» »

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

[Hi-Fi] - Oprema / naprave

««
14 / 15
»»

Trancedeejay ::

Kaj imas zaene zvocnike?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

AnubisOfDoom ::

triangle comete 202, tiste ki majo spicaste visokotonce

zvocnikov ne bi menjal, ker so mi nekak usec (zvok mi je dober, sem mel priklopljenega enga denona (reciver) pa so mi bli isto vsec).

Medtem ko kabli in cd player prideta zelo v postev (za menjat), ojacevalec tudi malo manj, saj kolikor gledam (in poslusam) se ojacevalec se najmanj pozna (sploh v teh majhnih razlikah kot je nad c352 vs. CA 640a)...

ali se motim?

glinik ::

Teh modelov nisem poslušal.

Ampak nekaj vedi, ojačevalec je steber verige !

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

No, poleg napajalnega kabla. In njegove obrnjenosti, seveda >:D.

Sori glinik, nisem se mogu zadrzat :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

glinik ::

Ma ni problema, vidim da ne moreš s svoje kože :) Ne si mislit, da ne poznam humorja :)

Napajalni kabel pride v poštev pri fini nastavitvi, do katere le redke izjeme pridejo :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

AnubisOfDoom ::

pol pravite da ne bo razlike, razen ce menjam ojacevalec?

Trancedeejay ::

Jest ne vem v cem je problem, zalozis denar za drug ojacevalec in probas kaksna je razlika in potem vrnes ojacevalec.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

glinik ::

Glej ga ... razlike so vedno. Vprašanje je, če ji opaziš.

En banalen primer. Razlika bo že, če premakneš rožo. Sedaj je vprašanje, ali boš to spremembo slišal?

Sicer ti je Trancedeejay lepo povedal ... Sprobaj in poslušaj ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

chlan ::

Če se ne motim imajo Triangle zvočniki visokotonce nekakšno izpeljanko iz hornov - ki znajo biti, če niso vključeni v sistem, ki jim paše (beri: lampe), "ostri"... Po drugi strani pa (verjetno) ta isti visokotonec doprinese k temu da so zelo neposredni oz. "živahni" če hočeš. Podoben efekt imajo nasplošno tudi kovinski visokotonci (npr. pri prav tako francoskih JMlabih). Meni osebno se tak zvok zelo dopade - dokler je v mejah normale seveda...

Glede na to, da so ti zvočniki na splošno všeč, bi bilo definitivno pametno najprej preizkusiti še kakšne interkonekte/zvočniške kable. Kabel, katerega si omenil, je po napisanem sodeč naredil ravno nasprotno, kot bi moral - še dodatno poudaril visoke tone. Taki kabli ponavadi pašejo v kakšne bolj budget sisteme, kjer se dejansko zdi (ali to velja za vsakogar ki posluša je seveda pod vprašajem), da naredijo spremembo na bolje - sliši še več detajlov itd.

Kar bi jaz naredil, bi poklical v slo. firmo Acoustic Preference in jih malo povprašal kaj oni svetujejo (vem da imajo na zalogi kar nekaj kablov, nekaj cenovnih razredov oz. izdelujejo interkonekte tudi sami). Imam zelo dobre izkušnje z njimi - poleg tega ti pa dajo tudi vsako stvar na probo.

AnubisOfDoom ::

zdej sem se domenil za enega izmed kablov HGA pri AP... bomo vidl kaj se bo slisal :)

fuzb ::

Lp!


Zanimam se za nakup zgoraj omenjenih stvari. Toren nameravam nabavit stereo ojačevalec.Pred kratkim sm gledu en model NADa-, ki ga pa več ni v ponudbi in harman kardon hk970/230..Glede na to, da nemam pojma v tem področju me zanima, ker stereo ojačevalec je najboljši v cenovnem rangu do 70 tisoč oz. 300 evrov...pogoj je seveda kveliteta izdelave, glasbe, zadostno število prikličkov in izhod za sub..

Druga stvar so zvočniki....Ker mam omejena sredstva, bi nabavu solidne zvočnike, ki so sposobni proizvest dober zvok..Kasneje bi seveda nove nabavu..

sistem bi uporablju predvsem za mixanje ( gramofoni ), občasno poslušanje glasbe in za povezavo z računalnikom,tv-jem....

Torej za vse ojačevalec in zvočnike bi odštel tam do 130-140 čukov.

Hvala

chlan ::

Bi kupoval nove zadeve ali rabljene?

Drugače so pa dobri HK ampi bili do sredine 90. let (npr. HK6550) - z novimi je _baje_ (jih nisem slišal) bolj žalost...

Sma bi rajši pogledal, če dobiš v tem rangu kakšnega NAD-a, ROTEL-a ali pa Cambridge Audio. Mogoče celo kakšen Marantz PM 4001 ali 7001. Odvisno pač kakšen zvok ti je všeč oz. kaj iščeš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chlan ()

fuzb ::

V bistvu vseeno, čeprav bi rajš novo stvar nabavu.

Glede zvoka pa: Pričakujem le, bogat zvok...vrjetno bo še zraven pršu sub.

AnubisOfDoom ::

zdej sem sprobal denon pma-1500ae in mi je vsec, zvoka ne bom opisoval, ker bojo pol spet zamere. Zanima me, kaj menite o Wharfedale zvocnikih in ali bi bili samostojeci zvocniki preveliki za sobo 3x4 metre.

chlan ::

Aljo, poizkus z HGA kabli se ni obnesel?

Drugače je pa ta Denon kr mrcina... pomoje dobra izbira glede na kakovost/vrednost (vsaj izgleda _odlično_ narejen, predvidevam, da tudi zvokovno ne zaostaja dosti).

Ni potrebno opisovati zvoka - važno je, da je _tebi_ všeč! Uživaj!

fuzb: Z Marantzom 4001 verjetno ne bi mogel zgrešiti, zraven pa vzameš še kakšne Dalije, ki še padejo v budget. Seveda je nujno, da zadevo prej slišiš oz. preizkusiš!

LP

AnubisOfDoom ::

se je, ampak razlike ni neke pretirane, tako da se mi ubistvu ne splaca spet dajat 100 in vec €, ubistvu jih dam samo se 200 zraven kabla in imam nov ojacevalec (ki pa prinese VELIKO razliko)

AnubisOfDoom ::

poslusal bom se nad c-372, v kombinaciji z nad c-542

angello ::

me prav zanima kako bojo triangli pasali na NAD-A. Drugač probej še kakšen audio analogue, ki ga ma tud intek( to je blo enkat na sejmu sicer z naia zvočniki in se mi je zdelo od vseh najbolša postavitev), drugač tud drugi pravjo da na triangle paše ta audio analogue, tega da ne boš mislu- si nism sam izmislu.
Poročaj kakšen bo rezultat.

glinik ::

Poročaj obvezno.

Pa ne v slogu zvok mi je bil všeč itd. Da se razume :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

suntrace1 ::

Punca je dobila mojo prejšno sobo in ostali so ji zvočniki. Če ima kdo kakšen soliden vintage receiver, torej pred 1980, ki mu nabira prah in mu pride prav kakšen evro več, naj mi sporoči.

Frenky ::

Upam da sem vprašanje zastavil v pravi temi.

Imam sledeč problem. Na recieverju imam zgolj 2 digitalna vhoda (1x optika, 1x koaksalc).
Potreboval bi vsaj 3 optične vhode. Se da to rešit s kakšnim razdelilcem ali kaj podobnega? Sem gledal na www.bof.si, pa nič ne najdem.

Aja, pa na TV imam samo 1 componentni vhod. Tudi za to obstaja kakšen razdelilec, da bi lahko priključil še eno napravo?

Pa sorry, če je na to že kje odgovorjeno, ampak nisem našel.

filtr ::

Zdravo:)
Mene pa zanima ce kdo "pozna" ojacevalce akai? Zanima me ce ima mogoce kdo kake izkusnje z akai am69. Ojacevalec z izredno hudimi karakteristikami in mocjo. Le firma mi negre no:( Ce bi to bil kak rotel, marantz nad itd...nebi bilo panike,....Prosil bi ce mi lahko kdo pove ce je kot ojacevalec vredu za nekega povprecneza:)? Imel sem doma ze tudi:
harman kardon avr 4550
marantz sr65
marantz sr96

Jamo 507
dali blue 5005

Tako za informacijo, da bi mogoce kdo lahko primerjal, ce je ta ojacevalec saj nekak priblzan kvaliteti mojih bivsih komponent.

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

delfinus ::

Akai je ze zelo stara in uveljavljena Japonska firma. V zacetku 90 je bila zelo poznana po zelo dobrih kasetofonih. Sedaj ni vec toliko na tapeti kot druge znamke. Se pa nimas kaj bati, spada ob bok Marantza, NAD, Onkyo, Denon, Kenwood ipd. Sicer pa poslusaj ojacevalec on bos slisal. Lp, D.

cojss ::

@Frenky: Na www.conrad.si poglej artikel "ODT (Toslink) 3-kratni pretvornik". Za komponentni vhod bi se pa najbrž dalo uporabit kar en a/v preklopnik, ki ima chinch vhode za stereo avdio in kompozitni video vhod.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

AnubisOfDoom ::

pozdrav, zdaj ko imam nekaj denarja, me zanima, ce je smiselno menjat Cambridge Audio Azur 640C za nek drug CD player, npr. Denonov 1500ae al pa kaksnega Rotel-a, mogoce celo NAD c542i. Ne vem, ampak zdi se mi, da bi tu lahko najvec pridobil...

angello ::

Aljo, zakaj pa ne bi ampa zamenjal? mislm, da bi boljš upgrade naredu. Audio analogue probaj, paše fino skupaj z triangli.

lp,
a

Trancedeejay ::

Lahko pa spet do mene uleti, pa sprobava z raznimi komponentami.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

stindeee ::

Sm se odločil za denon-a, da ga bom kupu.Zanima me, a je velikanska razlika med 1707 in 1907 ?. Se splača dodat še tistih 70E?

Lp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stindeee ()

stefano ::

denon je špica, mam feršterker in dela perfektno.
Mam pa eno vprašanje, ma kdop kako vezo za zvočnike ETON, nemški proizvajalc rabim pa srednjetonce: HEXACONE Midrange 4-3004"'?

crush ::

Pri kateri ceni lahko zacnem razmisljat o Hi-Fi sistemu? Za zacetek samo ojacevalec in zvocnike.
Vem da je bistveno, da sistem poslusas in izberes po lastnem okusu, vendar bi mi lahko kdo svetoval kake "price/performace" sisteme?
(stil muzike: od Pink Floydov do Metallice)

najlepsa hvala,
crush

rs1975 ::

tudi jaz rabim vašo pomoč. kateri receiver naj vzamem:
- MARANTZ SR4001
- HARMAN KARDON AVR 335

zvočniki pa bodo DALI CONCEPT.

namesto teh dveh pride v poštev še kakšen drug v rangu do 500 EUR.

mihaylo ::

eno vprašanje:

ali obstaja stereo ojačevalec/stereo reciver, ki ima izhod za sub. Večkanalni kino ojačevlaci vem da v glavnem imajo. Mene zanima STEREO komponenta.

Kakšen konkreten model?

Zeleni zajec ::

Pozdravljeni,

Kupujem si audio opremo za svojo sobo in sm kr zelen v tem. Sam sem si že nekaj ogledoval pa te itak vsak za ceno uno vpraša tko k povsod.

Kupil bi: STEREO INTEGRIRANI OJEČEVCALNIK: HARMAN KARDON, PREMIUM,....
ZVOČNIKI: DALY, Q ACOUSTICS,.....
CD PLAYER: NAD, YAMAHA, MARANTZ.....

To sem si sam ogledoval in ne vem sploh kako pa kaj sicer sem že nekaj poslušal sam ne vem vsako mnenje prav pride. Budget je tam okol 1500, 2000 ojrov.


Zeleni zajec

Trancedeejay ::

Za ta denar dobis ze orenk sistem. V tem rangu lahko pozabis na HK, si lahko omislis kaj boljsega. Recimo v tem rangu si lahko omislis nekaj a la Primare/System Audio sistem ali pa recimo kaksen Densen/System Audio ali rabljen Jamo Concert 8. Seveda je odvisno kaksno imas sobo. Upostevat je treba tut kable, kjer kaksen primeren Nordost nebi skodil. Vazno je da se dobro poklapa ojacevalc kabli zvocniki,potem pa se scekiras glede playerja, za vrhunski zvok ne rabis ne vem kaksnega TEAC VRDS transporta in DAC in podobno(so druge stvari bolj pomembne) in bodo predlogi glede playerjev, ki si jih nastel kar ok. NAD moras obvezno vzeti novega(ce bi slucajno NAD vzel) oz. z garancijo, ker vsake tolk casa se zgodi bad series.
Mihaylo glede izhoda za sub, doma imam Jamo kretnico ce bi te zanimalo(ti lahko posodim pa scekiras), torej nov priklop za zvocnike in pa izhod za sub(RCA).
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zeleni zajec ::

Pozdravljeni,

Ei Trance hvala. Primare sei to sm že neki gledu v vklopu. POtem sm ene zvočnike DALY milsim da IKON poslušu na HK. Pa uno phil collins je ok sam kei bol resnega pa ne vem al je bla pa slaba šrodukcija k je blo v živo ne bom trdu. Češrav imam ful velik razpon glasbenega okusu sam uno res ne hard techno pa tko v tej smeri hard core drugač se pa ne branim housa tut pa deep hous čeprtav sem zdei vzlubil buddy richa. uO K SE BO V MOJI SOBI ZASLIŠAL NJEGOV BIG BEND BO MOJE SRCE NAPOLNILO mojo sobo z radostjo in veseljem. Rad slišim uno prav groove v dobri tehniki k se ga razloč in pri de do izraza.

Sam kaj pa zvočniki k more bit kao ful kompatibilno.

SAm kaj pa recimo za 1000 ojrov. Sem pa gledu v BB marantza cd in in. ojačevalec pol pa še ene daly. K po eni strani bi šou počasi gor a veš d rasteš po drugi bi pa pojedu denar za dobro glasbo. Kaj se splača. NO vem da se to bedasto sliši sam takoj tut ne moreš zajahat najbolšega motorja. Po eni strani mrš tut rasti z tehniko.

Lep pozdrav, Zeleni zajec

Mirage000 ::

Zajec, dobra stvar za probat bi bila mogoce tudi Cambridge audio integrirc in cd... to imas na probo v Inteku, z zvocniki dynaudio, ki so, za moj okus stokrat boljsi kot ikon dali... scekirej, cambridge sta vsak po cca 400 evrov plus dynaudio 52 ali 52 SE (cenejsa varianta tudi 42) pa mislim da malo cez 1000 Evrov za par.
Lp

Zeleni zajec ::

Pozdravljeni,

Mirage, kaj pa če bi vse skup spravu na 1000 ojrov recimo kota začetnik da se ne bi preseraval s cenami ks m bl nov v tem pa bi potem v parih letih malo bolšo stvar nabavil po mojem okusi ker ne vem čist točno kaj hočm od zvoka. Samo vprašam če se splača. Ker morš najprej vedt kaj se splača. Sicer v mislioh sem mel potem Maranta al pa kei ferst in cd, čeprav za ene 300 ojrov bi dobil tudi playerja nad in ene 400 ojrov ene ferst potem pa še ene 500 ojrov za par zvočnikov. Ne vem no tko k premišljujem sei ni problem dnar sam ga lohk pa tut stran vržešče neki kupiš ati pol ni všeč č je pa mal slabš se oa itak učiš pa pol v letih kupiš pravo stvar. Ne vem kaj se splača v audio najbol sicer pa bom sčekiru seveda.


Le pozdrav

Trancedeejay ::

HI
Lahko se oglasis pri meni in scekiras ce ti je ok, pa tudi malo pejt po stacunah, da lahko primerjas zvok, pa s sabo imej musko, da lahko primerjas, kaj lahko dobis za ta denar.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Mirage000 ::

Alternativa je potem seveda NAD pa en par cenejsih JAMO, samo ne vem vec, kdo to prodaja zdej, ko je CORRADO sel iz biznisa... CDP si lahko pa v BB kupis za 50 Evrov, ker se skvaliteta izboljsuje sele tam pri 3 do 4k vrednih sistemih.. ce mene prasas. Eni ti bojo sevede rekli da to ni res, ampak po izkusnjah...
Lp

Trancedeejay ::

Corrado se vedno deluje, samo Audio Cluba ni vec, tako da NAD se dobi lahko pri njih. Zvocnike pa lahko dobis pri meni - System Audio, so rabljeni ampak vrhunski.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Glede playerja, samo ne kaksne Yamade gor priklopit, ker tisto pa je bohpomagej kar se zvoka tice.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Mirage000 ::

Kje pa pol je Corrado? Ker mal razmisljam da bi kupu odjemno dozo pri njih...
Trance, kere zvocnike pa zdej prodajas? a si dubu cetrti par v sloveniji al ze kere mal bl nove?
D ne bo pomote, jest sm z njimi izjemno zadovoljen.
Lp

Trancedeejay ::

Glede gramofonske igle/glave poslji mail na ek@corrado.si
Zvocnike imam navoljo 1130, 1150, 1005 in pa center 210AV
Nimajo tolk lep finis k tanovi, samo spilajo pa za popizdit(meni so starejsi modeli bolj vsec)
Have a nice Day

Matt
Music is the key

angello ::

dynaudio-ti so super, sam se mi zdi da je cambridge audio prešvoh. Poslušal sem ca340 in dyn42 in je blo porazno, poslusaj se triangle comete es + cambridge audio ( res super, mogoče ne najboljša možna kombinacija s triangli, ampak je se zmer super). Če hočeš dynaudiote se oziraj raje prot kaksnim NAD-ovim ojačevalcem. MOje priporočilo za dyn42 al pa dyn52 ( dynaudioti so požrežni glede moči ojačevalcev sam tolk...)

Vseselo poslušanje,
a

mzidy ::

Sem pred dilemo kaj kupiti:8)
Opcija 1: YAMAHA RX-V361 (190€) ter YAMAHA DVD-S170(250€)
Opcija 2: ONKYO TX-SR604E (450€) tu bi bil zvok iz kompa oz. bi kupil kak predvajalnik kasneje.

Zvočnika bosta Pioneer CS-5070 ter globokotonc Pioneer S-W110S.
V 5.1 bom dokupil zvočnike kasneje (za filme in x360).
Lahko pa dodatet še kak svoj predlog, seveda v rangu 400-450€.

Hvala in LP

filtr ::

Zdravo mene pa nekej zanima:>

Meli bi eno zurko, a le jaz imam ojacvalc ki bi zmogu vlect zvocnike p.audio 200rms 8ohm. Namrec, imam harman kardon avr 7000! Zdj pa me zanima ce jes harmana lahko kej unicm ce bo celo noc spilov? Mel bi pa na mesalko vse skp pa se na woofer izhod bi bil woofer!

Tko da ubistvu bi bil obremenjen na 8ohm nekje na polovic, in samo na dva kanala ter preSUB!

LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

mihapl ::

Ali ima kdo od vas mini radio stolp Sony MHC-RG595S? Zanima me, če ste uporabniki zadovoljni z njim oz. kakšen se vam zdi zvok?

lp. Miha

labtec ::

Bok.

Rabim nasvet, namreč kupujem stereo sistem. Imam sobo 16 kvadratov.


Trenutno imam resno nagledan:

Ojačevalec
-Onkyo A-9155, ta je 240€ http://www.mimovrste.com/artikel/119002...
ali
-Onkyo A-9355, ta pa 380€ http://www.mimovrste.com/artikel/119001...

Rad. sprejemnik
-Onkyo T-4355 190€

Cd player
-Onkyo dx-7355 240€

Nabavil bon tudi en dvd-player, še ne vem katerega, ampak to zdaj ni stvar diskusije.

Zanima me, katere zvočnike predlagate za zgornji sistem, z obzirom na teh 16 kvadratov.

Hvala in lp.

filtr ::

raje kupi tole http://www.bolha.com/oglas2668593 kar se tice ojacevalca in pa magari kaj takega...->
http://www.bolha.com/oglas2597384 kar se tice zvocnikov.

ceprov za 16kvadratov je tole ze kar malo prevec. mogoce kaj takega-> http://www.bolha.com/oglas2637817 konkretni zvocniki!!!!

poleg tega si kupi kar dvd brez cd predvajalnika http://www.bolha.com/oglas1483519
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

labtec ::

Nekako mi v prvem planu ni moč glasnosti, ampak kvaliteta poslušanja, tako, da ne iščem zvočnikov, ki bi dominirali s kvaliteto pri visoki glasnosti.
Cena bi bla tam do 500€. Kaj pravite na zvočnike Dali, ki jih imajo v Big Bangu? Je to kvaliteten daljnoročen nakup? Ali pa Mission?
Ja, res moral bi jih slišati. Kje pa?

Preveč komliciranja, se mi zdi. Menim, da je tisti komplet Onkyo kar soliden za povprečnega uporabnika. Kar se tiče dvd,se pa strinjam, ja.
Sicer ne vem, kako je s temi hdmi povezavami, tv+dvd+ojačevalec - kaj pa, če ojačevalc ima hdmi-ja?

Lp
««
14 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319135 (16845) car100
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Zvok in slika
1501187412 (52555) Janac
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428480 (13804) CoolBits
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534586 (4129) filtr
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646724 (5576) problem

Več podobnih tem