» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
30 / 31
»»

PlayRoom_si ::

Pozdravljen,
se strinjam, obstajajo še drugi; Marantz je rangiran nekoliko višje (HK me je v preteklosti s svojim stereo ojačevalcem popolnoma razočaral in mu tega še kar ne morem odpustiti), obstaja še kar nekaj drugih proizvajalcev AV sprejemnikov, vendar v budgetu do 1000 eur nimajo kaj dosti iskati, saj se njihova cena začne, največkrat pa presega omenjeni budget.

Glede kvalitete AV receiverjev v primerjavi s stereo ojačevalniki... tu se ne morem strinjati...
Vsaj ne v "consumer" razredu AV sprejmnikov, obstajajo pa digitalni procesorji in končne stopnje ki pa znajo iztisniti iz sebe kvaliteto zvoka višjega razreda.

Ampak pogovori o tem, kaj kdo sliši in kaj nekdo drug ne sliši vedno pripeljejo do prerekanj...
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si

kuky ::

Živijo ...
doma se mi valjajo dynaudio zvočniki 2x audience 42 ( 4 ohmski )..... imel sem jih priklopljene na onkyo TX 601 reciver ( ki ga prodajam trenuto ) .... zvok iz te kombinacije mi ni bil najbolj kul ( mislim da s pravo kombinacijo ti zvočniki zmorejo kej boljšega ).... zato kupujem ojačevalec primeren za te speakerje.
Katerega predlagate ? ( glede na to da večinoma glasbe vseeno poslušam na higend slušalke ne bi preveč zapravljal) ..... malo si ogledujam behringer a500 ... nov pri thomanu okoli 170E ... mnenja o moji situaciji prosim :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kuky ()

Venum ::

Lep pozdrav!

Danes sem si za silo postavil hišni kino, torej 6 zvočnikov. Na slikah je prikazano kako so postavljeni. Na prvi sliki je tloris sobe na drugi pa zadnji in sprednji zvočniki. Zadnja dva zvočnika sta malo višje kot je moja glava in sta obrnjena proti moji glavi, pravtako center, ki je tudi malo višje. Sprednja dva zvočnika pa sta na višini mojih ušes. Zaradi prostora in vseh reči, ki jih imam v tej sobi nemorem imet sorround zvoka čez celo sobo (torej da bi jaz bil na sredini sobe okol pa po celi sobi spelani zvočniki. Takšne postavitve ne morem spremenit oz. malenkostno pri postavitvi zvočnikov, moje sedišče oz. ležišče pa more bit tam kot je. Zanima me ali bi še kaj spremenili pri moji postavitvi?


Janac ::

Tole spada bolj v temo o domacih kinih nitro20!

Kako se vam pa zdi tale komplet: SA-270 in SF-4030?

papasmrk ::

Da malce obudim temo...

Torej trenutno imam Tannoy Mercury M1 zvočnika in bi si rad naredil sorround 5.1, nedavno sem kupil center zvočnik, zdaj bi pa rad kupil še dva zvočnika za back satelita. Oziroma lahko tadva tannoya uporabim kot back zvočnika in dva nova pa bi jih postavil kot front zvočnika.

Zdaj pa vprašanje : katere bookshelf zvočnike kupiti do 400 € da malo nadgradim tole v nek soliden low budget sorround ?

hvala in lp

SuperVeloce ::

Poglej, če imajo kje razstavljene Monitor audio BX2, imajo spredaj bas luknjo, na polnih policah imajo vseeno super zvok. RX2 so še boljši, vendar bolj občutljivi na pozicjoniranje in bi jih moral za idealno pozicijo postaviti tako, da so sami na polici (da imajo zadaj in ob strani malo več lufta).

edit: ne kupuj pri kakšnem mimovrste.com, imajo svinjske cene
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Te monitor audio so dobri vendar so še boljši!



XTZ 93.23 so odlični mi je škoda da jih nisem nabavil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

papasmrk ::

Teli Monitor Audio se mi zdijo kar zanimivi...
V oči so mi padli tudi tile Klipsch zvočniki Klipsch RB 61-

Janac ::

klipsch so najgrši zvočniki. Pa zakaj sploh tukaj sprašujej katere kupit, pojdi v trgovini in vzamii tiste ki ti najbolj reproducirajo zvok.

papasmrk ::

Jarac glej...
pri vsaki zadevi so neke stvari best buy v razmerju price vs. performance. V trgovini je problem ker postavitev ni nikoli ista, tudi soba/hala v kateri lahko poslušaš zvočnike ni isto, niti amplifier ni isti. Tukaj pač sprašujem za mnenje glede best buy za budget 400 €.

mihec87 ::

Janac je izjavil:

klipsch so najgrši zvočniki. Pa zakaj sploh tukaj sprašujej katere kupit, pojdi v trgovini in vzamii tiste ki ti najbolj reproducirajo zvok.


Stvar okusa meni niso tako grdi..

Janac ::

papasmrk je izjavil:

Jarac glej...
pri vsaki zadevi so neke stvari best buy v razmerju price vs. performance. V trgovini je problem ker postavitev ni nikoli ista, tudi soba/hala v kateri lahko poslušaš zvočnike ni isto, niti amplifier ni isti. Tukaj pač sprašujem za mnenje glede best buy za budget 400 €.


Nekatere trgovine ti omogačjo da si jih sposodiš in vzameš domov ;)

Pa probaš vse kar lahko pa se pol odločiš :D

Trancedeejay ::

S klipschi se da zvokovno marsikaj naredit. Predvsem so jih veseli bass fani, ker ko tak bas prbije, ga čutiš v prsih. Vabljeni ste na HI-FI show, kjer boste lahko slišali marsikaj, z malo sreče pa zadanete še kakšno HI-FI nagrado, ki bo potekala na Audio Kontaktu v naslednjem tednu.
Torej kot sem omenil, če že kupujete zvočnike, se oglasite na Showu, kjer boste lahko slišali več različnih HI-FI sistemov, potem pa lahko rečemo kaj več, ko boste vedeli kaj približno bi želeli.
Music is the key

TehDucky ::

No sem rešil tole nagradno vprašanje na AudioKontakt, upam da dobim kaj, sploh tiste slušalke izgledajo super. Če se slučajno kdo ne znajde kje je nagradna igra, je tle link http://www.audio-kontakt.com/index.php?...

Janac ::

odgovor je?

Trancedeejay ::

Saj se hecate, ne?
Music is the key

Janac ::

da.

Cifix63 ::

Tu so zvočniki z excelentnim zvokom...vendar je treba imeti dovolj razvit/prirojen posluh kar pa velikim žal (nevede) manjka. Imam že tretjo generacijo te znamke v zajemu časa od 1991 do danes in niti v sanjah ne pomislim na kaj drugega.
A pozor! Nabaviti izključno v Nemčiji!

http://www.canton.de/de/reference/refer...


p.s. V SLo je roba druge kvalitete, slabše seveda...velja za vso robo, med ostalim tudi špecerijo..kdor še tega ne ve. Tretirani smo kot 3. razredni trg...seveda bo sedaj vik in krik, žal to ne spremeni dejstva.

filtr ::

Zdravo:)
po nekaj letih sem ponovno prisel na posvet:)
vcasih sem imel zvocnike jamo 507 priklopljene na receiver harman kardon avr 4550.
Vmes nekaj casa ni slo in smo prodali, sedaj pa sem si omislil ponovno sestavit hifi:)
Imam integrirca sony TA-f 730ES in pa jamo D570

-stvar je v tem da ko sem kupoval nisem probaval na svoj ojacevalc ampak le tehnicno brezhibnost.
-Glede na prejsnje jamote 507 se mi zdi da nimajo teli pravega basa...ni mehkobe. razlika med starejsim in novejsim modelom je v tem da so teli 4ohm starejsi 6ohm ...in starejsi so imeli bas push-pull sistem teli pa imajo bas obrnjen proti tlom in samo eden je.
Ali je mozno da imam premocan ojacevalc glede na to da so zvocniki 4ohm? ker za novejsi model pravijo da naj bi bili se nekoliko boljsi.
ali pa je mogoce le stvar vira kablov itd?

hvala za odgovore:)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Okapi ::

Premočnega ojačevalnika ne moreš imeti (vedno je bolje imeti močnejši ojačevalnik, edina nevarnost "premočnega" ojačevalnika je, da daš muziko preveč naglas in skuriš zvočnike). Kabli pa v resnici tudi ne vplivajo toliko, da bi se kaj poznalo.

Zvok je v največji meri odvisen ravno od zvočnikov in razlika med obema modeloma Jamotov je tisto, kar te muči. Poskusi zvočnike postavit malo drugače (na zvok vpliva tudi oddaljenost od sten in kotov). In naj te ne bo strah uporabit gumba za "base" na ojačevalniku.

O.

filtr ::

Hm... doloceni komadi mi pasejo da je tako kot je. Prestavljal sem ji in ni drugace...tudi knof za base sem sprobal in tudi nic...mogoce pa bi si omislil kar tastare...?;) drugace pa so zvociniki 2 mesca stali..ali je mogoce to vzrok? Ceprav je bas odlicen v vseh pogledih æe prevec trd je
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Okapi ::

Imaš v glavnem dve možnosti - lahko zamenjaš zvočnike, ali pa počakaš par mesecev in se boš najverjetneje navadil na nov zvok in ti bo na koncu morda še bolj všeč.

O.

filtr ::

hehe:) mislis da ni problem v ojacevalcu? mogoce bi moral priklopit na kaj drugega in primerjat:P drgac pa nevem ce se lahko navadim, ker takrat se prav spomnim da vedno ko sem priklopil je blo prov nepopisljivo:) nekej posebnga...tukaj se mi zdi zvok sicer veliko boljsi srednji in visoki super super,...ampak bas me pa tako moti da bi jih najraje prodal:/
bom probal priklopit na receiver H/K avr 5500.
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

filtr ::

sem sprobal na harmanu...je se vedno trd, vendar malo manj...:) ampak se nemoreta primerjati tadva ojacevalca...sem mislu da nebo tolko razlike...sony je enostavno dve tri klase boljsi...cistoca in boljsi bas ceprav trsi:P
super..bomo vidl ce bo kdo prodajov kako starejso verzijo teh:)
hvala za pomoc
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

68bullitt ::

Lep pozdrav vsem, sem nov na tem forumu, ki je res fajn, pa bi vprašal, že dolga leta imam zvoč. Dynaudio audience 60, poganjani so bili z vintage ojač. Akai 1135, ki pa ga mislim zamenjat, z nečim novejšim, pa sem imel v mislih integrirca HK 3770, Yamaha Rn500, ali Yamaha as700, tudi kaj od Onkya tx8050 ali Onkyo A9050, ker za kaj več trenutno nisem dolg, vem da Naim in Creek fajn pašeta zraven, ampak kaj...
Ima mogoče kdo kaj izkušenj pri poslušanju te kombinacije, oz. bi znal kdo povedat, če bi kaj od izbranega zvokovno pasalo k Dynaudiu?


l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 68bullitt ()

68bullitt ::

noraguta ::

kaj pa tale reč
hometheater.about.com/od/loudspeakerreview1/fr/Pioneer-Sp-pk22bs-Home-Theater-Speaker-System-Review.htm

ma zadosti gušta za sobo cca 7x8m ?
predvsem za musko pa sem pa tja kak kak film.
vse skupaj bi navezal na www.whathifi.com/review/str-dn840
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Luka27 ::

imam zvočnike iz tega kompleta http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin... brez ojačevalnika, zelo bi bil vesel, če bi mi kdo svetoval kateri ojačevalnik naj kupim.

Hvala in LP

čuhalev ::

Koliko zvočnikov bi priklopil in kakšen je tvoj vir zvoka?

DarwiN ::

Glede na to, da bi naj zvočniki nosili večjo ceno kot ojačevalec, tile zvočniki so pa vredni ~100€, se ti mogoče splača pograbit kak rabljen receiver za 80-100€ na bolhi.. Če pa potrebuješ HDMI vhode, potem pač kupiš enega od najcenejših novih za ~200€..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Luka27 ::

sistem je 5.1 vir bi bil pa računalnik,kakšna pa more bit moč reciverja, pa impedanca izhodov ipd?(mogoče kakšen konkreten primer?)

lp

SuperVeloce ::

Impedanca je odvisna od zvočnikov. Če so 4ohm, moraš poiskati receiver, ki dovoli 4ohm na vseh izhodih. Posebej preveri še woofer. Moč satelitov v teh kompletih je ponavadi precej nizka.

Okapi ::

Ne preveč komplicirati. Vsi ti zvočniki so narejeni tako, da jih lahko brez strahu priklopiš na vsak hi-fi ojačevalnik ali receiver, sploh pa na vse cenejše.

O.

Luka27 ::

to so podatki:
Loudspeakers
o Loudspeaker types: 1 x Centre speaker, 4 x
Satellite speakers
o Centre speaker drivers: 1 x 3" Full range woofer
o Centre speaker freq. range: 150-20k Hz
o Centre speaker impedance: 8 ohm
o Drivers per Satellite speaker: 1 x 3" Full range
woofer
o Satellite speaker freq range: 150-20k Hz
o Satellite speaker impedance: 4 ohm
o Subwoofer type: Passive
o Subwoofer driver: 1 x 6.5" woofer
o Subwoofer freq range: 20-150 Hz
o Subwoofer impedance: 8 ohm
oziroma še ostali podatki:
http://download.p4c.philips.com/files/h...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Luka27 ()

DarwiN ::

Lahk pograbiš to Yamaho za 70-80€ in povežeš računalnik z RCA kabli oziroma digitalno, če imaš spdif izhod na računalniku.

Subwoofer pa potrebuješ aktivni... Tega pasivnega lahko prej ko slej zabrišeš proč.. Razen če kupiš posebej še ojačevalec zanj... Ampak...

Sicer 5.0 sistem je ravno tako kul..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

68bullitt ::

Ima mogoče kdo izkušnje z zvočniki System Fidelity 2010? Priklopljeni bi bili na ojač. SF SA 250


l.p.

Janac ::

Vredu zvočniki.

Ti bo bolje igralo od kakšnega sitema za jurja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

68bullitt ::

O hvala ti za info, potem jih pa grem sprobat en dan. Kar malo škoda, da ta znamka ni tako cenjena med audiofili.

delfinus ::

Corrado s Kranja ima vsako leto razstavljene System Fidelity sistemcice na Hi-Fi Sejmu v Ljubljani. Se splaca obiskat. Tudi letos bo sejem med 3-5.oktobrom. Za tisti denar, ki se to prodaja, je tezko najti kaj boljsega. Vedno so uspeli prezentirati dober zvok tudi na budget sistemih.

lp, d.

68bullitt ::

Bo treba mal pogledat na sejem, sem pa dobil info, da se je g.Kalinski umaknil. A bo ta znamka potem še obstajala, mogoče kdo ve kaj več?


l.p.

Janac ::

Od kje si pa dobil ta info? Sicer je res, da jim gre slabo vendar so ravnokar predstavili novo serijo.

Okapi ::

Jaz sem tudi slišal, da je poslovno-prodajni del (in menda vso zalogo) prevzel avstrijski zastopnik, del razvoja (ojačevalniki, boljši modeli zvočnikov) bo pa še vedno slovenski.

O.

68bullitt ::

Prejšnji teden sem na bolhi dobil info

68bullitt ::

Aja še to, ta možakar je prevzel vso Erikovo robo, vključno z edinem narejenem, srebrnem SA370, sedaj vse prodaja na bolhi

Janac ::

68bullitt je izjavil:

Aja še to, ta možakar je prevzel vso Erikovo robo, vključno z edinem narejenem, srebrnem SA370, sedaj vse prodaja na bolhi


Link?

68bullitt ::

Janac ::

Ja, ima samo to?

68bullitt ::

Zdaj ima samo ta dva oglasa, prejšnji teden je imel več robe, in pa tudi drug nick in št. zraven, je pa nekdo iz Kranja

http://www.bolha.com/avdio-in-video/ost...

68bullitt ::

Sem si pa shranil njegovo št. če te zanima ti jo lahko dam

Janac ::

Mi je že odpisal, da ima samo to.

Ti si 2010 vzel pri njem?
««
30 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073136 (5099) MaStr
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428351 (13675) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122596 (2466) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769449 (8429) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534547 (4090) filtr

Več podobnih tem