, kaj ti je sploh najpomembneje?

Da je 5.1 sistem?
Sistem za dve sobi, kot si omenjal?
Najbolšo možno kvaliteto za vložen denar?
Za kaj boš sistem največ uporabljal: kino, poslušanje glasbe itd...

Da ti povem eno zanimivost. Imam par kolegov, ki so si hoteli nabavit 5.1 sistem. Seveda bi sistem koristili za kino in poslušanje glasbe. Lepo sem jim svetoval, da naj poslušajo reciver 5.1 na stereo zvočnike in dvokanalni ojačevalec. Ko so slišali to primerjavo, so se vsi odločili za stereo sistem. In to brez pomisleka! Pa ne si mislit, da so neki veliki poznavatelji hi-fija.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

janip ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup receiverja za domači kino, pa me zanimajo vaša mnenja. V mislih imam naslednje receiverje v rangu nekje za 200 K:

* 7.1 Pioneer VSX-1014 (thx, dpl IIx, ...)
* 7.1 Onkyo TX-SR702E (thx, dpl IIx, ...)
* 6.1 NAD T753 (seveda brez zadnjih dveh kodekov, a je močan ko sam vrag)
* ta pa je v sili H/K 330

Prosil bi vas za kakršnokoli mnenje in izkušnje, kaj bi bilo za vas bolj primerno nabavit.

LP

Jani P
Jani P

Stepni Volk ::

Poldi112 - in kako misliš ti 2 dveh prostorih predvajati in izbirati izvor glasbe brez daljinca?
Športno? - s tekanjem iz enega prostora v drugega... >:D

janip ::

Dajte no ljudje kako mnenje bi mi zelo prav prišlo, če bi se dalo.

LP
Jani P

Poldi112 ::

Jaz nimam navade vsakih 5 minut menjati izvira zvoka. Ali pa vsak komad poslusati 30 sekunk, potem pa stisnit knof za naprej. Zame je daljinec nepotrebna igracka. Pride prav, ampak je najnizje na lestvici pomembnosti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

VS ::

janip kupuje AV receiver:
Odločam se za nakup receiverja za domači kino, pa me zanimajo vaša mnenja. V mislih imam naslednje receiverje v rangu nekje za 200 K:
* 7.1 Pioneer VSX-1014 (thx, dpl IIx, ...)
* 7.1 Onkyo TX-SR702E (thx, dpl IIx, ...)
* 6.1 NAD T753 (seveda brez zadnjih dveh kodekov, a je močan ko sam vrag)
* ta pa je v sili H/K 330
Prosil bi vas za kakršnokoli mnenje in izkušnje, kaj bi bilo za vas bolj primerno nabavit.

Jani,

Preden ti lahko kdorkoli da njihovo mnenje o nakupu opreme, je potrebno vedeti sledece malenkosti:
V kaksnem prostoru bi imel domaci kino? Velikost prostora, visina stropa?
Kaksno je pohistvo v bodocem domacem kinu?
Imas velike steklene povrsine v taistem prostoru?
Kaj bo prikazovalo sliko (plazma, LCD, CRT, projektor) in kaksna je velikost prikazane slike?
Kaksne zvocnike imas oziroma nameravas kupiti?
Bi uporabljal opremo le za domaci kino ali tudi za poslusanje glasbe in ce, kaksno vrsto glasbe?
Kaj bos uporabljal kot vir zvoka in slike (katero opremo)?
...

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

janip ::

Zdravo, vs

soba je 5x5 na eni strani streha pada (mansarda), visoka je 2.5m, pohištva ni kaj veliko notri, nameravam pa še nabavit in seveda štukadur(ni betonska plata). Tko da se mi zdi, kar imam zdaj da kar precej zvoka pobere ves les. Televizor ima trenutno čisto klasičnega grundiga. Zvočnike sem razmišljal o DALI-jih ali Infinity, moram pa vsekakor še poslušat it. Stvar pa bri predvsem uporabljal za domači kino, nekaj pa tudi za glasbo in predvsem imam rad base, da stvar saj malo seka. Tako, da se mi stvar začenja nagibati na Onkya. rabim pa še kako mnenje.

LP
Jani P

VS ::

Jani pravi:
soba je 5x5 na eni strani streha pada (mansarda), visoka je 2.5m, pohištva ni kaj veliko notri, nameravam pa še nabavit in seveda štukadur(ni betonska plata). Tko da se mi zdi, kar imam zdaj da kar precej zvoka pobere ves les. Televizor ima trenutno čisto klasičnega grundiga. Zvočnike sem razmišljal o DALI-jih ali Infinity, moram pa vsekakor še poslušat it. Stvar pa bri predvsem uporabljal za domači kino, nekaj pa tudi za glasbo in predvsem imam rad base, da stvar saj malo seka. Tako, da se mi stvar začenja nagibati na Onkya. rabim pa še kako mnenje.


Hmm, ce je soba se dokaj prazna, potem je zvocno najverjetneje dokaj 'ziva' (odmeva). Za velikost predvajane slike sem vprasal, ker se ne splaca kupovati velikih, samostojecih zvocnikov, ce ni slika vsaj 1m v diagonali, drugace bos imel dokaj slabo zvocno sliko v ospredju: ali bosta zvocnika preblizu skupaj in bos imel dokaj ozko in "nepregledno, zasiceno" zvocno sliko; ali pa predalec narazen in bo zvok nerealno izven ekrana. Oba pojava sta zelo moteca pri uzivanju v domacem kinu. Na zalost sta oba pojava tudi dokaj pogosta.

THX za domace razmere, razen ce imas res pravi prostor (mini kino, z zelo oblazinjenimi, udobnimi sedezi, debelo predprogo, zvocno izoliranimi stenami,...), ne pomeni kaj dosti -- je le marketingska poteza; bolj se ti splaca pogledati, kako bo bodoci ojacevalec igral z ostalimi komponentami. Ti si sicer rekel, da ti je H/K 330 bolj za silo, ampak tistih 55W RMS je vec kot dovolj za 5x5 sobo, verjemi.

Denar, ki ga bos prihranil s tem, da kupis malce cenejsi AV receiver lahko pametneje uporabis za ali nakup boljsega subwoofra ali pa za stojala za zvocnike. Ja, priporocal bi ti 4x bookshelf zvocnike, za kateregakoli proizvajalca se ze odlocis. Ce je le mogoce, imej celotno zadevo doma na testu za par dni. Ne vem, kako je s tem pri vas, ampak tukaj (Sydney, AU), se da dobiti Hi-Fi in HT opremo na test domov v vecini boljsih trgovin. Seveda proti placilu kavcije. Jaz na tvojem mestu ne bi kupoval zadeve, razen ce so ti trgovci pripravljeni posoditi demo opremo preko vikenda. In ce je le mogoce, kupi celotno opremo v eni trgovini -- in seveda, ce je to mogoce, naj ti pridejo zadevo doma tudi zinstalirat[1]. Le tako bos lahko bolj ali manj preprican, da bos res uzival v tvojem novem kinu.

LP,

Saso

[1] Vsaj upam, da so kvalificirani za take posege. Ni vsak trgovec primeren za HT postavitve, ampak preprican sem, da se najdejo svetle izjeme.

janip ::

No ravno premišljujem, ali bi se odločil za ONKYO-a 702 ali 602, ob prepostavki, da ne upoštevam THX-a, je pa zato močnejši, težji,.... kak funkcija več, predvsem pa več vhodov in izhodov. Nikakor danes ne rabim toliko tega sranja imet, ker bi bil trenutno gor priklopljen samo dvd. Samo, kaj če se kasneje odloči človek stvar dopolniti, pa ugotovi, da je takrat napravil napako, da ni vsel dražjega??? To se mi zdi tako kot pri računalniku. Ah bom vzel takega pa bom malo prišparal, čez eno leto pa se tolčeš po glavi, da nisi dodal recimo 30 čukov, pa danes ne bi imel problemov. KAJ MENIŠ VS????

LP Jani P
Jani P

glinik ::

:D He he, če imaš možnost nabavit bolši model, nikar ne "gajcaj"

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

VS ::

Ojla Jani,
No ravno premišljujem, ali bi se odločil za ONKYO-a 702 ali 602, ob prepostavki, da ne upoštevam THX-a, je pa zato močnejši, težji,.... kak funkcija več, predvsem pa več vhodov in izhodov. Nikakor danes ne rabim toliko tega sranja imet, ker bi bil trenutno gor priklopljen samo dvd. Samo, kaj če se kasneje odloči človek stvar dopolniti, pa ugotovi, da je takrat napravil napako, da ni vsel dražjega??? To se mi zdi tako kot pri računalniku. Ah bom vzel takega pa bom malo prišparal, čez eno leto pa se tolčeš po glavi, da nisi dodal recimo 30 čukov, pa danes ne bi imel problemov. KAJ MENIŠ VS????

Ok, pa prestejmo vse mozne vhode, ki bi jih kdo dal na receiver:
- DVD
- PlayStation/XBox
- Receiver za digitalno televizijo (?)

Od vseh teh bosta edino DVD in receiver za digitalno televizijo najbolj profitirala, ce ju priklopis na cimboljsi video vhod, DVI ali HDMI po moznosti. Avdio vhod, ce je le mozno, vedno uporabi digitalni. Ali je opticni ali bakreni vecinoma ne igra velike razlike. Vecinoma, kolikor se spomnim nekatere komponente hocejo enega in ne drugega.
Izhode je bolje drzati na minimumu, in kar se tice video izhodov, bos verjetno uporabljal le enega, maksimalno dva. (Sam rabim le enega za projektor.)

Ker je to tvoj prvi nakup, bi ti zelo priporocal, da kupis cenejsi produkt. Razliko v ceni daj raje v boljse zvocnike in ureditev prostora -- razlike med 602 in 702 itak ne bos slisal, verjemi. In se, kar se tice moci: 50W RMS je obicajno vec kot dovolj. Sicer pa, cez leto bos za 75% cene dobil nov receiver, ki bo prejsnjega pokosil v podpori spet novih posebnih efektov, ki jih itak nikoli ne bos uporabil.

Za postavitev zvocnikov za surround sound pa se ti splaca prebrati sledeca clanka iz Australian Hi-Fi:
- Surround Sound Stage I
- Surround Sound Stage II

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

janip ::

Pozdravljeni,

Po kar dolgih debatah na forumih sem se končno odločil in nabavil tako želeni receiver. Odločil sem se za dražjega ONKYO TX-SR702E in sem z njim zelo zadovoljen. Kajti iz enih nikakvih zvočnikov, ki jih imam trenutno za silo, je naredil čudež. Nisem si mislil, da lahko kaj dajo od sebe (ali pa je bil moj doma narejen ojačevalec res tako hudo slab).....
Sedaj pa me zanima še eno mnenje in sicer zvočniki. Rabil bi par dobrih in ne preveč dragih sprednjih zvočnikov (cca. med 100-150k) lahko tudi ceneje če so dobri. Ker je o tem veliko pregovarjanja me zanima kake imate kaj izkušnje z posameznimi zvočniki in ONKYO receiverji. Ker poslušam da vsak zvočnik ne gre na vsak receiver. Gledal sem DALIje, JAMO-te, INFINITY, ..... kaj bi se splačalo kupiti???

Hvala
Jani P

glinik ::

Si videl, da je bil bolš nakup močnejši model :) . Idi na ZS.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

janip odgovori podani v [Hi-Fi] - O zvočnikih... če ti je do branja: KLIK oz. pojdi na 2 str. omenjene teme in poglej moj prvi prispevek.

ivann ::

Ker nisem poznavalec tehnično vprašanje:

Imamo ojačevalec 2 x 100W/8Ω pri 1KHz z A+B speakers = paralelno.
Na njega priključimo 2 para 8Ω zvočnike = 4 zvočnike (enaki)
Vsi igrajo hkrati!

Največja moč, ki jo lahko ojačevalec dodeli posameznemu zvočniku je:
a) 100W
b) 50W
c) nekaj tretjega

lp, Ivi
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

Poldi112 ::

Nepomembno vprasanje. Polovico moci bo pac dal vsakemu zvocniku, koliko w pa to pride je pa relativno nepomembno, sploh ce ves da jih vsaka firma malo drugace definira (ze samo ce primerjas technics in nad vidis eno veliko razliko).
Drugace pa, na hitro in nepreverjeno, 100W na 4 ohmih.
Kar je pomembno, ce imas 2 para zvocnikov, je da imajo visoko impedanco, ker se ti ta pri paralelni vezavi zniza in ojacevalci imajo tezave pri prenizki (nekje do 4 so ce cisto zadovoljni). Ce ne gremo v detajlje s tem, da je dobro da je cim bolj stabilna,...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

ivann ::

Ok.:))
če sem dobro razumel, bi se v tej vezavi ohmi razpolovili, zato bi pa moč relativno ostala, kar pomeni da ni zdravo priklapljati 4Ω zvočnikov na tak način! (da ne bo pomote, govorim teoretično, v praksi ne vidim smisla v takšnem načinu priklopa).

Naslednje vprašanje:

Imamo ojačevalec in par zvočnikov.
Kako močan naj bo ojačevalec za optimalen izkoristek:
50% nazivne moči zvočnika
100% nazivne moči zvočnika
150% nazivne moči zvočnika

Ha, izognil sem se watt-om :D
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

CaqKa ::

kako močan naj bo? misliš rečt kakšno naj ima notranjo upornost?

če pa dejansko misliš moč..
pa si takšen da se znaš kontrolirat.. potem vzameš močnejši ojačevalec da ne pride do clipinga. (torej paziš da ne nabiješ volume do konca in s tem skuriš zvočnike)
če se ne znaš kontrolirat potem pa pač vzameš šibkejši ojačevalec od zvočnikov.

glinik ::

CaqKa je za spremembo napisal zelo lep post, čestitke!

ivi, nikar ne sprašuja na dolgo in široko. Nabavi si sistem, ki ti ga je predlagal Trancy (NAD 521BEE in njihov integrirc). Če boš primerjal ta nov sistem, s tvojim starim te bo kap !! Pa še razliko med kabli BOŠ zdaj slišal :D , verjemi mi.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

ivann ::

Zadeve niso tako preproste, kompromisi, hčerka bi rada poslušala MP3-e, žena gledala DIVx-e, jaz poslušal muziko, zato je potrebno zadevo uskladiti, da bi pa vsak imel svoj sistem je pa malo preveč nepraktično in drago...

Novo vprašanje iz pozicije poslušanja glasbe:
kaj je boljše DVD player, A/V receiver 5.1, souround zvočniki ali
DVD player, stereo receiver in par zvočnikov...

ali je A/V receiver 5.1 res poden proti stereo ojačevalcu...
---------------------------------
Laž je resnica, ki je ne poznamo!

Trancedeejay ::

Kupis NAD CD player in ojacevalc, da pa bos zadovoljil zeno in hcerko pa se pod TV vrzes eno yamado al pa kaj podobnega.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

Heh, Ivi. Boš le nabavil nov sistem, lepo to :)

ali je A/V receiver 5.1 res poden proti stereo ojačevalcu

Čestitam, zadetek v črno. Reciverji so 0 proti stereo ojačevalcem. Računaj, za reciver plačaš npr. 70k sit za 5 kanalov. Za stereo ojačevalnik pa daš 70k sit za 2 kanala, kaj je potem bolše (zvokovno gledano)? :D

Trancy ti je povedal daleč najbolšo reštev.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...
««
«
1 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319103 (16813) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187370 (52513) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428467 (13791) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534579 (4122) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646717 (5569) problem

Več podobnih tem